Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Σαν σήμερα έσβησε η φωνή του "Αρχαγγέλου" Νίκου Ξυλούρη


33

Ήταν 8 Φλεβάρη του 1980, όταν έφυγε από τον κόσμο αυτό ο Αρχάγγελος της Κρήτης, ο Νίκος Ξυλούρης. Ο άνθρωπος που με την φωνή του, τραγούδησε τα όνειρα, την ελπίδα, την ελευθερία, την δύναμη της Ρωμιοσύνης. Ο άνθρωπος που έδωσε χρώμα και εικόνες σε όλα όσα ήθελε να πει και φωνάξει ολόκληρος ο

«Νανοκελύφη» εξοντώνουν τον καρκίνο


Μια μικροσκοπική κάψουλα την οποία εφηύραν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες (UCLA) εκτιμάται ότι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις θεραπείες για τον καρκίνο.

Προστασία των υγιών κυττάρων

Αναζητώντας μια πιο στοχευμένη και λιγότερο επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης των καρκινικών όγκων οι ερευνητές με επικεφαλής ειδικούς από τη Σχολή Μηχανικής και Εφαρμοσμένων

Τι ειπώθηκε στην πράσινη "γιάφκα"



Τι ειπώθηκε στην πράσινη γιάφκα


Πάνω από 20 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους ο Φίλιππος Σαχινίδης και η Θεοδώρα Τζάκρη, συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, κάνοντας μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Στην πράσινη «γιάφκα» ειπώθηκαν πολλά.
«Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε συναινετικό κλίμα, όχι σε κλίμα έντασης ή αμφισβήτησης του προέδρου, Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι απόψεις μας δεν ήταν επιθετικές εναντίον της

Πυρκαγιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Θεσσαλονίκη

 
 
Αναστάτωση προκλήθηκε στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε διώροφο τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε εξήντα τρεις μαθητές.
Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία η φωτιά εκδηλώθηκε στη μηχανή, πιθανόν λόγω βραχυκυκλώματος, την ώρα που το λεωφορείο, με τους μαθητές από το Μουσικό Λύκειο Κατερίνης, κινούνταν με

«Κανείς δεν δικαιούται να σιωπήσει» Παρέμβαση τεσσάρων για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ΄ Κ.Μαμέλης,Χ. Τσιόκας,Ε.Τζιόλας,Γρ,Ζαρωτιάδης



Έκκληση στο ΠΑΣΟΚ «να κινηθεί, και πάλι, αποφασιστικά και συντονισμένα  στις ράγες των προοδευτικών πολιτικών που ηγετικά εξοστράκισε» απευθύνουν ενόψει του συνεδρίου, τέσσερα στελέχη του κόμματος.
Το κείμενο παρέμβαση:

Χρήστος Παπαστεργίου ; Προτάσεις επί των κειμένων για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ





1. Να περιοριστούν οι αριστίνδην,στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
2. Προκριματικές εκλογές βουλευτών,στην πράξη,δεν πρόκειται να γίνουν. Θα είναι η χειρότερη εσωστρέφεια,στην πιο ακατάλληλη ωρα. Να έχει ουσιαστικό λόγο η νομ.επιτροπή-νομ.συνέλευση για το ψηφοδέλτιο,ακόμη κ για τους εν ενεργεία βουλευτές(φαινόμενα Παραστατίδη,θα τα είχαμε αποφύγει).Με ευθύνη των περιφ.επιτροπών και καθοριστικό λόγο των βουλευτών,να δημιουργηθούν γραφεία κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης  ανα νομο-περιφέρεια,στεγασμένα εντός των γραφείων του κόμματος. Ετσι,θα έχουμε ενιαία

Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής Evima

 
Με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής Evima
 
Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Evima Group (πρώην Πρώτη Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία) και τη θέση της σε ασφαλιστική εκκαθάριση αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η εταιρεία – με δραστηριότητα στην Ελλάδα, κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης από χερσαία

Αποκάλυψη –σοκ για απάτη μαμούθ από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποκάλυψε απάτη- μαμούθ σύμφωνα με την οποία 37.000 αγρότες εισέπραξαν ποσά 224 εκ ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ δίχως να μπορούν να δικαιολογήσουν από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.
Το υπουργείο ανακάλυψε πως 6 στα 10 ευρώ της επιστροφής ΦΠΑ δόθηκαν αδικαιολόγητα με τη χρήση πλαστών κι εικονικών

Βανδαλισμοί σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί η δήμαρχος Βέροιας


Υλικές ζημιές σε σταθμευμένο όχημα, το οποίο χρησιμοποιεί η δήμαρχος της Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη, για την κάλυψη
των υπηρεσιακών αναγκών, προκάλεσαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι δράστες έσπασαν τα τζάμια και έριξαν μπογιά στο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του δήμου Βέροιας. Για το λόγο αυτό η διοίκηση θα καταθέσει

Ελληνας γιατρός εντόπισε το κλειδί της ανορεξίας


Ελληνας γιατρός εντόπισε το κλειδί της ανορεξίας
Στην καρδιά βρίσκεται το «κλειδί» της ανορεξίας, σύμφωνα με Ελληνα γιατρό. Ο καθηγητής του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου «Royal Holloway» Μάνος Τσακίρης και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι οι καρδιακοί παλμοί μπορούν να αποκαλύψουν αν κάποιος έχει την τάση να εκδηλώσει διατροφικές διαταραχές, όπως η νευρική ανορεξία. 

Οι φορητές συσκευές θα ξεπεράσουν τους ανθρώπους!


Οι φορητές συσκευές θα ξεπεράσουν τους ανθρώπους!
Μέχρι το τέλος του 2013, ο αριθμός των φορητών συσκευών στον πλανήτη μας θα έχει ξεπεράσει τον αριθμό των ανθρώπων, σύμφωνα με αναφορά της Cisco. Η έρευνα (Visual Networking Index Global Mobile Data Traffic Forecast Update), αποτελεί τμήμα του Cisco VNI Forecast, μία πρωτοβουλία με στόχο την αξιολόγηση της έκτασης και επιρροής των εφαρμογών οπτικής δικτύωσης σε διεθνή δίκτυα. Σε αυτήν παρουσιάζονται προβλέψεις σχετικά με το χώρο των φορητών συσκευών, καθώς και δημοφιλείς τάσεις.

Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο με εντολή Τρόικας


Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο με εντολή Τρόικας
Μέχρι τον Μάρτιο σύμφωνα με την μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας θα πρέπει να έχουν τεθεί εκτός δημοσίου 25.000 εργαζόμενοι. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει πως ο αριθμός αυτός είναι εφικτός να προκύψει μέσω της διαθεσιμότητας.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο η συγγραφέας Νίκη Μαραγκού


Σκοτώθηκε σε τροχαίο η συγγραφέας Νίκη Μαραγκού
Η συγγραφέας και ζωγράφος Νίκη Μαραγκού σκοτώθηκε την Πέμπτη το πρωί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στην Αίγυπτο.
Το συμβάν επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για το τραγικό συμβάν.

ΠΑΣΟΚ: Σωρεία παραδοξοτήτων κατά τις κρίσεις στην Πυροσβεστική


ΠΑΣΟΚ - γραφεία - αρχείο #1
Για «σωρεία διαδικαστικών παραδοξοτήτων» κατά τις φετινές τακτικές κρίσεις των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ , καλώντας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης «να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις».
Όπως καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ «αξιωματικοί χωρίς επιτελική εμπειρία, τοποθετούνται σε κομβικές θέσεις του Αρχηγείου του Σώματος», ενώ κατά τη διαδικασία «δεν λήφθηκε υπόψη το στοιχείο της αποφοίτησης από τη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας».

Χουριέτ: Ούτε ο Ερντογάν δεν θα έλεγε, όσα είπε ο Θεοδωρίδης!«Δώρο» στους Τούρκους η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα Ίμια είναι τουρκικά


Θέμα σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά media της γειτονικής χώρας έχει γίνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης ο οποίος προ ημερών αποκάλεσε τα Ιμια «Καρντάκ», προκαλώντας πονοκέφαλο στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρίζοντας ένα ανέλπιστο δώρο στην Άγκυρα που ήδη η τουρκική προπαγάνδα αξιοποιεί...

«Το Ελληνικό Δράμα» της Γιάννας Αγγελοπούλου!


Η Γιάννα Αγγελοπούλου γράφει βιβλίο για «τη ζωή, τον έρωτα και την ολυμπιακή προσπάθεια μιας γυναίκας να φέρει δόξα στην πατρίδα της». Αυτή είναι η περιγραφή του περιεχομένου του βιβλίου με τον τίτλο «My Greek Drama», το οποίο θα πωλείται από τον ερχόμενο Μάιο από το Amazon.

Οι καραμανλικοί πέρασαν στην αντεπίθεση


Οι καραμανλικοί πέρασαν στην αντεπίθεση
Ενα non paper που κυκλοφορεί από την Τετάρτη το βράδυ και προέρχεται από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή προκαλεί σοβαρό ρήγμα στην εικόνα που εμφανίζουν η Νέα Δημοκρατία και η τρικομματική κυβέρνηση της οποίας ηγείται.

Αναθεώρηση των «λανθασμένων» επιλογών ΔΝΤ, ζητά ο Κουβέλης


Η ανάπτυξη, οι μεταρρυθμίσεις και το πολιτικό σύστημα θα βρίσκονται στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αύριο Σάββατο, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

Ο κ. Κουβέλης θα εξηγήσει το ρόλο της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση συνεργασίας, θα θέσει το πλαίσιο στο οποίο θα συμφωνήσει με τους κυβερνητικούς του εταίρους στο νόμο για την Ιθαγένεια, ενώ θα καταδικάσει τα φαινόμενα τρομοκρατίας.

Γ. Μηλιός: Η χώρα χρειάζεται δημόσιες επενδύσεις


Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου υποστήριξε πως οι αποκρατικοποιήσεις δεν θα φέρουν ανάπτυξη στη χώρα και αυτό έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ε.Ε. που έχει κάνει πάρα πολλές αποκρατικοποιήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Παραιτήθηκε ο Τζήμερος από τη Δημιουργία ξανά


Παραιτήθηκε ο Τζήμερος από τη Δημιουργία ξανά
Παραιτήθηκε ο Θάνος Τζήμερος από τη θέση του Προέδρου του κόμματος «Δημιουργία ξανά»
Ο ίδιος ανακοίνωσε την παραίτησή του, στον λογαριασμό του στο facebook.

"Κοινοποιώ στους φίλους μου την επιστολή που έστειλα στο Πολιτικό Συμβούλιο.

ΕΛ.ΑΣ: Φυσιολογικά τα τραύματα των 4 συλληφθέντων


ΕΛ.ΑΣ: Φυσιολογικά τα τραύματα των 4 συλληφθέντων
Ως φυσιολογικά αξιολογήθηκαν τα τραύματα των τεσσάρων συλληφθέντων μετά τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργήθηκε ένορκη προτακαρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Συμφώνησαν οι ηγέτες των "27". Νέα διακοπή της Συνόδου


Συμφώνησαν οι ηγέτες των "27". Νέα διακοπή της Συνόδου
Οι ηγέτες των «27» συμφώνησαν για ανώτατο όριο τα 960 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της ΕΕ για τα επόμενα επτά χρόνια. Όπως μεταδίδει το Reuters, άνοιξε ο δρόμος για δαπάνες 960 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό για το 2014-2020, κατά περίπου 12 δισ. ευρώ μικρότερος από την προηγούμενη πρόταση προϋπολογισμού.

Πέρασε μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ


Επανακάμπτει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά από ένα διάστημα που είχε το προβάδισμα η ΝΔ, περνάει ξανά μπροστά και προηγείται με μισή μονάδα. Διψήφιο ποσοστό συγκεντρώνει σε μία ακόμη μέτρηση η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι πέμπτο κόμμα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Σκάι και της Public Issue, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29%, η ΝΔ 28,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 6% και το ΚΚΕ 5,5%.