Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Γεννηματά: "Αυτοί ευθύνονται"



Με δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά αναφέρεται στους υπεύθυνους σύμφωνα φυσικά με το ΠΑΣΟΚ για την κατάρρευση των εσόδων του κράτους.
«Την πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση των εσόδων την έχουν

Βενιζέλος: Ανοίγουμε μέτωπο κατά της «καραδεξιάς» και της αριστερής δημαγωγίας


Βενιζέλος: Ανοίγουμε μέτωπο κατά της «καραδεξιάς» και της αριστερής δημαγωγίας
Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο δημαρχείο Ιλίου, αφήνοντας εκ νέου αιχμές κατά του προέδρου το ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Δελτίο Τύπου ΠΑΣΟΚ Κιλκίς


Το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης-ανασύστασης του Κινήματος και της εκλογικής προετοιμασίας ενόψει των εκλογών του Ιουνίου 2012, θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση την Κυριακή 27/05 και ώρα 11:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς,

Φακοί επαφής μετρούν το... σάκχαρο Ανιχνεύουν τα επίπεδά του στο δακρυϊκό υγρό και καταργούν την ανάγκη των διαβητικών για τσιμπήματα


Φακοί επαφής μετρούν το... σάκχαρο
Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν πρωτοποριακούς φακούς επαφής οι οποίοι υπόσχονται να βάλουν ένα τέλος στα καθημερινά «τσιμπήματα» στα οποία υποβάλλονται οι διαβητικοί προκειμένου να μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Με τους νέους φακούς οι πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα του σακχάρου θα… γράφονται στα μάτια.
Ανίχνευση στο δακρυϊκό υγρό
Οι φακοί δημιουργήθηκαν από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Akron στις ΗΠΑ και ανιχνεύουν τα επίπεδα γλυκόζης στο δακρυϊκό υγρό των ματιών.

«Βουτιά» στον Ηλιο


 



Την καυτή επιφάνεια του Ηλιου αποκαλύπτει μέσα από εντυπωσιακές κίτρινες και γαλάζιες εκρήξεις το βίντεο του Παρατηρητηρίου Ηλιακής Δυναμικής (SDO) τηςNASA.  

Οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια προηγμένης κάμερας, η οποία μέσα από συγκεκριμένα μήκη κύματος αναδεικνύει τη συνεχή δραστηριότητα στην επιφάνεια του άστρου.  

Ξοδεύουμε περισσότερο νερό απ' όσο δίνει η φύση


Μέχρι τώρα το χρησιμοποιήσαμε αλόγιστα, το ξοδέψαμε, το σκορπίσαμε, το ποτίσαμε και το μολύναμε χωρίς να σκεφτούμε αν οι επόμενες γενιές θα έχουν επαρκείς ποσότητες νερού...

Κάποια στιγμή έγινε φανερό ότι αντλούμε περισσότερο νερό απ’ αυτό που δίνει η φύση, παραβιάζοντας έτσι το υδάτινο ισοζύγιο και οδηγηθήκαμε σε ενέργειες αποκατάστασης της επιθυμητής ισορροπίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διατάραξης αυτής της ισορροπίας είναι η υπεράνλτησητων υδάτων του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή Σαριγκιόλ, στο νοτιοδυτικό πεδίο εκμετάλλευσης του λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα, προκειμένου να είναι εφικτή η εξόρυξη του λιγνίτη.

«Στήριξη στην Ελλάδα» ζητούν 20 νομπελίστες στο περιοδικό Science


Ο Χάραλντ τσουρ Χάουζεν τιμήθηκε με Nobel για τις έρευνες που οδήγησαν στο εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Είκοσι νομπελίστες των θετικών επιστημών συνυπογράφουν άρθρο με τίτλο «Στήριξη στην Ελλάδα» στο κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Science.

Οι επιφανείς επιστήμονες αναφέρονται στα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια που, για διαφόρους λόγους, δεν εισέρρευσαν στην Ελλάδα κατά τα δύο τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να πληγούν οι τομείς «της εκπαίδευσης, τηςέρευνας και της τεχνολογίας», οι οποίοι έχουν κρίσιμη σημασία για την έξοδο της χώρας από την κρίση. 

Φαρμακοποιοί: Θα χρεοκοπήσει ο ΕΟΠΥΥ τον Ιούλιο αν…


Σε γενικευμένη στάση πληρωμών θα προχωρήσει ο φορέας που καλύπτει σήμερα 9,5 εκατ. ασφαλισμένους αν δεν χρηματοδοτηθεί άμεσα προβλέπουν οι φαρμακοποιοί. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θ.Αμπατζόγλου, είναι επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισης της έλλειψης κονδυλίων στη δημόσια υγεία, αλλά κυρίως της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ. Θέμα που έθεσε ο κλάδος και συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων όπου αισθητή ήταν η απουσία του ΠΑΣΟΚ.  
 

"Ο εκατομμυριούχος Γιάννης Κόντης αγόρασε τον Αρη"



Ή ξέρει κάτι παραπάνω ή έπεσε θύμα άκρως λανθασμένης πληροφόρησης. Ο λόγος για τον Πορτογάλο ατζέντη, Αρτούρο Φερνάντεζ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα "O' Jogo" με αφορμή την επίτευξη συνεργασίας του Αρη τόνισε ότι ότι ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο εκατομμυριούχος Γιάννης Κόντης!

Σημειώνεται η συνεργασία του Αρη με τον Φερνάντεζ και τονίζει ότι ότι "ο Αρης αγοράστηκε χθες το βράδυ από έναν εκατομμυριούχο που ονομάζεται Γιάννης Κόντης. Με κάλεσε όπως κι έναν ξένο πράκτορα για να τον συμβουλέψουμε και να βοηθήσουμε τον αθλητικό σύλλογο", είπε ο Φερνάντεζ.

Πορτογαλία:«Πέρασε» ο προϋπολογισμός λιτότητας



Οι Πορτογάλοι Σοσιαλιστές, που αποτελούν την κυριότερη δύναμη της αντιπολίτευσης, αρνήθηκαν σήμερα να εγκρίνουν τα σχέδια δημοσιονομικής λιτότητας που εισηγείται η κεντροδεξιά κυβέρνηση για την επόμενη 4ετία, αποκλίνοντας από την αρχική τους συγκατάθεση στο σχέδιο βοήθειας που συμφωνήθηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο, «το Κείμενο Δημοσιονομικής Στρατηγικής», που θέτει τις προτεραιότητες που πρέπει να τηρηθούν στον προϋπολογισμό έως το 2016, εγκρίθηκε εν τέλει, καθώς η κυβερνητική συμμαχία διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.

Αισιοδοξία Μόντι για Ελλάδα και Ευρωζώνη



Θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την Ευρωζών προβλέπει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

«Όλα μπορούν να συμβούν, αλλά πιστεύω ότι πιθανότερο είναι η εξέλιξη να είναι θετική για την Ελλάδα και κατά συνέπεια για όλους μας» δήλωσε μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση και σχολιάζοντας τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Βενιζέλος: Η αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών ευνοεί την αναθεώρηση του μνημονίου



Την πεποίθηση ότι πλέον διαμορφώνονται οι συνθήκες για την αλλαγή των πανευρωπαϊκών συσχετισμών για την αναθεώρηση δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, την ανακούφιση του ελληνικού λαού και την προστασία της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε στην Ιπποκράτους με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάννες Σβόμποντα.

Έκτακτο σχέδιο για να μην κηρύξει στάση πληρωμών το Δημόσιο





 Με επιπλέον δανεισμό και άτυπη στάση πληρωμών αναζητούν χρήματα για μισθούς-συντάξεις - Φόβοι για “κραχ” στα μέσα καλοκαιριού από τη βουτιά 30% στα έσοδα - Αν δοθεί στην ώρα της η επόμενη δόση θα πάει στο χρέος όχι στα ταμεία του κράτους


Αυτή η “εξίσωση” απλά δεν βγαίνει. Πρώτα ήρθε η δόση “κουτσουρεμένη”, έλειπε ένα δισεκατομμύριο το οποίο θα έδινε ανάσα. Μετά η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης οδηγεί σε νέα καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και έτσι σε καθυστέρηση την εκταμίευση της επόμενης δόσης του Ιουνίου.

Έκτακτη εισφορά για 700.000 νοικοκυριά προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ εξήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος επί των οικονομικών του κόμματος κ. Γιώργος Σταθάκης, σε ερώτηση για τον τρόπο κάλυψης των αναγκών της χώρας σε περιπτώσεις όπως λ.χ. η διακοπή της χρηματοδότησης των δανειστών προς την Ελλάδα.

Έλενα Παπαβασιλείου: To πιο «hot» μπικίνι της ελληνικής TV! (φωτορεπορτάζ)




Έλενα Παπαβασιλείου: To πιο «hot» μπικίνι της ελληνικής TV! (φωτορεπορτάζ)
Σύμφωνα με πολλούς είναι η πιο hot παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης. Πολλοί έχουν υποκλιθεί στην ομορφιά αλλά και τη γλυκύτητά της.

Είναι η Έλενα Παπαβασιλείου, η οποία αναδεικύνεται στο πιο hot σώμα με μπικίνι του καλοκαιριού που

Στήριξη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο πρόγραμμα Βενιζέλου και στο ευρωομόλογο


Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στηρίζει το σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης έξι σημείων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου δήλωσε ο πρόεδρόες του Sergei Stanishef λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τώρα που η Ευρώπη γίνεται πολιτικά προοδευτική και αποκτά νέα ορμή

"Αιχμές" προέδρου ΟΝΝΕΔ Κιλκίς: "Δεν θα επιστρέψουν επιβάλλοντας στην ΝΔ τους δικούς τους κανόνες"



Ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς της ΟΝΝΕΔ Αθανάσιος Τατάρογλου, φοιτητής στο τμήμα χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τις τελευταίες ημέρες, και μετά από την ανοικτή πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, βλέπουμε πολλά ενοικιαστήρια σε σπίτια και πολυκατοικίες. Όλοι σπεύδουν να δηλώσουν (όχι στην εφορία, όπως θα έπρεπε αλλά σε κανάλια και «social media») τις μόνιμες(;) κατοικίες τους.
Ακούμε, λοιπόν, υποψήφιους διαφόρων κομμάτων, εντός και εκτός συνόρων του Κιλκίς, να λένε ότι το σπίτι τους είναι η ΝΔ.

Σαν Σήμερα



Γεγονότα


1834: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της βαυαροκρατίας. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της αντιβασιλείας. Υπέρ της απαλλαγής τους ψηφίζουν οι δικαστές Γεώργιος Τερτσέτης και Αναστάσιος Πολυζωίδης. Η ποινή τους θα μετατραπεί σε κάθειρξη και θα απελευθερωθούν μόλις ενηλικιωθεί ο Όθων, το Μάιος του 1835.

Η 16χρονη Ελένη Πατρίκα Πρώτη σε Διεθνή Διαγωνισμό !


Κεντρική Μακεδονία Βέροια: Η 16χρονη Ελένη Πατρίκα Πρώτη σε Διεθνή Διαγωνισμό !

Η μαθήτρια της Β΄ τάξης του 3ου ΓΕΛ Βέροιας Πατρίκα Ελένη έλαβε το πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο στον 16ο  διεθνή διαγωνισμό αρχαίων ελληνικών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Viterbo της Ιταλίας (Certamen Viterbiense della Tuscia 2012) από 17-19 Μαΐου 2012.

Η Διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Βέροιας και ο σύλλογος διδασκόντων συγχαίρουν τη μαθήτρια για την τιμητική για τη χώρα και την πόλη της Βέροιας διάκρισή της κι ευχαριστούν θερμά τη συνοδό καθηγήτρια κ. Καραμάνη Ευσεβεία (φιλόλογο).

Κουκουλοφόροι χτύπησαν ηλικιωμένους στον Τρίλοφο Ημαθίας


Κεντρική Μακεδονία Κουκουλοφόροι χτύπησαν ηλικιωμένους στον Τρίλοφο Ημαθίας

Φορώντας κουκούλες, άγνωστοι εισήλθαν σε μονοκατοικία στον Τρίλοφο Ημαθίας, ιδιοκτησίας ζεύγους ηλικιωμένων και αφού τους χτύπησαν με σιδερολοστό σε διάφορα σημεία του σώματός τους, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, αποπειράθηκαν να τους αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.

Σέρρες: Καταστροφές σε καλλιέργειες από το χαλάζι


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: Καταστροφές σε καλλιέργειες από το χαλάζι

Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν σε χιλιάδες στρέμματα μεκαλλιέργειες καλαμποκιού,βαμβακιού, ρεβιθιών, φασολιών σιτηρών και άλλων, στηνπεριοχή του Δήμου Ν.Ζίχνηςαπό το δυνατό μπουρίνι και τοχαλάζι που έπεσε χθες τις μεσημβρινές ώρες.

Παπαρήγα: "Η κρατική τηλεόραση έχει γίνει αυτή τη στιγμή κατά 80% του ΣΥΡΙΖΑ"


Παπαρήγα: "Η κρατική τηλεόραση έχει γίνει αυτή τη στιγμή κατά 80% του ΣΥΡΙΖΑ" : Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ήταν σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα. Με αφορμή ερώτηση του δημοσιογράφου η κ. Παπαρήγα δήλωσε:
«Η κρατική τηλεόραση έχει γίνει
Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ήταν σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα. Με αφορμή ερώτηση του δημοσιογράφου η κ. Παπαρήγα δήλωσε:
«Η κρατική τηλεόραση έχει γίνει αυτή τη στιγμή κατά 80% του ΣΥΡΙΖΑ»!

Τάδε έφη η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξηγώντας ότι δεν μιλάει για διαπλοκή αλλά για σχέδια με φόντο τη χρεοκοπία της Ελλάδας: «Δε λέω ότι είναι ειλικρινείς φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κατηγορώ κάποιον για διαπλοκή και ανταλλάγματα.

Προεκλογική περιοδεία με πολλούς σταθμούς



Με την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στο Ίλιον το απόγευμα της Παρασκευής και με την περιοδεία σε Κορινθία και Αργολίδα, το Σάββατο, ξεκινά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τις προεκλογικές εμφανίσεις του.

Ειδικότερα, στις 12 το μεσημέρι το Σάββατο, ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο της Κορίνθου, ενώ στις 8 το βράδυ θα έχει άλλη ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα ζητήσουμε 500 εκατ. € από τα κανάλια»


Σε ανοιχτή συνέλευση στα Πετράλωνα μίλησε χθες το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας
Βολές κατά ΜΜΕ από τον υπεύθυνο Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Μουλόπουλο, για διαστρεβλωμένη παρουσίαση της επίσκεψης Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο. «το περίφημο... Ολαντρέου παρουσιάστηκε ως τέτοιο μόνο στην Ελλάδα»
Βολές κατά ΜΜΕ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι παρουσιάστηκε διαστρεβλωμένα το ταξίδι του κ. Τσίπρα σε Γαλλία και Γερμανία, ενώ προειδοποίησε ότι εάν γίνει κυβέρνηση θα αποτιμήσει την αδειοδότηση των καναλιών στο ποσό των... 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπάρχουν και οι θυσίες των Ελλήνων


Την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, υπογράμμισε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μπεν Ρόουντς.
Απαντώντας σε ερώτηση της DW ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα, δήλωσε ότι η ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα, επιθυμούν την παραμονή της στο ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Αύριο η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ



Αύριο, στις 10.00 το πρωί, συγκαλείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ, στην οποία θα παραστεί και η Ντόρα Μπακογιάννη, επισφραγίζοντας τη συνεργασία της με τον Αντώνη Σαμαρά.


Αποκαλυπτήρια από ΠΑΣΟΚ για τον ρόλο Δασκαλόπουλου.Στο φώς οι κύκλοι των διαρροών.


Φ. Γεννηματά: χαρακτήρισε «γόνιμο αδιέξοδο» το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου. Γόνιμο για ποια συμφέροντα;
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευ. Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΣΕΒ παραδέχτηκε πως ήταν πίσω από τις διαρροές που προκάλεσαν σάλο. Πυρά από την εκπρόσωπο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά: Αν ο πρόεδρος του ΣΕΒ θέλει να δείξει τα φιλεργατικά του αισθήματα, δεν έχει παρά να συστήσει στα μέλη του Συνδέσμου να μη μειώσουν τους μισθούς
Ενας «άγριος καβγάς» άναψε και πυροδότησε ιδιαίτερη ένταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΕΒ χθες, μία ημέρα μετά τις «διαρροές» κάποιων «κύκλων» του Συνδέσμου Βιομηχάνων, που... κύλησαν μέχρι την Ιπποκράτους.

Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΝΔ 26%, ΠΑΣΟΚ 15,5%


Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΝΔ 26%, ΠΑΣΟΚ 15,5%
Οκτακομματική βουλή με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 30% που διατηρεί προβάδισμα τεσσάρων μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας προκύπτει από το βαρόμετρο της Public Issue
Η διενεργηθείσα (μεταξύ 8 και 23 Μαϊου) για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή δημοσκόπηση, εκτιμά το ΠΑΣΟΚ στο 15,5% ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%. Στη Βουλή σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μπαίνει και η Δημιουργία Ξανά - Δράση με 3%.
Στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο στις εκλογές», το 54% απαντά η ΝΔ, το 35% ο ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 1% το ΠΑΣΟΚ.

Παπαρήγα: "Δεν τον λυπάμαι καθόλου τον ΣΥΡΙΖΑ.Είναι επιλογή του να κάνει τη λάντζα της χρεοκοπίας"


Παπαρήγα: ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη λάντζα της χρεοκοπίας
«Μίας χρήσης» χαρακτήρισε την πολιτική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ η Αλέκα Παπαρήγα σε τηλεοπτική της συνέντευξη, εκτιμώντας ότι έχει τοποθετηθεί από την «άρχουσα τάξη» σε ρόλο διαχειριστή της χρεοκοπίας.
Στην κυρίαρχη τάξη της χώρας υπάρχει εσωτερική διάσπαση, με το ένα της τμήμα να θέλει να στηριχθεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ το άλλο, το «πιο ανοιχτομάτικο», εκτιμά ότι μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την χρεοκοπία και θέλει να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ να «κάνει τη λάντζα της χρεοκοπίας. Θα είναι μιας χρήσης, δεν τον λυπάμαι καθόλου γιατί είναι επιλογή του» ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».

Νέα δημοσκόπηση: Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με ορίζοντα διετίας


Νέα δημοσκόπηση: Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με ορίζοντα διετίας : Κυβέρνηση με ορίζοντα διετίας επιθυμεί ένας στους δύο ψηφοφόρους (49,4%) σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ΕΔΕ (Ελληνικής Εταιρείας Δημοσκοπήσεων) που δημοσιεύεται στην Παρασκευή και 13

Κυβέρνηση με ορίζοντα διετίας επιθυμεί ένας στους δύο ψηφοφόρους (49,4%) σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ΕΔΕ (Ελληνικής Εταιρείας Δημοσκοπήσεων) που δημοσιεύεται στην Παρασκευή και 13 σε δείγμα 1.000 ατόμων (21-22 Μαΐου).

Ωστόσο, εκεί που περιπλέκεται το θέμα είναι στους πιθανούς συνδυασμούς αφού -όπως εκτιμά και το 76% των ερωτηθέντων- θα οδηγηθούμε σε κυβέρνησης συνεργασίας. Σε ποσοστό 14,6% οι Έλληνες ψηφοφόροι «βλέπουν» κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ δεύτερη «επιλογή» είναι η κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (12,4%).

10 στοιχεία για το γυναικείο στήθος που ίσως να μην γνωρίζατε...


Στοιχεία που ίσως αγνοούσατε αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζετε. Για τις περισσότερες γυναίκες το στήθος είναι σήμα κατατεθέν της θηλυκότητας και σύμβολο της μητρότητας. Για τους άνδρες, πάλι, αποτελεί… ίσως το πιο ελκυστικό σημείο στο σώμα ενός θηλυκού.Εκτός όμως από τα προφανή, υπάρχουν κάποιες αλήθειες για τα στήθη που ίσως να μην τις γνωρίζετε, αλλά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να τις μάθετε.

Τι είναι τα ευρωομόλογα και πως επηρεάζουν την Ελλάδα;


Τα ευρωομόλογα ή αλλιώς “ομόλογα σταθεροποίησης” είναι αξιόχρεα που προτείνεται να εκδοθούν από κοινού από τις 17 χώρες που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη.


Πρόκειται δηλαδή για επενδυτικά προϊόντα με τα οποία ο αγοραστής δανείζει ένα συγκεκριμένο ποσό στον εκδότη του ευρωομολόγου – σε αυτήν την περίπτωση σε όλες τις χώρες του ευρώ – για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με ένα προσυμφωνημένο επιτόκιο.

Ποια είναι τα 7 σημάδια της Αποκάλυψης;


Ποια είναι τα 7 σημάδια της Αποκάλυψης; Πιστεύετε πως έρχεται σύντομα; Θα επιβεβαιωθούν οι προφητείες;


Οσοι πιστεύετε δείτε το βίντεο!!

Αστυνομική διαταγή 8 Δεκεμβρίου 1907


Το παρακάτω κείμενο είναι ένα ντοκουμέντο. Πρόκειται για την αστυνομική διαταγή που εξέδωσε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ματαράγκας Καρδίτσας, στις 8 Δεκεμβρίου 1907 και είναι αποκαλυπτική για τα ήθη της επαρχίας εκείνης της εποχής.


Απολαύστε το...

Ενα τρίμηνο χωρίς ρεύμα, βενζίνη, φυσικό αέριο σε περίπτωση δραχμής


Τεράστια προβλήματα, ελλείψεις και αδυναμία ασφαλούς προμήθειας ενεργειακών αγαθών, θα φέρει πιθανό ατύχημα εξόδου της χώρας από το ευρώ στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας. Οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις εφαρμογής ενός τέτοιου σεναρίου περιγράφονται από τους ειδικούς ως ένας ζωντανός εφιάλτης, όπου η χώρα δε θα μπορεί για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα να εφοδιάζεται πετρέλαιο, θα αδυνατεί να εισάγει φυσικό αέριο και θα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας. 

Επτά παιδιά νεκρά από δάγκωμα λυσσασμένων νυχτερίδων!


Απίστευτο κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό: επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους γιατί τα δάγκωσαν νυχτερίδες που είχαν προσβληθεί από λύσσα.


Οι θάνατοι των παιδιών σημειώθηκαν σε μια κοινότητα αμερινδιάνων του Περού στον Αμαζόνιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο, σύμφωνα το υπουργείο Υγείας στη Λίμα. Τα παιδιά ήταν από 11 μηνών ως 14 ετών και οι θάνατοί τους σημειώθηκαν από την 13η Απριλίου ως την 20ή Μαΐου.

Έξι επαγγέλματα που ευτυχώς εξαφανίστηκαν


Οι αιώνες περνούν, οι εποχές αλλάζουν, ωστόσο οι δυσκολίες στην εξεύρεση εργασίας δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν. Και η ανεργία πάντα θα αναγκάζει κάποιους να αναζητούν επαγγελματικό καταφύγιο σε δυσάρεστες ή περίεργες εργασίες, τις οποίες κανείς δεν θέλει να τις κάνει. Πηγαίνοντας ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο θα ανακαλύψουμε τέτοια παράξενα επαγγέλματα, τα περισσότερα από τα οποία ευτυχώς έχουν εκλείψει, όπως: