Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εργάτης απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να φορέσει το 666..



Ένας εργάτης απολύθηκε από τη δουλειά του επειδή αρνήθηκε να φορέσει ένα αυτοκόλλητο με τον αριθμό '666' πιστεύοντας ότι θα πάει στην κόλαση.


Ο Billy Ε. Hyatt απολύθηκε από ένα εργοστάσιο πλαστικών στο βόρειο τμήμα της Georgia που δούλευε μετά την άρνησή του να φορέσει το αυτοκόλλητο που είχε ως στόχο να τονίσει ότι το εργοστάσιο ήταν απαλλαγμένο από ατυχήματα για 666 ημέρες, ο ίδιος αριθμός που θεωρείται ότι είναι το...

Οικογένεια ισχυρίζεται ότι ο γιος τους είναι... στοιχειωμένος!



Ένα νεαρό αγόρι, σύμφωνα με ισχυρισμούς της οικογένειας του, είναι στοιχειωμένο από έναν άνδρα με γκρι δέρμα που κάθεται στο στήθος του όλη τη νύχτα.


Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει ακουστεί παλαιότερα ως συνέπεια μιας μορφής παράλυσης ύπνου ή αλλιώς σύνδρομο "old hag", αλλά ο νεαρός Dagan Gerrity παραμένει ξύπνιος τις περισσότερες νύχτες από αυτό που περιγράφει ο ίδιος ως έναν άνδρα με γκρι δέρμα που κάθεται στο στήθος του και του...

Ρεκόρ εξαγωγών για τη Γερμανία

Η κρίση χρεών στην ευρωζώνη δεν φαίνεται να αγγίζει τους Γερμανούς εξαγωγείς, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο κλάδος πιθανότατα ξεπέρασε το ορόσημο των 1 τρισ. ευρώ σε εξαγωγές κατά το 2011 και προβλέπουν εύρωστη ανάπτυξη του κλάδου και το 2012.

Η ένωση Γερμανών εξαγωγέων BGA κάνει την πρόβλεψη ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν τουλάχιστον 6% στο 2012, έχοντας

Αριστερά του Μίμη Ανδρουλάκη

Δ. Κ.
Άνοιξε η όρεξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, στνη παρουσίαση του βιβλίου μαγειρικής της Μαρίκας Μητσοτάκη. Ο διανοούμενος και συγγραφέας είχε και κείνος με τη σειρά του συνταγές από το χωριό του για την σύζυγο του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτσάκη, αλλά και για τον ίδιο τον Επίτιμο Πρόεδρο.

Πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης από το Eurogroup


Πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης από το Eurogroup

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα ικανοποιεί όλους τους όρους για την εκταμίευση της έκτης δόσης και την εφαρμογή του νέου προγράμματος εξέφρασε ουπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος,προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroupστις Βρυξέλλες. 

«Στην Ελλάδα έχουμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να προχωρήσουμε με την επόμενη δόση, το νέο πρόγραμμα και το PSI», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η χώρα μας διαθέτει την απαραίτητη πολιτική συναίνεση, την απαραίτητη εθνική ενότητα, καθώς και την εθνική βούληση και αποφασιστικότητα για να προχωρήσει. 

Ερώτηση του Γιώργου Φραγγίδη προς τον τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη


4
Η απασχόληση διανύει μια περίοδο κρίσης.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφονται επισήμως 250 εκατ. άνεργοι, η χειρότερη επίδοση των τελευταίων ετών. Οι νέοι άνθρωποι έχουν πληγεί σφόδρα από την ανεργία. Την ίδια ώρα επιδεινώνεται, σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο, η ποιότητα των θέσεων εργασίας που είναι διαθέσιμες.

Η Κατερίνα Στικούδη εγκαινιάζει την "Αγγέλων Πόλις" στο Λαγκαδά


Όλα είναι έτοιμα στην "Αγγέλων Πόλις", στον Λαγκαδά, για να υποδεχτούν τους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργήσει απο την 1η Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει

πληθώρα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, με συναυλία της Κατερίνας Στικούδη, στις 19:00.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Βενιζέλος: Θα τιμωρηθούν όσοι πολιτικοί έχουν καταθέσεις στην Ελβετία


«Οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία ελέγχονται αυστηρά και διεξοδικά σε συνδυασμό και με την υποχρέωση υποβολή δήλωσης Πόθεν Εσχες», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισημαίνει ότι εάν προκύψουν στοιχεία αυτά θα διαβιβαστούν, για τα μέν πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή για δε άλλες κατηγορίες προσώπων που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς, στην αρμόδια δημόσια Αρχή, δηλαδή τον Αρειο Πάγο.

TΡΑΓΚΑΣ : ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ Η Ν.Δ. ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Από το : parapolitika.gr
Σκληρή επίθεση προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε μέσα από την συχνότητα του Real Fm, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκλογή του Μεσσήνιου πολιτικού στην αρχηγία της Ν.Δ. Και τι δεν είπε ο
Τράγκας. Περιέγραψε τους βασικούς λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να στηρίξει τον Σαμαρά. «Ήθελα να φύγουν τα τζάκια από το κόμμα» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, μέσα σε δύο χρόνια, ο Σαμαράς, διέψευσε τις προσδοκίες που υπήρχαν. «Η βαρονία ζει και βασιλεύει. Σφικτός

Σκληρό πόκερ για τη διάσωση της Κύπρου.Εκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι η χώρα έχει χάσει την πρόσβαση στις αγορές



Σκληρό πόκερ παίζεται γύρω από την Κύπρο αυτές τις ημέρες καθώς η χώρα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποφύγει την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ. Σε έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνεται ότι η χώρα έχει χάσει την πρόσβαση στις αγορές και επιχειρεί να συντηρηθεί μέχρι τα τέλη του 2012 μέσω διακρατικών συμφωνιών. Ηδη έχει συνάψει δάνειο €2,5 δισ. με τη Ρωσία και αναζητά επιπλέον €700 εκατ. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Κύπρου αισιοδοξούν ότι θα συνεχίσουν να δανείζονται από πηγές εκτός αγορών μέχρι να μπορέσουν να ανακτήσουν την πρόσβαση σε αυτές.

Θεσσαλονίκη: Στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Ακτή Ελεφαντοστού



Ανθρωπιστική βοήθεια σε δύο σχολεία της Ακτής Ελεφαντοστού, που φέρουν την επωνυμία "Ελλάς" και "Ελλάς-Μακεδονία"


και στα οποία διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, καθώς και σε νεοϊδρυθέν ορφανοτροφείο, που φιλοξενεί παιδιά-φορείς του ιού HIV, θα αποστείλει, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το μεγαλύτερο βιοκλιματικό πάρκο της Ελλάδας στην Κατερίνη


Την ανέγερση βιοκλιματικού γραμμικού πάρκου σε έκταση 71,5 στρεμμάτων και προϋπολογισμού 5,7εκατομμυρίων ευρώ, σχεδιάζει ο Δήμος Κατερίνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.
Με βάση τις μελέτες, το έργο θα περιλαμβάνει τη μετατροπή της οδού 19ης Μαΐου, από δρόμο κυκλοφορίας αυτοκινήτου σε πάρκο, πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.

Κύπρος: Καμπανάκι ΔΝΤ για την οικονομία



Ένα σχέδιο μείωσης των δημοσίων δαπανών, κάλεσε τις κυπριακές αρχές να θέσει το συντομότερο σε εφαρμογή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ, η Κύπρος αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές προκλήσεις λόγω της έκθεσης της στην ελληνική κρίση της διεύρυνσης του δημοσιονομικού ελλείμματός της και του ευάλωτου χαρακτήρα του τραπεζικού της συστήματος,

Χ. Ράιχενμπαχ: Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας βασικός στόχος της task force


Λόγω της ύφεσης αλλά και των πρόσθετων φορολογικών μέτρων η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων καταναλωτών έχει μειωθεί κατά 14%

Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα κύριος στόχος της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ο επικεφαλής της ομάδας Χορστ Ράιχενμπαχ. 

Η προσπάθεια αυτή, όπως είπε, αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά το επιχειρηματικό περιβάλλον. 

Εκτίμησε ότι είναι πιθανή η αναθεώρηση των μέτρων υποστήριξης προς την Ελλάδα που υλοποιεί η ομάδα δράσης όταν θα οριστικοποιηθούν οι όροι του δεύτερου πακέτου στήριξης της χώρας. 

Πολιτική συναίνεση διαρκείας ζητά ο Γ. Προβόπουλος



Σε μεγαλύτερης διάρκειας πολιτική συναίνεση προέτρεψε τα πολιτικά κόμματα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, παρουσιάζοντας την έκθεσή του στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε ότι η συναίνεση, η οποία οδήγησε στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, θα πρέπει να έχει πιο μακροπρόθεσμα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη διάρκεια. 

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.Στο μικροσκόπιο τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ


Στο μικροσκόπιο τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ
Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τις δανειοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, εν μέσω κρίσης, με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση που θα λαμβάνουν εώς το 2016. Προκαταρκτική εξέτασξ διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Στο "μικροσκόπιο" του Οικονομικού Εισαγγελέα μπαίνουν οι δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, με αφορμή δημοσιεύματα για δάνεια που φέρονται να λαμβάνουν από τράπεζες, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Δωρεάν κλινική οδοντιατρική εξέταση στην Θεσσαλοννίκη



Έως τις 2 Δεκεμβρίου στα πλαίσια του «Μήνα Στοματικής Υγείας» οι οδοντίατροι του νομού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιούν δωρεάν κλινική εξέταση στους επισκέπτες των ιατρείων τους.

Η πρωτοβουλία έχει στόχο να συμβάλλει στην ενημέρωση ασθενών για τυχόν οδοντιατρικά τους προβλήματα αλλά και στην πρόληψη στοματικών ασθενειών, καθώς επίσης να αναδείξει τα κενά τους συστήματος υγείας στον τομέα της οδοντιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Δεβλιώτη. .

ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. Γερμανία: Αρχισε η δίκη του Focus για προσβολή ελληνικών συμβόλων


Γερμανία: Αρχισε η δίκη του Focus για προσβολή ελληνικών συμβόλων

Άρχισε σήμερα στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη των δημοσιογράφων και αρθρογράφων του γερμανικού περιοδικού "Focus", οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.


Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν στο εξώφυλλο της 22ας Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία με το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού, αλλά και της διαδικτυακής του έκδοσης ,να χαρακτηρίζει τους Έλληνες "απατεώνες".

Βιέννη, η καλύτερη πόλη να ζεις



Η εξαιρετική υποδομή της Βιένης, οι ασφαλείς δρόμοι της και οι καλές υπηρεσίες υγείας της την καθιστούν την ωραιότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς, σύμφωνα με την ετήσια παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων ανθρωπίνου δυναμικού Mercer, η οποία κατατάσσει τη Βαγδάτη στην τελευταία θέση του καταλόγου που κατάρτισε φέτος.

Τσίπρας: "Παραμένουμε αντίθετοι στην πολιτική του Μνημονίου"


Τσίπρας: "Παραμένουμε αντίθετοι στην πολιτική του Μνημονίου"
Την απόλυτη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακολουθούμενη πολιτική, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε επικίνδυνη, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του ότι μοναδική δημοκρατική διέξοδος είναι η προσφυγή στις κάλπες.
Σε δήλωσή του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σταθερή θέση του κόμματός του κατά του Μνημονίου,

Άναψαν όλα τα φώτα! Όλος ο κόσμος σε ρυθμό Χριστουγέννων (ΦΩΤΟ)


Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο, Βιέννη, Μαδρίτη, Πράγα, Στρασβούργο, Ριο ντε Τζανέιρο, Ουάσινγκτον... Ευρώπη, Ασία, Αμερική. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλος ο κόσμος έχει ήδη μπει στο... πνεύμα!

Πόλεις φωτισμένες, πόλεις γιορτινές, πόλεις και άνθρωποι που έχουν ανάγκη για χαμόγελο, για αισιοδοξία, για Χριστούγεννα.

Οι πόλεις του κόσμου φόρεσαν τα καλά τους, άναψαν τα φώτα τους και περιμένουν πως και πως τα... δώρα τους! 

"Εθισμένοι" στα φάρμακα οι Έλληνες


"Εθισμένοι" στα φάρμακα οι Έλληνες

«Εθισμένοι» στα φάρμακα είναι οι Έλληνες όπως προκύπτει από νέα μελέτη, καθώς ένας στους τέσσερις λαμβάνει συνταγογραφούμενα φάρμακα, χωρίς ωστόσο να έχει συμβουλευτεί τον γιατρό του, ενώ σε ποσοστό 8% λαμβάνουν ιατρικές οδηγίες από τους φίλους τους και έπειτα κατευθύνονται στο φαρμακείο της γειτονιάς για να γεμίσουν το…καλάθι τους.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν, από τη Πανελλαδική έρευνα Hellas Health ΙV για την Υγεία των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ).

Χθες ξοδεύτηκαν στο Διαδίκτυο 9,3 δις ευρώ!


 
Δισεκατομμύρια "έπεσαν" χθες στο διαδίκτυο από τις αγορές των Αμερικανών και των Βρετανών.
   Η «κυβερνο- Δευτέρα», όπως ονομάζεται η τελευταία Δευτέρα του Νοεμβρίου γέμισε τα ταμεία πολλών εταιριών, αφού ο κόσμος έκανε τα τελευταία ψώνια των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι Βρετανοί καταναλωτές ξόδεψαν περίπου 9.3 δις ευρώ μόνο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας!

Ενοχλημένος ο Παπαδήμος με τις παραφωνίες


Ενοχλημένος ο Παπαδήμος με τις παραφωνίες

Ιδιαίτερα ενοχλημένος με τις παραφωνίες που παρατηρούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα είναι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητεί δραστικούς τρόπους για να σταματήσουν οι εκατέρωθεν βολές μεταξύ υπουργών. 

Αποψή του είναι πως με τις γκρίνιες και τις σπόντες δεν μπορεί να υλοποιηθεί ομαλά το κυβερνητικό έργο. «Εχουμε μια αποστολή και θα πρέπει να τη φέρουμε εις πέρας το ταχύτερο» συνηθίζει να λέει στα μέλη της κυβέρνησης που δείχνουν μεν να τον ακούν, ωστόσο στον βωμό της προσωπικής προβολής και των ιδιοτελών συμφερόντων δεν παραλείπουν τους μικροκαβγάδες.

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στο επίκεντρο της συνάντησης της Ντ. Μπακογιάννη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο



Το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμο. 

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε πως το κόμμα της από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ και είναι έτοιμο να βοηθήσει γιατί πιστεύει ότι το έργο πρόνοιας το οποίο συντελείται είναι εξαιρετικά σημαντικό και αναμφισβήτητα χρειάζεται πόρους. 

Ξεκινά η εκπαίδευση για τη χορήγηση αδειών ενεργειακών επιθεωρητών


Ξεκινά διαδικασία χορήγησης οριστικών αδειών δεκαετούς ισχύος για ενεργειακούς επιθεωρητές. Το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προσκαλεί όσους επιθυμούν να αποκτήσουν σχετική άδεια και να εγγραφούν στα οικεία μητρώα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε κατάλληλους φορείς εκπαίδευσης.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι διπλωματούχοι μηχανικοί ή πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης ή μηχανικοί, με αναγνωρισμένα τα επαγγελματικά τους προσόντα στη χώρα μας, κατ’ εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, και να διαθέτουν τουλάχιστον διετή αποδεδειγμένη επαγγελματική ή/και επιστημονική εμπειρία.

ΝΔ: Δεν δικαιολογείται η συζήτηση για αλλαγή στην ημερομηνία των εκλογών



Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία καθυστέρηση στο PSI, που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Η 19η Φεβρουαρίου δεν βγήκε στον αέρα από εμάς ούτε την αποφασίσαμε εμείς ελαφρά τη καρδία. Έγινε σε συνεννόηση με τον κ. Βενιζέλο και το επιτελείο του και η ανακοίνωση που βγήκε σας θυμίζω ότι φέρει την υπογραφή του Υπουργείου Οικονμικών.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει απαξίωση της Οικονομικής Επιθεώρησης


ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει απαξίωση της Οικονομικής Επιθεώρησης

Απαξίωση της Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλο με τις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου-βαθμολογίου δεν ελήφθη υπόψη η Οικονομική Επιθεώρηση και καταργήθηκε το μισθολογικό καθεστώς που διαχρονικά ίσχυε για τον κλάδο των Οικονομικών Επιθεωρητών χωρίς να θεσπιστεί ανάλογη εναλλακτική ρύθμιση.

''Βαριά σκιά πολέμου απλώνεται πάνω από την Ευρώπη'



Ανατριχιαστικές δηλώσεις του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών - Πρωτοσέλιδα – σοκ από μέσα ενημέρωσης με τεράστια επιρροή - Financial Times : Έρχεται κατακλυσμιαίο γεγονός, Μεγάλο Κραχ και Πόλεμος; - Der Spiegel : Η Ευρωπαική ήπειρος βυθίζεται στην Άβυσσο – Ο φόβος εξαπλώνεται - Ένα δισεκατομμύριο οι πεινασμένοι – Κάθε δευτερόλεπτο και ένας νεκρός 


Όταν πριν μερικές ημέρες ο Σαρκοζί προειδοποιούσε πως τυχόν κατάρρευση του ευρώ θα άνοιγε τις πύλες της Κολάσεως, δηλαδή του Πολέμου, πολλοί βιάστηκαν να τον κατακρίνουν ως κινδυνολόγο που γίνεται κήνσορας της καταστροφής για να εξυπηρετήσει τα σχέδια του και τα συμφέροντα της Γαλλίας.

Βιταμίνη D, «διαβατήριο» ζωής Σώζει από διαβήτη και καρδιοπάθειες, ακόμη και με τη μορφή συμπληρωμάτων


Βιταμίνη D, «διαβατήριο» ζωής
Ατομα που εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, μειώνουν κατά τουλάχιστον 50% τον κίνδυνο θνησιμότητας από όλα τα αίτια εάν λάβουν συμπληρώματα της βιταμίνης. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάνσας μετά από ανάλυση δεδομένων που αφορούσαν περισσότερους από 10.000 ασθενείς.

Eπτά στους 10 με έλλειψη D
Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα οι ειδικοί στο επιστημονικό περιοδικό «The American Journal of Cardiology» ανακάλυψαν ότι το 70% των εθελοντών που μελέτησαν εμφάνιζε έλλειψη βιταμίνης D (λιγότερα από 30 νανογραμμάρια της βιταμίνης ανά χιλιοστόλιτρο αίματος) και αντιμετώπιζε σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Αποδημία εις Κύριον .«Δεκάδες εκατομμύρια» πτηνά σκοτώνονται στα ηλεκτροφόρα καλώδια


Χιλιάδες ψαρόνια κουρνιάζουν σε πυλώνα της Γερμανίας. Κάποια δεν θα επιζήσουν.

Φλαμίνγκο, γερανοί, πελεκάνοι και δεκάδες άλλα αποδημητικά πτηνά αποδημούν εις Κύριον κάθε χρόνο χτυπώντας πάνω στους πυλώνες και τα καλώδια ηλεκτροδότησης που έχουν τυλίξει τον πλανήτη.

Με εξαίρεση το κυνήγι, «οι συγκρούσεις και οι ηλεκτροπληξίες είναι από τους σημαντικότερους ανθρωπογενείς παράγοντες στη θνησιμότητα των πτηνών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ολλανδός ορνιθολόγος Χάιν Πρίνσεν, μέλος της ερευνητικής ομάδας που υπογράφει τη νέα μελέτη.

2012: Χρονιά διαδικτυακού πολέμου;



Τι είναι αυτό που ορίζει ως πράξη τον διαδικτυακό πόλεμο; Είναι μια εξελιγμένη διαδικτυακή επίθεση από την Κίνα ή τη Ρωσία στο ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ; 

Είναι κάποιος από την ομάδα των Anonymous που διεισδύει παράνομα σε κάποιο κυβερνητικό διαδικτυακό τόπο; Είναι η κατασκοπεία της Κίνας που συμβαίνει χρόνια τώρα; 

Και τι γίνεται με τον Stuxnet και τον Duqu;

5 «επαναστατικά προϊόντα» που δεν έπεισαν (σχεδόν) κανένα


5 «επαναστατικά προϊόντα» που δεν έπεισαν κανένα
Δεν φανταζόμαστε να σοκαρίστηκε κανείς με την είδηση για τα ενεργειακά βραχιολάκια γνωστής εταιρείας που αποδείχθηκαν (και με δικαστική απόφαση) απάτη! Όπως μπορεί να σας επιβεβαιώσει ο μέσος Έλληνας με αϋπνίες, που παρακολουθεί στις 5.00 το πρωί cult διαφημίσεις για στρώματα που μένουν άθικτα ενώ από πάνω τους περνούν μπουλντόζες, στην ιστορία του σύγχρονου εμπορίου έχουν καταγραφεί αμέτρητα προϊόντα που έμοιαζαν πολύ καλά για να είναι αληθινά.

Οι άνθρωποι πίσω από διάσημους χαρακτήρες ταινιών


Οι άνθρωποι πίσω από διάσημους χαρακτήρες ταινιών (7)
Ανακαλύψτε ποιοι ήταν οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν διάσημους χαρακτήρες στον κινηματογράφο!

Χρόνια η δικαστική διαμάχη κατά του Δημοσίου



Περίπου σαράντα χρόνια κρατάει η δικαστική διαμάχη των αδελφών Κωνσταντίνου και Σπυρίδωνος Σημίτη που είναι ιδιοκτήτες έκτασης 3.372 τ.μ. και μονοκατοικίας 200 τ.μ. στη θέση Γκράβες των Αγίων Θεοδώρων.

Η οικοπεδική αυτή έκταση είναι ιδιαίτερα προνομιακή, αφού κυριολεκτικά βρίσκεται σε μία πανέμορφη και ήσυχη παραλία των Αγίων Θεοδώρων.

Με αγωγές προειδοποιεί ο Γιακουμάτος για την υπόθεση των καταθέσεων στην Ελβετία


Με αγωγές προειδοποιεί ο Γιακουμάτος για την υπόθεση των καταθέσεων στην Ελβετία

Με αγωγές σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια προειδοποιεί ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, εάν δεν δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα βουλευτών που διατηρούν λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας. «Δεν μπορεί να κηλιδώνονται το όνομά μου και η ελληνική Βουλή» δήλωσε στον Βήμα 99,5, ζητώντας να ξεκαθαρίσει άμεσα η υπόθεση. Τη διαλεύκανση του θέματος ζήτησε και ο Μιχ.Καρχιμάκης, λέγοντας πως «είναι ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο», ενώ ο Ευ.Βενιζέλος δεσμεύτηκε πως ό,τι στοιχεία προκύψουν θα διαβιβαστούν στη Βουλή.

Βενιζέλος: O έλεγχος των καταθέσεων στην Ελβετία γίνεται ήδη!



"Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Ελβετία να υπογράψει σύμβαση, κατά τα πρότυπα των συμβάσεων που έχουν ήδη υπογράψει η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο", επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και εγκαλεί όποιους "ίσως από συνήθεια" -όπως επισημαίνει- ζητούν να γίνει κάτι που έπειτα από δεκαετίες γίνεται τώρα.

Αίτημα Καρχιμάκη για άνοιγμα των καταθέσεων βουλευτών στην Ελβετία


Αίτημα Καρχιμάκη για άνοιγμα των καταθέσεων βουλευτών στην Ελβετία

Τη διερεύνηση των καταγγελιών ότι το άνοιγμα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία προσέκρουε στην ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών, ζήτησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, καλώντας επίσης την κυβέρνηση να υποβάλει ειδικό αίτημα ώστε να υπάρξει διασταύρωση στοιχείων των βουλευτών με πιθανούς λογαριασμούς τους σε τράπεζες της Συνομοσπονδίας.

Δίπλα στους άνεργους ο δήμος Νεάπολης-Συκεών



Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για ανέργους, που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης Συκεών. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους έως 26 ετών, οι οποίοι αποφοίτησαν πρόσφατα και ψάχνουν δουλειά.

Οι ενότητες του σεμιναρίου είναι οι ακόλουθες:

α) οργάνωση προσωπικού φακέλου

β) σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής

Ευρώπη 2021: Η Αγία Γερμανική Αυτοκρατορία


Ευρώπη 2021: Η Αγία Γερμανική Αυτοκρατορία
Σε μία Ευρώπη εντελώς διαφορετική από αυτή που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα μας προσκαλούσε τις προάλλες, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ», ο ιστορικός Νάιαλ Φέργκιουσον: στην Ευρώπη του 2021. Σε μια Ευρώπη όπου οι Γερμανοί παραθερίζουν στις παραλίες των μεσογειακών χωρών, οι κάτοικοι των οποίων τις έχουν εγκαταλείψει για να γίνουν κηπουροί στη Γερμανία. Σε μια Ευρώπη με μια νέα και αυστηρή δημοσιονομική ένωση που οι Γερμανοί την ονομάζουν Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης αλλά οι υπόλοιποι λαοί της Αγία Γερμανική Αυτοκρατορία.

Κατερίνη: Συνελήφθη 52χρονος με τέσσερα κιλά χασίς


Κεντρική Μακεδονία Κατερίνη: Συνελήφθη 52χρονος με τέσσερα κιλά χασίς

“Βαποράκι” χασίς από την Κατερίνη, “έδεσε” στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για 52χρονο Έλληνα, ο οποίος >>>

συνελήφθη το Σάββατο (26-11-2011) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης.

Οι πλέον ευνοούμενοι οι Σερραίοι από την Εγνατία Όδό


Κεντρική Μακεδονία Οι πλέον ευνοούμενοι οι Σερραίοι από την Εγνατία Όδό

Από τις μετρήσεις φόρτου που έγιναν την τελευταία εξαετία (έτη 2005 έως 2010) στην Εγνατία, προκύπτει ότι οι υψηλότεροι κυκλοφοριακοί φόρτοι καταγράφονται στα τμήματα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Καλοχωρίου και Σερρών, που λειτουργούν και ως εξωτερική περιφερειακή οδός για την πόλη της Θεσσαλονίκης. «Ο υψηλός αυτός φόρτος είναι αναμενόμενος, καθώς τα τμήματα αυτά εξυπηρετούν, εκτός της διαμπερούς κυκλοφορίας, μεγάλο ποσοστό αστικών (δηλαδή μετακινήσεις που έχουν και τα δυο άκρα τους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης)

Έντυσαν τσολιά το άγαλμα-σύμβολο των Βρυξελλών



Σε μια πρωτότυπη κίνηση προχώρησαν Βέλγοι πολίτες, οι οποίοι, για να δείξουν τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα, έντυσαν το άγαλμα-σύμβολο της πρωτεύουσας του Βελγίου τσολιά... 

To μπρούτζινο άγαλμα απεικονίζει ένα μικρό αγόρι που ουρεί και έχει αποκτήσει το όνομα «Manneken Pis» («ο κατρουλής»). 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ.Στο Υπουργικό την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τους φρουρούς στα πλοία


Στο Υπουργικό την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τους φρουρούς στα πλοία
Το νομοσχέδιο για την παροχή υπηρεσιών από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς σε εμπορικά πλοία αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, για μία πρώτη ανάγνωση.
Η αρμοδιότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη ρύθμιση και την αντιμετώπιση της πειρατείας, η οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ανήκει στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας,

Τσίπρας: ''Η ΔΕΗ δεν πρέπει να περάσει σε ξένα χέρια''


«Η ΔΕΗ  δεν πρέπει να περάσει σε ξένα χέρια», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εργαζόμενους της Επιχείρησης, κατά την περιοδεία του στο νομό Κοζάνης.

«Εσείς εδώ δίνετε έναν αγώνα για λογαριασμό ολόκληρου του ελληνικού λαού. Αυτό το οχυρό δεν πρέπει να πέσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το οικονομικό, αλλά και ηθικό έγκλημα δεν πρέπει να συντελεστεί».

Στην Εφορία εισόδημα μηδενικό, στην τράπεζα εκατομμύρια


Ξεσκονίζει τραπεζικούς λογαριασμούς Κρητικών το ΣΔΟΕ. Στο στόχαστρο 250 ύποπτοι λογαριασμοί. Εντοπίστηκαν Ηρακλειώτες που δήλωναν μηδενικά εισοδήματα, αλλά στην τράπεζα διαθέτουν εκατ. ευρώ
Σχεδόν 40 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις έχουν εντοπιστεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 250 Κρητικών, σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ.

Σίγουρος για την καταβολή της 6ης δόσης



Τη βεβαιότητά του ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ανάψουν το «πράσινο» φως για την καταβολή της 6ης δόσης προς την Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομίας, Oli Ren.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τους Ευρωβουλευτές Γιώργο Σταυρακάκη και Γιώργο Χατζημαρκάκη, τόνισε πως αναμένει από τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης να λάβουν αύριο (σήμερα) απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Δέν το ήξερες..



Την εποχή της παντοδυναμίας της Σπάρτης, το 400 π.Χ., υπήρχαν 25.000 μόνιμοι κάτοικοι και 500.000 σκλάβοι!


Στην Ολυμπιάδα του Σεν Λούις, το 1904, το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για τους Ευρωπαίους κατέκτησε ο Έλληνας Περικλής Κακούσης, στην άρση βαρών.


O Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μόνο μια φορά τον χρόνο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ. Επιμένει ο Γκρούεφσκι στη λύση της διπλής ονομασίας για τα Σκόπια


Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι
Ζητεί να επιτραπεί από την Ελλάδα η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ
Στη λογική της λύσης της διπλής ονομασίας φαίνεται ότι επιμένουν τα Σκόπια, καθώς μία εβδομάδα πριν από την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ ο Ν. Γκρούεφσκι ζητεί από την Ελλάδα να επιτρέψει την ευρωπαϊκή πορεία της έστω με την προσωρινή ονομασία.

«Το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει τελειώσει» Παρόν στις διεργασίες για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο Γ.Ραγκούσης


Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης

Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει τελειώσει και πλέον πρέπει να αλλάξει ριζικά, να επανιδρυθεί, εξέφρασε την Τρίτη ο Γιάννης Ραγκούσης. Τόνισε ότι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανοίξει αφού έχει διασφαλιστεί η σωτηρία της χώρας και υπογράμμισε ότι πρώτος πρέπει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Γ.Παπανδρέου. Για τον ίδιο προσωπικά, ο Γ.Ραγκούσης επισήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα από τον Γ.Παπανδρέου, αλλά η επόμενη ημέρα του Κινήματος και υπ' αυτήν την έννοια δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες.