Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δυο μετεωρίτες χτύπησαν την Ελλάδα… και έφτιαξαν λίμνες!


Μπορεί το σημείο να είναι γνωστό για την αρχαιολογική του σημασία καθώς κατοικείται από τη νεολιθική εποχή, όμως τώρα αποκτά νέα σημασία καθώς αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα μόλις 178 σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Το μυστήριο της Θεσσαλίας λύθηκε, λένε οι επιστήμονες στην εφημερίδα “Το Έθνος”.

Οι υπόγειες πύλες του λευκού οίκου: Ότι κατασκεύασαν εκεί κάτω παραμένει ένα πέπλο μυστηρίου



Μετά από σχεδόν δύο έτη και την αξία των $86 εκατομμυρίων της θορυβώδους και αποδιοργανωτικής κατασκευής, έχει προκύψει η Δυτική Πτέρυγα από την οπτική απομόνωσή εντυπωσιακά αμετάβλητη. Και βαθιά υπόγεια ό, τι έχει χτιστεί εκεί παραμένει ένα πέπλο μυστηρίου…

Φωτογραφικά καρέ με... βαριά ιστορία



Σίγουρα κάποιες δεν τις έχετε ξαναδεί




Ανατριχιαστικό Έκλημα : Έπνιξαν 12χρονο σε μπανιέρα με βραστό νερό αφού βίασαν τη μητέρα του και σκότωσαν τους γονείς του



Ένα φρικτό έγκλημα συντελέστηκε στο σπίτι μιας τριμελούς οικογένειας στο Walkerville του Γιοχάνεσμπουργκ. Οι ληστές που εισέβαλλαν σε αυτό έπνιξαν σε καυτό νερό το 12χρονο γιο της οικογένειας αφού πρώτα είχαν βιάσει τη μητέρα του, την οποία στη συνέχεια σκότωσαν μαζί με τον άντρα της.

Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου


Γεγονότα
323: Ο Μέγας Κωνσταντίνος νικά τον Λικίνιο στη μάχη της Χρυσούπολης και καθίσταται μόνος κυρίαρχος στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.…1793: Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ουάσινγκτον θέτει το θεμέλιο λίθο του Καπιτωλίου, όπου στεγάζεται το Κογκρέσο.

Ένας Καλαματιανός προσγείωσε το «Curiosity» στον Άρη



Στις 6 Αυγούστου, όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά από πολύμηνη αγωνία για την επιτυχία του φιλόδοξου εγχειρήματος, το όχημα τύπου ρόβερ «Curiosity» (περιέργεια) της NASA με επιτυχία προσεδαφίστηκε στις 08.30 το πρωί ώρα Ελλάδας στον Κόκκινο Πλανήτη. Σκοπός του ήταν να εξετάσει την πιθανότητα ο Άρης να έχει φιλοξενήσει κάποτε μικροβιακή ζωή. 

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι ο άνθρωπος που χειρίστηκε την προσεδάφιση είναι ελληνικής καταγωγής. Μπορεί η όλη αποστολή να ήταν αποτέλεσμα μιας ομαδικής προσπάθειας επιστημόνων της NASA, ο άνθρωπος όμως που είχε στα χέρια του το «κοντρόλ» για την ομαλή προσεδάφιση, δύσκολη και λεπτεπίλεπτη δουλειά, ήταν ο Περικλής Παπαδόπουλος, ο οποίος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963. 

Αδυνατίστε... κοιμώμενοι! Βασική προϋπόθεση για την επιτυχή απώλεια βάρους αποτελεί η επαρκής νυχτερινή ξεκούραση


Αδυνατίστε... κοιμώμενοι!

Πέρα από το να περιορίζουν την πρόσληψη θερμίδων και να αυξάνουν τη σωματική τους άσκηση, όσοι προσπαθούν να χάσουν περιττά κιλά καλά θα κάνουν να κοιμούνται περισσότερο. Αυτό υπογραμμίζουν καναδοί επιστήμονες, οι οποίοι συνδέουν την έλλειψη ύπνου με το «ξεκούρδισμα» του μεταβολισμού.

«Ανάμεσα στους συμπεριφορικούς παράγοντες που αποτρέπουν την απώλεια βάρους, ο ελλιπής ύπνος δείχνει να κερδίζει την προσοχή των ερευνητών» αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Canadian Medical Association Journal».

