Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τα «παρατράγουδα» της ψηφοφορίας στη Βουλή

Από μια γκάφα σημαδεύτηκε η ψήφος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου.
Όταν οι ψηφολέκτες φώναξαν το όνομά του, ο βουλευτής Άρτας σηκώθηκε, όπως προβλέπει ο κανονισμός, και είπε «Παρών».
Όταν κατάλαβε ότι η ψήφος του ήταν λάθος, έσπευσε να την

Απαντήσεις του ΠΑΣΟΚ σε επτά ερωτήματα που απασχολούν τη χώρα και την παράταξη

Απαντήσεις σε επτά ερωτήματα που απασχολούν τη Χώρα και την Παράταξη δίνει με άτυπο σημείωμα της η Χαριλάου Τρικούπη ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων.
Αναλυτικά..
1. Πρώτο ερώτημα: Σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα μετά από πέντε χρόνια υπεράνθρωπων προσπαθειών; Κρεμόμαστε

Λυκούδης: «Ενδεχομένως να οδεύουμε προς εκλογές»

Το ενδεχόμενο να οδεύουμε προς εκλογές εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς όπως ανέφερε οι 160 ψήφοι για τον Σταύρο Δήμα είναι μακριά από τις 180 που απαιτούνται για την εκλογή του.

Μπακογιάννη: «Είναι ώρα να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες»

«Είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων», δήλωσε μετά την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή η βουλευτής της Ν.Δ, Ντόρα Μπακογιάννη και υποστήριξε ότι είναι η στιγμή να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες.
Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ» παραδέχτηκε ότι ο αριθμός των

Εφοριακός στην Κατερίνη στο σκαμνί επειδή έβαλε χέρι στο ταμείο

Εφοριακός στην Κατερίνη κατηγορείται ότι σε διάστημα δύο χρόνων έβαλε χέρι στο ταμείο της υπηρεσίας του, υπεξαιρώντας ποσό που ξεπερνά τις 220.000 ευρώ. Χθες ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να παραπεμφθεί σε δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος στην απολογία του έχει

160 "ΝΑΙ" 135 "ΠΑΡΩΝ" και 5 ΑΠΟΝΤΕΣ στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


Ραντεβού στην Αραβαντινού Μητσοτάκη - Καμμένου

Συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο θα έχει στο γραφείο του στην οδό Αραβαντινού ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, την Πέμπτη το πρωί. Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του

Δήμος Θεσσαλονίκης και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Εγκρίθηκε ομόφωνα η κοινής αποδοχής "μελέτη προστασίας και ανάδειξης των αρχαιοτήτων"

Κοινό δελτίο Τύπου για τα Αρχαία του Μετρό εξέδωσαν ο δήμος Θεσσαλονίκης με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Αναλυτικά:
Στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ομόφωνα η κοινής αποδοχής "μελέτη προστασίας και ανάδειξης των αρχαιοτήτων" που αφορούσε τον

Αύριο η καταβολή της τέταρτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων

Από αύριο (Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου) αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή της τέταρτης δόσης των Οικογενειακών Επιδομάτων του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) και οικογενειακά επιδόματα που αφορούν αναδρομικά το έτος 2013.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αφορά το ποσό των

Βενιζέλος:Να βγάλουμε Πρόεδρο, μετά συζητάμε για όλα

Μηνύματα με πολλές αναγνώσεις έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ λίγη ώρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδου.
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε τη συναίνεση των «κομμάτων του Δημοκρατικού Τόξου» για την εκλογή Προέδρου, προσθέτοντας ότι

Εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ

Εστίες εμφυλίου σε ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι επιδιώξεις των ηγεσιών των δύο κομμάτων για συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές. Βουλευτές και στελέχη των δύο κομμάτων αντιμετωπίζουν με δυσφορία αλλά και δυσπιστία τις κινήσεις που γίνονται σε επίπεδο αρχηγών υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετούν

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να επαναλάβει πως δεν θα πρέπει

Κώστας Γ. Μαμέλης : Τρώες (;)


Όταν τα διακυβεύματα μετατρέπονται από πολιτικοιδεολογικά σε αντιπαραθετικά μηχανισμών νομής  (έστω  μικρής) εξουσίας και αναλίσκονται σε ανταγωνισμούς διαχειριστικής ικανότητας, δεν παράγεται θετικό κοινωνικό αποτέλεσμα, ει μη μόνον μια κοντόθωρη ομάδα αναλώσιμου πολιτικού

ΣΥΡΙΖΑ: Θα αποδοθούν ευθύνες για τον Στουρνάρα

«Σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες είναι μεγάλες και θα αποδοθούν». Αυτό τονίζει το Τμήμα Οικονομικής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια οξύτατη ανακοίνωσή του κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, απαντώντας επίσημα πλέον στις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα για τη ρευστότητα στις τράπεζες και την εκλογή

Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ 2014...

Ήταν το θέμα που συγκίνησε όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά το παγκόσμιο κοινό, τη χρονιά που πέρασε. Οι σπουδαίες ανακαλύψεις στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης... και ο πανέμορφος τάφος που ήρθε στο φως δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την αρχαιολογική ανασκόπηση του 2014 της

Έκτακτη σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου

Έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση έγινε λίγες ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία για την

«Η συνείδησή μου είναι χαλύβδινη και όχι πλαστική» δηλώνει o Πολύδωρας

Κατά συνείδηση, «η οποία είναι χαλύβδινη και όχι πλαστική» θα ψηφίσει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας στην αποψινή, πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με δήλωσή του στο

Κωνσταντινόπουλος: Όταν η «Αυγή» είχε στο στόχαστρο τον Προβόπουλο

εν λόγω δημοσίευμα,  η εφημερίδα ασκούσε δριμεία κριτική στον (τότε) διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κατηγορώντας τον ότι παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου, τασσόμενος κατά των πρόωρων εκλογών και συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής.
Ένα  δημοσίευμα της Αυγής έφερε στην επιφάνεια ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με tweet του,

Άδειασαν τα σούπερ μάρκετ οι Ρώσοι. Φρενίτιδα από την επίθεση των αγορών

Φρενίτιδα επικράτησε χθες το απόγευμα στη Ρωσία, μετά την πτώση που σημείωσε το ρούβλι. Ρώσοι καταναλωτές έτρεξαν σχεδόν πανικόβλητοι να αγοράσουν προϊόντα, προκειμένου να επενδύσουν τα χρήματά τους σε είδη πριν οι καταθέσεις τους κάνουν "φτερά".
Οι εικόνες από τα καταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ρωσίας είναι

Ανατράπηκε νταλίκα με χημικά στην Εγνατία Οδό...

Ατύχημα στην Εγνατία Οδό στη Θεσσαλονίκη. Στις 3 τα ξημερώματα δίπλωσε νταλίκα με επικαθήμενο και ανατράπηκε και βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα κυριολεκτικά με τις ρόδες στον αέρα.

Η Ρωσία καταρρέει και ο Πούτιν καλεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Μόσχα

Με το ρούβλι να δέχεται έντονη πίεση, τις ρωσικές τράπεζες να έχουν έντονο πρόβλημα χρηματοδότησης και την οικονομία της «αρκούδας» να πέφτει σε κατάσταση χειμερίας νάρκης, ο Πούτιν αναζητεί συμπαραστάτες στην κρίση. Έναν τέτοιο φαίνεται πως βρίσκει στο πρόσωπο του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ολονύκτιες διαβουλεύσεις -Ποιοι αλλάζουν γνώμη τελευταία στιγμή για Πρόεδρο

Μέχρι στιγμής δεδομένοι θεωρούνται οι 155 βουλευτές που αθροίζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ  και του ΠΑΣΟΚ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές:
Σπύρος Λυκούδης (είπε ότι θα ψηφίσει «ναι» και στις 3 ψηφοφορίες) Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Νταβρής, Γιάννης Κουράκος, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, Μίκα Ιατρίδου και η Κατερίνα Μάρκου η οποία δήλωσε ότι

Βαλαβάνη: "Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια όχι για το Σταύρο Δήμα"

Αδειάζει τον Αλέξη Μητρόπουλο η Κουμουνδούρου. Η τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάντια Βαλαβάνη πήρε αποστάσεις και διευκρίνισε ότι τα περί Εξεταστικής Επιτροπής αφορούν μόνο τα μνημόνια και όχι τον υποψήφιο για τον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα.
«Δεν έχει πει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάρος του κ. Δήμα. Αυτό που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα

Λιάνα Κανέλλη: "Η κυβέρνηση σκιάζει, ο Τσίπρας τάζει και ο λαός στενάζει"

«Αυτό που χάσαμε στην Ελλάδα και νομίζω ότι πρέπει να το βρούμε επειγόντως και ο λαός πρέπει να το επιβάλλει από τη βάση, είναι να ξαναβρούμε τη διαλεκτική μας ικανότητα» τόνισε, μιλώντας στο Evening Report και στον Γιάννη Πολίτη, η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ. «Να μιλάμε, να ανταλλάσσουμε

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ στην «πιθανότητα ψήφου για τις εκλογές» δείχνει έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία VCITIZENS για λογαριασμό δυο ιδιωτικών χρηματο-οικονομικών οργανισμών και δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Συγκεκριμένα, στην «πιθανότητα ψήφου για τις βουλευτικές

Φ. Γεννηματά: «Η πολιτική σταθερότητα προϋπόθεση για να πάμε μπροστά»

Σε δήλωσή της, κατά την επίσκεψη στο Δ΄ Σώμα Στρατού στον Έβρο, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά τόνισε την σημασία της πολιτικής σταθερότητας στην προσπάθεια «να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού»
Μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε:

Κουβέλης: Λυτρωτικές για την κοινωνία οι πρόωρες εκλογές

Λυτρωτικές για την κοινωνία πιστεύει ότι θα είναι τυχόν πρόωρες εκλογές ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θέλει «να πορευτεί η χώρα προς εκλογές», καθώς έτσι ο λαός θα μπορεί να επιλέξει τις πολιτικές που προτιμά.
Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως η δήλωσή του ότι

H EΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ''...

Στο μέλλον της Ευρώπης και στην ολοκλήρωση του εξαμήνου της ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο της Ρώμης...
«Πρέπει να ερμηνεύσουμε τη φάση που έχει ξεκινήσει ως μοναδική

Η Ρωσία σε κρίση: Το ρούβλι καταρρέει ο Πούτιν «βλέπει» κερδοσκοπία και οι Ρώσοι απαντούν με μαύρο χιούμορ

Μπροστά σε μια νέα κρίση που την φέρνει πολλά χρόνια πίσω βρίσκεται η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς, το εθνικό της νόμισμα, το ρούβλι καταρρέει, με την ισοτιμία να έχει φθάσει τα 66,8 ρούβλια το δολάριο, ενώ, εντείνεται η φημολογία για νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ.
Παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, η οποία

Πρόγραμμα κατάρτισης για 7.000 άνεργους πτυχιούχους από τον ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα κατάρτισης για 7.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης.
Με το νέο πρόγραμμα παρέχονται σε 7.000 άνεργους, αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, υπηρεσίες συνεχιζόμενης