Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΤΟ ΛΑΟ ΜΟΥ» Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Είμαστε έτοιμοι για Grexit – Δεν μπορεί η φτωχή Σλοβακία να πληρώνει τις συντάξεις των Ελλήνων

Με άκρως σκληρά λόγια μίλησε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο για την Ελλάδα και την πιθανότητα να βγει από το ευρώ.
Ο Ρόμπερτ Φίκο, μιλώντας στους Financial Times, τόνισε ότι η Ευρώπη είναι τώρα πιο προετοιμασμένη για ένα σοκ. «Ολοι ξέρουν ότι έχουμε λύσεις και

O Αδ. Γεωργιάδης προσφέρεται να γίνει εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Μνημόνιο

Με ειρωνικό ύφος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης θέτει τον εαυτό του στις «υπηρεσίες» του… ΣΥΡΙΖΑ. «Πάντως αν στην ΚΟ του Σύριζα δεν βρίσκουν Εισηγητή για το Νέο

ΠΑΣΟΚ: Η θέση μας στηρίζει την χώρα, χωρίς θεατρινισμούς, ψευδαισθήσεις και ψέματα

«Το ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του Προέδρου του και χθες και σήμερα τόνισε ότι το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης είναι αίτημα παράτασης και του μνημονίου και του προγράμματος, είναι συνεπώς επαρκές και άρα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία στο eurogroup χωρίς να εκτίθεται περαιτέρω η

Τελεσίγραφο της Αθήνας στο Οχι του Βερολίνου

Το δικό της τελεσίγραφο στέλνει η Αθήνα μετά την απόρριψη από το  Βερολίνο του κειμένου με το οποίο ζητείται παράταση της δανειακής σύμβασης.   

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Το

Guardian: Η Αθήνα σήκωσε λευκή σημαία, αλλά η Τρόικα ζητάει συνθηκολόγηση

Η λευκή σημαία σηκώθηκε στην Αθήνα. Η Ελλάδα υπέκυψε στην έντονη πίεση των εταίρων της στην Ευρωζώνη και θα επιμείνει στη λιτότητα. Αν και πριν από τρεις εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για το τέλος του δημοσιονομικού πνιγμού που υφίσταται η Ελλάδα,

Έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή

Θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδας, για την εξέταση του ελληνικού αιτήματος για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
 Πάντως, πηγή του οικονομικού πρακτορείου

Reuters-WSJ: "Ποιες είναι οι παραχωρήσεις της Αθήνας"

Με παραχωρήσεις από την ελληνική πλευρά εστάλη στο Eurogroup το αίτημα για 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Όμως παραμένουν ακόμα σημεία απόκλισης μεταξύ των δυο πλευρών, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Reuters και η εφημερίδα Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα δεσμεύεται να αναγνωρίσει το τρέχον

Απορρίπτει το Βερολίνο την αίτημα της Αθήνας για παράταση

Ο εκπρόσωπος του Β.Σόιμπλε απορρίπτει το ελληνικό αίτημα με το σκεπτικό ότι δεν πληροί τα κριτήρια που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup.
«Η επιστολή από την Αθήνα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών

Χτίζει αρχηγικό προφίλ ο Κυριάκος

Η επιλογή του -στρατηγικής σημασίας- να απουσιάζει από την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η διαφοροποίησή του με πολιτικό σκεπτικό κατά της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου, διαμορφώνουν ένα διαφορετικό περιβάλλον για τον

Βενιζέλος: Ας σταματήσουν οι ψευδαισθήσεις και τα ψέματα

Η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα σε μνημόνιο 3, ενώ εμείς στόχο την άμεση έξοδο από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την αποστολή του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης.
Μεταξύ άλλων, ο  κ. Βενιζέλος εκφράζει την ελπίδα του να αρχίσει, πλέον, η

Ραχήλ προς Τσίπρα: Τελευταία φορά…

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ οι βουλευτές την ώρα που έφευγαν είπαν στον Πρωθυπουργό:«Πρόεδρε, για τελευταία φορά το κάνεις αυτό. Αλλη φορά δεν μπορεί και δεν θα το επιτρέψουμε να υπάρξει».
«Με έδιωξαν από τους ΑΝΕΛ επειδή έλεγα πως ήταν προσωποπαγές το

ΠΑΣΟΚ: Να δοθεί στη δημοσιότητα το γραπτό αίτημα παράτασης

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε μέσω Twitter να δοθεί στη δημοσιότητα το αίτημα της εξάμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης που υπέβαλε η κυβέρνηση.
«Να δοθεί στη δημοσιότητα το γραπτό αίτημα παράτασης όπως τα χθεσινά κείμενα Βαρουφάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά η

Δείτε όλη την πρόταση της κυβέρνησης στο Eurogroup

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής που εστάλη από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στον Ολλανδό ομόλογό του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρο του Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης:
«Αγαπητέ πρόεδρε του Eurogroup
Αγαπητέ πρόεδρε του Eurogroup

Αύξηση έκτακτης χρηματοδότησης μέσω ELA για τις ελληνικές τράπεζες ενέκρινε η ΕΚΤ

Η ΕΚΤ συμφώνησε να επεκτείνει την ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό τομέα για άλλες δύο εβδομάδες (έως τις 4 Μαρτίου) , αυξάνοντας το όριο στα 68,3 δισ. ευρώ  από 65 δισ. ευρώ προηγουμένως, σύμφωνα με το Dow Jones Newswire.
«Η αύξηση εγκρίθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή