Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ...

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, καθημερινά, ακόμα και δύο φορές την ημέρα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα  για όλα τα τρέχοντα θέματα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στο Βερολίνο υπάρχει

Ο Καρχιμάκης «σφυροκοπά» τον Μαυραγάνη

 Ο Καρχιμάκης «σφυροκοπά» τον Μαυραγάνη  Ο Καρχιμάκης «σφυροκοπά» τον Μαυραγάνη
Ανηλεές σφυροκόπημα έχει εξαπολύσει ο Μιχάλης Καρχιμάκης εναντίον του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη για τις αποδεσμεύσεις δεσμευμένων λογαριασμών.

Σε νέα του ανάρτηση στο facebook ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ γράφει: «ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ.Πεπόνη ,μήπως πρέπει να ελέγξετε τον

Υποβλήθηκε το πρώτο υπόμνημα της ΚΕΔΕ για τον «Καλλικράτη»


Συνολικά 45 προτάσεις για θεσμικές και αναπτυξιακές αλλαγές στον «Καλλικράτη» περιλαμβάνει το πρώτο υπόμνημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) προς το υπουργείο Εσωτερικών. Οι σημαντικότερες από τις προτάσεις αλλαγών που υποβλήθηκαν αφορούν:

Ο ΟΓΑ για 2 χρόνια δεν θα βγάλει συντάξεις


Την αδικία στο πετσί τους θα βιώσουν 45.000 ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που περίμεναν να βγουν στην σύνταξη το 2013 και το 2014. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από την στιγμή που το όριο συνταξιοδότησης ανέβηκε από τα 65 στα 67 χρόνια, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2015 για να συνταξιοδοτηθούν. Την επόμενη

Tετ-α-τετ Σαμαρά-Λοβέρδου...

Διαρρυγνύει τα ιμάτιά του ο Ανδρέας Λοβέρδος ότι δεν έχει καμία επαφή με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ενώ επισήμως διαψεύδει την όποια εμπλοκή του σε "αριστεροδεξιά" σχήματα, όπως λέει.

Ωστόσο, οι... δηλώσεις στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά που έκανε με τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, κάνουν καχύποπτους πολλούς στην Ιπποκράτους .

Κάποιοι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, επιμένουν ότι έγιναν

Ο Σουφλιάς σκεφτόταν το ΠΑΣΟΚ

Ένα βήμα πριν να πει το "ναι" στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ να ενταχθεί στις τάξεις του φαίνεται ότι έφτασε  ο Γιώργος Σουφλιάς την εποχή που ήταν διεγραμμένος από τον τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή. Το αποκάλυψε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στο βιβλίο της δημοσιογράφου

Ο κανίβαλος αστυνομικός που έχει σοκάρει τη Νέα Υόρκη - Απίστευτοι διάλογοι!



Ήθελε να απαγάγει να βασανίσει και στην συνέχεια να μαγειρέψει σε σιγανή φωτιά και να φάει γυναίκες.

Παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού ο Βάλλε, κατηγορείται από το FBI ότι χρησιμοποιούσε τεχνικές τελευταίας τεχνολογίας για να παρακολουθήσει και να εντοπίσει τα υποψήφια θύματά του. Στην συνέχεια σχεδίαζε να μπει στην ζωή τους να τις απαγάγει, να τις βιάσει και να τις μαγειρέψει!

Βρέθηκε ακόμα και μήνυμά του στο οποίο έλεγε σε επίδοξο συνεργό του ότι ο φούρνος του είναι αρκετά μεγάλος για να χωρέσει κάποιο από τα κορίτσια, αν του δίπλωναν τα πόδια.

Τα κρυμμένα πλούτη του πρωθυπουργού της Κίνας.


Η μητέρα του ήταν δασκάλα. Ο πατέρας του εξέτρεφε γουρούνια και εκείνος μεγάλωσε κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Τα παραπάνω  είχε αναφέρει σε περσινή ομιλία του ο Κινέζος πρωθυπουργός,  Γουέν Τζιαμπάο, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο «μάτι του κυκλώνα» έπειτα από δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο η οικογένειά του ελέγχει περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 2,7 δισ. δολαρίων!

Η ιστορία της κραυγής «Αέρα»


Λίγες λέξεις της Νεοελληνικής γλώσσας κρύβουν τη μαγεία της ιαχής αέρα! Μεγάλωσαν και μεγαλώνουν ελληνόπουλα που συγκινήθηκαν, δάκρυσαν, θαύμαζαν τον... ηρωισμό των παλικαριών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, το 1940. Ο παλμός αυτής της συγκίνησης δονούσε στην ιαχή αέρα και σε ό,τι αυτή αντιπροσώπευε στη μεταπολεμική Ελλάδα. Καμία λέξη δε συγκέντρωσε την ορμή και το δυναμισμό της νιότης, όσο η ιαχή αέρας.

Slow Food –Η αλλαγή στο μενού θα φέρει την αλλαγή στον κόσμο


Η ιδέα και το όραμα του Slow Food, του παγκόσμιου κινήματος της οίκο-γαστρονομίας, δεν έχει και τόσο να κάνει με τη βραδυφαγία. Είναι ένας διεθνής μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελείται από 100.000 μέλη σε 160 χώρες. Με τις δράσεις τους, σε πάνω από 1300 συντροφιές (convivia) σε ολόκληρο τον κόσμο, τα μέλη του προσπαθούν να ενθαρρύνουν τις τοπικές κοινωνίες τους να αναγνωρίσουν, να υποστηρίζουν αλλά και να απαιτούν φαγητό που είναι καλό, καθαρό και δίκαιο.

Πως πάμε; Και η Απάντηση είναι....


Γεια Σας,
Καιρό έχουμε να τα πούμε. Πως πάμε; 
Παλιά απαντούσαμε σε αυτή την ερώτηση με ένα, «Καλά…» και συνεχίζαμε να ενημερώνουμε τον ενδιαφερόμενο, «Αγόρασα αυτοκίνητο, βρήκα σπίτι , πήγαμε εκδρομή…» κλπ. 


Όταν άρχισαν να ζορίζουν τα πράγματα, απαντούσαμε σε αυτή τη ερώτηση, «Εεε. ας τα πούμε καλά….».

Σφάζονται τα Υπουργεία για τα καπνοβιομηχανικά προΐόντα


Πριν στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (ΥΠ.ΕΘ.Α.) που ορίζει υπεύθυνο το Υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά τα καπνοβιομηχανικά προΐόντα αλλά και την διάθεση αυτών από το υφιστάμενο δίκτυο περιπτέρων –καπνοπωλείων, τρέξανε να τοποθετηθούν τα διάφορα¨ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !!!

Οι Financial Times αποκαλύπτουν το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας


- FT:''Τα μέτρα αποτελούν την πιο προχωρημένη μέχρι σήμερα επιβολή διεθνούς ελέγχου''
- FT:''Μεταφέρονται τα όποια πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού σε έναν «ειδικό λογαριασμό» υπό διεθνή έλεγχο''
- Η Γερμανία απαιτεί, και η Γαλλία και η Κομισιόν συναινούν, στην υποχρεωτική πρόσληψη από την Ελλάδα ξένων τεχνοκρατών για αντιμετώπιση φοροδιαφυγής, διαφθοράς και επίσπευση ιδιωτικοποιήσεων

Η Μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία στη....Θεσσαλονίκη !


Κεντρική Μακεδονία Η Μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία στη....Θεσσαλονίκη !
Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ, επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων και βάρους… 130 κιλών κυματίζει από σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, παραχώρησε στο δήμο Διδυμοτείχου το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου και από την ακριτική πόλη μεταφέρθηκε, μέσω του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου με ειδικό γερανοφόρο έγινε η έπαρσή της.

Ο τύπος της Παρασκευής


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 1.000 θέσεις εργασίας στην Αττική
ΑΥΓΗ: Τελικώς, προτεκτοράτο
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ. Νομοθετική ρύθμιση για την άρση του αδιεξόδου
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νέα δεσμά
ΕΘΝΟΣ: Σε κίνδυνο 20.000 τραπεζικοί υπάλληλοι

Γ. Παπανδρέου: Ανυπόστατη σεναριολογία για τη λίστα Λαγκάρντ


Με προσπάθεια δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων συνδέει το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε χθες ότι κατά την ακρόαση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προέκυψε ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας  και μάλιστα είχε συναντηθεί με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία.

Citi:''Στη δραχμή το πρώτο εξάμηνο του 2014''


''Στη δραχμή το πρώτο εξάμηνο του 2014''
Δεδομένη θεωρεί η Citi την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, όμως πριν μερικούς μήνες έλεγε πως θα γυρνούσαμε στη δραχμή την πρωτοχρονιά του 2013.
Για τη χώρα μας η Citi εκτιμάει με βεβαιότητα πως θα βγούμε εκτός ευρωζώνης στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Σαμαράς εναντίον Χρ.Αυγής: Ο πατριωτισμός δεν είναι σημαία ευκαιρίας και μίσος προς τους άλλους


Σαμαράς εναντίον Χρ.Αυγής: Ο πατριωτισμός δεν είναι σημαία ευκαιρίας και μίσος προς τους άλλους
Μήνυμα ενότητας προς όλες τις πλευρές για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων έκθεσης με τίτλο «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913», στο υπουργείο Μακεδονίας - θράκης, ο κ. Σαμαράς είπε «όχι στη μοιρολατρεία», «όχι στις καχυποψίες».

Αποδοκίμασαν Παπούλια και Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ


Αποδοκίμασαν Παπούλια και Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ

Πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, φανερά εκνευρισμένοι που χρειάζονταν ειδική πρόσκληση για να προσκυνήσουν, μόλις είδαν τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να φτάνουν στην εκκλησία εξοργίστηκαν.

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική υπεκφυγή οι επιμέρους διαφωνίες για το μνημόνιο


«Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι κυβερνητικοί εταίροι είναι όμηροι της δέσμευσής τους για εφαρμογή του μνημονίου και οι όποιες επιμέρους διαφωνίες τους δεν συνιστούν παρέκκλιση από αυτήν, αλλά πολιτική υπεκφυγή». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου για τις πολιτικές εξελίξεις και το νέο πακέτο μέτρων. Ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η συνειδητοποίηση των τραγικών αδιεξόδων και συνεπειών από την πολιτική του μνημονίου, έστω και τώρα, μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο με την καταψήφιση του συνόλου του νέου μνημονιακού πακέτου».

Τι αποζημιώσεις δίνουν στην απόλυση άλλες χώρες της Ευρώπης


Τι αποζημιώσεις δίνουν  στην απόλυση άλλες χώρες της Ευρώπης
Ως εργασιακό μεσαίωνα κρίνουμε στην Ελλάδα τα μέτρα που μας επιβάλλει η Τρόικα για τα εργασιακά. Μια ματιά στο τι γίνεται στις άλλες χώρες της Ευρώπης μας δείχνει ότι αλλού τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
Στην Αγγλία δίνεται αποζημίωση μόνον όταν η απόλυση κριθεί παράνομη ή καταχρηστική.
Στη Γερμανία ο χρόνος προειδοποίησης είναι ως 7 μήνες αλλά η μέγιστη αποζημίωση που δίνεται είναι 10 μισθοί.

Εγκύκλιος "βόμβα" του ΟΑΕΔ - Μειώνεται το επίδομα ανεργίας


Εγκύκλιος "βόμβα" του ΟΑΕΔ - Μειώνεται το επίδομα ανεργίας
Περισσότερο αυστηρά γίνονται τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τον ΟΑΕΔ…
Οι αλλαγές αυτές, που αγγίζουν κυρίως τους εποχικά επιδοτούμενους, προβλέπονται, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Έθνος», στον νόμο 3986/2011 και σε εγκύκλιο του Οργανισμού αναφέρονται τα εξής:

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.
Αμφότεροι θα παραστούν στην επίσημη πανηγυρική δοξολογία για τον πολιούχο Αγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων, ενώ, αμέσως μετά, θα μεταβούν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913».

«Όχι στα εργασιακά» και από το Ανώτατο Όργανο της ΔΗΜΑΡ


«Όχι στα εργασιακά», επιμένει να λέει η Δημοκρατική Αριστερά, αποφασισμένη να πάει έτσι μέχρι τέλους. Η σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ελήφθη ομόφωνα χθες στην έκτακτη συνεδρίασή της, με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να ζητά από την τρόικα την απόσυρση των ρυθμίσεων για τα εργασιακά από το συνολικό πακέτο μέτρων και από την κυβέρνηση να... υιοθετήσει τη στάση του.

Ανοιχτή επιστολή με αποδέκτη τον κ. Σαμαρά «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νέο-ναζιστικό κόμμα»


O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος ΕGAM Μπένγιαμιν Αμπτάν.
Ανοιχτή επιστολή για το προφίλ και τη δράση της Χρυσής Αυγής με αποδέκτη τον Ελληνα πρωθυπουργό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος ΕGAM Μπένγιαμιν Αμπτάν.

Ο κ. Αμπτάν -μετά τον χαρακτηρισμό των μεταναστών ως «υπανθρώπων» από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια – εκτιμά ότι η παρουσία της στο ελληνικό κοινοβούλιο αποτελεί «δυσφήμιση για τη χώρα μας στην Ευρώπη».

Την Κυριακή αλλάζουμε την ώρα!!


Το λέει και η ώρα: τέλος της θερινής περιόδου!

Την ερχόμενη Κυριακή 28 Οκτωβρίου, γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω, δηλαδή στις 04.00 το ξημέρωμα Κυριακής, γυρνάμε την ώρα στις 03.00.

Σε ένα άρθρο στη Βουλή όλα τα μέτρα για την εκταμίευση της δόσης


Σε ένα άρθρο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θα ενσωματωθούν οι 32 βασικότερες προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Στο άρθρο θα συμπεριληφθούν οι αλλαγές στα εργασιακά, στην υγεία, στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, στα κλειστά επαγγέλματα, στις αποκρατικοποιήσεις, στη φορολογία και σε άλλους τομείς.

Ποιοι κινδυνεύουν να απολυθούν μετά τη μείωση των αποζημιώσεων


- Στο στόχαστρο πρώτοι υπάλληλοι ΔΕΚΟ και τραπεζών
- Υπάλληλοι με υψηλό μισθό και πολλά έτη υπηρεσίας δεν συμφέρουν την επιχείρηση
- Χάνουν ως και 8 μισθούς από την απόλυση
- Δείτε ποιες είναι οι νέες αποζημιώσεις

Με την ανεργία σε ύψη ρεκόρ στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας οι αλλαγές στα εργασιακά ανοίγουν το δρόμο για χιλιάδες νέες απολύσεις ατόμων που θεωρούνται “ακριβοί” για τις επιχειρήσεις.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Θεσσαλονίκη


Μια πρώτη γεύση θα πάρουν σήμερα οι Θεσσαλονικείς από τα αστυνομικά μέτρα που θα ισχύσουν την Κυριακή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.Από νωρίς το πρωί θα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους από τον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου, ενώ παντού θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Απροσπέλαστο θα είναι το προαύλιο της εκκλησίας εκεί δηλαδή απ' όπου θα περάσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι βουλευτές. 

Μπουτάρης: Τέρμα στις παρελάσεις


«Να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, δεν προσφέρουν τίποτα, έχουν καθιερωθεί από την εποχή του Μεταξά, δεν είναι αντιεθνικό αυτό που ζητώ», ανακοινώνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης.. εμφανώς εκνευρισμένο, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», με ότι πρόκειται να συμβεί αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Βρυξέλλες: Η Ελλάδα είναι απίθανο να φτάσει τους στόχους της


Το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από τον στόχο του 120 τοις εκατό του ΑΕΠ το 2020, έδειξε την Πέμπτη μια προκαταρκτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και όπως αναφέρεται η Αθήνα θα χρειαστεί να προβεί σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις. 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αποσπάσματα από την έκθεση του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup.