Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Γ. Φραγγίδης: «Ζωτική η ανάγκη ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στήριξης και επανεκκίνησης του Τουρισμού»

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό τουρισμού (ΑΠ: 635/26-4-2020) κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής κ. Γεώργιος Φραγγίδης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και επανεκκίνησης του Τουρισμού. 

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πρωτομαγιά

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020.

Γεννηματά: Από εθνικούς πόρους το 40% των μισθών και όχι απολύσεις για 6 μήνες

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο είχε τη Δευτέρα η Φώφη Γεννηματά, ενημερώνοντάς τον αναλυτικά για τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να μην πληγούν περαιτέρω οι εργαζόμενοι μόλις αρθούν τα μέτρα της πανδημίας του κορονοϊού.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να λάβουν τα 400 ευρώ όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι

Για αποκλεισμό της μεγάλης μερίδας των μακροχρόνια ανέργων από την έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ, κάνουν λόγο 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.

Αλέξης Τσίπρας: Να μην ανοίξουν τα σχολεία με εξαίρεση την Γ’ Λυκείου

Αλλο η επανεκκίνηση της οικονομίας και άλλο η λειτουργία των σχολείων λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας σοβαρότατες επιφυλάξεις ως προς την δρομολογούμενη από την κυβέρνηση, προοπτική της επιστροφής των μαθητών στις τάξεις.

Ακατάλληλο το νερό στον Ασκό του δήμου Λαγκαδά

Ακατάλληλο για πόση, μαγείρεμα και παρασκευή τροφίμων, μέχρι νεωτέρας, είναι το νερό στο χωριό Ασκός, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά.Μετά από δειγματοληψίες νερού σε όλους τους οικισμούς παρατηρήθηκε στον

Πέντε αλλαγές στους αγώνες προτείνει η FIFA

Με μία καινοφανή τροποποίηση, αναμένεται να επιστρέψει η ποδοσφαιρική δράση στα γήπεδα του πλανήτη.Σταδιακά και εντός του επόμενου μήνα, αναμένεται η επανέναρξη των πρωταθλημάτων, με κυρίαρχα ζητούμενα, την ασφάλεια των

Κορονοϊός: 136 νεκροί, 17 νέα κρούσματα - 2.534 συνολικά στη χώρα μας



Σε 136 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού, καθώς δύο ασθενείς εξέπνευσαν το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Δευτέρας.

Σπίρτζης: Ποιοι έλεγχοι έγιναν στην κλινική «Ταξιάρχαι» και πότε

Ερωτήματα με αφορμή την ύπαρξη δεκάδων κρουσμάτων στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, καταθέτει επισήμως ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Πρόεδρος ΟΛΜΕ : Η Κεραμέως μας επιστρέφει στον 18ο αιώνα

Για το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων
«Είναι μία απόφαση για την οποία εμείς δεν έχουμε κληθεί να συζητήσουμε, να πούμε τις απόψεις μας. Δεν έχουμε ενημερωθεί καθόλου από την κυρία υπουργό.

Των Κώστα Ανθόπουλου, Γρηγόρη Σαρίδη : Εκπαίδευση - Η κανονικότητα της επόμενης μέρας, πως να λειτουργήσουμε τα σχολεία με ασφάλεια

Η μετάβαση στη νέα εκπαιδευτική κανονικότητα σε τοπικό επίπεδο και ευρύτερα με βάση πάντα τα πορίσματα και το πλαίσιο που θα θέσουν οι ειδικοί επιδημιολόγοι πρέπει να διέπεται από τρεις βασικές συνθήκες, ώστε να είναι:

Βρέχει εκατ. στα ΜΜΕ, ενώ οι πολίτες στεγνώνουν

Σφοδρή αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την απόφαση του Μαξίμου να διαθέσει, μέσω ιδιωτικής εταιρείας, επιπλέον 9 εκατ. ευρώ –πέραν των αρχικών 11 εκατ.– με το πρόσχημα της πανδημίας και τη μορφή διαφημιστικής καμπάνιας σε μέσα με απευθείας αναθέσεις και εκτός Διαύγειας

Το «ταμείο» του Βρούτση και οι επόμενες κινήσεις Τσίπρα

Ο κ. Βρούτσης πιάστηκε να ζημιώνει το Δημόσιο, δίνοντας 85 εκατ. ευρώ σε συνεργάτες του, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα voucher, βάλλοντας κατά του Κ. Μητσοτάκη, την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο κόσμος δεν πρέπει να το «βουλώνει»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εμφάνιση της Πρωτοψάλτη στους δρόμους του δήμου της Αθήνας.

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης το διάγγελμα Μητσοτάκη

Εν αναμονή του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανακοίνωση της σταδιακής άρσης των μέτρων, που έχουν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σκληρή κριτική από τη ΔΑΚΕ στην Κεραμέως

Σκληρή κριτική για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία ασκεί στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η προσκείμενη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παράταξη των εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζοντας την πολιτική ηγεσία «κατώτερη των περιστάσεων».

Σοκ στην οικονομία των ΗΠΑ: 26 εκατ. Αμερικανοί έχουν μείνει άνεργοι

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο σοκ που έχει υποστεί ποτέ η οικονομία μας, νομίζω. Θα δούμε ένα ποσοστό ανεργίας που θα πλησιάσει ύψη που είχαμε να δούμε από τη Μεγάλη Ύφεση».

Ζέρβας για το άνοιγμα της Νέας Παραλίας: Όλα αυτά που κερδίσαμε μαζί, δεν πρέπει να τα χάσουμε

Στο άνοιγμα της Νέας Παραλίας και στην άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στο παραλιακό μέτωπο της πόλης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εν αναμονή πιθανών ανακοινώσεων επί του θέματος, το απόγευμα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Πέτσας: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις μετά τις 4 Μαΐου - Τι είπε για το άνοιγμα των εκκλησιών

Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα που εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κορωνοϊός: Δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Κίνα; Eκλεισαν γυμναστήρια και πισίνες στο Πεκίνο, σε καραντίνα πόλη 10 εκατ. κατοίκων

Γυμναστήρια και πισίνες έκλεισαν στο Πεκίνο καθώς εντείνονται οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του φονικού κορωνοϊού στην Κίνα λίγες μέρες αφότου τέθηκε σε καραντίνα μια πόλη 10 εκατ. κατοίκων στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας με τη Ρωσία.

Στην «εντατική» η γεωργική παραγωγή – Αναζητούνται απεγνωσμένα εργάτες

Προβλήματα στη συγκομιδή της φετινής γεωργικής παραγωγής ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της χώρας εξαιτίας της έλλειψης εργατών γης.

Την Τρίτη το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων

Τα αρμόδια υπουργεία θα ανακοινώσουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που θα χαλαρώσουν τα μέτρα στο εμπόριο και τις μεταφορές και πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία.