Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Ν. Ανδρουλάκης;

Μεσα στα επόμενα 24ωρα θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης αν θα ειναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές καθώς εχει απαντησει στον Βαγγέλη Βενιζελο που του πρότεινε να ειναι υποψηφιος πως θέλει πρώτα να σκεφτεί όλες τις εκδοχές και μετά να λαβει την οριστική του απόφαση. Δυο θεματα που απασχολούν έντονα το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που απαντησει θετικά ειναι τι θα γινει

Νέα συγγνώμη του Γκάουκ προς την Ελλάδα

Ως εκπρόσωπος «μιας νέας, αλληλέγγυας Γερμανίας» επισκέφθηκα την Ελλάδα και ζήτησα συγγνώμη για τις θηριωδίες των προγόνων μου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και μίλησε με ιδιαίτερο σεβασμό για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
«Τώρα κάποιοι Έλληνες φαντάζονται την αλληλεγγύη διαφορετικά

Βενιζέλος: «Βιώσιμο το ελληνικό χρέος»

Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, είναι λάθος να αντιμετωπίζεται απλώς ως ποσοστό του ΑΕΠ και να θεωρείται ότι από αυτό και μόνο εξαρτάται η βιωσιμότητά του επισήμανε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι είναι έγκλημα σε βάρος του τόπου να λέγεται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Πιερρακάκης: «Στόχος της Ελιάς πρέπει να είναι η εκλογή τριών ευρωβουλευτών»

Για την Ελιά, τις έριδες στο ΠΑΣΟΚ που εκφράστηκαν και με την αποχή των λεγόμενων «παπανδρεϊκών» από το ευρωψηφοδέλτιο καθώς και για τους στόχους που θέτει το συγκεκριμένο πολιτικό σχήμα της Κεντροαριστεράς στις επικείμενες εκλογές, μίλησε τη Δευτέρα στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εκ των ηγετικών στελεχών της κίνησης.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Παύλος Τονικίδης : Επίσκεψη στα Δημοτικά Σφαγεία Κιλκίς



Επίσκεψη στα Δημοτικά Σφαγεία Κιλκίς πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Μαρτίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, συνοδευόμενος απο τους υποψήφιους δημoτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Κιλκίς – Δήμος ΑΞΙΩΝ», Ευθύμη Παπαδόπουλο και Νίκο Στανημερόπουλο.
Την αντιπροσωπεία του συνδυασμού υποδέχτηκε ο πρόεδρος της επιχείρησης

Στήριξη ΠαΣοΚ στην υποψηφιότητα Παυλίδου για Κεντρική Μακεδονία

Κλειστή σύσκεψη κομματικών στελεχών υπό την προεδρία του Ευ. Βενιζέλου                                

Ομόθυμη στήριξη παρέχει το ΠαΣοΚ στην υποψηφιότητα της Νιόβης Παυλίδου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η στήριξη αυτή εκφράστηκε στη διάρκεια κλειστής σύσκεψης κομματικών στελεχών, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πόσα θα εισπράξουν οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος

Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαδικασία καταβολής του οικογενειακού επιδόματος, ανοίγει ο δρόμος για την προκαταβολή μέρους του ποσού που δικαιούνται οι γονείς με παιδιά.
Η καταβολή αναμένεται να γίνει στις 20 Απριλίου, ενώ, όπως αναφέρεται στην απόφαση, δικαιούχοι της προκαταβολής θα είναι όλοι όσοι εισέπραξαν το επίδομα τέκνων και πέρυσι. Στη συνέχεια, βέβαια, θα υπάρξει επανέλεγχος και, όσοι διαπιστωθεί ότι δεν

«Κούρεμα» στους μισθούς των ιταλών μάνατζερ

Αποφασισμένος να μειώσει τους μισθούς των επικεφαλής των ιταλικών επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχει κατά μεγάλο -ή ακόμη και το πλειοψηφικό- μέρος του μετοχικού τους κεφαλαίου το ιταλικό δημόσιο φέρεται ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας. Σε μια σειρά μέτρων που έχει ανακοινώσει έως τώρα η νέα ιταλική κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει την μείωση μέχρι και 12% των ετήσιων απολαβών των αποκαλούμενων «σούπερ μάνατζερ» του

Βενιζέλος: Γράφουμε ένα κεφάλαιο της εθνικής μας ιστορίας

Η φετινή επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας μας βρίσκει - μετά από τέσσερα πολύ σκληρά χρόνια - στην ευθεία προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
 Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζει «εθνικό στόχο» την ανάκτηση της

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 42 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΩΣ 65%

Ενισχύσεις μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μπορούν να αναζητήσουν γεωργοί και μη, για 42 διαφορετικές ειδικότητες με αντικείμενο τη μεταποίηση αγροτικών και  κτηνοτροφικών προϊόντων.
Από τη σύσταση μονάδων αλλαντικών, μεταποίησης σαλιγκαριών και ξηρών καρπών, μέχρι τη δημιουργία τυποποιητηρίων ελαιολάδου, κονσερβοποιείων φρούτων και λαχανικών και μονάδων μεταποίησης αρωματικών φυτών, προβλέπονται

Ο Μόσχος Κορασίδης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο Κιλκίς

Σας κάνουμε γνωστό ότι, στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μόσχος Κορασίδης.

Κεγκέρολγου: «38 χρονών να παίρνει επίδομα παιδιού;»

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews για την αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου, που έως το 2013 έπαιρνε επίδομα ανήλικων τέκνων για τις κόρες της, Ζωή και Βασιλική-Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.
«Δεν διάβασα παρά μόνο τη Real για την αποκάλυψη που κάνει με

Γιώργος Αναστασιάδης : Η ανάγκη για ''επανεκκίνηση'' της πολιτικής

Πάνε σχεδόν έξι χρόνια τώρα που η χώρα μας περνάει μία από τις δυσκολότερες καμπές της σύγχρονης ιστορίας της μιας και οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις την βρήκαν απροετοίμαστη για να αντιμετωπίσει κυρίως την έλλειψη χρηματοδότησης από τις αγορές με το ξεκίνημα αλλά και κατά την συνέχεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ -Οι σίγουροι, τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Στα αποτελέσματα της ευρωκάλπης επενδύει τα μέγιστα η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού ένα «δυνατό» αποτέλεσμα μπορεί να δικαιώσει την επιχειρηματολογία του κόμματος, δίνοντας το έναυσμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την επομένη διεξαγωγή εθνικών εκλογών, δρομολογώντας έτσι άμεσες πολιτικές εξελίξεις.
Σίγουροι και πιθανοί υποψήφιοι

ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ...

Ενοποιήσεις κλάδων και τη δημιουργία τριών «υπερ»-Ταμείων σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλάζοντας ριζικά τον ασφαλιστικό «χάρτη» της χώρας. Παράλληλα, σύμφωνα με το «Έθνος», επί τάπητος βρίσκεται και η ίδρυση Εθνικού Φορέα Απονομής Σύνταξης.
Βάσει του δημοσιεύματος, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014, με τη δημιουργία τριών ασφαλιστικών ταμείων

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ...

Έξι είναι οι υποψήφιοι που συνεχίζουν στον διαγωνισμό του έργου ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι τρεις προσφυγές των υποψηφίων για τον διαγωνισμό του συγκεκριμένου έργου, με δημοπρατούσα Αρχή τον δήμο Αλεξανδρούπολης.
Ο διαγωνισμός συνεχίζεται με τη συμμετοχή έξι υποψηφίων στο επόμενο στάδιο, τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου. Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

Γιώργος Πεταλωτής : Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάζω συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής του κ. Προβόπουλου,με αναπαραγωγή αποσπάσματος στις ειδήσεις του MEGA , ο οποίος παρεμπιπτόντως ζητάει απο την Κυβέρνηση να του αναθέσει τη συνέχιση του έργου του .
Ίσως και για το λόγο αυτό, η αφήγησή του για το αν η ΤτΕ έκανε όσα έπρεπε για την πρόληψη της κρίσης, συνδέεται με την επιθυμία του αυτή.

Έρχονται φοροελαφρύνσεις για τα ΙΧ – "Aνάσα" για όσους κατέθεσαν πινακίδες

Φοροελαφρύνσεις για εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες με στόχο την τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου και την ανάσχεση κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας.
Τα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

O Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε. Ε.


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και  Πρόεδρος του Συμβουλίου  Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., τη Δευτέρα  24  Μαρτίου. Μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν τρία επιμέρους Συμβούλια, στη διάρκεια των οποίων θα εξετασθούν θέματα Γεωργίας και Αλιείας.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΟΒΗΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ




 Περιοδεία στο Νομό Σερρών πραγματοποιεί, σήμερα (Δευτέρα 24 Μαρτίου), η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου.
Η κα Παυλίδου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Νομό Σερρών προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής και να διατυπώσει τις

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Στηρίζουμε Ρούσσου στις δημοτικές εκλογές"

Υπογράφει η Τοπική Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
"Η Τοπική Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς με βάση τις αρχές του ιδρυτικού Συνεδρίου: «Η καθιέρωση κανόνων δημοκρατίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας με κύριο μέλημα την πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής και του κομματισμού, που πολλές φορές δημιουργήθηκαν και έδειξαν αρνητικό πρόσωπο για

Ο Περικλής Κολότσιος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο Κιλκίς με τον Τζιτζικώστα

Αύριο Δευτέρα 24 Μαρτίου, στις 18.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», Απόστολος Τζιτζικώστας θα παρουσιάσει τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς του συνδυασμού «Αλληλεγγύη – Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία», κ. Περικλή Κολότσιο . Ο κ. Κολότσιος είναι ιατρός και

Δημοσίευμα για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και η απάντησή της

Επίδομα τέκνων που δεν δικαιούταν λάμβανε επί χρόνια η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News.
Το δημοσίευμα επικαλείται έγγραφο του ΕΤΑΠ -ΜΜΕ σύμφωνα με το οποίο διακόπηκε αναδρομικά το Νοέμβριο του 2013 η χορήγηση επιδομάτων στην κυρία Αλεξίου για την κόρη της Ζωή -το οποίο