Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΓΑΠ-Σρέντερ:Τα είπαν τηλεφωνικώς



Για την κατάσταση στην Ευρωζώνη, τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα, τις συζητήσεις που γίνονται για τη χώρα και για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, συζήτησαν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στην Κω.

ΠΟΥΤΙΝ: Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ


Η Ρωσία οφείλει να προετοιμασθεί για το ενδεχόμενο μίας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπως δήλωσε σήμερα, 16 Αυγούστου, ο πρόεδρος τη χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας παράλληλα πως η Μόσχα έχει ήδη θέσει σε εφεδρεία
ένα «σημαντικό ποσό».

«Υπάρχουν, δίχως αμφιβολία, ανησυχητικά σημάδια», δήλώσε

REUTERS: ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ


Το ποσοστό των αναλυτών που προβλέπουν παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη αυξήθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του
Reuters που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Συνολικά 45 από 64 οικονομολόγους, δηλαδή ποσοστό 70%, προέβλεψαν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει μέσα στο επόμενο 12μηνο να αποτελεί μέλος της ευρωζώνης. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαΐου, το αντίστοιχο

Απίστευτη γκάφα κατά της Ελλάδας στο... Ολυμπιακό Λονδίνο!



Πήγαν στο Λονδίνο για διακοπές και είπαν να περάσουν απο το πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συνέρρεαν και ακόμη συρρέουν κατά χιλιάδες οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά ψάχνοντας τον χάρτη ανακάλυψαν ότι η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα μας, είχε βγάλει φτερά και είχε πετάξει! Όπως είχε... πετάξει και από τον χάρτη που βρισκόταν μέσα στο Ολυμπιακό πάρκο!

Έρχεται νέα… κίνηση εντός ΠΑΣΟΚ με στόχο τον Βενιζέλο!

  • 131



 Έρχεται νέα… κίνηση εντός ΠΑΣΟΚ με στόχο τον Βενιζέλο!
Στην Ιπποκράτους αναμένεται με… ενδιαφέρον να εκδηλωθεί μια εμφατική κίνηση δημιουργίας κάποιου φορέα ή δεξαμενής σκέψης από στελέχη του κόμματος που διαφωνούν με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Όπως λέγεται, το μεγαλύτερο «ειδικό βάρος» έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος συγκρούστηκε ευθέως και κατ’ επιλογήν με τον κ. Βενιζέλο με αφορμή τον νόμο για τα ΑΕΙ. Αν και ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται βεβαίως σε επαφή με στελέχη τα οποία έχουν εκφραστεί όλη αυτή την περίοδο, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου ή και πρώην βουλευτές που έχουν αποσυρθεί, όπως οι Γιώργος Φλωρίδης και Ηλίας Μόσιαλος, υπάρχει γενικότερη και πέραν αυτών

Βλέπει Κυριάκο Παπαδόπουλο η Μίλαν


Βλέπει Κυριάκο Παπαδόπουλο η Μίλαν
Τον ιδανικό αντικαταστάτη του Γάλλου αμυντικού σε περίπτωση που αποχωρήσει από το «Σαν Σίρο» βλέπουν στο πρόσωπο
του Κυριάκου Παπαδόπουλου οι άνθρωποι της Μίλαν.

Τα σενάρια για την έξοδο του Φιλίπ Μεξές από την Μίλαν μετά από μόλις μία σεζόν συνεχίζονται και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ιταλία, οι Ροσονέρι αναζητούν ήδη τον παίκτη που θα καλύψει το

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου



Γεγονότα

1870: Γαλλοπρωσικός Πόλεμος: Διεξάγεται η Μάχη του Μαρς-λα-Τουρ, η οποία λήγει με νίκη των Πρώσων.

1896: Εντοπίζονται κοιτάσματα χρυσού στον ποταμό Κλοντάικ του Βορειοδυτικού Καναδά.

1913:... Οι Τούρκοι προελαύνουν και πέρα από τα παλιά σύνορα της Βουλγαρίας προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία της βουλγαρικής κυβέρνησης.

«Πέθανε στην ψάθα»Πώς και γιατί βγήκε η παροιμία


«Πέθανε στην ψάθα»

Η φράση που λέμε για κάποιον που φεύγει από αυτόν τον κόσμο δίχως πλούτη, φαίνεται πως προέρχεται από την εποχή του Βυζαντίου.

Παρά το γεγονός ότι είχαμε να κάνουμε με μια αυτοκρατορία που κατά περιόδους ήταν ιδιαίτερα πλούσια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και πένητες.

Facebook: Είμαστε πολλοί! Φτάνουμε το 1 δισ.!


Facebook: Είμαστε πολλοί! Φτάνουμε το 1 δισ.!
Τελικά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι εμείς οι χρήστες του Facebook, κοντεύουμε να ξεπεράσουμε το 1 δισ.! Τα τελευταία στοιχεία της Nielsen δείχνουν ότι η χρήση του Facebook αυξάνεται σταθερά για να φθάσει στο τέλος του Ιουνίου τους 955 εκ. ενεργούς χρήστες.
Οι χρήστες του Facebook σήμείωσαν σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen η οποία κάνει μελέτες συμπεριφοράς των καταναλωτών, αύξηση 29% μέσα σε έναν χρόνο.
Καθημερινά συνδέονται με το εν λόγω δίκτυο 552 εκατομμύρια χρήστες και 543 εκατομμύρια συνδέονται -τουλάχιστον- μία φορά τον μήνα, μέσω κινητού τηλεφώνου!

Στο κρεβάτι του ψυχίατρου η μισή Ελλάδα


Κρίσεις πανικού, κατάθλιψη και κατάπτωση
προκαλεί στους Έλληνες η οικονομική κρίση. Ρεκόρ εισαγωγών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών. Στο κρεβάτι του ψυχιάτρου οδηγούνται όλο και περισσότεροι Έλληνες, συνέπεια της κρίσης και του άγχους που προκαλεί.
Τα επείγοντα περιστατικά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών  καταγράφουν κατακόρυφη άνοδο σημειώνοντας ρεκόρ εισαγωγών καθημερινά.
Ανάλογη εικόνα και στο ψυχιατρικό τμήμα του Ευαγγελισμού, οπού η αύξηση στις ψυχικές ασθένειες

Δημοψήφισμα στην Ολλανδία



Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο στην Ολλανδία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Εμίλ Ρούμερ, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θεωρείται φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού, δήλωσε σε

Η ιστορία της Λέσβου σε φωτό...



Έκθεση φωτογραφίας του Φριτζ Τζόζεφ Μραζ πραγματοποιείται στο φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης από τις 20 μέχρι τις 30 Αυγούστου.
Η έκθεση με τίτλο «Ένα ταξίδι στο παρελθόν της Μυτιλήνης μέσα από το φακό του Φριτζ Μραζ» οργανώνεται και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Λεσβιακού Καλοκαιριού» και στον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερου βίου του νησιού. Στην έκθεση παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό του Μράζ που καλύπτει μια

«Περπατήστε» πάνω στον Αρη! Κάντε μια «βόλτα» στον κρατήρα που βρίσκεται το Curiosity μέσα από διαδραστικά γραφικά


«Περπατήστε» πάνω στον Αρη!

Ενας Εσθονός δημιουργός δικτυακών τόπων που ειδικεύεται στην δημιουργία διαδραστικών γραφικών επεξεργάστηκε τις εικόνες που έστειλε μέχρι σήμερα το Curiosity, ο ρομποτικός εξερευνητής της NASA που βρίσκεται στον Αρη, για να κάνει την νέα του δημιουργία. Ο Αντριου Μποντρόφ δημιούργησε ένα διαδραστικό πανόραμα της περιοχής που βρίσκεται το Curiosity επιτρέποντας στους χρήστες του Διαδικτύου να περιηγηθούν μέσα στον κρατήρα Γκέιλ, να «περπατήσουν» μέσα σε αυτόν. 

O Bill Gates χρηματοδοτεί την επανεφεύρεση της τουαλέτας (video)


O Bill Gates στην έκθεση Reinvent the Toilet

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation διοργάνωσε πριν λίγες μέρες στο Σιάτλ των ΗΠΑ την έκθεση Reinvent the Toilet (μετ. "επανεφεύρετε την τουαλέτα") όπου παρουσιάστηκαν καινοτόμες προτάσεις σε μια τεχνολογία που δεν έχει αλλάξει πολύ τους τελευταίους δυο αιώνες.

Σύμφωνα με το ίδρυμα, περισσότεροι από 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς και καθαρές τουαλέτες, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν 1,5 εκατομμύρια παιδιά ετησίως. Τα τελευταία δυο χρόνια, το ίδρυμα έχει διαθέσει σχεδόν 150 εκατομμύρια δολλάρια για την βελτίωση της παγκόσμιας υγιεινής.

Νεκρό αρκουδάκι στην Εγνατία Μια γενιά αρκούδων αφανίζεται σε τροχαία στην Ελλάδα


Το άτυχο ζώο ήταν λίγων μηνών και ο θάνατός του προήλθε από πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα

Το έβδομο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αρκούδα μέσα στο 2012 σημειώθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, περίπου 800 μέτρα πριν την έξοδο για Μανιάκους-Καστοριά. 

Τα περισσότερα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες μέσα στο 2012 αφορούν σε νεαρά αρκουδάκια που διανύουν τον πρώτο ή δεύτερο χρόνο εκπαίδευσης από τη μητέρα τους, γεγονός που σηματοδοτεί τον αφανισμό μιας γενιάς αρκούδων.

Aνακαλύφθηκε φωτεινό σμήνος γαλαξιών που σπάει κάθε ρεκόρ



Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα τεράστιο σμήνος γαλαξιών, το κέντρο του οποίου παράγει νέα άστρα με ρυθμό-πολυβόλο της τάξεως των 740 άστρων τον χρόνο ή περίπου δύο την ημέρα, ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη από εκείνη ενός άλλου μεγάλου γαλαξιακού σμήνους, του Περσέα, που εθεωρείτο ως τώρα το πιο «παραγωγικό».

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ: καταναλώνουμε περισσότερα ψάρια απ’ όσα παράγουν οι θάλασσες


Τις τελευταίες δεκαετίες, οι Ευρωπαίοι αλιεύουμε και καταναλώνουμε τα ψάρια με ρυθμό γρηγορότερο από αυτόν που χρειάζονται για να αποκατασταθούν τα ιχθυαποθέματα, με αποτέλεσμα να αδειάζουμε τις θάλασσές μας και να αναζητούμε τα θαλασσινά που καταναλώνουμε σε ύδατα άλλων χωρών. Γι’ αυτόν τον λόγο, το ΔίκτυοOCEAN2012 θέσπισε την «Ημέρα Εξάντλησης Εγχώριων Ψαριών»(Fish Dependence Day) η οποία εκφράζει την αυξανόμενη εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εισαγόμενα ψάρια.

Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Βάντοζ

Ο Ούγγρος το όνομα του οποίου
είχε απασχολήσει πριν λίγο καιρό τον ΑΡΗ, έρχεται ξανά στο προσκήνιο και αυτή τη φορά πιο δυναμικά. Αυτό, διότι ο παίκτης έφτασε το πρωί της Πέμπτης (16/08) στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συζητήσει με τους ανθρώπους του ΑΡΗ, στα γραφεία της ΠΑΕ, το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.

Περιζήτητα τα βουλγαρικά καυσόξυλα



Πολύ μεγάλη είναι η ζήτηση από την Ελλάδα για την προμήθεια καυσόξυλων από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με ειδικούς της βουλγαρικής αγοράς.
Πολύ μεγάλη είναι η ζήτηση από την Ελλάδα για την προμήθεια καυσόξυλων από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με ειδικούς της βουλγαρικής αγοράς, όπως μεταδίδει το

Λαρισαία υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κατά Τσίπρα...



Την έντονη αντίδραση της υποψηφίας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας Ελένης Ανδριοπούλου προκάλεσε, μαζί με κάποια άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, η απόφαση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον πρόεδρο του
Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στη χώρα

μας!

Οι Πορτογάλοι (ξε)πουλάνε τα χρυσαφικά τους ...



Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά της Πορτογαλίας αναφέρεται με -γλαφυρό- δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, περιπτώσεις ανθρώπων που υποχρεώνονται να πουλήσουν χρυσαφικά προκειμένου  ανταποκριθούν οικονομικά ακόμα και σε τρέχουσες ανάγκες, όπως η καταβολή του ενοικίου

Στο «σφυρί» 1000 ξενοδοχεία σε εξευτελιστικές τιμές

                       

Στο «σφυρί» 1000 ξενοδοχεία σε εξευτελιστικές τιμές
Περισσότερα από 1000 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και πολλά στη Κρήτη πωλούνται μέσω αγγελιών σε sites και μεσιτικά γραφεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, όμως το ενδιαφέρον υποψηφίων αγοραστών είναι ακόμα χαμηλό, ενώ παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το μειωμένο ενδιαφέρον οφείλεται στις υψηλές τιμές πώλησης.
Η Κρήτη στον αστερισμό της κρίσης
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του prisma.gr η κρίση έχει χτυπήσει άσχημα τα ξενοδοχεία και ιδιαίτερα τα πεντάστερα. Του χρόνου θα είναι χειρότερα. Περιμένουμε ότι θα κλείσουν πολλά ξενοδοχεία μέχρι το τέλος του χρόνου. Στην Κρήτη πολλά θα είναι τα ξενοδοχεία που θα κατεβάσουν ρολά και

Παραγωγή ενέργειας από βακτήρια



Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ κατάφεραν να παράγουν μέχρι και 20 φορές περισσότερη ενέργεια από αυτή που έχει δοκιμαστεί να παραχθεί παλαιότερα από τη μικροβιακή ζύμωση υπολειμμάτων στελεχών καλαμποκιού.
Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν βακτήρια για την αποσύνθεση των αγροτικών παραπροϊόντων (και τη μετατροπή τους) με διάφορες μίξεις σε αιθανόλη. Η μέθοδος που πραγματοποιήθηκε είναι μοναδική διότι βάζει στο παιχνίδι ένα δεύτερο γένος βακτηρίων, το οποίο προστιθέμενο στο μίγμα

1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΔΑΝΕΙΑ...

Περισσότερο από 1 τρις ευρώ είναι η αξία των επισφαλών δανείων που επιβαρύνουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες, σύμφωνα με μελέτη της PWC, η οποία παρουσιάστηκε χθες και συμπεριελάμβανε στοιχεία τόσο από τις κεντρικές τράπεζες όσο και από . ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα της Γηραιάς Ηπείρου.
Στο τέλος του 2011 τα επισφαλή δάνεια είχαν ξεπεράσει το 1 τρις ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν διπλασιαστεί από την έναρξη

Σάλος στην Κίνα από το σκάνδαλο



Το Weibo, ο Κινεζικός "κλώνος" του Twitter, είναι υπεύθυνο για τη δημοσιοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα που έχουν συμβεί ποτέ στη χώρα.
Πρόκειται για φωτογραφίες σεξουαλικού οργίου στο οποίο εμπλέκονται ο Wang Minsheng, γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος, της Περιφέρειας Luijang, στην επαρχία Anhui με το νούμερο δύο του κόμματος.Οι δύο άντρες ποζάρουν γυμνοί μαζί

Το sex μας κάνει εξυπνότερους


Τελικά ο σοφός λαός, έχει πάντα δίκιο. Ποιος δεν έχει ακούσει την έκφραση: Είναι μόνος του και έχει χαζέψει. Έχετε αναρωτηθεί τι κρύβεται πίσω από αυτό; Την απάντηση δίνει μια έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Πρίνστον, σύμφωνα με

την οποία όποιος κάνει συχνά σεξ, μεγαλώνει ο εγκέφαλος του, ενώ όποιος δεν κάνει, τότε ο εγκέφαλος του λειτουργεί σε.χαμηλότερες στροφές.

Γιάννης Βαρουφάκης: Στο 100% η πιθανότητα κατάρρευσης της Ελλάδας

Γιάννης Βαρουφάκης: Στο 100% η πιθανότητα κατάρρευσης της Ελλάδας



Στο 100% πλέον ανέρχεται η πιθανότητα κατάρρευσης της χώρας σύμφωνα με τον οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη αν δεν αλλάξει άμεσα η πορεία και δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με στόχο το moratorium και τη μείωση του χρέους.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ : ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

Ένα σημαντικό ποσοστό των γεννημένων στην Ελλάδα Ελλήνων κατοίκων της Αυστραλίας ζει κοντά στα όρια της φτώχειας. Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου» που στηρίζεται σε στοιχεία της γενικής απογραφής. Το φαινόμενο επιβεβαιώνει. και ο ομογενής Εργατικός βουλευτής, Στηβ Γεωργανάς που δήλωσε: «Είναι συχνό φαινόμενο να χτυπούν την πόρτα του γραφείου μου απελπισμένοι ομογενείς που ζητούν βοήθεια γιατί τους πέταξαν από το σπίτι τους είτε επειδή δεν είχαν να πληρώσουν το ενοίκιο ή για

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής στην Όρμα Αλμωπίας (pics)

altΣτο γήπεδο της Όρμας στην Αλμωπία βρέθηκε την Τρίτη ο παλαίμαχος άσσος του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλης Χατζηπαναγής, στο πλαίσιο μίνι ποδοσφαιρικού camp που διοργανώθηκε με την ευγενική χορηγία του Luxury Hotel AGAPI.
Ο «Βάσια» αποκάλυψε πολλά από τα μυστικά της στρογγυλής θεάς σε νεαρά ταλέντα της περιοχής, ενώ τιμήθηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό από τον Δήμαρχο Αλμωπίας και τις διοικήσεις του

Εκδήλωση ενδιαφέροντος καταρτιζομένων στο ΙΕΚ Γιαννιτσών

altΚαλούνται οι καταρτιζόμενοι-σπουδαστές που επιθυμούν να φοιτήσουν στο ΙΕΚ Γιαννιτσών, για το φθινοπωρινό εξάμηνο 2012, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις παρακάτω ειδικότητες:
1. Προσχολικής αγωγής ημερησίας φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες.
2. Προσχολικής αγωγής δραστηριοτήτων δημιουργίας και έκφρασης.
3. Προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας (απόφοιτοι Γυμνασίου).
4. Τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων.

Ψάχνει... γκολτζή ο Κατσαβάκης

Μόνο τους... τερματοφύλακες δεν έχει βαφτίσει επιθετικούς ο Μάκης Κατσαβάκης
κατά τη διάρκεια της φετινής προετοιμασίας, προσπαθώντας να βρει το αντίδοτο στην επιθετική δυστοκία της ομάδας. Ο Ελληνας τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει και τους επτά μεσοεπιθετικούς και επιθετικούς του μέσα στην περιοχή, όμως πήρε μόνο δύο γκολ σε έξι φιλικούς αγώνες, γεγονός που έχει αρχίσει να αγχώνει τους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού. Γι' αυτό και τα τελευταία 24ωρα υπάρχει πίεση στη διοίκηση των «κιτρίνων» να προχωρήσει άμεσα στην απόκτηση τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστών, ενός καθαρόαιμου κυνηγού και ενός περιφερειακού

ΛΟΓΙΚΑ» ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΙ Νέες αλλαγές σε τεκμήρια, αποδείξεις και φοροαπαλλαγές

Νέες αλλαγές σε τεκμήρια, αποδείξεις και φοροαπαλλαγές
Ο κ. Μαυραγάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» και ερωτηθείς για το αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων μέτρων το 2013, απαντά ότι με τα σημερινά δεδομένα και τον προγραμματισμό «που έχουμε ήδη κάνει ως υπουργείο Οικονομικών», δεν μπορούν να υπάρξουν φορολογικά μέτρα, με εξαίρεση ίσως «τη φορολογία πετρελαίου που έχει εξαγγελθεί και τον εξορθολογισμό της φορολογίας προϊόντων καπνού».
Πρέπει, σημειώνει, να κινηθούμε «στη λογική της φορολόγησης όσων δεν δηλώνουν τα πραγματικά

Κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα στο λιμένα Θεσσαλονίκης


Κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα εντόπισαν οι τελωνειακοί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα άνδρες του Τμήματος Δίωξης του Β' Τελωνείου εντόπισαν σε κοντέινερ που είχε φτάσει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, περισσότερα από 400.000 πακέτα τσιγάρα. Οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.

Στάσιμο το βορειοελλαδικό επιχειρείν


Στασιμότητα κατέγραψε μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου 2012 ο δείκτης NGBI 500 με τις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις να επιχειρούν να αντλήσουν αισιοδοξία από τις μέχρι στιγμής συνθήκες πολιτικής σταθερότητας.
Στασιμότητα κατέγραψε μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου 2012 ο δείκτης Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500, www.ngbi500.gr), με τις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις να επιχειρούν να αντλήσουν αισιοδοξία από τις μέχρι στιγμής συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, χωρίς όμως να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ούτε να διακατέχονται από ιδιαίτερη αισιοδοξία.

Βόρειο Ημισφαίριο: Ο πιο ζεστός Ιούλιος όλων των εποχών


Ο πιο ζεστός μήνας όλων των εποχών ήταν για τη στεριά του Βορείου Ημισφαιρίου , όπου ανήκει και η Ελλάδα, ο φετινός Ιούλιος.
Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, ο Ιούλιος του 2012 υπήρξε ο τέταρτος θερμότερος στην ξηρά και στους ωκεανούς του πλανήτη μας από το 1880, οπότε και διατηρούνται τα σχετικά μετεωρολογικά αρχεία.

ΟΗΕ: 2,5 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στη Συρία


Δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι στη Συρία έχουν ανάγκη από βοήθεια, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Βάλερι Έιμος, που βρίσκεται στη χώρα.
Η Έιμος απηύθυνε έκκληση στις κυβερνητικές δυνάμεις και στους αντάρτες να κάνουν περισσότερα για να προστατέψουν τους αμάχους.

Η Αθηνά Ωνάση επιστρέφει στον Σκορπιό

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, η χρυσή κληρονόμος της δυναστείας Ωνάση φέτος αποφάσισε να επισκεφθεί τα πάτρια εδάφη.
Η Αθηνά Ωνάση και ο σύζυγό της Αλβάρο Ντε Μιράντα ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και ένας από τους προορισμούς του ζευγαριού θα είναι και η Ελλάδα.

Πρώην Καγκελάριος επί επταετία: «Εμείς χρωστάμε στην Ελλάδα»

«Μήνυμα» του επί 7 χρόνια καγκελαρίου της Γερμανίας στους πολιτικούς της πατρίδας του  
Τέρμα στη ρητορική κατά της Ελλάδας ζήτησε από τους γερμανούς πολιτικούς ο Γκέρχαρντ Σρέντερ σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι της ΝΕΤ. Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας παραθερίζει στην Κω και...
χαρακτήρισε την επιλογή του προορισμού του «απόλυτα συνειδητή», θεωρώντας ότι «δεν υπάρχει καταλληλότερη εποχή για να δείξει κανείς αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό».

Γκρίνιες στη ΔΗΜΑΡ φέρνει το… ΠΑΣΟΚ...




Με τα στελέχη προελεύσεως ΠΑΣΟΚ τα… έχουν στη ΔΗΜΑΡ, καθώς θεωρούν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι λειτουργούν ως ξένο σώμα εντός του κόμματος. Αφορμή για τη δυσαρέσκεια που εκφράζεται από στελέχη που... προήλθαν από την Αριστερά και συνέβαλαν στη σύσταση και στήριξη της πολιτικής Κουβέλη, προτού ενταχθούν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, είναι οι τοποθετήσεις των τελευταίων ενάντια στη στήριξη της κυβέρνησης.

ΑΠΘ: Ευρωμεσογειακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει από 20 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2012 το 5th Euro-Mediterranean Summer School 2012
  στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών 'Ιταλική Γλώσσα και Πολιτισμός', κατεύθυνση 'Μετάφραση, Διερμηνεία και Eπικοινωνία' του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ανάλογα με την ομάδα αίματος...



Μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας ποικίλει ανάλογα με την ομάδα αίματος στην οποία ανήκει κάθε άνθρωπος. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν όσοι ανήκουν στη σπανιότερη ομάδα ΑΒ και τον μικρότερο όσοι ανήκουν στην ομάδα 0.
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Λου Τσι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology", σύμφωνα με το

Και οι Γερμανοί είναι φοροφυγάδες



Κατά εκατοντάδες προσέρχονται οι Γερμανοί φοροφυγάδες στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ομολογήσουν τις φορολογικές τους παραβάσεις και να γλυτώσουν τις ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή και τα εξοντωτικά πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία τους.
Ο λόγος είναι η αγορά από ελβετικές τράπεζες των τεσσάρων cd με ονόματα χιλιάδων προσώπων που έχουν καταθέσεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες της χώρας αυτής.

ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Δύο ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται στον κατάλογο με τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα της Σαγκάης, η οποία θεωρείται μία από τις εγκυρότερες αξιολογήσεις διεθνώς στον τομέα της. εκπαίδευσης. Στην 301η θέση το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην 400ή το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2011 είχαν καταλάβει τις θέσεις 201-300 αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι υποχώρησαν αρκετές θέσεις.

Στον εισαγγελέα οι "μαϊμού" συνταξιούχοι


Στον εισαγγελέα οι "μαϊμού" συνταξιούχοι
Με εντολή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, έως αύριο, Παρασκευή 17 Αυγούστου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων θα πρέπει να παραδώσουν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλες τις περιπτώσεις παράνομων συντάξεων. Στο «μικροσκόπιο» αναμένεται να μπουν τουλάχιστον 6.000 ύποπτες περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων και άλλες 1.014 περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν απογράφηκαν το 2011.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Η Τουρκία θέλει τουρκικό κράτος στην Κύπρο"


«Το γεγονός ότι επιβιώνουμε με τα τόσα λάθη που έχουμε κάνει, οφείλεται στο Θεό και στην Παναγία Μητέρα του», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετά το τέλος της πανηγυρικής λειτουργίας στην Παναγία Τρικουκκιώτισσα, στον Πρόδρομο.

Νέα τιμητική διάκριση για τον Ηλία Ηλιάδη



Το χρυσό μετάλλιο της Παναγίας Σουμελά απένειμε στον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στο τζούντο, Ηλία Ηλιάδη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος ο Β΄.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, με τον πατέρα του, Νίκο, και παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Μεγαλόχαρης.

Η συγκίνηση του Πατριάρχη-Βολές από Αρχιεπίσκοπο και Μ.Σύρου



Ξύπνησαν μνήμες στην Παναγιά Σουμελά στον Πόντο. Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Για τρίτη χρονιά τελέστηκε στην Παναγιά Σουμελά, στο σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, η Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση Της Θεοτόκου. Τα μοναστήρια του Πόντου που υπέφεραν από τη βάρβαρη εισβολή των Κεμαλικών υπέστησαν πολλές ζημιές. Το 1922 οι Τούρκοι κατέστρεψαν ολοσχερώς το μοναστήρι, αφού πρώτα πήραν όλα τα πολύτιμα αντικείμενα που υπήρχαν στη μονή. Τον Ιούνιο του 2010 το τουρκικό κράτος έδωσε άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τελέσει για πρώτη φορά τη λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ιστορική μονή.

Ολάντ: O αντι-Σαρκοζί;


Αλλαγή πολιτικής, νοοτροπίας, ακόμα και στυλ επέλεξαν οι Γάλλοι ψηφοφόροι εκλέγοντας τον Φρανσουά Ολάντ

Το 54% των Γάλλων δηλώνει δυσαρεστημένο από τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου προέδρου. «Φυσιολογικός ή απλά αργός;» διερωτάται η εφημερίδα «Λιμπερασιόν». Για τον Ντομινίκ Γκρίλμαγιερ, συνεργάτη του γαλλογερμανικού ινστιτούτου στο Λούντβιχσμπουργκ της Γερμανίας, οι διαφορές του Ολάντ με τον προκάτοχό του Σαρκοζί είναι αναμενόμενες.

Spiegel: Μόνο η χρεοκοπία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα


Spiegel: Μόνο η χρεοκοπία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι η χώρα μας κατάφερε να απογοητεύσει τους δανειστές της
Τίποτε δε μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα από το να αποφύγει τη χρεοκοπία, διαπιστώνει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο αναφέρει ότι η χώρα μας βρίσκεται «λίγο πριν την άβυσσο». Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι η χώρα μας για πολλοστή φορά κατάφερε να απογοητεύσει τους δανειστές της και πως μόνο με τη χρεοκοπία θα καταφέρει να απελευθερωθεί από τα χρέη της και να κάνει μια νέα αρχή είτε ως μέλος της Ευρωζώνης είτε όχι.

Όλι Ρεν: "Η Ελλάδα έχει καταφέρει περισσότερα από όσα ήλπιζε κανείς"


Όλι Ρεν: "Η Ελλάδα έχει καταφέρει περισσότερα από όσα ήλπιζε κανείς"
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν σε άρθρο του στην εφημερίδα «Wall Street Journal», στο οποίο αναφέρεται στην κρίση της Ευρωζώνης και έχει τίτλο «Πώς θα χτίσουμε την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση 2.0», υπογραμμίζει πως η «Η Ελλάδα έχει καταφέρει περισσότερα από όσα ήλπιζε κανείς».
Ο κ. Ρεν επισημαίνει ότι «η Ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή» όχι μόνο σε ό,τι αφορά την τριετή κρίση χρέους, αλλά συνολικά τη 13ετή ιστορία της και εκτιμά ότι τα βραχυπρόθεσμα συμπτώματα της κρίσης έχουν τις ρίζες τους σε μακρoπρόθεσμες ασθένειες.