Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΝΤΟΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ: «ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ»

«Μαχαιριά στην καρδιά των νεοδημοκρατών» χαρακτηρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη τη συμμετοχή Συμπιλίδη στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη  την επιστροφή Συμπιλίδη στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Μιλώντας στον realfm 97.8 και στον Ν. Χατζηνικολάου τόνισε χαρακτηριστικά: «Τι να σας πω; Μωραίνει Κύριος. Ο κύριος Συμπιλίδης έριξε μία κυβέρνηση του 48% και

Πέρασμα από την Ουάσινγκτον έκανε το Discovery πριν μεταφερθεί στο μουσείο.Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 30 χρόνια


Το Discovery στο ειδικό αεροσκάφος πετά πίσω από το μνημείο του Ουάσινγκτον και το Καπιτώλιο


Την τελευταία του πτήση πάνω σε ειδικά τροποποιημένο αεροσκάφος πραγματοποίησε την Τρίτη το παροπλισμένο πλέον διαστημικό λεωφορείο Discovery προς το Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος κοντά στην Ουάσινγκτον όπου θα εκτεθεί μόνιμα.

Το Β-747 της NASA απογειώθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι κοντά στο ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

«Choose4Greece»: Εσύ αποφάσισες πού θα δώσεις την ψήφο σου;


Η πλατφόρμα Choose4Greece αποτελεί συλλογική προσπάθεια ακαδημαϊκών
Οι εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι ίσως η πρώτη φορά στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, που περισσότερα από δέκα κόμματα διεκδικούν την ψήφο του πολίτη. 

Σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό όπου οι θέσεις πολλών κομμάτων δεν είναι ξεκάθαρα διατυπωμένες και δύσκολα προσβάσιμες στους πολίτες, η ψήφος γίνεται εύκολα έρμαιο εντυπώσεων. Φως στο σκοτάδι έρχεται να ρίξει μια διαδικτυακή προσπάθεια σύγκρισης των απόψεων του πολίτη με αυτών των υποψήφιων κομμάτων. 

Το παλαιότερο άθικτο χειρόγραφο στην Ευρώπη


Η Βρετανική Βιβλιοθήκη αγόρασε για 9 εκατ. στερλίνες (10,9 εκατ. ευρώ) το παλαιότερο άθικτο χειρόγραφο της Ευρώπης, ένα αντίγραφο του Ευαγγελίου του Αγίου Ιωάννηστα Λατινικά του έβδομου μ.Χ. αιώνα.

Το χειρόγραφο, που ονομάζεται "Ευαγγέλιο τουΑγίου Κάθμπερτ (Cuthbert)", είχε τοποθετηθεί στον τάφο του μοναχού αυτού, που έγινε επίσκοπος και Αγγλοσάξων Άγιος στοΛίντισφαρν στο βόρειοανατολικό τμήμα της Βρετανίας, γύρω στο 698, μερικά χρόνια μετά το θάνατό του.

Σάμος: Πέθανε αιφνίδια ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Θάνος


Σάμος: Πέθανε αιφνίδια ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Θάνος : Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Σάμου η είδηση του αιφνίδιου θανάτου, το μεσημέρι της Τετάρτης, του 36χρονου Δημήτρη Θάνου, γιου του δημάρχου Σάμου. Μόλις

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Σάμου η είδηση του αιφνίδιου θανάτου, το μεσημέρι της Τετάρτης, του 36χρονου Δημήτρη Θάνου, γιου του δημάρχου Σάμου. Μόλις το προηγούμενο βράδυ είχε ανακοινωθεί πως θα ήταν ο ένας από τους τρεις υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ για τη Σάμο στις επερχόμενες εκλογές. 

Η πρωτιά για πτώχευση πάει από Ελλάδα σε Κύπρο


Ενώ για μια περίοδο η χρεοκοπία συνόδευε την Ελλάδα, έκθεση που συνέταξε η εταιρεία CMA φέρνει τη χώρα μας εκτός του top 10 των χωρών που φέρουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα πτώχευσης.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται πλέον η Κύπρος, ενώ στη δέκατη θέση κατατάσσεται η Ισπανία. Κατά τον τελευταίο χρόνο, η χώρα μας κατατασσόταν σταθερά στην κορυφή της κατάταξης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον δεν περιλαμβάνεται καν στις πρώτες 39 θέσεις.

Πάγκαλος για Τσοχατζόπουλο: "Βεβαίως είχα γνώση..."


Πάγκαλος για Τσοχατζόπουλο: "Βεβαίως είχα γνώση..." : «Βεβαίως είχα γνώση» απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ερώτηση για το εάν  ήξεραν ο ίδιος και οι άλλοι υπουργοί των κυβερνήσεων του
«Βεβαίως είχα γνώση» απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ερώτηση για το εάν  ήξεραν ο ίδιος και οι άλλοι υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τις μίζες, στη συνέντευξή του σήμερα το πρωί,  στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του Σκάι,  με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου!

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος όμως,  δεν μπορούσε να τοποθετηθεί δημόσια γιατί δεν είχε στοιχεία. « Αυτό το ξέρουμε και στη γειτονιά μας. Ξέρουμε ότι ο τάδε κάνει κάτι. Μπορείς να το πεις αυτό χωρίς στοιχεία;» διερωτήθηκε.

Τι εστί Τράπεζα σήμερον


varoufakis
Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν ιδιωτικές τράπεζες που λειτουργούσαν ως κανονικές επιχειρήσεις. Που έπαιρναν δηλαδή ρίσκο και είτε, εφόσον τους «έβγαινε», κέρδιζαν είτε, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν «κατ’ ευχήν», διακινδύνευαν την ύπαρξή τους. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.
Τέτοιες τράπεζες σήμερα δεν υπάρχουν. Σήμερα οι «ιδιωτικές» τράπεζες, παγκοσμίως, αποτελούν έναν παραπλανητικό ευφημισμό. Ιδίως μετά το Κραχ του 2008, οι τράπεζες λειτουργούν ως μορφώματα που συνδυάζουν τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αποτελώντας έτσι βαρίδια που τραβάνε τις κοινωνίες και τις αγορές μαζί τους στον πυθμένα ενός ωκεανού ζημιών και χρέους.

"Πάντα γελαστός και γελασμένος..."



Τα Κύθηρα χάθηκαν στον ορίζοντα και μπορεί ο Δημήτρης Μητροπάνος "να έχασε το πλοίο της γραμμής" χθες το πρωί και η δωρική αντρίκεια φωνή του να σίγησε για πάντα, τα τραγούδια του όμως θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο νεοελληνικό DNA. 

Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής εξέπνευσε μετά από βαρύ πνευμονικό οίδημα. Μετά από πολλά χρόνια σκληρής μάχης ο Δημήτρης Μητροπάνος κατέθεσε τα όπλα και πήγε να βρει τη δική του Ρόζα και να χορέψουν μαζί ζεϊμπέκικο.

Ανεξάρτητοι Έλληνες": Αναρτήθηκε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος


"Ανεξάρτητοι Έλληνες": Αναρτήθηκε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος : Στη δημοσιότητα δόθηκε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος «Ανεξάρτητοι Ελληνες», όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά από δημόσια διαβούλευση.«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που εργάστηκαν σκληρά για την
Στη δημοσιότητα δόθηκε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος «Ανεξάρτητοι Ελληνες», όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά από δημόσια διαβούλευση.

«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που εργάστηκαν σκληρά για την Εθνική Αντιπρόταση. Είναι σημαντικό τώρα να το κοινωνήσουμε όλοι μαζί κόντρα στην πληρωμένη προπαγάνδα της συγκυβέρνησης από τις κομμένες συντάξεις και μισθούς των Ελλήνων»,

Η τελική λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη – Όλα τα ονόματα

Είκοσι υποψήφιους βουλευτές στην Α’  Θεσσαλονίκης και εννέα στην Β’  Θεσσαλονίκης ρίχνει στη μάχη των εκλογών η ΝΔ για να διεκδικήσουν την ψήφο των Θεσσαλονικέων. Αναλυτικά όλα τα ονόματα…
Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τον πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνη Σαματά, υποψήφιοι βουλευτές στη Θεσσαλονίκη είναι:

Βενιζέλος: "Εκτός πραγματικότητας η αυτοδυναμία που θέλει η ΝΔ"


Βενιζέλος: "Εκτός πραγματικότητας η αυτοδυναμία που θέλει η ΝΔ" : Τον κίνδυνο ακυβερνησίας της χώρας επισήμανε ο Βαγγέλης Βενιζέλος  στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Μιλώντας  στους υποψηφίους του
Τον κίνδυνο ακυβερνησίας της χώρας επισήμανε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Μιλώντας στους υποψηφίους του κόμματος που εκτίθενται στις τρεις περιφέρειες της Αττικής, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τον στόχο της αυτοδυναμίας που θέτει, και ο οποίος είναι εκτός πραγματικότητας, και πρόσθεσε ότι για το ΠΑΣΟΚ είναι εφικτός ο στόχος της νίκης στις εκλογές.

Μόλις Εννέα οδοντίατροι του ΕΣΥ για όλο το ν. Σερρών


Κεντρική Μακεδονία Μόλις Εννέα οδοντίατροι του ΕΣΥ για όλο το ν. Σερρών

Είναι γνωστό ότι ο Νομός Σερρών είναι ο πιο πολυπληθής, με αυξημένες ανάγκεςσε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Στο Νομό Σερρών υπηρετούν εννέα οδοντίατροι του ΕΣΥ, εκ των οποίων οι οκτώ είναι διορισμένοι σε Κέντρα Υγείας.

Οι οδοντίατροι των Κέντρων Υγείας, με ανακοίνωσή τους τονίζουν ό,τι: παρέχουν υπηρεσίας πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλο τον πληθυσμό της περιφέρειας (100.000), ενώ παράλληλα υλοποιούν προγράμματα πρόληψης της στοματικής υγείας σε παιδιά ηλικίας έως 18 ετών.

Καταρρακτώδεις βροχές σε όλη τη χώρα και πτώση της θερμοκρασίας.


Με προβλήματα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων λόγων των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Το πρωί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για Πάρο, Νάξο, αλλά και για Αργοσαρωνικό. Προβλήματα υπάρχουν και στις οδικές μετακινήσεις καθώς πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Υπό διαπραγμάτευση σήμερα οι μισθοί 700.000 ιδιωτικών υπαλλήλων



Κρίσιμη συνάντηση έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των εμπόρων (ΕΣΕΕ) και των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ) με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αντικείμενο την υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Η εργοδοτική πρόταση προβλέπει μειώσεις μισθών από 7% έως 10% με ταυτόχρονη κατοχύρωση του 13ου-14ου μισθού και των επιδομάτων και τη δέσμευση να μην γίνουν απολύσεις. 

Σαν Σήμερα...


18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Γεγονότα

716: Ο στρατηγός Λέων ο Ίσαυρος αναγορεύεται από το στρατό σε αυτοκράτορα του Βυζαντίου και γίνεται ο ιδρυτής της δυναστείας των Ισαύρων ως Λέων Γ'.
1906: Καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 7,8 Ρίχτερ, πλήττει το Σαν Φρανσίσκο. Οι νεκροί υπολογίζονται σε 3.000, ενώ οι άστεγοι σε 300.000.

ΝΔ-οριστικό: Με Τσιτουρίδη, Συμπιλίδη η λίστα



Τελικά δόθηκαν πριν λίγο στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ, με το ψηφοδέλτιο του νομού μας ν` αποτελείται απ` τα ονόματα που αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας (Με Τσιτουρίδη – Συμπιλίδη, η ΝΔ στο Κιλκίς).
Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι μ` αλφαβητική σειρά είναι οι: