Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

«Τα άκουσε» ο Γ. Δριβελέγκας

Αντιμέτωπος με αγανακτισμένους αγρότες βρέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας που επισκέπτεται την 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, «Agrotica».

Στις φωνές διαμαρτυρίας εκ μέρους των αγροτών, σύμφωνα με το seleo.gr ο κ. Δριβελέγκας φέρεται να απάντησε: «Εσείς δεν πρέπει να κάνετε παράπονα. Είστε από τους πιο ευνοημένους κλάδους.

Επαφές Παπανδρέου- Βενιζέλου

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει αύριο το πρωί, στις 11:00, στο γραφείο του στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
Σκοπός της συνάντησης θα είναι να ενημερωθεί ο κ. Παπανδρέου σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Συνάντηση Βενιζέλου - Λοβέρδου - Χρυσοχοΐδη με φόντο τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση Βενιζέλου - Λοβέρδου - Χρυσοχοΐδη με φόντο τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

 
  
Πυρετός εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Μετά την συμπόρευση-ανατροπή του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την ηγεσία, επιχειρείται προσέγγιση με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έτσι ώστε να υπάρξει κοινή πλεύση. Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση των τριών ανδρών στο υπουργείο Υγείας.

Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού στο Κιλκίς



Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού διοργανώνουν φέτος ο Δήμος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεών τους. Οι διοργανωτές με κριτήρια τη φαντασία, το κέφι, την πρωτοτυπία και τη γενικότερη καρναβαλική παρουσία των συμμετεχόντων θα βραβεύσουν την καλύτερη ομάδα μασκαράδων, η οποία θα πρέπει να αριθμεί πάνω από τρία άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο αξίας 500 ευρώ.
Η δημοτική αρχή Κιλκίς απευθύνει ανοικτή πρόταση σε όλους τους Κιλκισιώτες να συμμετάσχουν στην αποκριατική αυτή δράση, που ως στόχο έχει να σκορπίσει γέλιο και να αποτελέσει πηγή κεφιού και γλεντιού.

Παρέμβαση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για τον νέο ασφαλιστικό φορέα «ΕΟΠΥΥ» ( Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας)



Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον και δέος τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά στον νέο ασφαλιστικό φορέα «ΕΟΠΥΥ» ( Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας). Με ενδιαφέρον γιατί είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους μας και δέος γιατί είναι πρωτοφανής η ελλιπής ενημέρωση και η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στον κύκλο των επαγγελματιών.

Πρόσκληση για "δημιουργικά" βίντεο


Η κοινότητα των Creative Commons Ελλάδας, σε συνεργασία με την ελληνική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ), καλούν κάθε ενδιαφερόμενο να δημιουργήσει ένα βίντεο που θα αντιπροσωπεύσει τα Creative Commons Ελλάδας στη διεθνή εκδήλωση «Open Ed Week» τον προσεχή Μάρτιο.

Το Open Ed Week αποσκοπεί στην ενημέρωση για θέματα Ανοιχτής Εκπαίδευσης παγκοσμίως και στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν βίντεο από τα Creative Commons όλων των χωρών.

Παναγιωτακόπουλος:Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ



Απευθύνομαι τις κρίσιμες τούτες ώρες για τη χώρα και την δημοκρατική παράταξη, στον Πρόεδρο, στους «υποψήφιους» Προέδρους, στους Υπουργούς της Κυβέρνησης Παπαδήμου και  στα μέλη της  Κ.Ο:
Τα τελευταία δύο χρόνια «καταφέραμε» να διαλύσουμε κάθε έννοια κοινωνικής συμμαχίας που με κόπο είχαμε χτίσει το προηγούμενο διάστημα.

Συνάντηση "Αδερφών"...Ανδρέα-Γιώργου..



