Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: 254 νέα κρούσματα - 6.632 συνολικά

Στα 254 τα νέα κρούσματα του νέου ιού στην Ελλάδα σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Νέα παρέμβαση της Γερμανίας για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο

Τις χθεσινές τηλεφωνικές συνομιλίες της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις οποίες συζητήθηκε η «ανησυχητική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο»,

Σε εξέλιξη το έκτακτο συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη από τη Βιέννη, όπου βρίσκεται . Πριν από λίγο ξεκίνησε το έκτακτο και κρίσιμο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο γίνεται με τηλεδιάσκεψη και θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας.

Όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και άλλες 14 περιοχές

Το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης και σε όλη την περιφέρεια Αττικής από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί για το διάστημα μέχρι τις 23 Αυγούστου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Άρθρο-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα : Το έλλειμμα εθνικής στρατηγικής, σοβαρός κίνδυνος για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Στη νέα του παρέμβαση στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι οι "τελευταίες εξελίξεις με την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία".

Τα οφέλη της Ελλάδας από την κατασκευή και τη λειτουργία αιολικών πάρκων

Η στροφή στην αιολική ενέργεια και συνολικά στις ΑΠΕ προκύπτει από την αναδιάταξη της παραγωγής ενέργειας παγκοσμίως, ως μία πραγματικότητα που αφορά το περιβάλλον αλλά και τους δείκτες οικονομικής ανάπτυξης κάθε χώρας.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή 2,6 εκατ. ευρώ σε 6.013 δικαιούχους

Σε νέα πληρωμή ύψους 2,6 εκατ. ευρώ προχώρησε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

Χρήστος Παπαστεργίου : Θλιβερός ο απολογισμός στην Π.Ε. Σερρών από τον ιό του Δυτικού Νείλου

14 Κρούσματα,  3  Νεκροί
Αυτός είναι ο θλιβερός απολογισμός από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Έπρεπε, δυστυχώς, να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.