Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ για την επίθεση στα γραφεία του

Κάλεσμα σε «όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ορθώσουν ένα τείχος προστασίας απέναντι στις ενέργειες τυφλής βίας και διχασμού», απευθύνει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του για την επίθεση με μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του.
«Σήμερα το απόγευμα τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχθηκαν επίθεση με βόμβες μολότοφ», αναφέρει η ανακοίνωση και

Οι τρεις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας

Η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η διαφύλαξη του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλος, στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Ως δεύτερη προτεραιότητα χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της

Αγριο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη -Σκότωσε πατέρα και γιο «τυφλωμένος» από τη ζήλια

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Ενας 61χρονος πυροβόλησε θανάσιμα έναν 64χρονο και τον 32χρονο γιο του στην οδό Κουντουριώτου μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.
Το κίνητρο της διπλής δολοφονίας, σύμφωνα με το seleo ήταν η ζήλια του δράστη, ο οποίος και συνελήφθη. Οπως έγινε γνωστό ο

Χαμηλού επιπέδου η αντιπαράθεση για τη θρησκεία λεει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στη συνεντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, ο γραμματεας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος σε ολα τα τελευταία πολιτικα δεδομένα είπε τα εξης.
Για τη διαμάχη των θρησκευτικών πιστεύω των πολιτικών:
Είναι χαμηλού επιπέδου αυτού του είδους η αντιπαράθεση. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κοινωνία. Αυτού του είδους η αντιπαράθεση ότι οι

«Πυρ και μανία» ο Βασίλης Οικονόμου

Με αφορμή την συζήτηση την περασμένη Παρασκευή επερώτησης του κόμματός του για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης, ο Βασίλης Οικονόμου στηλιτεύει αυτές τις συμπεριφορές που απομακρύνει –όπως υπογραμμίζει- ικανά και άξια στελέχη και καλεί τον Φώτη Κουβέλη να ελέγξει την τήρηση κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας και όλους όσοι μιλούν εξ ονόματός του και για όσα

Στη διάσκεψη της Γενεύης για τη Συρία ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στο Μοντρέ της Ελβετίας μεταβαίνει την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου, με την οποία θα εκκινήσει η Διάσκεψη της Γενεύης για τη Συρία (Γενεύη ΙΙ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος μεταβαίνει στο Μοντρέ κατόπιν προσκλήσεως του

Παπαδόπουλος:Η χώρα έχει άμεση ανάγκη από εναλλακτική πολιτική πρόταση

«Η χώρα έχει άμεση ανάγκη από εναλλακτική πολιτική πρόταση και ο χώρος της Κεντροαριστεράς και του προοδευτικού κέντρου πρέπει να τη δώσει. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαφωνούμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο τέως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Βουλή: Άδεια άνευ αποδοχών για δύο χρόνια στην Μπιρμπίλη

Δύο χρόνια άδεια άνευ αποδοχών έχει χορηγήσει το ΥΠΕΞ στην Τίνα Μπιρμπίλη επειδή αποδέχθηκε την θέση της εκτελεστικής γραμματέως στο Τμήμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών για τη Σύμβαση της Βιέννης και το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ, με έδρα το Ναϊρόμπι της Κένυας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής

Ο Γιώργος Λαμπράκης υπ. Δήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη δηλώνει πως θα είναι ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Χαλκιδικής και πρώην υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος (με το ψηφοδέλτιο του Μπόλαρη) Γιώργος Λαμπράκης!

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη βγάλει δήμαρχο Θεσσαλονίκης και η Νέα Δημοκρατία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου

Καθησυχαστικές σαχλαμάρες αποδείχτηκαν οι υποσχέσεις των τοπικών διοικούντων της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου που θα ανατρέψει τον Γιάννη Μπουτάρη από τον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης. Οι γιορτές πέρασαν και η Συγγρού το μόνο που κατάφερε ήταν να εντάξει το όνομα του Γιάννη Ιωαννίδη σε κάποιες δημοσκοπικές μετρήσεις προκειμένου

Π. Ψωμιάδης: «Τα συγχαρητήριά μου στον Απόστολο Πάνα για την πολιτική του επιλογή»

Σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του περιφερειακού συμβούλου Απόστολου Πάνα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Απόστολο Πάνα για τη θαρραλέα πολιτική του επιλογή.
Κρατώ την άριστη συνεργασία που είχαμε στα δύο χρόνια της παρουσίας μου στο περιφερειακό συμβούλιο, το έμπρακτο ενδιαφέρον και την ειλικρινή αγωνία του για την προώθηση και ανάδειξη των θεμάτων που αφορούσαν τον τόπο του, τη Χαλκιδική.

Κωνσταντινόπουλος: Δημοψήφισμα για το ψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς

Κάλπες για την ανάδειξη των πρώτων τεσσάρων υποψηφίων και τη συμπλήρωση της ευρωλίστας με στελέχη και προσωπικότητες που θέλουν να δώσουν τη μάχη στη δύσκολη συγκυρία, εισηγείται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Ενώ όλοι συμφωνούμε στη δημιουργία της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, προσωπικές στρατηγικές, κόντρες από τα

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Διαψεύδει την αγορά «κόκκινων» δανείων από ξένο fund

Αβάσιμες και αναληθείς χαρακτηρίζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τις καταγγελίες ότι ξένο fund αγόρασε από το Τ.Π. και Δανείων, κόκκινα δάνεια και ότι η αγορά έγινε στο 20% περίπου της πραγματικής αξίας του δανείου, σε έγγραφό που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Με το έγγραφο γίνεται, ωστόσο, γνωστό ότι το Ταμείο

Εξελέγη ο αντίπαλος του Χ. Πάχτα στο δήμο Αριστοτέλη

Τον οικονομολόγο και επιχειρηματία Γιάννη Μίχο εξέλεξαν στις χθεσινές εκλογές τους τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Ενωτική Πρωτοβουλία», που αντιτίθεται στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.
Στις κάλπες που στήθηκαν προσήλθαν περισσότεροι από 3.000 κάτοικοι του δήμου Αριστοτέλη. Υποψήφιοι πέραν του τελικού νικητή ήταν οι Κυριάκος Παναγιωτόπουλος και Χαράλαμπος

Βιβλία εσόδων-εξόδων για αγρότες-Ποιους αφορά


Στην εφορία για άνοιγμα βιβλίων και έναρξη επιτηδεύματος το αργότερο μέχρι τις 20 Μαρτίου θα πρέπει να προσέλθουν εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών για το νέο καθεστώς φορολόγησής τους.
Σύμφωνα με το δημόσιευμα του "Έθνους", όσοι το 2013 είχαν τζίρο από πωλήσεις ή παραδόσεις αγροτικών προϊόντων που ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ ή έλαβαν κοινοτικές επιδοτήσεις πάνω από 5.000 ευρώ υποχρεούνται να τηρούν βιβλία, να εκδίδουν

Σύνταξη από τα 52 για τις γυναίκες-Αναλυτικοί πίνακες

Σύνταξη από την πέμπτη δεκαετία τους χωρίς να επηρεαστούν από την αύξηση των ορίων ηλικίας και κυρίως γλιτώνοντας τις δυσμενείς αλλαγές στον υπολογισμό των ποσών που θα ισχύσουν από το 2015 και μετά μπορούν να κατοχυρώσουν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το 2014 οι γυναίκες που είχαν την πρώτη έναρξη της ασφάλισης τους σε ΙΚΑ, Δημόσιο και Ειδικά Ταμεία μισθωτών (ΔΕΚΟ, τραπεζών, κ.α. ) μέχρι τις 31/12/1992.
Δείτε τις προϋποθέσεις κα τα όρια ηλικίας.

Επίθεση του Τ. Ρήγα γραμματέα ΚΟ σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ

Με σκληρά λόγια μιλά ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, για εκείνα τα στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και βρήκαν πολιτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως ο ίδιος τονίζει, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κατάλληλος χώρος για τους υποδεχτεί όλους αυτούς που εκτινάχτηκαν στην εξουσία και απέκτησαν και αξιόλογη περιουσία μέσα από την εξουσία».
Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αντέχει, κ. Ρήγα; Διότι βλέπουμε ότι από τα

29χρονος παρίστανε τον ασφαλιστή και άρπαξε 600 ευρώ από 75χρονη στο Χωρύγι Κιλκίς

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, που έλαβε χώρα την 17.01.2014 στο Χωρύγι Κιλκίς. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της απάτης ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία 75χρονης ημεδαπής ότι ο προαναφερόμενος προσποιούμενος τον

Κιλκίς: 64χρονη διακινούσε λαθραία τσιγάρα

«Τσάρκα» στους δρόμους του Κιλκίς είχε βγει μια 64χρονη γυναίκα αναζητώντας πελάτες για να διαθέσει το παράνομο εμπόρευμά της. Οι προσπάθειές της να πουλήσει τα λαθραία πακέτα τσιγάρων έγιναν αντιληπτές από αστυνομικούς της Ασφαλείας.
Η λαθρέμπορος υποβλήθηκε σε έρευνα και βρέθηκαν πάνω της 20 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου

Κάλπες στην Χαλκιδική... για την ανάδειξη υποψήφιου δημάρχου...

Μεγάλη είναι η συμμετοχή στις εκλογές που διενεργούνται στα χωριά της Χαλκιδικής για την ανάδειξη του υποψήφιου δημάρχου που θα  εκπροσωπήσει το κίνημα ενάντια στο χρυσό στις δημοτικές εκλογές.
Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής θα επιλέξουν σήμερα μεταξύ τριών υποψηφίων κατοίκων των χωριών της περιοχής που συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού και οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν από οποιαδήποτε θέση στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων και στην

Τίτλοι τέλους για το ζεύγος Ομπάμα;

Πριν λίγες ώρες γιόρτασε το προεδρικό ζεύγος τα πεντηκοστά γενέθλια της Μισέλ Ομπάμα, αλλά χωρίς τις αναμενόμενες τυμπανοκρουσίες. Το email που προσκάλεσε τους τυχερούς να παρευρεθούν, προειδοποιούσε ότι πρέπει να φάνε πιο πριν, καθότι το πάρτι στο οποίο θα τραγουδήσουν οι Beyonce και JayZ θα είναι πιο πολύ “Πυρετός το Σαββατόβραδο” παρά καθιστό βαρετό γκαλά.
Και είναι μια ευκαιρία για το ζευγάρι να διασκεδάσει καθώς μετά την κηδεία του Μαντέλα και τα