Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Οι πιο ρατσιστικές διαφημίσεις....που κυκλοφορούσαν "ελεύθερες"! (photos)



Με καθαρά ρατσιστικά και μισογυνιστικά μηνύματα, οι διαφημίσεις που κυκλοφορούσαν "ελεύθερες" πριν από περίπου μισό αιώνα πιθανότατα σήμερα δε θα είχαν καμία τύχει να το κάνουν.

Υποτιμούν το γυναικείο φύλο, ανθρώπους από διαφορετικές φυλές, -και ιδίως τους μαύρους-, ενώ ωθούν (σχεδόν) άμεσα τους ανθρώπους στο κάπνισμα και το αλκοόλ κάνοντας επίκληση στους... γιατρούς (θα καταλάβεις παρακάτω). Ευτυχώς οι παρακάτω διαφημίσεις που χρονολογούνται στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, πλέον δεν έχουν καμία δύναμη και υπόσταση. Παρόλα αυτά υποδεικνύουν το κλίμα της εποχής, που ευτυχώς διαφέρει από το σήμερα.

Παράξενοι ακόμη και στο φαγητό οι παγκόσμιοι ηγέτες


gallery thumb
Οι κορυφαίοι μάγειροι του κόσμου συναντώνται στο Παρίσι. Συναντήθηκαν ακόμη και με τον Φρανσουά Ολάντ. Και έβγαλαν... ειδήσεις από τους σκούφους τους!
Το κλαμπ των κορυφαίων σεφ του κόσμου ιδρύθηκε από τον Ζιλ Μπράγκαρ. Μέλη του Club des Chefs des Chefs είναι σεφ που μαγειρεύουν ή μαγείρεψαν στο παρελθόν για τους πιο ισχυρούς άνδρες και γυναίκες πολιτικούς.

Η μεγαλύτερη απόδραση στα Ελληνικά δικαστικά χρονικά - 27 κομμουνιστές κρατούμενοι δραπέτευσαν από τις φυλακές των Βούρλων 57 χρόνια πριν



Στις 17 Ιουλίου του 1955, ημέρα Κυριακή μεσημέρι, 27 κομμουνιστές κρατούμενοι δραπέτευσαν από τις φυλακές των Βούρλων στη Δραπετσώνα,στον Πειραιά,κόντρα στις εντολές του κόμματος πραγματοποιώντας την πιο μεγάλη, την πιο συναρπαστική, την πιο μυθιστορηματική απόδραση όλων των εποχών στην Ελλάδα. Οι φυλακές των Βούρλων ήταν υψίστης ασφαλείας και πολύ καλά φρουρούμενες. Η περιοχή των Βούρλων Δραπετσώνας βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά.

Συμφώνησε με Πουλίδο ο Άρης

Σε συμφωνία με τον Ρούμπεν Πουλίδο ήρθε μετά από ολιγοήμερες διαπραγματεύσεις ο Άρης. Ο 33χρονος έμπειρος αμυντικός αναμένεται αύριο (27/7) στην Θεσσαλονίκη
για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια με

ΖΟΖΕ ΜΠΑΡΟΖΟ: «ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ» Αντώνης Σαμαράς: Αποφασισμένοι για εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων



Αντώνης Σαμαράς: Αποφασισμένοι για εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον πρόεδρο της Κομισιόν να εκφράζει τη στήριξή του προς την Ελλάδα, ζητώντας αποτελέσματα, για τα οποία εγγυήθηκε ο πρωθυπουργός.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Δ...

Στις 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα συνεδρίαση  της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, οπότε και θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας του κόμματος, όπως δήλωσε ο νυν γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος
'' Η αναβληθείσα συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί

Φωτογραφίες του Albert Einstein όπως δεν τον έχουμε συνηθίσει


Φωτογραφίες του Albert Einstein όπως δεν τον έχουμε συνηθίσει (13)
Ο Albert Einstein δεν ήταν μόνο διάνοια αλλά και ένας πολύ ενδιαφέρον, χαλαρός τύπος… Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι παρακάτω φωτογραφίες από την καθημερινότητα του, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις τον παρουσιάζουν όπως δεν τον έχουμε συνηθίσει.

Ο εγκέφαλος «βλέπει» τις γυναίκες σε… δόσεις!


Γυναίκα
Άντρες, την επόμενη φορά που θα «σκανάρετε» τους γλουτούς ή το στήθος μιας γυναίκας, μη νιώσετε ενοχές: ο εγκέφαλός σας είναι προγραμματισμένος να βλέπει το γυναικείο σώμα σε… δόσεις. Και ακριβώς το ίδιο κάνει και ο γυναικείος εγκέφαλος.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας μελέτης, που δημοσιεύθηκε προ ημερών στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Κοινωνικής Ψυχολογίας» (EJSP) και έδειξε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται με διαφορετικό τρόπο την εικόνα του γυναικείου σώματος από αυτήν του ανδρικού.

Αεροπυρόσβεση στην Πάτρα όπως καταγράφηκε μέσα από το πιλοτήριο (Video)


Καταπληκτικό βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, παρουσιάζει την μεγάλη προσπάθεια πυρόσβεσης της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στα βορειοανατολικά της Πάτρας, όπως την κατέγραψε μια κάμερα μέσα από το πιλοτήριο ενός Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το βίντεο έχει γυριστεί πάνω από την βόρεια πλευρά της Πάτρας, με τις υδροληψίες να γίνονται μπροστά στην πλαζ της Αγυιάς και με φόντο την Γέφυρα του Ρίου.

Σαν σήμερα 26 Ιουλίου


Γεγονότα
811: Διεξάγεται η Μάχη της Πλίσκα: Οι Βούλγαροι με επικεφαλής τον θηριώδη Κρούμο νικούν τους Βυζαντινούς υπό τον Νικηφόρο Α’, ο οποίος πίπτει επί του πεδίου της μάχης. Το κεφάλι του αποκόπτεται από τον Κρούμο, επαργυρώνεται και γίνεται κύπελλο, με το οποίο γιορτάζει τους θριάμβους του.
1139: Ο κόμης Αλφόνσο κηρύσσει την ανεξαρτησία της Πορτογαλίας από τον βασιλικό οίκο της Καστίλης και ανακηρύσσεται πρώτος βασιλιάς της χώρας.

Το ξενύχτι στην τηλεόραση οδηγεί σε κατάθλιψη



Η παραμονή κάποιου μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή της τηλεόρασης ως αργά τη νύχτα και η απομάκρυνσή του από αυτήν μόνο όταν είναι έτοιμος να αποκοιμηθεί, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κατάθλιψη, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών επιστημόνων.

Η μελέτη που εκπονήθηκε από μια ομάδα νευροεπιστημόνων στο Ιατρικό Κέντρο του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο και η οποία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ίσως κάνει όσους έχουν εθιστεί στην οθόνη τη νύχτα να αναθεωρήσουν ορισμένες συνήθειες τους.

Οι ΗΠΑ προσλαμβάνουν Ρώσους hackers!


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επεξεργάζεται ένα σχέδιο κατά το οποίο θα χρησιμοποιήσει τις ικανότητες των καλύτερων hackers στον κόσμο για να εργαστούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και το σχεδιασμό συστημάτων ασφάλειας για κυβερνητικές υπηρεσίες. 
 
Ο John Arquilla, σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, και ο άνθρωπος που επινόησε τον όρο «κυβερνοπόλεμος» δήλωσε στην εφημερίδα Guardian του Ηνωμένου Βασιλείου ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 100 hackers, κυρίως Ρώσους κατά την εφαρμογή της πρώτης φάσης του σχεδίου.

Θεραπεία της τύφλωσης με μια ένεση Η έγχυση πειραματικής ουσίας οδήγησε σε μερική αποκατάσταση της όρασης σε τυφλά ποντίκια


Θεραπεία της τύφλωσης με μια ένεση
Μια ένεση στο μάτι ίσως θα μπορούσε να προσφέρει θεραπεία της τύφλωσης, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές. Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ εφήρμοσαν τη συγκεκριμένη μέθοδο προκειμένου να αποκαταστήσουν – τουλάχιστον ως έναν βαθμό-  την όραση σε ποντίκια με συγγενή τύφλωση, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Neuron». Ελπίζουν ότι μια βελτιωμένη εκδοχή της χημικής ουσίας που χρησιμοποίησαν και η οποία έχει την κωδική ονομασία ΑΑQ θα μπορεί να χαρίσει το φως σε άτομα με κληρονομικές μορφές τύφλωσης αλλά και σε όσα εμφανίζουν τύφλωση εξαιτίας της ηλικίας.

