Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Χρόνια πολλά Youtube!


Το Youtube έγινε 7 ετών χθες και το γιορτάζει. Σαν όλα τα 7χρονα, κρύβει εκπλήξεις που ποτέ δεν θα τις φανταζόταν κανείς και μεγαλώνει με αλματώδεις ρυθμούς.
Έτσι, το Youtube της Google ανακοίνωσε πως κάθε λεπτό, οι χρήστες του ανεβάζουν 72 ώρες βίντεο, όταν ένα χρόνο πριν, ανέβαζαν 48 ωρών βίντεο κάθε λεπτό.

Το σφουγγαράκι της... ακοής Θεραπεύει άμεσα τις βλάβες στο τύμπανο του αφτιού, ακόμη και τη διάτρηση


Το σφουγγαράκι της... ακοής
Ομάδα Ιαπώνων επιστημόνων ανέπτυξε μια νέα επαναστατική μέθοδο επούλωσης τραυμάτων στο τύμπανο του αφτιού.
Το πρόβλημα
Το τύμπανο είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο όργανο και υπάρχουν διάφορες αιτίες (λοιμώξεις, δυνατοί θόρυβοι, μπατονέτες καθαρισμού κ.α.) που μπορούν να του προκαλέσουν σοβαρές βλάβες όπως παραδείγματος χάριν, διάτρηση. Ανάλογα με το εύρος του τραύματος οι επιπτώσεις ποικίλουν: ξεκινούν από έντονους πόνους και φτάνουν μέχρι και στην προσωρινή απώλεια ακοής. Ορισμένες φορές η βλάβη είναι τόσο σοβαρή που απαιτείται κανονική χειρουργική επέμβαση για την αποκατάστασή της.

Η έκθεση σε χημικά επιδρά στα... δισέγγονα Μελέτη σε αρουραίους έδειξε ότι μυκητοκτόνο επιδρά στην απόκριση στο στρες και στο βάρος


Η έκθεση σε χημικά επιδρά στα... δισέγγονα
Θηλυκοί αρουραίοι σε κατάσταση εγκυμοσύνης οι οποίοι εκτέθηκαν σε ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φυτοφάρμακο «κληροδότησαν» στα δισέγγονά τους έντονο στρες. Αυτό αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» τονίζοντας ότι τα πειράματα στα ζώα ίσως δίνουν μια εξήγηση για τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά σε παγκόσμιο επίπεδο των αγχωδών διαταραχών, του αυτισμού αλλά και της παχυσαρκίας.

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών


Κεντρική Μακεδονία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, παρουσιάζει την Τετάρτη 22 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Πέλλας και η 5η Εποχή Τέχνης, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας, είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής. Η Ιφιγένεια δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως, θυσιάζει, την αθωότητα της....

Στον ΧΥΤΑ της Έδεσσας τ' απορρίμματα της Νάουσας



Στον ΧΥΤΑ της Έδεσσας θα μεταφερθούν τα απορρίμματα του Δήμου Νάουσας, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τους ΕΣΔΑ Πέλλας και Ημαθίας για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Σαν Σήμερα



Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας, Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης

Γιορτάζουν: Ανδρόνικος, Ανδρονίκη, Ιουνία

Το "ράλι" Βενιζέλου στο Παρίσι! Ολάντ:Είμαστε σύμμαχοι της Αθήνας για να απαλυνθεί το Μνημόνιο - Τι ρωτούσε συνεχώς ο Γάλλος Πρόεδρος


"Βρέθηκα στο Παρίσι εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό", είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - 40 λεπτά κράτησε η συνάντηση - Ορίστηκε ως "προσωπική" γιατί θα παρέβαινε το πρωτόκολλο - Όλο το παρασκήνιο του ραντεβού

Το ραντεβού με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κλείστηκε την τελευταία στιγμή αλλά δεν έπρεπε να μαθευτεί τίποτα. Κι αυτό γιατί δεν ήταν σίγουρο ότι θα γίνει, αφού θα γραφόταν στην προσωπική ατζέντα του Ολάντ και θα παρουσιαζόταν ως μια συνάντηση μεταξύ δυο γνωστών, καθώς το πρωτόκολλο δεν επιτρέπει στον γάλλο Πρόεδρο να βλέπει ηγέτες κομμάτων άλλων χωρών. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Τσίπρας: «Βαρέλι χωρίς πάτο η Ελλάδα»


Τσίπρας: «Βαρέλι χωρίς πάτο η Ελλάδα»
Ενα επιχείρημα που, τουλάχιστον στη Γερμανία, ακούγεται συνήθως από τους πιο σκληρούς πολέμιους της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επιστράτευσε ο Αλέξης Τσίπρας για να πείσει το ακροατήριό του στο Βερολίνο σχετικά με την αναγκαιότητα αλλαγής του προγράμματος λιτότητας: «Για όνομα του Θεού, πόσο ακόμα ο Γερμανός φορολογούμενος θα ρίχνει χρήματα σ' ένα πηγάδι δίχως πάτο;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ψήφος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι θα φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, αλλά αντιθέτως είναι μια «ευκαιρία» για να διασωθεί η ενιαία νομισματική ένωση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο όπου έχει μεταβεί για να συναντηθεί με τους επικεφαλής του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke, Κλάους Ερνστ και Γκρέγκορ Γκίζι.

Αγαλμα του Φιλίππου Β' τοποθετήθηκε στο κέντρο των Σκοπίων


Στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων τοποθετήθηκε σήμερα άγαλμα του Φιλίππου Β', σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου το οποίο στήθηκε στο σημείο τον περασμένο Ιούνιο.
Το άγαλμα, το οποίο φέρει επισήμως την ονομασία «Πολεμιστής», έχει ύψος 13 μ. και τοποθετήθηκε σε βάση 15 μ.

"Όποιος αποχωρήσει από το ΛΑΟΣ θα φάει ξύλο και γιαούρτια!"


"Όποιος αποχωρήσει από το ΛΑΟΣ θα φάει ξύλο και γιαούρτια!" : Εξοργισμένοι με όσα στελέχη του ΛΑΟΣ αποχωρούν είναι οι ψηφοφόροι του κόμματος και μάλιστα απειλούν με προπηλακισμό όποιον φύγει και προδώσει το κόμμα.Πιο συγκεκριμένα ήδη
Εξοργισμένοι με όσα στελέχη του ΛΑΟΣ αποχωρούν είναι οι ψηφοφόροι του κόμματος και μάλιστα απειλούν με προπηλακισμό όποιον φύγει και προδώσει το κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα ήδη αποδοκίμασαν τον πρώην βουλευτή και στέλεχος του κόμματος Θάνο Πλεύρη, δηλώνοντας στις κάμερες πως "Όποιος αποχωρήσει θα φάει ξύλο και γιαούρτια. Θα μας βρούνε μπροστά τους" .

Για αμετροέπεια κατηγορεί η ΔΗΜΑΡ τον Αλέξη Τσίπρα



Προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, εξαπέλυσε η Δημοκρατική Αριστερά.

«Ας καταλάβει επιτέλους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο μικρομεγαλισμός και η αμετροέπεια είναι πολύ κακοί σύμμαχοι» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Ανακοινώθηκε η κοινή κάθοδος στις εκλογές Μάνου και Τζήμερου - Εκτός σχήματος ο Βαλλιανάτος


Ανακοινώθηκε η κοινή κάθοδος στις εκλογές Μάνου και Τζήμερου - Εκτός σχήματος ο Βαλλιανάτος  Οι δύο απέρριψαν πρόταση για σύμπραξη με τον Αντώνη Σαμαρά
Τη συνεργασία της Δράσης με τη Δημιουργία Ξανά, διατηρώντας την κομματική τους αυτοτέλεια, ανακοίνωσαν και επίσημα Στ. Μάνος και Θ. Τζήμερος. Αποσύρθηκε από τη κοινή κάθοδο η Φιλελεύθερη Συμμαχία του Γρ. Βαλλιανάτου καθώς ο Θάνος Τζήμερος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του στο κοινό σχήμα.

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης Τσοχατζόπουλου


Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης Τσοχατζόπουλου : Δεν κάνει βήμα πίσω η δικαιοσύνη στην μέχρι τώρα ποινική αντιμετώπιση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Έτσι, η απάντηση του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αρμόδιου
Δεν κάνει βήμα πίσω η δικαιοσύνη στην μέχρι τώρα ποινική αντιμετώπιση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Έτσι, η απάντηση του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αρμόδιου για θέματα διαφθοράς, στο αίτημα αποφυλάκισής του είναι ένα ξερό «όχι», με την επίκληση της
βαρύτητας των αδικημάτων που αντιμετωπίζει.

Πόρτα στον Τσίπρα από τους Γερμανούς - Γιατί ακυρώθηκε ραντεβού του στο Βερολίνο

Η επίθεση που εξαπέλυσε την Δευτέρα από το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από τον Ολάντ και στην Γερμανία, φαίνεται ότι του στοιχίζει ακριβά.


Το σημερινό του ραντεβού με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. των σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή.

Καμία ανησυχία στην Ελλάδα από το σεισμό στη Βουλγαρία.Δεν συνδέεται η ισχυρή δόνηση της Βουλγαρίας με κάποιο ρήγμα στον ελλαδικό χώρο.


Δεν εμπνέει ανησυχία ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε μικρή απόσταση από τη Σόφια της Βουλγαρίας και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι, η δόνηση δεν συνδέεται με αυτή της Βόρειας Ιταλίας, ούτε με κάποιο ρήγμα στον ελλαδικό χώρο.

«Ευρωζώνη, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία» προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ


Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει σήμερα έναν τεράστιο κίνδυνο που ακούει στο όνομα Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ, καλώντας τους ηγέτες των χωρών του ενιαίου νομίσματος να δράσουν άμεσα. 


Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις του Οργανισμού, η Ευρωζώνη θα συρρικνωθεί 0,1% το 2012, ενώ η αμερικανική οικονομία θα γνωρίσει ρυθμούς ανάπτυξης 2,4% φέτος και 2,6 το 2013.

Βενιζέλος: "Είδα τον Ολάντ εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό"

 
 
Σαράντα λεπτά διήρκησε η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το μεσημέρι της Τρίτης στο Παρίσι.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι βρέθηκε στο Παρίσι όχι ως πρόεδρος κόμματος, αλλά "εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό".

FOCUS: ''Φόβοι για εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα''



Το γνωστό για τις ακραίες θέσεις του γερμανικό περιοδικό Focus, μετά τον εμφυλιοπολεμικό τίτλο του συνεχίζει ''η τελευταία πράξη στην Αθήνα: στις νέες εκλογές οι Ελληνες ψηφίζουν λιτότητα ή χάος, οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν ούτως ή άλλως''.


Πως δικαιολογεί το Focus τον τίτλο του για ενδεχόμενο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα μας;
Διαβάστε τι αναφέρεται στο ρεπορτάζ, που μεταφέρει το Έθνος.

ΣΥΡΙΖΑ:Oι παρεμβάσεις της κυρίας Μέρκελ πλήττουν τη δημοκρατία σε Ελλάδα και ΕΕ



Μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, απευθυνόμενος στους Ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Σούλτς, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση: «Πριν δυο μέρες, επισκέφθηκε την Ελλάδα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την ώρα που ήταν σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αυτός δέχθηκε τηλεφώνημα από την κυρία Μέρκελ που τον συμβούλευε μαζί με τις εκλογές να γίνει δημοψήφισμα για το αν ο ελληνικός λαός δέχεται τα μέτρα του Μνημονίου ή αν θέλει να φύγει από το ευρώ.

ΦΩΤΟ: Ζευγάρι Ναταλία Γερμανού- Γιώργος Νινιός!

Ο φακός τους έχει συλλάβει αρκετές φορές, ωστόσο εκείνοι δεν έχουν δώσει καμία λαβή για σχόλια. Μπορεί η Ναταλία Γερμανού να μην αποκάλυψε στους δημοσιογράφους το νέο της αμόρε, αλλά οι φωτογραφίες

Bloomberg: Έλληνες, ο Τσίπρας σας λέει ψέματα!



«Επικίνδυνο» χαρακτηρίζει το Bloomberg τον Αλέξη Τσίπρα και τον θεωρεί ικανό να βυθίσει στο χάος ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία αν κερδίσει τις εκλογές του Ιουνίου!


Η... φρενίτιδα στον ευρωπαϊκό Τύπο για τον Αλέξη Τσίπρα, καλά κρατεί! Αυτή τη φορά, είναι το Bloomberg που ασχολείται με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να δουν πίσω από τα επικίνδυνα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ» είναι ο τίτλος του άρθρου. 

Ο Βενιζέλος θα συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ;


Ο Βενιζέλος θα συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ; : Σε πτήση με προορισμό το Παρίσι βρίσκεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ μετά από

Σε πτήση με προορισμό το Παρίσι βρίσκεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ μετά από πρόσκληση της γαλλικής προεδρίας, η οποία φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από τους χθεσινούς χαρακτηρισμούς του Αλέξη Τσίπρα περί «Ολαντρέου».

Η κρίση βάζει φρένο στα όνειρα των 16άρηδων



Δραματικές είναι οι αλλαγές που βιώνουν οι μαθητές σήμερα στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καθώς οι περικοπές στους μισθούς των γονιών αλλά και η ανεργία έχουν αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά τους, ωθώντας τους να αντιμετωπίσουν πρόωρα τη σκληρή πραγματικότητα.

Εναντίον Σαμαρά το προεκλογικά πυρά του ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ



ΜE το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ απευθύνει διαρκώς προσκλήσεις σε όσους θέλουν σταθερή πορεία εντός του ευρώ να επιστρέψουν, έστω και διαμαρτυρόμενοι, στο κόμμα. Ήδη στην Ιπποκράτους έχουν πάρει θέση μάχης, θέτοντας αυτή τη φορά στην πρώτη γραμμή κορυφαία στελέχη, όπως οι κ. Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδης, Ανδρουλάκης, Γεννηματά και Ευθυμίου, οι οποίοι έχουν «χρεωθεί» και τις πέντε περιοχές του λεκανοπέδιου της Αττικής, όπου το ΠΑΣΟΚ υπέστη πανωλεθρία.

«Ο δημαγωγός κύριος Τσίπρας»...


Συκρουσιακό και δημαγωγό αποκαλούν τον Α. Τσίπρα Γερμανοί σχολιαστές. Αν η ευρωζώνη ενέδιδε στις πιέσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιζόταν εκβιάσιμη, σημειώνουν.

Στο "κάδρο" των Γερμανών σχολιαστών σήμερα και πάλι οι εξελίξεις στην Ελλάδα, το σοβαρό ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ και οι επιπτώσεις για την ίδια τη χώρα, αλλά και την ευρωζώνη.

«Κωλοτούμπας» ο Γεωργιάδης και «αρουραίος» ο Βελόπουλος λέει ο Καρατζαφέρης


Ο Γ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον των στελεχών που προσχώρησαν στην ΝΔ. «Τους μάζεψα από την αφάνεια, τους έκανα ανθρώπους βουλευτές και υπουργούς. Για μια καρέκλα έφυγαν» είπε ο Γ. Καρατζαφέρης. Παρουσίασε μάλιστα βίντεο για τον τρόπο με τον χειροκροτούσαν οι τότε βουλευτές του ΛΑΟΣ τις επιθέσεις που έκανε ο Γ. Καρατζαφέρης εναντίον του Α. Σαμαρά.

Από τις γενικές επιθέσεις, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ πέρασε στις ειδικές. «Ο ιδεολόγος... κωλοτούμπας» είναι ο τίτλος που έδωσε στο βίντεο που παρουσίασε για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Φεύγουν λόγω... λίστας!


Φεύγουν λόγω... λίστας!
Νέα φουρνιά... αποχωρήσεων από τις λίστες φαίνεται ότι έρχεται στο ΠΑΣΟΚ. Ως γνωστόν, αρκετοί "πράσινοι" επέλεξαν την... αποστρατεία και δεν διεκδίκησαν την επανεκλογή τους την 6η Μαΐου.
Επεται συνέχεια, μετά και την (πιθανολογούμενη) συρρίκνωση του εκλογικού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ; Δεν αποκλείεται, λένε οι πληροφορίες. Και αυτό γιατί βάσει των δεδομένων, αρκετοί υποψήφιοι είτε έχουν σιγουρευτεί ότι δεν επανεκλέγονται (λόγω κατάταξης στις λίστες), είτε βρίσκονται προ της απόφασης να συμβάλουν στη νέα εκστρατεία χωρίς την επανένταξή τους στα ψηφοδέλτια.

Ντόρα: Μη ευγενής ο Τσίπρας - Σαμαράς: Αφελής και επικίνδυνος



Ομαδικά πυρά δέχθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την επίθεση που εξαπέλυσε ο ίδιος εναντίον του γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.


Αρχικά, η Ντόρα Μπακογιάννη, όταν ρωτήθηκε το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, είπε ότι ο κ. Τσίπρας με την πράξη του αυτή απέδειξε ότι είναι "μη ευγενής".

Λίγη ώρα αργοτερα, σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, μπαίνοντας στο γραφείο του, στη λεωφόρο Συγγρού.

Ο Τσίπρας και η επίθεση του στον Ολαντ-ρέου


Ο Τσίπρας και η επίθεση του στον Ολαντ-ρέου : Μέτωπο και με τον Φρανσουά Ολάντ άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης  Τσίπρας, ο οποίος στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Παρίσι για

Μέτωπο και με τον Φρανσουά Ολάντ άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Παρίσι για συναντήσεις με επικεφαλής αριστερών κομμάτων εξαπέλυσε επίθεση κατά του νεοεκλεγέντος Γάλλου Προέδρου.

Παπανδρέου: Πάλεψα για τη σωτηρία της Ελλάδας


Παπανδρέου: Πάλεψα για τη σωτηρία της Ελλάδας : «Εξαρχής είχα τονίσει ότι ως Έλληνες πρέπει να αναλάβουμε πλήρως την ευθύνη των αποτυχιών μας, αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκό» τόνισε χαρακτηριστικά

«Εξαρχής είχα τονίσει ότι ως Έλληνες πρέπει να αναλάβουμε πλήρως την ευθύνη των αποτυχιών μας, αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκό» τόνισε χαρακτηριστικά ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο ετήσιο Συνέδριο της Google «Zeitgeist» στο Λονδίνο.

Ομπάμα: «Ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα έχει επιπτώσεις στις ΗΠΑ»



Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες «να συντονίσουν αποτελεσματικότερα» τις ενέργειές τους για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, αναγνωρίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα
«έχει συνέπειες στις ΗΠΑ». Ο κ. Ομπάμα επανέλαβε την επιθυμία του να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις ως προς το τι θα συνέβαινε, αν η Ελλάδα αποχωρούσε από την ευρωζώνη. 

Το ΣΔΟΕ υποκλίνεται στην 92χρονη ρακοσυλλέκτρια!



Η 92χρονη ρακοσυλλέκτρια με τις καταθέσεις των 3 εκατομμυρίων ευρώ, τα 16 ακίνητα που της άρεσε να τζογάρει σε αμοιβαία κεφάλαια και να κλέβει την Εφορία! Η μυστηριώδης «κυρα-Αννα» αποτελεί έναν πραγματικό γρίφο για τα λαγωνικά του ΣΔΟΕ και η ιστορία της είναι όχι μόνο πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά αλλά ικανή να σταθεί ακόμη και στο βιβλίο Γκίνες. 

Οι επιτυχημένοι πολιτικοί ηγέτες είναι... άσχημοι!



Μπορεί οι θεωρίες να λένε ότι τα γοητευτικά πρόσωπα είναι πιο δημοφιλή, αλλά μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι μεγάλοι ηγέτες είναι άσχημοι! Οι έρευνες φυσικά είναι για να ... καταρρίπτονται, αλλά αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στη συγκεκριμένη.


  Ναι μεν λοιπόν οι ψηφοφόροι τείνουν να ψηφίζουν τους εμφανίσιμους πολιτικούς επειδή αισθάνονται ότι είναι πιο "καθαροί", άξιοι εμπιστοσύνης και επιβλητικοί, η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι άσχημοι -όπως ο Ουίνστον Τσώρτσιλ- αποδεικνύονται τελικά πολύ πιο αγαπητοί και επιτυχημένοι ηγέτες.

ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ ΩΝΑΣΗ


Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από απόρρητα έγγραφα αλλά και από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κατά την διάρκεια της θητείας του Ρίτσαρντ Νίξον, του μοναδικού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. 

Ρόμπιν Γκιμπ (1949 – 2012)


Άγγλος τραγουδοποιός, γνωστός από τη συμμετοχή στο οικογενειακό συγκρότημα των Bee Gees, μαζί με τα αδέλφια του, Μόρις και Μπάρι.


Ο Ρόμπιν Χιού Γκιμπ γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1949 στο νησί Μαν της Αγγλίας. Ο πατέρας, Χιου Γκιμπ, ήταν ντράμερ και η μητέρα του, Μπάρμπαρα Πας, τραγουδίστρια. Τη δεκαετία του '50 η οικογένεια Γκιμπ μετακόμισε στο Μάντσεστερ, όπου τα τρία αδέλφια άρχισαν να τραγουδούν σε διαγωνισμούς ταλέντων. Το 1958 η οικογένεια Γκιμπ μετανάστευσε στην Αυστραλία για την αναζήτηση καλύτερης τύχης. Τα τρία αδέλφια άρχισαν και πάλι να τραγουδούν, αυτή τη φορά για το χαρτζιλίκι τους.