Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ηλεκτρονικά η χορήγηση τίτλων για ευρεσιτεχνίες και πατέντες

Εκσυγχρονίζεται ο τρόπος υποβολής αιτήσεων για ευρεσιτεχνίες και πατέντες, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο.
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ο

ΔΗΜΑΡ: Να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών

Tην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την ισχύ της αναλογικής κατανομής εδρών προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «η απλή αναλογική είναι το μόνο εκλογικό σύστημα που αποτυπώνει γνήσια τους

«Ξαφνική» συνάντηση Α. Σαμαρά – Κ. Καραμανλή

Συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η συνάντηση πραγματοποιείται σε εστιατόριο γνωστού

Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος προς Νταβούτογλου: “Πάρε τα δυο κράτη και βάλ’ τα εκεί που ξέρεις”

Ένας τουρκοκύπριος δημοσιογράφος ο Σενέρ Λεβέντ με άρθρο του στην εφημερίδα της Κύπρου Πολίτης, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νατβούτογλου, τον προτρέπει για τα δύο κράτη στην Κύπρο: “Πάρτα και βάλτα εκεί που ξέρεις”!
Το άρθρο του Σενέρ Λεβέντ στον “Πολίτη”
Πώς μας κοροϊδεύουν, πώς μας προσβάλλουν. Και κανείς από εμάς

Ο νέος νόμος για τα κόκκινα δάνεια – Ποιοι εντάσσονται στη ρύθμιση

Το δρόμο για την Βουλή έχει πάρει το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» αλλά και των χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.
Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις που περιλαμβάνονται σε πέντε κεφάλαια και είκοσι δύο άρθρα θεσπίζονται έκτακτα

Εξώδικο στον Καρασμάνη για καθυστέρηση οικονομικών ενισχύσεων

Εξώδικο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Καρασμάνη και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έστειλε η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, που διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στα μέλη της για τα έτη 2012, 2013 και 2014. Μάλιστα, το εξώδικο το κοινοποιούν στον

Φρεγάτα και υποβρύχιο στέλνει η Ελλάδα στην περιοχή της Κύπρου

Φρεγάτα και υποβρύχιο ετοιμάζεται να στείλει τις επόμενες ώρες το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όπου τις τελευταίες ημέρες το τουρκικό Barbaros αλωνίζει στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας μετά τη

Την Παρασκευή παραιτείται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος -Ανασχηματισμός εν όψει

Την ερχόμενη Παρασκευή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα υποβάλει την παραίτησή του, αφού από την 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα ως επίτροπος στη νέα Κομισιόν. Τα σενάρια για την αντικατάστασή του δίνουν και παίρνουν και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του προσώπου

Απάντηση Κατάϊνεν σε Παπαδημούλη: Η ελληνική «οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη»

Ανάπτυξη για την Ελλάδα βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά τα αρνητικά στοιχεία που δημοσίευσε προσφάτως η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σύμφωνα με τα οποία, η ελληνική οικονομία κινήθηκε υφεσιακά τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2014.
Αυτό προκύπτει από απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν και Επιτρόπου Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι

Ο Γιάννης Μπουτάρης, η Ρένα και ο Λάκης

Οταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρης οργίζεται ουδείς μπορεί να ξεφύγει από τα βέλη του. Φαινόταν οργισμένος για τη μαθητική παρέλαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη για τρεις λόγους, σύμφωνα με τον Βηματοδότη:
Πρώτον, επειδή είναι σταθερά αντίθετος με τις μαθητικές

Αυτά ειναι τα μέλη της δημοκρατικής παράταξης που θα συμμετάσχουν σε ειδική εκδήλωση

 Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 11 π.μ. , στην Αθηναΐδα στο Βοτανικό, με ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. 
 Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι των ομάδων εργασίας της Γραμματείας της ΕΟΕΣ (Πρόγραμμα, Οργανωτικό, Μαζικά Κινήματα), θα παρουσιάσουν εισηγήσεις για την λειτουργία των ομάδων και τις

Που θα προσληφθούν 50.000 άνεργοι - Αναλυτικά τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Πέντε κατηγορίες ανέργων θα μπορέσουν να διεκδικήσουν 50.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας που θα προκηρύξει πολύ σύντομα ο ΟΑΕΔ. Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα εργαστούν σε δήμους και υπουργεία.
Από αυτούς οι 35.000 θα προσληφθούν για να καλύψουν κενά που

CIA: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το «σημαντικό ρόλο» της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ανέφερε ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.
Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο κ.

Βούτσης: "Αλλη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, άλλη του Γλέζου για το μπόνους"

Την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του εκλογικού νόμου βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής του ομάδας Νίκος Βούτσης, στη σκιά ασφαλώς όσων είπε τα τελευταία 24ωρα για το ίδιο θέμα ο Μανώλης Γλέζος.
Απλή αναλογική τώρα -και άρα, κατάργηση του bonus των 50

Σ. Θεοδωράκης: «Το μπόνους των 50 εδρών να είναι αναλογικό για το πρώτο κόμμα με βάση το πόσο παίρνει»

Την ποσόστωση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα αναλογικά με τα συνολικά ποσοστά του πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Το μπόνους των 50 εδρών να είναι αναλογικό για το πρώτο κόμμα με βάση το πόσο παίρνει», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού ενώ