Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Το πρώτο iPhone σχεδιάστηκε το 1989!


Το πρώτο iPhone σχεδιάστηκε το 1989!

Το πρώτο iPhone, σχεδιάστηκε 23 χρόνια νωρίτερα και όχι το 2005. Το γεγονός προκύπτει από τα αρχεία της Apple στο πανεπιστήμιο του Stanford.

Τα αρχεία αυτά είχε δωρίσει ο ίδιος ο Steve Jobs στο πανεπιστήμιο το 1997 και καταγράφουν την πορεία της εταιρείας την δεκαετία του '80

Γιατί οι πολύποδες προτιμούν τις γυναίκες καριέρας;


Η καριέρα που οδηγεί στην καθυστέρηση τεκνοποίησης για τις σύγχρονες γυναίκες, φαίνεται ότι δεν είναι χωρίς επιπτώσεις καθώς έρευνες δείχνουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης πολυπόδων του ενδομητρίου. 
Πάνω από 30% αύξηση σε σχέση με τις δύο τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζουν οι πολύποδες του ενδομητρίου στις σύγχρονες γυναίκες που καθυστερούν όλο και περισσότερο να τεκνοποιήσουν για χάρη της καριέρας.

Το Κολοσσαίο άρχισε να γέρνει!


Το ιστορικό κτίριο που στέκει αγέρωχο στη Ρώμη για να θυμίζει τις εποχές που οι Μονομάχοι πάλευαν για την ζωή τους, δεν στέκει τελικά και τόσο αγέρωχο. Οι ιταλικές αρχές διαπίστωσαν πως γέρνει, έχοντας αποκτήσει κλίση περίπου 40 εκατοστώνανάμεσα στην νότια και την βόρεια πλευρά του. 

Γιατί πιάνομαι μετά τη γυμναστική; Γιατί πονάνε οι μυς;


μυς πόνος

Ξεκινάμε γυμναστήριο, τέλος! Πηγαίνοντας όμως την πρώτη φορά, με σχετικά ήπιους ρυθμούς γυμναστικής, την επόμενη μέρα είμαστε πιασμένοι

Και σαν να μην φτάνει μόνο ότι πονάνε οι μυς μας, έχουμε και δυκαμψία στην περιοχή που γυμναστήκαμε! 

Συστατικό του κάρι εναντίον διαβήτη Η κουρκουμίνη βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης της νόσου σε άτομα υψηλού κινδύνου


Συστατικό του κάρι εναντίον διαβήτη

Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μια ουσία η οποία υπάρχει στο μπαχαρικό κάρι μπορεί να βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη σε άτομα υψηλού κινδύνου. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται επιστήμονες από την Ταϊλάνδη.

Πρόληψη νέων περιπτώσεων διαβήτη

Οι ερευνητές, τα ευρήματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Diabetes Care», διαπίστωσαν ότι σε εννέα μήνες, μια καθημερινή δόση από την ουσία κουρκουμίνη φαίνεται να πρόλαβε νέα κρούσματα διαβήτη ανάμεσα σε άτομα με «προδιαβήτη» -μια κλινική κατάσταση κατά την οποία οι ασθενείς έχουν υψηλότερο από το κανονικό επίπεδο γλυκόζης αίματος όχι όμως αρκετά υψηλό για να θεωρηθεί ότι παρουσιάζουν την πλήρη εικόνα του διαβήτη τύπου 2.

Η πύλη της κολάσεως στο Τουρκμενιστάν Ένας γιγάντιος κρατήρας στην έρημο Καρακούμ «καίγεται» επί 40 χρόνια


Η πύλη της κολάσεως στο Τουρκμενιστάν
Ονομάζεται Νταρβάζα ή αλλιώς «πύλη της κολάσεως». Η απόκοσμη όψη του, θα μπορούσε να θυμίζει σκηνή από τον κρατήρα του «σκοτεινού» ηφαιστείου Μάουντ Ντουμ στην τριλογία «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών». Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για έναν γιγάντιο κρατήρα στην έρημο Καρακούμ, στο Τουρκμενιστάν, ο οποίος δημιουργήθηκε από γεωλόγους που μελετούσαν την περιοχή πριν από περίπου 40 χρόνια.

Έλληνες επιστήμονες πρωτοπόροι στη διάγνωσης του Alzheimer


Έλληνες επιστήμονες πρωτοπόροι στη διάγνωσης του Alzheimer
Έλληνες ερευνητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου, σχεδίασαν το πρωτόκολλο πρώιμης διάγνωσης της νόσου Alzheimer.
Με τον τρόπο αυτό άνοιξαν δρόμους για την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και θεραπεία της νευροεκφυλιστικής νόσου,  Alzheimer.
Το πρωτόκολλο πρώιμης διάγνωσης μπορεί να εφαρμοστεί εξατομικευμένα, δηλαδή με ατομικές εξετάσεις που μπορεί να έχουν ποσοστό επιτυχίας 100%, αλλά επίσης με στατιστικούς δείκτες, ή με την δημιουργία στο μέλλον αυτόνομης διαγνωστικής συσκευής. Στα πλεονεκτήματα του εργαλείου διάγνωσης είναι ότι οι εξετάσεις των δεικτών δεν απαιτούν χρόνο, ενώ το πραγματικό τους κόστος είναι μικρό.

ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ Για συμφωνία στον στρατηγικό σχεδιασμό μιλούν Βενιζέλος- Κουβέλης



Για συμφωνία στον στρατηγικό σχεδιασμό μιλούν Βενιζέλος- Κουβέλης
Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο ώστε να «κλειδώσουν» τα επώδυνα μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα, με το πακέτο να βρίσκεται επί τάπητος και πάλι στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γιάννης Βαρουφάκης: «Η Ελλάδα χρεοκόπησε τον Μάρτιο του 2012»



Γιάννης Βαρουφάκης: «Η Ελλάδα χρεοκόπησε τον Μάρτιο του 2012»
Η επιμήκυνση του χρέους καθιστά την πτώχευση της χώρας περισσότερο σίγουρη, σημειώνει ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης. Μάλιστα τολμά να κάνει ένα ακόμα βήμα και να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα ουσιαστικά έχει πτωχεύσει μαζί με το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Greg Palast: «Η Ελλάδα είναι τόπος εγκλήματος της Goldman Sachs»

                       
Greg Palast: «Η Ελλάδα είναι τόπος εγκλήματος της Goldman Sachs»
 Η συζήτηση αφορούσε την κρίση στην Ελλάδα και τα πραγματικά αίτιά της. Κάποιες από τις έρευνες που έχει κάνει ο Palast έχουν συζητηθεί ευρέως. Ενδεικτικά, το 1991,  ο οικονομολόγος Joseph Stiglitz, πρώην διοικητικό στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Greg Palast και την βρετανική εφημερίδα The Observer, περιέγραψε το σχέδιο με τα 4 προβλέψιμα στάδια που το ΔΝΤ εφαρμόζει σε χώρες του Τρίτου Κόσμου με τις οποίες υπογράφει συμβόλαια δανεισμού. Η εισαγωγή του Greg Palast: «Μία πραγματικά αποτρόπαια και μεγάλης κλίμακας

Δεν απάντησε στην πρόταση του Άρη ο Χαριστέας

Ο Άγγελος Χαριστέας ήταν η πρώτη επιλογή.
του Άρη για την επίθεση. Ωστόσο ο Έλληνας επιθετικός δεν απάντησε ποτέ στην πρόταση που του κατέθεσαν οι «κίτρινοι», οι οποίοι με την σειρά τους στρέφονται σε άλλες περιπτώσεις.

8 κανόνες για να μιλάς και να τους πείθεις

Ακολούθησε αυτά τα βήματα, έτσι ώστε να περνάς στους άλλους.
το νόημα που θέλεις...
1. Προτίμησε την απλότητα χρησιμοποιώντας μικρές λέξεις
Όσο πιο απλά παρουσιάζεται μια ιδέα τόσο πιο εύκολα κατανοητή γίνεται – και ως εκ τούτου τόσο πιστευτή είναι...

