Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Μιλίνκοβιτς: Αν κρίνει ο Άρης ότι έχω κάνει κάτι λάθος, είμαι στη διάθεσή του

Απογοητευμένος εμφανίστηκε από τη νέα ήττα της ομάδας του ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Μετά το 0-2 του Ολυμπιακού επί του Άρη, στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο προπονητής των κιτρίνων ανέφερε: "Δεν είναι ευχάριστο και δεν νιώθουμε άνετα σε αυτή τη θέση. Υπάρχουν όμως πολλά παιχνίδια ακόμα και όλα μπορούν να ανατραπούν. Πρέπει να πιστεύουμε και να δουλεύουμε. Το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει η ομάδα οχτώ μήνες από μόνο του λέει ότι

Τον Απρίλιο η υποβολή φορολογικών δηλώσεων από το 2015

Από τον Απρίλιο μήνα θα ξεκινήσει το 2015 η υποχρέωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αποσαφήνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Απριλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, ανταποκρίνεται στην διεθνή πρακτική.

Εύκολα ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Άρη

Στο 6' μπήκαν οι βάσεις, στο 27' κλείδωσε... ο περίπατος του Ολυμπιακού (0-2)στο «Κλ. Βικελίδης» κόντρα στον Άρη που ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τάτου!

ANAΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα είναι ο νέος Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.
Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον κ. Γκάμπριελ, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερθα επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου υπηρέτησε και κατά τον τελευταίο «μεγάλο συνασπισμό»

"Λουκέτο" στο εργοστάσιο της Alumil στην Ξάνθη- "Μετακόμισε" στην Τουρκία

Στη θυγατρική του εταιρία στη Τουρκία, την Alumil Turkey μετέφερε τις δραστηριότητές του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλουμύλ κ. Γιώργος Μυλωνάς, μετά το λουκέτο στην οικογενειακή μονάδα της ΒΑΛΒΕ στην Ξάνθη.Σύμφωνα με αναφορές, λίγες ημέρες μετά το λουκέτο στην πατρογονική εταιρία ΒΑΛΒΕ (η εταιρία του πατέρα του κ. Μυλωνά που μετέπειτα εξελίχθηκε

Παρουσιάζεται αύριο το "Πολιτικό Ημερολόγιο- Ατζέντα Θεσσαλονίκης 2014", στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης

Το "Πολιτικό Ημερολόγιο- Ατζέντα Θεσσαλονίκης 2014" παρουσιάζει αύριο, Δευτέρα, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Μακεδονία και της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Πλάκας. Η παρουσίαση του ημερολογίου θα γίνει στις 19.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης.
Θα μιλήσουν οι:

Ποιος αποκάλεσε "Ηρώδη" τον Στουρνάρα;

Την αντίθεσή τους με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, διατύπωσαν οι φορείς που κλήθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ. Οι διατάξεις δέχθηκαν ομαδικές επικρίσεις, παρόντος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που άκουσε εκπροσώπους να τον επικρίνουν προσωπικά, γιατί, αντί να προχωρήσει σε φορολογικά κίνητρα και απαλλαγές, ασκεί «ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις στους πολίτες και

Έτρεχε... μόνος του και βγήκε πρώτος

Με ποσοστό 81,21% επανεξελέξη πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης κατά την τελευταία τέταρτη ημέρα των εργασιών του 2ου Συνεδρίου του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης έλαβε 778 ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 169 λευκά και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.
Ο κ. Κουβέλης αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Συνέδριο ΔΗΜΑΡ: ο Κουβέλης, ο Σαρτζετάκης και ….το κόκκινο


Στην τελική ευθεία βρίσκεται το 2ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η διαδικασία ανάδειξης της τόσο νέας Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και του Πρόεδρου μέσω ψηφοφορίας.
Τη συζήτηση ωστόσο στα πηγαδάκια του Cine Κεραμεικός μονοπωλεί το ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη του Πρόεδρου του κόμματος. Η επιλογή των κόκκινων γραμμάτων σε συνδυασμό με τη διάφανη κάλπη προκάλεσαν

Τάσος Γιαννίτσης ; «Δεν θέλω να δω σκηνές Αργεντινής στην Ελλάδα»

πρωτοβουλία που επιδιώκει να ρίξει τα τείχη ασφυξίας της κοινωνίας είναι θετική» επισημαίνει ο πρώην υπουργός  Τάσος Γιαννίτσης αναφερόμενος στους «58». Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι δεν πρέπει να αυτοδιαλυθούν τα κόμματα αλλά οι σαθρές βάσεις του κομματικού συστήματος.
«Δεν θέλω να δω σκηνές Αργεντινής στην Ελλάδα», παρατηρεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Συνάντηση του Τσαυτάρη με «Εγκεκριμένο Έμπορο»

Την ευκαιρία να συζητήσει με επιχειρηματία της Βορείου Ελλάδος, τα οφέλη του νέου θεσμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του «Εγκεκριμένου Εμπόρου», είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε πρόσφατη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη.

Τελευταίο «κουδούνι» για 180.000 αιώνιους φοιτητές: Διορία μέχρι τον Ιούλιο αλλιώς διαγράφονται

Ασφυκτικά γεμάτα αναμένεται να είναι τα αμφιθέατρα στις προσεχείς εξεταστικές περιόδους, καθώς οι «αιώνιοι φοιτητές» έχουν διορία μέχρι την καλοκαιρινή εξεταστική για να πάρουν πτυχίο.
Οπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην παγκόσμια αυτή ελληνική πρωτοτυπία και καλούν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα έως το 2003 να

Ευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις αλλά και στην ανεργία

Τα εύσημα του Συμβουλίου της Λισαβόνας δέχεται η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση για την μεγάλη προσαρμογή που πέτυχε εν μέσω σκληρών θυσιών και την κατατάσσουν στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην λίστα του Euro Plus Monitor, όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2012, ενώ είναι αισθητά μπροστά από τις Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία που την ακολουθούν.

Αποκλείει ανασχηματισμό και εκλογές το Μάιο ο Σαμαράς

Αποκλείει το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάνει σαφές πως δεν είναι στα σχέδιά του ένας ανασχηματισμός.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως αν τον ενδιέφερε το στενό κομματικό συμφέρον, τότε θα ήταν προς όφελός του οι τριπλές εκλογές, όμως αυτό που προέχει για αυτόν, όπως λεει, είναι να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η έξοδος από την

Κ. Καραμανλής προς βουλευτές σε δείπνο στη Ραφήνα : κάντε τον αγώνα σας για να εχουμε διαχειρίσιμο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές

Τσιμπούσι στήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στη Ραφήνα με τον Κώστα Καραμανλή και είκοσι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτο πολιτικό πιάτο η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και δεύτερο οι ευρωεκλογές. Το δείπνο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως γράφει η «Real News», στο μεζεδοπωλείο «Σειρήνες», με την πολιτική και τα πειράγματα να εναλλάσσονται και το τσίπουρο να ρέει άφθονο.

Νέο κάλεσμα Τσίπρα στους βουλευτές της συμπολίτευσης

Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ενώ διαβεβαιώνει ότι η συντηρητική Ευρώπη θα αλλάξει πολιτική και «θα ΄ναι ντάλα μεσημέρι».Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει έτος μηδέν το 2014 και λέει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από Βουλή όπου θα έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ  καλεί εκ νέου τους βουλευτές της συμπολίτευσης να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

Σ. Δανιηλίδης: Ρεύμα σε όλους μέχρι αύριο

Την διαβεβαίωση ότι μέχρι αύριο θα έχει επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όλους τους άπορους πολίτες του δήμου Νεάπολης Συκεών δίνει ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης. Σε ανακοίνωση του δήμου υπενθυμίζεται ότι για αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής που συστάθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να ελέγξει και να προωθήσει ταχύτερα τις διαδικασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης

Συνάντηση του Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Θέμη Ανθρακίδη και του Γενικού Νοσοκομείου Γευγελής

Στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας - Π.Γ.Δ.Μ. και συγκεκριμένα του έργου "Joint Actions for the protection and improvement of public health in the Cross- Border Area" ( Κοινές Δράσεις για την προάσπιση και βελτίωση της δημόσιας υγείας στην Διασυνοριακή Περιοχή) , πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς η εναρκτήρια Συνάντηση (kick-off meeting) μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και του Γενικού Νοσοκομείου Γευγελής, οι οποίοι αποτελούν και τους δύο εταίρους του προγράμματος.

Ασκούνης: Από το πρωτογενές πλεόνασμα να καλυφθεί το κόστος των επανασυνδέσεων

Την ανησυχία του ότι «στο τέλος θα ζητηθεί από τους δήμους να καλύψουν τη δαπάνη για την επανασύνδεση του ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά» εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ζητώντας να καλυφθεί το κόστος από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Αθανάσιος. Τσαυτάρης από τη Θεσσαλονίκη: Στηρίζουμε τον κλάδο των οινοπαραγωγών

Τη συνέχιση της στήριξης του κλάδου των οινοπαραγωγών και στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης τονίζοντας ότι το κρασί είναι ανάμεσα στα πέντε κορυφαία αγροτικά προϊόντα που εξάγει η χώρα.Όπως μεταδίσει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση με αφορμή την 20η επέτειο της ένωσης οινοπαραγωγών "Οίνοι Βορείου Ελλάδος", στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσαυτάρης σημείωσε ότι

Οχι Κουβέλη στους 58 αυτόνομη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές

Αυτόνομη θα κατέβει η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές μαζί με όσες δυνάμεις θα συνεργαστούν μαζί της επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης, κλείνοντας τη τριήμερη συζήτηση στο 2ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ και απαντώντας ταυτόχρονα στη κριτική ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συνδράμει στο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς όπως προτείνεται

Άδειασμα...Κουβέλη από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ

Σε άλλο μήκος κύματος από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος κατά την ομιλία του στο δεύτερο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.
Αναφερόμενος στην κίνηση των «58» και στην άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία, ο Ανδρέας