Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

26th National Selection Conference of EYP Greece Το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας


Φωτογραφία26th National Selection Conference of EYP Greece
Το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας εκπροσωπήθηκε απο την μαθήτρια της Β΄Τάξης,Σοφία Χάντερ στην 26η Εθνική Συνδιάκεψη του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Νέων , 14-16 Δεκεμβρίου στην

Νέα νομοθετική πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: Το νέο λύκειο

Δύο προτάσεις νόμου καταθέτει το ΠΑΣΟΚ για την παιδεία. Η μία αφορά το «νέο λύκειο» και η άλλη το «τεχνολογικό λύκειο».
« Η αλλαγή στο Λύκειο συνδέεται με την αγορά εργασίας, συνδέεται δηλαδή με τον εφιάλτη της ανεργίας» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διότι «τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας τα έχουμε σε αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και «εάν ο απόφοιτος Λυκείου είχε τα προσόντα του αποφοίτου του

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση νόμου για ευπαθείς ομάδες...


Πρόταση νόμου για την προστασία ευπαθών ομάδων κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως με τα μέτρα που προτείνονται αναμένεται να. ανακουφιστούν περίπου 430.000 άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ενώ το κόστος τους βρίσκεται –όπως σημειώνεται– μέσα στις δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ακόμα ότι ορισμένες από τις προτάσεις θα κατατεθούν και ως τροπολογίες κατά τη διαδικασία της κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων προτείνει:

ΚΑΤΑ 7 ΒΑΘΜΙΔΕΣ - ΕΞΗΛΘΕ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ Αναβάθμισε την Ελλάδα η Standard & Poor΄s

anavathmise-tin-ellada-i-Standard-kai-Poor΄s

Συγκεκριμένα η Standard & Poor's αναβάθμισε την Ελλάδα, κατά 7 βαθμίδες, σε Β- από selective default προηγουμένως, ενώ χαρακτηρίζει ως σταθερό το outlook.

Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου επαναγοράς του ελληνικού χρέους και την εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ...

TO ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΡΙΖΕΙ, Η ΔΗΜΑΡ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ...
Την παραίτηση του από τη θέση του υπέυθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ, υπέβαλε ο Νίκος Μπίστης, μετά την απόρριψη της πρότασης του στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.
'' Μετά την απόρριψη από μέρους της Εκτελεστικής  Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ της πρότασης για συμμετοχή του κόμματος στο υπό ίδρυση Φόρουμ Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας και της

Με τον Θεοδόση η συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ

Το Σάββατο 22.12.2012 θα πραγματοποιηθεί η συνεστίαση της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, στη «ΛΕΣΧΗ ΚΥΝΗΓΩΝ» στο Κιλκίς. Ώρα προσέλευσης στις 8:30 μ.μ.  Στη συνεστίαση θα γίνει ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.  Θα υπάρχει επίσης λαϊκό και ποντιακό πρόγραμμα, ενώ σε εξέλιξη είναι και η

ΚΚΕ: Ο Πρωθυπουργός κοροϊδεύει τους αγρότες


ΚΚΕ: Ο Πρωθυπουργός κοροϊδεύει τους αγρότες
Διαπιστώνοντας ότι η οργή της φτωχής αγροτιάς φουντώνει, ο πρωθυπουργός έσπευσε να την κοροϊδέψει επιχειρώντας να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης και της ΕΕ για όλα αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά για τους αγρότες.

Ποδαρικό με αυξήσεις στη ΔΕΗ ως 15 ευρώ το μήνα


Ποδαρικό με αυξήσεις στη ΔΕΗ ως 15 ευρώ το μήνα
Αδυνατούν πλέον τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, γεγονός που επιβεβαίωσε ο κ. Αρθούρος Ζερβός αναφέροντας ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών χαμηλής τάσης έχουν αυξηθεί κατά 60% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Mιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, ξεκαθάρισε ότι από 1.1.2013 οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με επιπλέον αυξήσεις. Συγκεκριμένα η αύξηση σημαίνει 10 - 15 ευρώ επιβάρυνση τον μήνα για τον κάθε καταναλωτή.

Γραφειοκρατία και φορολογία μπλοκάρουν τις επενδύσεις


Γραφειοκρατία και φορολογία μπλοκάρουν τις επενδύσεις
Με ιδιαίτερη προσοχή αλλά και επιφυλακτικότητα άκουσαν οι εκπρόσωποι των δεκατριών μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πολλές φορές τόνισε ότι υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας και πως η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη μάχη της ενίσχυσης της ρευστότητας.

Βενιζέλος: Θέλουμε κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας


Βενιζέλος: Θέλουμε κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας
Τη σταθερή γραμμή του ΠΑΣΟΚ υπέρ μιας αξιόπιστης και αποτελεσματικής κυβέρνησης, με ορίζοντα τετραετίας, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τις προτάσεις του κινήματος που αφορούν στην Παιδεία.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν οι πολιτικές και ότι αν και το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, από την άλλη μεριά, έχουμε άλλο επίπεδο ασφάλειας και βεβαιότητας, έχουμε απόφαση για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη χωρίς αμφισβήτηση».

Σε κελί με τρεις συγκατοίκους ο Λαυρεντιάδης


Σε κελί με τρεις συγκατοίκους ο Λαυρεντιάδης
Από την … έπαυλη και τα κοσμικά events -ανά τον κόσμο- στον… Κορυδαλλό κατέληξε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και μάλιστα όχι σε prive σουίτα, όπως συνήθιζε, αλλά σε κελί με όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις συγκατοίκους!
Αφού οι γιατροί δεν διέγνωσαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και τον έβγαλαν και από το ιδιωτικό δωμάτιο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», τώρα αναγκάζεται να μοιράζεται το κελί με τον σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά, αλλά και τον επίσης… επιχειρηματία, Γιώργο Σαχπατζίδη, που είναι εμπλεκόμενος για την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τα Σκόπια


Εκατέρωθεν βολές εξαπολύουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το θέμα που προέκυψε αναφορικά με δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννας Γαϊτάνης για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Η κ. Γαϊτάνη είχε αναφερθεί στην ονομασία των Σκοπίων σε συνέντευξή της στην εφημερίδα της γείτονος χώρας. Η Χρυσή Αυγή είχε σπεύσει να ζητήσει να απελαθεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια και να μην ξαναπατήσει το πόδι της στην Ελλάδα.

Έτσι θα γίνεται η εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών


Στην εξόφληση ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου θα προχωρεί από σήμερα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς χθες πιστώθηκαν στο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος τα 7 δισ. ευρώ που θα καλύψουν μέρος των χρεών του Δημοσίου και υποχρεώσεις του Προϋπολογισμού.

Στους στόχους του προγράμματος οικονομικής πολιτικής περιλαμβάνεται η μείωση του συνολικού ύψους των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ύψους 10 δισ. ευρώ περίπου, καθώς η επίλυση του προβλήματος θα έχει θετικές επιπτώσεις στη ρευστότητα και την οικονομία.

Σαμαράς: Σήμερα πιστώνεται 1,1 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς των αγροτών


samaras-simera-pistonetai-11-dis-eyro-stoys-logariasmous-ton-agrotonΤο ποσό του 1,1 δισ. ευρώ πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων, το οποίο αποτελεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 


Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο υπουργείο λίγο πριν τις 09:30 το πρωί όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο υφυπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος. 

Επτά στρέμματα λαχανόκηπου για άστεγους και άνεργους από το δήμο Θεσσαλονίκης

Μπρόκολα, κουνουπίδια, σπανάκια, φασολάκια και άλλα ζαρζαβατικά θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν άποροι, άνεργοι και άστεγοι στο δημοτικό λαχανόκηπο
που δημιουργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης στα ιαματικά λουτρά Θέρμης. Η συνολική του έκταση θα είναι 7 στρέμματα ενώ η παραχώρηση για χρήση του χώρου εγκρίθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,την Κυριακή, στο Κιλκίς


Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης κατα την επίσκεψη του Στο Κιλκίς.Σε συνάντηση που είχε με αγρότες και κτηνοτρόφους την Κυριακή στις 16:30 στην Αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς, συζητήθηκαν Θέματα που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους της Περιοχής, καθώς και ζητήματα Πράσινης Ανάπτυξης.

Αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη


Κεντρική Μακεδονία Αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη
Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, από τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού που πραγματοποίησε στη Σμύρνη. Με την ευκαιρία της συμμετοχής της ΕΞΘ με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Travel Turkey Izmir (6-9 Δεκεμβρίου 2012), ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ανέλαβαν πρωτοβουλία για τη δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, προκειμένου να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς τη “νύμφη του Θερμαϊκού” και ήδη οι πρώτες επαφές που έγιναν είναι ενθαρρυντικές για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.

Ο τύπος της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2012


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΣΤΟΠ στο χαράτσι
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα απόφαση-κόλαφος του Αρείου Πάγου για τον Στουρνάρα. Προσωρινή ανάσα για τα πληττόμενα νοικοκυριά! Μέχρι την Παρασκευή η τελική "ετυμηγορία" για το αν πρέπει να πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ, που έχει ήδη τυπώσει 3.000.000 λογαριασμούς".

«Συνταγή» σε Βραζιλία και Αργεντινή αναζητά ο Τσίπρας


«Συνταγή» σε Βραζιλία και Αργεντινή αναζητά ο Τσίπρας
Στο Σάο Πάολο βρέθηκε τη Δευτέρα η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, όπου είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμη τεχνογνωσία. 

Τεχνογνωσία κυρίως για το πώς μπορεί μια χώρα στα πρόθυρα μιας μεγάλης κοινωνικής κρίσης, λόγω της επικράτησης ακραίων νεοφιλελευθέρων πολιτικών, να δει φως στην άκρη του τούνελ και μάλιστα με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, με αναδιανομή του πλούτου, αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση την ανάπτυξη.

Ο Σαμαράς ανακοινώνει τις επιδοτήσεις στους αγρότες


Ο Σαμαράς ανακοινώνει τις επιδοτήσεις στους αγρότες
Την πίστωση στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών της δεύτερης δόσης των επιδοτήσεων 1,1 δισ. ευρώ ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός που επισκέπτεται σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε μία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση για τον αγροτικό κόσμο, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου θα έχει διευρυμένη σύσκεψη με τους κυρίους Τσαυτάρη και Χαρακόπουλο.

Σύσκεψη των 3 αρχηγών για φορολογικό, επενδύσεις και ανασχηματισμό


Σύσκεψη των 3 αρχηγών για φορολογικό, επενδύσεις και ανασχηματισμό
Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες πραγματοποιείται η σημερινή σύσκεψη των αρχηγών, που καθορίστηκε στις 8 το βράδυ, ακριβώς επειδή δεν πρόκειται να τραβήξει σε μάκρος. Οι κρίσιμες αποφάσεις άλλωστε αναμένεται να ληφθούν από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά καθώς δεν θα αποφασιστούν τώρα δομικά προβλήματα λειτουργίας της κυβέρνησης, όπως δεν θα αποφασιστούν και αλλαγές στα πρόσωπα.

Η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων βρήκε δικαστικό εμπόδιο


Η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων βρήκε δικαστικό εμπόδιο
Όλα δείχνουν ότι εμπόδιο στη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται οι δικαστικές αποφάσεις.
Μετά το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης το οποίο εξέδωσε διαταγή  για 14 δημοτικούς υπαλλήλους, το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης εξέδωσε προσωρινή διαταγή προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 17 εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την εξαίρεσή τους από την εφαρμογή του σχετικού καθεστώτος.

Βενιζέλος: Πέρασε η περίοδος της αυτοκριτικής


Βενιζέλος: Πέρασε η περίοδος της αυτοκριτικής
Για τη λήξη της περιόδου της αυτοκριτικής έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο Περιστέρι,  στη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Δυτικής Αθήνας.

«Πέρασε η περίοδος της αυτοκριτικής. Τώρα πρέπει να μιλήσουμε για τη νέα πορεία. Πολλοί καλλιέργησαν την αντίληψη ότι υπήρχε άλλη λύση και το ΠΑΣΟΚ δεν την ακολούθησε. Αυτό δεν ισχύει. Δεν υπήρχε άλλη λύση δυστυχώς. Ακόμα και στο εσωτερικό μας πολλοί πιστεύουν ότι υπήρχε κι άλλη λύση. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε καμία άλλη λύση» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στα "λευκά" η βόρεια Ελλάδα - Που χρειάζονται αλυσίδες

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από
2 έως 10 βαθμούς, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 5 βαθμούς. Βροχές, με σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους είναι πιο ισχυρές αλλά και χιόνια στα ορεινά επικρατούν στην Κεντρική Μακεδονία, όπου οι

Der Spiegel: Οι Έλληνες αγοράζουν σπίτια στη Γερμανία!


Der Spiegel: Οι Έλληνες αγοράζουν σπίτια στη Γερμανία!
Επενδυτικές ευκαιρίες και εξασφάλιση των χρημάτων τους αναζητούν Έλληνες, Ισπανοί και Πολωνοί στην Γερμανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Πληρώνουν δε, συχνά, τοις μετρητοίς.

«Οι Έλληνες αγοράζουν μόνο από ιδιώτες», ανέφερε, σύμφωνα με το περιοδικό, διαφήμιση μεσιτικού γραφείου σε περιοχή κοντά στο Αμβούργο και έκανε λόγο για «εγγυημένη διακριτικότητα», ενώ, σε άλλη καταχώρηση, μεσίτης διαφήμιζε «πώς θα σώσετε τα χρήματά σας από τον Γκάουκ, την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τους άλλους μαφιόζους».

Μοτοπορεία Διαμαρτυρίας από τους Μοτοσυκλετιστές εν δράσει στη Θεσσαλονίκη

Προσπαθώντας να αφυπνίσουν τον κόσμο, διαπιστώνοντας πλέον ότι παρά την νέα λαίλαπα των εξοντωτικών φορολογικών μέτρων


που οδήγησε το σύνολο των Ελλήνων στην εξαθλίωση, δεν υπάρχει κανενός είδους κινητικότητα ή διάθεση για αντίσταση, οι Μοτοσυκλετιστές εν δράσει θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία στη Θεσσαλονίκη. 

Διαβάστε την ανακοίνωση: