Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ
 
Αυτήν την ώρα συνεδριάζει Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου
Στη συνεδρίαση συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος θα ενημερώσει το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και την χθεσινή

Γιατί είναι τόσο ωφέλιμο το πράσινο τσάι;


Αν και αποτελεί το αγαπημένο ρόφημα των Βρετανών και απολαυστική συνήθεια των Κινέζων, το τσάι, είναι πολύ περισσότερα από ένα δημοφιλές ρόφημα. Τα κυριότερα είδη τσαγιού είναι τρία: πράσινο, μαύρο και oolong. Η διαφορά τους έγκειται κυρίως στην επεξεργασία τους, με το πράσινο τσάι να είναι αυτό που δεν έχει υποστεί ζύμωση και άρα αυτό με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κατεχίνες

Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Εκλογές από τη βάση, ίσως και στις 11 Μαρτίου


Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Εκλογές από τη βάση, ίσως και στις 11 Μαρτίου

 
  

Σε κλίμα έντασης συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Η ολιγόωρη αναβολή της συνεδρίασης λόγω της συνάντησης του Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, έδωσε την ευκαιρία στα «στρατόπεδα» να επεξεργαστούν τα δεδομένα, μιας και σήμερα οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ έτρεχαν.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Η έκφραση για το «ενιαίο και όλον ΠΑΣΟΚ» ηχεί παράδοξα γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει ακρωτηριαστεί -και συναισθηματικά και πολιτικά και εκλογικά- και πρέπει να το ανασυστήσουμε και να το αναστήσουμε, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την
παρέμβασή του στην παρουσίαση της ιδεολογικής πλατφόρμας για την «επόμενη ημέρα» στο Κίνημα από τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Κατά την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι στο κοινό πεδίο με τον Ανδρέα Λοβέρδο συστρατεύονται πολλοί, τονίζοντας πως «μας ενδιαφέρει να είμαστε ενωμένοι».
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ανάσα στο Κίνημα θα δώσει η ικανότητα διαχείρισης της εθνικής κρίσης, που «θα μας επιτρέψει να ξαναμιλήσουμε

Οι σύγχρονοι φιλέλληνες στην αντεπίθεση


Οι σύγχρονοι φιλέλληνες στην αντεπίθεση
Ένας σύγχρονος φιλέλληνας ανέλαβε να υπερασπιστεί την «πληγωμένη» Ελλάδα με άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» (Le Monde).
Πρόκειται για τον Ετιέν Ρολάν, πρώην διευθυντή της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητή της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon.
Με τίτλο "Ellada, agapi mou" ο Ετιέν Ρολάν εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας.

Reuters: Τη Δευτέρα η Ελλάδα παίρνει το δάνειο - Δεν περνάει η σκληρή γραμμή


Reuters: Τη Δευτέρα η Ελλάδα παίρνει το δάνειο - Δεν περνάει η σκληρή γραμμή
To Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να εγκρίνει το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους της Ε.Ε.
Το ενδιαφέρον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επικεντρώνεται πρωτίστως στο πώς θα διασφαλίζεται η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων του νέου μνημονίου.

Κύπρος: Υπό μελέτη η δημιουργία κοινού Κυπρο-ισραηλινού αγωγού και τερματικού σταθμού για φυσικό αέριο



Κύπρος και Ισραήλ εξετάζουν τις πιθανότητες για τη δημιουργία κοινού αγωγού και κοινού τερματικού σταθμού στο Βασιλικό, στην επαρχία Λεμεσού, για υγροποίηση του φυσικού αερίου.
Η δημιουργία κοινού αγωγού, μεταξύ των δύο κοιτασμάτων Κύπρου και Ισραήλ, μήκους 40 χλμ., απασχόλησε τις σημερινές συνομιλίες Χριστόφια - Νετανιάχου.

Γερμανός ιστορικός: Το Βερολίνο ξεχνά το κατοχικό χρέος και της στήριξης που έτυχε μεταπολεμικά»


O Άλμπρεχτ Ριτσλ

Σε νέα παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας προέβη ο διακεκριμένος γερμανός ιστορικός Άλμπρεχτ Ριτσλ. Ο γνωστός γερμανός ιστορικός και οικονομολόγος, καθηγητής στην Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, δηλώνει ότι το Βερολίνο ξεχνά τόσο το κατοχικό χρέος – ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ-, όσο και τη μεταπολεμική στήριξη που της παρείχαν οι σύμμαχοι μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. 

Οι γυναίκες ninja του Iran (Video)


Οι γυναίκες ninja του Iran
Περίπου 3.500 γυναίκες εκπαιδεύονται ως Kunoichi (γυναίκες ninjas) κάτω από την επιτήρηση της εκπαιδεύτριας ninjutsu Fatima Muamer, σύμφωνα με το Press TV. Το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε ως μια τεράστια προσπάθεια στην ισότητα των γυναικών. Όπως θα διαπιστώσετε, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους άνδρες «συναδέλφους» τους…

Πως είναι να πηδάς από καταρράκτη (Video)


Πως είναι να πηδάς από καταρράκτη

Εχετε φανταστεί ποτέ πώς είναι να πηδάς απο έναν καταρράκτη???Επειδή είμαστε σίγουροι πως πάρα πολλοί δεν το έχετε τολμήσει, αλλά σίγουρα θα έχει περάσει από το μυαλό σας πώς θα είναι αυτή η στιγμή...δείτε το βίντεο...

Οι θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς για το θέμα των μεταλλείων στο Κιλκίς

Κατά τη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου 2012 του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, τέθηκε σε συζήτηση το ζήτημα της λειτουργίας μεταλλείων στο νομό μας που έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, αναλογιζόμενος τη σπουδαιότητα του θέματος, κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω κείμενο διακήρυξης, στο οποίο συνοψίζει τις θέσεις του.

Η βιολογική κτηνοτροφία και τα προϊόντα της στη Θεσσαλονίκη

Η «Βιολογική Κτηνοτροφία και τα προϊόντα της. Παραγωγή – Πιστοποίηση - Επιχειρηματικότητα» θα είναι το θέμα της ενημερωτικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, στις 17.00 στo Κολέγιο «Περωτής» στη Θεσσαλονίκη.
Τη εκδήλωση διοργανώνει το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η

Ντανιέλ Κον – Μπεντίτ: "Οι Γερμανοί χρωστούν 81 δισ. στην Ελλάδα"


"Όταν αναγκάζεις ανθρώπους να γονατίζουν, πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί τους", δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ στη διάρκεια μιας συναισθηματικά φορτισμένης κοινοβουλευτικής συζήτησης, απευθυνόμενος απ' ευθείας στη Γερμανία, που φέρεται ότι επέμεινε να αναβληθούν οι αποφάσεις για τη στήριξη της Ελλάδας.

Αλλαγή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος


Αλλαγή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

 
  

Άμεση αλλαγή ηγεσίας, τις επόμενες ημέρες και όχι εβδομάδες, καθώς και αλλαγή φυσιογνωμίας σε μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα, πρότεινε για το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε εκδήλωση στο ΕΒΕΑ για την παρουσίαση, εκ μέρους του, ιδεολογικής πλατφόρμας για την «επόμενη ημέρα» στο Κίνημα.

Το στοιχειωμένο πλοίο «Queen Mary»


Το στοιχειωμένο πλοίο «Queen Mary»
Το πλοίο «Queen Mary» ήταν ένα κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας που αποσύρθηκε το 1967 και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Από τότε μέχρι σήμερα το «Queen Mary» συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο, αφού οι μαρτυρίες για φαντάσματα στους χώρους του, είναι χιλιάδες!

Ιερείς εραστές πλήρωσαν επαγγελματίες δολοφόνους,να τους σκοτώσουν


Ιερείς εραστές πλήρωσαν επαγγελματίες δολοφόνους,να τους σκοτώσουν
Το ζευγάρι των καθολικών ιερέων αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του όταν έμαθε πως ο ένας από τους δυο έπασχε από AIDS.

Φορέας ήταν ο 35χρονος Ραφαέλ Ρεατίγκα, που σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν σε δικαστήριο, είχε και σύφιλη, ενώ πήγαινε συχνά σε μέρη όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, στο κέντρο της Μπογκοτά. Οι δυο ιερείς φέρονται να ήταν ζευγάρι, αν και οι συγγενείς τους απορρίπτουν το ενδεχόμενο αυτό.

Tageszeitung: Μία χορωδία υποκριτών



Στις εξελίξεις στο ζήτημα του ελληνικού χρέους επικεντρώνεται η μεγαλύτερη μερίδα του γερμανικού τύπου. Αναφορά γίνεται στο χθεσινό σχόλιο του Κ. Παπούλια για τον Β. Σόιμπλε και στο θέμα της διαφθοράς.

