Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Χειροτερεύουν οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την αποδοτικότητα του εκπαιδευτικού της συστήματος, αφού εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τον μέσο όρο των 65 χωρών μελών του ΟΟΣΑ.
Η έρευνα PISA του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης διεξάγεται ανά τριετία και για τρεις τομείς :

Μιχάλης Καρχιμάκης : ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ....ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Παρακολουθώ μέρες τώρα την συζήτηση γύρω απο το θέμα των πλειστηριασμών.
Αλήθεια ειναι ότι έχει αναγορευθεί  σε μείζον ζήτημα και για την κοινωνία και για την κυβέρνηση ,με ένα πινγκ πονγκ δηλώσεων και αντιπαραθέσεων για το τι πρέπει να γίνει .
Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθεί ότι ειναι

Η Ελλάδα καταρρέει απελπισμένη ενώ οι ειδικοί μιλάνε για αριθμούς

Στην τραγική ειρωνεία της αντίθεσης ανάμεσα στις αλληλοσυγκρουόμενες αναλύσεις των διάφορων εμπειρογνωμόνων σε σχέση με την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας επικεντρώνεται το άρθρο της ιταλικής έκδοσης του διεθνούς οικονομικού σάιτ, με την υπογραφή του Αλεσάντρο Προϊέτι.

''ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ''...

«Όχι άλλα μέτρα, δεν αντέχουν οι πολίτες» ήταν το μήνυμα του Εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδη κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2014 στην Ολομέλεια της Βουλής. Η κυβέρνηση «οφείλει να δεσμευτεί ότι ο Προϋπολογισμός δε
θα αναθεωρηθεί» μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Ο Φ. Σαχινίδης ζήτησε την χορήγηση του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους και σε άτομα με αναπηρία και να υπάρξει

Αιχμές Βενιζέλου κατά Στουρνάρα

Αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών άφησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών

Συνάντηση του Αθανάσιου Τσαυτάρη : με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ε.Ε.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης συναντήθηκε χθες, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, με ομάδα μελών του  Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (AMCHAM EU).
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μελάς και αρμόδια για την ελληνική Προεδρία στελέχη του ΥπΑΑΤ.

Δήλωση Γιάννη Μαγκριώτη για επαναλειτουργία ΕΤ3.

«Δηλώσεις  αρμοδίων κρατικών λειτουργών αλλά και  πληροφορίες που διοχετεύτηκαν προς τη κοινή γνώμη, δημιουργούν την αίσθηση ότι η ΕΤ3, στην καλύτερη περίπτωση όταν επαναλειτουργήσει, θα έχει πρόγραμμα ολίγων ωρών και πολύ περιορισμένες δραστηριότητες. Αυτή η αίσθηση ενισχύεται διότι δεν έχει λειτουργήσει η ΕΤ3 εδώ και μήνες,  όπως έχουν δηλώσει οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες. 

Παραίτηση του γραμματέα του κόμματος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λάμπρου Μίχου.

Στον απόηχο της επανεκλογής της Λούκας Κατσέλη στην Κοινωνική Συμφωνία ήρθε η παραίτηση του γραμματέα του κόμματος Λάμπρου Μίχου.«Η Κοινωνική Συμφωνία είναι πλέον το κόμμα της κυρίας Κατσέλη» (αναφορά σε συνακόλουθα περιττεύει), αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του, καταλήγοντας:«Ατυχής

Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με δηλώσεις που αφορούν αλλαγές στον Καλλικράτη και τον εκλογικό νόμο, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πρώτη περίοδος εφαρμογής του «Καλλικράτη» δεν ολοκληρώθηκε ακόμη.
Πριν αποτιμήσουμε πλήρως, θεσμικά και με σοβαρότητα τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του, δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές. Πολύ περισσότερο όταν οι αναφορές σε αλλαγές του «Καλλικράτη» γίνονται πρόχειρα, αποσπασματικά και χωρίς ουσιαστικό διάλογο τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και με τα

Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ ?

«Η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο να προκηρύξει τριπλές εκλογές την άνοιξη» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και προσθέτει: «Αν γίνουν απλώς αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές την προσεχή άνοιξη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν το φάσμα της συντριβής. Και θα είναι δύσκολο μια

Ψηφίστηκε επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Συνέντευξη για τη Κεντρική Μακεδονία Μπροστά

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο ο όμιλος προβληματισμού «Κεντρική Μακεδονία-Μπροστά» να μετεξελιχθεί σε παράταξη η οποία θα διεκδικήσει τον περιφερειακό θώκο Κεντρικής Μακεδονίας στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τα μέλη που τον απαρτίζουν. Προς το παρόν, όπως τόνισαν στην παρουσίαση του think tank σε δημοσιογράφους επιχειρούν να συγκροτήσουν την ομάδα των ανθρώπων εκείνων που θα καταθέσουν προτάσεις ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες για την περιφέρεια.

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης στο Φεστιβάλ Γεύσεων «Ελλάδα - Γιορτή - Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013», όπου το ΥπΑΑΤ προέβαλε τα ελληνικά όσπρια

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξηςκαι Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης επισκέφθηκε, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ «Ελλάδα - Γιορτή - Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013» που διοργάνωσε το περιοδικό «Αθηνόραμα», στο Helexpo Palace, στο Μαρούσι Ο κ. Τσαυτάρης επισκέφθηκε αρχικά το περίπτερο του ΥπΑΑΤ, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, όπου παρουσιάστηκαν

«Η λιτότητα παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα»

Με μία πολυσέλιδη εργασία του, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, επικρίνει πολλές από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επέβαλαν μέτρα λιτότητας, ότι «έχουν ξεχάσει τις υποχρεώσεις τους για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως την προστασία των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των πλέον ευάλωτων ομάδων του

Πρωταθλητής κόσμου μαθητών ο Κ. Ζώτος του λυκείου Καμπάνη Κιλκίς στην δισκοβολία

Ήταν γι’ αυτόν μία εξαιρετική αγωνιστική χρονιά επιτυχιών και διακρίσεων σε πανελλήνιο, βαλκανικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Φαίνεται, όμως, ότι ο Κυριάκος Ζώτος… κρατούσε το καλύτερο γιά το τέλος της!
Έτσι, την Δευτέρα 1.12.13 ο 17χρονος ρίπτης του ΓΣ Μανδρών και μαθητής του λκείου Καμπάνη Κυριάκος Ζώτος ανεδείχθη

Ο Τριαντάφυλλος Πέτρογλου νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ/ΝΔ Kιλκίς

Ο δικηγόρος Τριαντάφυλλος Πέτρογλου είναι από την Κυριακή 1.12.13 ο νέος πρόεδρος της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής Κιλκίς της ΝΔ, διαδεχόμενος τον καθηγητή μαθηματικών Δημήτρη Ιωακειμίδη.
Οι εκλογές διενεργήθηκαν με το σύστημα των εκλεκτόρων, με μοναδικό υποψήφιο τον κ. Πέτρογλου.
Από τους 47 έχοντες δικαίωμα ψήφου ψήφισαν οι

Νίκος Ανδρουλακης : ''ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ - ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ''...

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων και στις οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων, εξέφρασε τη Δευτέρα ο γραμματέας... της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης από την Κατερίνη όπου περιοδεύει.
«Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να συναινέσουμε σε άνοιγμα των πλειστηριασμών» δήλωσε ο ίδιος και τόνισε ότι η μάχη που δίνεται για παραμονή στο ευρώ ως στόχο έχει να μην υπάρξει μια βίαιη

Goldman Sachs: Κανένας κίνδυνος για φούσκα στις αγορές το 2014

Προετοιμασμένοι για μια διόρθωση των διεθνών αγορών έως και 10% το 2014 θα πρέπει να είναι οι επενδυτές, σύμφωνα με την Goldman Sachs σε νέα έκθεσή της για την πορεία των χρηματιστηρίων το προσεχές έτος.
Όπως επισημαίνει ο  αναλυτή της αμερικανικής επενδυτικής

Τροπολογία από ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς

Καταθέτει τροπολογία στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ για το πάγωμα των πλειστηριασμών, σύμφωνα με την οποία θα παρατείνεται η προστασία του νόμου Κατσέλη για την πρώτη κατοικία και θα απαγορεύεται η πώληση των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds.
Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητηριο, η αξιωματική αντιπολίτευση με τροπολογία που θα

Πλειστηριασμοί: Νόμος προστασίας κόντρα στην τρόικα

Σε μονομερή ενέργεια προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να προστατεύσει τους αδύναμους και τα φτωχά νοικοκυριά από τους πλειστηριασμούς. Το σενάριο που προκρίνει η ελληνική πλευρά αφορά σε τριετή περίοδο προστασίας για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ

Κωνσταντινόπουλος: Πρόβλημα χωρίς προηγούμενο από την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα δημιουργήσει όχι μόνο κοινωνικό πρόβλημα, αλλά πρόβλημα που δεν θα έχει προηγούμενο, προειδοποίησε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Τα στεγαστικά δάνεια δεν δημιουργούν προβλήματα. το μήνυμα

Το εμπόριο γύρισε στο... 1997

Έκρηξη κατά 76,4% των απλήρωτων υπερωριών, αύξηση κατά περίπου 16.000 των ατόμων που απασχολούνται μερικώς, αλλά και απώλειες 176.400 θέσεων εργασίας και 130.000 επιχειρήσεων, είναι ο δραματικός απολογισμός του εμπορίου στα πέντε χρόνια της οικονομικής ύφεσης.

Στο Βέλγιο την έδρα του ΝΑΤΟ μεταβαίνει ο Β. Βενιζέλος

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μεταβαίνει, σήμερα, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει, την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, στις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Βορειοατλαντικού

Η Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ : Προτείνει ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο

Ως προς το νέο αναπτυξιακό πρότυπο:
Είναι πλέον ανάγκη
1.      Να κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα σε παραγωγικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα σε εκείνες που αξιοποιούν εγχώριους πόρους και ελληνικές πρώτες ύλες, οι χρηματοδοτικοί πόροι που σήμερα διαθέτει η χώρα μας  ( Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ευρωπαϊκές συμμετοχές, τραπεζικός δανεισμός κλπ).