Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο επέλεξε με ομόφωνη απόφαση το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπου Αθανασίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «η

Στο Άγιο Όρος ο Αλέξης Τσίπρας

«Λένε ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να είμαστε αδικημένοι». Με τα λόγια αυτά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως αναφέρθηκε στην διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στον Άθω ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας. Στην σύντομη ομιλία του στο κτήριο της Ιεράς

Tου Δημήτρη Τσοβόλα : Η κρίση των θεσμών και η δημοκρατική διέξοδος

Είναι καιρός που στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, εμφανίζονται φαινόμενα «κόπωσης» της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Χαρακτηριστικά της κόπωσης αυτής είναι τα κενά έδρανα του κοινοβουλίου, η παντοδυναμία της εκτελεστικής εξουσίας έναντι των δύο άλλων εξουσιών, η πολιτική συναλλαγή και διαπλοκή πολιτικών κομμάτων με οικονομικά συμφέροντα, η ενίσχυση υπηρεσιών που κινούνται στο χώρο συλλογής πληροφοριών, η

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΜΕΛΗΣ : ΘΑΛΑΣΣΑ


Σε τούτη την έντυπη γωνιά των 300 λέξεων που οκτώ χρόνια τώρα εξελίσσεται το παίγνιο των νοημάτων,των συναισθημάτων και των αφαιρέσεων,τις μέρες παρα θιν αλός,  είναι πρέπον να ταξιδεύουμε.
Θάλασσα,πλατιά,γαλανή,αχόρταγη,με κρυφές φωνές,με μηνύματα,με τα πλεούμενα και τες ρυτίδες των κυμάτων. Θάλασσα, μια μαργιόλα ξελογιάστρα, ίδιο μεθυστικό κρασί. Θάλασσα, σκούνα, τράτα, ιπτάμενος Ολλανδός, τσαπαρί, καθετή, μαμούνι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης διέγραψε με SMS στέλεχος του Ποταμιού!

Την διαγραφή ενός από τα στελέχη του, του υποψήφιου ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου Πατέστου, του ανακοίνωσε μέσω sms ο ιδρυτής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στο facebook, ο κ. Πατέστος, έλαβε από το Σταύρο Θεοδωράκη, μήνυμα στο οποίο ανέφερε: “Για κάποιους λόγους που δεν αντιλαμβάνομαι πυροβολείς

Ξένα funds καλοβλέπουν την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα -Επενδύουν στην απώλεια του «κοινωνικού κράτους»

Ένας από τους κλάδους που υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά την πενταετία 2008-2013 ήταν αυτός της ιδιωτικής ασφάλισης, καθώς είδε σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας, και δραστικό περιορισμό των κύκλων εργασιών του. Φαίνεται, όμως, πως κάτι αλλάζει.
Σύμφωνα με το vima.gr, o κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης την

Εμπάργκο στα τρόφιμα-απειλεί για τις πτήσεις η Μόσχα

Σκληραίνει στην στάση της η Μόσχα κουνώντας το χαρτί των αντιμέτρων στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για την κρίση στην Ουκρανία με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Μια ημέρα μετά το διάταγμα Πούτιν για απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών

ΟΑΕΔ: Τους 820.156 φτάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι για τον Ιούνιο

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας για τον Ιούνιο ανήλθε σε 820.156 άτομα.
Από αυτά 442.644 (53,97%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 377.512 (46,03%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο

Οδυσσέας Kωνσταντινόπουλος: Όσοι έκαναν λάθη να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν ως υπεύθυνους για το αλλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ το πρώην οικονομικό επιτελείο και προσωπικά τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, κάλεσε όλους όσοι έκαναν την

Τι θα αλλάξει στον ΕΝΦΙΑ

Τα πανταχόθεν προειδοποιητικά και σε κάποιες περιπτώσεις «απειλητικά» μηνύματα που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών για τα παράλογα του ΕΝΦΙΑ αναγκάζουν την κυβέρνηση να αλλάξει γραμμή πλεύσης προχωρώντας άμεσα σε διορθώσεις, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα. Οι κραυγαλέες αδικίες προκάλεσαν την προσωπική παρέμβαση του

Στο Άγιο Όρος ο Τσίπρας

Με μία πρωτοβουλία που προκαλεί αίσθηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη του επίσκεψη στο Άγιο Όρος, στο οποίο και θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο.
Ο κ. Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τη διοίκηση του

Βενιζέλος: Αναβάλλεται η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ για ένα μήνα

Την αναβολή κατά ένα μήνα της καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία έληγε στις 29 Αυγούστου οποότε

Συναγερμός στο υπουργείο εξωτερικών για τον Πούτιν

Σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Παναγιώτη Μίχαλο, με συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 7 Αυγούστου, με στόχο να αξιολογηθούν οι νεότερες εξελίξεις αναφορικά με τις επιπτώσεις

Μιχάλης Καρχιμάκης : Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΣΗ!!!!!!!!!

Oταν πρόκειται,να εξυπηρετηθούν συμφέροντα,τότε το Γενικό λογιστήριο του κράτους,υπό το κράτος δήθεν της πίεσης του χρόνου,για να υπάρξουν χαριστικές,νομοθετικές ρυθμίσεις,δεν προλαβαίνει,όπως από τον νόμο προβλέπεται, να αποτιμήσει το κόστος των ευνοικών χαριστικών πράξεων.
Οχι για κανένα άλλο λόγο,όπως απεδείχθει στην πράξη,αλλά για να μην