Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Πανελλαδικές 2012: Στις 25 Ιουλίου τα αποτελέσματα

Την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί όσων έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για..
τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.
Στο μεταξύ άρχισε από χθες η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η υποβολή γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου

ΟΑΕΔ: Εργασία για 5.000 άνεργους πτυχιούχους έως 35 ετών

Ευκαιρία να εργαστούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα έχουν 5.000 άνεργοι πτυχιούχοι έως 35 ετών, που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
Ήδη η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκίνησε από την Τετάρτη 6 Ιουνίου και αφορά πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή

Η Νία Βαρντάλος κάνει τηλεφωνικό σεξ!

«Η πολιτιστική ταυτότητά μου είναι σίγουρα ελληνική» παραδέχεται η ηθοποιός και σεναριογράφος Νία Βαρντάλος που μεγάλωσε στον Καναδά, ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά όπως θέλει να πιστεύει είναι… «άτομο με το ένα πόδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και το άλλο στην Ελλάδα» (δήλωσή της στο ΒΗΜΑgazino σε παλιότερη συνέντευξή της. «Είμαι πολύ ευτυχισμένη και στις δυο χώρες. Λατρεύω όμως να αφηγούμαι ελληνικές ιστορίες».
Και καλώς ή κακώς, με τα στραβά αλλά και τα καλά της, η Νία Βαρντάλος έχει αποδείξει πόσο αγαπά την Ελλάδα (και η Ελλάδα από την μεριά της της έχει

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ



Εκρηκτικό ήταν το κλίμα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ALPHA, υπήρξαν διαφωνίες για τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.
Υπάρχουν τρεις διαφορετικές γραμμές. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί πως κανένας εκλεγμένος βουλευτής δεν πρέπει να

Τα κορίτσια του Euro 2012


Τα κορίτσια του Euro 2012 (1)
Ένα πλούσιο αφιέρωμα με 50 φωτογραφίες όμορφων παρουσιών που κλέβουν την παράσταση στο Euro 2012…

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα ταινιών για να αναθεωρήσεις ότι ήξερες


Φωτογραφίες από τα γυρίσματα ταινιών για να αναθεωρήσεις ότι ήξερες (12)
Σίγουρα όταν κάποιος αναφέρεται σε ταινίες μπορεί να χρησιμοποιήσει τον όρο θαύμα. Δες με ποιον όμορφο και εντυπωσιακό τρόπο γίνονται πραγματικότητα.

Απίστευτες μεταμορφώσεις (Photos)


Πραγματικά απίστευτες μεταμορφώσεις! Δείτε την ιστορία του ασχημόπαπου που έγινε κύκνος να ζωντανεύει μέσα από 21 εντυπωσιακά παραδείγματα…

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες


Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες (23)
Μια συλλογή από εκπληκτικές φωτογραφίες που δημιουργούν συναισθήματα…

Eλικόπτερο πετυχαίνει ταχύτητες αεροπλάνου


Τις ΗΠΑ επέλεξε η εταιρεία Eurocopter για να επιδείξει στους πρώτους υποψήφιους πελάτες τις δυνατότητες του X3, του πρωτότυπου ελικοπτέρου της που μπορεί να πετά με ταχύτητα έως και 432 χλμ./ώρα, δηλαδή τουλάχιστον 1,5 φορά πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο συμβατικό μοντέλο.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι υπεύθυνοι από διάφορες λιμενικές υπηρεσίες, νοσηλευτικές εταιρείες και επιχειρήσεις αερομεταφορών θα μπορέσουν να δοκιμάσουν στην πράξη τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το X3 - το οποίο μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα, όπως οποιοδήποτε ελικόπτερο, ενώ παράλληλα χρειάζεται σημαντικά μικρότερο χρόνο για να φτάσει στον προορισμό του.

Λογισμικό κατά της παιδικής πορνογραφίας



Πρόσφατα το Ολλανδικό Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο (NFI) στη Χάγη ανακοίνωσε την πειραματική χρήση σε ευρωπαϊκό έδαφος ενός λογισμικού που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση κρουσμάτων παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Το λογισμικό είχε σχεδιαστεί από τη Μicrosoft και το Πανεπιστήμιο Darmouth το 2009, ενώ ιστοσελίδες όπως το Facebook και το Hotmail το χρησιμοποιούν ήδη στις ΗΠΑ. Η πρωτοτυπία του έγκειται στην ταυτοποίηση ανήλικων θυμάτων διαδικτυακής πορνογραφίας από ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Προγράμματος Εντοπισμού Θυμάτων Πορνογραφίας των ΗΠΑ (US Child Victim Identification Program). 

"Φέσι" 35 εκατ. ευρώ άφησαν οι Λίβυοι!



Τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ σε ξενοδοχεία και άλλα 15 εκατομμύρια σε νοσοκομεία, χρωστά η πρεσβεία της Λιβύης για την περίθαλψη και φιλοξενία Λίβυων που τραυματίστηκαν στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας τους.  

Ξενοδόχοι και άνθρωποι από το χώρο της υγείας επισημαίνουν στο protothema.gr πως τους τελευταίους μήνες δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος από την πρεσβεία της Λιβύης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. 

Κανέλλη: Δεν είμαι ξαδέρφη της Ζαρούλια και δεν παίζαμε στην ίδια παραλία


Κανέλλη: Δεν είμαι ξαδέρφη της Ζαρούλια και δεν παίζαμε στην ίδια παραλία  Για ψέματα και κακοήθειες έκανε λόγο η Λιάνα Κανέλλη
Παρέμβαση στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" στο MEGA έκανε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μετά την συνέντευξη της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια σε ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με την οποία, οι δύο τους είναι μακρινές ξαδέρφες και γνωρίζονται από πολύ μικρές, ενώ έπαιζαν μαζί σε παραλία...
Η κ. Κανέλλη τοποθετήθηκε σε σχέση με την ανάλυση δημοσκόπου ο οποίος έκρινε ότι οι ψηφοφόροι που είχαν ψηφίσει Χρυσή Αυγή επέλεξαν και πάλι το….κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου παρά το συμβάν με το χαστούκι στην ίδια.

Νέος εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Χρήστος Ζώης


Νέος εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Χρήστος Ζώης

Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με απόφαση του πρόεδρου του κινήματος Πάνου Καμμένου, αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Ζώης.

Καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου στην καινούργια σύνθεση της Βουλής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Εκπρόσωπος του Κινήματος, βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουϊκ.

Αποχωρεί από το ΛΑΟΣ ο Γ. Κύρτσος



Την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη θέση του εκπροσώπου Tύπου του ΛΑΟΣ, ανακοίνωσε, ο Γιώργος Κύρτσος.

«Δεν είχα στόχο στη ζωή μου να γίνω κομματικό στέλεχος. Επεδίωξα σε κάποια φάση να μπω στη Βουλή για να επηρεάσω καταστάσεις. Όπως γνωρίζετε απέτυχα παταγωδώς και επομένως θα δώσω προτεραιότητα στα επαγγελματικά μου, τα οποία ποτέ δεν εγκατέλειψα, άλλωστε», δήλωσε ο κ. Κύρτσος στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Bloomberg: Η Γερμανία πρέπει να κάνει την ψήφο της Ελλάδας να μετρήσει


Η Άνγκελα Μέρκελ και το μέλλον της Ευρώπης

Κάλεσμα προς το Βερολίνο να αξιοποιήσει τις ελληνικές εκλογές προκειμένου να αλλάξει πορεία η Ευρώπη πραγματοποιεί το πρακτορείο Bloomberg, συμβουλεύοντας την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να λάβει αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη σωτηρία της Ελλάδας και της ευρωζώνης, παρά το πολιτικό κόστος, και να εξηγήσει στους γερμανούς πολίτες τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η χώρα τους λόγω του εύθραυστου κοινού νομίσματος.

«Τώρα που οι έλληνες ψηφοφόροι έχουν κάνει το σωστό, είναι η σειρά της Άνγκελα Μέρκελ να πει στο γερμανικό εκλογικό σώμα λίγες [...] αλήθειες για το ευρώ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε άδεια οπλοφορίας


Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε άδεια οπλοφορίας

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε στην Γενική Ασφάλεια Αττικής όχι για κάποια πάλι «περιπέτεια» αλλά για να  ζητήσει άδεια … οπλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, συνοδευόταν από δύο μέλη του κόμματος και έναν… ιερέα, και κατευθύνθηκε στον έκτο όροφο όπου βρίσκεται τμήμα Όπλων και εκρηκτικών της κρατικής Ασφάλειας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος «εξουσιοδοτήθηκε» για το χειρισμό στη στελέχωση της νέας κυβέρνησης


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος «εξουσιοδοτήθηκε» για το χειρισμό στη στελέχωση της νέας κυβέρνησης
Ολοκληρώθηκε, έπειτα από περίπου δυόμιση ώρες η σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με την ομάδα των «επτά» στελεχών, στην Ιπποκράτους με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Εμβόλιο ασπίδα στον εθισμό από κοκαΐνη και κρακ


Εμβόλιο ασπίδα στον εθισμό από κοκαΐνη και κρακ

Επανάσταση στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών φέρνει ένα νέο εμβόλιο που υπόσχεται να κάνει παρελθόν τον εθισμό στην κοκαΐνη, καθώς προσφέρει ανοσία στην ευφορία της «σκόνης του θανάτου»!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εμβόλιο περιέχει τροποποιημένα μόρια κοκαΐνης που έχουν συνδεθεί με μια πρωτεΐνη, την οποία αναγνωρίζει ως ξένη το ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή ως έναν «εισβολέα», κι έτσι την αντιμετωπίζει αναλόγως. Η είδηση αποτελεί σημαντική επιτυχία για την επιστημονική κοινότητα έπειτα από δεκαετίες ατελέσφορων προσπαθειών, ενώ προσφέρει βάσιμες ελπίδες στα θύματα της κοκαΐνης αλλά και τις οικογένειές τους.

Ηλεκτρικό επίθεμα στο μέτωπο «καταπολεμά την κατάθλιψη ενώ κοιμάστε»


Το επίθεμα τοποθετείται στο μέτωπο κατά τον νυχτερινό ύπνο και ενεργοποιεί το τρίδυμο νεύρο του εγκεφάλου (Πηγή: Neurosigma)
Ένα αντικαταθλιπτικό επίθεμα το οποίο δρα κατά τη διάρκεια του ύπνου ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες. Η μικρή συσκευή, που ονομάζεται Neurosigma και τοποθετείται στο μέτωπο, χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς παλμούς προκειμένου να ενεργοποιήσει το τρίδυμο νεύρο της κεφαλής. Το νεύρο αυτό, το οποίο βρίσκεται πίσω από το μέτωπο, οδηγεί σε περιοχές του εγκεφάλου οι οποίες συνδέονται με τη διάθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γιατροί χαρακτηρίζουν το τρίδυμο νεύρο ως «θύρα USB του εγκεφάλου».

Δίαιτα: Για να είναι επιτυχημένη πρέπει να έχει διάρκεια

Μετά από μια επιτυχημένη, συνήθως μακροχρόνια προσπάθεια απώλειας των περιττών κιλών, προκύπτει πάντα η ίδια ερώτηση: «Θα μπορέσω να διατηρήσω το σωματικό βάρος στο οποίο έφτασα με τόσο κόπο; Και αν τα ξαναπάρω όλα πίσω;».

Έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί πολλά για την φάση της συντήρησης και τις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξή της. Σε γενικές γραμμές, οι βασικές αρχές της συντήρησης είναι ίδιες με αυτές του αδυνατίσματος. Δηλαδή, η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική σωματική άσκηση, με μια μακροχρόνια επιμονή στον τελικό στόχο και ταυτόχρονη υιοθέτηση μόνιμων αλλαγών σε συγκεκριμένες λανθασμένες συνήθειες του

ΟΛΑΝΤ: ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και η Γερμανίδα καγκελάριος Aγκελα Μέρκελ γνωρίζουν ότι η ευρωζώνη πρέπει να βρει μόνη της τη λύση για την αντιμετώπιση

Συνεδριάζουν εκτάκτως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ




Με την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, στις 17.30 το απόγευμα της Τρίτης και με την επίσης έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης, ξεκαθαρίζει το εσωτερικό πολιτικό τοπίο στα δύο κόμματα εν όψει την ανακοίνωσης σχηματισμού κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.


ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΡΑ ΣTHN IΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

Εν όψει των εξελίξεων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκάλεσε σε σύσκεψη τους πιο στενούς συνεργάτες του προκειμένου να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης. Στην επιτροπή
μετέχουν: 

Μάχες, αποκλεισμοί και ρουκέτες Ένας κανονικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ κυβέρνησης-ανθρακωρύχων στην Ισπανία


Δεν είναι αντάρτες στη Νότιο Αμερική, είναι ανθρακωρύχοι στην Αστούριας της Ισπανίας
Tην ώρα που η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι μάχεται να πείσει, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι άλλο κρίση χρέους και άλλο κρίση του τραπεζικού συστήματος, μια άλλη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη στα βόρεια της χώρας. 

Οι ανθρακωρύχοι απεργούν εδώ και πολλές εβδομάδες ενάντια στα σχέδια για συρρίκνωση των ορυχείων, ενώ η αντιπαράθεση με την Αστυνομία έχει εξελιχθεί σε κανονικό πόλεμο.

Τα ανθρακωρυχεία στις περιοχές της Αστούριας και της Λεόν, πρωταγωνιστούν ως σχεδόν μοναδική πηγή δουλειάς στην ευρύτερη περιοχή εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Η οργισμένη επιστολή του Θάνου Τζήμερου μέσω facebook


Η οργισμένη - προκλητική επιστολή του Θάνου Τζήμερου μέσω facebook

Με μία οργισμένη, όσο και προκλητική επιστολή μέσω Facebook, ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερος επιχειρεί να εξηγήσει σήμερα το χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός του. 

Κατά τον κ. Τζήμερο, για το τελικό του αποτέλεσμα έφταιγε ο «πόλεμος» που δέχθηκε από οργανωμένα συμφέροντα των ΜΜΕ που, όπως λέει, τον παρουσίασαν ως «τέρας», για πόλεμο λάσπης που δέχθηκε καθώς και για πίεση χρόνου που δεν του επέτρεψε να οργανώσει όπως ήθελε την παράταξή του.

Αναλυτικά η δήλωση:

Σαν σήμερα 19 Ιουνίου


240 π.Χ: Ο Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.

1827: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απειλεί όσους Έλληνες προσκυνούν τον Μωάμεθ. («Περίπτωση Νενέκου»)

1863:...
Ένοπλη ρήξη «Ορεινών» και «Πεδινών» στην Αθήνα (Κανάρης, Βούλγαρης), η κορύφωση των γνωστών και ως «Ιουνιανών».

1867: Εκτελείται ο πρώην αυτοκράτορας του Μεξικού Άρντουκ Φερδινάνδος Μαξιμιλιανός με εντολή του Μπενίτο Χουάρες.

Τα φαρμακεία της περιφέρειας χορηγούν κανονικά φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Τα φαρμακεία της περιφέρειας χορηγούν κανονικά φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση με τη χορήγηση φαρμάκων
στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία της περιφέρειας, καθώς στην πλειονότητά τους οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε άρση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, όσες συνταγές έχουν εκδοθεί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Ιουνίου 2012, θα

Κυβέρνηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ



Στην κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί, θα μετέχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία δεν θα είναι ταυτισμένα με το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Real fm ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει και έχει συζητήσει με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, σε συναντήσεις που έχει με τους βουλευτές του κόμματος από το πρωί.

«Η πόλις» μας αφιερώνει.Μουσικό αφιέρωμα στους Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιώργο Ζαμπέτα και Απόστολο Καλδάρα, στο Κιλκίς




«Η πόλις» μας αφιερώνει
Την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο Κιλκίς«Η πόλις» θα πραγματοποιήσει ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα σε τρεις γίγαντες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, τους Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιώργο Ζαμπέτα και Απόστολο Καλδάρα.
Η συναυλία θα ανοίξει με ένα μικρό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από το νεανικό μουσικό σχήμα «ο Τάδε και οι Δείνα».

Θανατηφόρο τροχαίο στo Ριζάριο Πέλλας


Κεντρική Μακεδονία Θανατηφόρο τροχαίο  στo Ριζάριο Πέλλας

Tο μεσημέρι της Κυριακής, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (ύψος Ριζαρίου), το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 67χρονος, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού και ανετράπη,

με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και το σοβαρό τραυματισμό μίας 65χρονης και μίας 68χρονης που επέβαιναν στο όχημα.

Βραδιές Σινεμά στο Κιλκίς....από τις 25 Ιουνίου


Κεντρική Μακεδονία Βραδιές Σινεμά στο Κιλκίς....από τις 25 Ιουνίου
Φίλες και φίλοι, η κινηματογραφική λέσχη κιλκίς "ανοικτή οθόνη" δεν ησυχάζει ούτε και μέσα στο καλοκαίρι  κι επομένως έχουμε και λέμε!!!

***25,26 και 27 ιούνη προβολές θέρους μονάχα για σινεφίλ στο μπαρ ερωδιός στον πεζόδρομο της Καλούδη

καθημερινά στις 21.30 με γενικό θέμα του αφιερώματος : "του έρωτα, της μοναξιάς και της λεπίδας..."

***6,7 και 8 ιούλη κινηματογραφική παρέμβαση στο 1ο φεστιβάλ οικολογίας, αλληλεγγύης και αυτο-οργάνωσης στη

14,1 εκ ευρώ θα εισπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ! Τι απαίρνουν τα άλλα κόμματα


14,1 εκ ευρώ θα εισπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ! Τι απαίρνουν τα άλλα κόμματα
Πλεόνασμα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ θα δει στο ταμείο του κόμματός του ο Αλέξης
Τσίπρας, καθώς η εκλογική εκτίναξη στο 26,89% συνοδεύεται και από μια άνευ προηγούμενου αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που ΝΔ και κυρίως ΠΑΣΟΚ έχουν πρακτικά χρεοκοπήσει.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η

ΚΕΠΕ: Περικοπές σε προνόμια βουλευτών - Πλαφόν στις συντάξεις



Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η ολοκλήρωση της έκθεσης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τις περικοπές δαπανών της περιόδου 2013 -2016.

Τα στελέχη του ΚΕΠΕ, σε συνεργασία με τριμελή επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ολοκληρώνουν την επισκόπηση των δαπανών της γενικής κυβέρνησης για την περίοδο 2013 -2016, προκειμένου να την καταθέσουν στην επόμενη κυβέρνηση.

«Έφυγε» ο Αλκέτας Παναγούλιας

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον Αλκέτα Παναγούλια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, στην οικία του στην Βιένα, λίγο έξω από την Ουάσιγκτον.
Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής της τελευταίας 50ετίας, όπως είχε ανακηρυχθεί, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα και δύσκολα έβγαινε από το σπίτι του. Τις τελευταίες του στιγμές είχε δίπλα του τα αγαπημένα του πρόσωπα, τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά

Οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν Ελλάδα



Ενθαρρυντικές είναι οι τάσεις για τον ελληνικό τουρισμό από την πλευρά της Ρωσίας, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία έκδοσης θεωρήσεων από το Γενικό Προξενείο Μόσχας. Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού προξένου Ιωάννη Πλώτα στο ΑΜΠΕ, κατά τον μήνα Μάιο εκδόθηκαν εφέτος 84.469 βίζες, έναντι 69.526 τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Η ποσοστιαία αύξηση για τον κρίσιμο μήνα του Μαΐου είναι της τάξεως του 21,5 %. Εξίσου ανοδικά είναι και τα στοιχεία συνολικά για το πρώτο πεντάμηνο του έτους, κατά το οποίο εκδόθηκαν εφέτος 127.393 θεωρήσεις, έναντι 107.480 την περσινή χρονιά στο αντίστοιχο διάστημα, πράγμα που σημαίνει ποσοστιαία αύξηση 18,5 %.

Πως θα ήταν οι έδρες των κομμάτων με την απλή αναλογική



Αν ίσχυε και στην υπανάπτυκτη πολιτικά χώρα μας, όπως ισχύει σε όλα τα σύγχρονα πολιτισμένα κράτη, που σέβονται τη βούληση των πολιτών τους, η απλή αναλογική και όχι ο αντιδημοκρατικός ολιγαρχικός εκλογικός νόμος που ισχύει, τότε, το κάθε κόμμα και με βάση τα ποσοστά που πήρε χθες, θα ελάμβανε τις πιο κάτω έδρες:

Εκκαθαριστικά: Μέσος φόρος 1.453 ευρώ


Mέσος φόρος 1.453 ευρώ προκύπτει για δύο στους τρεις φορολογούμενους, από τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορίας.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει ήδη αποστείλει τα πρώτα 900.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, στα οποία περιλαμβάνονται εκτός από το φόρο εισοδήματος και η έκτακτη εισφορά όπως και το τέλος επιτηδεύματος, αν πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία.

Ρεχάγκελ: Η Ελλάδα είναι ικανή για όλα

Ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Γιάννης Τοπαλίδης μίλησαν για την αναμέτρησης της Ελλάδας με την Γερμανία την Παρασκευή και ανέλυσαν τις δύο ομάδες και τα δεδομένα του αγώνα. Ο Γερμανός
πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, μιλώντας στη Sportday τόνισε πως καμία ομάδα δεν πρέπει να υποτιμά τους Έλληνες που είναι ικανοί για όλα σε νοκ άουτ αναμετρήσεις. «Χτυπάει ασταμάτητα το τηλέφωνό μου από τότε που

Παπανδρέου στο CNN: Μπορούμε να έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας

Οργώνει τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή τη φορά μίλησε στο CNN. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου
αν η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας μπορεί να είναι θετική για τη χώρα, ο κ.Παπανδρέου απάντησε ότι έχει την εμπειρία της κυβέρνησης συνεργασίας του περασμένου Νοεμβρίου και πιστεύει ότι μπορούν να προχωρήσουν με ένα

Μειώστε τις εισφορές στον ΟΑΕΕ



Ανοίγει ο δρόμος για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), να μειώσουν το ύψος της μηνιαίας εισφοράς με την υπαγωγή τους σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του νόμου ν.4075/2012, (Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ ΕΤΑΜ και

Ομάδα διαπραγμάτευσης με Τσίπρα;



'Εντονη είναι η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ώρες για την σύσταση ομάδας διαπραγμάτευσης με την ηγεσία της Ευρωπαικής 'Ενωσης. Την πρόθεση δημιουργίας μίας τέτοιας ομάδας επιβεβαίωσε στις δηλώσεις του πριν από λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος,μετά την συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη, απευθύνοντας εμμέσως πρόσκληση και

ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο τετ α τετ Βενιζέλου-Κουβέλη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να ζητά προγραμματική συμφωνία και να αναγνωρίζει ότι τις επόμενες ώρες πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας

Εγκρίθηκε η εισήγηση Κουβέλη



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη για τις διαδικασίες συγκρότησης κυβέρνησης.

ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σταθερά ανοδική είναι η πορεία του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα. Η καπνιστική συνήθεια έχει αναγάγει τη νόσο σε πρόβλημα δημόσιας υγείας με ενδημικές διαστάσεις. Η προσέλευση των περιστατικών στις Ογκολογικές. Κλινικές των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι ιδιαίτερα αυξημένη τον τελευταίο χρόνο, και λόγω της οικονομικής ύφεσης. Όπως αναφέρει το iatronet.gr, στην