Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Βόμβα αερίου από την Τουρκία για την Κύπρο


Βόμβα αερίου από την Τουρκία για την Κύπρο
Με επικίνδυνο και προκλητικό τρόπο επαναφέρει τις γνωστές αξιώσεις σε σχέση με τον ορυκτό πλούτο της Κύπρου η Τουρκία.
Η Αγκυρα (που έκανε δεκτή τη συγγνώμη του Ισραήλ) αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, που είναι κατοχυρωμένα από το Διεθνές Δίκαιο.

Μητσοτάκης: Η ελληνική πλευρά να πει και κάποια όχι


Μητσοτάκης:  Η ελληνική πλευρά να πει και κάποια όχι
Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε, μεταξύ άλλων, και στο ερώτημα αν εν όψει των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα θα πρέπει η ελληνική πλευρά να πει και κάποια “όχι”. «Τα “όχι” θα πρέπει να συνοδεύονται από πειστικές εναλλακτικές προτάσεις και να εξασφαλίζουμε ότι αυτά τα οποία έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε, και τα οποία θεωρούμε εμείς οι ίδιοι ότι είναι σωστά, τα έχουμε ήδη πράξει.

ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο τρικομματική κυβέρνηση και Αναστασιάδης


ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο τρικομματική κυβέρνηση και Αναστασιάδης
Επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει η Κουμουνδούρου, με αφορμή την τελευταία απόφαση του Eurogroup, την υιοθέτηση της οποίας πάντως, «χρεώνει» τρόπον τινά και στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Ζήτω η Ελλάς!


Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Ζήτω η Ελλάς!
Ο σεβασμός απέναντι στην ελληνική Ιστορία και η δήλωση συμπάθειας και στήριξης προς τον ελληνισμό που αντιμετωπίζει δύσκολες ώρες ήταν το δίπτυχο στο οποίο κινήθηκε το μήνυμα της πρωθυπουργού της Αυστραλίας με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821.

Φούχτελ - Ρεχάγκελ: Εκπληκτική χώρα η Ελλάδα


Φούχτελ - Ρεχάγκελ: Εκπληκτική χώρα η Ελλάδα
Συνάντηση σε εξαιρετικό κλίμα είχε με την υπουργό τουρισμό Όλγα Κεφαλογιάννη το γερμανικό δίδυμο Φούχτελ - Ρεχάγκελ.

Ο ομοσπονδιακός υφυπουργός Εργασίας και μέλος αντιπροσωπείας με στόχο τη σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων και ο πρώην προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου και επίτιμος πρέσβης του Βερολίνου στην Αθήνα, συζήτησαν με τον κα Κεφαλογιάννη για τις ελληνογερμανικές σχέσεις αλλά και για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Επί τάπητος η φορολόγηση καταθέσεων σε όλη την Ευρώπη


Επί τάπητος η φορολόγηση καταθέσεων σε όλη την Ευρώπη
Ανοικτή φαίνεται ότι αφήνει η Κομισιόν τη συμμετοχή μεγαλοκαταθετών στις διασώσεις τραπεζών.

Η Σαντάλ Χιουζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, τόνισε ότι στην πρόταση της Κομισιόν που συζητείται στο Συμβούλιο δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για διασώσεις τραπεζών. Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατόν να επιβληθεί κούρεμα κάτω από τις 100.000

Νέες ανακλήσεις προϊόντων με κρέας αλόγου


Νέες ανακλήσεις προϊόντων με κρέας αλόγου
Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε συνέχεια των εργαστηριακών αποτελεσμάτων δειγμάτων που ελήφθησαν μετά από σχετικούς ελέγχους της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα ανιχνεύτηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΟΥΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ "ΥΦΑΔΙ" ΝΑΟΥΣΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΜΕΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο DOWN, η Θούλη Σιδηροπούλου, υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και Πρόεδρος Ομίλου για τις αρχές και τις αξίες της UNESCO στο Νομό Ημαθίας, επισκέφτηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου, το "Υφάδι" Νάουσας, Δημιουργικό Εργαστήρι για τα ενήλικα ΑΜΕΑ της Νάουσας και της γύρω περιοχής.
Απευθυνόμενη στην Πρόεδρο κυρία Ευγενία Ζάλιου μεταξύ άλλων τόνισε:

Eurogroup: Νέος Αττίλας στη μαρτυρική Κύπρο


Eurogroup: Νέος Αττίλας στη μαρτυρική Κύπρο
Σε μια οδυνηρή πολιτική συμφωνία για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας κατέληξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας η Κύπρος και η τρόικα. Τους όρους της συμφωνίας, που δεν είναι ακόμη εξολοκλήρου γνωστοί, επικύρωσε σε συνεδρίασή του (ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας) το Eurogroup. Η συμφωνία αφορά μόνο το τραπεζικό σύστημα, αφού σε αυτό στηρίζεται κατά 40% η κυπριακή οικονομία. Μισθοί και συντάξεις δεν θίγονται, «αλλά με τις τράπεζες στο θυσιαστήριο, όλα είναι πιθανά» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Κύπρος: Οι καλές, οι κακές τράπεζες και τα παιχνίδια


Κύπρος: Οι καλές, οι κακές τράπεζες και τα παιχνίδια
Μέτοχοι, ομολογιούχοι και καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ «πληρώνουν» το κόστος της «ανασυγκρότησης» του κυπριακού τραπεζικού τομέα. Αυτό σημαίνει πως θα επιβληθούν περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων, γεγονός που δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και σε άλλες χώρες, αφού θα υπάρχει η «τεχνογνωσία». Η απόφαση των Ευρωπαίων για «κούρεμα» τραπεζικών λογαριασμών στην Κύπρο, με στόχο να συμβάλουν και οι καταθέτες στο κόστος σωτηρίας των τραπεζών, άνοιξε τη συζήτηση διεθνώς για το κατά πόσον οι καταθέσεις είναι ασφαλείς.

Κύπρος: Αναλήψεις εκατομμυρίων ... με κλειστές τράπεζες


Κύπρος: Αναλήψεις εκατομμυρίων ... με κλειστές τράπεζες
Με ειδικές μεταφορές για «ανθρωπιστικούς λόγους» και άλλες τεχνικές έχει ήδη ξεκινήσει η φυγή κεφαλαίων από τις κυπριακές τράπεζες όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters. Το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, αναφέρει ότι όλες αυτές τις ημέρες που οι κυπριακές τράπεζες ήταν κλειστές, κεφάλαια έφευγαν από τη χώρα, ακόμη και πριν το πολύκροτο «όχι» της κυπριακής βουλής στο Eurogroup.

Καταγγελία: Δολοφονική επίθεση από μέλη της ΔΑΠ




Βάναυση δολοφονική επίθεση, προκαλώντας του, σύμφωνα με την γνωμάτευση των γιατρών, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, πρώην τομεάρχη ΔΑΠ Αιγαίου,πρωην υπεύθυνο ΔΑΠ Μυτιλήνης και πρώην πρόεδρο Σ.Φ. Κοινωνιολογίας προς τον πρώην αναπληρωτή Γραμματέα ΠΑΣΠ Μυτιλήνης τις πρώτες πρωινές ώρες, χτυπώντας τον με γκλοπ στο κεφάλι, μέσα στο ίδιο του το σπίτι.
Ο συγκεκριμένος ‘’κύριος’’ μαζί με αλλα τέσσερα άτομα, ενεργά

Οι 10+1 γκάφες του Τσίπρα στην υπόθεση της Κύπρου




Ό,τι λάθος ήταν να κάνει το έκανε μέσα σε μερικά 24ωρα ο Αλέξης Τσίσπρας σε σχέση με το χειρισμό της υπόθεσης της Κύπρου. Κι όλα αυτά, για να στηρίξει μια ανεφάρμοστη εξίσωση που λέει ότι μπορείς να τζογάρεις με μια ολόκληρη χώρα σα να παίζεις πόκερ και να είσαι σίγουρος ότι θα σου βγει, μπορείς να καταγγείλλεις το μνημόνιο αλλά να κρατήσεις τα δανεικά, μπορείς να είσαι στο ευρώ αλλά να μην έχεις μνημόνιο.
Κάναμε μια μικρή συλλογή από τις γκάφες των τελευταίων δέκα ημερών και την παραθέτουμε προς γνώσιν και συμόρφωσιν:

Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης στο Κιλκίς

Την Τρίτη 26 Μαρτίου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανόλης Κεφαλογιάννης θα επισκεφτεί το Κιλκίς. Το βράδυ στις
7 θα προεδρεύσει στη ΝΟΔΕ σε σύσκεψη που θα γίνει στα γραφεία της.

[Στίγμα] Η αλήθεια για τα 2 δισ. «που θα έσωζαν την Κύπρο»Γιώργος Παπαχρήστος



Παπαχρήστος Γιώργος Χρ.Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι τελικά η κυβέρνηση είναι αυτή που ευθύνεται για τα νέα δεινά της Κύπρου όπως αυτά προέκυψαν από την προχθεσινή απόφαση του Eurogroup (διαδηλώσεις Κυπρίων στη μεγάλη φωτογραφία). Με την έννοια αυτή, ευγνωμονώ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι φαντάζομαι, τον  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Κύριο Τσίπρα (κάνω την έκπληξη αυτή τη στιγμή!) ο οποίος μας άνοιξε τα μάτια. Η δήλωσή του ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να διασώσει την Κύπρο αν της έδινε 2 δισεκατομμύρια αποτέλεσε για μένα μια πραγματική αποκάλυψη! Σωζόταν η παρτίδα (και η πατρίδα) με 2 ψωροδισ. και δεν τα

Bαρουφάκης: Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος της συμφωνίας για τη Κύπρο

Bαρουφάκης: Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος της συμφωνίας για την ΚύπροΧρησιμοποιώντας τον τίτλο ενός κλασικού γουέστερν, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας κάνει μια ενδιαφέρουσα ανατομία της απόφασης για την Κύπρο και όσων μπορεί να προκαλέσει.Με άρθρο που δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα, επισημαίνει εξαρχής ότι η συμφωνία αποτελεί ένα καθοριστικό σημείο, ένα σημείο καμπής για το μέλλον της

Ο όμορφη Ελένη Αντωνιάδου αναδείχτηκε «γυναίκα της χρονιάς» και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή, στο Λονδίνο, για το ερευνητικό της έργο


Ο όμορφη Ελένη Αντωνιάδου αναδείχτηκε «γυναίκα της χρονιάς» και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή, στο Λονδίνο, για το ερευνητικό της έργο
Η Ελένη Αντωνιάδου αναδείχτηκε «γυναίκα της χρονιάς» και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή, στο Λονδίνο, για το ερευνητικό της έργο στα «2013 FDM Everywoman In Technology Awards».
Η Ελένη Αντωνιάδου ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις

Κύπριοι σε Ρώσους: Αδέρφια μην μας προδώσετε

Τεράστιες πινακίδες με την ρωσική σημαία εμφανίστηκαν στους δρόμους της Κύπρου, με την παράκληση «не предайте нас братья» (Αδέλφια μη μας προδώσετε).
Τις
τελευταίες ημέρες πολλοί Ρώσοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν μαζικά τη Κύπρο καθώς είδαν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες να εξαφανίζονται από το κούρεμα στη Τράπεζα Κύπρου και το

ΠΑΟΚ: "Αναβαθμίζεται" και πιάνει δουλειά ο Τσιτσιακόφ

Το πόστο του διευθύνοντα συμβούλου αναμένεται να αναλάβει τις προσεχείς ημέρες ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, μετά από απόφαση του Ιβάν Σαββίδη. Ο Ρώσος είχε αναλάβει
στην αρχή της σεζόν να αναδιοργανώσει την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ και αρχικά είχε καταλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή.
Το πρώην στέλεχος της Ανζί φέρεται να ετοιμάζεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και ήδη σχεδιάζει και την επόμενη σεζόν

Θεσσαλονίκη-Νέα δεδομένα στο σκάνδαλο


Θεσσαλονίκη-Νέα δεδομένα στο σκάνδαλο

Νέα δεδομένα φαίνεται να προκύπτουν στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά την αποκάλυψη ότι μέσω τραπεζικών λογαριασμών δημοτικής υπαλλήλου έγιναν χρηματιστηριακές συναλλαγές ύψους 12 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», σχεδόν έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση και την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του πρώην

Το αδιαχώρητο για φοιτητικό επίδομα


ΤΩΡΑ-Το αδιαχώρητο για φοιτητικό επίδομαΤο αδιαχώρητο επικρατεί αυτή την ώρα στο κτίριο Διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από τους φοιτητές οι οποίοι καταθέτουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν το φοιτητικό επίδομα.
H κατάθεση των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη

Παίζει με Άρη ο Παπαδόπουλος


 
Το «παρών» στο σαββατιάτικο παιχνίδι του Πανθρακικού στην έδρα του Άρη θα δώσει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο 32χρονος επιθετικός κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και σήμερα αναμένεται να προπονηθεί κανονικά υπό τις οδηγίες του Παύλου Δερμιτζάκη.
Ο πολύπειρος φορ είχε υποστεί τράβηγμα στον δικέφαλο, όμως η διακοπή του πρωταθλήματος – λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων – του έδωσε τη

Μπράβοι χτύπησαν και εκβίασαν επιχειρηματία στην Πέλλα


 
 
Θύμα  «φουσκωτών» οι οποίοι τον  χτύπησαν αλύπητα και απαιτούσαν  εκβιαστικά χρήματα, κατήγγειλε  ότι έπεσε στο χωριό του  ένας 40χρονος επιχειρηματίας ο οποίος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών στην Πέλλα.
Σύμφωνα  με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο 40χρονος άνδρας, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και φορούσαν κράνη ώστε να μην μπορεί να τους αναγνωρίσει τον πλησίασαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευή σε τοπική κοινότητα του δήμου Πέλλας και άρχισαν να τον χτυπούν.

Ενημέρωση Στουρνάρα σε Παπούλια και πολιτικούς αρχηγούς για την Κύπρο


enimerosi-stoyrnara-se-papoulia-kai-politikous-arxigous-gia-tin-kuproΟ υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει αύριο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην Κύπροκ. Στουρνάρας θα αναφερθεί στην χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup και για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν

ΙΣΩΣ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ 40% ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Στο 40% ενδέχεται να φτάσει το ποσοστό του «κουρέματος» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, όπως ανέφερε τραπεζική πηγή. Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε, ότι λόγω της αναδιάρθρωσης και συγχώνευσης της Τράπεζας Κύπρου με τη Λαϊκή Τράπεζα, οι δύο τράπεζες θα παραμείνουν

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Κύπρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Η σκέψη μας σήμερα, ημέρα της εθνικής επετείου, βρίσκεται στον κυπριακό λαό που βιώνει με ακραίο τρόπο τη μετατροπή μιας τραπεζικής και δημοσιονομικής κρίσης σε εθνικη δοκιμασία.
Είμαστε, με όλη μας τη ψυχη, δίπλα στον κυπριακό ελληνισμό και πρώτο μέλημά μας είναι να αποτραπούν τυχόν δυσμενείς διεθνοπολιτικές συνέπειες των τελευταίων οικονομικών εξελίξεων. Η διεθνής υπόσταση και η ασφάλεια της Κύπρου είναι θεμελιώδης εθνική προτεραιότητα για την Ελλάδα. Θα έπρεπε δε να είναι και θεμελιώδης προτεραιότητα της Ευρώπης που ως Ευρωζώνη αποδείχθηκε ανίκανη να συνεκτιμήσει όλες τις παραμέτρους της κυπριακής κρίσης.

Δε φταίει το ελληνικό PSI για την τραγωδία της Κύπρου

Ακούμε το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά ότι για το πρόβλημα των κυπριακών τραπεζών φταίει το «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους (PSI), με το οποίο μειώθηκε κατά 110 δισ. ευρώ το ελληνικό δημόσιο χρέος (περίπου 50% του τότε ελληνικού ΑΕΠ). Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να συγκεντρωθεί το πόσο αυτό μετείχαν στο PSI όλοι (πλην ελαχίστων κερδοσκοπικών funds) οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων σε όλο τον