Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Επαγγελματική νίκη για την Εθνική μας, 2-0 τη Λιθουανία

Ανεβάζοντας... στροφές στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ξεπέρασε επιτυχώς τον «σκόπελο» της Λιθουανίας.
Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος χάρη σε τέρματα των Νίνη (55’) και Μήτρογλου (72’) επιβλήθηκε με 2-0 της αντιπάλου της στο «Καραϊσκάκη» κάνοντας έτσι το «2 στα 2»

Ικανοποιημένη η Ιπποκράτους



Την ικανοποίησή τους γιατί "επιτέλους προβάλλεται και αναγνωρίζεται τόσο από τους εταίρους μας όσο και από τον πρωθυπουργό το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα", εξέφραζαν πηγές της Ιπποκράτους, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι "και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα προς τη

Αριστερά όπως λέμε ¨΄για χαβαλέ΄¨- της Κατερίνας Διαμαντοπούλου

To ΠΑΣΟΚ βρήκε άλλη Διαμαντοπούλου (ΦΩΤΟ)-3Κάποτε η αριστερά διεκδικούσε τα πρωτεία στο ήθος, είχε συγκεκριμένες θέσεις -συμπαγείς και ξεκάθαρες- για τις οποίες πολλοί θανατώθηκαν και άλλοι κατέστρεψαν τις ζωές τους. Είχε ποιητές και αγωνιστές ατσαλωμένους στα ερημονήσια.
Σήμερα η αριστερά του Τσίπρα φαντάζει μακρινό
κακέκτυπο. Χωρίς ίχνος τσίπας καπηλεύεται ακόμη και τις επετείους άλλων κομμάτων, τα συνθήματα τους και τα χρώματα τους. Βγάζει αφίσες σε πράσινο φόντο, χρησιμοποιεί ιστορικά συνθήματα του Ανδρέα και ξεγελά ανθρώπους με σημαντική πολιτική

Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το προεδρείο της ΟΤΟΕ



Μπενάκη, 3η ΣεπτέμβρηO Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε σήμερα συνάντηση με το προεδρείο της ΟΤΟΕ και το Δ.Σ. των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι οποίοι του εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί στο Τ.Τ. και του εξέφρασαν τις ανησυχίες των εργαζομένων για το μέλλον του Ταμιευτηρίου.

"Μπορώ να βοηθήσω την Ελλάδα"



Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ εκτίμησε σήμερα από το Βερολίνο ότι η τεχνογνωσία του ιδρύματος θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, κυρίως για την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει οποιαδήποτε χώρα το ζητήσει.

Ο Βενιζέλος για την χρονική παράταση



Για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης, αλλά και για τη χθεσινή συνάντηση που είχε με την τρόικα, ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών της παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης ο κ. Βενιζέλος εξήγησε στους βουλευτές πώς μπαίνουν οι τράπεζες κάτω από τον στρατηγικό έλεγχο του

Συγκλονιστικό βίντεο από τις σφαγές στη Συρία



Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τον ανοικτό πια πόλεμο των ισλαμιστών-μισθοφόρων που διεξάγεται στη Συρία καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα εγκλήματα που πραγματοποιούνται στην πολύπαθη αυτή χώρα.

Στις σκληρές σκηνές του βίντεο, φαίνονται καθαρά ομαδικές εκτελέσεις Σύρων τους οποίους οι «ακτιβιστές» όπως τους αποκαλούν τα δυτικά αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ (!) έχουν συλλάβει ως υποτίθεται συνεργαζόμενους, όχι με κάποιοι εξωτερικό εχθρό αλλά με την κυβέρνηση της Συρίας!

Ξέρετε τι ακριβώς περιέχει ένα τσιγάρο!



Ένα τσιγάρο περιέχει... 22 δηλητήρια!



1. Ακετόνη (ασετόν) ξεβαφτικό νυχιών και όχι μονο

2. Οξικό οξύ (ξίδι)

3. Αμμωνία (υγρά καθαρισμού π.χ. τζάμια, δάπεδα)

4. Αρσενικό (δηλητήριο συστατικό των ζιζανιοκτόνων)

5. Βενζόλιο (ατμοί πετρελαίου)

Τριπλασιάστηκαν οι Έλληνες «καθαριστές» στη Σουηδία


Πόσοι από εμάς άραγε, θυμόμαστε τον ευσεβή πόθο μας να γίνουμε κάποτε η Δανία του Νότου; Λίγοι ή πολλοί δεν έχει πια σημασία. Μπορεί να μη γίναμε οι Σκανδιναβοί της Μεσογείου, σίγουρα όμως διατηρήσαμε την… εθνική μας υπόσταση μεταλλασσόμενοι σταδιακά σε Ελλάδα του Βορρά, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη σε χώρες του Σκανδιναβικού μπλοκ όπως η Σουηδία.

Πόσο κοστίζει να είσαι φοιτητής ανά την Ευρώπη



Το κόστος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους φοιτητές παρουσιάζει εντυπωσιακές διαφορές στην Ευρώπη, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 


Τα υψηλότερα δίδακτρα υπάρχουν στην Αγγλία, στην οποία οι φοιτητές πληρώνουν μέχρι 9.000 λίρες (περίπου 11.500 ευρώ) ανά ακαδημαϊκό έτος, ενώ 9 χώρες (Ελλάδα, Αυστρία, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Μάλτα, Νορβηγία, Σκοτία στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) και Σουηδία), στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρεώνουν δίδακτρα.

Οι τραγουδιστές απαντούν στη δημοσιοποίηση των εισοδημάτων τους



Ποικίλλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση στοιχείων για τα εισοδήματα γνωστών καλλιτεχνών για τα έτη 2008 και 2009, τα οποία δηλώθηκαν το 2009 και το 2010, αντίστοιχα, καθώς και στοιχεία για την αντικειμενική αξία της δηλωθείσας ακίνητης περιουσίας τους.

Η Άννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς, ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Δήμητρα Γαλάνη έσπευσαν να απαντήσουν είτε προσωπικά είτε μέσω των εκπροσώπων τους:

Χαμηλές οι επιδόσεις των ελληνικών ΑΕΙ σε νέα διεθνή κατάταξη


Σε ακόμα χαμηλότερη θέση βρέθηκε φέτος το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν κατάφερε να ανέβει σε μία από τις 400 πρώτες θέσεις σε νέα κατάταξη που συνέταξε βρετανική εταιρεία.

Στη λίστα QS World University Ranking, την οποία εκδίδει σε ετήσια βάση η εταιρεία Quacquarelli Symonds, η οποία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης πέτυχε την καλύτερη επίδοση, καθώς κατατάχθηκε στις θέσεις 401-500, από τα συνολικά 700 πανεπιστήμια που εξετάστηκαν.

Τελικά ο πρώην πρόεδρος Αλιέντε αυτοκτόνησε



Οι δικαστικές αρχές της Χιλής αποφάσισαν σήμερα να κλείσουν οριστικά την έρευνα για το θάνατο του πρώην προέδρου της χώρας Σαλβαδόρ Αλιέντε, αφού κατέληξαν και επισήμως στο συμπέρασμα ότι έθεσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα για την ανατροπή του, στις 11 Σεπτεμβρίου 1973.

Σαμαράς: Ο κ. Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο της χώρας μας


Σαμαράς: Ο κ. Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο της χώρας μας
Με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στην Φρανκφούρτη, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συνεχίζει το γύρο επαφών που έχει αρχίσει στην Ευρώπη ώστε να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις.

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΖΗΤΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΗΣ...

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα ζητήσει η ίδια άρση της βουλευτικής ασυλίας της, στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Πόθεν Έσχες της Βουλής, προκειμένου, όπως αναφέρουν  οι συνεργάτες της, να διαλευκανθεί η υπόθεση, σχετικά με 
το ένα εκατομμύριο δολάρια που δεν δηλώθηκε στο '' πόθεν έσχες '' του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου.

Μυστικές συναντήσεις ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ...



Την ανοιχτή γραμμή που είχαν ως τα τέλη Ιουλίου φαίνεται ότι ξαναβρίσκουν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, πιάνοντας το νήμα της χαμένης «εγκάρδιας συνεννόησης».

Με πρωτοβουλία του Φώτη Κουβέλη, σε μη ανακοινωθέντα τηλεφωνικό διάλογο των δύο, έπεσε η πρόταση να συναντηθούν εκπρόσωποι των δύο κομμάτων πριν από τη σύσκεψη αρχηγών. Έτσι κι έγινε. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ παρέστησαν οι Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ από τη ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο οικονομολόγος Γιώργος Παπαϊωάννου. Αν και τα

Φωτοβολταϊκά του... χρόνου



Η ΔΕΗ αναβάλλει την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Μεγαλόπολη λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών.
Η Επιχείρηση αποφάσισε να μην προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του πάρκου επικαλούμενη τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και την αδυναμία εξασφάλισης χρηματοδότησης του έργου.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού



O Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Συναντήθηκα με τον Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον κ. Draghi και συζητήσαμε και με τους συνεργάτες του για τις προοπτικές της χώρας μας αλλά και της Ευρωζώνης. Του εξέφρασα τη στήριξη μας για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για να δώσει σταθερότητα στη νομισματική ένωση, να δώσει διέξοδο στην κρίση χρέους και να σταματήσουν επιτέλους οι επιθέσεις των κερδοσκόπων. Μιλήσαμε ακόμη για τις μεγάλες

Πώς διακινείται το μαύρο χρήμα στις πίστες της... φοροδιαφυγής


Άφθονο μαύρο χρήμα στις πίστες της νύχτας. Πώς οι καλλιτέχνες στήνουν την κομπίνα εξαπάτησης του δημοσίου. Τα λουλούδια, τα πιάτα, οι παρκαδόροι, η γκαρνταρόμπα, οι παράνομες ΕΠΕ και οι χαμένες αποδείξεις
Μέσω του χρυσού κόλπου της σύστασης εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες καταφέρνουν - και μάλιστα νομίμως - να πληρώνουν πολύ χαμηλότερους φόρους, σε σχέση με έναν άλλο φορολογούμενο με τα ίδια εισοδήματα, όπως δημοσιεύουν σήμερα σε αποκλειστικό τους άρθρο "Τα Νέα", με αφορμή την λίστα με τα εισοδήματα επωνύμων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας χτες Δευτέρα και όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων επώνυμων τραγουδιστών.

Φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ αν δεν συμμορφωθούν οι φαρμακοποιοί Φαρμακευτικός Σύλλογος: «να πληρώσουν ότι οφείλουν, δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό»


Φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ αν δεν συμμορφωθούν οι φαρμακοποιοί

Εντείνει τις πιέσεις προς τους φαρμακοποιούς για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

Ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο Healthworld 2012 που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών εξαιτίας, όπως είπε, της αδιαλλαξίας τους.

Σαν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου


Γεγονότα

  • 9 - Τερματίζεται η Μάχη του Τευτοβούργιου δρυμού με σαρωτική νίκη των γερμανικών φύλων εναντίον των Ρωμαίων.
  • 1297 - Στην Μάχη του Στέρλινγκ οιΣκωτσέζοι υπό τον Γουίλιαμ Γουάλαςνικούν τους Άγγλους.
  • 1609 - Ο εξερευνητής Χένρι Χάντσονανακαλύπτει το νησί του Μανχάταν.
  • 1911 - Κατάπλέει στο Φάληρο το θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ.

11 Σεπτεμβρίου 1973.Καταλύεται η δημοκρατία στη Χιλή και δολοφονείται ο εκλεγμένος Πρόεδρος Αλλιέντε, από την αμερικανοκίνητη στρατιωτική χούντα του Πινοσέτ.


File:Salvador Allende 2.jpg
«Δεν ισχυρίζομαι οτι νικήσαμε ολοκληρωτικά το μαρξισμό. Ο μαρξισμός είναι σαν. ένα. ένα. Φάντασμα. Είναι δύσκολο να τον δέσεις. Ή μάλλον καλύτερα είναι αδύνατο να τον δέσεις.»
Αουγούστο Πινοτσέτ (συνέντευξη στους γερμανούς δημοσιογράφους Χεϊνόφσκι-Σόϊμαν - καλοκαίρι 1974)

Στις Πρέσπες, το «Λας Βέγκας» της πΓΔΜ


"Η εταιρεία «Sahara India» του Ινδού επιχειρηματία Subrata Roy αγόρασε προσφάτως το ξενοδοχείο «Slavija» στην Αχρίδα το οποίο θα χρησιμοποιήσει, αρχικά, για τη στέγαση των προσώπων που θα εργασθούν για την υλοποίηση μεγαλεπήβολου σχεδίου του Ινδού επιχειρηματία για την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της λίμνης της Πρέσπας".

Εικονικό πληκτρολόγιο!


Αν η πληκτρολόγηση μεγάλων κειμένων από την οθόνη του smartphone ή του tablet σας ταλαιπωρεί, τότε υπάρχει για εσάς η τέλεια λύση.

Πρόκειται για ένα gadget-μπρελόκ το οποίο όμως είναι στην πραγματικότητα ένα εικονικό laser πληκτρολόγιο.

Η μυρωδιά καλύτερη από τη γεύση! Γιατί ο καφές μάς αρέσει περισσότερο όταν τον μυρίζουμε


Η μυρωδιά καλύτερη από τη γεύση!
Πόσες φορές η μυρωδιά του φρέσκου καφέ δεν σας έχει κάνει να σπεύσετε λαίμαργα σε ένα φλιτζάνι από το αγαπημένο σας ρόφημα; Και πόσες φορές δεν έχετε διαπιστώσει με απογοήτευση ότι η πρώτη γουλιά δεν είναι ποτέ αντάξια των «μυρωδάτων» προσδοκιών; Η επιστήμη έχει πλέον την εξήγηση αυτού του φαινομένου: για όλα φταίει το σάλιο μας και η «διπλή» αίσθηση της όσφρησης μας.

Δεσμεύει τα έσοδα 23 ομάδων η UEFA, επειδή δεν κατάφεραν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους

Η αρμόδια επιτροπή της UEFA για το Financial Fair Play ανακοίνωσε την Τρίτη πως δεσμεύει προσωρινά τα έσοδα 23 ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επειδή δεν ήταν συνεπείς απέναντι στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου στις ομάδες

Σημαντική συσσώρευση μάγματος κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης.Το νησί ανυψώθηκε



Ο θάλαμος μάγματος που κρύβεται κάτω από την καλδέρα της Σαντορίνης διογκώθηκε κατά 10 με 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σε διάστημα 15 μηνών -μια ανησυχητική τάση, η οποία όμως φαίνεται να έχει πλέον σταματήσει, αναφέρουν ερευνητές της Οξφόρδης στην επιθεώρηση Nature Geoscience.

Όπως δείχνουν μετρήσεις δορυφορικών ραντάρ και δεκτών GPS στην επιφάνεια του εδάφους, η διόγκωση του ηφαιστείου συνεχιζόταν από τον Ιανουάριο του 2011, όταν καταγράφηκε η πρώτη σεισμική δραστηριότητα εδώ και 25 χρόνια, μέχρι τον Απρίλιο του 2012, οπότε ολόκληρο το νησί της Σαντορίνης είχε πλέον ανυψωθεί κατά 8 έως 14 εκατοστά.

Κόψτε το κόκκινο κρέας στο μισό!Η μείωσή του ρίχνει τα ποσοστά καρδιαγγειακών, διαβήτη και καρκίνου


Κόψτε το κόκκινο κρέας στο μισό!

Νέα μελέτη βρετανών επιστημόνων αποκαλύπτει ότι ο περιορισμός του κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να μειώσει σημαντικά την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη, ακόμη και καρκίνου.

Η μελέτη των ειδικών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άνδρες και γυναίκες, έδειξε ότι στην περίπτωση των ανδρών ο περιορισμός της ημερήσιας κατανάλωσης κόκκινου κρέατος από μια μέση μερίδα 91γρ. στα 53γρ., θα μπορούσε να μεταφραστεί σε ετήσια μείωση των περιπτώσεων καρκίνου του εντέρου κατά 12%, των περιπτώσεων διαβήτη τύπου 2 κατά 12% και των περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου κατά 10%.

Πιο γρήγορο ίντερνετ!


Φτάνει το πολύ γρήγορο ίντερνετ και στην Ελλάδα. Εντός δύο μηνών εκτιμάται ότι θα μπορούν οι Ελληνες συνδρομητές να σερφάρουν με την υπηρεσία VDSL σε ταχύτητες έως και 50 Mbps.
Ήδη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ενέκρινε την κατ αρχήν ταυτόχρονη διάθεση στην αγορά χονδρικής και λιανικής των υπηρεσιών VDSL, με την επιφύλαξη καθορισμού ειδικότερων όρων και προυποθέσεων.

Νεοφασιστική επίθεση στην Ρώμη με 4 τραυματίες



«Τέσσερις νέοι τραυματίσθηκαν από επίθεση νεοφασιστών στην συνοικία Ταλέντι της Ρώμης», αναφέρει σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα». Σύμφωνα με την «Κορριέρε», την περασμένη νύχτα, γύρω στις 2 π.μ., περίπου 20 νεοφασίστες, όπως αναφέρουν και αυτόπτες μάρτυρες, επιτέθηκαν σε νέους, μέλη κινημάτων και πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς, που βρίσκονταν σε υπαίθρια γιορτή στην συνοικία Ταλέντι της Ρώμης.

SPIEGEL: SOS για τον ακροδεξιό εξτρεμισμό


Σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα χαρακτηρίζει τον ακροδεξιό εξτρεμισμό και την τρομοκρατία εσωτερικό έγγραφο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας που δημοσίευσε χθες το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

Σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα χαρακτηρίζει τον ακροδεξιό εξτρεμισμό και την τρομοκρατία εσωτερικό έγγραφο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας που δημοσίευσε χθες το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική η ευθύνη για τις τιμές των καυσίμων


ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική η ευθύνη για τις τιμές των καυσίμων
Για τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης για την ανοδική τροχιά που έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η επιτροπή ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ/Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στο «πετρελαϊκό κύκλωμα», μεταξύ άλλων στα διυλιστήρια, τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων και στα πρατήρια βενζίνης, αλλά και παραπέρα διόγκωση των τιμών μέσω φορολογίας.

Σβόμποντα εναντίον τρόικα - “Η τρόικα σκοτώνει το υγιές κομμάτι της οικονομίας”


Ο Χάνες Σβόμποντα είπε ακόμη ότι η συμβουλή για επαναφορά την εργασία σε έξι ημέρες στην Ελλάδα προσκρούει στα συμφέροντα όλων των πολιτών και εργαζομένων της Ευρώπης!

Σφοδρή επίθεση εναντίον της τρόϊκα εξαπέλυσε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Χάνες Σβόμποντα, επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Παπούλιας: Ο λαός έφτασε στα όρια του



«Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όριά του. Και είναι θαυμαστή και η υπομονή του και η γενναιότητα να αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο,τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά.«Δεχόμασταν μέχρι τώρα ένα ανελέητο μαστίγωμα. Νομίζω ότι αρκετά πληρώσαμε για τα λάθη μας.

Ο Τύπος της Τρίτης


Ποια θέματα κυριαρχούν: οι διαβουλεύσεις για τα νέα μέτρα, οι ενστάσεις και οι πιέσεις στη διαπραγμάτευση των μέτρων με την τρόικα, το Eurogroup την Παρασκευή στη Λευκωσία.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η Τρόικα απαιτεί, ο Σαμαράς αντιστέκεται!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "«οι προτάσεις μας προς την Τρόικα είναι απόλυτα εφικτές», λένε στην κυβέρνηση, που συνεχίζουν τη σκληρή μάχη προκειμένου να πείσουν ότι τα μέτρα τα οποία θέτουν στο τραπέζι των συζητήσεων θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα".

«Κρας-τεστ» για τις Βρυξέλλες η τραπεζική ένωση Ο Ζοζέ Μπαρόζο παρουσιάζει την Τετάρτη τις προτάσεις της Επιτροπής


«Κρας-τεστ» για τις Βρυξέλλες η τραπεζική ένωση
«Κρας - τεστ» με μεγάλη ουσιαστική και συμβολική σημασία θα αποτελέσει η παρουσίαση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τραπεζική ένωση από τον Ζοζέ Μπαρόζο την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Ήδη, το προσχέδιο που συνέταξαν οι υπηρεσίες της Κομισιόν υπό τον αρμόδιο επίτροποΜισέλ Μπαρνιέ είναι τόσο προωθημένο που οι γνωρίζοντες αναμένουν έντονη συζήτηση στο Κολέγιο των Επιτρόπων την Τρίτη.

Κλείνει το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης στη Νάουσα


Κεντρική Μακεδονία Κλείνει το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης στη Νάουσα

Επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης σχετικά με την κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νάουσας, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή ουσιαστικά «εγείρει σοβαρά ζητήματα ασφάλειας σε μια πόλη 35.000 κατοίκων, η οποία αντιμετωπίζει ήδη πολλά περιστατικά παραβατικότητας».

ΣτΕ: Συνταγματικό το χαράτσι για τα ακίνητα



Δημοσιεύθηκε η απόφαση υπ' αριθμόν 1972/2012 του Συμβούλιου της Επικρατείας, που όπως είχε γίνει γνωστό ήδη από την διάσκεψη της Ολομέλειας τον περασμένο Μάρτιο, κρίνει συνταγματικό το «χαράτσι» στα ακίνητα, αλλά απαγορεύει την διακοπή της ηλεκτροδότησής τους αν αυτό δεν πληρωθεί, ως αντισυνταγματική.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, υπό τον πρόεδρο του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου Παναγιώτη Πικραμμένο, είχε συνεδριάσει στις 2 Δεκεμβρίου 2011 για να εξετάσει λόγω σπουδαιότητας σε πλήρη σύνθεση αίτηση πολίτη, η οποία στρεφόταν κατά του υπουργού Οικονομικών.

Τα ισοδύναμα μέτρα της ΔΗΜΑΡ


Τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να εξαιρεθούν από το πακέτο ύψους 11,5 δις και τις ισοδύναμες προτάσεις της δημοσιοποίησε πριν από λίγο η ΔΗΜΑΡ, η οποία αντιτίθεται και στην εισήγηση της τρόικας περί αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση.
Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ, σε συνέχεια της προσπάθειας συμβολής τους για την εξεύρεση μέτρων για περικοπή δαπανών 11,5 δις Ευρώ και της συνεχούς επικοινωνίας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθ΄ολο το προηγούμενο διάστημα,  κατέθεσαν την 02/09/12, με αφορμή το προσχέδιο που δόθηκε στους 3 αρχηγούς  την 29/08/12, ολοκληρωμένο κείμενο συμβολής.

Π. Καμμένος: Το μνημόνιο είναι η συνταγή του θανάτου


«Το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί. Είναι η συνταγή του θανάτου», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι «για να πάρει πάλι μπροστά η ελληνική οικονομία πρέπει να δοθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του 2009», υποστηρίζοντας ότι « η οικονομία δεν θα σωθεί από τις μειώσεις των μισθών των 1.000 ευρώ που παίρνουν στην πλειονότητά τους οι δημόσιοι υπάλληλοι».

Διαμάχη Όλι Ρεν με ΣΥΡΙΖΑ



Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Όλι Ρεν, στο αίτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, να δημοσιοποιήσει τη "λίστα" τιμών πώλησης της δημόσιας ελληνικής περιουσίας και των δημοσίων επιχειρήσεων.

«Δεν επιτρέπεται, για λόγους απορρήτου, να αποκαλύψει η Κομισιόν τις εκτιμώμενες τιμές που διαβίβασαν το υπουργείο Οικονομικών ή και το ΤΑΙΠΕΔ, κάτι που δεν αποτελεί επ΄ ουδενί ευθεία παραβίαση της αρχής της διαφάνειας» αναφέρει ο Όλι Ρεν στην απάντησή του, σε γραπτή ερώτηση του 
κ. Χουντή.

Κάτι δεν πάει καλά... - Ο Σόιμπλε στάζει μέλι για την Ελλάδα


Κάτι δεν πάει καλά... - Ο Σόιμπλε στάζει μέλι για την Ελλάδα  Άλλη μια δήλωση υποστήριξης σήμερα
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα, σε ομιλία που εκφώνησε στο γερμανικό κοινοβούλιο, πως η Ελλάδα πραγματοποίησε "σημαντικές" προσπάθειες για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της.
"Η Ελλάδα ανέλαβε σημαντικές προσπάθειες για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της. Η επόμενη έκθεση της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) θα διευκρινίσει αν και σε ποιο μέτρο εφαρμόσθηκαν τα διαρθρωτικά μέτρα", δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώπιον των Γερμανών βουλευτών με την ευκαιρία της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Μάχη Πάγκαλου - Τζήμερου στο twitter!


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος το είδε σήμερα και άρχισε να απαντά σε έντονο ύφος. Ο κ. Τζήμερος μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει....

Η πρώτη ανάρτηση Τζήμερου:

Νεκρός και τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη από την επίθεση καμικάζι


Έκρηξη έξω από αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκε από επίθεση καμικάζι, προκάλεσε σήμερα τον τραυματισμό αριθμού ανθρώπων, μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, τον Χουσεγίν Τσαπκίν, ένας καμικάζι, "ένας άνδρας 25 ετών", ανατίναξε λίγο μετά τις 11:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος αφού προηγουμένως έριξε χειροβομβίδα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της λαϊκής συνοικίας Σουλτανγκαζί, προπύργιο αυτονομιστικών κουρδικών και ακροαριστερών οργανώσεων.

«Μαύρη» επέτειος Έντεκα χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου



Σαν σήμερα, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, οι παγκόσμιες ισορροπίες άλλαξαν για πάντα, ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης και στο αμερικανικό Πεντάγωνο που στοίχισαν τη ζωή σε 2.977 ανθρώπους.

Η πτώση των δίδυμων πύργων, έπειτα από την πρόσκρουση αεροπλάνων που είχαν καταληφθεί από ισλαμιστές τρομοκράτες, πάγωσαν την ανθρωπότητα, ενώ πρόκειται για την μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί έως σήμερα.

Ο εξαθλιωμένος στρατιωτικός είναι "επικίνδυνος". Άρθρο-άποψη για τις περικοπές

Ο εξαθλιωμένος στρατιωτικός είναι `επικίνδυνος`. Άρθρο-άποψη για τις περικοπές
Του Αντώνη Μυλωνάκη
 
Πολλά γράφονται και περισσότερα ακούγονται τελευταία απο ειδικούς και μή ,για το ποιά πρέπει να είναι η στάση των ενστόλων απέναντι σ΄αυτούς  που πήραν την εξουσία με ψεύτικες προπαγανδιστικές υποσχέσεις.

 Πολλοί πιστεύουν ότι αν οι στρατιωτικοί διεκδικήσουν με νόμιμο, σοβαρό αλλά καταγγελτικό λόγο το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης για την οικογένειά τους , θα διαλυθούν οι ένοπλες δυνάμεις ,θα χαθεί η πειθαρχία, θα σταματήσει ο στρατιωτικός να υπακούει στις διαταγές των ανωτέρων του και τέλος θα κινδυνέψει η άμυνα και η ασφάλεια της πατρίδας μας. 

Τέλος ο 902



Με επίσημη ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ ενημερώνει ότι παύει τη λειτουργία της τηλεόρασης του "902"
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Πολτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ:
"Η τηλεόραση του «902» παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το

Ροζ ραντεβού 29.000 ευρώ!



Η περιπέτεια του 39χρονου ξεκίνησε όταν τηλεφώνησε σε 46χρονο, από τον οποίο ζήτησε ερωτική συντροφιά. Οχι από τον ίδιο
Μετά την επικοινωνία έφτασε στο σπίτι του, στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, μία 23χρονη αλλοδαπή. Οταν η κοπέλα αποχώρησε, μπήκε από το μπαλκόνι ένας 29χρονος, ο οποίος εξανάγκασε τον 39χρονο να φύγει από το σπίτι του.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 4.00 ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΣΑΜΑΡΑ-ΝΤΡΑΓΚΙ

Ενώ το πακέτο των περικοπών 11,5 δισ. παραμένει ανοικτό λόγω διαφωνιών των κυβερνητικών εταίρων και αντιρρήσεων των εκπροσώπων της Τρόικας, η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για μεταστροφή του κλίματος υπέρ της. Ελλάδας στις Βρυξέλλες και στις πρωτεύουσες των ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης.

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία, με πολλά προβλήματα...



Με πολλά προβλήματα και σε κλίμα αναβρασμού χτυπά το πρωί της Τρίτης το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες λόγω των μειωμένων κονδυλίων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Μετά  τον Αγιασμό της Τρίτης, την Τετάρτη οι μαθητές θα μείνουν στα σπίτια τους, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν. Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος επισήμανε στους εκπαιδευτικούς με τους οποίους συναντήθηκε ότι κατανοεί την κατάσταση, αλλά «αυτή τη στιγμή προέχει το εθνικό καθήκον, να σωθεί η χώρα και