Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Οι... πειρασμοί ωφελούν σοβαρά την ψυχική μας υγεία!


Η υποχώρηση στους μικρούς πειρασμούς, μας κάνει πιο ευτυχισμένους και ψυχικά υγιείς, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανια.


  Αν δηλαδή μόλις απολαύσατε το τελευταίο σοκολατάκι στο κουτί και νιώθετε ενοχές, είναι καλύτερα να τις αφήστε κατά μέρος και νακρατήστε απλώς την ανάμνηση της απόλαυσης. Δεν θα νιώσετε μόνο πιο ήσυχοι και ευτυχισμένοι αλλά θα κάνετε μακροπρόθεσμο καλό στην ψυχική σας υγεία.

Η ιστορία του Λας Βέγκας


Πόλη των ΗΠΑ στην Πολιτεία της Νεβάδας με 600.000 κατοίκους. Κατέχει επάξια τον τίτλο της παγκόσμιας πρωτεύουσας του τζόγου, αφού στην επικράτειά της υπάρχουν 1701 χώροι αφιερωμένοι στη Θεά Τύχη. Las Vegas σημαίνει στα ισπανικά «Οι Λειμώνες», εξαιτίας του πράσινου και των πολλών υδάτων που υπάρχουν στην περιοχή. Είναι μια όαση στην καρδιά της ερήμου Μοχάβε και μέχρι το 1848 ανήκε στο Μεξικό.

«Η ανάσα του διαβόλου»: Το πιο επικίνδυνο ναρκωτικό του κόσμου


"Η ανάσα του διαβόλου" (2)
Είναι τόσο δυνατό που μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη ανθρώπινη βούληση, ενώ μπορεί να διαγράψει τη μνήμη των “θυμάτων” του. Το ναρκωτικό αυτό, γνωστό ως “devil’s breath”, κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους της Κολομβίας. Και φέρει δικαίως τον τίτλο του πιο επικίνδυνου ναρκωτικού που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα.
Προερχόμενη από το δέντρο Borrachero που συναντάται συχνά στη Νότια Αμερική, η ουσία Scopolamine έχει γίνει ευρέως γνωστή και ως “devil’s breath”, “η ανάσα του Διαβόλου”. Μη σε ξεγελά η ομορφιά των λευκών και κίτρινων ανθών του.

Απίθανα πορτρέτα από παλιές κασέτες!


perierga.gr - Απίθανα πορτρέτα από παλιές κασέτες!
Η καλλιτέχνις Erika Simmons «ξέθαψε» όλες τις παλιές κασέτες από το υπόγειο του σπιτιού της και αποφάσισε να… εφαρμόσει επάνω τους όλες τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της. «Είναι κρίμα να μένουν ξεχασμένες και σκονισμένες χωρίς να έχουν καμία χρηστικότητα πια», λέει, και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της.


Ξετυλίγοντας προσεκτικά μία κασέτα και αφήνοντας τη φαντασία της ελεύθερη η νεαρή σχεδιάστρια δημιουργεί απίθανα αντρικά και γυναικεία πορτρέτα, «κόβοντας και ράβοντας» την ταινία εκεί που πρέπει.

Φωτογραφική μηχανή αξίας 2 εκατ. ευρώ!


perierga.gr - Φωτογραφική μηχανή αξίας 2 εκατ. ευρώ!
Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για μια γερμανική φωτογραφική μηχανή του 1923 καταγράφηκε, καθώς μια Leica O-Serie (νούμερο 116) πωλήθηκε έναντι 2.160.000 ευρώ σε δημοπρασία της Galerie Westlicht στη Βιέννη. Η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή που διατέθηκε στον πλειστηριασμό στην αρχική τιμή των 300.000 ευρώ -και σύμφωνα με εκτιμητές η αξία της ήταν μεταξύ 600.000 και 800.000 ευρώ- πωλήθηκε τελικά 1.800.000 ευρώ, ποσό που μαζί με τους φόρους ανήλθε στα 2.160.000 ευρώ.

Πόση ώρα χρειάζεται μια γυναίκα για να παρκάρει ένα Smartακι;;







Δείτε πόσο χρόνο χρειάστηκε αυτή η γυναίκα στην Ισπανία και μάλιστα στο τέλος έχοντας και μια μικρή βοήθεια, ώσπου τελικά απογοητεύτηκε και πάρκαρε  αλλού.Πιλότος λέμε!!!!!

Τα πετρέλαια πίσω από το κομφούζιο Καμμένου;


Για κινήσεις που εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα στο χώρο των πετρελαίων,  κατηγορούν τον κ. Π.Καμμένο, στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που δηλώνουν εξοργισμένα με το διαβόητο non paper, το οποίο ο πρόεδρος του κόμματος παρέδωσε, εν αγνοία τους, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Tα στελέχη αυτά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs, υποστηρίζουν ότι στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σαββακοκύριακο στο κόμμα, εκπονήθηκε το σχέδιο των 7 σημείων, το οποίο ο κ. Καμμένος εξέθεσε στον κ. Παπούλια, στη συνάντηση τους την Κυριακή.

"Ο Παπανδρέου πήρε τη ρεβάνς για το δημοψήφισμα"


Για δικαίωση του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κάνει λόγο η ιταλική εφημερίδα ill Sole 24 ore, αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στις νέες εκλογές.
Αφού αναλύει το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η χώρα σημειώνει ότι ουσιαστικά έχουμε μια ρεβάνς του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα έχει μπει στο περιθώριο.

Δυο πρώην πιστούς συνεργάτες του Άκη, στο επιτελείο του Τσίπρα...


Όχι έναν, αλλά δυο πρώην πιστούς συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου από την εποχή της παντοδυναμίας του, έχει κοντά του ο Αλέξης Τσίπρας.




Μάλιστα, ο ένας εξ΄ αυτών που έχει διατελέσει και υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο ...
Αντώνης Κοτσακάς, θεωρείται άνθρωπος – κλειδί στο επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Πειρατικό κίνημα εδραιώνεται στην Ευρώπη


Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, το Κόμμα Πειρατών της Γερμανίας εξασφάλισε την είσοδό του σε τοπικό κοινοβούλιο αποσπώντας ποσοστό 7,8% με 608.957 ψήφους και 20 έδρες.

Μετά το Βερολίνο, το  Saarland και το Schleswig-Holstein, σειρά είχε η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας, με 18 εκ.κατοίκους περίπου.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ!Εφυγαν καταθέσεις 700 εκατ. μετά τις εκλογές


Εφυγαν καταθέσεις 700 εκατ. μετά τις εκλογές
Με έκδηλη αγωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε, σύμφωνα με τα πρακτικά της σύσκεψης, στους προέδρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., την Δευτέρα το βράδυ, την ενημέρωση από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο ότι «η κατάσταση στις τράπεζες είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Έξι γεύματα την ημέρα για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά


Αν συχνάζετε σε γυμναστήρια ή έχετε φίλους που ασχολούνται με την άσκηση, τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει την πρόσφατη θεωρία που υποστηρίζει ότι πολλά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.


Είναι αλήθεια, ότι οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε με τη συνήθεια να τρώμε 3 μεγάλα γεύματα την ημέρα. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει και κάποιοι έχουν αρχίσει να υιοθετούν μια νέα διατροφική συνήθεια.

Σόιμπλε: Στις εκλογές αποφασίζετε αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ


Σόιμπλε: Στις εκλογές αποφασίζετε αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ
Νέο κύμα ανησυχίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πυροδοτεί η νέα προσφυγή της Ελλάδας στις κάλπες. πριν από λίγο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με μία ωμή δήλωση προσέδωσε στις επικείμενες εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας μας στο ευρώ.
«άν η Ελλάδα, και αυτή είναι η θέληση της μεγάλης πλειοφηφίας, θελήσει να παραμείνει στο ευρώ, τότε θα πρέπει να αποδεχθεί τους όρους, δήλωσε ο Σόιμπλε προς τους δημοσιογράφους κατά τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Η Ναταλία ερωτεύτηκε!



Η Ναταλία Γερμανού είναι ερωτευμένη...(Ναι, πάλι!) Σε δηλώσεις της στην εκπομπή "Μεσημεριανή μελέτη", η παρουσιάστρια μίλησε - ανάμεσα στα άλλα - και για την προσωπική της ζωή, χωρίς όμως να αποκαλύψει το όνομα του άνδρα, που της έχει κλέψει την καρδιά. 

Θωρηκτό Αβέρωφ




Το Θωρηκτό Αβέρωφ είναι ένα πλοίο - θρύλος του Πολεμικού μας Ναυτικού. Οι επιτυχίες του στο Αιγαίο του χάρισαν αμέσως τον χαρακτηρισμό «Το τυχερό πλοίο».
Κατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία του Λιβόρνο της Ιταλίας, καθελκύστηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1910 και παραδόθηκε στη χώρα μας στις 15 Μαΐου 1911. Την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου κατέπλευσε στο Φάληρο κι έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τον ελληνικό λαό.

Διάσημοι φωτογραφίζονται με τα κέρινα ομοιώματα τους


Διάσημοι φωτογραφίζονται με τα κέρινα ομοιώματα τους (1)
Το δημοφιλές μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussaud ανανεώνει συχνά τα εκθέματα του και δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που δεν διστάζουν να ποζάρουν με τα κέρινα ομοιώματα τους! Πόσο εύκολα μπορείτε να ξεχωρίσετε το αληθινό από το ψεύτικο;

Αλήθειες για …Κοιλιακούς


koiliakoi
Έχετε αμφιβολίες για τις οδηγίες που σας δίνουν ; Ας απαντήσουμε στα ποιο συχνά ερωτήματα κοιλιακών.. Οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί είναι SEXY και είναι δύσκολο να τους πετύχεις απ' ότι φαίνεται. Όλοι τους θέλουν αλλά, λίγοι τους έχουν! Όταν έρθει η ώρα να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου, αρχίζουν οι θεωρίες του γυμναστηρίου: Κάποιοι σου λένε να τους γυμνάζεις κάθε μέρα και άλλοι να τους γυμνάζεις κάθε 2η μέρα όπως τις άλλες μυϊκές ομάδες. Σου λένε ότι πρέπει να χωρίζεις τις προπονήσεις σε μέρες με πάνω κοιλιακούς και σε μέρες με κάτω, αλλά μπορεί και να μην έχει σημασία, μιας και πρόκειται για την ίδια μυϊκή ομάδα, λένε άλλοι.

Τι μπορώ να φάω όταν βγαίνω έξω και έχω διαβήτη


diabhths faghto ektos
Η σωστή διατροφή είναι ένα από τα κυρία όπλα μας στην αντιμετώπιση του διαβήτη. Έχουν κατά καιρούς εκδοθεί διαφορές οδηγίες ως προς το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να τρώει ένας διαβητικός. Όμως συμφώνα με σύγχρονες απόψεις δεν υπάρχουν τροφές που απαγορεύονται, υπάρχουν τροφές που θα πρέπει να αποτελούν τη βάση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου και τροφές που καλό είναι να καταναλώνονται με μετρό.

Κάντε μια μπανάνα πληκτρολόγιο! «Εξυπνη» μέθοδος επιτρέπει την χρήση υπολογιστή με οποιοδήποτε αντικείμενο




Ερευνητής του ΜΙΤ είχε μια καταπλητική ιδέα για την χρήση ενός υπολογιστή και ειδικά για να παίζει κάποιος βιντεοπαιχνίδια όπως το Pac-Man. O Ερικ Ρόζενμπαουμδημιούργησε ένα απλό ολοκληρωμένο κύκλωμα το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιδήποτε αντικείμενο σε πληκτρολόγιο. Ετσι μπανάνες, σκάλες, ζωγραφιές ακόμη και δοχεία με νερό γίνονται πλήκτρα!

Δωρεάν SMS μέσω app



Δωρεάν εκατό SMS κάθε Παρασκευή θα μπορείς να στέλνεις προς οποιαδήποτε χώρα για το υπόλοιπο το Μαΐου εφόσον κατεβάσεις το Android ή bada application ή, αν δεν έχεις smartphone, μπεις στοwww.dosms.gr 

Τα SMS τα στέλνεις από το κινητό σου σαν να έστελνες κανονικά SMS,  χωρίς όμως... να πληρώνεις τίποτα!

Ο ιδρυτής της Apple δεν έχει... ίντερνετ


"Δεν έχω ίντερνετ στο σπίτι. Εγώ, ο Στιβ Βόσνιακ, δεν έχει ασύρματο δίκτυο στο σπίτι μου", δήλωσε ένας εκ των ιδρυτών μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, της Apple.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Αυστραλία, για να συνδεθεί στο ίντερνετ χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο μάλλον περιττό είναι να πούμε τι μάρκας είναι.

Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Στιβ Τζομπς τόνισε πως ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις ίντερνετ στη Σίλικον Βάλεϊ, όπου βρίσκεται το σπίτι του, είναι μέσω μίας εταιρείας, που έχει το μονοπώλιο, στην οποία ο ίδιος αρνείται να υποκύψει.

Αναζητώντας το Διαστημικό Ελντοράντο.H NASA εκπαιδεύει αστροναύτες για αποστολή σε αστεροειδή προς αναζήτηση ορυκτού πλούτου


Αναζητώντας το Διαστημικό Ελντοράντο
Λίγα χρόνια μετά την κινηματογραφική εκπαίδευση αστροναυτών για να επισκεφθούν αστεροειδή η NASA αποφάσισε να εκπαιδεύσει αληθινούς αστροναύτες για την επίσκεψη σε αστεροειδή, όχι για να τον καταστρέψουν όπως στην πετυχημένη ταινία, αλλά για να τον εξερευνήσουν και να προσπαθήσουν να βρουν και να ανακτήσουν τον ορυκτό του πλούτο. 

Μετατρέπει τα παπούτσια σε φορτιστές


Το κινητό σας τηλέφωνο σας πρόδωσε πάλι καθώς πηγαίνατε από το ένα ραντεβού στο άλλο; Ή μήπως σας εγκατέλειψε στη μέση ενός πολύ σημαντικού τηλεφωνήματος; Η συσκευή του Άντονι Μουτούα μπορεί να είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε: πρόκειται για ένα μικροτσίπ που φορτίζει τη συσκευή την ώρα που εσείς περπατάτε.Ο 24χρονος Κενυάτης κατασκεύασε ένα πολύ λεπτό «τσιπ κρυστάλλων», ενδεχομένως μια πιεζοηλεκτρική συσκευή, η οποία παράγει ενέργεια όταν ασκείται πάνω της πίεση.

Βραχογραφία 37.000 ετών είναι το αρχαιότερο πορνό του κόσμου


O κύκλος αντιστοιχεί στα χείλη του αιδείου και η γραμμή στην κλειτορίδα, λένε οι ερευνητές (Πηγή: R.White et al./PNAS)
Αμέσως μόλις του ήρθε η έμπνευση για ζωγραφική, ο Homo sapiens έσπευσε να σχεδιάσει το αιώνιο αντικείμενο του πόθου του: μια βραχογραφία που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε σπήλαιο της νότιας Γαλλίας, και είναι πιθανώς το αρχαιότερο σχέδιο του κόσμου, απεικονίζει σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ένα... αιδείο.

Το πορνογραφικό σχέδιο χρονολογήθηκε στα 37.000 χρόνια, και πρέπει επομένως να δημιουργήθηκε λίγο μετά την άφιξη των πρώτων σύγχρονων ανθρώπων στην Ευρώπη, πριν από περίπου 40.000 χρόνια.

Βενιζέλος: "Επικράτησε η αλαζονεία και ο τυχοδιωκτισμός"


Βενιζέλος: "Επικράτησε η αλαζονεία και ο τυχοδιωκτισμός" : «Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον»
«Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.


Τόνισε ότι παρερμηνεύεται η εντολή των πολιτών, σημειώνοντας πως «ο λαός μάς είπε στις 6 Μαΐου ότι δεν θέλει ξανά εκλογές, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας και την Ελλάδα στο ευρώ».

Κάνει τον γύρο του κόσμου το ελληνικό ναυάγιο


Τον γύρο του κόσμου κάνει το νέο για τις νέες εκλογές στην Ελλάδα, έπειτα από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, με συνεχείς ειδοποιήσεις μέσω έκτακτης επικαιρότητας και μέσω alert στο διαδίκτυο από ΜΜΕ όπως τα Reuters, CNN, Le Monde, Spiegel, Guardian και Corriere della Sera


Έτσι ο Reuters με τίτλο του «Η Ελλάδα οδεύει σε εκλογές μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης», αναφέρει τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε δημοσιογράφους ότι «πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά σε κάτι καλύτερο κι όχι σε κάτι χειρότερο», ενώ συμπλήρωσε ότι «η χώρας μας θα βρει τον δρόμο της, θα αγωνιστούμε για να τον βρούμε».

Τα «βροντάει» και φεύγει ο Παπούλιας;


Τα «βροντάει» και φεύγει ο Παπούλιας;
Σάλο και εντονότατες συζητήσεις έχουν προκαλέσει στο πολιτικό παρασκήνιο ορισμένες εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς την Κυριακή.
Οπως αποκαλύφθηκε από τα πρακτικά που δόθηκαν χθες το βράδυ στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που από το Σύνταγμα είναι ο εγγυητής του πολιτεύματος είναι εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αλλά κυρίως για τα όσα θα ακολουθήσουν αν δεν υπάρξει σταθερή κυβέρνηση σύντομα.

Οριστικό ναυάγιο: Υπηρεσιακή κυβέρνηση και εκλογές


Οριστικό ναυάγιο: Υπηρεσιακή κυβέρνηση και εκλογές : Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό με νέο και αυτή τη φορά οριστικό ναυάγιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο στις 13.00 θα γίνει σύσκεψη με σκοπό τον
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό με νέο και αυτή τη φορά οριστικό ναυάγιο.


Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο στις 13.00 θα γίνει σύσκεψη με σκοπό τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές. Πιθανότερη λύση για τη θέση του πρωθυπουργού είναι ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Π. Πικραμένος.


«Προτείναμε συγκεκριμένη κυβέρνηση εθνικού σκοπού την αρνήθηκαν. Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ευτυχώς για τον τόπο, τα ψέματα τελείωσαν»


«Για τους περισσότερους Έλληνες είναι πλέον ολοφάνερα τα στοιχεία της μετεκλογικής διάλυσης της χώρας» εκτιμά σε δήλωσή του για τις πολιτικές εξελίξεις ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, και σημειώνει με νόημα πως «ευτυχώς για τον τόπο, τα ψέματα τελείωσαν».


«Η σοφή λαϊκή ετυμηγορία τιμώρησε από οργή και θυμό δικαίους και αδίκους. Και έπραξε καλώς. Αλλά τώρα όμως, τι;

"Πάλι εδώ είμαστε;" "Πάλι κύριε Πρόεδρε"


"Πάλι εδώ είμαστε;" "Πάλι κύριε Πρόεδρε" : Όπως και την Κυριακή,  όταν ήταν τέσσερις στο προεδρικό μέγαρο, έτσι και  σήμερα που ήταν πέντε, Σαμαράς,  Τσίπρας, Βενιζέλος, Καμμένος,  Κουβέλης,  οι αρχηγοί
Όπως και την Κυριακή,  όταν ήταν τέσσερις στο προεδρικό μέγαρο, έτσι και σήμερα που ήταν πέντε, Σαμαράς,  Τσίπρας, Βενιζέλος, Καμμένος, Κουβέλης,  οι αρχηγοί των κομμάτων που προσήλθαν σε αυτήν  εμφανίσθηκαν «μουδιασμένοι» στο προεδρικό μέγαρο.


Σχετικά πιο «άνετος» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος για μία ακόμη φορά προσήλθε πρώτος στο προεδρικό μέγαρο, αλλά χωρίς τα "κέφια"  της Κυριακής.

Οι επιβάτες πτήσεων με καθυστέρηση «δικαιούνται αποζημίωσης»


Οι επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση τουλάχιστον τριών ωρών δικαιούνται αποζημίωσης εκ μέρους των αεροπορικών εταιρειών, εκτός αν η καθυστέρηση οφείλεται σε «εξαιρετικές συνθήκες», σύμφωνα με δήλωση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.


Ο Ιβ Μποτ είχε κληθεί να αποφανθεί σχετικά με προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου που εξομοίωνε τους επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση με τους επιβάτες πτήσεων που ματαιώνονται, σε ό,τι αφορά το δικαίωμά τους σε αποζημίωση.

Ας γελάσουμε και λίγο....


politiki-geliografia.blogspot.com

Dallara: «Αρκετά πιθανή μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας»


Στάση αναμονής φαίνεται να τηρεί ο επικεφαλής του IIF, Charles Dallara, αναφορικά με τη διεθνή ομοβροντία περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.


Όπως τόνισε σε συνέντευξή του αργά το βράδυ της Δευτέρας στο βρετανικό κανάλι Channel4, οι συζητήσεις για μια τέτοια πιθανότητα είναι πρόωρες, για να προσθέσει ότι «υπάρχει ακόμα η προοπτική μιας νέας διακυβέρνησης στην Ελλάδα, η οποία να επιθυμεί συνεργασία με την Ευρώπη, για να αντιμετωπίσει την κρίση».

Απαρτία στο Προεδρικό Μέγαρο - Ξεκίνησε η συνάντηση


Απαρτία στο Προεδρικό Μέγαρο - Ξεκίνησε η συνάντηση
Και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν μέρος στη συνεδρίαση υπό τον Κάρολο Παπούλια.


Και ο Πάνος Καμμένος πήρε μέρος στη συνάντηση, ενώ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο νωρίτερα το πρωί να μην πάρει μέρος. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν ο μοναδικός εκ των αρχηγών που έκανε δηλώσεις τονίζοντας πως «Για να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι δεν γίνεται με προβοκάτσιες και τακτικές του χθες», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε μια σαφέστατη εντολή, η οποία είναι, όπως είπε, απαλλαγή από το μνημόνιο.

Συνελήφθη για χρέη ο Θανάσης Λάλας

Στο αστυνομικό Τμήμα Ασφάλειας Συντάγματος κρατείται ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας, ο οποίος συνελήφθη
για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 140.000 ευρώ.
Ο δημοσιογράφος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Καιάδας: «Η μάνα μου ήταν ΚΚΕ και ο παππούς μου αντάρτης στα βουνά» [βίντεο]


Καιάδας: «Η μάνα μου ήταν ΚΚΕ και ο παππούς μου αντάρτης στα βουνά» [βίντεο]
Την αποκάλυψη οτι η μητέρα του ψήφιζε ΚΚΕ κι οτι ο ίδιος προέρχεται απο οικογένεια αριστερών πεποιθήσεων έκανε χθές στην εκπομπή «ΟΛΑ» του Θεμου Αναστασιάδη, ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής Γιώργος Γερμενής, πιο γνωστός και ως «Καιάδας».
Συγκεκριμένα όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο στο σημείο 03.28, ο «ροκ σταρ» βουλευτής της Χρυσής Αυγής που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο τη προηγούμενη εβδομάδα, με την αποκάλυψη του iefimerida.gr για τη συμμετοχή του στον ακραίο μπλακ μέταλ συγκρότημα Naer Mataron, είπε στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, οτι εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή στις αρχές του 1990 με αφορμή τις διαδηλώσεις για το «Μακεδονικό».

Σαν Σήμερα


15 ΜΑΪΟΥ

Γεγονότα

392: Ο Θεοδόσιος Α' ο Μέγας αναγορεύεται σε μόνο αυτοκράτορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
1618: Ο γερμανός αστρονόμος Γιόχαν Κέπλερ διατυπώνει τον τρίτο νόμο για την κίνηση των πλανητών.
1822: Ο τουρκικός στρατός υπό τον Χουρσίτ πασά εκστρατεύει εναντίον των Σουλιωτών. Θα ηττηθεί στις μάχες Ναβαρίκου, Χωνίων και Κιάφας και θα αποσυρθεί.

Από τους Μερκοζί στους Μερκολάντ;


Τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ υποδέχεται απόψε η Α. Μέρκελ. Όπως δείχνει η ιστορία, το γεγονός ότι προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους δεν μπορεί να προδικάσει τις σχέσεις των δυο ηγετών
Η ιστορία δείχνει μάλιστα ότι η συνεργασία μεταξύ των ηγετών Γαλλίας και Γερμανίας ήταν πάντα πιο στενή όταν ο πρόεδρος της πρώτης και ο καγκελάριος της δεύτερης δεν προέρχονταν από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

«Δεν έχω δώσει κανένα χαρτί στην Προεδρία»



Για ακόμη μία φορά, ο Πάνος Καμμένος διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει δώσει ένα έγγραφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο, αν τεθεί ζήτημα εθνικής ανάγκης, το κόμμα του θα δώσει υπό προϋποθέσεις ψήφο ανοχής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε σημερινές του δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε: «Δεν έχω δώσει κανένα χαρτί στην Προεδρία. Αυτό το έγγραφο δεν έχει κατατεθεί ποτέ από εμάς».

TO KKE επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε έγγραφο με τις επίμαχες θέσεις Καμμένου



Από την Προεδρία της Δημοκρατίας δόθηκε φάκελος στην κ. Παπαρήγα - όπως και στους άλλους αρχηγούς - και με τις θέσεις του κ. Καμμένου, όπου υπάρχει και σενάριο Β για ψήφο ανοχής, επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

 

Κύπρος: Πρόσφεραν 120 εκατ. ευρώ για ένα «οικόπεδο» Μεγάλο παζάρι με τν αδειοδότηση των εκτάσεων εντός της ΑΟΖ


Κύπρος: Πρόσφεραν 120 εκατ. ευρώ για ένα «οικόπεδο»
Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο με την αδειοδότηση των θαλάσσιων οικοπέδων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) για έρευνες φυσικού αερίου δεν έχει προηγούμενο.

Έως και το ποσό των 120 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή πρότεινε στην κυπριακή κυβέρνηση κοινοπραξία για την απόκτηση των δικαιωμάτων σε ένα από τα 12 θαλάσσια οικόπεδα (που δημοπρατούνται, στον β΄γύρο αδειοδοτήσεων), δημιουργώντας την ελπίδα για μία ανάσα στη δοκιμαζόμενη οικονομικά Κύπρο. Το ενδιαφέρον των ξένων οίκων, για γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ παραμένει ισχυρό, παρά τις απειλές της Άγκυρας ότι δεν αναγνωρίζει την κυπριακή ΑΟΖ.

Αιχμηρή επιστολή αποχώρησης από τη ΝΔ



Ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του κόμματος στο Νομό Λέσβου, Γιάννης Γιαννέλλης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία, με επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιστολή του ο κ. Γιαννέλλης εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τον παραγκωνισμό του, όπως αναφέρει, από το κόμμα και ιδιαίτερα για το ότι δεν αξιοποιήθηκε στις πρόσφατες εκλογές.

Με άλλη προφορική του δήλωση, ο κ. Γιαννέλλης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει άλλο κομματικό σχηματισμό. «Η πολιτική δεν τελειώνει για μένα στη Νέα Δημοκρατία», σημείωσε, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Γιούνκερ: «Σταματήστε τα κηρύγματα προς την Ελλάδα»



Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ σε σχέση με τις παραινέσεις, τις συμβουλές και το κήρυγμα στο οποίο έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες οι συνάδελφοί του, αρχηγοί κρατών και υπουργοί οικονομικών για το ελληνικό ζήτημα. 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Γιούνκερ προσπαθώντας εμφανώς να κατεβάσει τους τόνους, είπε: «λάβαμε γνώση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών, τώρα είναι η ώρα να εξελιχθεί η δημοκρατική διαδικασία και να σχηματιστεί κυβέρνηση, η οποία θα υιοθετήσει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής και θα έχει επαρκή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εκπληρώσει τους όρους του». 

Νέος πρόεδρος της Γαλλίας ορκίστηκε ο Φρανσουά Ολάντ


Ο Νικολά Σαρκοζί υποδέχεται τον Φρανσουά Ολάντ
Καθήκοντα προέδρου από τον Νικολά Σαρκοζί ανέλαβε επισήμως ο Φρανσουά Ολάντ. Ο Σοσιαλιστής Ολάντ επέλεξε μία λιτή τελετή ανάληψης των εξουσιών ως ένα μήνυμα για την πενταετία του στην εξουσία, εν μέσω οικονομικής κρίσης και αύξησης της ανεργίας.

Ο Φρ.Ολάντ στο πρώτο μήνυμά του προς τους Γάλλους πολίτες παραδέχθηκε ότι οι δυσκολίες θα είναι σημαντικές, αλλά απηύθυνε μήνυμα ενότητας.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: "Ε και Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές;"


Θεοπεφτάτου: "Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές;" : Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου σε συνέντευξή της στον «Βήμα Fm» και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση Αλαβάνου («αν ακολουθήσουμε όσα έχει

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου σε συνέντευξή της στον «Βήμα Fm» και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση Αλαβάνου («αν ακολουθήσουμε όσα έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούμαστε με μαθητική ακρίβεια έξω από το ευρώ»)» δήλωσε σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή:  

Στον …Καιάδα της «Χρυσής Αυγής» οι ομοφυλόφιλοι!


Έντονες αντιδράσεις προκαλούν τα σχόλια της Χρυσής Αυγής για τους ομοφυλόφιλους που ούτε λίγο ούτε πολύ μιλά σχεδόν για …πάθηση. Φορείς της υγείας αλλά και εκπρόσωποι σωματείων ομοφυλοφίλων ξεκαθαρίζουν μέσω iatropedia ότι η ομοφυλοφιλία το 2012 αποτελεί μια προσωπική επιλογή και ουδείς δικαιούται να κάνει κριτική. Άλλωστε η σεξουαλικότητα του κάθε ατόμου αποτελεί προσωπική υπόθεση.
 

Παρασκηνιακοί χειρισμοί και παλινωδίες δυναμιτίζουν τη συγκρότηση κυβέρνησης Χαρτοπόλεμος για το «σχέδιο Β»



Τους κυρίους Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλο υποδέχθηκε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η συζήτηση, που τελείωσε πριν περάσει μια ώρα, φάνηκε, κρίνοντας από τις δημόσιες δηλώσεις, να αφορά το ενδεχόμενο στήριξης μιας κυβέρνησης πολιτικών προσωπικοτήτων ή τεχνοκρατών, χωρίς θετική κατάληξη. Το ραντεβού του Κάρολου Παπούλια ανανεώθηκε για σήμερα στις 2 το μεσημέρι με όλους πλην Μιχαλολιάκου. Ωστόσο, το βράδυ βρέθηκε απότομα στο ξέφωτο ο Πάνος Καμμένος, η συνάντηση του οποίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ήταν προγραμματισμένη για τη μία το μεσημέρι, ακυρώθηκε σήμερα το πρωί. 

Οι παλιές ευτυχισμένες στιγμές, "κλειδί" της ευτυχίας!


Η αναπόληση και η νοσταλγία παλιών καλών στιγμών του παρελθόντος, μας  βοηθούν να δούμε με μία πιο θετική ματιά επώδυνες εμπειρίες του σήμερα και να αυξήσουμε τα επίπεδα της ικανοποίησης που αντλούμε από τη ζωή μας.


  Αυτό επισημαίνει νέα αμερικανική μελέτη ερευνητών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, η οποία υποστηρίζει ότι η νοσταλγία ευτυχισμένων στιγμών του παρελθόντος αποτελεί το "κλειδί της ευτυχίας".

"Καρική", η γλώσσα των αρχαίων κατοίκων της Μεσογείου!


Αφορμή για την μελέτη της καρικής γλώσσας –μιας σπάνιας και εν πολλοίς ελάχιστα μελετημένης γλώσσας των αρχαίων κατοίκων της Μεσογείου αποτέλεσαν δυο ασυνήθιστα κεραμικά σπαράγματα (θραυσματα αγγείων του 6ου π.χ αιώνα) που εντοπίστηκαν στη διάρκεια ανασκαφών των τελευταίων ετών στο Καραμπουρνάκι της Θεσσαλονίκης .