Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η απάντηση Βενιζέλου στο Λοβέρδο περί αλλαγής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Σημείο προς σημείο απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης του κόμματος
με τη συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαιρέτησε την παρουσία του «φίλου του Ανδρέα» μετά από πέντε μήνες, καθώς, όπως είπε το

Βενιζέλος:Δεν αποκλείω κανέναν


Σε όσους τον αμφισβητούν απάντησε στη δευτερολογία του στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο., της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι όσοι διαφώνησαν μαζί του κατά καιρούς , ουσιαστικά ψήφιζαν την πολιτική μας.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 14 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

 Συνολικά δεκατέσσερα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για την ανάσχεση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, παραμένουν αυτή... την περίοδο ανοικτά και μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους.


Συγκεκριμένα, ανοικτά για υποβολή αιτήσεων είναι τα εξής

Οι μέρες που έκλαψε η Γη


Οι μέρες που έκλαψε η Γη (1)
Ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία είναι το τελευταίο μεγάλο περιστατικό περιβαλλοντικής απειλής. Οι συνέπειές του έχουν ήδη δείξει το μελανό τους πρόσωπο, με τα κύματα ραδιενέργειας που εκλύθηκαν να κρίνονται ακόμα και σήμερα ιδιαίτερα υψηλά.

Η διατροφή μιας νέας μαμάς



Με την έλευση του νέου μέλους στην οικογένεια η ζωή της γυναίκας αλλάζει σε μεγάλο βαθμό. Καθημερινότητα, ωράρια, ύπνος, προσωπικός χρόνος... όλα πλέον εξαρτώνται από το πρόγραμμα του «μικρού αφεντικού». Μιας και οι ανάγκες του μωρού αποτελούν πλέον την προτεραιότητα της νέας μαμάς οι δικές της ανάγκες έρχονται σε δεύτερη μοίρα, μεταξύ αυτών και ο τρόπος που τρέφεται.

Αλάτι: “Μπαρούτι” για τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια


Για διατροφικό κίνδυνο, που απειλεί καθημερινά τη λειτουργία της καρδιάς, κάνει λόγο η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, αναφερόμενη στην αλόγιστη κατανάλωση αλατιού. Ιδίως για τους πάσχοντες από καρδιακή ανεπάρκεια, το αλάτι αποδεικνύεται πραγματική «βόμβα».
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Καρδιολογίας Γ.Φιλιππάτο, «η καρδιακή ανεπάρκεια κάνει το σώμα να διατηρεί το επιπλέον αλάτι και νερό προκαλώντας κατακράτηση υγρών και στη συνέχεια πρήξιμο των αστραγάλων, των ποδιών ή του στομάχου και πρόσληψη βάρους.

Συζήτηση στη Βουλή για το Eurogroup ζητά ο Τσίπρας Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών


Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις αποφάσεις του Eurogroup ζητεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Eurogroup έχει «πολλές γκρίζες ζώνες» και αποτελεί προϊόν συμβιβασμού «που απλά μεταθέτει τη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες». 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.O. ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στην Κ.Ο., αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, τα ξημερώματα, στις 3:20 το πρωί για την ακρίβεια, μόλις διαμορφώθηκε η απόφαση του χθεσινού κρίσιμου Eurogroup και αφού μίλησα πολλές φορές με τον Πρωθυπουργό, έκανα τη δήλωση πως το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής, γιατί στην πραγματικότητα ζούμε μια εκκρεμότητα από το Μάρτιο μέχρι τώρα.

Κατά 2,7% μειώθηκαν οι γεννήσεις το 2010


Μείωση των γεννήσεων κατά 2,7%, το 2010, δείχνουν στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που διαβιβάστηκαν στη Βουλή. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι γεννήσεις κατά το έτος 2010 ανήλθαν σε 114.766. Από αυτές οι 93.192 είναι από Ελληνίδες μητέρες, σημειώνοντας μείωση 2,6%. Οι 21.574 γεννήσεις είναι από αλλοδαπές μητέρες και όπως επισημαίνει η ΕΛΣΤΑΤ «ενώ οι γεννήσεις από αλλοδαπές μητέρες παρουσίαζαν αύξηση μέχρι το 2009, το 2010 παρουσίασαν μείωση κατά 3,2%».

Δ. Μάρδας: Οι αποφάσεις του Eurogroup δεν μας έδωσαν παρά μία ανάσα


Οι αποφάσεις του Eurogroup δεν μας έδωσαν παρά μόνο μια «ανάσα», επισημαίνει ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας.
Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, η συμφωνία που επετεύχθη δεν μπορεί να αποτελέσει από μόνη της αφετηρία για την αλλαγή κλίματος στην ελληνική οικονομία, καθώς, όπως εξηγεί, για να γίνει αυτό χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις, ικανές να οδηγήσουν στην αύξηση της συνολικής παραγωγής της χώρας.

Λοβέρδος: Όποιος δεν μπορεί να κάνει διακριτές τις γραμμές μας, ας φύγει.Με έμμεσο τρόπο άνοιξε θέμα ηγεσίας


Η περίοδος από το Μάρτιο 2012, οπότε έγινε η εκλογή προέδρου, ως το Μάιο-Ιούνιο, οπότε έγιναν εκλογές, ουδέποτε αποτιμήθηκε από ευρύ κομματικό όργανο, τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στην κοινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων. 

Αγρότες «έλουσαν» με γάλα το Ευρωκοινοβούλιο


Αγρότες «έλουσαν» με γάλα το Ευρωκοινοβούλιο
Εκατοντάδες αγρότες από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και έχυσαν χιλιάδες λίτρα γάλα σε διαμαρτυρία για τις αγροτικές πολιτικές της ΕΕ, τις ποσοστώσεις παραγωγής και τις τιμές που είναι χαμηλότερες από το κόστος παραγωγής.

Χριστουγεννιάτικες πόλεις


Για όσους είναι τυχεροί, κατάφεραν να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα και θέλουν να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους για να τον επιβραβεύσουν, έχουμε την πρόταση: Χριστούγεννα εκτός συνόρων. Αφού τα λεφτά υπάρχουν... ας είμαστε προσεχτικοί στην επιλογή προορισμού. Τι σκεφτόμαστε, λοιπόν, όταν σκεφτόμαστε Χριστούγεννα στο εξωτερικό; Ποιες είναι οι ιδανικές πόλεις για να σε μεταφέρουν στη μαγεία των Χριστουγέννων;

100.000 Γερμανοί κάνουν σεξ με τα κατοικίδια τους!


100.000 Γερμανοί κάνουν σεξ με τα κατοικίδια τους!
Η Γερμανία αναμένεται να απαγορεύσει ρητώς τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, ενώ μια ομάδα «ζωόφιλων» απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απαγόρευσης.
Η εφημερίδα Ταγκεστσάιτουνγκ (Tageszeitung) αναφέρει σε άρθρο της ότι ο γερμανικός νόμος περί προστασίας των ζώων προς το παρόν απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματίζεται.

Κινητό ξενοδοχείο… πάει παντού!


Το όνομά του είναι «Drop Eco-Hotel», και σίγουρα δεν είναι τυχαίο, αφού το πρωτότυπο αυτό ξενοδοχείο είναι φορητό και στην κυριολεξία μπορεί να τοποθετηθεί παντού.

Μπροστά στην παραλία, πάνω σε έναν βράχο ή σε ένα ψηλό βουνό, εκεί δηλαδή που κατά γενική ομολογία η θέα είναι εντυπωσιακή. Άλλωστε ο βασικός λόγος της δημιουργίας αυτού του κατά τα άλλα χρηστικού δωματίου ξενοδοχείου είναι ακριβώς αυτός.

23 εικόνες που τρελαίνουν το μυαλό


Απίστευτες περιπτώσεις που κάνουν το μυαλό να σαστίζει…







Το χωριό με τα... ανάποδα σπίτια!


Ο Ντάνιελ Τσαπιέφσκι (Daniel Czapiewski) είναι ο ευεργέτης Πολωνός που κατασκεύασε αυτά τα όμορφα... ανάποδα σπίτια.

Ο ιδιόρυθμος εργολάβος, εξήγησε πως: "δεν είναι τα σπίτια του ανάποδα, αλλά ο κόσμος"!

Η τέχνη του χαρτιού υγείας...



Η τέχνη δεν γνωρίζει όρια και ο καλλιτέχνης εκφράζεται με πολλούς τρόπους κάνοντας χρήση οποιουδήποτε υλικού θελήσει.

Ωστόσο, υπάρχει ένας Τούρκος καλλιτέχνης, ο Σακίρ Γκιοκτσεμπάγκ, ο οποίος Χρησιμοποιεί για βασικό του υλικό, το πιο απλό, καθημερινό αντικείμενο που δεν είναι άλλο από το... ευτελές χαρτί υγείας!

Rio Tinto - ο κόκκινος ποταμός


Το ποτάμι Rio Tinto, στα βουνά Siera Morena της Ανδαλουσίας, στην Ισπανία είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τα παράξενα κοκκινο-κίτρινα νερά του. Το 3.000 π.Χ. ανοίχθηκαν ορυχεία στην περιοχή προκειμένου να εξαχθούν διάφορα μέταλλα.

Βενιζέλος: Χρονιά στροφής προς την έξοδο από την κρίση το 2013


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος
«Το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι πολύ δύσκολο για την κοινωνία αλλά θα είναι και ο χρόνος στροφής προς την έξοδο από την κρίση και τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος και της ΚΟ.

Αναφερόμενος στη λειτουργία της κυβέρνησης ζήτησε να μπουν καθαροί κανόνες και να υπάρχει πλήρης συνεννόηση για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες χωρίς να παρατηρούνται φαινόμενα όπως στο νόμο για την ιθαγένεια.

«ο Kεδικογλου Να ενημερωθεί για την πραγματική κοινωνική καταστροφή που συντελείται»


Απάντηση στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου που κατηγόρησε για μικροψυχία τον Αλ. Τσίπρα, έδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Καλό είναι την επόμενη φορά που θα βγάλει ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τα επιτεύγματα της πολιτικής τους να ενημερωθεί πρώτα για την πραγματική κοινωνική καταστροφή που συντελείται εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής.

Κεδίκογλου: Θλιβερό το αδιέξοδο του Τσίπρα, δεν πείθει ούτε τις συνιστώσες


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου
Σφοδρή κριτική κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τα σχόλια του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup δεν περιλαμβάνει λύση για την Ελλάδα.

Πρώτη η Ελλάδα στη δημοσιονομική προσαρμογή και την προώθηση μεταρρυθμίσεων


Πρώτη αναδείχτηκε η Ελλάδα μεταξύ 20 χωρών της Ευρώπης σε ότι αφορά τη συμμόρφωση για την επίτευξη δημοσιονομικής προσαρμογής και τη προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση «Τhe 2012 Euro Plus Monitor» που εκπόνησαν το Lisbon Council και η Berenberg Bank, η Ελλάδα παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία (8,2 με άριστα το 10 -) και την υψηλότερη θέση μεταξύ 20 εξεταζόμενων χωρών σε ότι αφορά την ταχύτητα προσαρμογής στην οικονομική κρίση. 

Παπαρήγα:«Η ζωή του λαού θα γίνει περισσότερο κόλαση»


«Αποτελεί πελώριο και προκλητικό ψέμα ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες συνιστά ανάσα για τον ελληνικό λαό, ενώ αναδύθηκε στην επιφάνεια και το μεγάλο ψέμα ότι τα πάντα κρίνονται από το αν θα κάνεις "σκληρή διαπραγμάτευση", όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή αν θα κάνεις "έξυπνη διαπραγμάτευση", όπως λέει η τρικομματική κυβέρνηση», τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Αλ. Τσίπρας: Αυτές δεν είναι λύσεις


«Η κυβέρνηση είπε άλλα προεκλογικά και ακολούθησε μια στρατηγική υποτέλειας» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup

«Ήταν απούσα από την διαπραγμάτευση, την συζήτηση, από τον τελικό συμβιβασμό. Η συζήτηση και η διαπραγμάτευση έγιναν ανάμεσα στην κυρία Μέρκελ και την κυρία Λαγκάρντ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Οι 215 επαρχιώτες βουλευτές ψάχνουν σπίτι!


Οι 215 επαρχιώτες βουλευτές ψάχνουν σπίτι!
Προς αναζήτηση στέγης βρίσκονται πάνω από 200 βουλευτές όλων των κομμάτων μετά την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων του Κοινοβουλίου να διακόψει τις συμβάσεις με τα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας που φιλοξενούσαν τους εκπροσώπους του έθνους, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών.

Οι εννέα άνθρωποι κλειδιά της συγκυβέρνησης


Οι εννέα άνθρωποι κλειδιά της συγκυβέρνησης
Θέμα ημερών είναι η σύσταση του νέου συντονιστικού οργάνου που είχε προτείνει η ΔΗΜΑΡ και θα έχει ως στόχο την κάλυψη των κυβερνητικών αρρυθμιών που παρατηρούνται μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη. Παράλληλα ένα τέτοιο όργανο θα περιορίσει τα φαινόμενα διαρροών που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες και έχουν αιφνιδιάσει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Spiegel: Την άνοιξη θα πρέπει να ξανασχοληθούμε με τα σκουπίδια


Spiegel: Την άνοιξη θα πρέπει να ξανασχοληθούμε με τα σκουπίδια
Ο μοναδικός τρόπος για να μειωθεί το ελληνικό χρέος σε βιώσιμο επίπεδο είναι μέσω ενός κουρέματος στο οποίο θα συμμετέχουν οι πιστωτές της κυβέρνησης, πιστεύει το ΔΝΤ. Όμως, όπως γράφει το «Spiegel», με τις γερμανικές εκλογές να πλησιάζουν, το Βερολίνο αρνείται ακόμη και να εξετάσει αυτή την πρόταση.

Ένωση Αστυνομικών: Δεν σεβόμαστε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Ένωση Αστυνομικών: Δεν σεβόμαστε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή τις ύβρεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη

«Τα προχθεσινά γεγονότα στην Κρήτη από Βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε βάρος Αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα.

Τι θα γίνει με τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων;


Τι θα γίνει με τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων;
Σε αναζήτηση λύσης για τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ρύθμιση 26.000 δάνεια που έχουν λάβει δημόσιοι υπάλληλοι και τα οποία εξαιρούνται των ευνοϊκών ρυθμίσεων, βρίσκεται η διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ).

Πρόκειται για δάνεια ύψους 900 εκατ. ευρώ, που έχουν τιτλοποιηθεί το 2006 και τα οποία με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί, δεν μπορούν να «διευθετηθούν». Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο αντιπροσωπεύει το 20% περίπου του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων του Ταμείου, ενώ ο αριθμός των δανειοληπτών ανέρχεται στις 26.000.

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ"

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Διαμαντίδης
(από την Ημερησία)

Αδιέξοδο στον ορίζοντα προμηνύεται τελικά για το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, «Μακεδονία-Παλλάς», καθώς το ΙΚΑ δεν έχει προχωρήσει τον σχετικό διαγωνισμό, ενώ ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη
αναγκαστικά και εκ της σχετικής σύμβασης θα αποχωρήσει από το ξενοδοχείο το αργότερο μέχρι τις 13 Ιανουαρίου του 2013.
Την ίδια στιγμή, εάν επιχειρηθεί να δοθεί νέα παράταση με κάποιον προσήκοντα νομικό σχεδιασμό στη συνεργασία μεταξύ ΙΚΑ και ομίλου Δασκαλαντωνάκη και χωρίς να έχει

Η περίεργη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη




Ποια είναι η απρόσμενη έκπληξη πουπερίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε καφέ κεντρικού ξενοδοχείου
Σε άλλο τραπέζι ήθελε να πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αλλού τον οδήγησε ο… μετρ. Σύμφωνα με τον "Βηματοδότη", ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πήγε χθες το μεσημέρι στο καφέ κεντρικού ξενοδοχείου για να συναντήσει έναν καθηγητή από το

O Μητρόπουλος εκνεύρισε τους «Λαφαζανικούς»

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και επικεφαλής των ΠΑΣΟΚογενών της Κουμουνδούρου) Αλέξης Μητρόπουλος δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει πόσο μεγάλο είναι το πολιτικό χάσμα που τον χωρίζει από το «Αριστερό Ρεύμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη
Ως γνωστόν, ο Λαφαζάνης και οι συν αυτώ δεν «καίγονται» να εκταμιευθεί η δόση. Το αντίθετο. Εχθές, λοιπόν, βλέποντας την εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega, τα τηλέφωνα μεταξύ των «Ρευματικών» είχαν πάρει φωτιά, όπως

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Συνάντηση με τη Διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου



O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στις 4:00 μ.μ, με τη Διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που ζήτησε τη συνάντηση αυτή μέσω του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Δ. Κρεμαστινού, προκειμένου να αναζητηθεί λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη

Ποιες ανάγκες αναμένεται να καλύψει η δόση-μαμούθ

Ποιες ανάγκες αναμένεται να καλύψει η δόση-μαμούθ Ανάσα αναμένεται να πάρει η ελληνική οικονομία με την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ στο σύνολό της.
Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά από την ημέρα που εισήλθε η Ελλάδα στον Μηχανισμό Στήριξης τα δανειακά κεφάλαια δεν θα κατευθυνθούν μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και την κάλυψη του ελλείμματος, αλλά μεγάλο τμήμα τους θα διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της αποπληρωμής χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες

Σήμερα κληρώνει για τον προπονητή του Άρη- Προβάδισμα ο Αναστασίου

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον Άρη μετά τη βαριά ήττα από τον Πανθρακικό.  Η απόφαση θα ληφθεί σήμερα.
αφού στόχος της διοικούσας είναι ο νέος προπονητής να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μέχρι αύριο το αργότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται να παίρνει προβάδισμα, αφού σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους, έχει μία εικόνα για την ομάδα κι εκτιμάται ότι η προσαρμογή του θα είναι πιο γρήγορη. Από την άλλη, του

O τύπος της Τρίτης 27/11/2012


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ματωμένη δόση
Η εφημερίδα γράφει ότι «σε ένα πολύωρο θρίλερ παίχτηκε χθες η τύχη της Ελλάδας και η "ματωμένη" δόση, με το ΔΝΤ να υποχωρεί τελικά και να αποδέχεται ως βιώσιμο το χρέος, που θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 124% του ΑΕΠ, το 2020».

Ξέσπασε σε κλάματα ο προέδρος των ΚΤΕΛ Θεσ/νικης

Ξέσπασε σε κλάματα on air ο προέδρος των ΚΤΕΛ Θεσ/νικης (vid)
Το πρωί ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ ζήτησε συγγνώμη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Είπε ότι οι οδηγοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα και με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, να έρθουν να βάλουν πετρέλαιο για να λήξει το θέμα...

Νεκροί 45χρονος και 42χρονη σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας


Νεκροί 45χρονος και 42χρονη σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας
Τραγικό θάνατο βρήκαν 45χρονος και 42χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο 59ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας...

και συγκεκριμένα, μετά από μετωπική σύγκρουση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 20χρονος.

Αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Μάντσεστερ ανακοίνωσε η Easyjet


Αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Μάντσεστερ ανακοίνωσε η Easyjet
Την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Μάντσεστερ ανακοίνωσε η βρετανική low cost εταιρεία Easyjet...
Η εταιρεία πραγματοποιεί ήδη δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη με προορισμούς το Βερολίνο, το Μιλάνο, το Λονδίνο και τη Βασιλεία, ενώ οι πτήσεις από και προς το Μάντσεστερ θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2013.

Μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές


Μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές
Μειώνονται αναδρομικά κατά 1,1% από την 1η Νοεμβρίου οι εργοδοτικές εισφορές που καταβάλουν οι επιχειρηματίες, σε εφαρμογή των διατάξεων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013- 2016...
σύμφωνα με εγκύκλιο (αριθμ. 71) που εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Υπενθυμίζεται ότι οι εισφορές αυτές έως τώρα καταβάλλονται για τους καταργηθέντες οργανισμούς Εργατικής Εστίας (0,35%) και Εργατικής Κατοικίας (0,75%).

Προϊσταμένη του εαυτού της με επίδομα 8.000 ευρώ!


Προϊσταμένη του εαυτού της με επίδομα 8.000 ευρώ!
«Χρυσό» πόστο που της αποφέρει 8.000 ευρώ μηνιαίως ως «επίδομα αλλοδαπής» (πλέον του καθαρού μισθού της και των υπερωριών και εξόδων κίνησης που παίρνουν όλοι οι συνάδελφοί της) κατέχει πρώην συνεργάτιδα του Χρ. Παπουτσή... 
όταν εκείνος ήταν επίτροπος στην ΕΕ, αποσπασμένη στο Γραφείο Διασύνδεσης της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πρώτη αντιπαράθεση Βενιζέλου-Λοβέρδου


Η πρώτη αντιπαράθεση Βενιζέλου-Λοβέρδου, οι μεγάλες αντιδράσεις που προκαλούνται από το ενδεχόμενο όχι απλώς να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και να ενισχύσει τη συμμετοχή του, αλλά και το επικείμενο Συνέδριο αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής κοινής συνεδρίασης ΚΟ, Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας και άλλων στελεχών της Ιπποκράτους. 
Μια συνεδρίαση που σαφώς επηρεάζεται από τις εξελίξεις με το ελληνικό χρέος μετά τις αποφάσεις του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Ο λευκός καπνός που βγήκε από τις Βρυξέλλες θα είναι μαύρος για τον ελληνικό λαό»


«Ο λευκός καπνός που βγήκε από τις Βρυξέλλες θα είναι μαύρος για τον ελληνικό λαό»
«Ο λευκός καπνός, που βγήκε τα ξημερώματα από τις Βρυξέλλες θα είναι μαύρος για τον ελληνικό λαό», εκτιμούσε τις πρώτες πρωινές ώρες στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό, διότι - όπως υποστηρίζει - πρόκειται για μία Λεόντειο συμφωνία, που σε καμία περίπτωση δεν δίνει βάση στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου και έχει ως πρωταρχικό της μέλημα
τη διασφάλιση των χρημάτων των δανειστών μας έναντι οιουδήποτε τιμήματος.

«Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ»


Για «αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ» έκανε λόγο σε δήλωσή του ο Φώτης Κουβέλης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ

Βενιζέλος: Νέα αφετηρία το Eurogroup


Ως τη νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα χαρακτήρισε το πλαίσιο που διαμορφώθηκε από το Eurogroup ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του σημείωσε ότι «το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής. Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, το κρίσιμο όμως είναι η μεγάλη εικόνα.

Αντ. Σαμαράς: Ξεκινάει μια καινούργια ημέρα για όλους τους Έλληνες



Από το Μέγαρο Μάξιμου παρακολούθησε τις κρίσιμες διαβουλεύσεις ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών στις Βρυξέλλες και αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν στις 3 το πρωί από τον πρόεδρο του Eurogroup Ζ.Κ.Γιούνκερ, ότι επετεύχθη συμφωνία εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα. 

Οι πρώτες αντιδράσεις του ξένου Τύπου


Oι πρώτες αντιδράσεις για τη συμφωνία στο Eurogroup από τα διεθνή ΜΜΕ. Δείτε τι γράφουν Reauters, Bloomberg, Financial Times, Guardian, Spiegel.

Δείτε το βίντεο από το πρωινό του Mega.


Ανακοίνωση Eurogroup: Οι πέντε διευκολύνσεις προς την Ελλάδα


Την επίτευξη πλήρους συμφωνίας με την Ελλάδα και την Τρόικα στο αναθεωρημένο ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με την Τρόικα, η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα.