Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Tσίπρας: Nεοφιλελευθερισμός ή Ευρωπαϊκή Αριστερά

«Η Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι η μόνη εναλλακτική στο βάρβαρο νεοφιλελευθερισμό και απέναντι στην ενίσχυση της ακροδεξιάς», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.«Είμαι εδώ, μαζί σας, για να θυμίσουμε στους λαούς της Ευρώπης ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει πως

"Καρφιά" από το ΠΑΣΟΚ για την επιστολή των 11

Αιχμές κατά όσων "σπεύδουν να τροφοδοτήσουν την εσωστρέφεια" αφήνουν στην Χαριλάου Τρικούπη, εκφράζοντας παράλληλα έκπληξη για το γεγονός ότι στελέχη ζήτησαν την σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής.
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την "ικανοποίηση τους για "την ιδιαίτερη επιτυχία της εκδήλωσης των 58 στο θέατρο Ακροπόλ που προκάλεσε αμήχανες αντιδράσεις από τον κ. Κουβέλη και

Οι δηλώσεις Τσίπρα για Αργεντινή και η Αργεντινή σήμερα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  πριν ένα χρόνο περίπου απευθυνόμενος στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είπε θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να είχε γίνει Αργεντινή. «Λέτε πως δεν γίναμε Αργεντινή. Μακάρι να είχαμε γίνει: Η Αργεντινή πέρασε μια μεγάλη δυσκολία και οι πολίτες της κατάφεραν με

Δορυφόρος του Κρόνου έχει 40 φορές περισσότερο πετρέλαιο από της Γης!

Και όλα αυτά, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές ανακοινώσεις που έγιναν στο διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο, και όπως γράφουν τα BBC, Reuters και «New Scientist».
Η παγωμένη Ευρώπη κρύβει θησαυρούς. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Λόρεντς Ροθ του Νοτιοδυτικού Ερευνητικού

Λυκουρέντζος κατά Λαζαρίδη στη Βουλή

Με αφορμή την απουσία του Γιάννη Στουρνάρα από την απογευματινή συζήτηση, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός που ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, είπε:

Καρχιμάκης: Τα τυφλά ματιά που έμειναν ορθάνοιχτα!

Στις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας δια στόματος Νίκου Μιχαλολιάκου σχετικά με τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με Μητροπολίτες αναφέρθηκε με σχόλιό του στο Facebook το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Αναλυτικά ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει:

«Έφυγε» η Δώρα Ευσταθίου

1507677_493834557399628_883458852_n«Έφυγε» από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής η πρώην αντινομάρχης Θεσσαλονίκης Δώρα Ευσταθίου, μετά από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο.Ήταν μέλος του Δ.Σ. του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» και μέλος της Επιτροπής Υιοθεσιών του Ιδρύματος.Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια.

Στοιχεία–σοκ για τη φτώχεια

Δυσκολία να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες όπως κατανάλωση κρέατος κάθε δεύτερη ημέρα ή να έχει επαρκή θέρμανση, έχει ένας στους πέντε Έλληνες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Βάσει αυτών των στοιχείων η χώρα μας κατατάσσεται στη 6η χειρότερη θέση μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά τη στέρηση υλικών αγαθών και τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών.

Στον Εισαγγελέα όποιος αντιπεριφεριάρχης δεν αφήσει να ανοίξουν τα μαγαζιά την Κυριακή

Έγινε γνωστό στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ότι ορισμένοι αντιπεριφερειάρχες, θα παραπεμφθουν για παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες αντιπεριφερειαρχών οι οποίοι προτρέπουν τους εμπόρους στην περιοχή τους, να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και αντ' αυτής να ανοίξουν την τελευταία Κυριακή του έτους, (29 Δεκεμβρίου), κάνει λόγο σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης.

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ 25 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ENERGA ΚΑΙ HELLAS POWER

«Εδώλιο» με βαριές κατηγορίες δείχνει για 25 εμπλεκομένους στην υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, ο αντεισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος με την πρότασή του
προς το Συμβούλιο Εφετών.
Ο κ. Κωσταρέλλος εισηγείται στο Δικαστικό Συμβούλιο να παραπέμψει τους 25 κατηγορουμένους στην υπόθεση των δύο

Αποκαλύψεις «φωτιά» για την σχέση Εκκλησίας-Χρυσής Αυγής!

Μητροπολίτες που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή και για τους ρόλους κατηγορουμένων στην οργάνωση, μιλά ο προφυλακισμένος Νικ. Μιχαλολιάκος σε βίντεο που κατασχέθηκαν από την αντιτρομοκρατική και πλέον περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
Σοκαριστικές είναι και οι δηλώσεις του Νικ.Μιχαλολιάκου για τους Εβραίους, όπου φέρεται να λέει σχεδόν γελώντας πως «δεν τα βάζω με τους φτωχούς, με το φτωχό εβραίο, φροντίσανε άλλοι και τους καθαρίσανε και τελειώσαμε να πούμε… Από εδω τουλάχιστον από την Ελλάδα».
Αναφορά κάνει και στη… σχέση του με την Εκκλησία:

Λυκούδης: Η άρνησή μας να συμμετάσχουμε στο διάλογο δεν οδηγεί σε κανέναν προοδευτικό τρίτο πόλο

«Δεν ήταν το πρόβλημά μας η απουσία ολοκληρωμένης πρότασης διακυβέρνησης. Το πρόβλημά μας ήταν (και είναι) ότι δεν είχαμε επίγνωση των αδυναμιών και των δυνατοτήτων μας, του ρόλου μας, το πρόβλημά μας είναι ότι αντιδρούμε αντί να δρούμε» τόνισε ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, αναφορικά με τη συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση.
«Κατά τη γνώμη μου, στα 2 χρόνια που μεσολάβησαν από το πρώτο μας συνέδριο διαπράξαμε 3 λάθη» πρόσθεσε, τα οποία περιέγραψε ως εξής:

Υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας

Επικυρώθηκε και τυπικά στο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στη Μαδρίτη η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Την υποψηφιότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΑ, Πιέρ Λοράν, ο