Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ευνουχίζει τον Βαρουφάκη για να στείλει μήνυμα στους Ευρωπαίους

Με αφορμή τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση στην διαπραγματευτική ομάδα, το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ή θα προσχωρήσουν στην πολιτική μας ή θα καταστρέψουν τα πάντα».
«Αφού χάθηκαν τρεις ολόκληροι μήνες από τις εκλογές, αφού

Η κυβέρνηση βγάζει τώρα τον Τσακαλώτο μπροστά

Πολιτική κάλυψη στον Γιάνη Βαρουφάκη παρέχει το Μαξίμου, ωστόσο αλλάζει τους όρους της διαπραγμάτευσης, ιδρύοντας νέα όργανα, αποδίδοντας σε αυτά αρμοδιότητες και αναβαθμίζοντας το δίδυμο Τσακαλώτου-Χουλιαράκη.
Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το μπαράζ επιθέσεων εναντίον του

Πώς τα κατάφερε η Ιρλανδία -Μαθήματα για την Ελλάδα

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz και συγγραφέας, Michael Heise, προχώρησε στις απαραίτητες συγκρίσεις. Τι έπραξε η Ιρλανδία και τι δεν έκανε η Ελλάδα; Πώς οι μεν κατάφεραν να βγουν ξανά τις αγορές και να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και οι δε εμφανίζονται ακόμη πιο αδύναμοι;

Μηλιός κατά κυβέρνησης για φτιασίδωμα της κατάστασης

Να μην αρκεστεί στο φτιασίδωμα της κατάστασης που παρέλαβεκαι να προχωρήσει «σε ευθεία αντιπαράθεση με τις κοινωνικές δυνάμεις που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες στρατηγικές και λογικές στη χώρα μας», καλεί την κυβέρνηση το στέλεχος του

Non paper με διακριτική απομόνωση Βαρουφάκη

Ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης, αναλαμβάνει την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η απόφαση να συγκροτηθεί πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την

Μεταπτυχιακά προγράμματα και τοπικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας του ΑΠΘ με Πανεπιστήμια της Ρωσίας

Αποστολή του Προγράμματος «ΙΑΣΩΝ» του ΑΠΘ, στη Μόσχα, με επικεφαλής τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα και με τη συμμετοχή του επιστημονικού υπεύθυνου του προγράμματος «ΙΑΣΩΝ» και Πρόεδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ομ. Καθηγητή Ιωάννη Καζάζη και του Διδάσκαλου της Ρωσικής στο ΑΠΘ, Δρ. Δημήτρη Φωτιάδη, πραγματοποιήθηκε από τις

Σοκ για την αριστερά, οι Podemos έρχονται τέταρτοι

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα, που ακολουθείται από το κόμμα PSOE,  δείχνει να συγκεντρώνει σήμερα τις  περισσότερες ψήφους σε ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών. Ως τρίτη δύναμη εμφανίζονται οι Ciudadanos, οι οποίοι διατηρούν μια ασταμάτητη άνοδο ενώ μόλις στην τέταρτη θέση εμφανίζεται το κόμμα των Podemos.
Η δύναμη του Pablo Iglesias έχει υποχωρήσει περισσότερο από πέντε μονάδες σε χρονικό

ΝΔ: Συνεχίζονται οι εσωκομματικοί κραδασμοί

Δεκάδες φέιγ βολάν με σύνθημα υπέρ του Κώστα Καραμανλή και τη φωτογραφία του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πέταξαν άγνωστοι την Παρασκευή σε δρόμους της Πάτρας, μία ημέρα προτού η πόλη φιλοξενήσει την πρώτη προσυνδιάσκεψη της ΝΔ.
«Η απάντηση στην εθνική και κοινωνική κρίση. Τώρα είναι πραγματικά η ώρα του Κώστα

Ποτάμι: «500 εκατ. δολάρια για εξοπλισμούς σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα και έπεται συνέχεια»

Στο θέμα των 500 εκατ. δολάρια για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 επανέρχεται το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι τα ερωτήματα γίνονται ακόμη πιο σοβαρά μετά την αποκάλυψη ότι ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας είχε διατελέσει υπεργολάβος της εταιρείας στην οποία έγινε η ανάθεση.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Το Ποτάμι αναφέρει τα εξής:

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Βόμβα από τους Financial Times: Πότε ο Τσίπρας θα αλλάξει τον Βαρουφάκη

Το αποτέλεσμα του Eurogroup στη Ρίγα μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη: στην αποτυχία να εξευρεθεί λύση στο θέμα της Ελλάδας και στην απομόνωση που βίωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Μόνο που σύμφωνα με τους Financial Times, αυτό το χάσμα δεν υπάρχει μόνο ανάμεσα

Κ.Λαπαβίτσας: «Ναι στη ρήξη σε περίπτωση μη έντιμου συμβιβασμού»

Με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, καλεί την κυβέρνηση καθώς και τον λαό, σε ρήξη με τους εταίρους, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί «έντιμος συμβιβασμός». Επίσης, θεωρεί ότι η ΠΝΠ μεταφοράς των αποθεματικών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ΤτΕ ήταν μια δύσκολη, αλλά δικαιολογημένη κίνηση, που κληροδοτήθηκε στην κυβέρνηση από την συγκυβέρνηση

«By pass» σε Βαρουφάκη σχεδιάζει το Μαξίμου


Η κυβέρνηση επιδιώκει αν παρακάμψει τον Γιάνη Βαρουφάκη στην προσπάθειά της να συνεννοηθεί με τους δανειστές και να δώσει ωθηση στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με άρθρο των Financial Times.

Το τηλεφώνημα του Ντάισελμπλουμ στον Τσίπρα από