Παπούτσια με...αυτόματο πιλότο.Με ενσωματωμένο GPS μπορούν να μας γυρίζουν σπίτι!



Εμπνεόμενος από τα «μαγικά παπούτσια» που φορούσε η νεαρή ηρωίδα στο Μάγο του Οζ, ένας καλλιτέχνης στη Βρετανία κατασκεύασε ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία διαθέτουν σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) και δείχνουν στον κάτοχό τους την σωστή διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στον προορισμό του.

Μεταμόσχευση μήτρας από μητέρα σε κόρη.Δύο γυναίκες στη Σουηδία υπεβλήθησαν στην επέμβαση στην οποία συμμετείχε και ο έλληνας καθηγητής Ανδρέας Τζάκης


Τις πρώτες μεταμοσχεύσεις μήτρας από μητέρα σε κόρη αναφέρουν ότι διεξήγαγαν ειδικοί του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. Δύο νεαρές Σουηδέζες ελπίζεται ότι θα είναι πλέον σε θέση να κυοφορήσουν το παιδί τους μέσα στη μήτρα στην οποία κυοφορήθηκαν και οι ίδιες, μετά τις μεταμοσχεύσεις στις οποίες συμμετείχε και ο διακεκριμένος έλληνας καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι κ.Ανδρέας Τζάκης.

Εξάρτηση, ασφάλεια και Facebook



Θέματα εξάρτησης από το διαδίκτυο (σε ποσοστό 36%), πληροφορίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο (30%) και προβλήματα με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως ψευδή προφίλ, ιδιαίτερα στο «Facebook» (11%), απασχόλησαν κυρίως τη Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που παρουσίασε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία του 18μήνου 1/1/2011- 30/6/2012.

Υποχρεωτική από το 2013 η παροχή πληροφοριών για τις τραπεζικές καταθέσεις στην ΕΕ


Η οδηγία 2011/16/EE της 15ης Φεβρουαρίου 2011 σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2013

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα μπορούν να αρνηθούν να παρέχουν πληροφορίες για καταθέσεις σε τράπεζές τους, αν υπάρχει σχετικό αίτημα, όπως προκύπτει από απάντηση της Κομισιόν σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Η ερώτηση του κ. Χουντή είχε κατατεθεί με αφορμή τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης περί εφαρμογής ηλεκτρονικού περιουσιολογίου με το οποίο «θα καταγράφεται η κινητή και ακίνητη περιουσία των Ελλήνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περιλαμβανομένων και των καταθέσεων».

Να αποβάλουμε ενοχές και ηττοπάθειες, κάλεσε τους βουλευτές του ο Ευ.Βενιζέλος.Αιχμές για προσωπικές στρατηγικές


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον κ. Μανιάτη

«Δεν μας ταιριάζει ένα ενοχικό και ηττοπαθές ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τα στελέχη και τους βουλευτές «να ξεκαθαρίσουμε αν θέλουμε να ολοκληρωθεί και να δικαιωθεί η πολιτική μας ή θεωρούμε ότι κάναμε λάθος επιλογή». Παράλληλα, άφησε αιχμές για όσους καλλιεργούν προσωπικές στρατηγικές: «Διαφωνίες ως προς τους χειρισμούς μπορούν να υπάρχουν πάντα, ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιακές διαφωνίες που να δικαιολογούν προσωπικές στρατηγικές» εξήγησε.

Οι Αμερικάνοι προετοιμάζονται για πόλεμο με… ζόμπι


Οι Αμερικάνοι προετοιμάζονται για πόλεμο με… ζόμπι

Ασκήσεις για πόλεμο με... ζόμπι κάνει εταιρεία security στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Η εταιρεία HALO Corp., με έδρα το Σαν Ντιέγο έχει ήδη ολοκληρώσει την κατασκευή ειδικού στρατοπέδου, έκτασης 176 στρεμμάτων (!), ειδικά εξοπλισμένου για ασκήσεις πολέμου με ζωντανούς νεκρούς.

Βουλευτές - νταήδες τέλος! - Ο Άρειος Πάγος με εγκύκλιο που δείχνει την Χρυσή Αυγή επιτρέπει συλλήψεις βουλευτών που διαπράττουν κακούργημα!



Δίχτυ προστασίας από την δικαιοσύνη στους πολίτες που έρχονατι αντιμέτωποι με αυτόκλητους βουλευτές - τιμωρούς - Η εγκύκλιος ζητεί την φυσική παρεμπόδιση του επιτιθέμενου βουλευτή όπως συμβαίνει και με τους άλλους πολίτες - Θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στο αυτόφωρο! 

Όσα δεν τόλμησαν να κάνουν οι πολιτικοί τα κάνει η δικαιοσύνη η οποία στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και απλώνει δίχτυ προστασίας στους πολίτες - έλληνες ή αλλοδαπούς - που κινδυνεύουν από βουλευτές που νομίζουν ότι είναι υπεράνω των νόμων!

Τα 10 πιο παράξενα αντικείμενα που έχουν ποτέ ξεχαστεί σε ταξί!


ShareΈνα κινητό τηλέφωνο, ένα πορτοφόλι, μια ομπρέλα ή ένα ζευγάρι γυαλιά είναι αντικείμενα που πολύ εύκολα μπορεί να ξεχάσει κάποιος μέσα σε ένα ταξί… Υπάρχουν ωστόσο και κάποια πράγματα, που...
Ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πορτοφόλι, μια ομπρέλα ή ένα ζευγάρι γυαλιά είναι αντικείμενα που πολύ εύκολα μπορεί να ξεχάσει κάποιος μέσα σε ένα ταξί…
Υπάρχουν ωστόσο και κάποια πράγματα, που ποτέ δεν θα περίμενες να βρεις μέσα σε ένα ταξί, όπως π.χ ένας ταριχευμένος γάιδαρος!

Τα κέρδη και οι χασούρες των κομμάτων από τις εκλογές



Στην Βουλή κατέθεσαν τα κόμματα τους ισολογισμούς για τα έσοδα - έξοδα κατά την διάρκεια των δύο εκλογικών αναμετρήσεων (Μαΐου – Ιουνίου) από όπου προκύπτει ότι Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ είχαν πέραν των πολιτικών και οικονομικά οφέλη ενώ ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ κατέγραψαν ζημιές.

Τι μπορείς να αγοράσεις με 20 ευρώ στις χώρες της Ευρωζώνης?


Euros

17 ευρωπαϊκές χώρες ανήκουν στη ζώνη του ευρώ.Δημιουργεί έκπληξη όμως η μεγάλη διαφορά που παρουσιάζουν οι τιμές διαφόρων προϊοντων, στις χώρες αυτές!Αν π.χ. είστε άνθρωπος που πίνει πολλούς καφέδες την ημέρα...είναι προτιμότερο να πάτε για διακοπές στην Πορτογαλία,παρά να επιλέξετε κάποιο τουριστικό μέρος της Ελλάδας.Για να δούμε όμως τί μπορεί να αγοράσει κάποιος με 20 € (25.41$) στις χώρες που ανήκουν στη ζώνη του κοινού νομίσματος....

Το Ισλάμ και η Δύση


Tου Ηλια Μαγκλινη
απο kathimerini.gr

Οταν το 1989 το Ιράν επικήρυξε τον Σάλμαν Ρούσντι επειδή ένα μυθιστόρημά του συνιστούσε προσβολή προς τον Προφήτη, η δυτική κοινή γνώμη αντέδρασε μάλλον αψήφιστα, σαν να αντιμετώπιζε μια γραφικότητα. Οσοι ανατραφήκαμε μέσα σε ένα περιβάλλον που πολιτισμικά καθορίστηκε από τον χριστιανισμό, ελάχιστα συνειδητοποιήσαμε πόσο πολύπλοκο θέμα ήταν και σε ποιο βαθμό θα το βρίσκαμε μπροστά μας, ειδικά μετά το 2001.

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται από την αγορά κριτσίνια



Με απόφαση του ΕΦΕΤ ανακαλούνται από την αγορά κριτσίνια ηλιόσπορου, τα οποία εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση λόγω τάγγισης του ηλιόσπορου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του φορέα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Κριτσίνια Ηλιόσπορου Τσατσάκης», σε συσκευασία των 360 g, με τα εξής στοιχεία:

Η Αραβική Άνοιξη δεν έφερε τη δημοκρατία...



Η δημοκρατία δεν προήχθη στον κόσμο μέσα στο 2011, γεγονός που υπογραμμίζει ότι οι όποιες θετικές εξελίξεις σημειώθηκαν στηΜέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης είναι πολύ προσωρινές και ότι στον χαοτικό απόηχο των εξεγέρσεων οι ηγέτες αυτών των χωρών μπορεί να ασκήσουν πάλι απολυταρχικά την εξουσία τους, ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια ΜΚΟ που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Ουρές στη Νέα Υόρκη για ένα iPhone 5


Ουρές στη Νέα Υόρκη για ένα iPhone 5

Δεκάδες άνθρωποι έχουν στηθεί εδώ και ημέρες στην ουρά έξω από το κεντρικό κατάστημα της Apple στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να είναι οι πρώτοι που θα αποκτήσουν το νέο δημιούργημα της εταιρίας.

Από την στιγμή που το νέο iPhone θα διατεθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί του θα χρειαστεί να περιμένουν... μερικές ακόμη ημέρες έξω από το κατάστημα, κάτι για το οποίο είναι - όπως δείχνουν φωτό και το video - αρκετά προετοιμασμένοι τόσο ψυχολογικά όσο και πρακτικά καθώς έχουν μαζί τους σκηνές και τα lap-top τους.

Κύπρος: Διαφωνίες για το μνημόνιο


Την ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους υπογράμμισε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ. Παράλληλα, σκιαγραφώντας τους στόχους που πρέπει να επιδιωχθούν, τόνισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί ο 13ος μισθός, να υπάρξει εξορθολογισμός και όχι κατάργηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής και να προστατευθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νοσοκομείο Παναγία


Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νοσοκομείο Παναγία

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Παναγία» εκφράζοντας την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να κλείσει το νοσηλευτικό ίδρυμα και καταγγέλοντας την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.

«Το «Παναγία» ήταν το μοναδικό νοσοκομείο του ΙΚΑ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο τύπος της Τρίτης


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το πακέτο μέτρων, η σύνταξη στα 67 και η μείωση αποζημιώσεων
Η εφημερίδα γράφει ότι «αύξηση όλων των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 1+1 έτος το 2013 και το 2014, φέρνει το σχέδιο για σύνταξη στα 67 στο οποίο καταλήγει η κυβέρνηση λίγα 24ωρα πριν κλείσει οριστικά το πακέτο μέτρων ύψους 11,66δισ. ευρώ, με την τρόικα ».

Συρρίκνωση κατά 25% της ελληνικής οικονομίας έως το 2014 προβλέπει ο Γ. Στουρνάρας


Δύσκολες οι συνομιλίες με την τρόικα, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών

Δύσκολες χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τις συνομιλίες με την τρόικα, κατά την ομιλία του στο ελληνοκινεζικό επιμελητήριο. Παραδέχτηκε ότι μέχρι τώρα η δημοσιονομική προσαρμογή στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στις περικοπές και τώρα -όπως είπε- «πρέπει να τρέξουμε στους τομείς της φοροδιαφυγής και στο άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων».

Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι έως το 2014 η ελληνική οικονομία θα έχει συρρικνωθεί κατά 25% από την αρχή της κρίσης, ενώ σημείωσε πως το εργατικό κόστος έχει μειωθεί κατά 15% από το 2010 έως σήμερα. 

Δεν θέλει να μειώσει το μισθό του ο Προβόπουλος ...



Απρόθυμος εμφανίζεται -μέχρι στιγμής- ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Προβόπουλος, στο να μειώσει το μισθό του.
Δεν έχει απαντήσει ακόμη στην σχετική επιστολή που του έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, κάτι που έχει ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει

Σήμερα η κηδεία του Μητροπολίτη Ιερισσού

Σήμερα στις 14:00, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας θα γίνει η κηδεία του Μητροπολίτη Ιερισσού κυρού Νικοδήμου, ο οποίος εκοιμήθη το μεσημέρι
της Κυριακής σε ηλικία 81 ετών. Η σορός του Μητροπολίτη εκτέθηκε σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα και οι πιστοί της Μητρόπολης Ιερισσού συνέρρεαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου για να προσκυνήσουν για τελευταία φορά τον

Ποιός Βουλευτής Έδωσε 850 ευρώ για να κάνει αποτρίχωση προκειμένου να φωτογραφηθεί σε lifestyle περιοδικό?


 
Βουλευτής… και μάλιστα από τα …
σκληρά παιδιά της Βουλής, δέχτηκε να κάνει φωτογράφηση σε lifestyle περιοδικό, όμως οι υπεύθυνοι του περιοδικού βρήκαν ένα κουσούρι και τον έστειλαν σε … πλαστικό χειρουργό.
Τον βρήκαν ιδιαίτερα τριχωτό και σύμφωνα με τον Βηματοδότη, του πρότειναν να κάνει αποτρίχωση, ολική και ριζική.

"Η Ελλάδα έπρεπε να ανήκει στη Τουρκία"!



Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας  σε βάρος της Ελλάδας Γερμανός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Τουρκία δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να υπαγόταν στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο γερμανός μπίζνεσμαν δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα  Sabah - προφανώς για να ''κολακεύσει''- τους Τούρκους με τους οποίους συνεργάζεται :''Μακάρι η Ελλάδα να υπαγόταν σε εσάς και να γινόταν μια περιοχή της Τουρκίας. Τότε θα λυνόταν και τα εκεί προβλήματα''! 

Σφοδρή επίθεση της Καθημερινής κατά του εκπροσώπου του Σύριζα


Οξύτατη είναι η απάντηση της Καθημερινής στην επιστολή του εκπροσώπου του Σύριζα Πάνου Σκουρλέτη, στην οποία αποδοκίμαζε άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη και ζητούσε από την εφημερίδα να πάρει θέση.
Η εφημερίδα, αφού υποβαθμίζει πλήρως το όλο θέμα καταχωρίζοντάς το στη στήλη των επιστολών, καλύπτει πλήρως τον αρθρογράφο της, υπεραμύνεται του δικαιώματος έκφρασης διαφορετικών απόψεων και κατηγορεί τον Σύριζα για απόπειρα παραπληροφόρησης και λογοκρισίας.

Μιχ. Καρχιμάκης_Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να μείνει απαθής

Με μια χειμαρρώδη ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης απευθύνεται εκ νέου στους δικαστικούς, επισημαίνοντας ότι «στην δύσκολη αυτή φάση απαιτείται συστράτευση και υπερπροσπάθεια».
O πρώην υπουργός υποστηρίζει, επίσης, ότι θα πρέπει να γίνει αμεσότερη πλέον η εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν καθώς οι καθυστερήσεις δημιουργούν αρνητική ανάπτυξη για το κράτος.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του κ. Καρχιμάκη:

Αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών κατηγορούνται για εκβιασμό


Αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών κατηγορούνται για εκβιασμό
Ποινική δίωξη για εκβίαση κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος δύο αστυνομικών...
της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που υπηρετούσαν στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον πρώην προϊστάμενο του τμήματος και έναν υπαρχιφύλακα, οι οποίοι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε σε βάρος τους. 

Γεμίζουν λόγω οικονομικής κρίσης οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.Αύξηση των παιδιών κατά 19%



Κατά 19% έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρσι ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν φέτος σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, με τους δήμους να προχωρούν σε διαδικασίες-εξπρές για την πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Οι σχετικές προκηρύξεις έχουν αρχίσει να εκδίδονται από τους δήμους προκειμένου να ενισχυθούν οι σταθμοί με εργαζομένους και να εξυπηρετήσουν τα 57.534 παιδιά που έγιναν τελικώς δεκτά έναντι 42.000 που αρχικώς καλύπτονταν από τα προϋπολογισθέντα κονδύλια, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

"Πνίγεται" η αγορά από τις ακάλυπτες επιταγές – Ξεπερνούν το 1 δις ευρώ

Ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ η αξία των ακάλυπτων επιταγών στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές στο ίδιο διάστημα ανήλθαν στα 135,8 εκατ. ευρώ
Ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές είχαν στο τέλος Αυγούστου συνολική αξία 1,16 δισ. ευρώ έναντι 1,7 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2011.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική κατάληψη αύριο των δημαρχείων


φωτό αρχείου

Σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων όλης της χώρας καλεί από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία χαρακτηρίζει την αυριανή ως πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των δημαρχείων.

Τις ώρες αυτές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε γενικές συνελεύσεις τους εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθούν για τα «νέα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας και να προετοιμασθεί η συμμετοχή στις επερχόμενες κινητοποιήσεις».

Η Ελλάδα μπορεί-Δώστε δύο χρόνια παράταση



Ο Charles Dallara ζητά διετή επιμήκυνση για τη χώρα μας ενώ τονίζει πως πρέπει να σταματήσουν τα μέτρα λιτότητας.

Ο γνωστός μας από το ''κούρεμα'' γενικός διευθυντής του IIF εκτιμάει για τη χώρα μας πως ''δίνεται υπερβολικά μεγάλη έμφαση στη βραχυπρόθεσμη λιτότητα και πολύ λίγη έμφαση σε μεσοπρόθεσμα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας''.

Νεαροί διαρρήκτες είχαν ρημάξει τις Σέρρες- Έκαναν δώδεκα διαρρήξεις σε δύο μέρες

Δώδεκα υποθέσεις κλοπών καταστημάτων, φαρμακείων και σπιτιών, μία απόπειρα κλοπής καταστήματος καθώς και δύο κλοπές οχημάτων, ενός αυτοκινήτου και μίας δίκυκλης μοτοσυκλέτας, στην ευρύτερη περιοχή των
Σερρών εξιχνιάστηκαν από τις αρχές. Οι διαρρήξεις και οι κλοπές διαπράχθηκαν το διήμερο 29 και 30 Αυγούστου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο Έλληνες 17 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αρχικά, περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού

Ικανοποίηση από τις ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες


Ικανοποίηση από τις ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που προσφέρουν οι δημόσιες υπηρεσίες στη χώρα μας, σύμφωνα με νέα μελέτη του Παρατηρητηρίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της «Κοινωνίας της Πληροφορίας».

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του Δημοσίου που παρέχονται ηλεκτρονικά. Τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης αυτών των υπηρεσιών σημειώνονται στις ηλικίες 35-54 ετών.

Θαύμα στην Ζάκυνθο, οι τυφλοί βρήκαν το φως τους!


Θαύμα στην Ζάκυνθο, οι τυφλοί βρήκαν το φως τους!
Τουλάχιστον 30 με 40 άτομα που επανεξετάστηκαν για επίδομα τυφλότητας και κρίθηκαν τυφλοί θα έπρεπε να κοπούν, λέει ο δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης, καταγγέλοντας ότι ακόμα και στους επανελέγχους που έγιναν κάποιοι έκαναν και πάλι τα... στραβά μάτια.

Αλλάζει ο τρόπος που θα προμηθευόμαστε καυσόξυλα!



Καυσόξυλα με το κυβικό και όχι με το κιλό θα προμηθεύονται οι καταναλωτές. Αυτό θα ισχύσει αν αλλάξει ο Αγορανομικός Κώδικας και θα σώσει τους πολίτες από πολλές κακοτοπιές..

O νέος Αγορανομικός Κώδικας τέθηκε υπό διαβούλευση μέχρι το τέλος του μήνα και προτείνεται η διακίνηση καυσόξυλων να γίνεται υποχρεωτικά ανά μονάδα όγκου (κυβικό μέτρο) αντί για βάρος (κιλά, τόνοι). 

Οι πλούσιοι Γερμανοί γίνονται πλουσιότεροι


Ο ιδιωτικός πλούτος των Γερμανών αυξάνεται διαρκώς, η περιουσία του κράτους μειώνεται ενώ οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα προσχεδίου νέας έκθεσης της γερμανικής κυβέρνησης.

Με διάθεση αυτοκριτικής το ΔΝΤ


Έμμεση αυτοκριτική στις επιλογές που ακολουθήθηκαν στην ελληνική κρίση κάνει το ΔΝΤ, σε έκθεση που συντάχθηκε στις 19 Ιουνίου και δημοσιοποίησε χθες αναφορικά με την πορεία εφαρμογής των προγραμμάτων.
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι το Ταμείο έχει υποστηρίξει το σχεδιασμό μέτρων με στόχο την καλύτερη κοινωνική προστασία για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού,

22 δισ. έκαναν φτερά στα ξένα! - 54.000 που έβγαλαν τα λεφτά έξω στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ



Κυνηγάνε πλούσιους για παρηγοριά στα 11,5 δισ μέτρων εναντίων των φτωχών - Εμβάσματα πάνω από 1 εκατομμύριο έστειλαν στο εξωτερικό 3.000 Έλληνες - 100.000 το... μικρότερο “πακέτο” που έδιωξαν εν μέσω κρίσης

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, ειδικά κάθε φορά που έρχονται νέα μέτρα ξεκινάει ένα παιχνίδι, τη μια με τα λεφτά βουλευτών, την άλλη με τα λεφτά στην Ελβετία, πάντα όμως έχει να κάνει με ποσά που ο απλός πολίτης ακούει και ζαλίζεται.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Τα διεθνή ΜΜΕ βλέπουν τέλος της λιτότητας


«Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ», τονίζει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί. Στη φωτό με τον Ελληνα ομόλογό του, Γ. Στουρνάρα
Δημοσιεύματα της «Le Monde» και των «Financial Times» υποστηρίζουν ότι το Eurogroup της Λευκωσίας σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου ηπιότερης προσαρμογής για τους αδύναμους κρίκους της Ευρωζώνης
«Η δικτατορία της... λιτότητας στην Ευρώπη φτάνει στο τέλος της». Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει χθεσινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde». Οπως τονίζεται, μάλιστα, ειδικά στην Ελλάδα αυτό θα μπορούσε να συμβεί από τον Οκτώβριο, με τη λήψη νέων αποφάσεων που θα έδιναν ανάσα κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 18 και 19 του μήνα και στη συνέχεια με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. Ευρώ.

Σε έξαρση η ενδοοικογενειακή βία


Σε έξαρση η ενδοοικογενειακή βία
Η κρίση «φουντώνει» τις ακραίες συμπεριφορές και μέσα στις οικογένειες. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓ Ισότητας των Φύλων μέσα σε 18 μήνες υπήρξαν 3.510 καταγγελίες από κακοποιημένες συζύγους, εκ των οποίων το 62% είναι και μητέρες
Δεν γνωρίζει όρια κοινωνικής τάξης, μόρφωσης ή εισοδήματος η βία κατά των γυναικών, που διαχέεται σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Την ώρα που η κοινωνικοοικονομική κρίση σαρώνει την Ελλάδα και οι ακραίες συμπεριφορές κερδίζουν διαρκώς έδαφος, η ενδοοικογενειακή βία δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπό της παρασύροντας χιλιάδες γυναίκες στον εφιάλτη της κακοποίησης.

Πέθανε 49χρονος όταν του ανακοίνωσαν την απόλυση


Ηράκλειο: Πέθανε 49χρονος όταν του ανακοίνωσαν την απόλυση
Ένας 49χρονος άνδρας ξεψύχησε έχοντας υποστεί ανακοπή την ώρα που ο εργοδότης του τού ανακοίνωσε ότι απολύεται.
Μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου με την μοίρα να αποδεικνύεται σκληρή για μια οικογένεια της περιοχής. 

Γ. Νταλάρας: «Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα»


Γ. Νταλάρας: «Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα» Αποκαλυπτική η συνέντευξη του τραγουδιστή
Απαντήσεις σε κάθε πιθανό ερώτημα έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας στην συνέντευξη που έδωσε στο Down Town Κύπρου.
Εκεί που μίλησε για τις οικονομικές του απολαβές, τα λάθη του, το πόσο νοιώθει παρεξηγημένος και την Χρυσή Αυγή.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE Προβάδισμα της ΝΔ με βραχεία κεφαλή


Προβάδισμα της ΝΔ με βραχεία κεφαλή
Με μικρή διαφορά προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη το διάστημα 6-11 Σεπτεμβρίου 2012, από την Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής. Ωστόσο, δύσπιστο απέναντι στα πολιτικά κόμματα εμφανιζεται το 54% των πολιτών.
Τον Ιούλιο του 2012, το 39% δήλωνε ότι δεν εμπιστεύονταν κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα.

Ευ. Βενιζέλος:Εφ όλης της ύλης ομιλία.Να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες Κοινή συνεδρίαση της ΚΟ, της Πολιτικής Γραμματείας καθώς και άλλων οργάνων του ΠαΣοΚ


Ευ. Βενιζέλος: Να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες
Με μια εφ΄όλης της ύλης ομιλία, στην οποία θα αναπτύξει τις θέσεις του ΠαΣοΚ για τα νέα μέτρα αλλά και για τις προοπτικές της οικονομίας, σχεδιάζει να απευθυνθεί ο κ. Ευ. Βενιζέλος στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας, με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης, των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος και των μελών του Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής.

Αλ. Παπαρήγα: Δεν δεχόμαστε ότι έχουμε κρίση χρέους


Η κρίση χρησιμοποιείται ως ευκαιρία για να δημιουργήσουν ένα σύστημα Υγείας όπου ο καθένας θα απολαμβάνει υπηρεσίες Υγείας, ανάλογα με το τι έχει στην τσέπη του, είπε η Αλέκα Παπαρήγασε συζήτηση για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».