Με τον τίτλο «Μία χορωδία υποκριτών» αναφέρεται η Tageszeitung του Βερολίνου στη στάση των ισχυρότερων κρατών της ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα. Η εφημερίδα υπογραμμίζει:

Παπούλιας: Ανέκδοτο η εμμονή των Σκοπίων


Παπούλιας: Ανέκδοτο η εμμονή των Σκοπίων
Την ενόχλησή του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Φογκ Ράσμουνσεν, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε στον επικεφαλής του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία η στάση της οποίας δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας το οποίο επιδιώκει η Ελλάδα. "Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί".

Αισιόδοξος ο Βενιζέλος για το νέο δάνειο, παρά την ανησυχία των εταίρων



Θέμα δεσμεύσεων όλων των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων, ότι θα συνεχισθεί και μετά τις βουλευτικές εκλογές το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, έθεσαν οι δανειστές στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας. Οπως δήλωσε μετά την τηλεδιάσκεψη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, «ετέθη και το ζήτημα της στάσης των άλλων κομμάτων και το πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα και οι κοινωνικοί εταίροι». Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος ότι την ερχόμενη Δευτέρα το Eurogroup θα ανάψει «πράσινο φως» για τα 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. 

"Ντρέπομαι για το πως φέρεται η Ευρώπη στην Ελλάδα"



Η επίθεση αγάπης από παντού συνεχίζεται. Αλλη μια δήλωση προστίθεται στις δεκάδες τις τελευταίες ημέρες για τον λάθος τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη αντιμετωπίζει την χώρα μας.
«Ντρέπομαι για το πώς η Ευρώπη φέρεται στην Ελλάδα, διότι μπορεί κανείς να ζητήσει από μια χώρα να βαδίσει προς τη δημοσιονομική πειθαρχία, όχι όμως να τη δολοφονήσει. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς μια τέτοια καταστροφή», δήλωσε ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος (το δεύτερο, σε μέγεθος, κόμμα, που στηρίζει την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι) Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης ανά την Ελλάδα


Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης ανά την Ελλάδα

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.


Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Σύμφωνα με τον λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης».

«Η κρίση μπορεί να καταπιεί πολλές κυβερνήσεις»


Για το σχηματισμό, πριν από τις εκλογές, ενός νέου πολιτικού «μεταρρυθμιστικού κόμματος», που θα κινείται στο χώρο μεταξύ ριζοσπαστικού κέντρου και Αριστεράς, κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ Γιώργος Φλωρίδης.

Κύπρος: Σε ύφεση το 2011 η κυπριακή οικονομία



Σε ύφεση επέστρεψε το 2011 η κυπριακή οικονομία, παρουσιάζοντας συρρίκνωση για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, λόγω της αρνητικής κατάστασης στις κατασκευές και στο εμπόριο.
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου (Cystat), δείχνουν ότι η οικονομία συρρικνώθηκε σε ετήσια βάση κατά 0,5% το τέταρτο τρίμηνο, όση ήταν και η συρρίκνωση της οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Βαρυχειμωνιά με προβλήματα στην Β. Ελλάδα



Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα νεφώσεις, χιονοπτώσεις στα ορεινά και κρύο.

Συννεφιά με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας επικρατεί στην Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος έδειξε στις 9 το πρωί -2 βαθμούς Κελσίου στην Πτολεμαΐδα και στα Γρεβενά, -1 στη Φλώρινα, -5 στο Νευροκόπι, 3 στην Θεσσαλονίκη και 4 στην Αλεξανδρούπολη.

Το τούρκικο κόλπο και το... black out στην Ελλάδα



- Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι δήλωσαν αδυναμία να πουλήσουν ρεύμα στην Ελλάδα λόγω καιρικών συνθηκών - Υπολειτουργούν 4 μονάδες παραγωγής ρεύματος - μια της ΔΕΗ και 3 ιδιωτικές - Απαγορεύονται από σήμερα οι εξαγωγές ρεύματος


σε αυτή την περίπτωση η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε. Την ίδια στιγμή και ενώ το σύστημα παραγωγής ρεύματος στην Ελλάδα είναι πραγματικά σε οριακό επίπεδο έρχεται (για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα) ένα παράλληλο “χτύπημα”. Ο μετρητής στον αγωγό φυσικού αερίου από Τουρκία ... γράφει μηδέν!

«Όχι» σε εκλογές, «ναι» σε κυβέρνηση τεχνοκρατών.Οι πολιτικές πιέσεις από τους εταίρους ανάβουν νέες φωτιές



Έχοντας κλείσει τα κενά για το πρόγραμμα της νέας δανειακής σύμβασης και σχεδόν όλες τις πτυχές του PSI, το νέο κεφάλαιο των πιέσεων από δανειστές και εταίρους είναι πολιτικό. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος αναφέρθηκε στους προβληματισμούς που εκφράστηκαν από τους εταίρους κατά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που επικεντρώνονται στην ενίσχυση του αντιμνημονιακού πόλου στην πολιτική σκηνή. Σε συνδυασμό με τις παροτρύνσεις Βερολίνου και Ρώμης υπέρ κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Ελλάδα και αποφυγής πρόωρων εκλογών και τις απειλές περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, δημιουργείται ένα εκρηκτικό σκηνικό, που εκφράστηκε διά στόματος Προέδρου της Δημοκρατίας με τη φράση: «Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε, ποιοι είναι οι Ολλανδοί, ποιοι είναι οι Φινλανδοί;»

2007:Προεκλογικά το μεγάλο «φαγοπότι» με τον ΦΠΑ!



Το 2007, έτος εκλογών, φέρεται να στήθηκε στην Κρήτη το μεγαλύτερο "πάρτι" σε σχέση με την μεγάλη κομπίνα της παράνομης επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες του νησιού, όπως αποκαλύπτεται από το έγγραφο που απέστειλε το ΣΔΟΕ στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και το οποίο κοινοποιείται επίσης στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αλλά και στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, εισαγγελέα, Ιωάννη Διώτη.

Βιέννη: Έλληνας άνοιξε οίκο ανοχής για... άστεγους!


Κόσμος Βιέννη: Έλληνας άνοιξε οίκο ανοχής για... άστεγους!

Ήδη εκατοντάδες άστεγοι σχηματίζουν ουρές...! Ο οίκος ανοχής μπορεί να μην είναι στην Ελλάδα αλλά η ιδέα είναι ελληνική! Ο Πίτερ Λάσκαρης, ο ιδιοκτήτης του Red Rooms Laufhaus στη Βιέννη, υποδέχεται τους άστεγους μιας και η θερμοκρασία αγγίζει τους -20 βαθμούς!  

Στις προσφορές περιλαμβάνονται ένα ζεστό δείπνο και ένα εξίσου ζεστό κρεβάτι, αλλά όχι άλλες υπηρεσίες. Μάλιστα, η...πρωτοβουλία αυτή έγινε τόσο δημοφιλής που ο κ. Λάσκαρηςσυζητά και με άλλους ιδιοκτήτες οίκων ανοχής συμβουλεύοντάς τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Τα 3 σενάρια των πολιτικών εγγυήσεων: επικρατέστερο η παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου



Πριν από περίπου δύο βδομάδες ο ΣΚΑΪ είχε μεταδώσει αποκλειστικά την είδηση ότι οικονομικοί κύκλοι της Ουάσινγκτον και κύκλοι προσκείμενοι στο ΔΝΤ "συζητούν την παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου" τουλάχιστον για ένα 6μηνο, μέχρι τον Σεπτέμβριο . Το σκεπτικό μίας τέτοιας συζήτησης-σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ- ήταν ότι οι δανειστές της Ελλάδας επρόκειτο να ζητήσουν δεσμεύσεις όχι μόνο μέσω της ψήφισης των επώδυνων μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι οι βασικοί πυλώνες αυτών των μέτρων θα εφαρμοστούν άμεσα στο πλαίσιο της οικουμενικής κυβέρνησης Παπαδήμου με την στήριξη τουλάχιστον των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Τελικά, ποιος είναι ο κύριος Σόιμπλε;


Μπήκε στη ζωή μας για τα καλά τα τελευταία δυο χρόνια. Τόσο καλά, που τώρα πια κάνει και παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Και απαιτεί να τον ακούσουμε κιόλας.

Ποιος είναι ο κύριος Σόιμπλε που λοιδορεί την πατρίδα μου; αναρωτήθηκε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Το ερώτημα, φυσικά, ήταν ρητορικό. Αλλά τελικά, ποιος είναι ο άνθρωπος που θεωρεί πως έχει τη δύναμη να υποδεικνύει σε ένα ολόκληρο έθνος τι πρέπει να κάνει; Είναι ο υπουργός Οικονομικών της πιο ισχυρής οικονομίας της Ευρώπης. Και κάνει ό,τι κάνει για ένα και μόνο λόγο: γιατί μπορεί! 

Κυβέρνηση αλά Ιταλικά και δάνειο με δόσεις


Γιώργος Χατζημαρκάκης

Υπέρ μίας κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Ελλάδα, όπως ακριβώς στην Ιταλία, τάχθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι «δεν έχουν πρόβλημα με τον ελληνικό λαό, αλλά με τους έλληνες πολιτικούς». 

«Με τις χαντζάρες στο χέρι...» ο Παπούλιας


«Με τις χαντζάρες στο χέρι...» ο Παπούλιας
Ενα αντίγραφο του σπαθιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου ίσως ήταν η έμπνευση που οδήγησε τον Κάρολο Παπούλια να... «αποκεφαλίσει» τον Σόιμπλε
Ενα αντίγραφο του σπαθιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου δώρισε ο Δ. Αβραμόπουλος στον Κ. Παπούλια, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Πεντάγωνο.
Οπως εξήγησε ο Δ. Αβραμόπουλος, το ξίφος αυτό το έχει κατασκευάσει ένας τεχνίτης με πρότυπο το σπαθί του στρατηλάτη, όπως εικονίζεται στο ψηφιδωτό της μάχης της Ισσού.

Η αλλαγή ηγεσίας στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ


Η αλλαγή ηγεσίας στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ : Η αλλαγή του χρονοδιαγράμματος για την εκλογή νέας ηγεσίας είναι το θέμα που αναμένεται να επικρατήσει στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα

Η αλλαγή του χρονοδιαγράμματος για την εκλογή νέας ηγεσίας είναι το θέμα που αναμένεται να επικρατήσει στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα (16:30) της Πέμπτης. Πολλά είναι τα στελέχη που ζητούν από τον Γ.Παπανδρέου να επισπεύσει τις διαδικασίας, δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στις εθνικές εκλογές. 

Σαν Σήμερα...


16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1568: Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ολλανδίας -3.000.000 ψυχές- καταδικάζεται σε θάνατο από τον Πάπα, επειδή ασπάστηκαν τον προτεσταντισμό.
1833: Εκδίδεται στο Ναύπλιο το πρώτο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
1923: Ο αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανοίγει τη σαρκοφάγο του Φαραώ Τουταγχαμών. Τα ευρήματα στο εσωτερικό του, μεταξύ αυτών και η χρυσή σαρκοφάγος με το μουμιοποιημένο σώμα του Τουταγχαμών, έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες για τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό.

Η ανακάλυψη της ΝASA που κόβει την ανάσα!


Η ανακάλυψη της ΝASA που κόβει την ανάσα! : Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα όσο και εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες της NASA. Διαπίστωσαν ότι κοντά στην μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας υπάρχει

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα όσο και εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες της NASA. Διαπίστωσαν ότι κοντά στην μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας υπάρχει ένα γιγάντιο νέφος αστεροειδών και κομητών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές στο νέφος αυτό υπάρχουν τρισεκατομμύρια μικροί και μεγάλοι βράχοι οι οποίοι τροφοδοτούν συχνά τη μαύρη τρύπα. Κάθε φορά που η μαύρη τρύπα καταπίνει αστεροειδείς και κομήτες παράγονται εκλάμψεις ακτίνων Χ που είναι 100 φορές πιο ισχυρές από εκείνες που εκπέμπει συνήθως η μελανή οπή του γαλαξία μας.

Τι απόσταση διανύει ένα φτέρνισμα;


Τι απόσταση διανύει ένα φτέρνισμα; : Επιστήμονες από την Σιγκαπούρη, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας  τεχνολογίας προσπαθούν να εξακριβώσουν μέχρι που φθάνουν οι  μικροοργανισμοί που εκτοξεύει κάποιος όταν φτερνίζεται.
Ο σκοπός των
Επιστήμονες από την Σιγκαπούρη, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας προσπαθούν να εξακριβώσουν μέχρι που φθάνουν οι μικροοργανισμοί που εκτοξεύει κάποιος όταν φτερνίζεται.
Ο σκοπός των ερευνητών είναι να διαπιστώσουν το βαθμό επικινδυνότητας της μετάδοσης των μικροοργανισμών που μεταφέρονται από τον αέρα. Έτσι θα καταφέρουν να ανακαλύψουν μεθόδους, ώστε να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η εξάπλωση μιας αρρώστιας.