Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Εκατοντάδες εξοχικές κατοικίες προς πώληση στα νησιά του Αιγαίου


Εκατοντάδες εξοχικές κατοικίες προς πώληση στα νησιά του Αιγαίου
Εκατοντάδες είναι οι εξοχικές κατοικίες που προσφέρονται προς πώληση από τους ιδιοκτήτες τους στη Μύκονο τόσο από ιδιώτες όσο και από επαγγελματίες κατασκευαστές καθώς θεωρούν ότι φέτος θα είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για πραγματοποίηση πωλήσεων χωρίς να υποστούν μεγάλες ζημίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μύκονος, μαζί με τη Σαντορίνη, την Κρήτη και τη Ρόδο, είναι από τους ελάχιστους παραθεριστικούς προορισμούς όπου η ζήτηση διατηρείται σε σοβαρά επίπεδα, έστω και μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η εικόνα αυτή πηγάζει από τη δημοφιλία των παραπάνω νησιών ως παραθεριστικών περιοχών, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν και υψηλότερες αντοχές σε ό,τι αφορά τις τιμές.

Σκόπια: Η ονομασία στο επίκεντρο της συνάντησης Γκρούεφσκι - Ρίκερ

  
Σκόπια: Η ονομασία στο επίκεντρο της συνάντησης Γκρούεφσκι - Ρίκερ
Το ζήτημα της ονομασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το απόγευμα στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, μετά τη συνάντηση....

Διαδήλωσαν γυμνόστηθες (πάλι)…


Τα μέλη μιας γυναικείας οργάνωσης της Ουκρανίας προέταξαν στην κυριολεξία τα στήθη τους για να διαμαρτυρηθούν για τη δίκη της πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Γιούλια Τιμοσένκο.
Δύο νεαρές ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen, που συχνά οργανώνουν γυμνόστηθες......

Οικονομικό Συμβούλιο για την Ευρωζώνη προτείνουν Σαρκοζί - Μέρκελ


  
Οικονομικό Συμβούλιο για την Ευρωζώνη προτείνουν Σαρκοζί - Μέρκελ
Στην θέσπιση χρυσού κανόνα για το χρέος και τα ελλείμματα, αλλά και στην επιβολή φορολόγησης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών συμφώνησαν η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί. Αυτό ανακοίνωσαν οι δύο ηγέτες, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την ολοκλήρωσή της έκτακτης συνάντησής του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ πρότειναν και τη δημιουργία Οικονομικού Συμβουλίου για την....

Θύμα διάρρηξης η Εύα Καϊλή




  
Άγνωστοι εισέβαλαν στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκμεταλλευόμενοι την θερινή «ραστώνη» της πόλης και την μικρή κίνηση στο κέντρο της πόλης.

Οι διαρρήκτες μπήκαν ανενόχλητοι στο πολιτικό γραφείο....

Αντιπαράθεση Γ.Παναγιωτακόπουλου - Η. Μόσιαλου





  
Και ξαφνικά, εν μέσω δεκαπενταύγουστου, στο ΠΑΣΟΚ ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ του επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου.

«Ο σύντροφος Παναγιωτακόπουλος δικαιούται να πει μια κουβέντα παραπάνω αυτές τις χρονιάρες μέρες» απάντησε με.....

Κάταγμα ο Βελλίδης


Ρωγμώδες κάταγμα υπέστη στο δεξί του χέρι ο Μάρκος Βελλίδης.
Ο γκολκίπερ του ΑΡΗ θα λείψει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις επόμενες 20 μέρες, αφού στάθηκε άτυχος κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης.
Έτσι, μετά από αυτή την εξέλιξη ο Σάκης Τσιώλης μετά τον Κριστιάν....

Στον πρωθυπουργό τα κρατικά ΜΜΕ


Στην υπαγόμενη στον πρωθυπουργό γενική γραμματεία ενημέρωσης, η οποία μετονομάζεται σε γενική γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης μεταφέρεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων για την εποπτεία των κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) στη γενική γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης ανήκει η εποπτεία του Αθηναϊκού - Μακεδονικού....

Στη Χαλκιδική Κιλτίδης - Πάσχος


Γνωστά πρόσωπα της αυτοδιοίκησης αλλά και από το χώρο της ιατρικής συμμετείχαν στην παρέα των Κ.Κιλτίδη και Κ. Πάσχου.
Το μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Αυτοδιοίκησης, κ. Κώστας Πάσχος, έφερε στη συζήτηση το θέμα των ψηφοδελτίων.
Μάλιστα, τόνισε πως την ώρα που διάφορα πρόσωπα της πρώην ΠΟΛ.ΑΝ διαρρέουν ότι θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., την ίδια στιγμή παρατηρούνται έντονες ζυμώσεις....

Επτάλοφος Κιλκίς Περιφορά Εικόνας


Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2011 πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον ...
Επτάλοφο Κιλκίς, παρουσία εκατοντάδων πιστών. Ο Ιερός Ναός Κοίμησης Θεοτόκου του Επταλόφου, είναι το κέντρο των εκδηλώσεων του...

Στη Σκιάθο σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλ.Πούτιν


Στο νησί της Σκιάθου πρόκειται να φτάσει εντός της ημέρας ο Ρώσος Πρωθυπουργός Βλαδιμίρ Πούτιν. Θα έρθει στο νησί με τη θαλαμηγό του Ρώσου μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς και θα μείνει σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 4 ημέρες. Ο Πούτιν έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Σκιάθο και δηλώνει μαγεμένος από τις ομορφιές όλων των Σποράδων...

Θα εξόντωναν τον Χίτλερ κάνοντας τον γυναίκα!


Θα εξόντωναν τον Χίτλερ κάνοντας τον γυναίκα!
Μέχρι την τελική επικράτηση των Συμμάχων και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η αλήθεια είναι ότι από τα συρτάρια των μυστικών υπηρεσιών πέρασαν ουκ ολίγα σχέδια εξόντωσης του Χίτλερ. Κάποια εξ αυτών είναι τόσο ακραίαπου μοιάζουν απίστευτα!

Συμφωνία Ελσίνκι-Αθήνας για τις εγγυήσεις


Σε συμφωνία με την Ελλάδα στο ζήτημα των εγγυήσεων που θα προσφέρει η Αθήνα για να λάβει και δεύτερο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη κατέληξε η Φινλανδία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιούτα Ουρπιλάινεν.
Επανέλαβε ωστόσο την αντίθεσή της με την έκδοση ευρωομολόγων.
Εν τω μεταξύ, οι κύριες βελγικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο νέο σχέδιο χρηματοπιστωτικής στήριξης της Ελλάδας έπειτα από μια συνάντηση με το Βέλγο υπουργό Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς και το διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου Λικ Κούνε.

ΚΚΕ: Συμπεράσματα από την κεντροαριστερή «συναίνεση» στην Ιταλία




«Οι εξελίξεις στην Ιταλία προσφέρουν χρήσιμα συμπεράσματα στον ελληνικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: «Εκεί οι εργαζόμενοι και με την κεντροαριστερή κυβέρνηση και με τον Μπερλουσκόνι «συναινετικά» δέχτηκαν μεγάλες θυσίες αρχικά για την ανταγωνιστικότητα, μετά για να προστατευτούν από την κρίση και τώρα τους επιβάλλουν τα ίδια βάρβαρα μέτρα με αυτά της Ελλάδας χωρίς ΔΝΤ και μνημόνιο.

Δηλώνει έτοιμος ο Λαζάρ


Έτοιμος δηλώνει ο Κοστίν Λαζάρ για την πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καρπάτι στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League και πλέον είναι στο χέρι του Λάζλο Μπόλονι εάν θα τον χρησιμοποιήσει.



Αναλυτικά όσα είπε στα ΣΠΟΡ του Βορρά

-Πώς νιώθεις; Είσαι έτοιμος για να παίξεις την Πέμπτη;

«Είμαι έτοιμος, αλλά δεν ξέρω αν θα παίξω. Ο προπονητής αποφασίζει... Έχω ξεκινήσει τις προπονήσεις κι έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό μου, αλλά δεν είμαι 100% έτοιμος από άποψη φυσικής κατάστασης, έχοντας χάσει αρκετές προπονήσεις».

Προειδοποίηση ΕΟΦ για νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής


Νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη είναι τα προϊόντα, Slimforte Slimming caps, Slimforte Slimming Coffee και Meizitang Botanical Slimming Softgel, τα οποία διακινούνται ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους, αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Η δραστική ουσία σιβουτραμίνη αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας. 

ΔΗ.ΣΥ: «Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής χρείαζεται σχέδιο και όχι εντυπωσιασμούς»


Στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μετά και τους ελέγχους του ΣΔΟΕ αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. «Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν έχει ανάγκη από εντυπωσιασμούς, αλλά από συγκροτημένο σχέδιο»

Κέρδη 2,16% στο Χ.Α.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το τζίρο ωστόσο να διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.012,52, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 2,16%. Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 47,77 εκατ. ευρώ.
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι κλάδοι Τροφίμων & Ποτών (+6,84%) και Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+4,64%), ενώ τις σημαντικότερες απώλειες είχαν οι κλάδοι Μέσων Ενημέρωσης (-7,14%) και Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (-2,42%).

Κύπρος: Διαβήματα για τις τουρκικές απειλές αναφορικά με το φυσικό αέριο


Με γραπτά και προφορικά διαβήματα απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου στις τουρκικές απειλές αναφορικά με τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ για φυσικό αέριο.
Η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζακου Μαρκουλλή.
Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζακου Μαρκουλλή, πέρα από τα διαβήματα κάλεσε στο γραφείο της τους Πρέσβεις των πέντε μονιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ έχει ζητήσει εγγραφή του θέματος στην επόμενη σύνοδο του άτυπου συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το θέμα θα τεθεί επίσης όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συναντήσεων με υπουργούς Εξωτερικών και αξιωματούχους των Ηνωμενων Εθνων, με στόχο την αποτροπή οποιονδήποτε ενεργειών από πλευράς Τουρκίας.

Οι ανατροπές στους μισθούς του Δημοσίου


Οι ανατροπές στους μισθούς του Δημοσίου
Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και μεγάλες περικοπές στα επιδόματα περιλαμβάνει η τελική πρόταση για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Eξι βαθμολογικές κλίμακες όπου θα επανακαταταγούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, διαμόρφωση του βασικού μισθού των νεοεισερχόμενων υπαλλήλων Yποχρεωτικής Eκπαίδευσης στα 780 ευρώ (από 711 ευρώ που είναι σήμερα) και ένα διπλό σύστημα ουσιαστικής αξιολόγησης για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων όπου δεν θα μπορούν όλοι οι υπάλληλοι να "ανεβαίνουν" βαθμό, περιλαμβάνουν οι βασικοί άξονες του νέου Γενικού Μισθολογίου.

ΑΡΗΣ:Κλείνει Ντίκο, κοιτάζει Γουόσον Ρεντερία για επίθεση


Η προφορική συμφωνία με τον Φράνσις Ντίκο θα εξελιχθεί σε οριστική συμφωνία με την έλευση του εκπροσώπου του στη Θεσσαλονίκη, την ώρα οι οι «κίτρινοι» εξετάζουν τον Γουόσον Ρεντερία για την επιθετική γραμμή τους.
Ο Ντίκο είναι 28 ετών και αγωνίζεται ως στόπερ. Ο Γκανέζος που μεγάλωσε στη Δανία έχει εντυπωσιακό παράστημα και το θετικό είναι πως έμεινε ελεύθερος από τη Χιμπέρνιαν με την οποία έκανε πέρυσι 30 εμφανίσεις σκοράροντας και τρία γκολ.

Κάθε πυρηνική έκρηξη από το 1945 μέχρι το 1998


Κάθε πυρηνική έκρηξη από το 1945 μέχρι σήμερα
Ο Γιαπωνέζος Isao Hashimoto δημιούργησε έναν εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα τρομακτικό time-lapse χάρτη με τις 2053 πυρηνικές εκρήξεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο μεταξύ του 1945 και του 1998. Όπως θα δείτε τα πράγματα «αγριεύουν» ιδιαίτερα από το 1961 και μετά. Μαντέψτε ποια χώρα σημείωσε μακράν το μεγαλύτερο… σκορ!

Βελγιο: Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νέα στήριξη της Ελλάδας


Οι κύριες βελγικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες επιβεβαίωσαν σήμερα τη συμμετοχή τους στο νέο σχέδιο χρηματοπιστωτικής στήριξης της Ελλάδας έπειτα από μια συνάντηση με τον Βέλγο υπουργό Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς και το διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου Λικ Κούνε.
Η συνολική έκθεσή τους στα ελληνικά κρατικά ομόλογα ανέρχεται σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα διαπραγματευθούν απ' ευθείας με τις ελληνικές αρχές τους όρους συμμετοχής τους.

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ, πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες με μεγάλες καταθέσεις



Φοροφυγάδες της «διπλανής πόρτας», δηλαδή πανεπιστημιακούς, γιατρούς, αστρολόγους, κομμωτές,  με μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις ελέγχει εξονυχιστικά τοΣώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και μάλιστα και για τις φορολογικές τους δηλώσεις πριν από το 2009. Ο έλεγχος είχε προαναγγελθεί από την κυβέρνηση η οποία προέβη σε  άρση του τραπεζικού απορρήτου με διαδικασίες εξπρές, ξεκινώντας από τον έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων των ελευθέρων επαγγελματιών. Μάλιστα, σε συνεργασία  με μεγάλη ελληνική τράπεζα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σύντομα το υπουργείο Οικονομικών θα έχει online διασύνδεση με τους λογαριασμούς που θεωρεί σκόπιμο να ανοίξουν, αφού θα έχει εντοπίσει ευρήματα που δημιουργούν βάσιμες υποψίες φοροδιαφυγής.

Κυβέρνηση: Και τώρα δουλειά! Τα "καυτά" μέτωπα


Κυβέρνηση: Και τώρα δουλειά! Τα "καυτά" μέτωπα
Οι μίνι διακοπές τελείωσαν για τους υπουργούς και από σήμερα στρώνονται και πάλι στη δουλειά καθώς μέχρι τα τέλη του μήνα η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με έξι σημαντικές εκκρεμότητες.

Οι επόμενες δεκαπέντε μέρες θεωρούνται κρίσιμες για την περαιτέρω πορεία του κυβερνητικού έργου αφού από το έργο που θα γίνει θα διαφανεί αν και κατά πόσο θα τηρηθούν πιστά τα χρονοδιαγράμματα και οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εκτέλεση υπαλλήλου εταιρείας σεκιούριτι για 150 ευρώ


Εκτέλεση υπαλλήλου εταιρείας σεκιούριτι για 150 ευρώ
Σοκ και θλίψη από την εκτέλεση 29χρονου υπαλλήλου εταιρείας σεκιούριτι για 150 ευρώ! Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αδίστακτων δολοφόνων που έστησαν καρτέρι θανάτου τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αττική Οδό, στο ύψος της Ελευσίνας.

Αλλάζει από σήμερα ο τρόπος συναλλαγής μας με το Δημόσιο - Σε ισχύ το νέο ωράριο!


- 40 ώρες από 37,5 θα δουλεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
- Ποιές ώρες θα εξυπηρετείται πλέον το κοινό
- Ανοικτά και το απόγευμα κάποιες υπηρεσίες
- Πότε θα είναι ανοικτά τα ΚΕΠ


H δημόσια διοίκηση της χώρας, μπαίνει σε νέους ρυθμούς μετά τον Δεκαπενταύγουστο. 

ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ AEGEAN POWER

Αποχωρεί από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας η Aegean του Δημήτρη Μελισσανίδη, πουλώντας το μερίδιο (50%) της Aegean Power στον έως τώρα συνεταίρο της Βασίλη Μηλιώνη. Η Aegean προτίθεται να στραφεί στη συνέχεια αποκλειστικά στον πετρελαϊκό...
κλάδο, ενώ η Aegean Power, η οποία θα συνεχίσει την εμπορική της δραστηριότητα με νέο εταιρικό σχήμα και ονομασία, στοχεύει στην ανάπτυξή της σε νέους...

Τζ. Στίγκλιτζ: Δύσκολη η επιβίωση του ευρώ χωρίς ευρω-ομόλογο


Χωρίς ευρω-ομόλογο το ευρώ θα είναι δύσκολο να επιβιώσει εκτίμησε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ μιλώντας στη τηλεόραση του BBC.
«Αν κάποιο πλαίσιο, όπως αυτό των ευρωπαϊκών ομολόγων, δεν προωθηθεί άμεσα, θα είναι πολύ δύσκολο για τις προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης να ανταποκριθούν στις...

«Δεν παίρνουμε τα νησιά σας παρά το…φέσι!»

Η δεινή θέση που βρίσκεται η οικονομία της χώρας μας αποδεικνύεται έτη μια φορά από τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Ταέρ Γιλντίζ πως οι γείτονες μας κάνουν… χάρη που αναβάλλουν την είσπραξη των χρεών της Ελλάδας για το φυσικό αέριο που αγοράζουμε.....

Έτοιμα τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια!


Μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, συνεχίζουν να υπολογίζουν στη «Συγγρού», την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, παρά τις επίμονες διαψεύσεις κάθε τέτοιου ενδεχομένου από το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Επιτελικά στελέχη...

«Ορισμένοι φορείς καραδοκούν για να μας επιρρίψουν ευθύνες»


Απαισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τονίζοντας ότι ακόμα και ο Ο.Η.Ε. δεν μπορεί να τεκμηριώσει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες.

Στο κόκκινο η φοροδιαφυγή στα νησιά


Στο κόκκινο η φοροδιαφυγή στα νησιά
Με πρωταθλήτρια στη φοροδιαφυγή τη Ρόδο, το ποσοστό παραβατικότητας σε 15 νησιά ανέρχεται σε 70%, σύμφωνα με στοιχεία από τους ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ.
Στη Ρόδο, το ποσοστό παραβατικότητας αγγίζει το 100%, ενώ εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως υπήρχαν περιοχές όπου όλοι όσοι ελέγχθηκαν ήταν παραβάτες, ενώ σε άλλες, στον ίδιο φορολογούμενο εντοπίσθηκαν πάνω από 70 φορολογικές παραβάσεις.

Παρά τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Οικονομικών για παραδειγματική τιμωρία των φοροφυγάδων και την αυστηροποίηση των κυρώσεων, τα στοιχεία του ΣΔΟΕ από τους ελέγχους σε νησιά δείχνουν ότι κατά μέσον όρο το ποσοστό παραβατικότητας άγγιξε το 70% και ο κάθε ελεγχόμενος είχε υποπέσει κατά μέσον όρο σε 30 παραβάσεις.

Χωριάτικη σαλάτα: Το ιδανικό γεύμα


Χωριάτικη σαλάτα: Το ιδανικό γεύμα
Μεγάλη είναι η διατροφική αξία της χωριάτικης σαλάτας και σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί πλήρες γεύμα. Αποτελεί μύθο, ωστόσο, πως πρόκειται για πιάτο ιδανικό για δίαιτες.
Το βασικό συστατικό της, η ντομάτα, αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης C, που είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και ενισχύει το κολλαγόνο της επιδερμίδας. Η ντομάτα περιέχει και άλλα δύο αντιοξειδωτικά συστατικά όπως το β-καροτένιο και το λυκοπένιο.

«Πράκτορας» των ναζί η Κοκό Σανέλ?


Ως κατάσκοπο των ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου παρουσιάζει τη σχεδιάστρια μόδας Κοκό Σανέλ, η νέα βιογραφία «Στο κρεβάτι με τον εχθρό, ο μυστικός πόλεμος της Κοκό Σανέλ».
Σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Φρανς Βον, συγγραφέα της βιογραφίας, το 1940, σε ηλικία 57 ετών, η Κοκό Σανέλ στρατολογήθηκε από την Abwehr, τις μυστικές υπηρεσίες του γερμανικού στρατιωτικού επιτελείου.

Μη σκοτώνετε την ανάπτυξη


Έκκληση για τη συνέχιση λήψης μέτρων για τον περιορισμό του χρέους απηύθυνε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καλώντας τις χώρες να μην σκοτώσουν την ανάπτυξη στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά του χρέους.
Μη σκοτώνετε την ανάπτυξη
Με άρθρο της στην εφημερίδα Financial Times το οποίο τιτλοφορείται "Ας μην επιτρέψουμε στη δημοσιονομική ανάσχεση να μπλοκάρει την παγκόσμια ανάκαμψη", η κ. Λαγκάρντ τονίζει ότι "η δημοσιονομική εξισορρόπηση θα πρέπει να επιλύσει μία δύσκολη εξίσωση και να μην είναι ούτε υπερβολικά ταχεία, ούτε υπερβολικά αργή".

Αποκεφάλισε το παιδί του που είχε εγκεφαλική παράλυση


Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Αποκεφάλισε το παιδί του που είχε εγκεφαλική παράλυση
Ένας άνδρας στην Πολιτεία της Λουϊζιάνα παραδέχτηκε χθες ότι προχώρησε στον αποκεφαλισμό του παιδιού του, το οποίο έπασχε από εγκεφαλική παράλυση που του προκαλούσε σειρά κινητικών προβλημάτων, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αστυνομία.

Τι αλλάζει στην ασφάλιση των συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών


Με αυξημένες εισφορές κατά 50%, θα ασφαλίζονται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών οι συνταξιούχοι που έχουν κλείσει τα 55 και συνεχίζουν να
Τι αλλάζει στην ασφάλιση των συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών
εργάζονται σε επάγγελμα ασφαλιστέο στον ΟΑΕΕ. Τα αντικίνητρα που επιβάλει στους συνταξιούχους που εξακολουθούν να απασχολούνται ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος είναι σημαντικά, καθώς ξεκινούν από τον περιορισμό της σύνταξης και την προσαύξηση των εισφορών και φθάνουν έως και τη διακοπή της σύνταξης.
Σύμφωνα με το νόμο 3863 του περασμένου καλοκαιριού, γνωστού και ως ασφαλιστικού νόμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη, στην περίπτωση των συνταξιούχων που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης ή των συντάξεων, κύριων και Επικουρικών, ενώ υποχρεώνονται σε ασφάλιση και καταβολή των προβλεπόμενων εισφορών.

Τις κοινωνικές συγκρούσεις φοβάται η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ


Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη φάση εισέρχεται η κυβερνητική πορεία από την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς αρχίζουν οι προετοιμασίες για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παράλληλα όμως με τη διαχείριση κρίσιμων κοινωνικών μετώπων, όπου η πολιτική της κυβέρνησης αντιμετωπίζει ισχυρές αντιδράσεις. Ο φόβος κυβερνητικών στελεχών έχει να κάνει με τον κίνδυνο να προκύψει ένα σκηνικό χάους στα εγκαίνια της ΔΕΘ, εάν στο μεταξύ δεν επιτευχθεί μία αποτελεσματική λύση σε σειρά προβλημάτων.

Στόχος Αγανακτισμένων πολλοί πολιτικοί το 15αυγουστο


Στόχος Αγανακτισμένων πολλοί πολιτικοί το 15αυγουστο
Φραστική επίθεση δέχθηκαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης και ο βουλευτής Χρ.Μαγκούφης.

Άγριος Σεπτέμβριος


Αμυνα στην τρόικα, που ζητά περικοπή δαπανών εδώ και τώρα, επιχειρεί να καταστρώσει η κυβέρνηση υποσχόμενη ότι θα καλύψει μέσω της αναζήτησης φοροφυγάδων και του φθινοπωρινού κύματος εισπρακτικών μέτρων την «τρύπα» 4,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό.
Άγριος Σεπτέμβριος
Αν δεν πείσει τους επιτηρητές που επισήμως καταφθάνουν στις 22 Αυγούστου για τον έλεγχο που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, τότε έρχεται χαράτσι στις δαπάνες: οριστική διαγραφή του αποθεματικού του προϋπολογισμού, νέα περικοπή στις επενδύσεις και σκληρότερο σενάριο για το ενιαίο μισθολόγιο.
Η φορολογική αντεπίθεση της κυβέρνησης, που ολοκληρώνει τις διακοπές της, εκτείνεται σε δύο μέτωπα: στη φοροδιαφυγή και στο νέο πακέτο μέτρων.

Σαν Σήμερα...


16 Αυγούστου
Γιορτάζουν: Αλκιβιάδης, Γεράσιμος, Διομήδης, Σαράντης, Σταμάτης, Σταματία
  • Γεγονoτα


    1960: Επίσημη ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος, με αντιπρόεδρο τον τουρκοκύπριο Κιουτσούκ.

Κάτι ήξερε ο Κίσσινγκερ όταν έλεγε ότι αν μάθουν οι Έλληνες τη πραγματική τους ιστορία και το πολιτισμό θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί



Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Λατίνος θαλασσοπόρος και εξερευνητής ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ.
Αυτό είναι σωστό, αλλά ισχύει μόνο για τα....

Μεγάλη άνοδος στη Νέα Υόρκη


Μεγάλη άνοδος στη Νέα Υόρκη
Ενισχυμένος κατά 1,87% έκλεισε ο δείκτης Dow Jones, στο σημερινό κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης αυξήθηκε κατά 210,63 μονάδες και διαμορφώθηκε στις....