Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

«Πυρά» υπουργών για το άρθρο των τριών


Απάντηση στο περίφημο άρθρο των τριών υπουργών (Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση) έδωσαν χθες...
στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οι εκπρόσωποι του λεγόμενου «λαϊκού ΠΑΣΟΚ», δηλώνοντας το δικό τους «παρών», μετά από εκείνο των «μεταρρυθμιστών» και το προϋπάρχον του Ευ. Βενιζέλου. Την ίδια ώρα, στην κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη αρραγούς μετώπου ενόψει της διαπραγμάτευσης της Κυριακής στη

Τους πολιτικούς αρχηγούς βλέπει αύριο ο Παπανδρέου


Picture 0 for Τους πολιτικούς αρχηγούς βλέπει αύριο ο ΠαπανδρέουΟ κ. Παπανδρέου στις 12.00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, στις 13.00 με τη γ.γρ. του ΚΚΕ και στις 15.00 με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Ραντεβού με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς έκλεισε σήμερα ο πρωθυπουργός, με φόντο τις οικονομικές εξελίξεις, το χρέος και τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου. Ο κ. Παπανδρέου στις 12.00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, στις 13.00 με τη γ.γρ. του ΚΚΕ και στις 15.00 με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο θρίαμβος της αναίδειας και της απληστίας Άρθρο-παρέμβαση για την κρίση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Κιλτίδη


Picture 0 for Ο θρίαμβος της αναίδειας και της απληστίας


Άρθρο του βουλευτή του ΛΑΟΣ, πρώην υφυπουργού, Κώστα Κιλτίδη
 
Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις. Γλώσσα, νόημα, πολιτική˙ η αναγκαία και ικανή συνθήκη για ύπαρξη κοινωνίας και έθνους. Η ύβρις προς διαχρονικές αρχές εκφράζεται πάντοτε με αναίδεια και καταλήγει στο ανήθικον. Αγνοήθηκε η αιδώς στην κοινωνία και καταπατήθηκε το ηθικόν, ως πεμπτουσία του έθνους που είναι το ηθικόν. Η ευθύνη των υποτιθέμενων καθοδηγητών πολιτικών απόλυτη και των πνευματικών ηγητόρων μεγίστη.

Αστυνομικός με καταθέσεις 2,26 εκατ. ευρώ στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

«Λαβράκι» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, με τους ελεγκτές να εντοπίζουν πρώην αστυφύλακα που υπηρετούσε στη Δυτική Θεσσαλονίκη να έχει αδικαιολόγητες καταθέσεις εκατομμυρίων και δική του εταιρεία στοιχηματισμού...στην Αυστρία!

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Η Χίλαρι Κλίντον πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Τρίπολη για να δείξει την στήριξη των ΗΠΑ στο λιβυκό λαό μετά την νέα μεταβατική κυβέρνηση και να θέσει νέες βάσεις στις σχέσεις των χωρών.Η επίσκεψη αυτή κρατήθηκε μυστική για λόγους ασφαλείας. H κ.Κλίντον έχει
προγραμματίσει συνομιλίες, με ανώτερους αξιωματούχους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου αλλά και με εκπροσώπους των γυναικών και των νέων της Λιβύης.Εκτός από τα ενθαρρυντικά μηνύματα, η υπουργός

S&P: Υποβάθμιση 24 ιταλικών τραπεζών



Η Standard and Poor΄s Ratings, προχώρησε σήμερα στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης 24 συνολικά χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την αξιολόγηση σε 18 άλλα που περιλαμβάνουν τις UniCredit και Intesa Sanpaolo.
Οι Banca Monte dei Paschi di Siena, Banco Popolare και UBI Banca, είναι μεταξύ των υποβαθμισμένων.

Με τον Μπερλουσκόνι τα έβαλαν οι ιταλικές τράπεζες




Σκληρή κριτική στον ιταλό Πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, άσκησαν σήμερα οι ιταλικές τράπεζες, χρεώνοντάς του τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και προειδοποιώντας παράλληλα ότι η εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα υποχωρεί συνεχώς.

Η κινεζική οικονομία ρίχνει το χρυσό



Κατακόρυφη πτώση σημειώνει σήμερα ο χρυσός στον απόηχο των στοιχείων που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας από την Κίνα και έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας επιβράδυνε το γ΄ τρίμηνο.
Ειδικότερα, το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 9,1% το γ΄ τρίμηνο σε ετήσια βάση, επιβραδύνοντας από ανάπτυξη 9,5% κατά το β΄ τρίμηνο και χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη

Παπανδρέου: Ερχόμαστε βήμα - βήμα πιο κοντά στον στόχο


Παπανδρέου: Μήνυμα στους ακραίους και στις τράπεζες

Στις 19:20 ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ενώπιον της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η οποία διήρκησε μία ώρα και κατά την οποία ανέφερε: «Οφείλουμε να αντέξουμε στον πόλεμο για να κερδίσει η χώρα... οφείλουμε να δείξουμε ψυχραιμία και να υψώσουμε το ανάστημά μας».
Ο κ.Παπανδρέου ζήτησε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους την κρίσιμη αυτή στιγμή κατονομάζοντας ευθέως τους δικαστές, τους επιχειρηματίες και τις τράπεζες.

Μαγειρικό αλάτι: Εξαπλάσια χωρητικότητα στους μελλοντικούς σκληρούς δίσκους


Μια νέα μέθοδος, προερχόμενη από τη Σιγκαπούρη, υπόσχεται να αυξήσει δραματικά τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων που χρησιμοποιούμε στους υπολογιστές μας. Ο σκληρός δίσκος είναι η «αποθήκη» του συστήματος, όπου ο χρήστης έχει αποθηκευμένο το σύνολο του λογισμικού και τα όποια προσωπικά αρχεία (φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο, μουσική).

Ο όγκος της χωρητικότητας, κατά την πορεία εξέλιξης των εν λόγω εξαρτημάτων υπολογιστών σε βάθος χρόνου, συνεχώς αυξάνεται, μόνο που τα τελευταία χρόνια έχει συναντήσει εμπόδια, για περαιτέρω αύξηση, χωρίς να γίνουν κάποιες υποχωρήσεις.

Ικανοποίηση του αιτήματος για τη διατήρηση του Επιδόματος Παραμεθορίων Περιοχών στο Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην παρέμβασή της κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στις 11 Οκτωβρίου και στη συνέχεια σε επιστολή που απέστειλε στις 14 Οκτωβρίου προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον καλούσε να αποκαταστήσει στο προς ψήφιση Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων τη διαφαινόμενη αδικία προς τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες παραμεθορίων περιοχών, με τη διατήρηση του σχετικού επιδόματος ως έχει στο σύνολο του νομού και όχι σε ζώνη 20 χλμ. από τα σύνορα όπως προβλεπόταν στο σχετικό νομοσχέδιο όταν αυτό αρχικά κατατέθηκε.

Αύριο οι συναντήσεις του Παπανδρέου με Καρατζαφέρη, Παπαρήγα και Τσίπρα

Αύριο θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμ

Και ξαφνικά ... Πόλεμος Χατζηνικολάου Τριανταφυλλόπουλου

Και ξαφνικά ... Πόλεμος Χατζηνικολάου Τριανταφυλλόπουλου
Η εκπομπή "Κίτρινος Τύπος" του Μάκη Τριανατφυλλόπουλου δεν βγήκε απόψε ποτέ στον αέρα. Διάβαστε τι έγραψε στο site του ο Δημοσιογράφος
για να αντιληφθείτε και το παρασκήνιο:
«Η υπομονή και η ανοχή έχουν πάντα τα όριά τους. Αυτά τα όρια ξεπεράστηκαν για πολλοστή φορά τη Δευτέρα το βράδυ όταν 20 λεπτά πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» δεν είχε ακόμα αρχίσει. Η ώρα έναρξης της εκπομπής είχε ήδη παραβιαστεί κατά ένα ημίωρο.

Θα μας πάει όλους... Γενέθλια με 93 κεράκια σήμερα για το Μητσοτάκη

Θα μας πάει όλους... Γενέθλια με 93 κεράκια σήμερα για το Μητσοτάκη
Γενέθλια έχει σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος γεννήθηκε στις
18 Οκτωβρίου 1918. Ο Κώστας Μητσοτάκης αναμένεται να τα γιορτάσει σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ απο το πρωί δέχεται στο γραφείο του ευχές απο συγγενείς και φίλους.

Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα ο Ολυμπιακός Β.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας είχαν προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, προκειμένου να «μπλοκάρουν» την αντικατάστασή τους από το σημερινό Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάνουμε ένα πόλεμο»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο πως αφενός δεν περιμένει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα από τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου κι αφετέρου πως η κυβέρνηση έχει λάβει τα σκληρά μέτρα λιτότητας, καθώς η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου.

Το θαυματουργό κέικ!


Το θαυματουργό κέικ!

Μπορεί να συντηρήσει τον ανθρώπινο οργανισμό επί ένα 24ωρο.
Το θαυματουργό ελληνικό αρτοσκεύασμα αποτελεί παγκόσμια πατέντα, που ήδη διατίθεται στο εμπόριο και έχει γίνει περιζήτητο εκτός συνόρων. Ονομάζεται κέικ αποκατάστασης Feed Back και το κύριο συστατικό του προέρχεται από το τυρόγαλα ή ορό γάλακτος, το εξαιρετικά ρυπογόνο απόβλητο των τυροκομείων, που απορρίπτεται ανεξέλεγκτα στα ποτάμια, εξαφανίζοντας το οξυγόνο και κάθε ίχνος ζωής σε ακτίνα χιλιομέτρων.

Μοτοσικλέτα κινείται με «βενζίνη» τουαλέτας! (Video)


Μοτοσικλέτα κινείται με «βενζίνη» τουαλέτας!
Ιαπωνική εταιρία κατασκεύασε μια μοτοσικλέτα που κινείται με βιοκαύσιμα και πιο συγκεκριμένα με βιοαέριο που παράγεται από τα κόπρανα ζώων και τα οικιακά λύματα. Το Toilet Bike Neo είναι μια τρίτροχη μοτοσικλέτα που μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 85 χλμ/ώρα. 
Τη μοτοσικλέτα κατασκεύασε η Toto που είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής τουαλετών στην Ιαπωνία και ανάμεσα στα άλλα έχει φτιάξει και τουαλέτες που…μιλάνε στους χρήστες τους.

Σύλληψη 47χρονου για ναρκωτικά στο Πολύκαστρο-Κιλκίς

  
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Πολύκαστρο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας 47χρονος, διότι σε διενεργηθείσα έρευνα σε δύο σπίτια του,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ποσότητα κάνναβης (209) γραμμαρίων και (1) δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1,30 μέτρων.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Ο OIKOΣ MOODY'S

Ο διεθνής οίκος προειδοποίησε τη Γαλλία πως έχει τρεις μήνες για να περάσει κρίσιμες δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Εαν δεν προλάβει η Γαλλική οικονομία να σημειώσει πρόοδο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες
τότε η Moody΄s θα αναθεωρήσει σε αρνητική την αξιολόγηση της.

"Μπισκοτάκι για γιατρικό" - Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει

Η νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές φαίνεται ρεαλιστική
«Μπισκοτάκι για γιατρικό – ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung (του Μίχαελ Μάρτενς) για τον διακαή πόθο του κ. Αντώνη Σαμαρά να κυβερνήσει, αν ήταν δυνατόν χθες, την Ελλάδα:

«Η νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές φαίνεται ρεαλιστική. Εδώ και εβδομάδες η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Όμως όλοι απορούν, όχι μόνον οι Έλληνες, αλλά και οι Ευρωπαίοι, γιατί θέλει κάποιος αυτή τη στιγμή να αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδας…; Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κυριαρχεί ο σκεπτικισμός. Στην κρίση ο Έλληνας πολιτικός διακρίθηκε κυρίως για την αρνητική του στάση.» 

Φαλάκρα...... τέλος!

Φαλάκρα...... τέλος!
Καλά τα νέα για όσους πάσχουν από αλωπεκία, μια και ερευνητές του πανεπιστημίου του Yale προχώρησαν σε μία σημαντική και ελπιδοφόρο ανακάλυψη, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες κατά της πάθησης.

Οι άνδρες που αρχίζουν να εμφανίζουν τα διάφορα «μοτίβα» αλωπεκίας εξακολουθούν να έχουν βλαστικά κύτταρα στις ρίζες των θυλάκων, ωστόσο χρειάζεται να λάβουν σήματα από το ίδιο το δέρμα, για να δραστηριοποιηθούν και πάλι. Μέχρι τώρα, η φύση και η πηγή των σημάτων αυτών παρέμενε ένα μυστήριο, όμως ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Yale υποστηρίζουν ότι την ανακάλυψαν.

Ζώα και φυτά συρρικνώνονται! «Ενοχη» για τη μείωση του μεγέθους τους η υπερθέρμανση του πλανήτη


Ζώα και φυτά συρρικνώνονται!
Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά ακόμη και η τεράστια πολική αρκούδα… συρρικνώνεται. «Ενοχη» για αυτή τη συρρίκνωση φαίνεται να είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη η οποία δεν έχει πλήξει μόνο τις αρκούδες αλλά και πολλά άλλα είδη του φυτικού και του ζωικού βασιλείου, όπως σημειώνεται σε νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην on-line έκδοση της επιθεώρησης «Nature Climate Change».
Ο επίκουρος καθηγητής Ντέιβιντ Μπίκφορντ από το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης που ήταν εκ των κύριων συγγραφέων της μελέτης τόνισε ότι «σύμφωνα με τα πιο απαισιόδοξα σενάρια οι σοδιές και τα ζώα θα συρρικνωθούν κάποια στιγμή σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχει άμεση επίδραση για την ασφάλεια των τροφίμων».

Ξεγέλασε τους Ναζί και τον θάνατο!

Ξεγέλασε τους Ναζί και τον θάνατο!
Τι κι αν ήταν μόλις 14 ετών; Η Helga Weiss προσποιήθηκε πως ήταν μεγαλύτερη σε ηλικία, ξεγελώντας τους Ναζί και τον θάνατο στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Auschwitz!

Η 80χρονη σήμερα Τσέχα καλλιτέχνιδα μεταφέρει τις τραγικές της μνήμες από το Ολοκαύτωμα σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει του χρόνου.

Γιατί πάνε ένα μήνα πίσω οι έρευνες για το φυσικό αέριο στη Κύπρο.

Ισραηλινά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι προβλήματα παρουσιάστηκαν στη γεώτρηση του οικοπέδου 12 που κάνει η Noble Energy.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά το γεωτρύπανο της εταρείας αντιμετωπίζει πρόβλημα ,γιατί χτύπησε σ΄ εστίες νερού και αερίου. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία γεωτρήσης θα καθυστερήσει για ένα μήνα και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Νοεμβρίου 2011. 

Ισραηλινά ΜΜΕ γράφουν ότι παρόμοια προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις γεωτρήσεις στο  Λεβιάθαν, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ισραηλινή γεώτρηση. 

Παπουτσής: Ευνοϊκότεροι όροι αποπληρωμής δανείων για ένστολο και πολιτικό προσωπικό

Ένστολοι έφταναν στο σημείο να μην πληρώνονται καν μισθό για να εξυπηρετούνται αυτομάτως τα δάνειά τους
Ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής των δανείων του ένστολου και πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε ο υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλ. Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, κ. Αλ. Αντωνόπουλο.

Την απόφαση έλαβαν ύστερα από τη δημοσιοποίηση περιστατικών όπου ένστολοι έφταναν στο σημείο να μην πληρώνονται καν μισθό για να εξυπηρετούνται αυτομάτως τα δάνειά τους μέσω αυτού και πρακτικά μετά τις τελευταίες αιματηρές περικοπές, να καταλήγουν να εργάζονται μόνο για την εξυπηρέτηση των δανείων. 

Νέα επίθεση δέχθηκε ο δήμαρχος Συκεών Δανιηλίδης

Νέα επίθεση δέχθηκε ο δήμαρχος Συκεών Δανιηλίδης
Νέα επίθεση δέχθηκε ο δήμαρχος Συκεών Νεάπολης Σ. Δανιηλίδης, αυτή τη φορά από εργαζομένους στους ΟΤΑ Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενοι, που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο όπου συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, ζητούσαν σε έντονο ύφος από τον δήμαρχο να δηλώσει στήριξη στον αγώνα τους.

Σε δήλωσή του μετά τα νέα επεισόδια σε βάρος του, ο Σ. Δανιηλίδης τόνισε τα εξής:

Άγριος καυγάς Παπακωνσταντίνου και Παπαθανασίου στον Πρετεντέρη

Άγριος καυγάς Παπακωνσταντίνου και Παπαθανασίου στον Πρετεντέρη
Σε άγριο προσωπικό καυγά εξελίχθηκε η «σύγκρουση» ανάμεσα στους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Παπαθανασίου, όπως ορθά την ονόμαζε το σούπερ που υπήρχε ακριβώς στο κάτω μέρος της οθόνης του Mega κατά την διάρκεια της εκπομπής του Γιάννη Πρετεντέρη. Οι δύο πολιτικοί ήταν προσκεκλημένοι στην «Ανατροπή» και διασταύρωσαν τα ξίφη τους, ξεπερνώντας όμως αρκετές φορές τα όρια.

Επιχείρηση «ηρεμία» εντός και εκτός




Αντιμέτωπη με την κοινωνική αντίδραση, αλλά και την αντίθεση βουλευτών του ΠΑΣΟΚγια την εφαρμοζόμενη πολιτική και τα μέτρα που εισάγονται με το πολυνομοσχέδιο, η κυβερνητική ηγεσία αναζητεί τρόπους κατευνασμού της κοινωνίας και σταθεροποίησης της κατάστασης στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.
Χθες, στην πολύωρη συνεδρίαση -άτυπη- του Υπουργικού Συμβουλίου, εκφράσθηκε αγωνία για τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις, αλλά και για την ψηφοφορία της Πέμπτης, επί του πολυνομοσχεδίου, καθώς η υπερψήφισή του -και μάλιστα χωρίς αλλαγές στα κρίσιμα άρθρα του, όπως το 37- είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ για τη χορήγηση της 6ης δόσης.

Σαν Σήμερα...


18 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Λουκάς, Λουκία
  • Γεγονoτα

1851: Πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος του Χέρμαν Μέλβιλ «Μόμπι Ντικ», με τίτλο «Η Φάλαινα».
1925: Με αφορμή ένα μικρό συνοριακό επεισόδιο, ξεσπά πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, που θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα κοστίσει τη ζωή 50 ανθρώπων.

Φτιάχνει κόμμα με Νεοδημοκράτες ο Φλωρίδης!

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις...

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού υπο τον Γιώργο Φλωρίδη έχει ήδη ξεκινήσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, με ότι αυτό θα σημάνει για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, λέγετα ότι ο πρώην υπουργός έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή στο νέο κόμμα και παλιών στελεχών της

Πρωτοβουλία Βασίλη Γιουματζίδη για την αθρόα διαρροή καταναλωτών προς τις γείτονες χώρες

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Γιουματζίδης κατέθεσε ερώτηση, που συνυπογράφουν άλλοι 4 Βουλευτές παραμεθόριων περιοχών, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, για την αθρόα διαρροή καταναλωτών προς τις γειτονικές χώρες.

Κοινός Διοικητής στα Νοσοκομεία Έδεσσας & Γιαννιτσών

Με την υπ΄αριθ.Υ10β/Γ.Π 108698/29-9-2011 απόφαση  του Υπουργού Υγείας και Κοιν.Αλληλεγγύης  διορίζεται  ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΥ του Ηλία πτυχιούχος Ακτινοφυσικός του Α.Π.Θ, ως κοινός Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων: Γ.Ν.Εδεσσας και Γ.Ν.Γιαννιτσών αρμοδιότητας της 3ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας του ΥΥΚΑ, πλήρους και αποκλειστικής

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΑΝΤΩΝΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ"- ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ..."

Για δεύτερη φορά ο κ. Παπανδρέου είναι πολύ πιθανόν να επιχειρήσει -στο πλαίσιο της σημερινής του συνάντησης με τον κ. Σαμαρά - να τον πείσει προκειμένου να υπερασπιστεί έστω εμμέσως τις κυβερνητικές επιλογές στην οικονομία, προσκαλώντας.. τον να εμφανιστούν μαζί στην Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Κυριακής. Η κίνηση αυτή, ωστόσο, έχει χαρακτηριστεί- από

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

Αναστολή της προγραμματισμένης απεργίας τους αποφάσισαν οι τελωνειακοί, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, που την έκρινε παράνομη και καταχρηστική. Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Τελωνειακών Ελλάδας, είχε οργανώσει επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην υπαγωγή τους

Αυτό ήθελαν να προλάβουν οι τρείς; - Ετοιμάζεται πολιτική κίνηση ως τις 10/11

'Οπως αποκαλύπτει σήμερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, είναι θέμα ημερών να εκηλωθεί μια πολιτική πρωτοβουλία από ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα εκτός βουλής και η οποία πιθανότατα θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του κομματικού συστήματος.

Κριτική υπουργών για το άρθρο των «τριών»


  
Κριτική υπουργών για το άρθρο των «τριών»
Μια ατμόσφαιρα υπόκωφης έντασης υπήρξε στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, καθώς το άρθρο των τριών υπουργών (Αννα Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδος, Ι. Ραγκούσης) πυροδότησε σκληρά σχόλια από πολλούς υπουργούς, αλλά οι τόνοι της συζήτησης δεν ανέβηκαν σε καμία στιγμή.