Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων τη Δευτέρα με Νεοελληνικά


Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει τη Δευτέρα, 21 Μαΐου, η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α) θα αρχίσουν μία ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου.

Ο Bono θα γίνει ο πλουσιότερος ροκάς!


Ο Bono έκανε τελικά μια σωστή επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο του Mark Zuckerberg, καθώς την περασμένη Παρασκευή το Facebook μπήκε στο χρηματιστήριο. Οι μετοχές του Bono αναμένεται να του αποφέρουν κέρδη 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων! 


Ο Bono είναι συνιδρυτής και διευθυντής της Elevation Partners, μιας εταιρείας που ασχολείται με τα media, την ψυχαγωγία και την τεχνολογία, η οποία είχε αγοράσει το 2009 έναντι 90 εκατομμυρίων το 2.3% των μετοχών του Facebook. 

Η Γενοκτονία των Ποντίων


Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

Το γάντι που σου επιτρέπει να… τηλεφωνείς



Ένα γάντι που δημιουργήθηκε από τον Bryan Cera ως μέρος της διπλωματικής του και μπορεί να παίξει το ρόλο ενός… κινητού τηλεφώνου. Ναι, διαβάσατε καλά (video)!
Κάπως έτσι, λοιπόν, με το «Glove One» -όπως ονομάζεται- μπορεί να αποκτήσει κανείς το χέρι του «Iron-man», το οποίο θα είναι, ταυτόχρονα, και κινητό. Με τη βοήθειά του, θα μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις (χρησιμοποιώντας τα «πλήκτρα» που βρίσκονται στο πάνω μέρος των δακτύλων), αλλά και να μιλάει στους συνομιλητές του σχηματίζοντας το πιο αναγνωρισμένο «σύμβολο» για κάποιον που θέλει να παραστήσει ένα τηλέφωνο με το χέρι του – δηλαδή τη γροθιά σφιγμένη και τον αντίχειρα και το μικρό δάχτυλο απλωμένα.

Μάστιγα το sexting στη Βρετανία


Όλο και περισσότερα ανήλικα κορίτσια πιέζονται να στείλουν άσεμνες φωτογραφίες τους μέσω κινητών τηλεφώνων, κάνοντας sexting, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.


Τα στοιχεία της έρευνας του Πανεπιστημίου King του Λονδίνου δείχνουν, ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των νέων κάτω των 18 ετών επηρεάζονται από την πίεση που δέχονται, όχι από μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους ή ξένους αλλά από συνομίληκούς τους.

"Σάρωσε" στο χρηματιστήριο το Facebook


Την τρίτη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή (IPO) στην ιστορία των ΗΠΑ πέτυχε το facebook, με τη μετοχή του να κάνει εντυπωσιακή πρεμιέρα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και την "μπίλια" να κάθεται τελικά στα 38 δολάρια.


Αρχικά, 38 δολάρια ήταν η τιμή εισαγωγής της μετοχής, που μέσα σε λίγα λεπτά από τη δημόσια εγγραφή της έφτασε τα 43 δολάρια, για να υποχωρήσει τελικά στα 38 και τις δημόσιες προσφορές σ' αυτήν την τιμή να εκτινάσσουν την αποτίμηση της εταιρείας στα 104 δισ. δολάρια.

«ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Spiegel: Η Μέρκελ πρότεινε όντως δημοψήφισμα


Spiegel: Η Μέρκελ πρότεινε όντως δημοψήφισμα

Tην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ευρώ την ίδια ημέρα με τις εκλογές της 17ης Ιουνίού, πρότεινε όντως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρει το περιοδικό Spiegel στην έκδοσή του που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, παρά την επίσημη διάψευση που εξέδωσε το Βερολίνο χθες Παρασκευή.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΜΠΑΡΟΖΟ Στο "μενού" της G8 η Ελλάδα


Στο  μενού  της G8 η Ελλάδα
Η "ελληνική κρίση" και η γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της συνόδου κορυφής της G8, που θα γίνει στον Καμπ Ντέιβιντ, αύριο και μεθαύριο, πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, και ένα μήνα πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20, στο Μεξικό.

ΜΠΑΡΟΖΟ - ΡΟΜΠΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ «Θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για την παραμονή της Ελλάδας»


«Θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για την παραμονή της Ελλάδας»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την σταθεροποίηση της Ελλάδας και της ευρωζώνης, δήλωσαν κορυφαία στελέχη της πριν απο την έναρξη της συνόδου της Ομάδας των Οκτώ εν μέσω της σεναριολογίας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι η χώρα οδηγείται σε έξοδο από το ενιαίο νόμισμα.
«Θα ήθελα να επαναβεβαιώσω ξεκάθαρα ότι επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στους δημοσιογράφους στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ πριν από την έναρξη του δείπνου εργασίας με τους ηγέτες των κρατών-μελών της G8.

Προειδοποίηση Μέρκελ διά δημοψηφίσματος-Τι απαντά ο Πρωθυπουργός



Συναγερμός σήμανε χθες στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία της χώρας, στο άκουσμα τηλεφωνήματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προς τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Και ενώ αυτό συμβαίνει στο άκουσμα κάθε δήλωσης ακόμα της «σιδηράς κυρίας» της Ευρώπης που αφορά στην Ελλάδα τα τελευταία δυόμιση χρόνια, χθες, λίγες ώρες αργότερα, η «βόμβα» ...έσκασε. Δημοψήφισμα!

Δήλωση προσχώρησης στη ΝΔ αναμένεται να κάνει ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Θανάσης Πλεύρης.

Αποχώρησε ο Θάνος Πλεύρης από το ΛΑΟΣ
Ο κ. Πλεύρης απεχώρησε από το ΛΑΟΣ, μετά τη διαφωνία του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφορικά με την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την απόφαση του κ. Θ. Πλεύρη καταδίκασε ο πατέρας του, κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης, που σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι συντάσσεται με τον

ΠΑΣΟΚ: Ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών

«Εμείς πιστεύουμε στον διάλογο και προτείνουμε τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων για όλα τα κρίσιμα θέματα» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία άσκησε σκληρή κριτική στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, αναφέροντας

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ G8...

Πληθαίνουν οι φωνές των παγκόσμιων ηγετών που πιέζουν για υιοθέτηση πιο αναπτυξιακών πολιτικών από την Ευρώπη προκειμένου να αμβλυνθεί η κρίση, η οποία απειλεί να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη και να πλήξει την παγκόσμια οικονομία. Όπως μεταδίδει το Reuters, δίνοντας τον τόνο της συνεδρίασης της

Πιέζει την Ε.Ε. για αναπτυξιακά μέτρα

Πιέσεις ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται ότι θα ασκήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στη διήμερη σύνοδο των χωρών των G8, που ξεκίνησε χθες με το δείπνο εργασίας των ηγετών των χωρών.

Πουλί ύποπτο για… κατασκοπεία στην Τουρκία

Ύποπτο για κατασκοπεία κρίθηκε ένα… αποδημητικό πουλί που βρέθηκε νεκρό σε ένα χωριό της Τουρκίας, επειδή είχε ένα δαχτυλίδι γύρω από το πόδι του με την επιγραφή «Ισραήλ». Οι χωρικοί αποφάνθηκαν, δε, ότι τα ρουθούνια του πουλιού ήταν αρκετά μεγάλα ώστε να χωρά μέσα σε μία συσκευή παρακολούθησης και κάλεσαν την αστυνομία!

«Έγδυσαν» τον πρωθυπουργό του Καναδά

Πίνακας που απεικονίζει γυμνό τον πρωθυπουργό του Καναδά Στίβεν Χάρπερ και εκτίθεται στα πλαίσιο διαγωνισμού ζωγραφικής στην Οτάβα έχει προκαλέσει ανάμικτες αντιδράσεις ανάμεσα στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Ξεκίνησε και τυπικά η προεκλογική περίοδος

Τυπικά η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, καθώς σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 09.00, θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου.

Μετά τη διαδικασία της 6ης Μαΐου και τις άκαρπες διαβουλεύσεις που ακολούθησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, οι επαναληπτικές εκλογές χαρακτηρίζονται ως οι κρισιμότερες μετά τη Μεταπολίτευση.