Αναβολικό της δεκαετίας του '60 Τι είναι η στανοζολόλη στην οποία βρέθηκε θετικός ο Χονδροκούκης


Η στανοζολόλη κυκλοφορεί στη μορφή ταμπλέτας ή υγρού εναιωρήματος

Πρωτοεμφανίστηκε στη δημοσιότητα το 1988, όταν χρησιμοποιήθηκε από τον Καναδό σπρίντερ Μπεν Τζόνσον στους Ολυμπιακούς της Σεούλ. Το συνθετικό αναβολικό φάρμακο στανοζολόλη φαίνεται ότι παραμένει στη μόδα, αφού ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους Δημήτρης Χονδροκούκης είναι ο τρίτος Έλληνας αθλητής που βρίσκεται θετικός σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Η στανοζολόλη, συνθετικό στεροειδές με δομή παρόμοια με της τεστοστερόνης, κυκλοφορεί νόμιμα εδώ και 50 χρόνια ως φάρμακο για μια ποικιλία παθήσεων όπως η μυική ατροφία και η αναιμία. Χρησιμοποιείται επίσης στην κτηνιατρική για την αύξηση της όρεξης, της μυικής μάζας, της οστικής πυκνότητας και της παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων -ακόμα και ως παράνομο αναβολικό και στις ιπποδρομίες.

Διατροφή VS άσκηση : σημειώσατε 1 Μελέτη σε φυλή της Τανζανίας δείχνει ότι η υπερφαγία είναι ο «ένοχος» για την παχυσαρκία


Διατροφή VS άσκηση : σημειώσατε 1

Η θεωρία που αναφέρει ότι η άσκηση είναι πιο σημαντική από τη διατροφή στη μάχη με την παχυσαρκία, τίθεται υπό αυστηρή αμφισβήτηση μέσω μιας νέας μελέτης. Ειδικοί από το Τμήμα Ανθρωπολογίας στο Κολέγιο Χάντερ στη Νέα Υόρκη μελέτησαν τους Χάτζα, μια φυλή της Τανζανίας της οποίας τα μέλη συνεχίζουν να ζουν ως κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες. Όπως είδαν οι ερευνητές, ακόμη και σε αυτόν τον πληθυσμό που λόγω του τρόπου ζωής του κινείται μονίμως σε αντίθεση με τους κατοίκους του δυτικού κόσμου, ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονται καθημερινά αποτελεί ένα σταθερό ανθρώπινο χαρακτηριστικό.

Ο πόνος στην πλάτη συχνός και στους νέους



Οι νεαροί ενήλικες πληρώνουν το τίμημα των πολλών ωρών μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή, καθώς ο ένας στους τρεις υποφέρει από πόνο στην πλάτη, σύμφωνα με νέα έρευνα. 

Η έρευνα διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία από την εταιρία ερευνών Mintel και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα μεγάλο μέρος των νέων ηλικίας 16-24 ετών υποφέρει από πόνους στην πλάτη παρόμοιους με εκείνους των συνταξιούχων. 
Η έρευνα έδειξε ότι το 34% των ενηλίκων ηλικίας 16-24 ετών υποφέρουν από πόνο στην πλάτη συγκριτικά με το 38% των ενηλίκων άνω των 65 ετών. 

Πατέρας Χονδροκούκη: «Ο γιός μου βρέθηκε ντοπαρισμένος»


Πατέρας Χονδροκούκη: «Ο γιός μου βρέθηκε ντοπαρισμένος»

Νέο μεγάλο πλήγμα δέχθηκε ο ελληνικός αθλητισμός, μετά το σάλο και τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου. Ο πατέρας του Παγκόσμιου πρωταθλητή του ύψους, Δημήτρη Χονδροκούκη ανακοίνωσε ότι ο γιος του δεν θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς το πρώτο δείγμα σε έλεγχο αντιντόπινγκ της WADA που του έγινε, βρέθηκε θετικό, αφού εντοπίστηκε η απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη στο αίμα του.