2. Ένταξε στο λόγο σου τις σύντομες προτάσεις
Έχει να κάνει λιγότερο με την αυτοσυγκράτηση και περισσότερο με το να βρεις ακριβώς το σωστό κομμάτι στο παζλ της γλώσσας, έτσι ώστε να το βάλεις στο συγκεκριμένο

Τραφείτε καλύτερα, προλάβετε τον καρκίνο!

Σχεδόν ένας στους δύο καρκίνους μπορεί να αποφευχθεί με καλύτερη διατροφή. «Ένα γραμμάριο πρόληψης αξίζει όσο ένα κιλό θεραπείας. Δεν υπάρχει φράση που να περιγράφει καλύτερα τα οφέλη της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου», επισημαίνει η προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, Μαρία Κοκκίνου.

Καρπούζι: Ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι

Το 90% του καρπουζιού αποτελείται από νερό και το 5% από φρουκτόζη. Περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμίνη C, Α, Β1, Β6, το μαγνήσιο, β-καροτένιο, κάλιο και διαλυτές φυτικές ίνες. Εάν σε αυτά προσθέσετε πως έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ουσίες και είναι φυσικό διουρητικό, τότε κάνοντας το παρακάτω ενδεικτικό πρόγραμμα μπορείτε να χάσετε έως και 5 κιλά σε μία εβδομάδα.

Ενδεικτικά:

Θέμα διαφάνειας από Χρυσοχοΐδη



Ερωτήματα και θέματα διαφάνειας εγείρονται σχετικά με ορισμένα ζητήματα αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος συναντήθηκε, κατόπιν αιτήματος του πρώην υπουργού, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ : ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Τοκογλύφους χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τους σημερινούς Ευρωπαίους ο οποίος περιοδεύοντας στον Νομό Φλώρινας αναρωτήθηκε «αν η Ευρώπη σήμερα απηχεί αυτό που οραματίστηκαν οι πρώτοι ευρωπαϊστές ή έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία». Ταυτόχρονα ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να μπει «τεφτέρι» να δούμε, όπως πρόσθεσε, «τι ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Αλλιώς,

Σαν σήμερα 30 Ιουλίου



1824:
 Ο Γεώργιος Σαχτούρης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο στη Σάμο, με αποτέλεσμα να κυριευτούν τρία τουρκικά πλοία, να βυθισθούν πολλά και να φονευτούν ή να πνιγούν 12.000 Τούρκοι.762: Ιδρύεται η πόλη της Βαγδάτης.

1920: Σημειώνεται δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο απότακτους αξιωματικούς, την ώρα που ο ελληνισμός γιορτάζει την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών.

Κίνδυνοι από την αισθητική περιποίηση των άκρων


 επισκέψεις σε ινστιτούτα αισθητικής είναι αυξημένες πριν τις διακοπές.
Αυτή την περίοδο αυξάνονται και οιεπισκέψεις στα παθολογικά ιατρείαλόγω επιπλοκών που εμφανίζονται απόκακή εφαρμογή μεθόδων αισθητικώνπεριποιήσεωνΙδιαίτερα συχνές είναιοι λοιμώξεις και οι φλεγμονές άκρωνποδών από κακή εφαρμογή pedicure .

Big Brother στους Ολυμπιακούς Αγώνες (video)



Mε τη χρήση κρυφής κάμερας την οποία είχε ενσωματώσει στο κοστούμι του, άγνωστος, μέχρι στιγμής, εθελοντής κινηματογράφησε μεγάλο μέρος της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ο εθελοντής ανέβασε το βίντεο στο youtube για να πάρουν όλοι μια γεύση του τι σημαίνει κάποιος να συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή...

Ποιος «κάρφωσε» την Παπαχρήστου ;


Ελλάδα Ποιος «κάρφωσε» την Παπαχρήστου ;

Κλεισμένη στο σπίτι μιας παιδικής της φίλης, η Βούλα Παπαχρήστου αρνείται να επιστρέψει στο διαμέρισμα που μοιράζεται με τον αρραβωνιαστικό της στην Καισαριανή, καθώς φοβάται ότι εκεί θα την περιμένουν κάμερες και δημοσιογράφοι και δεν είναι ακόμα έτοιμη να αντιμετωπίσει τη δημοσιότητα. Ούτε καν την οικογένεια της…

Τι θα προτείνει ο Βενιζέλος για την οριστικοποίηση των 11,5 δισ. ευρώ;



Με λίστα συγκεκριμένων μέτρων θα πάει το απόγευμα στο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος για να συναντήσει τον κ.Κουβέλη και τον κ.Σαμαρά με σκοπό να «κλειδώσει» η λίστα των μέτρων με τα οποία θα εξοικονομηθούν 11,5 δις ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος, εκτιμά πως το πακέτο των 11,5 δισ. μπορεί να συμφωνηθεί σε δύο φάσεις, με στόχο πάντα την ελάφρυνση των περικοπών , ενώ έχει ήδη προσανατολιστεί στην ανάδειξη ισοδύναμων μέτρων που θα εξασφαλίσουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, επιμένοντας παράλληλα στην ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα οι Άγγλοι



Έκαναν και αυτή τη γκάφα οι Άγγλοι οι οποίοι έσβησαν την Ολυμπιακή φλόγα. Το περίτεχνο καζάνι, στο οποίο φιλοξενήθηκε η φλόγα άναψε και πάλι σήμερα το πρωί στις 9.00 (ώρα Ελλάδος). Η φλόγα «έσβησε» στις 1.14 τα ξημερώματα. Για την ακρίβεια φυλάχθηκε σε ένα από τα φανάρια που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας προκειμένου το καζάνι να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του σταδίου.

Προσοχή καύσωνας: χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τη θερμοπληξία


Από σήμερα αλλα πολύ περισσότερο αύριο οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν: Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, έχουν εκδώσει χρήσιμες οδηγίες για να προφυλαχτούμε αλλά και να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση θερμοπληξίας.

«Δεν πρέπει να χάσουμε το καλοκαίρι»



Μπορεἰ ο Ουμπέρτο Εκο να ἐλεγε οτι τον Αὐγουστο δεν υπἀρχουν ειδἠσεις όμως στην Ελλἀδα της κρἰσης ο δυσκολὀτερος  μήνας της οικονομίας για το 2012 θα  είναι τελικά ο Αὐγουστος .

Η τρόικα παρά τις περί του αντιθετου διαβεβαιώσεις αποφἀσισε να μην φὐγει απο την Αθἠνα έως ότου ολοκληρωθεί το πακέτο των 11,5 δις ευρώ (το ΔΝΤ ανεβάζει  το νοὐμερο ακὀμα και στα 14 δισ. ) για την τριετἰα 2012 -13 .

Γιούνκερ εναντίον Γερμανίας



Ως «υποκατάστημά της» μεταχειρίζεται την Ευρωζώνη η Γερμανία, τονίζει ο επικεφαλής του Europgroup Ζααν-Κλοντ Γιούνκερ και ασκεί δριμεία κριτική σε όσους χρησιμοποιούν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προκειμένου να στηριχθεί ένας «φθηνός εσωτερικός διάλογος».
Εκφράζει δε την ανησυχία του για τις εθνικές αντιπαλότητες, οι οποίες «θεωρούνταν ξεχασμένες», αλλά απέχουν, όπως λέει

Στην αντεπίθεση η Διαμαντοπούλου



Σκληρή γραπτή δήλωση έκανε πριν από λίγα λεπτά η Αννα Διαμαντοπούλου, στην προσωπική της ιστοσελίδα, με την οποία επιτίθεται στους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη, για τις αλλαγές που έγιναν στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για "ύβρι προς τη Δημοκρατία". Στο τέλος της δήλωσης, πάντως, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου πολιτικού φορέα τονίζοντας "σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν υγιείς

Αύριο συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ



Αύριο συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
Υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί, η Κ.Ο. του Κινήματος.

