Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Γονατίζει η Ιταλία: 17 νεκροί, 350 τραυματίες, 14000 άστεγοι


Γονατίζει η Ιταλία: 17 νεκροί, 350 τραυματίες, 14000 άστεγοι : Περισσότεροι από 60 μετασεισμοί έχουν γίνει από το πρωί στην περιοχή της Μόντενα και στα περίχωρα. Χθες βράδυ χιλιάδες άστεγοι αναγκάστηκαν να μείνουν σε σκηνές.Οι
Περισσότεροι από 60 μετασεισμοί έχουν γίνει από το πρωί στην περιοχή της Μόντενα και στα περίχωρα. Χθες βράδυ χιλιάδες άστεγοι αναγκάστηκαν να μείνουν σε σκηνές.

Οι άνθρωποι στην Εμίλια Ρομάνια προσπαθούν να επανέλθουν στην καθημερινή τους ρουτίνα αλλά τίποτα δεν είναι πια το ίδιο.

Μέχρι στιγμής 17 είναι οι νεκροί ,350 τραυματίες και 14000 οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και από τους δύο σεισμούς. Πυροσβέστες , σωστικά συνεργεία και εθελοντές από όλη την Ιταλία συνεχίζουν τις προσπάθειες για να βρουν και άλλους επιζώντες αν και όσο περνάει η ώρα γίνεται ολοένα και δυσκολότερο.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ευρώπη – Η Ισπανία παρασύρει τα πάντα



Η Ευρώπη κλυδωνίζεται από μια κρίση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστηρια με το βλέμμα στραμένο στην Ισπανία παρακολουθούν την προσπάθεια της κυβέρνησης Ραχόι να καταφέρει να σώσει μια από τις μεγαλύτερες τράπεζές της και μαζί και την οικονομία της χώρας.


Τα πάντα ακούγονται από το πρωί. Μέχρι και έξοδος της Ισπανίας από το ευρώ πριν από την Ελλάδα!

Συναγερμός στην Κερκίνη





Σε άμεσο κίνδυνο υπερχείλισής βρίσκεται η λίμνη Κερκίνη, μετά τις συνεχείς και παρατεταμένες βροχοπτώσεις στην περιοχή αλλά και στη Βουλγαρία. 
Η στάθμη των νερών της έχει ανεβεί επικίνδυνα τις τελευταίες μέρες και στις αρμόδιες υπηρεσίες έχει σημάνει συναγερμός.
Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποφασίστηκε, η συνεχής καταμέτρηση της στάθμης του

Ο Peter Carl Fabergé και τα αυγά Fabergé στην Google


Ο Peter Carl Fabergé και τα αυγά Fabergé στην Google : Ο Peter Carl Fabergé διάσημος Ρώσος σχεδιαστής διακοσμητικών μικροτεχνημάτων και κυρίως γνωστός για τα αυγά Fabergé τιμάται σήμερα από την Google με ένα doodle  γεμάτο
Ο Peter Carl Fabergé διάσημος Ρώσος σχεδιαστής διακοσμητικών μικροτεχνημάτων και κυρίως γνωστός για τα αυγά Fabergé τιμάται σήμερα από την Google με ένα doodle  γεμάτο από τα διάσημα αυγά του!
Η Google έχει αλλάξει τα έξι γράμματα της με μια σειρά από έξι χρυσά αυγά διακοσμημένα με διαμάντια, πολύτιμα μέταλλα και τους πολύτιμους λίθους σαν αφιέρωμα στον διάσημο σχεδιαστή.
Μέχρι την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, είχαν κατασκευαστεί 54 πασχαλινά αυγά Φαμπερζέ και κανένα από αυτά δεν ήταν ίδιο με άλλο.
Ο τσάρος Αλέξανδρος Γ΄ παρήγγειλε το πρώτο από τα αυγά αυτά για την τσαρίνα Μαρία Φιοντόροβα το 1884, ενώ ο διάδοχός του Νικόλαος Β΄ συνέχισε την παράδοση, παραγγέλλοντας στον Οίκο Φαμπερζέ δύο αυγά κάθε χρόνο, ένα για τη μητέρα του και ένα για τη σύζυγό του αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα.

Η Νεκρά Θάλασσα... ψηλώνει Το έδαφός της έχει αρχίσει να ανυψώνεται λόγω έλλειψης νερού


Η Νεκρά Θάλασσα... ψηλώνει

Η περιοχή με το χαμηλότερο υψόμετρο στον κόσμο ανεβαίνει λίγο πιο ψηλά: το έδαφος της Νεκράς Θάλασσας έχει αρχίσει να ανυψώνεται λόγω της υπεράντλησης υδάτων, αποκαλύπτουν δεδομένα από δορυφόρους και δέκτες GPS.

H Νεκρά Θάλασσα, που στην πραγματικότητα είναι μια λίμνη κορεσμένη με αλάτι, βρέχει την Ιορδανία, το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη. Βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο φλοιός της Γης βυθίστηκε πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια, και σήμερα η επιφάνειά της βρίσκεται 423 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

"Κλέφτες Είμαστε Όλοι Μας"......



Έφυγε πριν ξεσπάσει στη χώρα μας η οικονομική κρίση και αποστασιοποιημένος από την «τρέχουσα επικαιρότητα» θίγει τα κακώς κείμενα που ζούμε.

Μια επίκαιρη άποψη από κάθε πτυχή κι αν την αντιμετωπίσει κανείς είναι αυτή που έγραψε στις 5 Ιουλίου 2011 ο Βασίλης Μαχιάς. Σηκώθηκε κι έφυγε από μια πατρίδα που θα αδικεί τα καλύτερα παιδιά της, τα στέλνει στην ξενιτιά και τα μειώνει. Είναι ο μέσος Έλληνας που βρήκε την ευκαιρία να «την κάνει».

Αναβαθμίζεται το μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη


Κεντρική Μακεδονία Αναβαθμίζεται το μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη

Εγκρίθηκε χθες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη για την αποκατάσταση του μνημείου της Ροτόντας, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων της UNESCO. 

Ο περιβάλλον χώρος του μνημείου παρουσιάζει εικόνες εγκατάλειψης με σκουπίδια, ξηλωμένα παγκάκια και πεζοδρόμια, σπασμένα τζάμια και τη μόνιμη παρουσία μικροπωλητών.

Το γύρο της Ελλάδας έκαναν οι εικόνες με τα νεκρά αδέσποτα..



Το γύρο της Ελλάδας έκαναν οι εικόνες με τα νεκρά αδέσποτα σκυλιά, μπροστά στο Δημαρχείο του Κιλκίς.Ενημερωτικά sites,πανελλαδικής εμβέλειας όπως το protothema.gr, express.gr,inews.gr και πολλά ακόμα,δημοσίευσαν τις αποκρουστικές εικόνες απο τα δολοφονημένα τετράποδα.

Συστράτευση στελεχών των Οικολόγων με τη ΔΡΑΣΗ



Συστράτευση στελεχών των Οικολόγων με τη ΔΡΑΣΗ
Τη συμπόρευσή τους με τις δυνάμεις της ΔΡΑΣΗΣ, της «Δημιουργία, ξανά!» και της ΦιΣ που κατεβαίνουν από κοινού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ανακοίνωσαν τα στελέχη των Οικολόγων Φίλιππος Δραγούμης, Στέλιος Κυριαζής, Σταμάτης Μπουντούρης και Νεκτάριος Γιώτης.

Έφοδος του «Ράμπο» στο γραφείο του Λυκουρέντζου στη Συγγρού



Έφοδος του «Ράμπο» στο γραφείο του Λυκουρέντζου στη Συγγρού
Σκηνές... σκληρού ροκ εκτυλίχθηκαν στο γραφείο του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, όταν ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Τάσος Μητρόπουλος, γνωστός και ως «Ράμπο», εισέβαλε για να υπερασπιστεί τη θέση του στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Πειραιά, που κινδύνευε από τον, επίσης, βετεράνο του Ολυμπιακού, Γιώργο Ανατολάκη

Βενιζέλος: «Αδελφικοί οι δεσμοί ΠΑΣΟΚ - δημοσίων υπαλλήλων»



Βενιζέλος: «Αδελφικοί οι δεσμοί ΠΑΣΟΚ - δημοσίων υπαλλήλων»
Μήνυμα φιλίας, σεβασμού και συνεργασίας έστειλε προς το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι «είμαστε πάντα ανοικτοί στο διάλογο, για να πούμε αλήθειες για το ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα που τέθηκαν όλον αυτό τον καιρό και στα οποία έπρεπε να απαντήσουμε υπό

Καμπανάκι κινδύνου από την Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία



Σήμα κινδύνου για την κυπριακή οικονομία, λόγω της έκθεσης κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, αντανακλά, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» η διπλή αξιολόγηση που θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν, για τις ανισορροπίες της κυπριακής οικονομίας, αλλά και τα προγράμματα σταθερότητας και μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Κύπρος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κομισιόν εκτιμά πως «οποιοδήποτε "σοκ" στον τραπεζικό τομέα θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία».

ΠΑΣΟΚ: Προς αναζήτηση του πρώτου για το Επικρατείας



Δε θα είναι πρώτος ο Πύρρος Δήμας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες
Το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας αναζητεί το ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια να «απαντήσει» στην αναμενόμενη τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στην πρώτη θέση του Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ είχε τοποθετηθεί ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για την εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου αναζητείται πολιτικό πρόσωπο. 

Σαν Σήμερα 30 Μαϊου


Σαν σήμερα 30 Μαΐου
Γεγονότα

  • 1416 - Η Σύνοδος της Κωνσταντίας στέλνει στην πυρά τον Ιερώνυμο της Πράγας ως αιρετικό.
  • 1431 - Στη Ρουέν της Γαλλίας, η Ιωάννα της Λωραίνης καίγεται στην πυρά από τους Άγγλους.
  • 1536 - Ο Ερρίκος Η' της Αγγλίαςπαντρεύεται την Τζέην Σέημουρ.
  • 1828 - Ο Τσάρος Νικόλαος Α΄ αποστέλλει στον Ιωάννη Καποδίστρια, κυβερνήτη του ελληνικού κράτους, ως οικονομική στήριξη 500.000 ρούβλια.
  • 1913 - Ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος λήγει και επίσημα

Δώστε χρόνο στην Ελλάδα



Μια ομάδα από 50 κορυφαίους Ευρωπαίους οικονομολόγους, πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και ευρωβουλευτές απευθύνει έκκληση να μην αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει.


Σε πείσμα της κυρίαρχης άποψης στον ευρωπαϊκό Βορρά που βλέπει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αν όχι και εκτός ΕΕ, μια ομάδα 50 επωνύμων Ευρωπαίων αρνείται να αποδεχθεί αυτή την εξέλιξη και καλεί τους ηγέτες της Ευρώπης να την αποτρέψουν. 

Εντολή Ζανιά στους εφόρους: «Εισπράξτε πολλά από λίγους και λίγα από τους πολλούς»



Να εισπράξει ό,τι δεν εισέπραξε ποτέ το Κράτος σε προεκλογική περίοδο, επιχειρεί ο υπουργός Οικονομικών καθ. Γιώργος Ζανιάς που συγκαλεί σύσκεψη με τους διευθυντές των 15 μεγαλυτέρων εφοριών και τελωνείων της χώρας, που αντιπροσωπεύουν το 70% των κρατικών εσόδων. 

Η μεγάλη ανατριχίλα της δραχμής...


Η μεγάλη ανατριχίλα της δραχμής...
Σε δραματικό φαύλο κύκλο θα βύθιζε τη χώρα η έξοδος από το ευρώ. Οι συνέπειες προβάλλουν ασύγκριτα πιο επώδυνες από αυτές που υφίστανται σήμερα η κοινωνία και η οικονομία. Μελέτη της Εθνικής Τράπεζας περιγράφει τον εφιάλτη από την έκρηξη της ανεργίας, την απογείωση του πληθωρισμού, την εκμηδένιση του λαϊκού εισοδήματος
Δραματικές συνέπειες στην οικονομία και στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα επιφέρει μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, με την κοινωνία να προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στους τριτοκοσμικούς δείκτες που είχε ξανά η χώρα πριν από πολλές δεκαετίες.

"Πήρα το μάθημά μου" είπε η Λαγκάρντ – Ζήτησε συγγνώμη από το ΔΝΤ, όχι από την Ελλάδα



Απολογήθηκε στο Δ.Σ. του ΔΝΤ η Λαγκάρντ, ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη του Ταμείου και δεν έκρυψε ότι... πήρε το μάθημα της!


Τις τελευταίες μέρες, η Κριστίν Λαγκάρντ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έγιναν το «μαύρο πρόβατο» όχι μόνο για τους Έλληνες! Οι δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του Ταμείου και η ατυχής της έμπνευση να συγκρίνει την Ελλάδα με τον Νίγηρα έφεραν το Ταμείο στο μάτι του κυκλώνα και σε δύσκολη θέση. 

Βενιζέλος: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ο ‘ζήτουλας’ της Ευρώπης»




Βενιζέλος: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ο ‘ζήτουλας’ της Ευρώπης»
Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να προκύψει χωρίς τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών τόνισε ο ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ομιλία του σε Έλληνες ποντιακής καταγωγής, στην Καλλιθέα, στον δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ», ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει "τσόντα" ούτε της δεξιάς ούτε της δημαγωγίας και του λαϊκισμού» και πως τα στελέχη του Κινήματος δεν είναι κολλημένα στις «καρέκλες».

Λαλιώτης: Δεν κρύβομαι πίσω από τον Τσίπρα!


Λαλιώτης: Δεν κρύβομαι πίσω από τον Τσίπρα!
Επιστολή προς την εφημερίδα «Δημοκρατία» απέστειλε ο πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, με την οποία διαψεύδει δημοσίευμα με τίτλο «Ο Λαλιώτης πίσω από τον Τσίπρα!».

Στην επιστολή του ο κ. Λαλιώτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν

ΕΚΘΕΣΗ EΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ : ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑ 55% ΕΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Με μια πραγματική καταστροφή θα ισοδυναμεί μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που δημοσιοποίησε σε αποκαλυπτική έκθεσή της η Εθνική Τράπεζα. Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης, η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα πυροδοτούσε την άμεση υποτίμηση του νέου

ΟΛΑΝΤ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ


«Οι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο » τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ στον Guardian. 
Σε συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι France 2, ο

κ. Ολάντ τόνισε ότι οι Έλληνες «με τη μείωση της αγοραστικής

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης


Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.