Συνάντηση Λοβέρδου-Φλωρίδη το απογευματάκι στην Αθήνα, στο ίδρυμα Θεοχαράκη!Αφού δέν του βγήκε το αρχηγιλίκι του Ανδρέα,συναντήθηκε με τον Γιώργο για να συζητήσουν τη νέα στρατηγική που θα ακολουθήσουν,μετά τη συστράτευση με τον Βενιζέλο. 

5 πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε όταν είναι… αργά


Ηλικιωμένες γυναίκες
Δεν μετανιώνω για τίποτα, τραγουδά με τη σπαρακτική φωνή της η Εντίθ Πιαφ, ωστόσο δεν είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι μετανιώνουν και είναι για τα απλά πράγματα στη ζωή που άφησαν να τους ξεγλιστρήσουν, αυτά για τα οποία μετανιώνουν περισσότερο. Μία πρώην νοσοκόμα που για αρκετά χρόνια φρόντιζε ετοιμοθάνατους ασθενείς, μας μεταφέρει τα 5 πιο συνηθισμένα πράγματα για τα οποία οι περισσότεροι θα ήθελαν να γυρίσουν πίσω τον χρόνο και να τα κάνουν διαφορετικά. Και μας τα λέει για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη…

Γύρω - γύρω βενιζελικοί και στη μέση ο Ανδρέας


Γύρω - γύρω βενιζελικοί και στη μέση ο Ανδρέας
 
  

Όπως τραβάει το μέλι τις μύγες, έτσι τράβηξε σήμερα γύρω του ο Ανδρέας Λοβέρδος τους βενιζελικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο εντευκτήριο της Βουλής.

Στην φωτογραφία τον βλέπουμε να συνομιλεί με μεγάλη οικειότητα με τους Γερανίδη, Σαλαγιάννη, Θεοδώρα Τζάκρη, Σούλα Μερεντίτη, αλλά και την Μιλένα Αποστολάκη που όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει στο κοινοβουλευτικό

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για PSI και δανειακή σύμβαση

Η διαπραγμάτευση για το PSΙ και τη νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται να ολοκληρωθούν με συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Σαν Σήμερα...


1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1806: Οι Τούρκοι πολιορκούν τους Κολοκοτρωναίους κοντά στη Δημητσάνα. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης διαφεύγει στη Ζάκυνθο.
1862: Αντιοθωνική εξέγερση ξεσπά στο Ναύπλιο, με αίτημα την αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να εγγυάται τις ελευθερίες του λαού και τη συγκρότηση νόμιμης εθνοσυνέλευσης. Μολονότι αντιμετωπίζεται με επιτυχία από τον Αθανάσιο Μιαούλη, θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για τη βασιλεία του Όθωνα. (Ναυπλιακή Επανάσταση)

Δανία: Η Ελλάδα του Βορρά



Η Frankfurter Allgemeine της Φραγκφούρτης γράφει: «Στις εμφανίσεις της Άνγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες υπάρχει πάντοτε μία σταθερή παράμετρος: η προσπάθεια να μη δίνει τροφή στη διακωμώδησή της ως σιδηρά καγκελάριος που κραδαίνει συνεχώς το μαστίγιο των περικοπών πάνω από την Ευρώπη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ζήτημα του ελέγχου (στα δημοσιονομικά μεγέθη) έχει φύγει από το τραπέζι. Πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν δυσαρεστηθεί, γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να μην εκπληρώνει τις υποσχέσεις της για περικοπές και μεταρρυθμίσεις.

Μπακογιάννη: Υπέρ διαρθρωτικών αλλαγών



Να μην καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, ζητά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και τάσσεται υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών, σημειώνοντας πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ισοπεδωτικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πρέπει να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές».

Τσίπρας: "Η ΕΕ δεν αντέχει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ..."


Τσίπρας: "Η ΕΕ δεν αντέχει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ..."

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντέχει την αποπομπή ή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γιατί γνωρίζει πως η επόμενη που θα φύγει θα είναι η Ιταλία" δήλωσε σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κρίση είναι ευρωπαϊκή, πρόσθεσε, και μια ευρωπαϊκή λύση θα ήταν ευνοϊκότερη για τη χώρα μας.

Η επιχείρηση “βελούδινη διαδοχή”



«Το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε» λένε βουλευτές και συνεργάτες του Ευάγγελου Βενζέλου μετά την απόφαση για συμπόρευση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τουτέστιν στήριξη της υποψηφιότητας του πρώτου από τον δεύτερο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.


Το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών επικεντρώνει τώρα την επιχείρηση «βελούδινη διαδοχή» σε δύο κρίσιμα και καθοριστικά ζητήματα από την έκβαση των οποίων θα κριθεί τελικά η συνοχή και η ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς ρεύμα 30 νοικοκυριά στις Σέρρες επειδή δεν πλήρωσαν το χαράτσι


Νεοχώρι Σερρών/Φωτογραφικό αρχείο Εθνους/

Στην διακοπή ρεύματος σε 30 σπίτια στο Νεοχώρι Σερρών προχώρησε η ΔΕΗ μετά την μη καταβολή του ειδικού φόρου ιδιοκτησίας αλλά και της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος


«Πρόκειται για νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το ρεύμα εδώ και αρκετούς μήνες ενώ τα 27 από αυτά δεν είναι κατοικήσιμα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Σερρών Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης.

Η Γηραιά Ήπειρος του αποκλεισμού. Οι «νεόπτωχοι» της Ευρώπης αριθμούν πλέον 115 εκατομμύρια



Mε τίτλο «Η φτώχεια παγιδεύει τη μεσαία τάξη της Ευρώπης», η ισπανική εφημερίδα El Pais κάνει ένα ρεπορτάζ στους Ευρωπαίους που ζουν δύσκολα με χαμηλούς μισθούς ή είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με έναν 75χρονο Έλληνα, ο οποίος παίρνει σύνταξη 550 ευρώ, από τα οποία τα 150 ευρώ δαπανώνται στα φάρμακα.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές προτάσεις για τον Σταθμό Απορριμμάτων στην Ευκαρπία


Τις εναλλακτικές προτάσεις τους για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία θα παρουσιάσουν σήμερα κάτοικοι της περιοχής, που αντιδρούν στο έργο και προχώρησαν στην κατάληψη του χώρου όπου σχεδιάστηκε να κατασκευαστεί ο Σταθμό
Ειδικότερα, τα μέλη του Δικτύου Συλλόγων και Φορέων της Ευκαρπίας, που αντιδρούν στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή, θα παραχωρήσουν σήμερα το μεσημέρι, στις 13.00, συνέντευξη Τύπου.

Ανοίγουν σήμερα οι πύλες της 24ης Agrotica στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica. Η έκθεση αναμένεται να δώσει ανάσα στην αγορά της Θεσσαλονίκης…
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει το απόγευμα, στις 19.00, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας. Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 17.30, ο υφυπουργός θα ξεναγηθεί στον εκθεσιακό χώρο της 24ης AGROTICA από τον πρόεδρο και διευθύνοντα

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τις επικουρικές συντάξεις

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα στο υπουργείο Εργασίας η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, την οποία έχουν ορίσει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα, για το θέμα των επικουρικών συντάξεων, ώστε να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις με δεδομένο ότι τα χρονικά όρια στενεύουν.

Νέα συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς

Νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας αναμένεται να συγκαλέσει το αργότερο ως την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Στόχος να επιτευχθεί συμφωνία για τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο, ώστε να προχωρήσει η υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης

(Βίντεο) Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης


Η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού και ο ιστορικός σύμβουλος Αλέξανδρος Κιτροέφ,
μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας, παρουσιάζουν ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ
για τη Σμύρνη, με άγνωστο οπτικό υλικό από αμερικανικά και ευρωπαϊκά
αρχεία.

Πόσο άλλαξε το κλίμα μέσα σε..."131 χρόνια"!!!


Η NASA προσφάτως οπτικοποίησε σε ένα βίντεο 26» την αλλαγή του κλίματος και κατ’ επέκταση την υπερθέρμανση του πλανήτη μέσα σε 131 χρόνια.

Άραγε πόσο έχουμε επηρεάσει το κλίμα του πλανήτη μας από το 1880 μέχρι και το 2011;

Τι γίνεται όταν ένα ενυδρείο με 400 καρχαρίες, "σπάει" μέσα σε εμπορικό κέντρο!Δείτε το Βίντεο



Το ενυδρείο Dubai Aquarium & Zoo,
λειτουργεί στο Dubai Mall από το 2008 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε όλο τον κόσμο! Φιλοξενεί 34.800 θαλάσσια είδη και 400 καρχαρίες, ενώ γεμίζει με 10 εκατομμύρια γαλόνια νερού!!

Χιλιάδες επισκέπτες από κάθε μεριά της Γης το επισκέπτονται καθημερινά και οι πιο τολμηροί εχουν τη δυνατότητα να κάνουν και κατάδυση σε αυτό!

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟ ΠΑΣΟΚ

Ψάχνουν να παίξουν ρόλο απέναντι στη συμμαχία που διαμορφώνεται με το δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδο. Κι όμως το ρεπορτάζ αυτό λέει. Ότι είτε η Λούκα Κατσέλη, είτε ο Χάρης Καστανίδης θα προσπαθήσουν να ηγηθούν ενός φιλο-Παπανδρεϊκού ρεύματος ή μιας τάσης που εκφράζει το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ. Το θα πετύχουν; Πολλά. Και ένα μικρό ποσοστό να πάρουν κερδισμένοι θα είναι; Ποιος τους

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ...ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ


Ήταν Οκτώβριος του 1854  ο διοικητής του 93ου Βρετανικού Συντάγματος Πεζικού Highlander Σερ Κόλιν Κάμπελ, λάμβανε την απόφαση να αντισταθεί μέχρις εσχάτων απέναντι στο ιππικό των Ρώσων Ουσάρων. Ηταν η μάχη της Μπαλακλάβα στον Κριμαϊκό πόλεμο.
Μπροστά στην επερχόμενη φονική προέλαση του ιππικού, ο Βρετανός διοικητής ακολούθησε μία τακτική, που πολλοί στρατιωτικοί θα τη χαρακτήριζαν «κίνηση αυτοκτονίας».

Ο στοιχειωμένος δρόμος...


Ο στοιχειωμένος δρόμος
Στα τέλη του 1800 εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς μία γυναίκα και το μικρό της αγοράκι στο δρόμο αυτό,(Morrow Road), στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Το αγοράκι εξαφανίστηκε πρώτο και η μητέρα πέθανε στην προσπάθειά της να το βρει κι έκτοτε στοιχειώνει το συγκεκριμένο δρόμο.
Πολλοί από τους κατοίκους υποστηρίζουν ότι έχουν δει το φάντασμα της μητέρας στην αιώνια αναζήτηση του γιου της μέχρι σήμερα.

Δηλητηριώδη δεν είναι μόνο τα φίδια! Είναι και τα πουλιά!


perierga.gr - Δηλητηριώδη δεν είναι μόνο τα φίδια! Είναι και τα πτηνά!
Αν μέχρι τώρα πιστεύατε ότι μόνο τα φίδια έχουν δηλητήριο και από αυτά κινδυνεύετε περισσότερο, σας λέω ότι υπάρχουν και δηλητηριώδη πτηνά στη φύση και μάλιστα δύο είδη από αυτά καλύτερα είναι να μην τα πλησιάσετε! Το δηλητήριο υπάρχει στο δέρμα και στο φτέρωμά τους και προκαλεί έντονη φαγούρα, οίδημα και πρήξιμο σε όποιον τα αγγίξει, ενώ κάποιες φορές μπορεί να παρατηρηθεί και αλλεργικό σοκ. Τα δύο πιο γνωστά είδη δηλητηριωδών πτηνών στη φύση είναι το Hooded Pitohui και το Blue-capped Ifrita τα οποία ζουν στα τροπικά δάση της Νέας Γουινέας. Ας δούμε, όμως, ένα ένα πτηνό ξεχωριστά, επικεντρώνοντας στο… δηλητήριό του!

Η ημερομηνία γέννησης καθορίζει το μέλλον μας


Η ημερομηνία γέννησης καθορίζει το μέλλον μας
Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι του επιφυλάσσει το μέλλον; Αν είχατε τη δυνατότητα να κάνετε ένα χωροχρονικό ταξίδι, δεν θα το τολμούσατε; Δεν θα είσασταν περίεργοι έστω και λίγο να δείτε πώς θα ήταν μετά από κάποια χρόνια η ζωή σας;

Το βέβαιο είναι ότι ανέκαθεν ο άνθρωπος ήθελε να μπορέσει να ανοίξει έστω ένα μικρό παραθυράκι στο μέλλον και να ρίξει μια κρυφή ματιά.

"Έξυπνη" σφαίρα βρίσκει μόνη της τον στόχο!


Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν, για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού, την τέλεια σφαίρα, που φθάνει σε βεληνεκές περίπου ενάμισι χιλιομέτρου και αυτοκαθοδηγείται, δηλαδή έχει την ενσωματωμένη «εξυπνάδα» να στρίψει μόνη της, προκειμένου να βρει τον στόχο.

Τα Εθνικά Εργαστήρια Sandia, που ανήκουν στην εταιρεία Λόκχιντ Μάρτιν, ανακοίνωσαν το πρωτότυπο της σφαίρας μόλις δοκιμάστηκε με επιτυχία. 

Παγόβουνο μεγαλύτερο από τη Χίο γεννιέται στην Ανταρκτική



Μια ρωγμή μήκους 30 χιλιομέτρων που εμφανίστηκε σε έναν μεγάλο παγετώνα της Δυτικής Ανταρκτικής σηματοδοτεί τη γέννηση ενός παγόβουνου έκτασης 900 τετραγωνικών χιλιομέτρων, λίγο μεγαλύτερο από το νησί της Χίου.

Στα μέσα Οκτωβρίου, ο δορυφόρος Terra της NASA εντόπισε τη ρωγμή στον παγετώνα του Πάιν Άιλαντ, ένα γιγάντιο ποτάμι πάγου που αποστραγγίζει την Παγοκρηπίδα της Δυτικής Ανταρκτικής.

Η ρωγμή είχε τότε μήκος 30 χιλιόμετρα, πλάτος 80 μέτρα και βάθος 60 μέτρα. 

Πες μου τι ντύνεσαι τις απόκριες, να σου πω ποιός είσαι!


Οι στολές και οι μάσκες που επιλέγουμε να φορέσουμε τις απόκριες, αποκαλύπτουν στοιχεία για την προσωπικότητά μας. Αν και θεωρούμε ότι τα αποκριάτικα κουστούμια είναι ένας τρόπος να κρύψουμε ή να μεταμφιέσουμε τον εαυτό μας, στην πραγματικότητα φανερωνουν περισσότερα απ’ όσα κρύβουν!

  Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί στην ψυχολογία, οι οποίο εκτιμούν πως όταν διαλέγουμε το κουστούμι μας, διαλέγουμε μια φαντασίωση, η οποία μπορεί να φανερώσει πολλά για εμάς. Ασφαλώς την επιλογή μας επηρεάζουν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες – από το κόστος έως το τι είναι στην μόδα – αλλά πάντοτε βάζει το χεράκι του και το υποσυνείδητό μας, λένε οι επιστήμονες.