Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Διαβάστε τις διαφορές μεταξύ της γρίπης και του κρυολογήματος


Κρυώσατε ή πάθατε γρίπη; Εάν έχετε πυρετό αυτό τι σημαίνει; Πότε πονάει ο λαιμός; Στο κρυολόγημα ή στη γρίπη; Τους χειμερινούς μήνες ιδιαίτερα σχεδόν όλοι μας έχουμε προσβληθεί από γρίπη η κρυολόγημα. Τι έχουμε όμως ακριβώς από τι πάσχουμε είναι γρίπη ή κρυολόγημα: Υπάρχουν διαφορές; Είναι διαφορετικές νοσολογικές οντότητες; Ποιες είναι οι διαφορές και οι ομοιότητες ανάμεσα σε γρίπη και κρυολόγημα;

Η ονειροπόληση «λύνει» δύσκολα προβλήματα.Η απελευθέρωση του νου βελτιώνει την ικανότητα επίλυσης περίπλοκων θεμάτων


Η ονειροπόληση «λύνει» δύσκολα προβλήματα
Λύση ακόμη και για τα πιο περίπλοκα προβλήματα αποτελεί η ονειροπόληση σύμφωνα με νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ιδιοφυΐες και γνωστοί «ονειροπόλοι» όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Άιζακ Νιούτον κ.ά.  έκαναν μερικές από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην Ιστορία.

Υφάσματα γεμάτα… φως!Κουρτίνες, σκεπάσματα, τραπεζομάντιλα, ρούχα που λάμπουν με τη βοήθεια οπτικών ινών


Μέχρι σήμερα όταν αναφερόμασταν σε υφάσματα χρησιμοποιούσαμε προσδιορισμούς που περιέγραφαν την υφή, την πλέξη, τα μοτίβα τους. Πλέον όμως, μπορούμε να περιγράφουμε και τη… φωτεινότητά τους!
Ο λόγος για τη γαλλική εταιρεία LumiGram η οποία ενσωμάτωσε οπτικές ίνες σε ύφασμα δημιουργώντας μια νέα γενιά υλικού, ικανού να μετατραπεί σε φωτεινές κουρτίνες, σκεπάσματα, μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα, ταπετσαρίες επίπλων ή ακόμα και σε ρούχα.

Τα 25 κορυφαία Facebook games για το 2012


Τα 25 κορυφαία Facebook games για το 2012
Δείτε τα 25 κορυφαία παιχνίδια στο Facebook για το 2012, με βάση την υψηλότερη βαθμολογία από τους χρήστες και τον βαθμό εθισμού.
Η λίστα περιλαμβάνει web games που λανσαρίστηκαν μέσα στο 2012 στο Facebook αλλά και mobile games (για Android και iOS) με integration στο Facebook, τα οποία είχαν τουλάχιστον 100.000 ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση, ενώ η κατάταξη διαμορφώθηκε με στοιχεία από τις αξιολογήσεις που έκαναν οι χρήστες σε κάθε παιχνίδι στο App Center και τη δημοφιλία των παιχνιδιών για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου.

11 συμβουλές για να προσεγγίσετε μια γυναίκα


11 συμβουλές για να προσεγγίσετε μια γυναίκα (1)
Η τέχνη του φλερτ πιθανώς είναι από εκείνες που δεν… διδάσκονται. Για κάποιους εκπροσώπους του ανδρικού φύλου φαίνεται πιο εύκολο να «κάνουν παιχνίδι» κατά την γνωριμία τους με το αντίθετο φύλο, να φλερτάρουν με αυτοπεποίθηση και να γνωρίζουν πότε πρέπει να αναφέρουν τι, ώστε να γοητεύσουν την γυναίκα που βρίσκεται απέναντί τους.

Οι 45 πιο αξιολάτρευτες φωτογραφίες με μωρά ζώων του 2012


Οι πιο αξιολάτρευτες φωτογραφίες με μωρά ζώων του 2012 (45)
Είναι τόσο χαριτωμένα που θα ήθελες με κάποιο τρόπο να μπεις μέσα στην οθόνη και να τα αγγίξεις…


Οι θρησκείες και το σεξ: Μια σχέση... πάθους


Μπορεί ο Θεός να έπλασε με σοφία τον κόσμο και τους ανθρώπους, αλλά εν συνεχεία, τους άφησε να ερμηνεύσουν τας γραφάς κατά το δοκούν ή μάλλον κατά πώς βολεύει τον καθέναν.Έτσι, διάφορες θρησκείες ανά τον κόσμο –συμπεριλαμβανομένου του χριστιανισμού– επιβάλλουν στερήσεις και απαγορεύουν απολαύσεις ιδίως στον ερωτικό τομέα, όπου για κάποιο παράξενο λόγο θεωρούν ότι είναι… ειδήμονες. Πάμε να τις δούμε.

Το μυστήριο του Άϊ - Βασίλη που μαγεύει τα παιδιά


Το μυστήριο του Άϊ - Βασίλη που μαγεύει τα παιδιά
Παντού στον κόσμο, η μυθοπλασία του Αϊ-Βασίλη ενθουσιάζει τα παιδιά με τα δώρα και ολοχρονίς προσμένουν τον ερχομό του. Τα καινούρια παιχνίδια και ρούχα, ο μυστηριώδης τρόπος εισόδου στο σπίτι από την καμινάδα, το μαγικό ταξίδι με το έλκηθρο και τους τάρανδους, όλα συν-αποτελούν μια πραγματικότητα για το παιδί. Και το κάθε παιδί συμπρωταγωνιστεί στο παραμύθι αυτό.

Καμμένος: Υπήρχαν Δούρειοι Ίπποι στο κόμμα μου


Καμμένος: Υπήρχαν Δούρειοι Ίπποι στο κόμμα μου
Για Δούρειους Ίππους που υπήρχαν στο κόμμα του μίλησε στον Real Fm ο Πάνος Καμμένος , ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον Γιάννη Μανώλη, ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει από το κόμμα του.  

«’Ηταν επαγγελματίας συνδικαλιστής, ο οποίος πληρωνόταν και ζητούσε μάλιστα, επειδή έχασε την έδρα του, να τον εξασφαλίσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες» υποστήριξε σε βάρος του κ. Μανώλη. 

Κατέθεσε τις πινακίδες και των δύο αυτοκινήτων ο Σαμαράς!


Κατέθεσε τις πινακίδες και των δύο αυτοκινήτων ο Σαμαράς!
Δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και τους κατέθεσε τις πινακίδες! Αυτό προκύπτει από την  δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, στην οποία αναφέρεται ότι διαθέτει μεν δύο αυτοκίνητα (ένα 2.000 κυβικών και ένα 1.549 κυβικών), αλλά έχει καταθέσει και για τα δύο τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.

Ανακάλυψαν το γονίδιο της αθανασίας!


Ανακάλυψαν το γονίδιο της αθανασίας!
Γιατί αρρωσταίνουμε, γιατί γερνάμε, γιατί πεθαίνουμε; Επί αιώνες η επιστήμη προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να βρει το ελιξίριο της νεότητας. Γερμανοί ερευνητές έκαναν τώρα μια σπουδαία ανακάλυψη.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κιέλου έβαλαν στο μικροσκόπιό τους ένα ον, το οποίο θεωρείται "αθάνατο": ο λόγος για την ύδρα, ένα μοναχικό υδρόζωο του γλυκού νερού που έχει μορφή πολύποδα. Όπως εξηγεί ο Τόμας Μπος, από την ερευνητική ομάδα του Κιέλου: «Τα ζώα αυτά είναι αθάνατα, το γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Με διάφορα τεχνικά τρικ κοιτάξαμε τα γονίδια των κυττάρων τους και διαπιστώσαμε ότι ένα γονίδιο μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Ξέρετε ποιος είναι ο μεγαλύτερος μαμάκιας στο ζωικό βασίλειο;


Ξέρετε ποιος είναι ο μεγαλύτερος μαμάκιας στο ζωικό βασίλειο;
Οι μητέρες όρκες ζουν περισσότερο για να φροντίζουν τους γιούς τους, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Exeter, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Science».

Οι φάλαινες δολοφόνοι γεννούν στα 30 τους όμως μπορούν να ζήσουν άλλα 50 χρόνια. Πέρα από τον άνθρωπο, κανένα άλλο είδος δεν συνεχίζει να ζει τόσο πολύ μετά την αναπαραγωγική ηλικία.

Χ.Μάτης: Η πρώτη πράσινη αξία είναι η διαφάνεια


Στις 12 και στις 13 Δεκεμβρίου, έχετε προσκληθεί στη ιδρυτική συνεδρίαση του Δικτύου των Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, το οποίο οργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τους προβληματισμούς, τους οποίους εξέφρασα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και εξαιτίας των οποίων καταψήφισα τη σχετική εισήγηση, παρά το γεγονός ότι εκφράζω μια παράταξη, η οποία έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ των συνεργασιών.
Τα επίμαχα θέματα είναι τα εξής:

Παραιτήθηκε ο Ζώης - Δεν μπορώ να συνομιλώ με το χάος του κ. Καμμένου


Το κλίμα στο κόμμα του Καμμένου  βαραίνει επικίνδυνα…- Ποιούς λόγους επικαλείται ο Ζώης και κατηγορεί για αφερεγγυότητα τον Καμμένο, υποκρισία και πολυγλωσσία
Την απόφασή του παραιτηθεί από εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Χρήστος Ζώης. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ζώης δεν ήταν βουλευτής, αλλά στέλεχος του κόμματος του Πάνου Καμμένου με τη θέση του εκπροσώπου

Σοβαρά επεισόδια στην κυπριακή Βουλή

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί στο χώρο της κυπριακής Βουλής, όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών, μεταξύ αστυνομικών και κατόχων αξιογράφων.
«Μην ψηφίσετε το νομοσχέδιο για να μην γίνετε εγκληματίες» φώναζαν εκατοντάδες αγανακτισμένοι διαδηλωτές στους βουλευτές, καλώντας τους να μην ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο.
Παρότι υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν κατάφερε να κρατήσει το πλήθος έξω από το κτίριο της Βουλής, ωστόσο οι αστυνομικοί απέτρεψαν την είσοδό τους στην αίθουσα όπου

Μίνι «επεισόδιο» Σαχινίδη-Στουρνάρα για τους …αναπήρους

Στα χέρια των πολιτικών αρχηγών έχει περάσει πλέον η διαβούλευση για το φορολογικό νομοσχέδιο, που βρίσκεται πια στην τελική ευθεία.
Σε συνομιλίες που θα έχουν πιθανότατα μεταξύ τους εντός της ημέρας αναμένεται να καταλήξουν επί των τεσσάρων εκκρεμών από την Παρασκευή σημείων, με το ΠΑΣΟΚ να επιμένει ιδιαίτερα στο θέμα των αναπήρων, κάτι που προκάλεσε στο παρασκήνιο έντονη κόντρα του Φίλιππου Σαχινίδη με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Ειδικότερα, πάντως, στην διάσταση απόψεων που παρατηρήθηκε

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι αντιδήμαρχοι του Μπουτάρη

Τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων του ζήτησε και έλαβε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Πριν από λίγες
ημέρες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε είχε προαναγγείλει ότι η θητεία των αντιδημάρχων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Κάποιοι τότε τον είχαν κατηγορήσει ότι επιστράτευσε ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να προστατεύσει τον αντιδήμαρχο, Χασδάι Καπόν από τα πυρά

Δείτε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τα πόθεν έσχες των πολιτικών

Στη σελίδα της Βουλής στο διαδίκτυο, βρίσκονται από σήμερα και μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013  τα «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών
που αφορούν το οικονομικό έτος 2011.
Στα «πόθεν έσχες» περιλαμβάνονται όλα τα πολιτικά πρόσωπα όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, όλοι οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, και φυσικά οι βουλευτές και ευρωβουλευτές. Τέλος έχουν

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Κιλκίς




ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ!
Μια εβδομάδα απομένει μόνο από την έναρξη λειτουργίας του μοναδικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Δήμου Κιλκίς, που θα λάβει χώρα για 2η συνεχόμενη χρονιά στην κεντρική Πλατεία Ειρήνης της πόλης του Κιλκίς, από 17 έως 30 Δεκεμβρίου. 

Ο τύπος της Τρίτης 11/12/2012


Ποια θέματα κυριαρχούν: οι αλλαγές που επέρχονται στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων με νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης, η ολοκλήρωση της επαναγοράς ομολόγων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, οι αναμενόμενες αυξήσεις της ΔΕΗ.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

Σέρρες: Πίστα skatedoard στην οδό Δορυλαίου


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: Πίστα skatedoard στην οδό Δορυλαίου
Η οδός Δορυλαίου σύμφωνα με την απόφαση 614/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών ενσωματώνεται με το χαρακτηρισμένο ως κεντρικό Πάρκο της πόλης. 


Έτσι, ο εκεί διαμορφωμένος χώρος πρασίνου του θερινού θεάτρου, του αναψυκτηρίου και των συντριβανιών που λειτουργούν από το καλοκαίρι επεκτείνεται.  

Συγκέντρωση τροφίμων στην Έδεσσα


Κεντρική Μακεδονία Συγκέντρωση τροφίμων στην Έδεσσα

Ο δήμος Έδεσσας, όπως κάθε χρόνο, θα δώσει και φέτος πακέτα αγάπης σε άπορους δημότες για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Για τις φετινές γιορτές οι ανάγκες είναι πιο αυξημένες από κάθε άλλη φορά και για το λόγο αυτό καλούμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να συνδράμουν την προσπάθεια του Δήμου για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Ανέγερση του 1ου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ στη Βέροια


Κεντρική Μακεδονία Ανέγερση του 1ου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ στη Βέροια
Με το υπ΄αριθ. 9565/3-12-2012 έγγραφο της η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει το Δήμο Βέροιας σχετικά με την θετική αξιολόγηση και επιλογή για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» της πράξης με τίτλο "ΑΝΕΓΕΡΣΗ 1ου ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 2ου ΓΕΛ ΣΤΟ Ο.Τ. 631 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΟΤΖΑΛΙΚΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ".

Νέα Μουδανιά: Προστασία αστέγων λόγω χαμηλών θερμοκρασιών


Κεντρική Μακεδονία Νέα Μουδανιά: Προστασία αστέγων λόγω χαμηλών θερμοκρασιών
Ο Δήμος Ν. Προποντίδας, σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, υλοποιεί σχέδιο δράσης, προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο, εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο του χειμώνα.

Παρακαλούνται οι πολίτες σε επείγουσες περιπτώσεις να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας, η οποία βρίσκεται στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα 2373350266 και 6973399114.

Θεσσαλονίκη: Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Προειδοποιεί


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη: Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Προειδοποιεί
Κώδωνα κινδύνου για τα τεράστια προβλήματα που ενδέχεται  να προκαλέσει  στη δημόσια υγεία  στην αισθητική και στη λειτουργία της πόλης η ανεξέλεγκτη συσσώρευση σκουπιδιών λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, κρούει ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Σχολεία στη βόρεια Ελλάδα κλειστά λόγω έλλειψης πετρελαίου


Σχολεία στη βόρεια Ελλάδα κλειστά λόγω έλλειψης πετρελαίου
Στη Φλώρινα σχολεία έμειναν κλειστά τη Δευτέρα λόγω της χιονόπτωσης και της χαμηλής θερμοκρασίας που έφτασε τους -5 βαθμούς Κελσίου.
Ο βασικός λόγος δεν είναι τα χιόνια και η αδυναμία πρόσβασης στα σχολεία αλλά η έλλειψη πετρελαίου.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας, καθώς πολλά σχολεία, ειδικά στη Δυτική Μακεδονία κινδυνεύουν με λουκέτο, λόγω της έλλειψης πετρελαίου, όπως αναφέρει το Βήμα.

Σε κλοιό κινητοποιήσεων όλη η Ελλάδα.Ποιοι απεργούν


Σε κλοιό κινητοποιήσεων όλη η Ελλάδα.Ποιοι απεργούν
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δικαστές της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης αλλά και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ εκτός από τους φαρμακοποιούς, σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν και οι γιατροί.

Εντείνει το μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή το ΠΑΣΟΚ


Εντείνει το μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή το ΠΑΣΟΚ
Το μεσημέρι σήμερα, μάλιστα, πραγματοποιείται μεγάλη σύσκεψη για το θέμα στην Ιπποκράτους, ενώ αύριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Ο Γιάννης Μανώλη "καίει" τον Πάνο Καμμένο


Ο Γιάννης Μανώλη "καίει" τον Πάνο Καμμένο
Την παραίτησή του από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπέβαλε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης προκαλώντας την οργή του Πάνου Καμμένου ο οποίος κατήγγειλε πως « Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Καλό ταξίδι».

Στη Βουλή το φορολογικό.Τέλος και στην επιστροφή φόρου!


Στη Βουλή το φορολογικό.Τέλος  και στην επιστροφή φόρου!
Ξεχάστε αυτά που ξέρατε! Κάποτε όλοι περίμεναν μια μικρή ή μια μεγάλη επιστροφή φόρου που σήμερα καταργείται…

Το φορολογικό νομοσχέδιο έχει πάρει πλέον το πράσινο φως από τη τρόικα αλλά έως τη Δευτέρα αργά το βράδυ, δεν υπήρχε πλήρης έγκριση αφήνοντας περιθώριο για τροποποιήσεις!

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ


Εχθές στην Ιπποκράτους συνεδρίασαν όλες οι Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε από στελέχη που συμμετείχαν, μας ανέφεραν, ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στέλεχος μάλιστα από τα Νότια Προάστια, μας είπε χαρακτηριστικά το εξής: « Με την κρίση που περνάει το κόμμα μας, ήταν και σε εμένα πολύ δύσκολο να καταλάβω, πως μαζεύτηκε τόσος κόσμος. Ούτε σε προεκλογικές περιόδους πολύ

Υπερρεαλιστικά ξυλόγλυπτα έργα!


perierga.gr - Υπερρεαλιστικά ξυλόγλυπτα έργα!
Ο Randall Rosenthal είναι ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ο «μάγος» της ξυλογλυπτικής τέχνης. Κι όχι άδικα!

David Glasheen, ένας σύγχρονος Ροβινσώνας


David Glasheen, ένας σύγχρονος Ροβινσώνας
Έπειτα από ένα επώδυνο διαζύγιο αλλά και την απώλεια εκατομμυρίων δολαρίων στο χρηματιστηριακό κραχ του 1987, ο Αυστραλός David Glasheen παράτησε την μέχρι τότε άνετη ζωή του στο Σίδνεϊ για να εγκατασταθεί μόνιμα στην προσωπική του όαση. Ένα έρημο τροπικό νησί 1.500 μίλια ανοικτά των ακτών του Brisbane.

Finsrud Wheel.Η ασταμάτητη μηχανή..


 
Ο μηχανισμός «Finsrud Wheel», ειναι δημιούργημα του Νορβηγού  Reidar Finsrud.Ο μηχανισμός αυτός  λειτουργεί ακατάπαυστα από το 1996, χωρίς να συνδέεται με εξωτερική πηγή ενέργειας. Εφαρμόζοντας  έναν συνδυασμό της βαρύτητας, μαγνητών αλλά και τη φιλοσοφία του εκκρεμούς, η παράξενη «μηχανή του Finsrud» λειτουργεί ασταμάτητα από το 1996 που συναρμολογήθηκε για πρώτη φορά.

Οι εμπνευσμένες φωτογραφίες σκύλων του Γουίλιαμ Γουίγκμαν


Ο Γουίλιαμ Γουίγκμαν είναι γνωστός για τις διασκεδαστικές φωτογραφίες των σκύλων του, του Μαν Ρέι, της Φαίη, της Μπατίνα, του Τσούντο και του Τσίπι.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ντύνει τα αγαπημένα του κατοικίδια με αστεία κοστούμια, τα τοποθετεί σε περίεργα σκηνικά, περιμένει την κατάλληλη έκφραση στα πρόσωπά τους και πατάει το κουμπί!

"1984" - Ένα προφητικό βιβλίο


"1984" - Ένα προφητικό βιβλίο
Έχουν περάσει περισσότερα από εξήντα χρόνια από τότε που ο Τζορτζ Όργουελ δημοσιεύθηκε το προφητικό μυθιστόρημα του, "1984", και υπό το φως των σημερινών γεγονότων δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι είμαστε σε κατεύθυνση προς τον εφιάλτη που τόσο εύστοχα περιγράφεται στο έργο του βιβλίου. Αν κάποιος ήθελε να έχει μια καλύτερη ιδέα των επιβληθέντων γεγονότων τις ελίτ στον κόσμο, τότε δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτε άλλο παρά να διαβάσει το βιβλίο 1984.