Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνικός καφές ή μήπως τούρκικος;τα «μυστικά» μιας σταθερής αξίας


Αν και ως προς το όνομά του, ο ελληνικός καφές… διχάζει, ως προς τη γεύση και το άρωμά του, αποτελεί σταθερή αξία σε πολλά μέρη του κόσμου και για πολλά χρόνια!

Εκείνο το αχνιστό και μυρωδάτο ρόφημα που εμείς ονομάζουμε «ελληνικό καφέ», έχει τη δική του ιστορία και μάλιστα μεγάλη. Ακόμη και το όνομά του… διχάζει, καθώς ανάλογα με την χώρα, ο ίδιος καφές μπορεί να ονομάζεται «αρμένικος», «αραβικός», ή «μεσανατολικός». Στις χώρες των Βαλκανίων ονομάζεται συνήθως «τουρκικός» ενώ στην Κύπρο καλείται «κυπριακός».

Σε ποια ηλικία είναι μια γυναίκα, πιο θελκτική και όμορφη για τους άνδρες;


Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με την ηλικία που μια γυναίκα είναι πιο ποθητή για τους άνδρες, σχετικά με την ηλικία που μια γυναίκα είναι “δυναμίτης” στο κρεββάτι, σχετικά με την ηλικία που η γυναίκα είναι πιο έμπειρη, πιο ώριμη πιο... πιο... πιο... Και εάν το μυαλό σας πηγαίνει στο, ότι οι νεώτερες ηλικίες είναι και οι καλύτερες για μια γυναίκα, ε μην παίρνετε και όρκο. Διαβάστε και θα δείτε...

Πέντε μυστήρια που εξακολουθούν να παραμένουν μυστήρια


Χειρόγραφα κείμενα γραμμένα σε παγκοσμίως άγνωστες γλώσσες, ιερογλυφικά σύμβολα που προβληματίζουν εδώ και έναν αιώνα τους αρχαιολόγους, κωδικοποιημένες επιγραφές πάνω σε μνημεία, μη αποκρυπτογραφήσιμα κείμενα-χάρτες που οδηγούν... σε αμύθητους θησαυρούς, παράξενα ραδιοσήματα που αποστέλλονται από μακρινούς αστερισμούς – αυτά είναι μερικά μονάχα από τα ανεπίλυτα μυστήρια, για την αποκρυπτογράφηση των οποίων «σπάνε» το κεφάλι τους εδώ και αιώνες ερευνητές και κρυπταναλυτές! 

Ατμοσφαιρική εκδήλωση στο Οινοποιείο "Αϊδαρίνη" στη Γουμένισσα Κιλκίς

Στο χώρο του Οινοποιείου της οικογένειας Αϊδαρίνη και σε συνεργασία με τον Ξενώνα "Δημοσθένης" (Dimosthenis Traditional Guesthouse), την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της φιλολόγου Χρύσας Αλεξανδρή, με τίτλο ''Περί του λόγου το Αληθές''. Παράλληλα στο χώρο θα εκθέσει τα έργα του ο ζωγράφος - αγιογράφος Δωρόθεος Αντωνιάδης. Η εκδήλωση

Χαμός στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιούχαραν τον Λαφαζάνη!


Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το αντάρτικο του Αριστερού Ρεύματος
Περίπατο... πήγε το πανηγυρικό κλίμα που φιλοδοξούσε ο Αλέξης Τσίπρας να έχει η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέμεινε στην απόφασή του και ανακοίνωσε στο ΣΕΦ την αυτόνομη κάθοδο του Αριστερού Ρεύματος στην εκλογική διαδικασία της Συνδιάσκεψης με

Φίλιππος Σαχινίδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε «ντεμέκ» Αριστερά.

Πριν από 5 χρόνια ξέσπασε η μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση του καπιταλισμού. Ξεκίνησε από την Μητρόπολη του καπιταλισμού τις ΗΠΑ και αμέσως επεκτάθηκε στο Ην. Βασίλειο.

Από εκεί μεταδόθηκε στην Ευρωζώνη και έφτασε στην Ελλάδα αναδεικνύοντας τις διαρθρωτικές αδυναμίες της Ελληνικής οικονομίας και τις τεράστιες δημοσιονομικές ανισορροπίες.

Τον έκλεισαν σε ψυχιατρείο, επειδή είπε ότι το χτύπημα της 11/9 το σχεδίασαν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι



Ο Αμερικανός Brandon J. Raub διετάχθη να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική για έναν ολόκληρο μήνα, απόφαση που παραβαίνει κατάφωρα το Σύνταγμα των Η.Π.Α σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής του. Οι υποστηρικτές του ανησυχούν ότι οποιοσδήποτε Αμερικανός θα μπορούσε ενδεχομένως να βρεθεί στη θέση του…. 

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από κατάρρευση σήραγγας


Ιαπωνία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από κατάρρευση σήραγγας
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής από σήραγγα σε αυτοκινητόδρομο, 80 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο, όπως ανακοίνωσαν τα σωστικά συνεργεία.
Πέντε άνθρωποι παγιδεύτηκαν στο αυτοκίνητό τους το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες περίπου στη μέση της σήραγγας Σασάγκο, μια από τις μεγαλύτερες της Ιαπωνίας με μήκος 4,7 χιλιόμετρα, και οι σοροί τους βρέθηκαν απανθρακωμένοι, διευκρίνισε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Πυρκαγιών και Φυσικών Καταστροφών.

Κροκόδειλος κατάπιε 12χρονο αγόρι


Κροκόδειλος κατάπιε 12χρονο αγόρι
Ακόμα δεν έχουν βρει τα ίχνη του παιδιού το οποίο άρπαξε ο κροκόδειλος την ώρα που κολυμπούσε με φίλους του στην Βόρεια Αυστραλία.
Οι έρευνες συνεχίζονται από αστυνομικούς και διασώστες αλλά όλοι πιστεύουν ότι αυτό είναι μάτιο, αφού το 12χρονο αγόρι χάθηκε στα νερά της λίμνης μέσα στα σαγόνια του ερπετού.

Ο στρατιώτης έγινε πανέμορφη ξανθιά!


Ο στρατιώτης έγινε πανέμορφη ξανθιά!
Ακριβώς πριν από 60 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 1952, έγινε η πρώτη εγχείρηση αλλαγής φύλου σε συνδυασμό με ορμονοθεραπεία.
Ο αμερικανικός Τύπος κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο την είδηση "Ο στρατιώτης έγινε πανέμορφη ξανθιά!". Ένα ήσυχο αγόρι που μεγάλωσε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης προκάλεσε σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν έφυγε ταξίδι στη Δανία ως George Jorgensen κι επέστρεψε ως Christine.

επιστολή Σόιμπλε βάζει "φωτιά" στην απόφαση του Eurogroup


Η επιστολή Σόιμπλε βάζει "φωτιά" στην απόφαση του Eurogroup
Μία ενυπόγραφη επιστολή του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Σόιμπλε, προς τους επικεφαλής των Κ.Ο της Μπούτεστανγκ, αποκαλύπτει, πως τελικά το χρέος της Ελλάδας, θα είναι στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και όχι στο 124% όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Eurogroup.

Αντιδράσεις για την "παράνομη" εγκύκλιο της Ιθαγένειας


Αντιδράσεις για την "παράνομη" εγκύκλιο της Ιθαγένειας
Αναστολή κάθε διαδικασίας απονομής ιθαγένειας είχε ζητήσει από τις 15 Νοεμβρίου ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών με κρυφή εγκύκλιο.
Η εν λόγω εγκύκλιος έχει ημερομηνία 15 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά την εντολή Σαμαρά για νομοθετική πρωτοβουλία "εντός μιας εβδομάδος" που ήρθε ως επακόλουθο της πρωτοφανούς διαρροής στοιχείων της απόφασης του ΣτΕ που ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί.

Λοβέρδος: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξει θα μείνει εκτός Βουλής


Λοβέρδος: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξει θα μείνει εκτός Βουλής
Αν η συζήτηση για την ανασύνταξη της Σοσιαλδημοκρατίας γίνει υπό την αιγίδα του ΠΑΣΟΚ θα αποτύχει, εκτιμά ο Ανδρέας Λοβέρδος και στέλνει μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας: «Αν προσκαλείς άλλες δυνάμεις να μοιραστούν τα βάρη και τα βαρίδια του κόμματός σου, τότε δεν θα προσέλθει κανείς».

Λαφαζάνης: Όχι σε κυβέρνηση της αριστεροκεντροδεξιάς


Λαφαζάνης: Όχι σε κυβέρνηση της αριστεροκεντροδεξιάς
Για καθεστώς «ιδιότυπης κοινοβουλευτικής δικτατορίας» που στηρίζεται στον φόβο υπέρ των αγορών και του ευρώ έκανε λόγο από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παναγιωτακόπουλος: Να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση


Παναγιωτακόπουλος: Να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση
Να αποχωρήσει τώρα το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, να πει «mea culpa» και να ζητήσει «συγγνώμη» από τις κοινωνικές ομάδες, που πλήρωσαν το κόστος των Μνημονίων, πρότεινε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, κατά την ομιλία του σε σύσκεψη στελεχών, που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

Το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει 10 μητροπολίτες με καταθέσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ


Το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει 10 μητροπολίτες με καταθέσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ
«Φωτιά» στους κόλπους της Εκκλησίας, βάζουν τα δημοσιεύματα που θέλουν, όχι έναν και δυο, αλλά ΔΕΚΑ ιεράρχες, να έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το ΣΔΟΕ, ξεσκονίζει τους συγκεκριμένους Μητροπολίτες, έχοντας ανοίξει για τα καλά τους εκκλησιαστικούς φακέλους, μιας και παράλληλα με τις καταθέσεις, υπάρχουν και καταγγελίες για τη διαχείριση των Μητροπόλεων.

Δείτε ποιοι απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας



Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας 2013 θα πάρουν όσοι:

το όχημα τους έχει τεθεί σε ακινησία, όπως ορίζει ο νόμος, (κατάθεση πινακίδων και αριθμού κυκλοφορίας σε περίπτωση εκούσιας ακινησίας ή σχετικών δικαιολογητικών σε περίπτωση αναγκαστικής ακινησίας) πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους που αφορά στο σήμα και παραμένει σε ακινησία:
• προκειμένου για ΙΧ επιβατικά και μοτοσικλέτες, για ολόκληρο ημερολογιακό έτος (1/1-31/12)

Δωρεάν καθημερινή σίτιση απόρων στη Θεσσαλονίκη


Μία νέα κοινωνική δομή για τη δωρεάν καθημερινή σίτιση κοινωνικά ευπαθών ομάδων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους έθεσε σε εφαρμογή ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την οικονομική στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Κυριακάτικος Τύπος 2/12/2012


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
"Στη φόρα" τα εισοδήματα- Το νέο φορολογικό για επαγγελματίες, επιχειρηματίες.
ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
"Τα χρυσά ράσα- το ΣΔΟΕ ΄΄εξομολογεί΄΄δέκα ιεράρχες"- Υποπτες καταθέσεις εκατομμυρίων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ψάχνουν προσανατολισμό τα «ορφανά» της Κεντροδεξιάς


Ψάχνουν προσανατολισμό τα «ορφανά» της Κεντροδεξιάς
Συνεχίζονται, ως φαίνεται, οι ζυμώσεις για ενιαίο κόμμα της Κεντροδεξιάς στο ρευστό ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Την ώρα που η Κεντροδεξιά αποτελεί το βασικό κορμό της κυβέρνησης ευρωπαϊκού προσανατολισμού που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου , τα «ορφανά» της ακολουθούν το δικό τους δρόμο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ο ΛΑ.ΟΣ. του Γιώργου Καρατζαφέρη μαζεύει τα κομμάτια του μετά την αποτυχία του να μπει στη Βουλή προβλέποντας επιστροφή στη δραχμή μέσα στο 2013 και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος. 

Αλέξης Τσίπρας: Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας.«Δεν αντιγράφουμε κομματικά μοντέλα»



Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η συζήτηση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών προς την κατεύθυνση της μετάβασης στις δομές και τις λειτουργίες ως ενιαίου κόμματος.

NYT: Αντέχει η Ελλάδα έως τις γερμανικές εκλογές;


NYT: Aυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία ώστε να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, είναι επιθετικά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης
Η επιμονή στη δημοσιονομική λιτότητα είναι το μεγαλύτερο λάθος στην τελευταία συμφωνία του Eurogroup και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, υποστηρίζει σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα New York Times.

Θεωρεί ότι το κούρεμα του χρέους θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικό, και αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο έχει μετατεθεί, για πολιτικούς λόγους, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Παρατείνεται η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


Παρατείνεται η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Παράταση δίνεται στην ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν τη συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών.

Οι φαρμακοποιοί το Σάββατο κατά τη συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισαν να συνεχίσουν να μην εκτελούν τις συνταγές του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Τατσόπουλος: Κοιμήθηκα ομοφυλόφιλος και ξύπνησα ομοφοβικός


Τατσόπουλος: Κοιμήθηκα ομοφυλόφιλος και ξύπνησα ομοφοβικός
Κοιμήθηκα 'ομοφυλόφιλος' για τους χρυσαυγίτες και ξύπνησα 'ομοφοβικός' για κάποιους συντρόφους μου. Στην αντεπίθεση πέρασε ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, απέναντι σε όσους τον επέκριναν για τη γνωστή του περί «μισής Αθήνας», η οποία προκάλεσε σάλο αντιδράσεων.  

Επιστολή Σεραφείμ στον Σαμαρά για λαθρομετανάστες και ΑΟΖ


Επιστολή Σεραφείμ στον Σαμαρά για λαθρομετανάστες και ΑΟΖ
Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ζητά την ανακήρυξη ΑΟΖ και εντατικοποίηση των μέτρων κατά της λαθρομετανάστευσης. Μεταξύ άλλων ζητά τη θετική του ψήφο στον ΟΗΕ όσον αφορά στην αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους ενώ τον καλεί να παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά. Ακολουθεί η επιστολή του κ. Σεραφείμ.

Ο Λαφαζάνης αιφνιδιάζει τον Τσίπρα με ξεχωριστή λίστα υποψηφίων


Ο Λαφαζάνης αιφνιδιάζει τον Τσίπρα με ξεχωριστή λίστα υποψηφίων
Αιφνιδιασμό επιχειρεί το Αριστερό Ρεύμα του Συνασπισμού, κατά τη διάρκεια της της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.

Σε σύσκεψη της τάσης εχθές, υπήρξε η πρόταση να «κατεβάσει» ξεχωριστή λίστα υποψηφίων για την εκλογή μελών του κεντρικού οργάνου που θα οδηγήσει το κόμμα στο ιδρυτικό του συνέδριο λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2013, ενώ φέρεται να παρουσιάζει και τρεις επιπλέον τροπολογίες στο κείμενο διακήρυξης του κόμματος.

Φορολογία ακινήτων: Τι αλλάζει το 2013


Φορολογία ακινήτων: Τι αλλάζει το 2013
Την επαναφορά του «πόθεν έσχες» στην αγορά των ακινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2013 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών ενώ παράλληλα δρομολογεί σημαντικές απλοποιήσεις στη φορολόγηση των ενοικίων και της κατοχής ακίνητης περιουσίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» τα νέα σχέδια του υπουργείου για την αγορά ακινήτων προβλέπουν:

Ρυθμίσεις δανείων για το 2013: Οι 3 τρόποι


Ρυθμίσεις δανείων για το 2013: Οι 3 τρόποι
Από τις αρχές του 2013 οι οφειλέτες θα έχουν τρεις τρόπους για τη ρύθμιση των χρεών τους, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, εφόσον «περάσουν» από την ελληνική Βουλή τα μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Συγκεκριμένα: 1. Η νέα ρύθμιση

Δικαίωμα ένταξης έχουν οι ακόλουθες κατηγορίες νοικοκυριών με στεγαστικό ή ενυπόθηκο καταναλωτικό δάνειο:

Μαργαρίτα Παπανδρέου: "Άνανδροι, γιατί τόσες επιθέσεις;"


Μαργαρίτα Παπανδρέου: "Άνανδροι, γιατί τόσες επιθέσεις;"
Μεγάλη δυσφορία προκάλεσαν τόσο στη Μαργαρίτα Παπανδρέου όσο και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο, τα οποία φέρουν τη μητέρα του να εμπλέκεται στην υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ».

Η απάντηση τους στα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα» και «Πρώτο Θέμα», όπου υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές για ύπαρξη του ονόματος της Μαργαρίτας Πανανδρέου στη δικογραφία που συντάχθηκε και διαβιβάστηκε στη Βουλή για την περίφημη υπόθεση με τους ανθρώπους που «έβγαλαν» χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, ήταν σκληρή και άμεση.