Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Alert από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - «Μείνετε σπίτι»

Με μήνυμά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς όλους τους πολίτες ενημερώνει το κοινό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι όσο γίνεται περισσότερο για να μην εξαπλωθεί ο κοροναϊός. Λίγες μόλις μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα μέτρα που θα λάβει

Τα δύο τουρκικά F-16 την ώρα της πτήσης πάνω από τον Έβρο

Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν με βάση τους διεθνείς κανόνες, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στην Πολεμική Αεροπορία καθώς ζευγάρι τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από κατοικημένη περιοχή του Έβρου.

Έβρος: Επεισόδια στις Καστανιές - Φωτιές από μετανάστες, δακρυγόνα από τους Τούρκους

Από το μεσημέρι επικρατεί ένταση ξανά στον φράκτη στις Καστανιές Έβρου με αποκορύφωμα τις τελευταίες ώρες όπου ομάδα μεταναστών πετούσε φλεγόμενα ξύλα και οι Τούρκοι αστυνομικοί δακρυγόνα.Νέος γύρος σοβαρών επεισοδίων ξέσπασε αργά το απόγευμα κατά μήκος του φράκτη στις Καστανιές Έβρου, με μία

ΣΥΡΙΖΑ: Η Τουρκία να γνωρίζει ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι

Ανακοίνωση για το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στον Έβρο εξέδωσε πριν από λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Μητσοτάκης: Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας -Θα αποκρούσουμε και την απειλή του κορωνοϊού

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί και η απειλή του κορωνοϊού όπως αντιμετωπίστηκε και το μεταναστευτικό.Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για

Οργισμένη ανάρτηση Τσίπρα για Ερντογάν: Καμία παραβίαση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών, τονίζοντας ότι «απέναντι στο θράσος η χώρα οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα και αποφασιστικά».

Κορωνοϊός: Μόνο έκτακτα χειρουργεία στα νοσοκομεία, τέλος τα απογευματινά ιατρεία

Πιο αυστηρά μέτρα στα νοσοκομεία όλης της χώρας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων εξαιτίας

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου : Συμμερίζεται επίσημα το κόμμα της ΝΔ, η πλειοψηφία της Βουλής τις αυτές τις δηλώσεις ή είναι προσωπικές απόψεις του κ. Μπογδάνου και τις αποδοκιμάζετε??

Απευθυνόμενη στη ΝΔ, μετά την ομιλία του Κ.Μπογδάνου σήμερα στη Βουλή, ρώτησα "εάν η Νέα Δημοκρατία τις αποδοκιμάζει ή τις επικροτεί; Ο Β.Μεϊμαράκης έσωσε την τιμή της Νέας Δημοκρατίας, σε αντίθεση με τις εδώ ακραίες φωνές. Εθνική ομοψυχία σημαίνει και τήρηση της κοινωνικής ομοψυχίας και των δημοκρατικών αρχών". Η παρέμβαση μου αναλυτικά:

Γιατί δεν μπορεί να απουσιάζει η Ελλάδα από τη Σύνοδο της Τουρκίας για το προσφυγικό

Στοίχημα, αλλά και πρόκληση, αποτελεί ασφαλώς για την Αθήνα η συμμετοχή της στη Σύνοδο για το προσφυγικό, που συγκαλεί την προσεχή Τρίτη 17 Μαρτίου, στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κοροναϊός: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων - Στα 99 τα περιστατικά

Αλλα 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη χώρα μας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον κοροναϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και τέσσερις ξένης υπηκοότητας.

New York Times: Μυστικό κέντρο κράτησης προσφύγων στον Έβρο

Την ύπαρξη κρυφού κέντρου κράτησης δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα αποκαλύπτει εκτενές δημοσίευμα των New York Times. Το ρεπορτάζ της απεσταλμένης της εφημερίδας Matina Stevis-Gridneff με τις μαρτυρίες ενός Κούρδου που συνελήφθη και πέρασε 24 ώρες στο συγκεκριμένη τοποθεσία και

Ιερά Σύνοδος για κορονοϊό: Κλείνουν κατηχητικά και ανοικτές δομές - Η απόφαση για τις λειτουργίες

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωση που εξέδωσε τάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, ενώ επιβεβαιώνει την απόφασή της για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Ιερών Ναών και την τέλεση σε αυτούς των ιερών ακολουθιών. 

Συντάξεις: Πότε θα δοθούν τα αναδρομικά για κύριες και επικουρικές

Τον Αύγουστο αναμένεται να δοθούν εφάπαξ τα αναδρομικά με τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις με βάση τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης. Αυτό προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Νωρίτερα τον Ιούνιο πρόκειται να καταβληθούν τα αναδρομικά στις επικουρικές. Ο σχεδιασμός του ΕΦΚΑ προβλέπει τα παρακάτω τρία στάδια:

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό στην Κω

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή της Κω καθώς τουρκική ακταιωρός φαίνεται να προχώρησε σε νέα πρόκληση εναντίον σκάφους του Λιμενικού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τουρκική ακταιωρός

Κορονοϊός: Έκθεση - βόμβα του ΟΟΣΑ - Πόσο θα αντέξουν οι Έλληνες σε μια κρίση

Σχεδόν 6 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να φτωχύνουν σε περίπτωση που για τρεις μήνες απείχαν από εισόδημα λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού και ύστερα από την κρίση 10 χρόνων Μνημονίων.

Κορονοϊός: Αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ

Αναστέλλονται τα προγράμματα Κατάρτισης του ΟΑΕΔ " ΛΑΕΚ 0.24 "λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός."Η αναστολή τίθεται σε ισχύ για όλα τα προγράμματα σε όλη τη χώρα, από την Τετάρτη 11 Μαρτίου έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.

Κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Ο συντονισμός κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορωνοϊού απασχόλησε τη σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες.«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού "που είναι το κράτος"! Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να μην το ακούσουμε.