Ως τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία - καύσωνας με βροχές στη Μακεδονία


Ως τους 41 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία - καύσωνας με βροχές στη Μακεδονία
«Σφίγγουν οι ζέστες» ειδικά στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η γενική πρόγνωση για όλη τη χώρα περιλαμβάνει υψηλές θερμοκρασίες που στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 40 και τοπικά και τους 41 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους που θα πνέουν είναι μέτριας ισχύος από τα βόρεια.
Το λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας θα «ψηθεί» από νωρίς, με το θερμόμετρο να αναμένεται να δείξει ως και 40 βαθμούς Κελσίου, αν και οι παραλιακές περιοχές θα είναι σε καλύτερη μοίρα. Οι άνεμοι θα είναι σχετικά ασθενείς 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ως 5, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να δυναμώσουν ελαφρά.

«Χωρίς επιμήκυνση δεν βγαίνει το πρόγραμμα»



«Χωρίς επιμήκυνση το Πρόγραμμα δεν βγαίνει» συμφώνησαν χθες σε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Φώτη Κουβέλη και αποφάσισαν να συναντηθούν στις 10 το πρωί σήμερα, στη Βουλή.

Το τετ α τετ των δυο πολιτικών αρχηγών πριν τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιείται ακριβώς για να σηματοδοτήσει την σύμπλευση και την κοινή τους πορεία, καθώς δείχνει να δημιουργείται ένα «μίνι μέτωπο» στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεργασίας.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 12.30 Συνάντηση Τσίπρα με εργαζομένους της ΑΤΕ


Συνάντηση Τσίπρα με εργαζομένους της ΑΤΕ
Με τα μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων της ΑΤΕ θα συναντηθεί σήμερα στις 12.30 ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο γραφείο του στη Βουλή.
Ηδη το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ» (ΑΤΕ), από σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Τραπέζης της Ελλάδος να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της ΑΤΕ, να τη θέσει σε ειδική εκκαθάριση και να διορίσει ειδικό εκκαθαριστή.

Εικόνες από τη μάχη των Ελλήνων στο Λονδίνο


Εικόνες από τη μάχη των Ελλήνων στο Λονδίνο
Σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, σε έδαφος και νερό, η Κυριακή είδε τα ελληνικά χρώματα συνεχίζουν τον αγώνα σε σειρά αθλημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Tα συναισθήματα μετά τις πρώτες προσπάθειες είναι ανάμεικτα, καθώς συνυπάρχουν τα χαμόγελα ικανοποίησης για τις προκρίσεις, όπως αυτή του Βασίλη Τσολακίδη στον τελικό της ενόργανης και των Γιαζιτζίδου-Τσιάβου στα ημητελικά της κωπηλασίας, αλλά και μπόλικη δόση απογοήτευσης για την ήττα της εθνικής πόλο και την «μοιραία» πτώση του Βλάση Μάρα.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ Βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνεπλάκη με τον Δήμαρχο Κορίνθου


Βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνεπλάκη με τον Δήμαρχο Κορίνθου
Ο βουλευτής Κορινθίας Ε.Μπούκουρας φέρεται να έριξε στο έδαφος τον Αλ.Πνευματικό. Να επιληφθεί η Δικαιοσύνη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, «κλαίγεται δημοσίως», η θέση της Χρυσής Αυγής. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει να συγκροτηθεί δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στις «εντεινόμενες ακροδεξιές προκλήσεις»
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τοπικά ηλεκτρονικά μέσα, ο βουλευτής πλησίασε τον δήμαρχο και με μία στρατιωτική λαβή τον έριξε στο χώμα, ενώ επεδίωκε «προσωπική μάχη» με τον δήμαρχο.
Το επεισόδιο έγινε στην περιοχή Σολωμός όπου από χτες έχει ξεσπάσει πυρκαγιά. Οι δύο άντρες έχουν έρθει σε αντιπαράθεση πολλές φορές στο παρελθόν μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πέτρος Ευθυμίου ο… επικοινωνιολόγος του ΠΑΣΟΚ!


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχεδόν καθημερινά αναζητά τρόπους για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ. Με λίγα λόγια προσπαθεί να βρει τα κατάλληλα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις βασικές και νευραλγικές θέσεις.

Μία από αυτές είναι και ο επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου.Στην θέση αυτή δεν θα είναι τελικά  όπως φημολογείτο ο γιατρός Γιάννης Δατσέρης ( σύζυγος της κ. Συλβάνας Ράπτη) αλλά ο παλαίμαχος βουλευτής Πέτρος Ευθυμίου!

«Πίσω 20 με 50 χρόνια» Η επιστροφή στη δραχμή δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, λέει ο «πατέρας» του Ευρώ


Ο νομπελίστας οικονομολόγος εκτιμά ότι ακόμα και αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή και την υποτιμούσε έως και 50%, δεν θα έλυνε το πρόβλημά της, δεδομένου του υψηλού της χρέους
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα τη γύριζε 20 χρόνια πίσω και θα χρειαζόταν να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου επανέλθει σε επίπεδο ζωής σαν το σημερινό, σημειώνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα», ο Καναδός νομπελίστας οικονομολόγος Ρόμπερτ Μαντέλ, ο αποκαλούμενος «πατέρας» του ευρώ.

Παζάρια για τα 11,5 δις




Mε την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να λάβουν τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στην εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ για την διετία 2013-2014, μέσω ενός νέου πακέτου σκληρών μέτρων λιτότητας.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Λαγκαδά

Πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (28/07) στα χωριά του Δήμου Λαγκαδά.

Ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαγκαδά, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ήταν εκεί για να στηρίξουν την προσπάθεια των πολιτιστικών φορέων της περιοχής και να γιορτάσουν με τους συνδημότες τους.

Ποιοι Έλληνες αγωνίζονται σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Αναλυτικό πρόγραμμα

Με στόχο μία καλή παρουσία και κρυφό όνειρο μία θέση στο βάθρο, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα ανοίγει σήμερα, Δευτέρα, την ελληνική παρουσία των λεγόμενων «βαρέων» αθλημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου
Η Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια μετέχει στην κατηγορία των 57 κ., που θα αρχίσει στις 11.30 (ώρα Ελλάδας), στο ExCel, και θα ολοκληρωθεί στις 18.00 με τον τελικό. Πρώτος αντίπαλος της «ασημένιας» πρωταθλήτριας Ευρώπης (φέτος στη Ρωσία) θα είναι η Λουπετέι Κόμπας από την Κούβα, ενώ στη συνέχεια, εφόσον προκριθεί στη

Δύο θανατηφόρα τροχαία τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άτομα, σε δύο τροχαία δυστυχήματα, που συνέβησαν τα ξημερώματα στη
Θεσσαλονίκη. Στις 03.15, στη συμβολή των οδών Βοσπόρου και Επταλόφου, στην Τούμπα, μοτοποδήλατο που οδηγούσε 44χρονος συγκρούστηκε με ΙΧ φορτηγό, που οδηγούσε 49χρονος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του

"Πράσινο φως" για τις προσλήψεις συμβασιούχων στο Δημόσιο

Συμβασιούχοι μπορούν να προσλαμβάνονται σε κενές θέσεις μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου για να καλύψουν απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, χωρίς όμως ποτέ να περάσουν την κόκκινη γραμμή της μονιμοποίηση
Αυτό αποφάσισε το ΣτΕ για τρεις περιπτώσεις, οι οποίες είναι:

Τι σας περιμένει αν αργήσετε



Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή πρόσθετων φορο-επιβαρύνσεων, αφού:
Δεν θα έχουν δικαίωμα να υπαχθούν στη ρύθμιση εξόφλησης των «φουσκωμένων» εκκαθαριστικών σε 10 μηνιαίες δόσεις, αφού η ρύθμιση θα αφορά αποκλειστικά μόνο τους φορολογούμενους που θα έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τη δήλωσή τους. Η ρύθμιση που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την

Η τραυματική εμπειρία των Κύπριων με την τρόικα - Τι ζήτησαν και τι πήραν αμφότεροι

Η τραυματική εμπειρία των Κύπριων με την τρόικα - Τι ζήτησαν και τι πήραν αμφότεροι


Η δεύτερη επίσκεψη της τρόικας στη Λευκωσία ολοκληρώθηκε το Σάββατο. Για τους Κύπριους ήταν μια τραυματική εμπειρία. Η τρόικα τους φάνηκε πολύ σκληρή, η πραγματικότητα είναι πως την Ρουμάνα επικεφαλής την είχαν γνωρίσει και οι Έλληνες μήνες νωρίτερα, και δεν είχαν περάσει καθόλου καλά μαζί της.

KAMIA NEA ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ενα εικοσιτετράωρο πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και 600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμα «πατήσει το κουμπί» του ηλεκτρονικού υπολογιστή για να αποστείλουν τη δήλωση, καθώς το εκκαθαριστικό σημείωμα που εμφανίζεται στην οθόνη είναι «βαρύ και ασήκωτο».
Την ίδια ώρα στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα παραμένει η ρύθμιση για την καταβολή των πρόσθετων φόρων, που

ΜΑΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ακόμα ένα σήμα προς την Ευρώπη να «ανοίξει το βήμα» της για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους έστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αφορμή την ετήσια έκθεσή του για την Ισπανία, όπου προβλέπει πολύ βαθύτερη ύφεση του αρχικά αναμενόμενου:
Εκτιμά συγκεκριμένα ότι το ΑΕΠ της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 1,7% φέτος και κατά 1,2% το 2013 (έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για ύφεση

Το παραδέχεται και ο Γιούνκερ: Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα καταστραφούμε!

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν περιλαμβάνεται στις «υποθέσεις εργασίας» μου, τονίζει ο
πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας πως θα είχε «τεράστια αρνητικά επακόλουθα».
Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, επισημαίνει πως «η αποβολή της χώρας δεν θα έλυνε τα προβλήματα στη ζώνη του ευρώ, αντιθέτως, η φήμη των χωρών μελών θα αμαυρωνόταν, θα

Στα πέναλτι κέρδισε ο Άρης την Κόμο

Υπό το βλέμμα του Ρούμπεν Πουλίδο, που έφτασε το μεσημέρι στην Ιταλία για να ενσωματωθεί στην
προετοιμασία και με τον Μάκη Κατσαβάκη να «πειραματίζεται» με την ενδεκάδα, ο Αρης κέρδισε σήμερα στα πέναλτι με 4-3 (0-0 στην κανονική διάρκεια) την Κόμο, στο πρώτο 45’ διάρκειας παιχνίδι του τουρνουά που διοργανώνει η Παλέρμο (κανονικός αγώνας 0-0). Θα ακολουθήσει αναμέτρηση των «κίτρινων» με τους διοργανωτές.

Τετ α τετ Βενιζέλου-Κουβέλη



Η τρόικα θα παραμείνει στην Ελλάδα όσο χρειασθεί μέχρι να διαμορφωθεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση ένα αξιόπιστο πακέτο μέτρων για την επόμενη διετία. Η αλλαγή αυτή στον προγραμματισμό και τη στάση της τρόικας διαμηνύθηκε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν σε δείπνο εργασίας που είχαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ...

Φωτιά έχει ξεσπάσει πριν λίγο και στη Χαλκιδική, σε δασική έκταση στην αγροτική περιοχή της Κασσάνδρειας.
Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες,  με 14 οχήματα και μέχρι πριν από λίγο και 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.