Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Εργασιακή εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο

Μόνον οι δημόσιοι υπάλληλοι φαίνεται ότι θα εξαιρεθούν από τη δυνατότητα υπαγωγής τους στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το εν εξελίξει υπουργικό συμβούλιο...

Βενιζέλος: Στις διαρθρωτικές αλλλαγές «παίζεται» το μέλλον της Ελλάδας

«Η Ελλάδα δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης


«Η Ελλάδα δεν είναι ο παρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. «Είναι μια ισότιμη, ανταγωνιστική χώρα, που έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα σε σχέση με το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, το οποίο όμως μπορούμε να ξεπεράσουμε κάνοντας διαρθρωτικές αλλαγές», συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στις αλλαγές αυτές, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά...

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

Απαραίτητη για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση θεωρεί η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη την αλλαγή του κλίματος, το οποίο χαρακτηρίζει «βαρύ επειδή δεν έχουν ληφθεί ουσιαστικές αποφάσεις πρωταρχικά στην Ευρωζώνη». Η πρώην υπουργός τάσσεται επίσης κατά των απολύσεων στο Δημόσιο...

Δραματικό υπουργικό συμβούλιο, με την Ελλάδα στα όρια…

Ένα από τα δραματικότερα στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας υπουργικά συμβούλια βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το απόγευμα.

Κάτω από την...

Φτώχεια και ανεργία «τρομάζουν» τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας


  
Φτώχεια και ανεργία «τρομάζουν» τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας
Με το φόβο της φτώχειας και της ανεργίας φαίνεται ότι ζουν οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς πάνω από εννέα στους δέκα (ποσοστό 90,9%) πιστεύουν ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους στο επόμενο διάστημα, αλλά και ότι είναι δύσκολο να βρεθεί θέση εργασίας στην περιοχή τους αυτή την περίοδο...

4ήμερες εκδηλώσεις της Κίνησης Γυναικών Παντελεήμονα Κιλκίς

Η Κίνηση Γυναικών Παντελεήμονα διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις από 10 μέχρι 14 του Σεπτέμβρη στο προαύλιο του νηπιαγωγείου του χωριού. Το πρόγραμμα έχει ως εξής...

«Πλάτες» στον Γιωργάκη κάνει ο Κ. Μητσοτάκης


Για παράλυτη και αναξιόπιστη Κυβέρνηση, κάνει λόγο ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε δηλώσεις που έκανε σήμερα από τα Χανιά.

Δηλώνει
ανήσυχος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αλλά και αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. «Είναι ανήσυχος, αυτή τη φορά ανησυχώ περισσότερο από πότε, αλλά δεν είμαι απελπισμένος», τόνισε και συνέχισε «Η Ελλάδα μπορεί να ξαναβρεί το ρυθμό της, μπορεί πολύ γρήγορα να ανακάμψει, πολύ γρηγορότερα από ότι πολλοί πιστεύουν»....

Ο Νίκος Παπανδρέου αμφισβητεί την πολιτική του αδερφού του

«Η λιτότητα δεν φέρνει την άνοιξη, δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομπελίστας στα οικονομικά για να το καταλάβει» επισημαίνει ο Νίκος Παπανδρέου, αδερφός του πρωθυπουργού, σε άρθρο του στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση».
Ο συγγραφέας αναφέρεται στον αδιέξοδο δρόμο της λιτότητας, επισημαίνει ωστόσο ότι η ακολουθούμενη...

Μ.Γιαννάκου:Να πάρει θέση η ΕΕ για τις τουρκικές απειλές


Τις προκλητικές απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου για ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση που προχωρήσει στην έναρξη γεωτρήσεων για την εξεύρεση φυσικού αερίου εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), κατήγγειλε με γραπτή της κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Συμβούλιο η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Μαριέττα Γιαννάκου....

Μαθητές στο ΠΑΣΟΚ στρατολογεί η Αννούλα


Του Βελισσάριου Δραγάτση
Τον εκπαιδευτικό Φρανκεστάιν από τον οποίο θα στρατολογήσει τη νέα γενιά ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ εκπόνησε το υποτιθέμενο «Παιδαγωγικό Ινστιτούτο» με τις εντολές και τις κατευθύνσεις της υπουργού Παιδείας, αυτής της μεγάλης σοσιαλίστριας κ. Άννας Διαμαντοπούλου.
Η πολιτικός που είχε το θράσος να προτείνει ως Επίτροπος στην Ε.Ε. την αντικατάσταση της ελληνικής γλώσσας από την αγγλική, βρίσκεται τώρα σε νέες περιπέτειες, όπως καταγγέλλει...

Μέρκελ: Δεν θα βγει καμία χώρα από την ευρωζώνη


Μέρκελ: Δεν θα βγει καμία χώρα από την ευρωζώνη
Την πεποίθησή της ότι δεν θα βγει καμία χώρα από την ευρωζώνη, εξέφρασε χθες και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας με νόημα ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε επικίνδυνο ντόμινο για το νομισματικό σύστημα.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να βοηθάμε τις αδύναμες χώρες, υπερθεματίζει και ο υπουργος Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η στρατηγική αυτή ενέχει βεβαίως κινδύνους, αλλά δεν υπάρχει κάποια βιώσιμη εναλλακτική λύση σε αυτήν.

Με τον τρόπο αυτό η καγκελάριος δίνει σαφή απάντηση σε όσους επαναφέρουν το θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μεταξύ των οποίων και στελέχη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού.

Λοβέρδος: "Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει"


Λοβέρδος: "Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει"
Αιχμές για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων άφησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «έπρεπε η δουλειά να είχε γίνει τον Αύγουστο και με πληθωρικό τρόπο».
Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ακόμα ότι «η Ελλάδα δεν θα κινδυνέψει όσον αφορά την δανειοδότησή της, δεν θα πτωχεύσει, το παλεύει», σχολίασε ωστόσο ότι «υπάρχουν και τομείς με καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες στόχος είναι να εξαλειφθούν εκεί που υπάρχουν».

ΝΔ: Χρειάζεται καθαρή εντολή


Την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες υπογράμμισε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, τονίζοντας πως «η αποτυχία της κυβέρνησης είναι ολοκληρωτική» και πως «χρειάζεται καθαρή εντολή».
Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Στρατηγικής και Πολιτικής Ανάλυσης της ΝΔ, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε πως «στο σημερινό αδιέξοδο, η απάντηση δεν μπορεί να είναι ούτε νοθευμένες λύσεις, ούτε θνησιγενή και αναποτελεσματικά σχήματα».
«Η κοινωνία τώρα ξέρει. Οι δημοσκοπήσεις το επιβεβαιώνουν. Μόνος δρόμος σωτηρίας είναι μια άλλη πολιτική, χωρίς καθυστέρηση. Χρειάζεται καθαρή εντολή. Το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα για τη Νέα Μεταπολίτευση θα γίνει πραγματικότητα με τη συμβολή των ενεργών πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χιλιάδες Αγανακτισμένοι στο κέντρο της Μαδρίτης


Χιλιάδες Αγανακτισμένοι στο κέντρο της Μαδρίτης
Χιλιάδες πολίτες και συνδικαλιστές αναμένεται να λάβουν μέρος στην πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης σήμερα το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν για τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση με στόχο τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους της Ισπανίας, τονίζοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο τις κοινωνικές δαπάνες, ενώ κυβερνήσεις σε όλη την ΕΕ εφαρμόζουν σκληρά πακέτα λιτότητας με στόχο να καθησυχαστούν οι αγορές για την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Απογοητευμένοι οι έφηβοι βουλευτές...

Τα παρασκήνια της 16ης Συνόδου, μέσα από τα μάτια των μαθητών. H αδιαφορία του πρωθυπουργού, η καθυστέρηση προσέλευσης της υπ. Παιδείας και η έλλειψη ενδιαφέροντος του Α. Τσίπρα (Vid)

Τα παραλειπόμενα της 16ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων εκμυστηρεύτηκαν στην εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος" οι μαθητές της Β' Λυκείου που κάθισαν στα έδρανα της Βουλής το μεσημέρι της Δευτέρας.

Λέσχη Bilderberg: Δολοφονίες πολιτικών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος


Σοκάρει η εξομολόγηση ενός Ελβετού τραπεζίτη στο wearehange.org, για τις δολοφονίες με εντολή της Λέσχης Bilderberg, οι οποίες πληρώνονται μέσω ελβετικών τραπεζών. Ο τραπεζίτης υποστηρίζει ότι η Λέσχη διαθέτει τεράστια ποσά που σκοπό έχουν να διαλύουν κράτη να σκοτώνουν ηγέτες! Η Ευρώπη βρίσκεται κάτω υπό τον έλεγχό της Μετά την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία στο στόχαστρο θα βρεθεί και η Ελβετία το μόνο αυτόνομο κράτος που δεν μπορούν να ελέγξουν! Διαλύουν την ευρωπαϊκή Βιομηχανία και την στέλνουν στην Κίνα. Η Ευρώπη έχει τελείωσει για αυτούς! Είναι μόνο μερικές από τις αποκαλύψεις του!

Προβλήματα για τους ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής

Οι πρόεδροι των Συνεταιρισμών Ολύνθου-Καλυβών-Σημάντρων-Αγίου Μάμαντος-Τενέδου- Ν.Φώκαιας και ο Αγροτικός Σύλλογος Ορμύλιας μετά από αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις και επαφές με διαφόρους φορείς, εν όψει της συγκομιδής της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής 2011επισημαίνουμε τα εξής...

Μπακογιάννη: "Αναπόφευκτες οι εκλογές"


Μπακογιάννη: "Αναπόφευκτες οι εκλογές"
Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε: «Εγώ πιστεύω ότι δεν θα αποφύγουμε τις εκλογές, με το κόστος το οποίο θα υπάρχει» και εκτίμησε ότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, τονίζοντας πως το κόμμα της θα είναι καταλύτης στις εξελίξεις.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Το μήνυμα της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, να εκπέμψει το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση, όπως άφησε να φανεί στην συζήτηση που είχε την Τρίτη με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών, υπενθυμίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το 80% αυτών έχουν ήδη ψηφισθεί και ...

ΓΚΕΡΧΑΡΝΤ ΣΡΕΝΤΕΡ «Είναι λάθος να κατηγορούν την Ελλάδα»


Λάθος χαρακτήρισε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ τις κατηγορίες της Γερμανίδας καγκελάριου Αγκελα Μέρκελ, προς την Ελλάδα.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ότι η απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν δίκαιη, αντικρούοντας τις κριτικές των συντηρητικών για βεβιασμένη κίνηση.
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ότι η απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν δίκαιη, αντικρούοντας τις κριτικές των συντηρητικών για βεβιασμένη κίνηση.

Σε συνέντευξή του στις εφημερίδες Financial Times και Le Monde πρώην καγκελάριος της Γερμανίας ζητά από τους ηγέτες της Ευρώπης να δώσουν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της.

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη Το ιδεατό ΠΑ.ΣΟ.Κ


  Η αρχική σύλληψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως τουλάχιστον την συνέλαβαν ελάχιστοι δεν πήρε σάρκα και οστά. Έπαθε έκτρωση στην κυοφορία του. Συνέβη την δεκαετία του 70’. Το υπαρκτό ΠΑ.ΣΟ.Κ. διένυσε μια τροχιά σταδιακής εκφυλιστικής μετάλλαξης που έφθασε στην Τερατογονία, στο ΚΚΚΑΣΟΡ*.
Ως εξώφυλλο στο βιβλίου μου (Αύγουστος 2009) που αναφέρεται

σε αυτήν την τερατογέννεση επέλεξα ένα κλασικό Αγγείο που βρίσκεται στο Μουσείο του Μονάχου και εικονίζει ένα τέρας της Ελληνικής Μυθολογίας. Τελικά η ιστορία άρχισε και τελείωσε στο Μόναχο, στην...

Δύο νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Αριδαίας




1-9 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές

Σας ενημερώνουμε ότι για το διδακτικό έτος 2011 - 2012 στο ΙΕΚ Αριδαίας θα λειτουργήσουν δύο νέες ειδικότητες στο Α΄εξάμηνο:..

Αναβίωση του πανηγυριού στην πλατεία Αρχαγγέλου



Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχών Αρχαγγέλου και το τοπικό συμβουλιο του Δ.Δ Αρχαγγέλου σας προσκαλούν στην Αναβίωση του πανηγυριού στην πλατεία του χωριού την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011 .'Ωρα έναρξης 8:00 μ.μ. Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος...

Περίπου 60 μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου μετέχουν στην 76η ΔΕΘ


  
Περίπου 60 μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου μετέχουν στην 76η ΔΕΘ
Μεγάλο χώρο, χιλίων τετραγωνικών μέτρων, καταλαμβάνουν φέτος τα σταντ με τα εκθέματα των περίπου 60 μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), στην 76η Διεθνή Έκθεση (ΔΕΘ), η οποία θα λειτουργήσει από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Η συγκεκριμένη συμμετοχή είναι η μεγαλύτερη που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου. Το ΒΕΘ, εξάλλου, γνωρίζοντας την αδυναμία αρκετών επιχειρήσεων να χρηματοδοτήσουν τη...