10+1 απαραίτητα πριν φύγεις για διακοπές


Πριν κλείσεις τη βαλίτσα σου, φρόντισε να είσαι έτοιμη από όλα
Επιτέλους! Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και ο καιρός για τις καλοκαιρινές διακοπές σου δεν φαίνεται πια τόσο μακρινός. Και μπορεί, δεδομένων των τελευταίων οικονομικών εξελίξεων να μην λείψεις όσο καιρό θα ήθελες πραγματικά, αλλά όπως και να έχει, φεύγεις... Φρόντισε μόνο να είναι όλα όπως τα άφησες όταν επιστρέψεις.

Δύο φορές με το ίδιο φόρεμα η Γερμανίδα καγκελάριος Όλα αλλάζουν... εκτός από τα ρούχα της Μέρκελ


Η κρίση «χτύπησε» και τη Μέρκελ

Πλήθος εγκωμιαστικών σχόλιων δημοσιεύουν σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες για το πνεύμα οικονομίας που διέπει την Άγκελα Μέρκελ! 

Η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε την Τετάρτη στο μουσικό φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, η επιλογή της, όμως, να φορέσει το ίδιο φόρεμα που είχε φορέσει και πριν από τέσσερα χρόνια στο Μπαϊρόιτ… δε θα μπορούσε παρά να σχολιαστεί.

Τι να κάνετε αν μείνετε άνεργος/η


Ξενιτιά; ΟΑΕΔ; Αγγελίες; Κατάθλιψη;Πολλά μπορεί να σας έχουν περάσει από το μυαλό αν χάσατε τη δουλειά σας ή αν εδώ και καιρό αναζητάτε απεγνωσμένα ένα νέο εργασιακό περιβάλλον. Ναι, η ανεργία ως αποτέλεσμα (ή όχι) μιας πρόσφατης απόλυσης δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σας συμβεί τη δεδομένη χρονική περίοδο, όμως παράλληλα δεν είναι και σε καμία περίπτωση το τέλος του κόσμου. Με θέληση και τρόπο μπορείτε να κάνετε μια νέα και άκρως δημιουργική αρχή, αρκεί να γνωρίζετε το πώς και το πού θα ψάξετε. Συγκεντρώσαμε ορισμένες βασικές συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν προς αυτή τη κατεύθυνση. 

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Δεν ζήτησε πρόσθετα μέτρα για το 2012 η τρόικα


Δεν ζήτησε πρόσθετα μέτρα για το 2012 η τρόικα
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας Πόλ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ για το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ της επόμενης διετίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν ζήτησε πρόσθετα μέτρα για το 2012. Το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της τρόικας μετά την έγκριση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, το μεσημέρι.

"Ράκος" η Παπαχρήστου: Εξάντλησαν την αυστηρότητα τους



Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού και με συνέντευξη της στο Reuters τόνισε ότι ίσως θέλησε η ΕΟΕ να στείλει μήνυμα και προς άλλους αθλητές.


Η Βούλα Παπαχρήστου δεν μπορεί να κοιμηθεί, μετά τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε σε συνέντευξη της ότι η ΕΟΕ εξάντλησε την αυστηρότητα της.

Ο κατάλογος των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανήρτησε προς διαβούλευση Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Περιστολή Δημοσίων Δαπανών και ρύθμιση θεμάτων Δημοσιονομικών Ελέγχων».

Με διάταξη του Σχεδίου Νόμου, μετά από οδηγία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επέρχεται μείωση της δημόσιας δαπάνης για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής διοίκησης της χώρας.

Μέλι: Έχει θεραπευτικές ιδιότητες


Μεταξύ των ιδιοτήτων του μελιού που έχουν αναγνωριστεί και επιστημονικά είναι και αυτή της επούλωσης των τραυμάτων. Μάλιστα, πρόσφατα διεξήχθη μία έρευ
  1. Είναι γνωστό ότι το μέλι είναι μία τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Γνωρίζετε όμως ότι αυτό και τα υπόλοιπα προϊόντα της κυψέλης χρησιμοποιούνται ευρέως και ως εναλλακτικά φάρμακα; Η μελισσοθεραπεία εξελίσσεται στις μέρες μας σ’ ένα κλάδο της εναλλακτικής ιατρικής που αποδεικνύεται όλο και πιο αποτελεσματικός στη θεραπεία σημαντικού αριθμού ασθενειών.

Υπήρξε θεραπεία για τον καρκίνο από το 1934;Άραγε οι γιατροί ήξεραν το 1934 πως ο καρκίνος προκαλείται από ιό;




Και πέτυχαν να τον θεραπεύσουν 100%; Αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας Barry Lynes, βασισμένος σε ιστορικά στοιχεία και αποδείξειs
Έπρεπε όμως να περάσουν σχεδόν 80 χρόνια για να πληροφορηθούμε από χείλη επιστημόνων ότι αρκετές μορφές καρκίνου θα πρέπει πλέον να αναγνωριστούν ως μεταδοτικές νόσοι. Και μάλιστα ότι οφείλονται σε μόλυνση από ιούς, μικρόβια και παράσιτα, άρα μπορούν και να προληφθούν και να θεραπευθούν.

Νέες βολές Καρχιμάκη κατά Προβόπουλου για την Αγροτική Τράπεζα



Νέες βολές Καρχιμάκη κατά Προβόπουλου για την Αγροτική Τράπεζα
Νέες βολές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου εξαπέλυσε σήμερα ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης συνεχίζοντας να αφήνει αιχμές για τον ρόλο του κ. Προβόπουλου και τις... αδιαφανείς κινήσεις του.

ΟΙ ΔΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝOΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Συνολικά 200 εφορίες αναμένεται να συγχωνευθούν ή και να καταργηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με το πρώτο κύμα «λουκέτων» να ξεκινάει το Σεπτέμβρη με 14 εφορίες. Άλλες 21 εφορίες αναμένεται να κατεβάσουν ρολά τον Οκτώβριο, ενώ η μεγαλύτερη αλλαγή στη φορολογική διοίκηση θα επέλθει το Νοέμβριο καθώς το υπουργείο προγραμματίζει το κλείσιμο

Η αντίδραση των διεθνών ΜΜΕ για την Παπαχρήστου



Αίσθηση προκάλεσε το «κόψιμο» της Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με το περιστατικό να σχολιάζεται από τα κορυφαία ΜΜΕ σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης



Συνελήφθησαν χθες (25.07.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, τρεις ημεδαποί 22, 23 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 

Συνελήφθη 35χρονος για ναρκωτικά στις Σέρρες



Συνελήφθη χθες (25.07.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο Μεγαλοχώρι Σερρών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο 35χρονος κατέχει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης, σε αστυνομικό έλεγχο του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς 28 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου 2012



Με ένα πλούσιο, πολυθεματικό και εντυπωσιακό πρόγραμμα, συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πλέγμα δράσεων τόσο καλλιτεχνικών όσο και κοινωνικών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας γιορτάζει φέτος 14 χρόνια ζωής. Στη φετινή κεντρική διοργάνωση θα συμμετάσχουν θίασοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τσεχία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Αργεντινή και το Περού. Στις δράσεις του φεστιβάλ θα συμμετάσχουν διευθυντές γνωστών διεθνών φεστιβάλ και περίφημων σχολών του εξωτερικού, διακεκριμένοι σκηνοθέτες και καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα από τη Φινλανδία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Κορέα, Βουλγαρία και Πολωνία. 

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για Ανδρεουλάκο: Όλη την περίοδο της Χούντας δίκαζε αγωνιστές






Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για την τοποθέτηση του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου στην θέση του γ.γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.


Με νέα ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην χθεσινή μακροσκελέστατη απάντηση του υπουργείου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στον ΣΥΡΙΖΑ : «Ο κ. Τσουκαλάς βιάστηκε να κρίνει τον κ. Ανδρεουλάκο»


«Ο κ. Τσουκαλάς βιάστηκε να κρίνει τον κ. Ανδρεουλάκο»
Για βιαστική κίνηση και ελλειπή ενημέρωση κάνει λόγο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφορικά με την καταγγελία του Δημήτρη Τσουκαλά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθανάσιος Ανδρεουλάκος διετέλεσε βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών του εκτάκτου στρατοδικείου επί χούντας.
Αναλυτικά η απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

Ο Σαμαράς, οι πρωθυπουργικοί κόλακες και το "προσωπικό ενδιαφέρον" για την φωτιά στην Πάτρα


Ο Σαμαράς, οι πρωθυπουργικοί κόλακες και το "προσωπικό ενδιαφέρον" για την φωτιά στην Πάτρα  Καυστικός σήμερα στην 'Καθημερινή" ο Παντελής Μπουκάλας
Του Παντελή Μπουκάλα
Εφ.Καθημερινη
"Κατέρριψε ήδη ένα ρεκόρ ο κ. Σαμαράς. Του πήρε μόλις ένα μήνα για να στείλει τελεσίγραφο στους υπουργούς του και να τους απειλήσει με επιτόπιους ελέγχους. Το πρωθυπουργικό έθιμο, κληρονομούμενο από τον έναν ηγέτη στον άλλον, επέβαλε την εξαπόλυση τελεσιγράφων στον ένα χρόνο κυβερνητικής ζωής. Τότε περίπου αρχίζουν οι αρρυθμίες, η ραθυμία, οι φαγωμάρες ανάμεσα σε «συναρμόδιους» υπουργούς που δεν διανοούνται να μοιραστούν καμία αρμοδιότητα για να μη χάσουν την ευκαιρία της τηλεοπτικής προβολής. Τότε επίσης αρχίζουν να πληθαίνουν οι πληροφορίες για ρουσφέτια, φωτογραφικούς διαγωνισμούς, πελατειακές εκδουλεύσεις, σκανδαλάκια κ.λπ.

Βούλα Παπαχρήστου: "Ένα κακόγουστο αστείο"


Βούλα Παπαχρήστου: "Ένα κακόγουστο αστείο"
Ένα κακόγουστο αστείο το οποίο μέσω Facebook είδα και αντέγραψα και το προώθησα στο Twitter ήταν. Πριν από μία εβδομάδα τον είχα ανοίξει τον λογαριασμό και μέσα είχα 30 φίλους. Τους το προώθησα ως κακόγουστο αστείο σαν αυτά που φτιάχνονται καθημερινά, είπε η πρωταθλήτρια, Βούλα Παπαχρήστου, τονίζοντας πως δεν ήθελε να θίξει κανέναν, ούτε πρόκειται για προσωπική της άποψη.
Κακόγουστο αστείο που κοινοποίησε στους φίλους τους και όχι για άποψη που υιοθετεί, χαρακτήρισε η Βούλα Παπαχρήστου το ρατσιστικό tweet που την οδήγησε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, ζητώντας ακόμα μία φορά συγνώμη. Παράλληλα, απάντησε σε εκείνους που της καταλογίζουν σχέσεις με την Χρυσή Αυγή.

Πως τo facebook επιβεβαίωσε επιστημονικά την Ιλιάδα!


Πως τo facebook επιβεβαίωσε επιστημονικά την Ιλιάδα!
Η πεποίθηση ιστορικών και αρχαιολόγων ότι υπάρχει πολλή ιστορική αλήθεια σε έργα όπως η «Ιλιάδα» και δεν είναι σκέτος μύθος, ενισχύεται από μία απρόσμενη επιστημονική πηγή: τους φυσικομαθηματικούς…
Τα μαθηματικά και ο πολιτισμός εκ πρώτης όψεως δεν έχουν μεγάλη σχέση, όμως Βρετανοί επιστήμονες πήραν την τολμηρή πρωτοβουλία να αναλύσουν την Ιλιάδα και άλλα διάσημα έργα της λογοτεχνίας, χρησιμοποιώντας μαθηματικούς υπολογισμούς που εμπνέονται από τη λειτουργία του Facebook και ειδικότερα από τις σχέσεις που δημιουργούν οι πρωταγωνιστές με τους γύρω τους.

Φάκελος-φωτιά για τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής


Σε παρωδία, με οργιώδες παρασκήνιο και προκλητικές αποφάσεις, εξελίχθηκε ο απόρρητος διαγωνισμός για την εκμίσθωση ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης ο οποίος πραγματοποιήθηκε μέσω του Νατοϊκού Οργανισμού ΝΑMSA.
Για πρώτη φορά η χώρα μας –ελέω των «παρατυπιών» που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια στους εγχώριους διαγωνισμούς- αποφάσισε να απευθυνθεί στην ανεξάρτητη εταιρεία προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες (δηλαδή τον διαγωνισμό) για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

ΣτΕ: Με ελεύθερο ωράριο τα φαρμακεία



Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις φαρμακευτικών συλλόγων για 'πάγωμα' του απελευθερωμένου και διευρυμένου ωραρίου των φαρμακείων.

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ έκρινε ότι δεν μπορεί να 'παγώσει΄ διατάξεις Νόμου (4052/2012).

Τελευταίο καλοκαίρι για 11.000 επιχειρήσεις



Δυσοίωνες όπως αναμενόταν είναι οι προβλέψεις που αποτυπώνονται στην εξαμηνιαία έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την πορεία της ελληνικής αγοράς, σύμφωνα με την οποία 190.000 επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο». Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας, οι εγχώριες επιχειρήσεις βρίσκονται στην δυσμενέστερη θέση από την αρχή της οικονομικής κρίσης το 2009. 

Γερμανοί πολιτικοί κάνουν διακοπές στην Ελλάδα


Οι ελληνογερμανικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους. Για αυτόν το λόγο ακριβώς, πολλοί Γερμανοί πολιτικοί επέλεξαν φέτος για διακοπές την Ελλάδα ώστε να στείλουν ένα μήνυμα.
Νάξος, Πάρος, Μύκονος: κάποιοι από τους κλασικούς προορισμούς των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα. Για την βουλευτή των Πρασίνων Μπεάτε Μίλερ-Γκέμεκε παλαιότερα ο κύριος λόγος των επισκέψεων ήταν ο ήλιος, η παραλία, η θάλασσα. Αυτή τη φορά όμως, οι λόγοι είναι περισσότεροι:

Α. Λυκουρέντζος: Ο πλουτισμός των επιτήδειων και οι αυθαιρεσίες δεν έχουν θέση


Για μείωση δαπανών και για διατήρηση του υψηλού επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΩΝ 31 ΔΙΣ. Καταιγίδα μέτρων μέχρι τον Σεπτέμβρη


Ο Α. Σαμαράς θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση να τελειώσει σήμερα η συζήτηση για τα νέα μέτρα
Καταιγιστικού χαρακτήρα μέτρα αποφασίζονται σήμερα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Αποτελούν την προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Το κύριο μέρος των περικοπών αφορά μειώσεις στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα.
Να εμφανίσει συγκεκριμένες δράσεις στην τρόικα και στον Ζ. Μπαρόζο για τον σχεδιασμό των μέτρων που θα ληφθούν θέλει ο πρωθυπουργός. Στα χέρια των 3 αρχηγών η λίστα με τις περικοπές. Το μεγαλύτερο βάρος θα σηκώσουν τα υπουργεία Απασχόλησης και Υγείας

«Θα πέφτουν τα τούρκικα αεροπλάνα σαν παπάκια» προειδοποιούν οι Ρώσοι


Μία …έμμεση αν όχι άμεση προειδοποίηση προς την Τουρκία απευθύνει η ρωσική εφημερίδα «Ισβέστια», επικαλούμενη πληροφορίες από τον σκληρό πυρήνα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα λοιπόν  με δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρονται σχέδια εκτέλεσης αποστολών της Τουρκικής Αεροπορίας με σκοπό την καταστροφή της αντιεροπορικής ασπίδας των Σύρων, ως πράξη εκδίκησης για την κατάρριψη του αεροσκάφους τους, κάτι που στο

«Το ΔΝΤ ήξερε για την αποτυχία»



«Γνωρίζαμε στο Ταμείο από την αρχή πως αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν είχαμε ούτε ένα επιτυχές παράδειγμα», είπε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “The New York Times”.
Την ίδια στιγμή αναφέρει ότι η Τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές

Ζητάει αλλαγή του εκλογικού νόμου



Θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου προτίθεται να θέσει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προς συζήτηση, στην αυριανή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της