Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Πώς να ανάψετε μια ψωτιά με ένα κομμάτι πάγου

Σε περίπτωση που βρεθείτε χαμένοι στη σιβηρία...

Έρχεται το “τσιγαρόσημο” – Ποιούς αφορά


Ως γνωστόν η απαγόρευση του καπνίσματος υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Αφού λοιπόν δεν μπορούν να την επιβάλλουν προσπαθούν να εισπράξουν.
Έτσι, με κοινή απόφαση 4 υπουργειων και θα επιβληθεί σε κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική. Το τσιγαρόσημο θα έχει ισχύ για ένα χρόνο ενω οι χώροι καπνιζόντων δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το μισό εμβαδόν των καταστημάτων.
Η απόφαση προβλέπει τα εξης:

"Εφυγε" και ο σχεδιαστής του Ιζνογκούντ!

Για τους φίλους των κόμιξ, το όνομα Ιζνογκούντ είναι θρυλικό. Αν και λιγότερο δημοφιλής από τον «Αστερίξ» ή τον «Λούκι Λουκ», ο Βεζύρης που είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει κάθε όριο προκειμένου να καθίσει στον θρόνο του χαλίφη, είναι ένας σπαραχτικά αστείος μα και σκοτεινός χάρτινος ήρωας, «παιδί» της συνεργασίας του κειμενογράφου των «Αστερίξ» και «Λούκι Λουκ» Ρενέ Γκοσινί και του σχεδιαστή Ζαν Ταμπαρί. 
Γεννημένος στην Στοκχόλμη το 1930 (5 Μαρτίου), ο Ταμπαρί παρουσίασε για πρώτη φορά δημοσίως σκίτσα του το 1956. Τα φιλοξένησε το περιοδικό Vaillant. Δυο χρόνια αργότερα δημιούργησε τον ήρωα Totoche και τους φίλους του ενώ η έναρξη της συνεργασίας του με τον Γκοσινί χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στο κόμιξ «Valentin». 

Σούπερ εθνική και κόντρα στον... Νοβίτσκι!Κέρδισε με 69-56 τη Γερμανία.


Με 9 πόντους και πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας ο Ντιρκ Νοβίτσκι δεν βοήθησε την Γερμανία
Αθήνα
Η εθνική ομάδα μπάσκετ συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στην προετοιμασίας της εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Η ομάδα του Ηλίας Ζούρου επιβλήθηκε της Γερμανίας του Ντιρκ Νοβίτσκι (ήταν μετριότατος) με 69-56, στο τουρνουά του Μπάμπεργκ, πετυχαίνοντας το 2 στα 2 μετά την επικράτηση και επί της Τουρκίας.

Η εθνική ομάδα είχε σταθερά το προβάδισμα από το ξεκίνημα, χάρη στην πολύ καλή περιφερειακή της άμυνα πάνω στους σουτέρ των Γερμανών και κυρίως στον Νοβίτσκι. Χάρη σ΄ ένα λάθος του Νικ Καλάθη, που υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ οι διοργανωτές μείωσαν στο πόντο (13-12) και ιδσοφάρισαν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου σε 17-17.

Παράξενα και πρωτότυπα ρολόγια


Παράξενα και πρωτότυπα ρολόγια (18)
Η παρουσία και μόνο ενός παράξενου ρολογιού τοίχου μπορεί να αλλάξει τελείως τη διακόσμηση ενός απλού δωματίου.

Ελπίδες για καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου


Διεθνής επιστημονική ομάδα παρουσίασε νέα στοιχεία για τον τρόπο που αναπτύσσονται και σιτίζονται οι καρκινικοί όγκοι και πως η ανάπτυξή τους μπορεί να επιβραδυνθεί μέσω των αναστολέων αγγειογένεσης, που περιορίζουν την παροχή αίματος προς τους όγκους.
Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο τεύχος Σεπτεμβρίου του American Journal of Pathology.

Χαμηλότερα πρόστιμα για τα αυθαίρετα εξετάζει το ΥΠΕΚΑ


Photo for this article
Προτάσεις για περαιτέρω μείωση του κόστους των προστίμων για τα αυθαίρετα, καθώς και για πιθανή αύξηση του αριθμού των δόσεων, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να διευκολύνει όσους πολίτες υπαχθούν στη ρύθμιση.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) έχει προτείνει περιορισμό των προστίμων σε ειδικές κατηγορίες αυθαιρέτων, όπως στην πρώτη κατοικία (μέχρι ορισμένα τετραγωνικά), καθώς και σε κτήρια τα οποία έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία κλπ.).

Βρέθηκε χαμένο διαστημικό σκάφος στη Σελήνη;


Βρέθηκε χαμένο διαστημικό σκάφος στη Σελήνη;
Στο πλαίσιο νέων ερευνών επιστήμονες της ΝASA πιστεύουν ότι εντόπισαν το σημείο όπου κατέληξε ένα χαμένο διαστημικό όχημα που είχε σταλεί για την έρευνα της επιφάνειας της σελήνης. Μάλιστα το Lunar Orbiter 2 στη διαδρομή του είχε τραβήξει την «φωτογραφία του [20ου] αιώνα» πριν συντριβεί στους λόφους του φεγγαριού. Η νέα ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια του Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), ενός διαστημικού σκάφους με τη δική του περίεργη ιστορία.

Πέθανε ο συγγραφέας Νίκος Θέμελης


Πέθανε ο συγγραφέας Νίκος Θέμελης
Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα του Σαββάτου ο συγγραφέας Νίκος Θέμελης, ο οποίος επί σειράν ετών υπήρξε συνεργάτης και διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Ο Νίκος Θέμελης πέθανε σε ηλικία 64 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Γερμανία: Το ευρωομόλογο θα κοστίσει δισεκατομμύρια

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως η έκδοση ευρωομολόγων θα κοστίσουν στη χώρα δισεκατομμύρια, σύμφωνα με προδημοσίευση άρθρου του Der Spiegel που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Το υπουργείο υπολογίζει πως η έκδοση μπορεί να κοστίσει στη Γερμανία έως και 2,5 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και το διπλάσιο ποσό το δεύτερο, όπως αναφέρει το Der Spiegel χωρίς να επικαλείται πηγές.

Ισραήλ: Έρευνα για το θάνατο αιγυπτίων στις επιθέσεις ζήτησε ο Μπαράκ


Τη λύπη του για το θάνατο αιγύπτιων αστυνομικών στη διάρκεια των αντι-ισραηλινών επιθέσεων κοντά στο Εϊλάτ εξέφρασε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ καλώντας τον αιγυπτιακό στρατό να εξετάσουν από κοινού τις συνθήκες του επεισοδίου.

"Το Ισραήλ εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο αιγύπτιων αστυνομικών στη διάρκεια της επίθεσης στα ισραηλινο-αιγυπτιακά σύνορα", δήλωσε ο Μπαράκ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του πως έχει ήδη δώσει "εντολή στο στρατό να πραγματοποιήσει έρευνα, μετά την οποία θα εξεταστούν οι συνθήκες αυτού του επεισοδίου από κοινού με τον αιγυπτιακό στρατό".
 

Βίντεο «καίει» τους ταραχοποιούς στη Βρετανία


Η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα θεαματικές εικόνες από βίντεο που δείχνουν ταραχοποιούς να πυροβολούν εναντίον άοπλων αστυνομικών, καθώς και προς την κατεύθυνση ενός ελικοπτέρου της αστυνομίας που υπερίπτατο της περιοχής.

"Ένδεκα πυροβολισμοί ρίχτηκαν εναντίον άοπλων αστυνομικών", αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας που εκδόθηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βρετανίας και στην οποία προστίθεται πως "βόμβες μολότοφ εκτοξεύθηκαν επίσης προς την κατεύθυνση των δυνάμεων της τάξης".

"Οι πολίτες θέλουν αλλαγές, όχι εκλογές"


"Οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές", ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργόςΓιώργος Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πατήσει τη δέσμευσή της.

Σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα Real News υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές και επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά πως " έχει εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που βλάπτει τη χώρα, αλλά και την ίδια τη ΝΔ" καθώς με το να "ποντάρει" στην αποτυχία της κυβέρνησης. 

«Πακέτο» έκτακτων εισφορών σε ένα εκκαθαριστικό σημείωμα


Εκκαθαριστικά σημειώματα τα οποία θα περιλαμβάνουν όλες τις έκτακτες εισφορές που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αποστέλλονται από την προσεχή εβδομάδα στους φορολογουμένους.

Το οικονομικό επιτελείο ποντάρει στην είσπραξη των εισφορών για να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των εσόδων, να κλείσει τη μαύρη τρύπα που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ και να παρουσιάσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στο τέλος του έτους. 

"Αγώνας δρόμου" για να μην προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης η Λευκωσία


Τη δική του μάχη δίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης της Κύπρου προκειμένου να αποφευχθεί η προσφυγή της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Μία από τις ελάχιστες επιλογές, που μελετώνται, είναι να απευθυνθεί η κυβέρνηση στη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να αγοράσει κάποια κυπριακά ομόλογα από την δευτερογενή αγορά.

Νέα επίθεση κατά αστυνομικών στα Ζωνιανά ‎


Photo for this article
Πρωινές ώρες σήμερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζωνιανών του Δήμου Μυλοποτάμου, για τον εντοπισμό φυτείας κάνναβης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πενήντα περίπου αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Σφίγγει ο κλοιός για Καβάλα, Βόλο!


Τα πάνω-κάτω μπορεί να φέρει στο πρωτάθλημα η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αφού με βάση το σκεπτικό της Πολιτείας, ομάδες και φίλαθλοι μπορούν να προσβάλουν την απόφαση για την παραμονή των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στην Superleague!
Απόφαση - βόμβα για Καβάλα, Βόλο;
Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», ενδεχόμενη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ με αφορμή προσφυγή του Ιωνικού μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σχετικά με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, αφού με βάση το σκετπικό της παραπάνω απόφασης Πολιτεία, ομάδες ακόμα και φίλαθλοι μπορούν να προσβάλλουν αποφάσεις της ΕΠΟ για τις οποίες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό τους!
Συγκεκριμένα, το Διαιτητικό Δικαστήριο πήρε την εξής απόφαση: Για να έχει έχει ισχύ οποιαδήποτε απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί και το σκεπτικό που οδηγεί σε αυτήν!

Παραχώρηση έκτασης για κατασκευή γηπέδου στην Ξάνθη

Ικανοποίηση αιτήματος από το 2004

Στην παραχώρηση Δημόσιας Δασικής Έκτασης εμβαδού 9.900 τ.μ. για την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή δημοτικού διαμερίσματος Σμίνθης, του Δήμου Μύκης, στην Ξάνθης, προχώρησε με απόφασή του ο γενικός...

Δημοκρατική Συμμαχία: Προς τη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της κρατικής τηλεόρασης με τον περιορισμό του μεγέθους της και των σταθμών της, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση που έχει εδώ και καιρό προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία, με αργά, όμως, βήματα....

Στις 31/08 η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας



Ο Γραμματέας της Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
 Γιώργος Γεράκης

Την Τετάρτη 31/08/2011 θα πραγματοποιηθεί η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας στο ξενοδοχείο Grand Hotel και ώρα 17:30.
          Στην έναρξη της συνδιάσκεψης θα εισηγηθεί ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης. Επίσης θα συμμετέχουν υπουργοί που θα καλύψουν τις θεματικές ενότητες της συνδιάσκεψης.

Γ. Παπανδρέου: Δεν υπάρχει λόγος για εκλογές


«Φρένο» στα σενάρια πρόωρων εκλογών επιχειρεί να βάλει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο κ. Παπανδρέου εκτιμά πως «οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές».
Εξάλλου αναφέρει ότι, θα τιμήσει την εντολή που του έχουν δώσει οι Έλληνες....

Την Κύπρο στηρίζει και η Ρωσία


Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, όπως εκφράστηκε από τον Εκπρόσωπο του,  Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σχετικά με το κυρίαρχο δικαίωμα της Κυπριακής...

Επαφές του βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ ν.Κιλκίς Γιώργου Φραγγίδη με διευθυντή Αστυνομίας, διοικητή Πυροσβεστικής, Δήμαρχο Πολυκάστρου και προϊστάμενο Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων



Την  Παρασκευή 19 Αυγούστου, ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ ν. Κιλκίς, Γεώργιος Φραγγίδης, επισκέφθηκε το διευθυντή Αστυνομίας, το διοικητή Πυροσβεστικής, το Δήμαρχο Πολυκάστρου και τον προϊστάμενο του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων. Ενημερώθηκε στην Αστυνομία από το διευθυντή κ. Μπαντουβάκη Νικόλαο για διάφορα προβλήματα που αφορούν την υπηρεσία, στην Πυροσβεστική από το διοικητή  κ. Μαυρόπουλο Αριστείδη για προβλήματα που.....

Οθωμανικά μνημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί το Ραμαζάνι των μουσουλμάνων και κατατεθεί το νομοσχέδιο για το τζαμί της Αθήνας, το «Νσυν» περιηγείται στην πρωτεύουσα και τη Θεσσαλονίκη της οθωμανικής περιόδου. Ανακαλύπτει τζαμιά που δεν λειτουργούν, χαμάμ που φιλοξενούν...

Αδυναμία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών να καλύψουν τις ανάγκες

  
Αδυναμία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών να καλύψουν τις ανάγκες
Σε κατάρρευση οδηγούνται οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας. Με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς 2.400 σταθμοί των ΟΤΑ οι οποίοι ξεκινούν τη λειτουργία τους στην 1η Σεπτεμβρίου απειλούνται με «λουκέτα» πριν καν ανοίξουν. Οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν μαζικά ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μην εξυπηρετηθούν ακόμα και τα παιδιά που έχουν γίνει ήδη δεκτά...

Προσπάθεια να αποφύγει το ΔΝΤ η Κύπρος


  
Προσπάθεια να αποφύγει το ΔΝΤ η Κύπρος
"Αγώνα δρόμου" δίνει η κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια και ιδιαίτερα ο νέος υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας για να αποφευχθεί πάση θυσία η προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.....

Σε απόγνωση οι τράπεζες - Ζητούν σανίδα σωτηρίας από Βενιζέλο


Προς αναζήτηση λύσης-σωσίβιο οι ελληνικές τράπεζες για να διασώσουν τις θυγατρικές τους από την πώληση και να διατηρήσουν το ρόλο τους στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια.....

Παζάρι κορυφής στην Ανώτατη Παιδεία



Πολιτική χαμηλών τόνων αλλά και κατευνασμού των διαφωνιών στους κόλπους των πανεπιστημιακών καθηγητών υιοθετεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, αναφορικά με το νόμο-πλαίσιο για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση......

Παπάς σήκωσε το κινητό... την ώρα που βάφτιζε


Το περιστατικό που προκάλεσε την έκπληξη των πιστών συνέβη σε εκκλησία στην Ήπειρο. Tο κινητό του ιερέα χτύπησε κατά τη διάρκεια της βάφτισης!
Παπάς σήκωσε το κινητό... την ώρα που βάφτιζε
Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο παπάς ψύχραιμος, το σηκώνει και το βάζει κανονικά στο αυτί του χωρίς ωστόσο ευτυχώς να πιάσει και την κουβέντα... Απτόητος συνέχιζει το μυστήριο!

Οι ξένοι τουρίστες σώζουν τη σεζόν


Εν τη απουσία Ελλήνων τουριστών εκτυλίσσεται η φετινή καλοκαιρινή περίοδος, ενώ οι ξένοι επιστρέφουν στη χώρα μας για να περάσουν τις διακοπές τους.

Τουρισμός δύο ταχυτήτων και μειωμένος προϋπολογισμός είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της φετινής σεζόν, με τους Έλληνες, από τη μία πλευρά, να είναι συντηρητικοί στις προκρατήσεις τους και τους ξένους, από την άλλη, να ξαναγυρίζουν σιγά σιγά στη χώρα μας. 


20 Αυγούστου
Γιορτάζουν: Θεοχάρης
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών
  • Γεγονoτα
1699: Ο τσάρος πασών των Ρωσιών Μέγας Πέτρος καθιερώνει την ευρωπαϊκή ενδυμασία στη χώρα του.
1741: Ο δανός εξερευνητής Φίτους Μπέρινγκ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που φτάνει στηνΑλάσκα. Προς τιμήν του, η θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Σιβηρίας και της Αλάσκας ονομάστηκε Βερίγγειος Πορθμός.
1821: Διακήρυξη του Αδαμάντιου Κοραή για τη γνησιότητα του λαϊκού αγώνα στην Ελλάδα.
1866: Τα αμερικανικά συνδικάτα ζητούν τη μείωση των εργάσιμων ωρών από δώδεκα σε οκτώ, αλλά οι εργοδότες αντιδρούν.

Νέα πυρά της Ν.Δ. εναντίον Ευ. Βενιζέλου για εγγυήσεις και ύφεση


ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ και χθες η κόντρα ανάμεσα στον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, η οποία πέρασε μάλιστα από το μέτωπο της αντιπαράθεσης για το ζήτημα των εγγυήσεων στον ελληνικό δανεισμό, στο ευρύτερο πεδίο μάχης της εθνικής οικονομίας. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη οι δύο άνδρες αντάλλαξαν κατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για τη διόγκωση του θέματος της διεκδίκησης εγγυήσεων, με τη Ν.Δ. να υποστηρίζει ότι ήταν η κυβερνητική συμφωνία με τη Φινλανδία αυτή που προκάλεσε και άλλους εταίρους της ευρωζώνης να ζητούν ανάλογη μεταχείριση και τον υπουργό Οικονομικών να καταγγέλλει ανεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης να «επιχαίρει» με την κρίσιμη εξέλιξη.

ΥΠΟΙΚ: Στα 15,571 δισ. ευρώ το έλλειμα στο επτάμηνο


Από τα στοιχεία που δόθηκαν αργά χθες το βράδυ στη δημοσιότητα από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη προκύπτει ότι η τεράστια αυτή διεύρυνση του ελλείμματος -σε μια χρονιά που υπολογίζεται ότι το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 7 δισ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ από το 10,5% του ΑΕΠ το 2010 στο 7,5% ΑΕΠ- διαμορφώθηκε από δύο παράγοντες. Την υστέρηση των εσόδων που φτάνει στο επτάμηνο τα 3,45 δισ. ευρώ και την υπέρβαση των δαπανών
Έλλειμμα Μαμούθ
κατά 1,1 δισ. ευρώ.
Στα στοιχεία του προϋπολογισμού του επταμήνου ενσωματώνονται και οι νέες αναθεωρημένες επί τα χείρω προβλέψεις για έσοδα και δαπάνες που έχουν υιοθετηθεί στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο οι οποίες οδήγησαν και στην λήψη των πρόσθετων μέτρων ύψους 6,7 δισ. για τον προϋπολογισμό.
Με αυτά τα δεδομένα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 26.846 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένα κατά 6,4% σε σύγκριση με 28.671 εκατ. ευρώ που είχαν φτάσει τα έσοδα του 2010 .

Εκστρατεία κατά των άσεμνων εσωρούχων


Θα βάζουν και πρόστιμο 500 ευρώ στους πλανόδιους πωλητές με τέτοιου είδους εμπορεύματα.


Προσβολή της δημόσιας αιδούς θεωρούν οι δημοτικές αρχές της Πίζας την πώληση, σε πλατείες και υπαίθριες αγορές, εσωρούχων με "άσεμνες" σκηνές αλλά και με τον περίφημο Πύργο της Πίζας εν είδει φαλλικού συμβόλου και αποφάσισαν να καταπολεμήσουν την τάση αυτή επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα στους εμπόρους.

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση


Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση
Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση φαίνεται να προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με την Άννα Διαμαντοπούλου να έχει να αντιμετωπίσει τόσο τις αντιδράσεις των πανεπιστημιακών αλλά και το εσωκομματικό μέτωπο, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται σε τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής στη σύνθεση του 15μελούς Συμβουλίου Διοίκησης των ΑΕΙ.

Ειδικές ρυθμίσεις για ιατροφαρμακευτική κάλυψη μητέρων και άνεργων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΕΥΝΟΪΚΕΣ διατάξεις για τις μητέρες και τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ που εργάζονται σε καθεστώς υποαπασχόλησης ή είναι άνεργοι προβλέπει εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη.


Ειδικότερα για τις μητέρες αναφέρεται ότι όσες ασφαλισμένες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εργάζονται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, μετά τη λήξη της άδειας λοχείας και της ισόχρονης, προς το μειωμένο ωράριο, άδειας δικαιούνται να λάβουν ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας εξάμηνης διάρκειας.

To Focus και ο "υπερφίαλος εγωισμός" των Ελλήνων


Κάθε άλλο παρά σε άμυνα εμφανίστηκαν οι δικηγόροι των Γερμανών δημοσιογράφων του περιοδικού Focus.
Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων υποστήριξαν πως το περίφημο δημοσίευμα με την Αφροδίτη της Μήλου, δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.
"Ακόμα κι αν δεν μας αρέσει το δημοσίευμα, δεν είναι ποινικό αδίκημα. Μπορεί να είναι ενοχλητική η άποψη που εκφράζεται, αλλά πρέπει να αντέχουμε την κριτική στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου".

Ελλάδα – Τουρκία 62-38!!! Αμάν, μια Εθνική!


Υψηλότερη των χαμηλών προσδοκιών που προκάλεσαν τα προβλήματα απουσιών, η Εθνική συνέτριψε με 62-38 την Τουρκία στην πρεμιέρα του τουρνουά του Μπάμπεργκ κερδίζοντας «πιστούς» εν όψει Ευρωμπάσκετ. Η εκπληκτική άμυνα και ο ασταμάτητος Μπουρούσης (17π., 6 ριμπ.) έκαναν τη διαφορά, ενώ η θετική επανεμφάνιση του Νικ Καλάθη (4π., 4 ριμπ., σε 14 λεπτά) έδωσε έναν ακόμη τόνο αισιοδοξίας. Μοναδική σκιά τα 17 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Κοινή Ελληνο-ισραηλινή άσκηση


Η Ελλάδα και το Ισραήλ προχωρούν στην πραγματοποίηση κοινής αεροπορικής άσκησης το διάστημα 15 έως 23 Σεπτεμβρίου. Το επίκεντρο της στρατιωτικής άσκησης θα έχει επίκεντρο την βάση Ανδραβίδας...

Το νοσοκομείο Σερρών επισκέφτηκε ο Λοβέρδος


Τον καταμερισμό 556 κλινών των νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες επιβεβαίωσε χθες κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε στις Σέρρες συνοδευμένος από τον υφυπουργό Υγείας Μάρκο Μπόλαρη, με σκοπό να δώσει αυτοπροσώπως τα συλλυπητήρια, καθώς και τις ευχαριστίες του στην οικογένεια, του άτυχου 42χρονου, που προέβη σε δωρεά οργάνων μετά τον αιφνίδιο....