Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Γιάννης Βαρουφάκης : Γιατί χρεοκόπησε η Αργεντινή, ο ρόλος των «αρπακτικών» και η Ελλάδα

Η Αργεντινή δεν είχε εναλλακτική από το να «επιλέξει», όπως και έπραξε χτες το βράδυ, την επίσημη ανακήρυξη της νέας «χρεοκοπίας» της. Ο μόνος τρόπος να απέφευγε το νέο περιστατικό χρεοκοπίας (default) ήταν να υποκύψει στις πιέσεις δικαστήριου της Νέας Υόρκης να αποπληρώσει στο ακέραιο τα ομόλογα που είχαν αγοράσει «αρπακτικά ταμεία». Αυτό θα ήταν εξ ίσου αδύνατο, καθώς η Αργεντινή απλά δεν έχει τα χρήματα να το κάνει, όσο και

Γρηγοράκος: Δεν θα γίνουν απολύσεις στα νοσοκομεία

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις σε δημόσια νοσοκομεία, με πρόσχημα την αξιολόγηση του προσωπικού, έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
Απαντώντας σε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο διοικητής του «Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου» και

Eurostat: «Πρωταθλήτρια» στην ανεργία η Ελλάδα με 27,3%

Στο 27,3% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα στις Βρυξέλλες η Eurostat. Το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στο 11,5% από 11,6% που ήταν τον Μάιο ενώ στην Ε.Ε μειώθηκε κατά 0,1% και έφθασε το 10,2%.
Την ώρα που η ευρωζώνη παρουσιάζει τη χαμηλότερη ανεργία από

Μανιάτης: «Μια καλή μέρα για τα ιστορικά σωματεία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ»

Μετά την υπερψήφιση από το Εθνικό Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η χθεσινή ημέρα ήταν μια καλή στιγμή για ολόκληρο τον

Στην Πέλλα ο Θεοδωράκης

«Από το πρωί βλέπω ομορφιές» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στους δημοσιογράφους του νομού Πέλλας που τον συνάντησαν  στην Έδεσσα. «Αποφασίσαμε να αναδεικνύουμε και τα θετικά παραδείγματα αυτής της χώρας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Πέλλας που παράγει, εξάγει και συμβάλλει στην εθνική οικονομία».

Πολ Σίνγκερ: Το «κοράκι» που οδήγησε την Αργεντινή σε χρεοκοπία

Το hedge fund του Πολ Σίνγκερ αγόρασε το δημόσιο χρέος της Αργεντινής μετά την χρεοκοπία της χώρας το 2001. Σε αντίθεση με πάνω από το 90% των κατόχων ομολόγων, αρνήθηκε να αναδιαρθρώσει τις επενδύσεις του και δεχθεί ένα κούρεμα, το 2005 και το 2010.
Ο 69χρονος Πολ Σίνγκερ είναι επικεφαλής της

Στη δίνη της οικονομικής ύφεσης η Αργεντινή, μετά την χρεοκοπία

Η Αργεντινή χρεοκόπησε, για δεύτερη φορά τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς έσβησαν οι ελπίδες για την εξεύρεση μίας λύσης τα μεσάνυχτα, με τους πιστωτές της που θέλουν να αποπληρωθούν πλήρως για τα ομόλογά τους, με αποτέλεσμα να αναμένονται μειώσεις στις τιμές των μετοχών και των ομολόγων της και να αυξάνονται οι πιθανότητες επιδείνωσης της οικονομικής ύφεσης

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ευτυχώς που δεν κυβερνούσε την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας και οι τσάμπα μάγκες

«Κάποιοι δώσαμε μάχη για να μην γίνει η Ελλάδα Αργεντινή», δήλωσε με έμφαση ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος  στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, εξαπολύοντας, παράλληλα, επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ευτυχώς που δεν κυβερνούσε την Ελλάδα ο κύριος Τσίπρας και οι

Στο Κιλκίς σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Πρόκειται γιά την εδώ πρώτη επίσκεψή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ο κ. Παπαμιμίκος θα παραστεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής (ΝΟΔΕ) Κιλκίς

Λήγει η προθεσμία για την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος - Πόσο θα επιβαρυνθούν όσοι δεν πληρώσουν

Όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν τη δήλωσή τους στην εφορία έως και τις 14 Ιουνίου θα πρέπει σήμερα να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος που τους αναλογεί.
Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωποι με προσαυξήσεις καθώς από την 1η Αυγούστου θα χαρακτηριστεί

H ''MAYΡΗ ΛΙΣΤΑ'' ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ...

Ο καρκίνος έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως μία από τις μάστιγες του αιώνα.
Εκτός από συγκεκριμένες συνήθειες που μπορούμε να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας, η διατροφή αποτελεί ένα βασικό «εργαλείο προστασίας». Δείτε τη "μαύρη λίστα" των τροφών που, σύμφωνα με

Σκηνές φαρ ουεστ: Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών με το πλαστό πτυχίο αντάλλαξε πυροβολισμούς με τον γιο του

Σε οικογενειακό επεισόδιο «πρωταγωνίστησε» ο 62χρονος πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, που προσφάτως ανακλήθηκε από τη θέση του με απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη όταν διαπιστώθηκε, ότι είχε καταθέσει πλαστό τίτλο σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας προκειμένου, να καταλάβει τη

Βενιζέλος : Ο Σεπτέμβρης μήνας εξελίξεων

Ο Σεπτέμβριος θα είναι καθοριστικός μήνας για τις εξελίξεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας απόψε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς, πάντως, να προσδιορίσει τους τομείς στους οποίους θα υπάρξουν εξελίξεις και τι είδους θα είναι αυτές.
Από το σύνολο της ομιλίας του κ. Βενιζέλου, ωστόσο, συνάγεται

Διαμαντοπούλου: Κοροϊδία η ίδρυση νέων σχολών ΑΕΙ

Ως κοροϊδία προς τις τοπικές κοινωνίες, χαρακτηρίζει την ίδρυση νέων σχολών ΑΕΙ  η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook, προσθέτοντας πως θα είναι σχολές χωρίς προϋπολογισμό , χωρίς υποδομές και χωρίς καθηγητές.  Αναλυτικά η ανάρτησή της στο Facebook:
«Νο1 Εθνικό ζήτημα»