Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

'' ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ '' ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ...

Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη σχεδιαζόμενη δημιουργία μεταλλείων χρυσού και χαλκού στα Κρούσια και στο Πάικο, πραγματοποίησαν κάτοικοι του Κιλκίς.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατείας Ειρήνης,  εκπρόσωπος του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς, καθώς και βουλευτές του Νομού. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς

"Επαναστατούν" και οι βουλευτές της ΝΔ!


Αυτό δεν το περίμενε κανείς από την Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ πριν λίγα χρόνια! Οι βουλευτές του κόμματος, που άλλοτε συνήθιζαν να πηγαίνουν στην Βουλή , άπαντες με γραβάτα , κοστούμια τελευταίας λέξης της μόδας και γενικά ήταν στην ...τρίχα, πλέον ...αντιγράφουν εκείνους της Αριστεράς!
Αθλητικά παπούτσια, σακάκι χωρίς γραβάτα και εσχάτως ούτε καν σακάκι , ακόμα και μπλουζάκια αλλά και τζιν παντελόνια έχουν μπει πλέον για τα καλά στη γκαρνταρόμπα των βουλευτών της δεξιάς, δείχοντας με αυτό το στυλ να

250.000 ευρώ την εβδομάδα ο μισθός του Σαρκοζί...




Σάλο έχει προκαλέσει στα γαλλικά Μέσα η είδηση ότι η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley πρότεινε θέση συμβούλου συνεδρίων – εισηγητή στον τέως Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί. Η αμοιβή; 250.000 τα 45 λεπτά! Αναλυτικά είναι... 92 ευρώ το δευτερόλεπτο και 5.550 ευρώ το λεπτό! Αυτό το ποσό θα το λαμβάνει εβδομαδιαίως, σύμφωνα με το δημοσίευμα του

Άρης: Φιλικό με την Μπενφίκα στις 9/9

Ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι έκλεισε ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, εκμεταλλευόμενη τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, ήρθε σε συμφωνία με τη Μπενφίκα, ώστε να αναμετρηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές για

Ο Γιώργος Παπανδρέου επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς


Ο Γιώργος Παπανδρέου επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς





 
 
Παμψηφεί και δι' ανατάσεως των χειρών επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν, στη Ν. Αφρική.

Η διαδικασία της εκλογής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με ανάταση των χεριών, καθώς ο κ. Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.

Άρης προς ΑΕΚ: Κάτω τα χέρια απ' τον Γιαννιώτα

Αυστηρή απάντηση προς πάσα κατεύθυνση, αλλά κυρίως προς την ΑΕΚ δίνει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ
με αφορμή τα όσα δήλωσε ο μέτοχος της ομάδας, Γιάννης Φωτίου, για τον παίκτη της Άρη (δείτε ΕΔΩ). Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Άρης τονίζει: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ σημειώνει προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά προς την ΠΑΕ Α.Ε.Κ. ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Γιάννης Γιαννιώτας έχει κανονικά και εν ισχύ συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ και η οποιαδήποτε επαφή ή όχληση προς αυτόν από μέλος του διοικητικού συμβουλίου ή συνεργάτη αυτού, πέρα από τους κανόνες ηθικής,

ΓΑΠ:"Πάλεψα για το λαό μου"



Η πολιτική βούληση απουσιάζει τόσο από την Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, προκειμένου να προχωρήσει σε προοδευτικές αλλαγές, τόνισε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου από το Κέιπ Τάουν, μιλώντας "εκ προσωπικής πείρας".

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος έχει θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της Διεθνούς, επισήμανε ότι ο ίδιος πάλεψε για αλλαγή και πως η αδράνεια συνεχίζει να "σακατεύει" την παγκόσμια οικονομία.

ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΑΡΣΕΝΑΛ, ΣΑΛΚΕ ΚΑΙ ΜΟΝΠΕΛΙΕ
Σχετικά βατή, μπροστά στους άλλους ομίλους που έπεσαν μεγαθήρια, η κλήρωση για τον Ολυμπιακό που πριν από λίγο έπεσε με τις Άρσεναλ και Σάλκε στον δεύτερο όμιλο του Champions League. Η τέταρτη ομάδα του συγκεκριμένου γκρούπ είναι η Μονπελιέ. Ο Ολυμπιακός θα παλέψει για τη δεύτερη θέση, αν και κατά το παρελθόν έχει κερδίσει δυο φορές την

Κ. Μαρκόπουλος: "Ο κ. Στουρνάρας είναι άξιος μαθητής των Σημίτη και Παπαντωνίου"

Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος
με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. "Ο κ. Στουρνάρας είναι άξιος μαθητής του κ. Σημίτη και του κ. Παπαντωνίου. Έκανε με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την ίδια χειραγώγηση μετοχής με τις δηλώσεις που έκαναν τότε και στο χρηματιστήριο και χάθηκαν οι περιουσίες των Ελλήνων.

Την... είπε στον Βενιζέλο η Διαμαντοπούλου!

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη, είχε πει το εξής: "Αν κάποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί ως Ιφιγένεια, ώστε να φυσήξει ούριος άνεμος στα πανιά της Ευρωζώνης, κάνουν λάθος"

Η απάντηση, ήρθε από την Άννα Διαμαντοπούλου, σήμερα!

Δύο οι "γαλάζιοι" αντάρτες



Δύο είναι οι "γαλάζιοι αντάρτες" βουλευτές που αρνούνται να ψηφίσουν τα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια.
Πρώτος, όπως γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, είναι ο Δημήτρης Κυριαζίδης, βουλευτής Δράμας και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας των αστυνομικών υπαλλήλων ο οποίος σε επιστολή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων καθώς τίθενται για τον ίδιο θεμάτα ηθικής τάξης και

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ME TON ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ



Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας τον κ. Λυκουρέντζο και όλη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την υποδοχή και την ενημέρωση σε βάθος. Κάναμε μια συζήτηση για όλες τις πτυχές του προβλήματος της υγειονομικής μας πολιτικής, γιατί ο πολίτης όταν μιλάει για κοινωνικό κράτος όταν μιλάει για μια κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και συνοχής, έχει στο μυαλό του το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας.

Γκίβαλος: «Δεν θα πάω στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έγινε μια χοντράδα»!



Γκίβαλος: «Δεν θα πάω στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έγινε μια χοντράδα»!
Στον «αέρα» όπως φαίνεται μένει η «αντι- εκδήλωση» του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου καθώς με δηλώσεις του, ο Μενέλαος Γκίβαλος, που είναι επίσημος ομιλητής είπε ότι δεν θα παραστεί!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ...

Η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, μετά τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε :
'' Ο επόμενος μήνας και οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για το μέλλον του ευρώ, της Ευρώπης. Η Κομισιόν θα πάρει πολύ  σημαντικές αποφάσεις που, αφορούν την Ευρώπη, αλλά και τον Ευρωπαϊκό Νότο και, βεβαίως, την Ελλάδα.

Στην ίδια εταιρία με Κλίντον, Ανάν και Σβαρτζενέγκερ «Ενοικιάζεται» ο… Γιώργος


 
 


Νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες ανοίγονται για τον Γιώργο Παπανδρέου, έστω κι αν στην Ελλάδα αμφισβητείται έντονα και διεξάγονται ακόμη και δικαστικές έρευνες σε βάρος του. Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε συνεργασία με το διεθνές πρακτορείο The Harry Walker Agency, που αναλαμβάνει να «νοικιάζει» σε ενδιαφερόμενους ομιλίες ηγετών και επιφανών προσωπικοτήτων. Εάν δηλαδή ένα ίδρυμα, ινστιτούτο ή άλλος φορέας θέλει να διοργανώσει εκδήλωση με ομιλητή μία διεθνούς φήμης προσωπικότητα, απευθύνεται στο πρακτορείο και με ένα αντίτιμο, εξασφαλίζει την παρουσία και την ομιλία αυτού του προσώπου.  

Βρέθηκε γονίδιο που κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες



Το «γονίδιο του πολεμιστή» που κάνει επιθετικούς τους άντρες, είναι το «γονίδιο της ευτυχίας» για τις γυναίκες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Όπως ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, η χαμηλή έκφραση του γονιδίου ΜΑΟΑ προκαλεί θετικά συναισθήματα στις γυναίκες. Στους άντρες, όμως, ασκεί ακριβώς την αντίθετη δράση, καθώς σχετίζεται με την επιθετικότητα.
«Είναι το πρώτο γονίδιο της ευτυχίας που εντοπίζεται στις γυναίκες», δήλωσε ο επικεφαλής

«ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΟ» Γεννηματά: «Η 3η Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ»


Γεννηματά: «Η 3η Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ»
Mιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για την εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη είπε πως θα είναι μια ιδεολογική ομιλία που θα εξηγεί πως συνδέονται τα συνθήματα της ιδρυτικής πράξης του κόμματος με τη σημερινή συγκυρία και πραγματικότητα.
Σε ό,τι αφορά την αφίσα και την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ημέρα που χρησιμοποιεί τα συνθήματα «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία»» ανέφερε: «η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Δεν πίστευα πως είναι αληθινό. Εάν αυτό είναι σε γνώση πράγματι του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, εγώ θεωρώ ότι είναι ένα πάρα

Συμβουλές σε φοιτητές



Συμβουλές προς τους φοιτητές που ψάχνουν σπίτι δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, με ανακοίνωσή του.  
Ειδικότερα:
•Τα σπίτια, στο κέντρο των πόλεων, είναι κατά κανόνα παλαιότερα και πιο ακριβά, σε σχέση, με αυτά, που βρίσκονται, εκτός κέντρου.
• Ελέγχουμε την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι μας παρέχει αυτή (supermarket, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη κ.λπ.).
• Ελέγχουμε, καλά, το σπίτι, για να διαπιστώσουμε τυχόν βλάβες

Κινηματογραφική ληστεία με λεία 127.000 ευρώ στο Κιλκίς


Κινηματογραφική ληστεία με λεία 127.000 ευρώ στο Κιλκίς
Κινηματογραφική ληστεία εκτέλεσαν τρεις άνδρες στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων (στο ύψος του χωριού Μικροδάσους Κιλκίς), οι οποίοι φορώντας κουκούλες, ακινητοποίησαν όχημα που επέβαιναν υπάλληλοι του καταστήματος αφορολογήτων ειδών Ευζώνων και με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν σάκο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 127.700 ευρώ.   

ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Φυσιολογική εξέλιξη,  Νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο Μ. Κεφαλογιάννης συγκέντρωσε 301 ψήφους ακολούθησε ο
Νικήτας Κακλαμάνης με 186 και ο Θ. Λαμπρόπουλος με 12 ψήφους.  Η διαδικασία της καταμέτρησης ολοκληρώθηκε στις 14.30 και αναμένονται δηλώσεις από το νέο

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Μόνο μια στιγμή είχε διάρκεια η απογοήτευση που δημιούργησε στην αγορά η καθυστέρηση της Credit Agricole στην απόφαση για το μέλλον της Emporiki Bank. Χθες έγινε γνωστό ότι η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με την Societe Generale για την απόκτηση της Geniki Bank ενώ ώρες απομένουν για την αποσαφήνιση της τύχης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το ΤΤ θα ακολουθήσει τα χνάρια της ATE Bank με την διάσπασή του σε καλό και κακό κομμάτι όπου το κακό θα τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης και το καλό θα μεταβιβαστεί σε άλλη τράπεζα.

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


«Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους συνέχισε πρόσφατα να επιδεινώνεται, προκαλώντας μεγάλες ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα. Ειλικρινά, είμαι κι εγώ ανήσυχος», ανέφερε ο Κινέζος πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο κύριες ανησυχίες: Πρώτον, αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη και δεύτερον αν η Ιταλία και η Ισπανία θα λάβουν ολοκληρωμένα μέτρα ανάκαμψης. Η δε καγκελάριος της Γερμανίας περιέγραψε λεπτομερώς στον Γ. Τζιαμπάο τα μέτρα που η Ε.Ε. σχεδιάζει να λάβει για να αντιμετωπίσει την κρίση, επιμένοντας στην ύπαρξη «πολιτικής

Στη Βουλή οι περικοπές στο μισθό Πρωθυπουργού και Υπουργών


Επιπλέον μειώνονται από 10%-25% όλα τα ενοίκια που πληρώνει το Δημόσιο και καταργούνται κατά τρεις οι γενικές γραμματείες
Αρχίζει σε μία ώρα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του σχεδίου νόμου για την περιστολή των δημοσίων δαπανών. Ανάμεσα στα άρθρα του νομοσχεδίου υπάρχουν οι περικοπές στο μισθό του Προέδρου της Βουλής, του Πρωθυπουργού, των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και του αρχηγού της Αξιωματική Αντιπολίτευσης οι οποίες επέρχονται με την κατάργηση των εξόδων

EKΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αντώνης Σαμαράς: «Αυτό είναι το τελευταίο πακέτο επώδυνων περικοπών»



Αντώνης Σαμαράς: «Αυτό είναι το τελευταίο πακέτο επώδυνων περικοπών»
«Ο νέος γραμματέας θα ανασυντάξει τις νέες μας δυνάμεις. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα για να εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «βασικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι το λόμπι της δραχμής».

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ



Οι επικείμενες μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών προκάλεσε «αναταράξεις» στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων καθώς τίθενται για τον ίδιο θεμάτα ηθικής τάξης και αξιοπιστίας.
Διαβάστε αναλυτικά.
«Στην τριαντάχρονη αγωνιστική μου διαδρομή έμαθα να λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Η Σακοράφα στο πλευρό τους



Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι παράγοντες και οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση με συμβολικούς αποκλεισμούς των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στο Ηράκλειο στην συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης βρέθηκαν  αντιδήμαρχοι  δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι στους Δήμους του νομού , αλλά και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με την Σοφία

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ-Θ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΣΙΔΗΣ

Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 73 ετών ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γουσίδης, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και- μεταξύ άλλων- επικεφαλής του Γραφείου Βόρειας Ελλάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη

Στη Ρεάλ το Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2-1 την Μπαρτσελόνα

Στη Ρεάλ Μαδρίτης κατέληξε ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Ισπανία. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο επιβλήθηκε με 2-1 της Μπαρτσελόνα στον δεύτερο τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, που διεξήχθη στο «Μπερναμπέου» και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, αφού στο πρώτο ματς είχε μεν ηττηθεί, σημειώνοντας ωστόσο δύο εκτός έδρας γκολ (3-2) στο «Καμπ Νου».

Τα γκολ της «βασίλισσας» σημείωσαν οι

Μοσκοβισί: Απειλή για την ευρωζώνη τυχόν ελληνική έξοδος...




Η αποχώρηση μέλους από την ευρωζώνη συνιστά απειλή για το σύνολό της, συνοδευόμενη μάλιστα από τον κίνδυνο της διάχυσης του φαινομένου, επισημαίνει ο... υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του την εφημερίδα «les Echos». Μάλιστα χαρακτηρίζει σημαντικό «σοκ» τυχόν ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη.

TA ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Με βάση τέσσερα κριτήρια, κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά και περιουσιακά, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης είναι 120 εκατ. ευρώ και θα επιβαρύνει τον

Έσκασε τη "βόμβα" ο Νικολόπουλος: Νέο «ξε-ΚΙΝΗΜΑ» με σύγχρονο Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα- Μίλησε για «Ν.Δ. του 21ου αιώνα»-ΦΩΤΟ




Έσκασε τη "βόμβα" ο Νικολόπουλος: Νέο «ξε-ΚΙΝΗΜΑ» με σύγχρονο Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα- Μίλησε για  «Ν.Δ. του 21ου αιώνα»-ΦΩΤΟ Δημιουργία, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ενός δικτύου ανταλλαγής σκέψεων και ιδεών

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την μεγάλη και λαϊκή κεντροδεξιά παράταξη σε προσωπικό του μαγαζάκι, ούτε να ακολουθήσει την μοίρα του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, o οποίος σήμερα Τετάρτη, μία μέρα πριν την εκλογή του νέου Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας,πραγματοποίησε συγκέντρωση στελεχών και πολιτικών φίλων του στην Πάτρα, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία που ο ίδιος, μαζί με άλλα στελέχη ξεκινάει, για την αναγέννηση του χώρου της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην Ελλάδα.

«Με εξόντωσαν για να κρύψουν τις ευθύνες»



Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο περιοδικό «Επίκαιρα» ο πρώην ισχυρός άνδρας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος απορρίπτει τις εις βάρος του κατηγορίες για μίζες και μαύρο πολιτικό χρήμα, τονίζοντας ότι η δίωξη του είναι καθαρά πολιτική και πίσω της κρύβεται η «ανίερη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ», για την οποία καταλογίζει προσωπικά ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Την νέα οικονομική του πρόταση αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Στην Κουμουνδούρου μελετούν υπό διαφορετικό πρίσμα τις δηλώσεις των ευρωπαίων


Την νέα οικονομική του πρόταση αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Εντείνει τους ρυθμούς προετοιμασίας για την προσεχή περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στραμμένο κατ' αρχάς στην παρουσία του κ. Αλ. Τσίπρα στην ΔΕΘ και εν συνεχεία στην διαμόρφωση μίας πολιτικής και οικονομικής πρότασχης, με βάση τα υπό διαμόρφωση δεδομένα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κύριο στοιχείο που αξιολογείται πλέον στην Κουμουνδούρου, είναι οι διακηρύξεις και οι δηλώσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, περί παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. 

Στο τραπέζι κατάργηση δώρων για τους συνταξιούχους ιδιωτικού - δημοσίου τομέα


Oι σημαντικές διαφωνίες να συνεχίζουν να υφίστανται

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις επιδίδονται οι κυβερνητικοί εταίροι προκειμένου να «κλειδώσει» οριστικά το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, με σημαντικές διαφωνίες να συνεχίζουν να υφίστανται παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα. 

Κατά τη σύσκεψη 
που είχε έως αργά την Τετάρτη το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, για τα μέτρα έπεσε στο τραπέζι, η πλήρης κατάργηση του συνόλου των δώρων (Πάσχα, Χριστουγέννων, καλοκαίρι) για όλους τους συνταξιούχους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εντός της ημέρας αρχίζει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων των εκπροσώπων των κομμάτων με τον υπουργό Οικονομικών. 

Δημόσιο: Τις ζημιές θα πληρώνουν οι υπάλληλοι


Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τη ζημιά που προκαλούν σε βάρος του Δημοσίου, από δόλο ή βαριά αμέλεια, όπως προβλέπει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, με την οποία υπενθυμίζει ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 3528/2007 περί αστικής ευθύνης υπαλλήλων:

Οι φόβοι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καθυστερούν τη συμφωνία για τα μέτρα



Δυσβάστακτο αποδεικνύεται το πολιτικό βάρος, που επιφέρει στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού το πακέτο των σκληρών μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ (ή και πιθανόν 13,5 δισ. ευρώ). Παρότι η πολιτική βούληση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και οδηγεί στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας έναντι της τρόικας, όπως και η αποφυγή κυβερνητικής κρίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης αποφεύγουν να δώσουν έγκριση στις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου, τις οποίες πάντως έχει υιοθετήσει κατ’ αρχήν το Μέγαρο Μαξίμου.

Τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση (και) από τους νοσοκομειακούς γιατρούς


Οι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα είναι αναγκασμένοι από Δευτέρα να πληρώνουν από την τσέπη τους φάρμακα και ιατρικές επισκέψεις

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο χώρος της Υγείας, καθώς μετά τους φαρμακοποιούς που προχωρούν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Σεπτεμβρίου και τους συμβεβλημένους γιατρούς που αποφάσισαν αναστολή της συνεργασίας με τον Οργανισμό από 3 Σεπτεμβρίου, στο χορό μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι απειλούν με «σκληρές κινητοποιήσεις» αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη περικοπή «επιπλέον 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο», δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν ούτε ένα ευρώ από το μισθό τους.

Την πολιτική γραμματεία του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε ο Ευ. Βενιζέλος

Για τη «στρατηγικού χαρακτήρα» συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Πολιτική Γραμματεία του Κινήματος, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ότι τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ πρέπει να ενταχθούν σε ένα συνολικό πακέτο που να μπορεί να παρουσιαστεί ευπρόσωπα στη Βουλή και την κοινή γνώμη και να υποστηριχθεί στο πλαίσιο μιας αφήγησης.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε μέτρα στα τυφλά Ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση ζητεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ


Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε μέτρα στα τυφλά





 
 
Την πρόταση του ΠαΣοΚ για την ανάγκη να παρουσιάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί μια εθνική στρατηγική και όχι μόνο μέτρα, επανέλαβε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΠαΣοΚ. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, η συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν κυρίως στρατηγικού χαρακτήρα και εξήγησε τη διαφορά μεταξύ της δικής του άποψης και του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά.

Η σκέψη του πρωθυπουργού, είπε, ήταν ότι μετά το άτυπο ECOFIN και Eurogroup τα οποία θα συνεδριάσουν στη Λευκωσία στις 14 Σεπτεμβρίου, να κληθεί η Βουλή να ψηφίσει ένα πακέτο μέτρων. Στη συνέχεια να αξιολογηθούν τα μέτρα αυτά από την τρόικα ώστε να υποβάλλει την

«Πράσινο» για 35 εκατ. ευρώ στην ΚΕΔΕ



«Πράσινο» για 35 εκατ. ευρώ στην ΚΕΔΕ
Ποσό 35 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Οικονομικών στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), καθώς διαπιστώθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι η σχετική πίστωση είναι διαθέσιμη προς ανάληψη, και αφού ελήφθησαν υπόψη τα ταμειακά διαθέσιμα και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου.