Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί μερικοί άνθρωποι δεν παίρνουν γραμμάριο


Αδύνατη γυναίκαΟι… ενοχλητικοί τύποι που ισχυρίζονται πως μπορούν να τρώνε ό,τι θέλουν δίχως να παχαίνουν μπορεί να διαθέτουν ένα δεύτερο «σετ» από το «γονίδιο του κοκαλιάρη», σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το «γονίδιο» αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα σετ 28 γονιδίων, τα οποία σχηματίζουν τμήμα του χρωμοσώματος 16.
Πέρυσι, η ίδια ερευνητική ομάδα που υπογράφει τη νέα μελέτη είχε ανακαλύψει πως όσοι δεν φέρουν τα συγκεκριμένα 28 γονίδια, διατρέχουν 43 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από νοσογόνο (κακοήθη) παχυσαρκία.

Αλκοόλ και υγεία: Μια σχέση πάθους, όχι λάθους


Από το κλασικό διαφημιστικό πόστερ «Η Guinness κάνει καλό» ως τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες, οι πότες αναζητούν εδώ και πολύ καιρό την επιβεβαίωση του περιβόητου ισχυρισμού πως ένα ποτηράκι αλκοόλ μπορεί να είναι ωφέλιμο για την υγεία τους.
 Οι ερευνητές, όμως, φροντίζουν συνήθως να προειδοποιούν πως οι συστάσεις τους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να ενθαρρύνουν τίποτα περισσότερο από τη με μέτρο κατανάλωση. 
Πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια έξοδος για ποτό λίγες φορές την εβδομάδα είναι καλύτερη για την υγεία από την πλήρη αποχή από το αλκοόλ –με την προϋπόθεση, πάντα, πως περιοριζόμαστε σε δυο ποτήρια μπύρα ή ένα-δυο ποτήρια κρασί. Η έρευνα, που διεξήχθη στην Ιαπωνία, κατέληξε πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες λιπώδους ήπατος –που είναι η αιτία πολλών ασθενειών– έως και 60%.


Τι κρύβει η αρχική σελίδα του Facebook;


Όπως φαίνεται η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, του Facebook,μπορεί να συνδέεται άμεσα με το σεξ.Σύμφωνα με μια έρευνα αν παρατηρήσουμε καλά την σελίδα που κάνουμε το λεγόμενο «login» πίσω από την φαινομενικά αθώα αρχική σελίδα του Facebook κρύβεται ένα μήνυμα που μόνο το υποσυνείδητο του ανθρωπίνου εγκεφάλου μπορεί να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει χωρίς την έγκριση του ατόμου.

Αεροπορική τραγωδία: Ξεκληρίστηκε ολόκληρη ομάδα χόκεϊ



Αεροπορική τραγωδία: Ξεκληρίστηκε ολόκληρη ομάδα χόκεϊΣυγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη η αεροπορική τραγωδία στην Ρωσία, στην οποία σύμφωνα με τους νεώτερους απολογισμούς του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων έχασαν την ζωή τους 44 άνθρωποι. Από το δυστύχημα ουσιαστικά ξεκληρίστηκε μια από τις κορυφαίες ομάδες χόκεϊ της Ρωσίας, της  Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ που πήγαινε στην Λευκορωσία για φιλικό τουρνουά.


Ανάμεσα στα θύματα δεν ήταν μόνο ρώσοι αθλητές αλλά και αρκετοί ξένοι επαγγελματίες παίκτες που αγωνίζονταν με την ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και γνωστά ονόματα του χόκεϊ όπως ο σουηδός χρυσός ολυμπιονίκης Στέφαν Λιβ, ο γερμανός διεθνής Ρόμπερτ Ντίτριχ, οι τρείς πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές με την εθνική ομάδα της Τσεχίας Γιαν Μάρεκ, Κάρελ Ράσουνεκ και Γιόζεφ Βάσιτσεκ, ο σλοβάκος διεθνής Πάβολ Ντέμιτρα αλλά και πολλοί παίκτες που στο παρελθόν είχαν αγωνιστεί στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ  NFL.

«Δώρο» δισεκατομμυρίων από τυχερά παιχνίδια


To ποσό των 22 δισ. ευρώ διέθεσαν σε κοινωφελείς σκοπούς και ενίσχυση των κρατικών προϋπολογισμών οι ευρωπαϊκές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών το 2010, μεταξύ των οποίων και η ΟΠΑΠ ΑΕ, όπως αναφέρθηκε στην έναρξη του 14ου σεμιναρίου στελεχών των ευρωπαϊκών εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, το οποίο φιλοξενείται στα Χανιά.

«Πρόκειται για εντυπωσιακό δεδομένο, το οποίο αναδεικνύει την άλλη διάσταση των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν υπό κρατικό έλεγχο ή με κρατική εποπτεία και οι οποίες άμεσα και έμμεσα επιστρέφουν στην κοινωνία σχεδόν το 1/3 του ετήσιου τζίρου τους» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης.

Αντιδράσεις στην Ολομέλεια για τις αναφορές Α. Λοβέρδου


Έντονες αντιδράσεις από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων προκάλεσαν οι αναφορές του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, σε επιτροπή της Βουλής. Από το βήμα της Ολομέλειας - όπου συζητείτο το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς - ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος διερωτήθηκε «αν η κυβέρνηση θα καλύψει τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου».

«Το ερώτημά μου είναι πολύ σοβαρό σε ότι αφορά την αλαζονεία της κυβέρνησης ή μελών της. Είναι δυνατόν να συνεχίσετε να κυβερνάτε με αυτό τον τρόπο και να μιλάτε για συντεχνίες για κάθε επαγγελματική ομάδα που αντιστέκεται; Να αντιληφθείτε ότι το βάρος στις πλάτες σας είναι πολύ μεγάλο αλλά δεν είναι δυνατόν να ξεστομίζετε αυτές τις φράσεις.

Βολές Ανδ. Λοβέρδου κατά των δημοσίων υπαλλήλων


Πυρά κατά των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής.
«Δεν είμαι εγώ ο porte parole της ελληνικής γραφειοκρατίας, το 1 εκατομμύριο υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια πολιτών, με τη βεβαιότητα ότι "τι μας νοιάζει ο ιδιωτικός τομέας αφού είναι ισόβιος ο δημόσιος" και που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Όχι στον κοινωνικό αυτοματισμό»


«Να μην παγιδευτούν οι πολίτες «στο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο συνάντησής του με τους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την έναρξη της νέας πολιτικής χρονιάς.

Ανταλλάσσοντας απόψεις με τους βουλευτές για την τρέχουσα επικαιρότητα, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο που εφαρμόζει η κυβέρνηση την εργασιακή εφεδρεία ενώ υποστήριξε την καθιέρωση πληθυσμιακών κριτηρίων για το θέμα των ταξί.

Χιλιάδες εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους από την Πέμπτη - Ποιοί απεργούν τις επόμενες ημέρες


Η τρόικα και τα μέτρα της (ξανά)έρχονται και μαζί τους φέρνουν ένα νέο απεργιακό μπαράζ, που απειλεί να παραλύσει ολόκληρη τη χώρα. Την... πρώτη γεύση από όσα αναμένεται να ακολουθήσουν, η κυβέρνηση θα την πάρει το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ!

Οι εξαγγελίες Βενιζέλου πως τα μέτρα που είχαμε ξανακούσει αλλά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, αυτή τη φορά –υπό την απειλή πως δε θα δούμε το χρώμα του χρήματος για την 6η δόση- θα πάρουν σάρκα και οστά, ονόμος Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί, η εφεδρεία στο δημόσιο, οι μετατάξεις, οι απολύσεις, οι έκτακτες εισφορές, έχουν προκαλέσει τα πρώτα κύματα του... απεργιακού τσουνάμι που πλησιάζει!



Διαβάστε αναλυτικά στο newsit.gr

Απλήρωτοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό


Θετικές χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις, μετά τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, οι εργαζομένοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό οι οποίοι παραμένουν επί τρεις μήνες απλήρωτοι.

Ο αρχικός σχεδιασμός της κινητοποίησης πέραν της συγκέντρωσης στο κέντρο Αθήνας, προέβλεπε πορεία προς το υπουργείο Υγείας και το γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά αναβλήθηκε, όταν το προεδρείο του συλλόγου των εργαζομένων ενημερώθηκε ότι το διεκδικούμενο ποσό εγκρίθηκε εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Υγείας και απομένει η απόφαση αποδέσμευσής του από το υπουργείο Οικονομικών.

Τι χάνουν οι εργαζόμενοι με τα νέα σκληρά μέτρα

Άμεσο αντίκτυπο στους μισθούς και την εργασιακή ασφάλεια για χιλιάδες υπαλλήλους. Ποιες αλλαγές θα επιφέρει το ενιαίο μισθολόγιο, η εφεδρεία και ο θεσμός του "κρατικού υπαλλήλου
"
Ανατροπές στη ζωή χιλιάδων εργαζόμενων φέρνουν τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και κυρίως, ο συνδυασμός των ρυθμίσεων.
Πλέον, με το νέο μισθολόγιο, την εφεδρεία και τον κρατικό υπάλληλο, ανοίγει ο δρόμος στην εργασιακή ευελιξία και στις απολύσεις.

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς


Πακέτο αλλαγών που, ως επί τω πλείστον, αποσαφηνίζουν σημεία του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοθετήματος στη Βουλή.

Έτσι λοιπόν, παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου του 2012 η θητεία των διοικήσεων και όλων των οργάνων των Αγροτικών Συνεταιρισμών και της ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής με βάση τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος....

Με άνοδο 8% υποδέχθηκε το Χρηματιστήριο τα μέτρα Βενιζέλου


  
Με άνοδο 8% υποδέχθηκε το Χρηματιστήριο τα μέτρα Βενιζέλου
«Ράλι» πραγματοποίησε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος με άνοδο 7,98%, τερμάτισε πάνω από τις 900 μονάδες, ακολουθώντας τις προσδοκίες που δημιούργησαν οι εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών για επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 929,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος των...

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΙΑ 7.500 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) σε όλη την Ελλάδα, με υποχρεωτική απασχόληση σε «πράσινα» επαγγέλματα, δηλ. τομείς που αφορούν στην περιβαλλοντική διαχείριση. Πρόκειται για 293 προγράμματα «Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης», από τα οποία...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: NOMIMH H BOHΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκαν από το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο οι προσφυγές που είχε καταθέσει ομάδα οικονομολόγων και άλλων επιστημόνων για το σύννομο των ενισχύσεων που παρείχε η Γερμανία στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας και τη συμμετοχή της χώρας στο...
Στις 27 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες δηλαδή πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού μηχανισμού στήριξης (EFSF), ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα απευθυνθεί από κοινού με την Άνγκελα Μέρκελ στο γερμανικό

Στόλο ανοιχτά της Κύπρου στέλνει ο Ερντογάν


Στόλο ανοιχτά της Κύπρου στέλνει ο Ερντογάν
Με την έντονη παρουσία στρατιωτικού στόλου στη θαλάσσια περιοχή πέριξ της Κύπρου απειλεί η Τουρκία εν όψει της έναρξης, σε λίγες ημέρες, των ερευνών για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από κοινού μεταξύ Λευκωσίας και Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους ανακοινώνοντας χθες την πλήρη διακοπή των εμπορικών και στρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ, καθώς και την οποιαδήποτε συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, σημειώνοντας παράλληλα με νόημα ότι «θα ενισχυθεί η παρουσία του τουρκικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο».

Διάθεση ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ στα ΕΛΤΑ από τη Δευτέρα

   
Τα ΕΛΤΑ θα διαθέτουν και θα εξαργυρώνουν από την προσεχή Δευτέρα, το λεγόμενο ΕΡΓΟΣΗΜΟ,συμβάλλοντας έτσι άμεσα στο μέτρο για την προστασία του περιστασιακά εργαζόμενου, την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

    Για την έκδοση του Εργόσημου από τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, απαιτείται μόνο ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του εργοδότη, ενώ για την εξαργύρωση, απαιτείται το απόκομμα για τον εργαζόμενο και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του εργαζόμενου.

   

Ανάκληση σάλτσας από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση / απόσυρση από την αγορά σάλτσας εκχυλίσματος ψαριού, στην οποία ανιχνεύτηκε βενζοϊκό οξύ (Ε210 – συντηρητικό) σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το νομοθετικό όριο απαίτησε ο ΕΦΕΤ
Πρόκειται για προϊόν εκχυλίσματος ψαριού, με την εμπορική επωνυμία «Monika Brand – Σάλτσα εκχυλίσματος ψαριού / Fish sauce - Patis» σε γυάλινη συσκευασία των 750 ml, με αριθμό γραμμοκώδικα (barcode nr) 022392576918 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 05/02/2012, το οποίο παράγεται στις Φιλιππίνες και διακινείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «ASIANA ΕΠΕ» (Κορινθίας 24, Αθήνα). Η συνολική ποσότητα που διακινήθηκε στην Ελλάδα είναι 48 συσκευασίες των 750 ml.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΚΡΗΞΗ Χωρίς ταξί για 24 ώρες - Απεργούν οι δάσκαλοι στις 22 Σεπτεμβρίου


Χωρίς ταξί για 24 ώρες - Απεργούν οι δάσκαλοι στις 22 Σεπτεμβρίου Χωρίς ταξί θα παραμείνει η χώρα για 24 ώρες καθώς οι ιδιοκτήτες προκήρυξαν τελικά 24ωρη απεργία από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 5 τα ξημερώματα Παρασκευής. Σε 48ωρη απεργία προσανατολίζονται επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ όλης της χώρας για τις 12 και 13 Σεπτεμβρίου ενώ σε 24ωρη απεργία προχώρησε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία για τις 22 Σεπτεμβρίου


Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί απαντώντας στις διατάξεις του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, που ανακοινώθηκαν χθες μετά τη σχετική έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ευ. Βενιζέλος: «Όλες οι μπίλιες στη ρουλέτα και δεν θα καθίσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου»


Στο 5,3% θα φθάσει φέτος στο ανώτατο πεδίο της η ύφεση και σε 2% έως 2,3% το 2012, όπως προέβλεψε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ επιφυλάξεις για το ενιαίο μισθολόγιο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (!) Παντελής Οικονόμου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι «όλες οι μπίλιες είναι μέσα στη ρουλέτα και δεν θα καθίσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου» αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την ευρωπαϊκή λύση στο ελληνικό πρόβλημα, ενώ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκαλούν στην Ευρώπη οι ανακολουθίες της Αθήνας.

Δεξίωση στα γραφεία της Ν.Δ.


Δεξίωση,προς του βουλευτές της Ν.Δ. με αφορμή τη νέα πολιτική χρονιά, αναμένεται να παραθέσει σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:00.

Παρέμβαση ΗΠΑ για αποκλιμάκωση της διπλωματικής κρίσης Τουρκίας-Ισραήλ

«Κακομαθημένο παιδί» χαρακτήρισε το Ισραήλ ο Τούρκος πρωθυπουργός

Αγκυρα, Τουρκία
Προσπάθειες να αποκλιμακωθεί η ένταση που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ κάνει η Ουάσινγκτον. Η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται σε επαφή και με τις δύο πλευρές (καθώς και με τον Μαχμούντ Αμπάς), καθώς οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η ένταση αυτή θα επηρεάσει και το παλαιστινιακό ζήτημα, σε μια περίοδο που οι Παλαιστίνιοι ετοιμάζονται να φέρουν το ζήτημα ενός ανεξάρτητου κράτους ενώπιον του ΟΗΕ. Εν τω μεταξύ, η Άγκυρα απειλεί το Ισραήλ με νέες κυρώσεις, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αίγυπτο (σε αναζήτηση νέου συμμάχου;) και ενδεχομένως και στη Γάζα, την ώρα που πολλοί μιλούν για το «τέλος» των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας.


Φονική επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία


Ένας νεαρός σέρφερ έχασε τη ζωή του στη δυτική Αυστραλία μετά από επίθεση που δέχτηκε από καρχαρία στην πολυσύχναστη παραλία Bunker Bay Beach του Περθ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο καρχαρίας παρέσυρε τον νεαρό άνδρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαμελίζοντας τον από την μέση και κάτω. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Μάρτυρες έσπευσαν στις κοντινές παραλίες για να ειδοποιήσουν τους άλλους σέρφερ για την φονική επίθεση του καρχαρία.

Μιχελάκης: "Επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης"


Μιχελάκης: "Επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης"
Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακά τεχνάσματα» της κυβέρνησης, σε δήλωσή του σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και την κατηγορεί ότι «μεταθέτει το κόστος της αποτυχίας της στις πλάτες των πολιτών».

«Αντί να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας, για αλλαγή μιας αποτυχημένης συνταγής, προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό και μεταθέτει ουσιαστικά το κόστος της αποτυχίας της, και πάλι, στις πλάτες των πολιτών. Μόνο που δεν πείθει πια κανένα... Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, με έναν πρωθυπουργό που απλώς προεδρεύει» τονίζει ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει:

Αδεια ταξί με 15.000€

Αλλάζει εκ βάθρων το σύστημα χορήγησης αδειών ταξί και ανοίγει πλήρως το επάγγελμα. Τι προβλέπεται στο σχέδιο Ραγκούση που πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο για τις νέες και τις παλιές άδειες
Στο σχέδιο νόμου δεν υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά επισημαίνεται πως για γεωγραφικές περιοχές όπου το Σύνταγμα προβλέπει ότι χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης από τον νομοθέτη θα υπάρξουν ιδιαίτερες
Στο σχέδιο νόμου δεν υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά επισημαίνεται πως για γεωγραφικές περιοχές όπου το Σύνταγμα προβλέπει ότι χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης από τον νομοθέτη θα υπάρξουν ιδιαίτερες ρυθμίσεις





Τον δρόμο για τη σύσταση εταιρειών ταξί ανοίγει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, το οποίο συζητήθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο.

«Το όραμα χωρίς δράση είναι ονειροπόληση ενώ η δράση χωρίς όραμα είναι εφιάλτης».



Στις  31 Αυγούστου με την πραγματοποίηση της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος διαλόγου, ένας κύκλος ολομελειών, συνελεύσεων και συναντήσεων στη Κεντρική Μακεδονία.
Από την έναρξη αυτού του διαλόγου τονίσαμε με κάθε τρόπο, ότι καμιά άποψη ή πρόταση, δεν μπορεί να είναι «ένοχη». Και ότι όλος αυτός ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε σε αυτή τη χρονική συγκυρία, όλη η αγωνία που εκφράζεται, είναι πιστεύουμε το πρωτόλειο υλικό που μπορεί να οδηγήσει το κίνημα σε μια νέα σύνθεση, σε μια καινούργια πορεία.

Aσφαλιστικά μέτρα στην Ελευθεροτυπία


Οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων με στόχο την καταβολή των δεδουλευμένων...

Φυγή προς τα εμπρός με σαρωτικές αλλαγές


Αμεσα προωθούνται όλες οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και οι ιδιωτικοποιήσεις, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Φυγή προς τα εμπρός με σαρωτικές αλλαγές στο κράτος
"Οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να προωθηθούν με όσο το δυνατόν ταχύτερο και εντονότερο τρόπο" τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρουσίασε τις οριστικές αποφάσεις του...

Απειλή για το εξάμηνο η συνέχιση των καταλήψεων


Αντιμέτωποι με απώλεια του εξαμήνου θα βρεθούν οι φοιτητές που θα συνεχίσουν τις καταλήψεις προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σημειώνοντας ότι "κάθε αγώνας έχει και το κόστος του".

Απειλή για το εξάμηνο η συνέχιση των καταλήψεων
Η υπουργός κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να αποδείξει ότι δεν αποφασίζουν οι μειοψηφίες και χαρακτήρισε ύβρη στη Δημοκρατία τις ενστάσεις που κάνουν λόγο για αλλαγή του νόμου.
"Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει εκπτώσεις. Όλοι πρέπει να αναλάβουν το κόστος του αγώνα...

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας για την 24η Γεωργική-Βιοτεχνική Έκθεση Κρύας Βρύσης



Τις Εκθεσιακές λειτουργίες και τις αναπτυξιακές διαδικασίες πρέπει να τις προσέξουμε ιδιαίτερα στη περιοχή μας, να τις ενδυναμώσουμε και να τις στηρίξουμε. Εμείς ως Επιμελητήριο Πέλλας υπερβαίνοντας την απλή διαχειριστική αντίληψη με αποφασιστικότητα στεκόμαστε δίπλα στα μέλη μας και στηρίζουμε την έκθεση αυτή με όλες μας τις δυνάμεις. Η Γεωργική – Βιοτεχνική Έκθεση Κρύας Βρύσης είναι...

Επί ποδός πολέμου το Ισραήλ


Διέκοψαν τη ροή προγραμμάτων τους όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια του κόσμου. Η είδηση – σοκ που μεταδίδουν αφορά την τουρκική ναυτική δύναμη που βγήκε στην ανατολική Μεσόγειο....

Έσωσε στο 82' την παρτίδα η Εθνική


Στην δεύτερη θέση έπεσε η Εθνική μας μετά απο την ισοπαλία (1-1) με  την Λετονία και κυνηγά πλέον την Κροατία, η οποία επιβλήθηκε με 3-1 του Ισραήλ στο Ζάγκρεμπ. Ο "τελικός πρόκρισης" για το Euro 2012 ανάμεσα σε Ελλάδα και....

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην 76η Δ.Ε.Θ.


Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Θεόδωρος Σουμπάσης, σημειώνοντας ότι η παρουσία των πολιτικών στην Έκθεση του Σεπτεμβρίου «αποτελεί πια πολιτικό έθιμο με σημασία και πρέπει να διαφυλαχθεί».

Αναλυτικότερα, ...

Μαζική καταστροφή προϊόντων μαϊμού στη Θεσσαλονίκη


Σε μαζική καταστροφή προϊόντων «μαϊμού» με τον σπαστήρα του δήμου προχώρησε για πρώτη φορά η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα (2189 ζεύγη παπουτσιών, 3539 παντόφλες, 443 πορτοφόλια και περίπου 150 τσάντες) που επρόκειτο να διατεθούν σε...