Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Κιλκίς: Τσάκωθηκαν και τον πυροβόλησε στο κεφάλι


Κιλκίς: Τσάκωθηκαν και τον πυροβόλησε στο κεφάλι
Μετά από φραστικό επεισόδιο που είχαν οι δύο άνδρες έξω από το σπίτι του δράστη ο 72χρονος
πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 43χρονο.
Το όπλο και ένας κάλυκας κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα

Τη Δευτέρα τα εγκαίνια έκθεσης στο Λούβρο για τον Μ. Αλέξανδρο Η έκθεση διοργανώνεται από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου


Picture 0 for Τη Δευτέρα τα εγκαίνια έκθεσης στο Λούβρο για τον Μ. Αλέξανδρο


Στα εγκαίνια της έκθεσης «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Αρχαία Μακεδονία», στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, την ερχόμενη Δευτέρα θα παραστεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Η έκθεση διοργανώνεται από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου, είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν στις 11.00, στην αίθουσα Ναπολεόν (είσοδος από την Πυραμίδα του Λούβρου).

Παρέμβαση Σαλαγκούδη για τη ΔΕΠΘΕ Σύμφωνα με την δημοτική σύμβουλο Ανθή Σαλαγκούδη, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ έχουν ήδη υποστεί μειώσεις αποδοχών που φτάνουν στο 35%


Picture 0 for Παρέμβαση Σαλαγκούδη για τη ΔΕΠΘΕ
Σχέδιο απολύσεων 110 εργαζομένων στην Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης και Θεάματος(TV 100 και FM 100), το οποίο επεξεργάζεται η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης κατήγγειλε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας» Ανθή Σαλαγκούδη. Όπως ανέφερε κατά την παρέμβασή της στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, «σύμφωνα με τη μελέτη βιωσιμότητας και το business plan προβλεπόταν πως το προσωπικό των δημοτικών μέσων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 120 άτομα από περίπου 160». Σημείωσε, ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο σχεδιασμός, άλλαξε και τελικά στη Δημοτική Εταιρία

Δυο τροχαία ατυχήματα σε Κιλκίς και Σέρρες Προανάκριση για τα τροχαία διενεργούν τα Αστυνομικά Τμήματα Σερρών και Κιλκίς


Picture 0 for Δυο τροχαία ατυχήματα σε Κιλκίς και Σέρρες
Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κιλκίς ένας 22χρονος, η μηχανή του οποίου εξετράπη της πορείας και ανατράπηκε. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο 42ο χλμ της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.
Λίγες ώρες νωρίτερα, σε Επαρχιακή Οδό της Ηράκλειας Σερρών, δίκυκλο που οδηγούσε 20χρονος ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός του. Ο 20χρονος διακομίσθηκε στο

«Στο πλευρό των Ελλήνων η ευρωπαϊκή αριστερά»

Την ικανοποίησή του για την συμπαράσταση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) προς τον ελληνικό λαό εξέφρασε με δήλωσή του από το Παρίσι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

«Η ευρωπαϊκή αριστερά βρίσκεται για άλλη μια φορά στο πλευρό του ελληνικού λαού ενάντια στην εγκληματική πολιτική λιτότητας του μνημονίου, ενάντια στην πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που προωθούν τόσο οι συντηρητικοί και οι νεοφιλελεύθεροι όσο και οι σοσιαλδημοκράτες σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτός ιδιωτικών χειρουργείων οι πανεπιστημιακοί

Απέσυρε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας, Aνδρέας Λοβέρδος, διάταξη που συμπεριλαμβανόταν στο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και επέτρεπε στους πανεπιστημιακούς γιατρούς, εκτός από το να έχουν ιδιωτικό ιατρείο, να μπορούν και να χειρουργούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Εκτιμά ότι θα μειωθούν πάνω από 30% οι μισθοί

Την εκτίμηση πως, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που αποδυναμώνει τις κλαδικές συμβάσεις και τα σωματεία των εργαζομένων, θα μειωθούν κατά 30% οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, εκφράζει η πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, με άρθρο της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Κρίση χρέους: Όλα κρίνονται στο Βερολίνο


Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο Βερολίνο, όπου αύριο θα έχουν καθοριστική συνάντηση η Γερμανίδα καγκελάριος κ.Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί για την κρίση χρέους που πλήττει την Ελλάδα και απειλεί ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με όλες τις μέχρι στιγμής ενδείξεις η κ. Μέρκελ επεξεργάζεται σχέδιο για «κούρεμα» της τάξης του 50% στο ελληνικό χρέος, εξετάζοντας παράλληλα τις παραμέτρους εκείνες, που δεν θα επιτρέψουν η αναδιάρθρωση αυτή να αποτελέσει πιστωτικό γεγονός για τη χώρα μας.

Περίμενε "ερωτική συνοδό" και του ήρθε η...ίδια του η κόρη!



Σαν να μην έφταναν οι πρόσφατοι εμπρησμοί, λεηλασίες και οι καταστροφές στην περιοχή Ένφιλντ του Λονδίνου εξαιτίας των ταραχών που δημιουργήθηκαν σε όλο το Λονδίνο στο τέλος Αυγούστου, άλλη μια είδηση ήρθε να ταράξει τα νερά της τοπικής κοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ τα 15 top επαγγέλματα μέχρι το 2030

Έχετε πτυχίο ιατρικής, νομικής, παιδαγωγικών και όλα αυτά τα «κλισέ» και «προνομιούχα» επαγγέλματα; Λάθος, λάθος λάθος!!!Ξεχάστε αυτά που ξέρατε, γιατί η λίστα με τα «top» επαγγέλματα αλλάζει, σύμφωνα με νέα έρευνα του

Γέννησε η Πέγκυ Ζήνα


  
Γέννησε η Πέγκυ Ζήνα
Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν η Πέγκυ Ζήνα και ο σύζυγός της, Γιώργος Λύρας. Πριν από λίγο η αγαπημένη τραγουδίστρια έφερε στον κόσμο το μωράκι της και η χαρά του ζευγαριού δεν περιγράφεται.

Η Πέγκυ Ζήνα έκανε κοριτσάκι και η μικρούλα έχει κλέψει ήδη τις καρδιές των γονιών της. Τόσο η Πέγκυ Ζήνα, όσο και ο Γιώργος Λύρας περίμεναν πώς και πως αυτή την στιγμή και η ώρα που θα κρατούσαν επιτέλους το πρώτο τους παιδάκι στην αγκαλιά

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια περί κυβέρνησης συνεργασίας μετά το κούρεμα του χρέους


  
Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια περί κυβέρνησης συνεργασίας μετά το κούρεμα του χρέους
Τη σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ημερησίας, πληροφορία που πάντως διαψεύδεται από κυβερνητικά στελέχη.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός μελετά το ενδεχόμενο αυτό
μετά το κούρεμα του χρέους, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτήρίας.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα συναντηθεί αύριο, Κυριακή, ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου στις Καρυές του Αγίου Ορους. Ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Αγιο Όρος για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 20 χρόνια από την εκλογή του κ. Βαρθολομαίου ως Οικουμενικού Πατριάρχη.

O Φλωρίδης θα είναι Αρχηγός?


Στην απέξω...

Ήδη Γιώργος Φλωρίδης και Νίκος Μπίστης έκαναν «μαγαζί» (όμιλο) και τους περιμένουν…  
Άραγε το ιδεολογικό και πολιτικό  στίγμα του ομίλου θα είναι ο εκσυχρονισμός....η   Ο

Κατέκτησε την 15η συνεχόμενη Pole Position

Την 15η pole position σε ισάριθμα γκραν πρι πανηγύρισε η Red Bull Racing στην Ιαπωνία. Το απίστευτο σερί συνεχίστηκε με τον Σεμπαστιάν Φέτελ να κυριαρχεί στις κατατακτήριες δοκιμές της πίστας Suzuka για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Έτσι ο 23χρονος απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια του να ανακηρυχθεί και μαθηματικά παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Από εκεί και πέρα

Απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος


Θέλετε να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για λόγους υγείας; Διαβάστε την παρακάτω έρευνα και επιλέξτε τον ιδανικό τύπο άσκησης.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η αεροβική άσκηση καίει 67% περισσότερες θερμίδες και βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει όχι μόνο το ορατό λίπος από την κοιλιά, αλλά και αυτό γύρω από τα εσωτερικά όργανα.

Άγνωστοι έκαψαν το βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη

Φωτογραφία από το καμένο βιβλιοπωλείο
Στόχος άγνωστων έγινε και πάλι το βιβλιοπωλείο του Άδωνη Γεωργιάδη στα Εξάρχεια.

Τα ξημερώματα ομάδα περίπου 15 ατόμων αφού πρώτα έκοψε με τροχό τα κάγκελα από την πλευρά της οδού Λόντου, περιέλουσαν το κατάστημα με βενζίνη με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. 

Δραματικά φτωχότεροι όλοι οι Έλληνες


Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή, το αρχικό συμπέρασμα που θέλει τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτές να είναι πρωτοφανή, προφανως ενισχύεται! Πολύ απλά, γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικά ούτε ένας Έλληνας που δεν θίγεται, με εξαίρεση αυτούς που ήδη βρίσκονται στα όρια της ανέχειας.

Eρώτηση Γ. Φραγγίδη βουλευτή Κιλκίς προς τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών κ.Ευάγγελο Βενιζέλο

«Έλεγχος νομιμότητας των υψηλών καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες - των εμβασμάτων προς το εξωτερικό καθώς και των μετοχών και ομολόγων που κατέχουν»



Κύριε Υπουργέ
Η χώρα του άφρονος δανεισμού, της κρατικοδίαιτης οικονομίας και της θηριώδους παραοικονομίας, η χώρα του μεταπρατισμού, των εισαγωγών και της κλεπτο-οικονομίας, η χώρα των τριτοκοσμικών θεσμών και υπηρεσιών, η χώρα της έκπτωσης των αρχών και αξιών που διέπουν τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες ζει συνθήκες κατάρρευσης.

Αποστάσεις Βενιζέλου από το έργο του 20μήνου


Όσο περνάει ο καιρός και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κρατά στα χέρια του το «καυτό» χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, τόσο περισσότερο τον βλέπουμε να κρατά αποστάσεις από τον προκάτοχό του, ενώ πολιτικοί φίλοι του εξακολουθούν να τον βγάζουν «στη σέντρα».

Η Μιλένα Ασποστολάκη στο τελευταίο ΚΤΕ Οικονομικών έκανε αίσθηση, αλλά δεν ήταν η μόνη. Δεν μπορεί κανείς βέβαια να προσάψει στον αντιπρόεδρο μόνο υστεροβουλία, αφού πράγματι ο προκάτοχός του κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου το μόνο που έκανε ήταν να υπογράψει ένα μνημόνιο το οποίο δεν κατάφερε καν υλοποιήσει στο μισό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τι καταθέσεις έχει Θεσσαλονικιός που δηλώνει μηδενικό εισόδημα;

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ όταν είδαν τον τραπεζικό λογαριασμό ενός Θεσσαλονικιού, ο οποίος δήλωνε στην εφορία μηδενικό εισόδημα. Πόσα χρήματα λέτε να αποταμίευσε.

Όσο παράξενο και απίστευτο και αν ακούγεται ο συμπολίτης μας, που στην εφορία δήλωνε μηδενικό εισόδημα,

Αν υποψιαστώ ότι πήγε στο Όρος για να δει τον Πούτιν θα…


Ναι, η πληροφορία είναι σοβαρότατη αλλιώς δεν θα την υπολογίζαμε καν. Γι’ αυτό και αναφέρουμε την πιθανότητα η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Άγιον Όρος να σχετίζεται με μυστική συνάντηση. Μόλις το μάθαμε, (από σοβαρότατη πηγή) αναρωτηθήκαμε πως είναι δυνατόν ο Πούτιν να

Πάνω από 12.000 νέοι περιμένουν το «εισιτήριο» για Αυστραλία


  
Πάνω από 12.000 νέοι περιμένουν το «εισιτήριο» για Αυστραλία
Ως επτασφράγιστο  μυστικό κρατούν οι αυστραλιανές αρχές την διήμερη εκδήλωση που  διοργανώνει στην Αθήνα το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη μακρινή χώρα.

Οι εκδηλώσεις δεν θα καλυφθούν από τον Τύπο, ενώ ο ακριβής τόπος και η ώρα διεξαγωγής θα γνωστοποιηθούν μόνο σε όσους έλαβαν σχετική πρόσκληση να παρευρεθούν.

Οι πρώτοι 77 της λίστας των φοροφυγάδων


  
Οι πρώτοι 77 της λίστας των φοροφυγάδων
Γιατροί, αγρότες, αστυνομικοί και... αστρολόγοι διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ που «βγάζουν μάτι» σε σχέση με τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Έκπληκτοι έμειναν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν άνοιξαν με εντολή εισαγγελέα τους τραπεζικούς λογαριασμούς 77 φορολογουμένων και διαπίστωσαν ότι στο σύνολό τους διατηρούσαν καταθέσεις ύψους 1,934 δισεκατομμυρίου ευρώ
Τώρα οι φορολογούμενοι αυτοί καλούνται να αποδείξουν την προέλευση των καταθέσεών τους, αφού τα ποσά δεν δικαιολογούνται στο σύνολό τους από τα εισοδήματα που δήλωναν στην Εφορία.

ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΖΕΙΣ… ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Από τον Διόδωρο Σικελιώτη*
Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη** Ο Έλληνας Άνθρωπος βλέποντας και ακούγοντας την ομιλία μου το 1996 δεν θα την χαρακτήριζε ποτέ προφητεία. Προέβλεψα, προειδοποιούσα με μεγάλη αγωνία για τα Επερχόμενα – μόνο τα δευτερόλεπτα δεν πρόβλεψα – προτείνοντας ταυτόχρονα με πάθος μία άλλη πορεία που θα έκανε την Ελλάδα πρωταγωνιστή. Θα την χαρακτήριζε Πολιτική με το ΄Π΄ κεφαλαίο. Πολιτική ως πρόλογο, ως πρόβλεψη, ως προέκταση όπως μας δίδαξαν οι προγονοί μας. Από εκεί πήραν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Άγγλοι την λέξη project – Πρότζεκτ – σχέδιο.

«Βόμβα» Μέρκελ: H Eλλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ


Σε προκλητικές δηλώσεις προέβη σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο συνέδριο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU, θέτοντας θέμα ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
«Η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης της Γερμανίας να επιτρέψει είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν ήταν συναφής με το Σύμφωνο Σταθερότητας», είπε η Μέρκελ, κλείνοντας το μάτι κυρίως στο εσωτερικό της χώρας της.

Αγκαλιά με την πρόκριση στο Euro η Εθνική


  
Αγκαλιά με την πρόκριση στο Euro η Εθνική
Με το «ένα πόδι» στους τελικούς του EURO 2012 βρίσκεται η εθνική μας ομάδα. Στο κατάμεστο «Γ.Καραϊσκάκης» η γαλανόλευκη επικράτησε 2-0 της Κροατίας στο καθοριστικό ματς του 6ου προκριματικού ομίλου και "αγκάλιασε" την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση.

Τα γκολ πέτυχαν οι Σαμαράς (70΄) και Γκέκας (79΄) για την Ελλάδα, που χρειάζεται έναν βαθμό στη

Φαβορί οι Σοσιαλιστές για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία

Νέα δημοσκόπηση του Ipsos στη Γαλλία επιβεβαιώνει το προβάδισμα των Σοσιαλιστών στις προεδρικές του 2012.
 Ωστόσο τα ποσοστά για τον νυν πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί σημειώνουν αύξηση από την τελευταία δημοσκόπηση προ τριών μηνών, ενώ σημαντικά ποσοστά εξακολουθεί να συγκεντρώνει και η επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού