Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Έκτακτο Eurogroup αποκλειστικά για την Ελλάδα την Τετάρτη


http://newpost.gr/post/163663/ektakto-Eurogroup-apokleistika-gia-tin-ellada-tin-tetarti/Η προοπτική διενέργειας ενός έκτακτου Eurogroup την Τετάρτη, αυστηρά επικεντρωμένου στο ελληνικό ζήτημα, είναι η πλέον πιθανή σύμφωνα με το σχεδιασμό των ευρωπαίων θεσμικών παραγόντων, αφού η εξέλιξη των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών δεν έχει επιτρέψει την οριστικοποίηση της έκθεσης της τρόικας, αλλά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας επί του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στοιχεία για την περιουσία των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας ζήτησε ο Τσίπρας...


Αναλυτικά στοιχεία τόσο για τα αποθεματικά όσο και για την ακίνητη περιουσία του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας -που καταργούνται- ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας ζητά να μάθει, μεταξύ άλλων

Νομαρχιακή Επιτροπή Πασοκ Α Θεσσαλονίκης: Ανακοίνωση για το ναό της Αφροδίτης



Εκφράζουμε την ανησυχία μας και την διαφωνία μας για την επιχειρούμενη απόκρυψη και κατάχωση του αρχαϊκού ναού του 6ου π.Χ. αιώνα, του ναού της Αφροδίτης, όπως αυτός ανασυντέθηκε στα ρωμαϊκά χρόνια, ως ναός λατρείας των ρωμαϊκών αυτοκρατόρων.

Συνεργασία ΥΠΕΚΑ - ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Δήμων


Με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, Κώστα Σερράου, και τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Γιώργου Κοτρωνιά, συναντήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΚΑ ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, στο πλαίσιο της συνεργασίας Ομάδας Εργασίας του γραφείου υπουργού του ΥΠΕΚΑ με την ΚΕΔΕ και τους Δήμους της χώρας, που έχει συσταθεί με στόχο την άμεση συνεργασία για θέματα που

Αναβλήθηκε η δίκη των κατηγορουμένων για τα επεισόδια στις Σκουριές


Για τις 14 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη των 14 ατόμων, που κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στις Σκουριές και στο Χονδρό Δένδρο της Μεγάλης Παναγίας στη Χαλκιδική, στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Οι γιατροί του ΕΣΥ δεν δικαιούνται να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας

Αποδεκτή έκανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, την ομόφωνη γνωμοδότηση του Δ΄Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΕΣΥ δεν δικαιούνται, ως δημόσιοι υπάλληλοι, να προβαίνουν σε επίσχεση

εργασίας, λόγω οφειλόμενων αμοιβών από δεδουλευμένες εφημερίες. Επίσης, δεν δικαιούνται μισθού και λοιπών αποδοχών

Ψάρι εξουδετερώνει τα θύματά του με νερό


Ιταλοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο που καλύπτει το ψάρι – τοξότη, το οποίο πιάνει έντομα και μικρά ζωάκια φτύνοντας νερό.

Το ψάρι – τοξότης κυνηγά ανυποψίαστα θηράματα που πετούν ή κάθονται σε φυτά πάνω από το νερό. Καταφέρνει να εξουδετερώσει τα θύματά του χτυπώντας τα με έναν πίδακα νερού που φτύνει από το στόμα του, με αποτέλεσμα εκείνα να πέσουν κάτω.

Πυρά Μητσοτάκη κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


''Θεωρώ αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στα ζητήματα των αποκρατικοποιήσεων'', δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, σχολιάζοντας την άρνηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, να καταψηφίσουν την τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις.

Η ιστορία πίσω από 10 γνωστά κινηματογραφικά λογότυπα


Όλοι τα έχουμε δει να "παίζουν" στην αρχή των ταινιών αλλά πολύ λίγοι γνωρίζουμε την ιστορία τους...

Το καθένα από τα 10 κινηματογραφικά λογότυπα που θα δείτε στη συνέχεια έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο του σινεμά και αποτελεί πλέον σήμα-κατατεθέν για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης. Από το γνωστό «λιοντάρι που βρυχάται» της Metro-Goldywn-Mayer μέχρι το μαγικό κάστρο του Disney, σπουδαίοι σχεδιαστές, μουσικοί αλλά και γραφίστες κρύβονται πίσω από τη δημιουργία των πιο γνωστών κινηματογραφικών λογοτύπων.

Γυναίκα-αράχνη παγιδεύει παντρεμένους στο Διαδίκτυο


059BE354A5C31967562968B9EC86F88A Γυναίκα αράχνη παγιδεύει παντρεμένους στο Διαδίκτυο
Μία γυναίκα-αράχνη, η οποία παγιδεύει στον ηλεκτρονικό της ιστό ανυποψίαστους άνδρες κυρίως παντρεμένους που ψάχνουν για λίγη… διασκέδαση μακριά από τα μάτια των συζύγων τους, έχει σπείρει τον τρόμο στο Διαδίκτυο.

Σαν Σήμερα 25 Οκτώβρη


Γεγονότα
1822: Αρχίζει η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τους Ομέρ Βρυώνη και Κιουταχή. Στο πλευρό των Οθωμανών βρίσκονται και οι έλληνες οπλαρχηγοί Βαρνακιώτης, Μπακόλας, Ίσκος, Ράγκος και Βαλτινός.
1922: Η ανακριτική επιτροπή υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο παραπέμπει με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας τον πρώην αρχιστράτηγο της Στρατιάς της Μικράς Ασίας Γεώργιο Χατζηανέστη, τους πολιτικούς Δημήτριο Γούναρη, Νικόλαο Στράτο, Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, Νικόλαο Θεοτόκη, Γεώργιο Μπαλτατζή, τον υποστράτηγο ε.α. Ξενοφώντα Στρατηγό και τον υποναύαρχο ε.α. Μιχαήλ Γούδα.

Ο τύπος της Πέμπτης


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σφράγισαν τα μέτρα έρχεται επιμήκυνση
Η εφημερίδα γράφει ότι « η συμφωνία έχει σχεδόν κλείσει, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως στα εργασιακά, δήλωσε χθες το απόγευμα σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος νωρίτερα από το βήμα της ολομέλειας είχε χαρακτηριστεί "περί όνου σκιάς" τις διαφωνίες της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά ».

Σοκαρισμένη η Λιάνα Κανέλλη στον ΣΚΑΪ ύστερα από «φάρσα» επίθεσης εναντίον της.«Της ζήτησα χίλια συγγνώμη» είπε ο παρουσιαστής Μάνος Βουλαρινός


Ενα ασυνήθιστο και λυπηρό περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ: η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σε διάλειμμα της εκπομπής της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου, έπεσε θύμα κακόγουστης φάρσας δεχόμενη «επίθεση» από δήθεν τραμπούκο στον διάδρομο του καναλιού - στο πλαίσιο της σατιρικής εκπομπής «Συντέλεια» - γεγονός που της προκάλεσε ισχυρό σοκ. Η βουλευτής του ΚΚΕ, θύμα πριν από λίγους μήνες στην τηλεόραση του ANT1 της ωμής βίας του χρυσαγίτη Ηλία Κασιδιάρη, κατέρρευσε ψυχολογικά και έβαλε τα κλάματα.

ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ BBC «Δαγκωτό» Ομπάμα ψηφίζει ο πλανήτης


Οι 20 από 21 χώρες της δημοσκόπησης ψηφίζουν «δαγκωτό» Ομπάμα.
Μπορεί οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ να δείχνουν μάχη στήθος με στήθος για τους δυο διεκδικητές της προεδρίας, ωστόσο, σύμφωνα με γκάλοπ του BBC σε 21 χώρες, ο υπόλοιπος κόσμος δείχνει σαφή προτίμηση στον Μπαράκ Ομπάμα και αν είχε την δυνατότητα θα τον ψήφιζε για μια δεύτερη θητεία.
Κατά μέσο όρο το 50% προτιμά τον Ομπάμα, ενώ μόλις το 9% τάσσεται υπέρ του Μιτ Ρόμνεϊ. O Oμπάμα αναδεικνύεται νικητής στις 20 από τις 21 χώρες που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση. Μοναδική εξαίρεση το Πακιστάν, όπου οι περισσότεροι προτιμούν τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

Ασπιρίνη, η «θαυματουργή» Το παυσίπονο χαρίζει ζωή σε ασθενείς με καρκίνο του εντέρου, ενώ φαίνεται να προλαμβάνει τις αποβολές


Ασπιρίνη, η «θαυματουργή»
Μπορεί να αποτελεί μια από τα παλαιότερες και οικονομικότερες φαρμακευτικές ουσίες, ωστόσο το ακετυλοσαλικυλικό οξύ ή αλλιώς η ασπιρίνη θα μπορούσε, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να δράσει προληπτικά ενάντια στον κίνδυνο αποβολής στην αρχή της κύησης όπως επίσης και να βοηθήσει στην καταπολέμηση κάποιων μορφών καρκίνου του παχέος εντέρου.

Δενδρόσπιτα για ενήλικες


Δενδρόσπιτα για ενήλικες (8)
Ποιος είπε πως τα δενδρόσπιτα είναι αποκλειστικά για παιδιά; Δείτε μια σειρά από εκπληκτικά δενδρόσπιτα για ενήλικες που πολλοί θα ήθελαν να έχουν στον κήπο τους…

Ακρόαση Παπανδρέου για τη «λίστα Λαγκάρντ» ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Την κλήση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ», ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για στενότερη παρακολούθηση των αποκρατικοποιήσεων από τη Βουλή


Πρόταση να εισάγονται οι αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή κάθε μία ξεχωριστά και το κοινοβούλιο να έχει λόγο για την τελική κύρωση μίας σύμβασης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Πρόταση να εισάγονται οι αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή κάθε μία ξεχωριστά και το κοινοβούλιο να έχει λόγο για την τελική κύρωση μίας σύμβασης θα μεταφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Οικονομικών κατά τη συνάντηση που θα έχουν μαζί του αργότερα το απόγευμα.

17 τρόποι για να βγάλεις τις τοξίνες από το σώμα και το σπίτι σου


Φαντάσου την ημέρα που θα ξυπνάς χωρίς πονοκέφαλο και τοξίνες στον οργανισμό σου,γεμάτος ενέργεια και έχοντας χορτάσει έναν καλό ύπνο. «Αδύνατο», σκέφτεσαι. Ε λοιπόν, αναθεώρησε, ή ακόμα καλύτερα, δες τι πρέπει να κάνεις για να το καταφέρεις.
Στο τέλος της ημέρας μπαίνεις σπίτι σου και νιώθεις τρομερή εξάντληση, είσαι υποτονικός, ενώ πολλές φορές αισθάνεσαι λες και σε πλακώνει ένα βάρος (και όχι, δεν είναι το πάπλωμα). Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς το «πώς επιτέλους» μπορείς να το αλλάξεις;

Ανακαλεί κουλουράκια ο ΕΦΕΤ


Ανακαλεί κουλουράκια ο ΕΦΕΤ
Με απόφαση του ΕΦΕΤ ανακαλούνται από την αγορά κουλουράκια με την ουσία "στέβια".

Η ανάκληση του προϊόντος έγινε μετά από καταγγελία ότι περιέχει τη γλυκαντική ύλη γλυκοζίτες στεβιόλης (Ε960), η χρήση της οποίας δεν επιτρέπεται -βάσει της νομοθεσίας της Ε.Ε.- για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.

«Mπάστα ρε φίλε!»Η Άντζυ Σαμίου «καρφώνει» τον Νότη Σφακιανάκη


«Mπάστα ρε φίλε!»
Έσφαξε με... το βαμβάκι τον Νότη Σφακιανάκη η Άντζυ Σαμίου. 

Η παρακάτω δήλωση του Νότη Σφακιανάκη στην Τατιάνα Στεφανίδου για τους συνταξιούχους ήταν που ενόχλησε περισσότερο την τραγουδίστρια. 

«Ας μην πάρουν την σύνταξή τους! Ούτως ή άλλως του χρόνου θα τον πεθάνουν (τον συνταξιούχο). Ας μην την πάρουν κι ας αντισταθούν. Έκανε το λάθος και ψήφιζε τόσα χρόνια όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας έφτασαν ως εδώ, δεν θα πρέπει να πληρώσει το τίμημά του;», είχε δηλώσει ο τραγουδιστής. 

FACEBOOK: Τι δεν πρέπει να κάνετε


Σε κάθε κοινωνικό πλαίσιο, υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο θεσμοθετημένοι κώδικες συμπεριφοράς...οι οποίοι καταστρατηγούνται λιγότερο ή περισσότερο συχνά, με τραγελαφικά –ή σκέτο τραγικά– αποτελέσματα. Γιατί το Facebook να αποτελεί εξαίρεση;
Το... αντίθετο: ένα σχετικά καινούριο κοινωνικό πλαίσιο, χωρίς κανέναν κοινά αποδεκτό «κώδικα», πέραν αυτού που διαμορφώνεται από τα μέλη του μέρα με τη μέρα, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη «αντικοινωνικών» συμπεριφορών.

Διάθεση αλευριού, λαδιού, μελιού, κρασιού χωρίς μεσάζοντες στις 25/11/2012


Διάθεση αλευριού, λαδιού, μελιού, κρασιού  χωρίς μεσάζοντες στις 25/11/2012
Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία και το υψηλό ενδιαφέρον που σημείωσε τον περασμένο Ιούλιο η πρωτοβουλία για διάθεση φτηνών και ποιοτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και ικανοποιώντας παράλληλα την συνεχόμενη και αυξανόμενη ζήτηση από πλευράς των καταναλωτών και των νοικοκυριών του Δήμου για παρόμοιες δράσεις, η δημοτική αρχή Κιλκίς συμμετέχει για 2η φορά και ακόμη πιο δυναμικά στο εν λόγω Κίνημα.

Και οι κουραμπιέδες στο στόχαστρο των Τούρκων


Μετά την «μάχη του μπακλαβά και του κουλουριού»  έχει ξεκινήσει ένα νέο ελληνοτουρκικό σίριαλ με θέμα την διεκδίκηση της «ονομασίας προέλευσης» των κουραμπιέδων της Καβάλας.

Οι Τούρκοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν και τους κουραμπιέδες της Καβάλας , και ισχυρίζονται ότι αποτελεί τουρκικό προϊόν!!!

Μειώνονται τα τεκμήρια για κατοικίες και ΙΧ. Εισοδήματα όλα τα επιδόματα. 28% συντελεστής για ελεύθερους επαγγελματίες


Διατηρείται ως έχει η κλίμακα για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, ενώ καταργούνται τα πρόσθετα αφορολόγητα για τα παιδιά.

Σημαντικές αλλαγές στη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσιάζει σήμερα η «Καθημερινή».

Σπίτια χαρίζουμε, οικόπεδα και δάνεια...



Πρέπει να επιτραπούν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία; Δίχως περιστροφές θα πούμε «ναι». Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να δίδεται η δυνατότητα σε όσους έχουν πρόβλημα να διευκολυνθούν. Με επιμήκυνση ή με την πληρωμή μόνο των τόκων για ένα...
χρονικό διάστημα. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι να δοθεί η αίσθηση ότι χαρίζονται σπίτια.

Κατ΄ αρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι επισφάλειες πληρώνονται πλέον από το κοινωνικό

Τέλος ο Μίχαλος για το Μαξίμου ...


Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανήκε στον σκληρό πυρήνα των ανθρώπων που επιτέθηκαν στο Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές του 2009
Τελειωμένος για το Μαξίμου είναι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ο Σαμαράς, διαχρονικά δεν έδειχνε (και ορθώς έπραττε) ιδιαίτερη εκτίμηση στο συγκεκριμένο πρόσωπο.
Δεν ξεχνά, ότι ανήκε στον σκληρό πυρήνα των ανθρώπων που του επιτέθηκαν στις

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Τώρα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα και τους εταίρους έφτασε μετά από 4 μήνες στην τελική της φάση, φαίνεται πολύ καθαρά ο στρατηγικός και εγγυητικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ, τόσο σε σχέση με
την πολιτική σταθερότητα, όσο και για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης εθνικής γραμμής.

Μέχρι την οριστική έγκριση του νέου πλαισίου από το Eurogroup θα κριθούν όλες εκείνες οι παράμετροι που μπορούν να μετατρέψουν ένα πακέτο δημοσιονομικών μέτρων σε ένα ολοκληρωμένο σχήμα που διασφαλίζει την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Άρα, το ΠΑΣΟΚ στη φάση αυτή έχει ως κύριο στόχο:

Μάχη για τις αποκρατικοποιήσεις



Μετωπική ΠΑΣΟΚ και Στουρνάρα με φόντο τις αποκρατικοποιήσεις. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα συνεδριάζει το ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος, διότι οι βουλευτές του δεν δέχονται τις διατάξεις του υπουργού Οικονομικών, ώστε να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις.
Αυτό είπε νωρίτερα και ο βουλευτής Κοζάνης, Πάρης Κουκουλόπουλος, στη Βουλή. Ολα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε

Επιστρέφουν οι καταθέσεις στις τράπεζες


Επιστρέφουν οι καταθέτες στις ελληνικές αλλά και στις ισπανικές τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για τον Σεπτέμβριο, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στις ελληνικές τράπεζες ενισχύθηκαν κατά 1% στα 160,12 δισ. ευρώ από 158,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Στουρνάρας: Όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο


Προσπάθεια απεμπλοκής επιχειρείται στην κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος τις αλλαγέ στα εργασιακά, που είχε ως αποτέλεσμα την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να τις αποδεχτεί.

Μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό ο κ.
Γ. Στουρνάρας, το μεσημέρι της Πέμπτης, δήλωσε ότι όλα τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή σε ένα άρθρο.

B. Αγγέλου: Ο Άρης είναι μεγάλο μέγεθος στην μπασκετική ιστορία

Τις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής του Αρη έκανε την Πέμπτη το πρωί ο Βαγγέλης Αγγέλου.
Λίγο
πριν την προπόνηση στο Αλεξάνδρειο τόνισε: "Μιλούσαμε όλο το βράδυ, είμαι εδώ, συμφώνησα με τη διοίκηση του Άρη θα ήθελα να ευχαριστήσω για την τιμή και την ευκαιρία. Όπως καταλαβαίνετε είναι και ο χρόνος και η περίοδος που θα πρέπει να ενημερωθώ για κάποια πράγματα και θα μπορέσουμε να πούμε τις επόμενες μέρες περισσότερα. Ο Άρης είναι ένα μεγάλο μέγεθος στη μπασκετική ιστορία, πολύ βαρύς τόμος και σε αυτή τη σελίδα

Αύριο στη Θεσσαλονίκη Παπούλιας-Σαμαράς

Αύριο το πρωί έρχονται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι στις 11:00 θα παραστούν
στην επίσημη δοξολογία, για τον Πολιούχο Αγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Αμέσως μετά θα μεταβούν στο υπουργείο

Ξεκινά η κατασκευή του Κ16 στον περιφερειακό τις επόμενες μέρες

Σύσκεψη με θέμα την κατασκευή του Κόμβου Κ16 στη Θεσσαλονίκη  πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, του Παναγιώτη Ψωμιάδη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Τεχνικών Υπηρεσιών Άλκη Νουσηκύρου, αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ; «Οι κύριοι Πάγκαλος, Σηφουνάκης και Λοβέρδος είναι εργολάβοι και Δούρειοι Ίπποι του ΠΑΣΟΚ»!



 http://newpost.gr/post/163496/oi-kurioi-pagkalos-sifoynakis-kai-loverdos-einai-ergolavoi-kai-doureioi-ippoi-toy-pasok/
Η συντονισμένη προσπάθεια ανασύστασης της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, απαιτεί και τους κατάλληλους πρωταγωνιστές.
Σε μια περίοδο που ένας νέος τυφώνας αντιλαϊκών μέτρων ετοιμάζεται να συντρίψει ότι έμεινε όρθιο από τα προηγούμενα μνημόνια, οι πρωτοπόροι της νεοσυντήρησης, ανέλαβαν το δύσκολο έργο να υπερασπιστούν τις πιο σκληρές και καταστροφικές πολιτικές για το λαό και το τόπο.
Αυτή η επιχείρηση ωραιοποίησης ενός αποτυχημένου συστήματος διακυβέρνησης και μιας ενδοτικής και αναποτελεσματικής πολιτικής, καθοδηγούμενη από τα γνωστά κέντρα που

Νομαρχιακή Επιτροπή Πασοκ Α Θεσσαλονίκης: Ανακοίνωση για τη ΔΕΘ ΚΑΙ ΗΕLEXPO



ο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με αφορμή την κατάθεση νομοσχεδίου προς διαβούλευση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει την συγχώνευση των ΔΕΘ-ΤHelexpo και ΟΠΕ εκφράζει μετά από ανταλλαγή απόψεων αλλά και την διατυπωμένη άποψη των εμπλεκόμενων παραγωγικών φορέων της πόλης μας και το δήμου Θεσσαλονίκης, τις επιφυλάξεις του για το σχέδιο τριπλής συγχώνευσης.
Αντίθετα, διατυπώνουμε τη σύμφωνη γνώμη μας με την αναγκαία, κατά την άποψη μας, συγχώνευση των ΔΕΘ και Helexpo, που υπό προϋποθέσεις είναι δυνατό να δημιουργήσουν έναν

Κλειστή η είσοδος του Fokas από τους απλήρωτους εργαζομένους του ομίλου

Την είσοδο του Fokas απέκλεισαν πριν λίγο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ομίλου. Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη αποπληρωμή δεδουλευμένων
από το τέλος του καλοκαιριού και έπειτα και παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει σχετικές παρεμβάσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες προς την Επιθεώρηση Εργασίας, διεκδικώντας τα

Θύμα τροχαίου εργαζόμενος του Δήμου Ευόσμου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 37χρονος οδηγός τρίκυκλου οχήματος αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Ευόσμου, ο οποίος
κατευθυνόταν από την Ιωνία προς τη Θεσσαλονίκη, όταν στο 5ο χιλιόμετρο της παράπλευρης οδού Εγνατία, στο ύψος της αντιπροσωπείας "Ρόδα", για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο

Και τσιγάρα στα σούπερ μάρκετ

Εκτός από το βρεφικό γάλα, τα σούπερ μάρκετ θα πωλούν και τσιγάρα, εφημερίδες και περιοδικά, μετά τις νέες θεσμικές παρεμβάσεις του
υπουργείου Ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, θεσπίζεται το δικαίωμα στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το προϊόν ή την υπηρεσία που αγοράζουν από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, εφόσον αυτοί δεν εκδίδουν αποδείξεις. 

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Μπέης

Δεν τα κατάφερε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Μπέης, στη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, για να κρατηθεί στη ζωή, αφού άφησε
την τελευταία του πνοή.
Την τελευταία εβδομάδα νοσηλευόταν στο θεραπευτήριο Υγέια. Ο Δημήτρης Μπέης εκτός από δήμαρχος Αθηναίων, είχε διατελέσει δήμαρχος Ζωγράφου, αλλά και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Γεννήθηκε το 1928 στην Έδεσσα, σπούδασε Νομικά και διετέλεσε αντιπρόεδρος του πρώτου αιρετού φοιτητικού