Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ευχαριστεί για την πρόσκληση και επιφυλάσσεται ο Φλωρίδης…




H Διοικούσα Επιτροπή του Κοινωνικού Συνδέσμου, δηλαδή ο Γιώργος Φλωρίδης, απαντώντας στην πρόσκληση Βενιζέλου για συμμετοχή στις προσυνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι χωρίς τη ΔΗΜΑΡ βρίσκει τη σύνθεση «ελλειμματική παρά τις καλές προθέσεις των διοργανωτών της». Και ως εκ τούτου, επιφυλάσσεται “για μια από κοινού διοργάνωση, όσο και για μια

Πέντε χρόνια φυλακή σε πρώην βουλευτή ΝΔ που έταζε διορισμούς

Επικύρωσε την εφετειακή απόφαση ο Άρειος Πάγος
με την οποία ο πρώην βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Ευάγγελος Παπανικολάου, καταδικάστηκε σε πενταετή κάθειρξη για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς υποσχόμενος διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, σε Τράπεζες κ.α. .
Με την ίδια ποινή καταδικάζεται και ο επιχειρηματίας

Δυο ελληνικές παραλίες στις δέκα καλύτερες

Δυο ελληνικές παραλίες στις δέκα καλύτερες
Το tripadvisor παραθέτει τη λίστα με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2013, όπως τις επιλέγουν μέσω ψηφοφορίας και σχολίων οι χρήστες του.
Η Ελλάδα κατέχει δύο από τις δέκα πρώτες θέσεις στην ευρωπαϊκή λίστα, με το

Στις 27 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ


 
 
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα καταβάλει τις συντάξεις του Μαρτίου στις 27 Φεβρουαρίου 2013 σε όλους τους δικαιούχους.
Την ίδια ημερομηνία θα καταβληθεί και το επίδομα παραπληγίας του Μαρτίου 2013, καθώς και τα αναδρομικά ποσά  Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013 που αντιστοιχούν σε δώρα εορτών και επίδομα

Αισιόδοξος για τον Άρη ο Μώραλης

Για την αυριανή συζήτηση της ΠΑΕ Άρης με
άλλους δύο εταίρους (ΠΣΑΠ, ΕΠΟ), σχετικά με τη συμφωνία διευθέτησης των χρεών της ομάδας προς τους πρώην παίκτες της, μίλησε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιάννης Μώραλης, στην εκπομπή “All about Aris”.
Ο Μώραλης, κατέδειξε γνώση των ιδιαιτεροτήτων στην

Γιατρός του Νοσοκομείου Κιλκίς συνελήφθη για... φακελάκι

Γιατρός της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς συνελήφθη γιατί δέχθηκε φακελάκι από ασθενή! Το συμβάν έλαβε χώρα χθες το βράδυ στον χώρο του Νοσοκομείου ενώ από ότι φαίνεται, ο ασθενής την είχε “φυλαγμένη” στον γιατρό, γεγονός που αποδεικνύεται από την παρουσία των αστυνομικών και την σύλληψή του που έγινε επ' αυτοφώρω.
Σε ό,τι αφορά το επίμαχο ποσό, δημοσιογραφικές πληροφορίες

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ : ενημέρωσε με επιστολή του τον Πρόεδρο της Βουλής



Ο Πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημέρωσε με επιστολή του τον Πρόεδρο της Βουλής για την  επιστροφή των βουλευτών Α. Γκερέκου, Μ. Κασσή, Γ. Κουτσούκου και Κ. Σκανδαλίδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ψωμιάδης: Θα έχω έτοιμο το νέο κόμμα ως το Πάσχα


Χθες δήλωνε Νέα Δημοκρατία σήμερα προαναγγέλλει νέο κόμμα ο Πανίκας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη μετεξέλιξη του ομίλου προβληματισμού ΠΑΤΡΙ.Δ.Α σε πολιτικό-κομματικό φορέα.
«Θα υποβάλω, μέχρι το Πάσχα, τη σχετική αίτηση στον Άρειο Πάγο. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου», είπε στη Voria.gr ο κ.Ψωμιάδης.
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε επαφές με πολιτικά στελέχη και προσωπικότητες που κινούνται

Αν. Λυκουρέντζος: Εισιτήριο υγείας για τους ανασφάλιστους...

Σε εφαρμογή τίθεται το εισιτήριο υγείας για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι, ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως. είπε ο υπουργός Υγείας, στα επόμενα δύο χρόνια

Το come back του Νίκου Κωνσταντόπουλου…



Aνακοινώθηκαν τα ονόματα  της  επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα συζητήσει και θα καταθέσει τις προτάσεις του κόμματος για ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα της «μεταμνημονιακής» Ελλάδας.
Τις εργασίες της επιτροπής  θα ανοίξει με βαρυσήμαντη ομιλία του  -το δίχως άλλο- ο Αλέξης Τσίπρας. Το «μενού» περιλαμβάνει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑγια το πολιτικό σύστημα, τη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ...

Στο "μικροσκόπιο" της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα ευρήματα που συλλέχθηκαν στη δασική έκταση των Σκουριών Χαλκιδικής, αλλά και το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο εργοτάξιο της "Ελληνικός Χρυσός", προκειμένου να
εντοπιστούν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Κυριακής, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών πέρασαν, από την

Ο τύπος της Πέμπτης 21/2/2013


ΑΥΓΗ · Αποκεφαλισμός με νέο κούρεμα – Στα 461 εκατ. , η υστέρηση των εσόδων Ιανουάριο – Φεβρουάριο ·Φρανσουά Όλάντ – Ήρθε για επενδύσεις, πούλησε φρεγάτες·Βουλγαρία – Από… ηλεκτροπληξία έπεσε η κυβέρνηση

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Αγροτεμάχια – Πώς θα γλιτώσετε φόρο – Τα κριτήρια- παγίδες που θα πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες·Αυστηρή επιστολή Βρούτση προς διοικητές για εφαρμογή του συστήματος «ΑΡΙΑΔΝΗ»- Τέλος οι παράνομες συντάξεις με κέρδος 478 εκατ., για τα Ταμεία·Μέγαρο Μαξίμου – Ικανοποίηση από την επίσκεψη Ολάντ 

Σήμερα συνεδριάζει επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα


Σήμερα συνεδριάζει επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αναλαμβάνει επικεφαλής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα συζητήσει και θα καταθέσει τις προτάσεις του κόμματος για ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα της μεταμνημονιακής Ελλάδας.
 Η Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων με τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, την πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, το Κοινωνικό Κράτος και το Κράτος Δικαίου.

Standard&Poor's: Η Ελλάδα δε βγαίνει από την Ευρωζώνη


Standard&Poor's: Η Ελλάδα δε βγαίνει από την Ευρωζώνη
Πολύ λιγότερες είναι οι πιθανότητες εξόδου της...
Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την Standard & Poor's, ενώ ακόμη πιο απίθανο, θεωρείται το σενάριο επιστροφής κάποιου κράτους της Ευρωζώνης στο εθνικό του νόμισμα.

Εισφορά αλληλεγγύης: Δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ


Εισφορά αλληλεγγύης: Δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ
Δεκάρα τσακιστή δεν έχει πάρει ο ΟΑΕΔ από την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας», παρόλο που αυτή παρακρατείται εδώ και δύο χρόνια, κάθε μήνα από τους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα και των τραπεζών.

Εγκρίνεται σήμερα η δόση των 2,8 δισ. για την Ελλάδα


Εγκρίνεται σήμερα η δόση των 2,8 δισ. για την Ελλάδα
Η τελευταία «εύκολη» δόση αναμένεται να εγκριθεί στο ουσιαστικό της σκέλος από την ομάδα εργασίας για το ευρώ σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως είχε αποφανθεί το Εurogroup της 11ης Φεβρουαρίου. Η συνέχεια, όμως, θα είναι σαφώς δυσκολότερη, καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να αγγίζει την απασχόληση στο δημόσιο τομέα, με τρόπο που θα κάνει αίσθηση στο προσωπικό.

Στο στόχαστρο 110.000 διπλοσυνταξιούχοι


Στο στόχαστρο 110.000 διπλοσυνταξιούχοι
Στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μπαίνουν τώρα περιπου 110.000 διπλοσυνταξιούχοι. Πρόκειται για συμπολίτες μας που λαμβάνουν νομίμως δύο κύριες συντάξεις, όμως, εκτιμάται ότι λόγω έλλειψης στοιχείων και αδυναμίας διασταυρώσεων περίπου 50.000-60.000 εξ αυτών έχουν αποφύγει πέντε διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις που προέβλεπαν μείωση συντάξεων!

Ποιοι εξαιρούνται από το "πάγωμα" των προσλήψεων στους ΟΤΑ


Ποιοι εξαιρούνται από το "πάγωμα" των προσλήψεων στους ΟΤΑ
Με το σταγονόμετρο θα γίνονται πλέον, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι προσλήψεις μονίμων, σε δήμους και περιφέρειες καθώς το Μεσοπρόθεσμο επιβάλει πάγωμα έως το 2016 και οι λιγοστές εξαιρέσεις περιορίζονται σε:

1. Προσωπικό που αφορά αυστηρά και μόνο νησιωτικούς δήμους.

Βγήκαν στο σφυρί 26.000 ακίνητα το 2012


Βγήκαν στο σφυρί  26.000 ακίνητα το 2012
Στο σφυρί βγήκαν 26.000 ακίνητα το 2012, παρά το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για την προστασία της πρώτης κατοικίας, από τους πλειστηριασμούς. Η προστασία αφορά ακίνητα αξίας έως 200.000 ευρώ και ανανεώθηκε το 2013 για πέμπτη συνεχή χρονιά, προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση προς δανειολήπτες με χρέη προς τις τράπεζες από στεγαστικά κυρίως δάνεια, αλλά και άλλες οφειλές για τις οποίες έχει ενεχυριαστεί η πρώτη κατοικία.

Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας για 160.000 ασφαλισμένους


Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας για 160.000 ασφαλισμένους
Πάνω από 160.000 ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με το Εθνος να βγουν στη σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, αξιοποιώντας μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων. Τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης κυμαίνονται ανάλογα με την περίπτωση από 20 έως 37, με μεγάλους κερδισμένους όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983.

'' ΓΑΛΑΖΙΟ '' ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ...

... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ...
Σε γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς θα δειπνήσουν σε λίγη ώρα βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικής Υποθέσεων. Η πρόσκληση έγινε από τον "επιτελάρχη" Θανάση Μπούρα και μεταξύ των συνδαιτυμόνων θα είναι ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Κυριάκος Γεροντόπουλος, Λευτέρης Αυγενάκης, Ανδρέας Μαρίνος, Σπύρος Ταλιαδούρος και Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Στο δείπνο σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν να δώσει το