Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας


Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, είναι αλήθεια. Το χρώµα των ρούχων µας παίζει σηµαντικό ρόλο στην καθημερινότητα µας, ακόµα και όταν κάνουµε γυμναστική.


Nοµίζετε πως η επιλογή των χρωμάτων των ρούχων που φοράτε κάθε φορά που αθλείστε είναι τυχαία; Φυσικά και όχι. Εξάλλου αυτό φαίνεται ότι επιβεβαιώνει και µια πρόσφατη έρευνα που έγινε από διδακτορικούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

Εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος


Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης. Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα. 


Το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), οργανώνει από το 2000 και κάθε χρόνο, την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος» σε 30 χώρες της Ευρώπης.

Ναυάγιο Αντικυθήρων: 20.000 λεύγες κάτω από το Αρχαιολογικό Μουσείο



Μια έκθεση βγαλμένη από τα βάθη της Μεσογείου


Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, η μεγάλη περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που «τρέχει» μέχρι τον Απρίλιο του 2013, απλώνεται σε τρεις εντυπωσιακά διαμορφωμένες αίθουσες. Ο σχεδιασμός της είναι η υπέροχη δουλειά της αρχιτέκτονα Μπέσυς Δρούγκα. Οι τρεις αίθουσες διηγούνται διαδοχικά την ιστορία του πλοίου και του ναυαγίου, των εντυπωσιακών, υπερμεγεθών αγαλμάτων που μετέφερε, μεταξύ άλλων αντικειμένων, και, βέβαια, του σταρ της έκθεσης, του «πρώτου υπολογιστή του κόσμου», του περίφημου Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Εσείς; Φάγατε τα φρούτα σας σήμερα;


Η κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι πολύ ευεργετική για την υγεία μας και μπορεί να μας προστατεύει από τον καρκίνο. Δυστυχώς οι περισσότεροι τρώμε πολύ λιγότερα ή και καθόλου. 


Μόνο 1 στους 5 Βρετανούς τρώει τις απαραίτητες 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας Κατά του Καρκίνου. Στη Βρετανία η καμπάνια που παρακινούσε τους πολίτες να καταναλώνουν καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, που αποτελούν ασπίδα κατά του καρκίνου, ξεκίνησε το 2003.

Πρωταθλητής Ελλάδος ο ΑΡΗΣ

Στον έβδομο ουρανό είναι παίκτες και τεχνικό τιμ της ομάδας Κ17 του ΑΡΗ, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, επικρατώντας του ΠΑΟΚ
στον τελικό, με 1-0 με γκολ του Βαλαή στο '50.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ακριβή, γυμνή Madonna



Η έκπληξη δεν είναι ότι η Madonna φωτογραφήθηκε γυμνή. Η έκπληξη είναι ότι 22 χρόνια μετά, μια από τις γυμνές της φωτογραφίες, πουλήθηκε προς 14. 761 λίρες! Φυσικά, ο συλλέκτης παραμένει ανώνυμος.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων ως λύση ανάγκης κατόπιν σχετικής πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια

εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό το σχήμα θα πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη.

«Ευχόμαστε να μείνετε στο ευρώ αλλά πρέπει να τηρήσετε τις δεσμεύσεις»



Την πεποίθηση πως η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα είναι να παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τη βοηθήσουμε να επιστρέψει στην ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα θα σταματήσει αν η χώρα αποφασίσει να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου, κάτι που όπως τόνισε, δεν θα συμβεί.

Συγχαρητήρια επιστολή στον Τσίπρα από… τον Τσαβες!



«Δεν είστε μόνοι σας, η Βενεζουέλα είναι μαζί σας». Με αυτά τα λόγια ο Χακόβο Τόρες ντε Λεόν, διεθνής συντονιστής των Συνδικάτων της Βενεζουέλας εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον Ελληνικό λαό.

Με μια συγχαρητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χακόβο Τόρες ντε Λεόν γνωστοποιεί στον Αλέξη Τσίπρα ότι τα συνδικάτα της Βενεζουέλας είναι στο πλευρό των «συντρόφων του Συνασπισμού».

Χριστόφιας: Αφού δεν έλυσα το Κυπριακό... δεν θα διεκδικήσω ξανά την προεδρία


Να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση και να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου, ανακοίνωσε, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
Σε διάγγελμα, που απηύθυνε στον κυπριακό λαό στις 16:00 ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι «με δεδομένο ότι δεν έχει λυθεί το Κυπριακό και δεν φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει καθοριστική πρόοδος τους επόμενους μερικούς μήνες, έχω αποφασίσει οριστικά ότι θα τιμήσω την προεκλογική μου δέσμευση. Δεν θα επαναδιεκδικήσω εκλογή στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Οικολόγοι Πράσινοι: «Μπλόφες Τέλος»




Έκκληση στα κόμματα της βουλής να αναλάβουν τις ευθύνες που τους εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός απευθύνει η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου.

«Αυτές τις μέρες, αντί να ανατραπούν οι πολιτικές που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, φαίνεται να ανατρέπεται το αξίωμα ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Κουβέλης: "Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές"


Κουβέλης: "Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές" : « δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real . Ο κ. Κουβέλης μετά την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real .

Ο κ. Κουβέλης μετά την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση  εκτίμησε ότι η χώρα οδεύει σε νέες εκλογές μέσα στον Ιούνιο και επέμεινε  για ακόμη μία  φορά ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μία οικουμενική κυβέρνηση θα ήταν  προϋπόθεση προκειμένου «το σχήμα να μην είναι εξαιρετικά εύθραυστό με τον κίνδυνο να καταρρεύσει την επόμενη μέρα της γέννησής του».

Μπακογιάννη: "Έχουν υποχρέωση να δώσουν κυβέρνηση στην Ελλάδα"


Μπακογιάννη: "Έχουν υποχρέωση να δώσουν κυβέρνηση στην Ελλάδα" : Την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση, επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά από συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τονίζοντας πως όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι

Την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση, επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά από συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τονίζοντας πως όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας, αλλά «έχουν υποχρέωση να δώσουν κυβέρνηση στην Ελλάδα». «Αν δεν καταστεί εφικτό, καλώ όλες τις δυνάμεις, που πιστεύουν ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη, να συνεργαστούν» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

«Η χώρα να κυβερνηθεί άμεσα»



Η Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «νέο, μεγάλο, ενιαίο, φιλευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό μέτωπο, από τη Δράση, τη ΔΗΣΥ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις που, αρνούμενες την πραγματικότητα, μας οδηγούν αναποφεύκτως έξω από την Ευρώπη» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος.

Οι καλύτερες μαμάδες του ζωικού βασιλείου.Αν υπήρχε γιορτή της μητέρας στη φύση αυτές θα έπαιρναν βραβείο


Οι καλύτερες μαμάδες του ζωικού βασιλείου
Κάποιες μητέρες στο ζωικό βασίλειο βιώνουν ακραίες συνθήκες για να φέρουν στον κόσμο ή να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Κάποιες άλλες δίνουν ακόμη και τη ζωή τους για να εξασφαλίσουν την ομαλή ανάπτυξή τους. Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας το BBC γύρισε ένα ντοκυμαντέρ για τις καλύτερες μαμάδες των ζώων. Τα γυρίσματα μόλις ολοκληρώθηκαν και η προβολή του ντοκυμαντέρ αναμένεται πολύ σύντομα.

Πρωτεΐνη-«θερμοστάτης» καίει τα παχάκια.Αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού μέσω της λιποδιάλυσης


Πρωτεΐνη-«θερμοστάτης» καίει τα παχάκια
Η μετατροπή του καφέ λίπους σε έναν «φούρνο» που καίει τα αντιαισθητικά παχάκια θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν νέο τρόπο αποτελεσματικής απώλειας βάρους, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.
Τα ενδιαφέροντα ευρήματα έρχονται από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ οι οποίοι πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι ο «θερμοστάτης» του οργανισμού που λειτουργεί με στόχο την επίτευξη μιας σταθερής θερμοκρασίας του σώματος μέσω της καύσης του καφέ λίπους, βασίζεται στην οστική μορφογενετική πρωτεΐνη 8B, γνωστή και ως bmp8B.

Παχαίνουμε σε τρεις ώρες από το γεύμα! Το λίπος των τροφών αποθηκεύεται αμέσως στην περιφέρεια της μέσης


Παχαίνουμε σε τρεις ώρες από το γεύμα!
Τρεις ώρες μετά από ένα μεγάλο γεύμα, αρχίζουμε να παχαίνουμε! Αυτό δείχνει μια νέα μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι λιπαρές τροφές χρειάζονται ελάχιστο χρόνο για να μας… κάτσουν (κυριολεκτικώς) στην περιφέρεια της μέσης – πολύ λιγότερο από ό,τι πίστευαν ως σήμερα οι επιστήμονες.
Μέσα σε ένα τρίωρο
Σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μέσα σε ένα τρίωρο από το γεύμα, αποθηκεύεται στην περιοχή της κοιλιάς ποσότητα λίπους ίση με 2-3 κουταλάκια του γλυκού. Αν μάλιστα το άτομο καταναλώσει τροφή πάλι σύντομα, οι λιπαποθήκες του… επεκτείνονται ολοένα και περισσότερο.

Απαγορεύτηκε το Pirate Bay και στην Ολλανδία


Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας, άλλο ένα δικαστήριο, αυτό της Χάγης, αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας της ιστοσελίδας Pirate Bay, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με μεγάλα πρόστιμα, και στην Ολλανδία.

Η δημοφιλής ιστοσελίδα λειτουργεί ως ευρετήριο βοηθώντας τους χρήστες να βρίσκουν αρχεία και να τα μοιράζονται μεταξύ τους με τη χρήση του λογισμικού BitTorrent. Ολλανδικοί πάροχοι υπηρεσιών δικτύου (ISPs) σχεδιάζουν να ασκήσουν έφεση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ευθύνη τους να ενεργούν ως λογοκριτές.

Έρχονται νέες αλλαγές στο Facebook!


Τo Facebook επεξηγεί κι ετοιμάζει νέες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου του.

To δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, με αφορμή την είσοδό του στο χρηματιστήριο, ετοιμάζει νέες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου καθώς και αρκετές διευκρινίσεις γι’αυτές που ήδη ισχύουν για να μπορέσουν έτσι οι χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα ποιες πληροφορίες μοιράζονται με τους υπόλοιπους.

Γεννηματά: Να πει ξεκάθαρα ο Τσίπρας εάν έχει επιλέξει επιστροφή στη δραχμή


Γεννηματά: Να πει ξεκάθαρα ο Τσίπρας εάν έχει επιλέξει επιστροφή στη δραχμή
Βολές κατά της «διπλής γλώσσας» που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής του όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσουν, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Αναπτύσσεται χάπι κατά της μέθης.Η ιομεναζίλη εξουδετερώνει τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ στον εγκέφαλο


Αναπτύσσεται χάπι κατά της μέθης
Ένα φάρμακο το οποίο θα επιτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ χωρίς τα… παρατράγουδα της μέθης δοκιμάζεται από αμερικανούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Γέιλ οι οποίοι αναφέρουν ότι η λήψη της ουσίας ιομαζενίλη πριν από την κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να εξουδετερώσει ορισμένες από τις αρνητικές επιδράσεις του ποτού στον εγκέφαλο.


Δοκιμές σε προσομοιωτές οδήγησης


Η επίδραση του φαρμάκου δοκιμάζεται σε εθελοντές οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία προσομοίωσης οδήγησης μετά την κατανάλωση αλκοόλ προκειμένου να φανεί εάν μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια.

Στην ξενιτιά βλέπουν πλέον το μέλλον τους οι εικοσάρηδες


Στην ξενιτιά βλέπουν πλέον το μέλλον τους οι εικοσάρηδες : Η γενιά των εικοσάρηδων βλέπει το μέλλον της εκτός Ελλάδας. Η οικονομική ύφεση έχει περάσει πλέον σε όλες τις ηλικίες κι επειδή τα νούμερα λένε
Η γενιά των εικοσάρηδων βλέπει το μέλλον της εκτός Ελλάδας. Η οικονομική ύφεση έχει περάσει πλέον σε όλες τις ηλικίες κι επειδή τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια, επτά στους δέκα νέους βλέπουν ανοιχτούς τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες σε χώρες του εξωτερικού.


Αποκαλυπτική είναι η έρευνα που φέρνει στο φώς της δημοσιότητας η εταιρεία ερευνών Focus Bari για το πώς βλέπουν οι νέοι την οικονομική ύφεση και ποιες είναι οι σκέψεις τους για το μέλλον.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με βροχές και καταιγίδες


Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Ειδικότερα, επιδείνωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας με έντονες βροχές και καταιγίδες.

Διεθνή ΜΜΕ: Στις πρώτες ειδήσεις και πάλι η Ελλάδα


Διεθνή ΜΜΕ: Στις πρώτες ειδήσεις και πάλι η Ελλάδα : Μεταξύ των πρώτων ειδήσεων του διεθνούς Τύπου παραμένει και σήμερα η Ελλάδα, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης. Για νέες εκλογές που θα βυθίσουν τη
Μεταξύ των πρώτων ειδήσεων του διεθνούς Τύπου παραμένει και σήμερα η Ελλάδα, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης. Για νέες εκλογές που θα βυθίσουν τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα, μιλούν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.


Στη Βρετανία, μικρές πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης δίνει το BBC, εν αναμονή της σημερινής σύσκεψης των αρχηγών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κύπρος: Εξουδετερώθηκε βόμβα από την τουρκική εισβολή


Εξουδετερώθηκε επιτυχώς με ελεγχόμενη έκρηξη η τουρκική βόμβα βάρους πεντακοσίων λιβρών, η οποία ρίφθηκε κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και είχε καταλήξει σε πηγάδι, στην αυλή σπιτιού του χωριού Δένεια, που βρίσκεται κοντά στη γραμμή αντιπαράταξης.


Για την εξουδετέρωσή της εργάστηκαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και του στρατού από την Κύπρο και την Ελλάδα, που χρησιμοποίησαν δύο χειροβομβίδες με θερμίτη για αχρήστευση της πυρίτιδας.

Οι επτά λέξεις που είπε ο Παπούλιας στον Μιχαλολιάκο


Οι επτά λέξεις που είπε ο Παπούλιας στον Μιχαλολιάκο Ήταν χαρακτηριστική η ψυχρότητα στη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο
Οι δημοσιογράφοι δε σηκώθηκαν κι ο Πρόεδρος του είπε ΜΟΝΟ 7 λέξεις! Βγαίνοντας, κανείς δεν του έδωσε σημασία!


Με χαρακτηριστική ψυχρότητα υποδέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, χθες στο προεδρικό Μέγαρο στα πλαίσια των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

H ΕΚΤ Μιλά ανοιχτά για διαχείριση μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ


Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι επικεφαλής κεντρικών τραπεζών, συζητούν ανοιχτά τη διαχείριση μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς το πάγωμα των συζητήσεων στην Αθήνα για μια κυβέρνηση συνασπισμού, αυξάνει τις προοπτικές ότι η Ελλάδα θα αθετήσει τους όρους της διεθνούς βοήθειας.

«Κόκκινη κάρτα» οι πολιτικοί στο Euro 2012



Οι πολιτικοί δεν πρέπει να παραβρεθούν στους αγώνες του Euro 2012, που θα διεξαχθούν στην Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλείοντας παράλληλα ότι θα μποϊκοτάρουν συνολικά την οργάνωση, για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταχείριση της Ουκρανής πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.

Τι θα γίνει με τα στεγαστικά δάνεια αν πάμε σε δραχμή



Διαβάστε που θα πάνε τα επιτόκια, οι τιμές των προιόντων, οι μισθοί και οι συντάξεις στην περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ.


Από τα επακόλουθα του σεναρίου της δραχμής είναι να ''ανέβουν'' τα επιτόκια κατά 40%, ο πληθωρισμός 50% και το εξωτερικό χρέος στο 200% του ΑΕΠ, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών και ξένων οίκων.

Αν πάμε σε δραχμή, τότε αυτή αυτόματα θα υποτιμηθεί απέναντι στο ευρώ –και σε όλα τα υπόλοιπα νομίσματα ασφαλώς- κατά περίπου 70% έως 100% σε πρώτη φάση και θα συνεχίσει να υποτιμάται μέχρι τη σταθεροποίηση της οικονομίας

Νουαγιέ: Δεν θα μας επηρεάσει ενδεχόμενη «ελληνική έξοδος»



Πληθαίνουν οι φωνές που σπεύδουν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. 

Σε αυτές, προστίθεται και η άποψη του Γάλλου κεντρικού τραπεζίτη, Κριστιάν Νουαγιέ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το «ακραίο σενάριο» της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν συνιστά ουσιαστική απειλή για τις γαλλικές τράπεζες, καθώς έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες προβλέψεις.

Τουρνουά Μπάσκετ στη Γαλάτιστα


Κεντρική Μακεδονία Τουρνουά Μπάσκετ στη Γαλάτιστα

Ο Αθλητικός Όμιλος Γαλάτιστας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίριση (Ε.Ο.Κ.) και τη Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας, κατά το διήμερο 19 και 20 Μαΐου 2012, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας, οργανώνει Τουρνουά Μπάσκετ 3 με 3 (“Νέοι δρόμοι στα τρίποντα”), στο οποίο θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός τριπόντων και ελευθέρων βολών. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια γεννηθέντες από 1994 έως 2002

Ακριδόπληκτη η Πέλλα


Κεντρική Μακεδονία Ακριδόπληκτη η Πέλλα

Ως ακριδόπληκτες κηρύχθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχηΘεόδωρο Θεοδωρίδη όλες οι περιοχές της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, με αφορμή τηνεπιδρομή ακριδών στις αγροτικές καλλιέργειες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ε. Πέλλας, που εκδόθηκε για τους γεωπόνους και τους αγρότες:

Παρακαλούνται όλοι οι τοπικοί γεωπόνοι και οι παραγωγοί, αμέσως μετά τον εντοπισμό νεαρών εντόμων (κηλίδες με νεαρές ακρίδες) να προβαίνουν στα προτεινόμενα μέτρα ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα, πριν αυτές ενηλικιωθούν και αρχίζουν να πετούν, να καταστρέφουν τις καλλιέργειες και να γεννούν αυγά.

Σαν Σήμερα


14 ΜΑΪΟΥ

Γεγονότα

1796: Ο άγγλος γιατρός Έντουαρντ Τζένερ παρουσιάζει το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς.
1824: Αιγυπτιακή μοίρα υπό τον Χουρσίτ πασά εμφανίζεται έξω από την Κάσο και την κανονιοβολεί. Οι Κάσιοι, ενισχυμένοι με 600 Κρήτες, απαντούν στον εχθρικό κανονιοβολισμό. Η αιγυπτιακή ναυαρχίδα «Αφρική» προσκρούει σε ύφαλο και τα υπόλοιπα πλοία φεύγουν για τη Σούδα της Κρήτης.

Ο Χριστόφιας ανακοινώνει σήμερα την απόφαση του για τις προεδρικές του 2013



Ως η πιο κρίσιμη μέρα για τον πρόεδρο Χριστόφια και το κόμμα του, το ιστορικό ΑΚΕΛ, κρίνεται η σημερινή.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι οποίες δεν διαψεύστηκαν, ο πρόεδρος Χριστόφιας ενδεχομένως να ανακοινώσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ότι η απόφασή του είναι να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Γαλλία: Η Άνγκελα Μέρκελ δεν αποφασίζει τη μοίρα της Ευρώπης


Ερωτηματικά για το μέλλον της Ευρώπης έχει γεννήσει η σύγκρουση Παρισιού-Βερολίνου.
Κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ των γάλλων Σοσιαλιστών και της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, μία ημέρα πριν την πρώτη επίσκεψη του νεοεκλεγέντα γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στο Βερολίνο. Ο κ. Ολάντ θα ορκισθεί σήμερα, 14 Μαΐου, και αναμένεται να συναντηθεί αύριο με την κ. Μέρκελ.

«Δεν ψηφίσαμε για να υπάρχει μία πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ονομάζεται Μέρκελ και αποφασίζει τις μοίρες όλων των άλλων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπενουά Χαμόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό France 3 την Κυριακή, 13 Μαΐου.

Επιστροφή με... Καραμανλή!



Απάντηση στο άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά προς τις φιλελεύθερες δυνάμεις, με στόχο τη συγκρότηση κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού μετώπου, έδωσε ο Στέφανος Μάνος. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο πρόεδρος της Δράσης συνέδεσε το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ με την επιστροφή του Κ. Καραμανλή.

«Παραδείγματος χάριν, αν επέστρεφε ο Κώστας Καραμανλής και ο ίδιος αποφάσιζε να ανοίξει τη ΝΔ σε όλες τις συγγενείς της δυνάμεις, στο πρότυπο της ΕΡΕ» δήλωσε ο πρόεδρος της Δράσης.

Ανησυχητικά τα στοιχεία της επιστολής Παπαδήμου προς τον Παπούλια


Ανησυχητικά τα στοιχεία της επιστολής Παπαδήμου προς τον Παπούλια : Δεν περιέχονταν σε επιστολή αλλά σε σημείωμα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου οι ανησυχητικές προειδοποιήσεις του για την κατάσταση της οικονομίας  προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δεν περιέχονταν σε επιστολή αλλά σε σημείωμα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου οι ανησυχητικές προειδοποιήσεις του για την κατάσταση της οικονομίας  προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια,  διευκρίνισε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας  Παντελής Καψής, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». 

Ελληνικό «όχι» για την έκδοση Τσαλικίδη



Αρνούνται οι Δικαστικές Αρχές της Ελλάδας να εκτελέσουν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά του Αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη, κατόπιν αιτήματος της Κύπρου.  

O καφές ωφελεί κατά την εργασία


Όσοι πίνουν καφέ κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποπέσουν σε λάθη, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το London School of Tropical Medicine.
Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, αυτοί που δουλεύουν σε βάρδιες διαταράσσουν το βιολογικό τους ρολόι και κουράζονται πιο εύκολα στη δουλειά, με αποτέλεσμα να κάνουν όλο και περισσότερα λάθη.

Να κοιμάστε 6 ώρες για να να χάσετε κιλά - Ο ύπνος αδυνατίζει


Εάν δεν κοιμάστε πολύ και έχετε και τα παραπανίσια κιλάκια σας, τότε ξεκινήστε να κοιμάστε περισσότερο. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει την παραγωγή μιας ορμόνης, που ελέγχει το αίσθημα του κορεσμού, ενώ παράλληλα ενισχύει μια άλλη ορμόνη που ανοίγει την όρεξη.  

Η πίεση τώρα στον Καμμένο - Αν συμφωνήσει - πράγμα απίθανο - πάμε σε κυβέρνηση, αλλιώς πάμε σε εκλογές!



Δεν θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ - Σαμαράς: δεν ξέρω που το πάει ο κ. Τσίπρας - Βενιζέλος : Προκλητική αλαζονεία - Κουβέλης: πολιτική αθλιότητα - Τσίπρας: δεν θα προδώσουμε τον λαό - Ποιοι μιλούν για αλλαγή στάσης Καμμένου και νέα σενάρια κυβέρνησης


Ο νεος Τσίπρας είναι τώρα ο... Πάνος Καμμένος. Αφορμή, οι επτά όροι που έθεσε χθες μετά την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. Η στάση του φάνηκε να αλλάζει, έστω υπο όρους, αφού σε όλες τις προηγούμενες τοποθετήσεις του είχε ξεκαθαρίσει χωρίς να θέτει προϋποθέσεις, ότι δεν συνεργάζεται με κόμματα που υπεγραψαν το Μνημόνιο.

Το σάντουιτς έχει... γενέθλια!


Η πόλη Σάντουιτς, στη νοτιοανατολική Αγγλία, γιορτάζει τα 250 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου ομώνυμου σνακ που, σύμφωνα με το θρύλο, ήταν μια έμπνευση του κόμη του Σάντουιτς.


Ηθοποιοί με κοστούμια εποχής παρουσίασαν επί σκηνής την περίφημη βραδιά κατά την οποία ο κόμης Τζον Μόνταγκιου, μανιώδης χαρτοπαίκτης, ζήτησε να του φέρουν μια φέτα βοδινό τοποθετημένη ανάμεσα σε δύο φέτες ψημένου ψωμιού ώστε να φάει χωρίς να χρειαστεί να διακόψει το παιχνίδι του.

Τα Ωφέλη της Μεσογειακής Διατροφής στην Υγεία.Nεότερα δεδομένα


Η ελληνικού τύπου Μεσογειακή Διατροφή χαρακτηρίζεται από την αυξημένη πρόσληψη λίπους που φτάνει εώς και της τάξεως 40% από τις ολικές θερμίδες κυρίως μονοακόρεστου (ολεϊκού οξέος) που διαιτητικά συναντάται άφθονα στο ελαιόλαδο. Περιλαμβάνει την υψηλή πρόσληψη σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών, φυτοχημικών και αντιοξειδωτικών ουσιών, μέσα από τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Βέλγος πρωθυπουργός: Δώστε χρόνο και όχι συμβουλές στην Ελλάδα


Ο Βέλγος Πρωθυπουργός Elio Di Rupo προέτρεψε τους Ευρωπαίους να σταματήσουν να συμβουλεύουν την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ένα ανεξάρτητο κράτος.


«Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Πρέπει τα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση μόνα τους. Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταματήσουμε τις συμβουλές», δήλωσε ο σοσιαλιστής σε μια συνέντευξη που αναμεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και θα δημοσιευθεί στην αυριανή έκδοση της Sueddeutsche Zeitung.

Αλαβάνος:«Η Αριστερά πρέπει να πει στο λαό την αλήθεια, ότι έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει και έξοδο από το ευρώ»


Αλαβάνος: Έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει έξοδος από το ευρώ
«Η Αριστερά πρέπει να πει στο λαό την αλήθεια, ότι έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει και έξοδο από το ευρώ», επισημαίνει σε άρθρο του σε ιστοσελίδα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


«Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική». 

Προκαλούν οι επίτροποι της Κομισιόν με τα ιπτάμενα παλάτια τους


Προκαλούν οι επίτροποι της Κομισιόν με τα ιπτάμενα παλάτια τους Η Κομισιόν έκλεισε συμφωνία ύψους 12 εκατ. ευρώ για τις μετακινήσεις των στελεχών της
Σαν σύγχρονοι Μίδες ζουν οι επίτροποι της Ε.Ε. την ώρα που μας κουνούν το δάχτυλο διατυμπανίζοντας ότι βρισκόμαστε σε βαθιά ύφεση. Όπως αποκαλύπτει η βρετανική «Daily Mail», η Κομισιόν έκλεισε συμφωνία ύψους 12 εκατ. ευρώ για τις μετακινήσεις των στελεχών της, η οποία περιλαμβάνει την εκμίσθωση μερικών από τα πιο ακριβά ιδιωτικά τζετ του κόσμου, ανάμεσα τους τα Falcon 7X και Boeing 737.

Δήλωση Σαμαρά για την κατάκτηση Euroleague από τον Ολυμπιακό



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου της Euroleague από τον Ολυμπιακό στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, απέστειλε στη Διοίκηση, την Τεχνική ηγεσία και τους παίκτες το ακόλουθο τηλεγράφημα:

Μιχαλολιάκος: Τα εγκλήματα στα Καλάβρυτα έγιναν από Γερμανούς, όχι από ναζί!


Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί πολύ... παραχώρησε ο Ν. Μιχαχολιάκος μιλώντας για όλα όσα του καταλογίζουν!


Ο Ν. Μιχαλολιάκος, παραδέχεται ότι έχει γράψει ο ίδιος το 1987 εγκωμιαστικό κείμενο για τον Χίτλερ, τον οποίο αναφέρει ως "μεγάλο άνδρα του 20ου αιώνα" το οποίο είχε δημοσιευτεί σε έντυπο της Χρυσής Αυγής και τονίζει πως"Και έγκλημα να είχα κάνει θα είχε παραγραφεί" ενώ για τον Χίτλερ αναφέρει "Ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Ελλάδα και καλώς τον πολεμήσαμε. Ωστόσο, λατρεύτηκε από το γερμανικό λαό και η Γερμανία επί των ημερών του γνώρισε οικονομική άνθηση”.

ΔΗΜΑΡ: Ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας ο κ. Τσίπρας


Την έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και συγκεκριμένα η αναφορά του περί τετελεσμένης συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς κόμματος αναφέρει: