Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Προς κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία με νέο γύρο διαπραγματέυσεων

Σε νέο γύρο διερευνητικών συνομιλιών για το σχηματισμό κυβέρνησης συμφώνησαν κατά την τρίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Βερολίνο, οι εκπρόσωποι των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) υπό την Ανγκελα Μέρκελ με τους εκροσώπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) υπό τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Με απουσίες στη Νέα Σμύρνη ο Άρης- Ποιοι θα αντικαταστήσουν τους τραυματίες

Ο Άρης φιλοξενείται αύριο, Σάββατο 5/10, από τον Πανιώνιο και ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς προσπαθεί να καταστρώσει τα πλάνα του. Οι «κίτρινοι» θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Γιάννη Παπαδόπουλου και του Μιχάλη Κύργια, λόγω τραυματισμών, και ο Σέρβος τεχνικός δεν έχει αποφασίσει για τους αντικαταστάτες τους.

Συνελήφθη πρώην βουλευτής Σερρών της Χ.Α

Ο πρώην βουλευτής Σερρών Νικήτας Σιώης είναι το μέλος της Χρυσής Αυγής που συνελήφθη χθες από την αστυνομία στο Σιδηρόκαστρο και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων & πυροτεχνικών αθυρμάτων.

Σκληρό άρθρο του Γ. Πεταλωτή για τα τέσσερα τελευταία χρόνια : 4 Οκτώβρη απο το 2009 στο 2013

Τεράστιες οι ευθύνες Σαμαρά για το κλίμα μίσους όταν σήκωνε το αντιμνημονιακό μπαϊράκι
Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠαΣοΚ και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Κωνσταντινόπουλος: η Χ.Αυγή θα κλείσει τον κύκλο της, όταν θα ηττηθεί πολιτικά και κοινωνικά

«Η Δικαιοσύνη έχει τον δικό της δρόμο και θα πρέπει να προχωρήσει»τόνισε μιλώντας στον REAL FM ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «η ΧΑ θα κλείσει τον κύκλο της, όταν θα ηττηθεί πολιτικά και κοινωνικά. Τι χρειάζεται όμως για να ηττηθεί πολιτικά και κοινωνικά; Χρειάζεται μια γροθιά, να ενωθούμε όλοι μαζί. Κόμματα, ΜΜΕ – τα οποία παίζουν έναν σημαντικό ρόλο – πνευματικός κόσμος, η ίδια η κοινωνία».

Αποδοκιμασίες κατά Μπουτάρη

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην περιοχή απέναντι από τον ΟΣΕ, στη Θεσσαλονίκη, λόγω διαμαρτυρίας ατόμων που κρατούν ελληνικές σημαίες, με αφορμή την τελετή μετονομασίας της πλατείας, σε πλατεία Δυρραχίου.

Λύθηκε το πρόβλημα με το νερό στο Νεοχώρι

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επίλυσης του προβλήματος της ποιότητας του πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης του  Νεοχωρίου.«Εδώ και περίπου είκοσι μέρες ο οικισμός του Νεοχωρίου τροφοδοτείται με άφθονο και καλής ποιότητας νερό» αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Χρ. Πάχτας.«Δεδομένης της παραπληροφόρησης και της σύγχυσης  που προκλήθηκε στους πολίτες το τελευταίο χρονικό διάστημα,  θεωρούμε σκόπιμο να απαντήσουμε στα κρίσιμα ερωτήματα που μας προβληματίζουν

Γράφει η Γεωργία Σαδανά : Τι παίζει με τη Χρυσή Αυγή;

Το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής δεν είναι ικανό πια το ψιμύθιο να το καλύψει. Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη, καθηλώνοντας τις τελευταίες ημέρες την ελληνική κοινή γνώμη. Το διεθνές ενδιαφέρον για τις αποκαλύψεις αναφορικά με τη δράση του νεοναζιστικού κόμματος στην Ελλάδα δημιουργεί νέα δεδομένα, μολονότι η πολιτική πρακτική στη χώρα τα τελευταία χρόνια είναι συγκεκριμένη.

Ν Ε ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης : "ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ"



ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 19:00ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΘΕΜΑ: "ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ"
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Διασύνδεση του Ενιαίου Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων Εφοδίων και Εισροών με το ΓΕΜΗ


Με πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πραγματοποιείται διασύνδεση του Ενιαίου Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων Εφοδίων και Εισροών με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), με στόχο τη συγκρότηση ενός ενιαίου πλαισίου οργάνωσης, ενημέρωσης και χρήσης των μητρώων της δημόσιας διοίκησης, που αποτελούσε ανέκαθεν πάγια απαίτηση τόσο του εμπορικού, όσο και του αγροτικού κόσμου

Εθνική και Πειραιώς θα ιδρύσουν "bad banks" για τα κόκκινα δάνεια

Την ανάδειξή των επισφαλειών ως του μείζονος θέματος για τον τραπεζικό κλάδο επιβεβαιώνει ο σχεδιασμός των ομίλων για ενεργότερη διαχείριση των καθυστερήσεων, με την ίδρυση εξειδικευμένων μονάδων.
Με «κόκκινα» δάνεια ήδη άνω των 65 δισ. ευρώ για το σύνολο του συστήματος, οι τραπεζικοί όμιλοι ακολουθούν τη συμβουλή του ΔΝΤ για τη δημιουργία bad banks, στις οποίες

Ανδρουλάκης: Καμπάνια ενημέρωσης για το φαινόμενο του νεοναζισμού

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΚΠΕ, Νίκο Ανδρουλάκη, συναντήθηκε σήμερα με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τον Υπουργό κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και τον Υφυπουργό κ. Σ. Κεδίκογλου. Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα εξής:
«Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Πρέπει να αντιπαρατεθούμε ιδεολογικά με το φαινόμενο του νεοναζισμού. Σ αυτό το πλαίσιο αναλάβαμε, όλο το προηγούμενο

"ΟΧΙ" του ΣτΕ στον Πανίκα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας οριστικοποίησε την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία τέθηκε σε αργία ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Υπενθυμίζεται ότι από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης

Έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Θερμαϊκό

Την ενεργοποίηση της διαδικασίας για τη διεξαγωγή ερευνών υδρογονανθράκων στο Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Συγκεκριμένα, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, με απόφασή του αποδέχεται την κοινή αίτηση των εταιρειών «ENERGEAN OIL & GAS S.A.» και «RATIO OIL EXPLORATION LTD» (υπεβλήθη στις

Μετά τις ΗΠΑ, στο Ισραήλ

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στις ΗΠΑ, ο Αντώνης Σαμαράς επιστρέφει για τέσσερις ημέρες στην Αθήνα προτού αναχωρήσει και πάλι για Ισραήλ.Το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει ικανοποιημένο από τα αποτελέσματα του ταξιδιού στην Αμερική, όπου ο κ.Σαμαράς είχε συναντήσεις και με τον ισχυρό αμερικανοεβραϊκό παράγοντα. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα μεταβεί στα Ιεροσύλυμα στις 8 Οκτωβρίου,

Κωνσταντινόπουλος: Εκτός τόπου και χρόνου οι παραλληλισμοί ΧΑ με ΣΥΡΙΖΑ

«Όσοι τροφοδότησαν στο παρελθόν την κοινωνική ένταση, μιλώντας για «χούντα», «κρεμάλες», «κατοχική κυβέρνηση», ζητούν τώρα γαλήνη, ομαλότητα και σταθερότητα» τόνισε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Βουλή & Ευρωβουλή» ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Χειραψία και σύντομη συνομιλία Βενιζέλου – Σημίτη

Κάτι από την προ του 2004 περίοδο θύμιζε χθες η ατμόσφαιρα στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» στο ΥΠΕΞ, όπου παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Χρήστου Ροζάκη με το επίκαιρο θέμα «Η ΑΟΖ και το διεθνές δίκαιο».Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Κ. Σημίτη. Σε διπλανά καθίσματα διακρίναμε τον Τ. Γιαννίτση, τον Π. Ευθυμίου, τον Ν. Χριστοδουλάκη, τον Β. Κοντογιαννόπουλο, τον Γ. Ρωμαίο, τον Β. Ράπανο αλλά και τον Ι. Βαρβιτσιώτη. Το αμφιθέατρο του ΥΠΕΞ ήταν κατάμεστο, ενώ παρόντες

Τσίπρα υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν «βλέπει» η Le Monde

© fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
Πιθανό  υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν θεωρεί η Le Monde τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ο νεότερος Έλληνας πολιτικός αρχηγός προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας.
Η γαλλική εφημερίδα χαρακτηρίζει τον κ.Τσίπρα «το χαϊδεμένο παιδί της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», επισημαίνοντα ότι καλείται

Ο Κλίντον δηλώνει στο πλευρό της Ελλάδας


bill_clintonΑπό 5.000 έως 50.000 δολάρια πλήρωσαν όσοι χθες το βράδυ παρευρέθησαν στο δείπνο της Hellenic Initative για να ακούσουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον να μιλά για την Ελλάδα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Υπεγράφη η απόφαση ένταξης των δικαιούχων στη δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» σε Κιλκίς και Τρίκαλα

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς και Τρίκαλα που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης για διετήπαράταση στο πλαίσιο της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

ΠΑΣΟΚ: Προκαλεί απορία η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Απορία τουλάχιστον προκαλεί», σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει στην Βουλή την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης πολιτικών κομμάτων, των οποίων τα ηγετικά στελέχη κατηγορούνται για βαριά  εγκλήματα».

Ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Ισόπαλος με 1-1 έληξε ο αγώνας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία με αντίπαλο την Άλκμααρ.Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» με την ισοπαλία από την έδρα της  Άλκμααρ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε δύο δοκάρια με τον Τζιόλη και τον Λούκας.

Γεννηματά: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με χώρες της ΝΑ Ευρώπης στην αμυντική βιομηχανία

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνεργαστεί με έθνη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, σε ρεαλιστική βάση, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των χωρών, εξέφρασε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της στην ετήσια συνάντηση των υπουργών Άμυνας των κρατών της

Παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου για την κατάργηση του προγράμματος Διαύγεια

Η διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την υποχρεωτική ανάρτηση των αποφάσεων της Κυβέρνησης και της Διοίκησης στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα.Και τούτο, γιατί μια τέτοια απόφαση επιφέρει πλήγμα στη Δημοκρατία και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Βάλει ευθέως εναντίον της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της συμμετοχής του πολίτη στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν.