Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μεταλλαγμένη αγελάδα παράγει....υποαλλεργικό γάλα!


Η πρώτη στον κόσμο γενετικά τροποποιημένη αγελάδα είναι γεγονός και δημιούργημα επιστημόνων από τη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα είδος αγελάδας που παράγει γάλα άφθονο σε πρωτεΐνες αλλά ταυτόχρονα και υποαλλεργικό.

Συνελήφθη ο Γιάννης Σμπώκος



Συνελήφθη ο πρώην εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε ύποπτος φυγής.
Άνδρες του οργανωμένου εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, μετά από ένταλμα σύλληψη που εξέδωσε ο ανακριτής, πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του πρώην γενικού γραμματέα και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επιχειρήσει να φύγει από τη χώρα πριν από μερικές ημέρες.

Νέα εμπλοκή με το μετρό Θεσσαλονίκης

Νέα εμπλοκή, αυτή τη φορά λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών, καταγράφεται στην πρόοδο των απαλλοτριώσεων για το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Σταθμού Βούλγαρη.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι αποφάσεις, που επρόκειτο να ληφθούν σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο, αναβάλλονται για περίοδο έξι μηνών.

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί να μην λέγονται Μακεδόνες οι Σκοπιανοί;

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις
του μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη. Ο κ. Θεοδωρίδης σε συνέντευξη που έδωσε στην αντίστοιχη ΕΡΤ των Σκοπίων, τη «Μακεδονική» Ραδιοφωνία Τηλεόραση, και αφού τάχθηκε υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων με το όνομα της Μακεδονίας, τόνισε ότι στις επόμενες εκλογές που θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υιοθετηθεί μια νέα εξωτερική πολιτική που δεν θα έχει σχέση με την εθνικιστική που

Ούφο στον ουρανό της Κρήτης;

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζετα
ένα μεταλλικό αντικείμενο στον ουρανό της Κρήτης και συγκεκριμένα στα Χανιά.
Σύμφωνα με το cretalive την φωτογραφία τράβηξε ένα ζευγάρι στις 19 Αυγούστου.Το ζευγάρι υποστήριξε ότι, ενώ έψαχνε για μια παραλία, συνάντησε στο δρόμο του αγριοκάτσικα και τα φωτογράφησε. Λίγο αργότερα που θέλησαν να δουν τις

Εργατικό δυστύχημα στις Φέρες Έβρου

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε στις Φέρες Έβρου.

Ήταν γύρω στις 11:00 το πρωί, όταν o άτυχος 53χρονος εργαζόταν στις κατασκευές σιδηροδρομικών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή των Φερών και κουβαλούσε ράγες σιδήρου. Ξαφνικά μία ράγα γλίστρησε κι έπεσε με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει.

Επικίνδυνη βενζίνη στην αγορά της Θεσσσαλονίκης

Επικίνδυνο μείγμα βενζίνης εντόπισε το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας να διοχετεύεται στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Τα καύσιμα, που εκτιμάται ότι είχαν παραλήπτες
συγκεκριμένους πρατηριούχους, αποτελούν μία ανάμειξη με ουσίες, όπως η μεθανόλη, και έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε θείο. Είναι χαρακτηριστικό πως η βενζίνη στο συγκεκριμένο μείγμα δεν ξεπερνά το 60%.
Το τμήμα ειδικών φόρων της περιφερειακής διεύθυνσης του

Επιβολή φόρων μέσω YouTube στην Ιταλία


Και στο YouTube αποφάσισε να επεκταθεί η υπηρεσία εισπράξεων φόρων του ιταλικού δημοσίου (Agenzia delle Entrate) για να απλοποιήσει την επαφή με τους φορολογούμενους.

Θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάθεση ενοικιαστηρίων, την εξασφάλιση δελτίων παροχής υπηρεσιών, την χορήγηση του αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και άλλες υποχρεώσεις και δικαιώματα των φορολογουμένων.

Κατασχέσεις σε όσους δεν υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Κιλκίς

Σε εφαρμογή πρόσφατων σχετικών διατάξεων του Ν. 4071/2012, ο Δήμος Κιλκίς δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες του να ρυθμίζουν και να εξοφλούν τις οφειλές τους (πρόστιμα, τέλη, φόρους, κλήσεις, κ.α.) σε δόσεις και με σημαντική (έως 100%) έκπτωση των προσαυξήσεων. 

Gross: Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να μοιάσουν στην Ελλάδα


Οι ΗΠΑ μπορούν να μοιάσουν με την Ελλάδα εάν δεν αυξήσουν τους φόρους ή δεν μειώσουν τις κρατικές δαπάνες, αναφέρει στο μηνιαίο επενδυτικό outlook ο διευθύνων σύμβουλος της PIMCO, Bill Gross.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Gross τονίζει πως οι ΗΠΑ πρέπει να αυξήσουν του φόρους ή να μειώσουν τις δαπάνες κατά 11% του ΑΕΠ τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια ώστε να διατηρήσουν το ρόλο τους ως ασφαλές οικονομικό καταφύγιο.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΛΟΙΩΝ Ναυτική τραγωδία με 37 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ


Ναυτική τραγωδία με 37 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ
Μία από τις χειρότερες ναυτικές τραγωδίες στην ιστορία της πόλης συνέβη χθες στο Χονγκ Κονγκ με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 37, όταν πλοίο με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με άλλο οχηματαγωγό σκάφος και βυθίστηκε κοντά στο νησί Λάμμα.
Για το δυστύχημα η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε έξι μέλη των πληρωμάτων των δύο επιβατηγών πλοίων.

Επίσκεψη βουλευτή του Κ.Κ.Ε Α’ Θεσσαλονίκης Θεοδόση Κωνσταντινίδη στο Κιλκίς

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει περιοδεία, αύριο, 03 Οκτώβρη 2012, στην Π.Ε. Κιλκίς
09.30 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας.
11.30 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Διάσπαση των μεγάλων τραπεζών προτείνει η επιτροπή Λικάνεν Δαχωρισμός των κινήσεων υψηλού ρίσκου με τις πιστωτικές δραστηριότητες


Διάσπαση των μεγάλων τραπεζών προτείνει η επιτροπή Λικάνεν
Τη διάσπαση των μεγάλων τραπεζών της Ευρώπης, ώστε να αποχωρισθούν οι αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες από τις πιο ριψοκίνδυνες επενδυτικές τους δραστηριότητες, προτείνει η έκθεση της επιτροπής Λικάνεν που συστάθηκε από την Κομισιόν σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times.

Αυτός είναι ο Φαλτσιανι - Ο "πατέρας" της λίστας χιλιάδων φοροφυγάδων


Ο άνθρωπος που έκλεψε χιλιάδες αρχεία με προσωπικά δεδομένα καταθετών της HSBC από πολλές χώρες του κόσμου. Όλοι αυτοί οι πελάτες είχαν ένα κοινό. Είχαν κρυφές καταθέσεις στην Ελβετία.

Τώρα, κρατείται σε μια φυλακή στην Ισπανία και περιμένει να μάθει την ποινή της φυλάκισής του.

Τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, η λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς, για ανάδειξη τοπικής επιτροπής Δήμου Κιλκίς. Την εισήγηση έκανε ο Π. Τατσόπουλος, ο οποίος σχολίασε με καυστικό τρόπο την πολιτική επικαιρότητα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της μνημονιακής πολιτικής και κατά της κυβέρνησης.
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς,  Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου αναφέρθηκε σε πολιτικά και οργανωτικά θέματα.
Ακολούθησε σειρά ερωτήσεων και τοποθετήσεων και στο τέλος πραγματοποιήθηκαν εκλογές που ανέδειξαν την ακόλουθη τοπική επιτροπή.

Οι ομογενείς μας δίνουν 600 δισ. (vid)



Την Κυριακή το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση ενώπιον εκατοντάδων συγκεντρωμένων που πήγαν εκεί για να ακούσουν μια... μεγάλη είδηση από το στόμα του ομογενούς καθηγητή Μανώλη Λαμπράκη, προέδρου του οργανισμού End National Debt (Τέλος στο Ελληνικό Χρέος).

Σοκ από τα φέσια 7,9 δισ. ευρώ του Δημοσίου σε ιδιώτες Ξαφνικό άλμα 1,2 δισ. ευρώ λόγω ΕΟΠΥΥ - Το Δημόσιο πληρώνει πλέον μόνο μισθούς και συντάξεις


Σοκ από τα φέσια 7,9 δισ. ευρώ του Δημοσίου σε ιδιώτες
Στα 7,9 δισ. ευρώ πέταξαν ξαφνικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Τα στοιχεία προκαλούν σοκ εφόσον σε σύγκριση με τα στοιχεία για οφειλές 6,676 δισ. ευρώ που είχαν ανακοινωθεί για το μήνα Ιούλιο, καταγράφεται άλμα στα φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες κατά 1,23 δισ. ευρώ!

Ο Σημίτης μιλάει στη Γερμανία...



Ομιλία με τίτλο «Είμαστε όλοι ισότιμοι εταίροι στην ΕΕ» θα εκφωνήσει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ως επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής στη σημερινή εκδήλωση στο ιστορικό Δημαρχείο στο Όσναμπρουκ της Γερμανίας.

Η εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο και την πόλη του Όσναμπρουκ στην επέτειο της υπογραφής της Ειρήνης της Βεστφαλίας, που υπογράφηκε εκεί τον Οκτώβριο του 1648, και έχει τον γενικό τίτλο

Κανέλλη:Θα μας καταπιεί το φίδι της ακροδεξιάς



"Το ‘φίδι’ της ακροδεξιάς θα μας καταπιεί όλους" τόνισε η Λιάνα Κανέλλη στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στην ομιλία της στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για λογαριασμό της Ομάδας "Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά", επικεντρώθηκε στις "συνέπειες της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής σε μια χώρα όπως η Ελλάδα" και επισήμανε ότι οι άνεργοι στη χώρα αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο, επικρατεί

Τέλος η πίστωση και στις κλινικές



Προειδοποίηση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ότι θα σταματήσουν από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου να νοσηλεύουν με πίστωση ασφαλισμένους του Οργανισμού, απηύθυναν σήμερα οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Νοκοκομείων, Κλινικών και Διαγνωστικών Κέντρων, εξηγώντας ότι η

Παρά την ύφεση και τη μείωση των εισοδημάτων Ελλάδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ακρίβεια!


Η Ελλάδα παραμένει μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης παρά την οικονομική ύφεση και τη μείωση των εισοδημάτων, ενώ οι τιμές κυμαίνονται σε χειρότερα επίπεδα από ό,τι αναμενόταν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της Eurostat.

Ο τύπος της Τρίτης


Ποια θέματα κυριαρχούν: σε θρίλερ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προβληματισμός στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ξεκινάει διαβουλεύσεις με ευρωπαίους ηγέτες, και πρώτη στην Ευρώπη σε ακρίβεια και ανεργία η χώρα μας.

«Ασπρόμαυρο» αφιέρωμα των New York Times στην Ελλάδα



Kαι μπορεί ο καιρός να περνάει… η Ελλάδα, όμως, συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ξένων media, που αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ στη χώρα μας.

Και ενώ, λοιπόν, η Τρόικα πιέζει για νέα -ακόμη «σκληρότερα»- μέτρα, η ηλεκτρονική έκδοση των «New York Times» με μερικές μόνο φωτογραφίες αποτυπώνει τη ζωή των Ελλήνων από την οποία, όμως, δε λείπει η διασκέδαση.

14ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία 14ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς
14 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, το οποίο ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012.

Για δύο εβδομάδες περίπου θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, χαμόγελα, αλλά και γέλιο σε μικρούς και μεγάλους, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει μια ευχάριστη και διασκεδαστική απόδραση από την δύσκολη πραγματικότητα, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται λόγω της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα με 3 κιλά κάνναβη στη Νάουσα


Κεντρική Μακεδονία Συνελήφθησαν δύο άτομα με 3 κιλά κάνναβη στη Νάουσα
Συνελήφθησαν χθες  το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, δύο ημεδαποί 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στη Νάουσα Ημαθίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι οι προαναφερόμενοι κατέχουν και διακινούν ναρκωτικές ουσίες και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο 32χρονους να κινούνται με Ι.Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα, σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Μέγα ατόπημα των διοργανωτών της Εμποροβιοτεχνικής έκθεσης Πιερίας



Κεντρική Μακεδονία Μέγα ατόπημα των διοργανωτών  της Εμποροβιοτεχνικής έκθεσης Πιερίαςτου  οικονομολόγου  Αντώνη Δ. Μάντζιου
δημοτικού συμβούλου Κατερίνης

Τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ως εκλεγμένο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κάλεσε πρώτον ο παρουσιαστής των εγκαινίων για να μιλήσει από το βήμα. Δεν ξέρουμε αν ακούστηκε ως εκεί η  φωνή μας: «είναι παυμένος και όχι εκλεγμένος», πάντως ο ίδιος αρνήθηκε να μιλήσει και σε λίγο έφυγε.

Διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής στην Αλεξάνδρεια


Κεντρική Μακεδονία Διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής στην Αλεξάνδρεια
Διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε ομάδα πολιτών  στο κέντρο της Αλεξάνδρειας. Κύριο αίτημα τους είναι να κλείσουν τα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο θεωρούν ναζιστικό και φασιστικό.


2η στον Κόσμο η Εθνική Ομάδα Πάλης !


Κεντρική Μακεδονία 2η στον Κόσμο η Εθνική Ομάδα Πάλης !
2οι Στον Κόσμο οι Έλληνες Παλαιστές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο που έγινε στην Βουδαπέστη.

Υπό την καθοδήγηση των προπονητών από την Κατερίνη Μπατάλα Βασίλη και Παπακωνσταντίνου Κώστα η Εθνική ομάδα κατέκτησε την 2η θέση στην ομαδική κατάταξη πίσω από την

Τα νέα τηλέφωνα του Δήμου Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Τα νέα τηλέφωνα του Δήμου Κιλκίς
Η δημοτική αρχή Κιλκίς ανακοινώνει ότι λόγω της αναδιάρθρωσης που προηγήθηκε στις δημοτικές υπηρεσίες, από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 αλλάζουν τα εσωτερικά τηλέφωνα του Δήμου Κιλκίς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα κάτωθι τηλέφωνα που θα ισχύσουν από την 1η Οκτωβρίου: 

Παρέμβαση Πικραμμένου για το μνημόνιο 2



Στους εορτασμούς του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στον Βόλο βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος προέτρεψε τους συναδέλφους του στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να εξετάσουν σε βάθος τη συνταγματικότητα των νέων μέτρων που επιβάλλει το δεύτερο μνημόνιο. 

Πουν' το, πουν' το το CD; Ποιος γνωρίζει τι για την «χαμένη» λίστα με τις ελβετικές καταθέσεις


Αφαντη, παρά το γεγονός ότι πέρασε από πολλά χέρια, είναι η λίστα των 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία. Ο Γ.Στουρνάρας δήλωσε ότι θα ζητήσει αντίγραφο από τους Γάλλους, ενώ ο Γ.Παπακωνσταντίνου παρενέβη εκ νέου για να τονίσει ότι παρέδωσε ένα τμήμα της στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρη και εξ ολοκλήρου στα χέρια του τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Διώτη. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, το έγγραφο είναι σε γνώση του νυν επικεφαλής της ΕΥΠ Θ.Δραβίλλα.

«Θα δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα»


Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ αναμένει ότι θα παραχωρηθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου αυτή να εφαρμόσει τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις.
Σε συνέντευξή της προς την εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ, η αυστριακή υπουργός παρατηρεί ότι «η Ελλάδα εργάζεται σκληρά» για τη βελτίωση της κατάστασής της.

Ολα στο Δημόσιο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


Σε πολιτική μετωπικής συγκρουσης με τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών προχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί να αποθαρρύνει τους επενδυτές. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε χτες τον ΟΠΑΠ υποσχέθηκε ότι ως κυβέρνηση θα επαναφέρει στον έλεγχο του Δημοσίου τον υπό ιδιωτικοποίηση οργανισμό.

Ο νέος τραπεζικός χάρτης μετά το deal Alpha - Εμπορικής Το παρασκήνιο της απόφασης της Credit Agricole για τη θυγατρική τους


Ο νέος τραπεζικός χάρτης μετά το deal Alpha - Εμπορικής

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά την πρόκριση της Alpha Bank στην τελευταία φάση του διαγωνισμού πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που ανατρέπει τις ισορροπίες στον κλάδο και αναμφίβολα βελτιώνει τη θέση της Alpha Bank στην εξελισσόμενη αναδιάταξη που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι με την απόκτηση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Πολιτική λύση στην αδιαλλαξία των τροϊκανών αναζητά το Μαξίμου Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με Μέρκελ, Ολάντ, Μπαρόζο, Ρομπάι και Ραχόι


Πολιτική λύση στην αδιαλλαξία των τροϊκανών αναζητά το Μαξίμου
«Κύριοι, η συνάντησή μας, ολοκληρώθηκε. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα θα τα πω με τους πολιτικούς προϊσταμένους σας». Με αυτή τη φράση, φέρεται ο κ. Αντ. Σαμαράς να «έκλεισε» σε αυστηρό ύφος τη συνομιλία με τους εκπροσώπους της τρόικας το απόγευμα της Δευτέρας. Είχε προηγηθεί η κίνηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν να υψώσει τον τόνο της φωνής του και να κάνει υποδείξεις προς την ελληνική κυβέρνηση με τεντωμένο το δάκτυλο, εκνευρίζοντας τον Πρωθυπουργό.

Προϋπολογισμός: Χρονιά της πιο σκληρής λιτότητας το 2013 Οι συνταξιούχοι θα σηκώσουν το βάρος το 6ο συνεχόμενο έτος ύφεσης


Προϋπολογισμός: Χρονιά της πιο σκληρής λιτότητας το 2013

Συνολικά μέτρα 7,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,3 δισ. ευρώ αφορούν σε περικοπές δαπανών προβλέπει για το 2013 το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2013 το οποίο κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Το 2013 θα είναι το 6ο συνεχόμενο έτος ύφεσης για την ελληνική οικονομία (2008-2013) ενώ όλες οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι το 2014 θα είναι το 7ο καθώς όλα δείχνουν ότι το πρόσημο θα παραμείνει αρνητικό.

Τρίζουν οι καρέκλες υπουργών...


Έρχεται ανασχηματισμός μετά τα νέα μέτρα...
Πολύ πιθανό φαντάζει το σενάριο ανασχηματισμού αμέσως μετά την ψήφιση των νέων μέτρων.Ο Αντώνης Σαμαράς το σκέφτεται σοβαρά εδώ και καιρό, καθώς δεν είναι ευχαριστημένος από την δουλειά όλων των υπουργών και οι καλά γνωρίζοντες λένε πως δεν βλέπει με κακό μάτι κάποιες αλλαγές. Φυσικά σε μια τέτοια

Θα δουν το χρώμα του χρήματος



Από αύριο Τρίτη έως τις 10 Οκτωβρίου πρόκειται να καταβληθούν συνολικά 35 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η πληρωμή αυτή, αφορά σε υπόλοιπα οφειλόμενα ποσά από διάφορα καθεστώτα ενίσχυσης, στα οποία είναι ενταγμένοι (π.χ. Ενιαία Ενίσχυση 2011, στρεμματική ενίσχυση