Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Euro....2012


politiki-geliografia.blogspot.gr

To σεξουαλικό ανέκδοτο με τη δημοσιογράφο και το βοσκό

To σεξουαλικό ανέκδοτο με τη δημοσιογράφο και το βοσκό
Μια Αθηναία δημοσιογράφος αποφασίζει να κάνει μία έρευνα για
τα απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας.
Μία μέρα λοιπόν και ενώ βρίσκεται σε ένα ορεινό δρόμο της Ηπείρου μένει το αυτοκίνητοτης. Κοιτάει γύρω της καιβλέπει έναν βοσκό, του εξηγεί την κατάσταση και του ζητάει να την σπρώξει.Εκείνος την

Απίθανες νεροτσουλήθρες


Απίθανες νεροτσουλήθρες (3)
4 απίθανες νεροτσουλήθρες απ’ όλο τον κόσμο που υπόσχονται ατέλειωτη διασκέδαση!


Τα πιο… Fabulous ζώα στο ζωικό βασίλειο


Τα πιο... Fabulous ζώα στο ζωικό βασίλειο (1)
14 ζώα που γεννήθηκαν για ποζάρισμα στον φακό και για πασαρέλα… Αυτό θα πει Fabulous!




Σαν σήμερα 22 Ιουνίου


 
168 π.Χ..... Μάχη της Πύδνας: Οι ρωμαϊκές δυνάμεις υπό τον Λεύκιο Αιμίλιο Παύλο νικούν και αιχμαλωτίζουν το βασιλιά της Μακεδονίας, Περσέα, δίνοντας τέλος στον Τρίτο Μακεδονικό Πόλεμο.
431.... Αρχίζει τις εργασίες της στην Έφεσο η Γ' Οικουμενική Σύνοδος, στη βασιλική της Θεοτόκου με σκοπό την καταδίκη του Νεστοριανισμού.
1675.... Εγκαινιάζεται από το βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο Β' το αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς, το οποίο σχεδιάστηκε από τον αστρονόμο Κρίστοφερ Ρεν.

Στο έλεος έντονων καιρικών φαινομένων η Κύπρος



Ανεμοστρόβιλος έπληξε το βράδυ της Πέμπτης περιοχές της Λευκωσίας και τον Πύργο Τυλληρίας.

Στη Λευκωσία το φαινόμενο που άρχισε γύρω στις 11:30 και κράτησε μερικά λεπτά, είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος....


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε επίσης ότι μοτοσικλετιστής υπέστη κάταγμα ομωπλάτης, όταν η μοτοσικλέτα του χτύπησε σε σκαλωσιά που είχε παρασύρει ο δυνατός αέρας.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής



Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής...
έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Πανόραμα σε ένα κλικ!Κάμερα Gigapixel βλέπει κέρμα από απόσταση ενός χιλιομέτρου


Σε αυτή την πανοραμική φωτογραφία του Σιάτλ, λεπτομέρειες όπως το κείμενο σε διαφημιστικές πινακίδες διακρίνονται από απόσταση τριών τετραγώνων. Στην ένθετη, η ίδια η κάμερα (Duke University)
Στριμώχνοντας δεκάδες μικροσκοπικές κάμερες πίσω από έναν ευρυγώνιο φακό, Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν μια φωτογραφική μηχανή που προσφέρει ανάλυση ένα Gigapixel -αρκετή για να μπορεί να διακρίνει ένα αντικείμενο διαμέτρου 3,8 εκατοστών από απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Το εντυπωσιακό σύστημα AWARE, το οποίο παρουσιάζεται την Πέμπτη στο περιοδικό Νature, είναι λίγο μικρότερο από πλυντήριο (75x75x50 εκατοστά), ωστόσο οι εφευρέτες ελπίζουν ότι σε διάστημα μιας πενταετίας θα έχει μικρύνει αρκετά ώστε να χρησιμοποιηθεί σε οικιακές φωτογραφικές μηχανές.

O πατέρας του DNA Τζέιμς Γουότσον στηρίζει την ελληνική έρευνα.Απέστειλε σχετική επιστολή στον Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον Μπαράκ Ομπάμα


O Τζέιμς Γουότσον στηρίζει την ελληνική έρευνα
Την επιστολή στήριξης της ελληνικής έρευνας που απέστειλαν πριν από έναν μήνα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είκοσι Νομπελίστες (http://www.tovima.gr/science/article/?aid=459677) θέλησε να προσυπογράψει και ο Τζέιμς Γουότσον, ο επιστήμονας που μαζί με τον Φράνισς Κρικ διαλεύκανε τη δομή της διπλής έλικας του DNA στην αρχή της δεκαετίας του 1950.
Ο 84χρονος θρύλος της μοριακής βιολογίας απέστειλε στις 15 Ιουνίου 2012 στον κ. Ρομπάι την ακόλουθη επιστολή:

Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς


Μόλις μια μέρα μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, μια επείγουσα κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα προκειμένου να αποφευχθεί απώλεια όρασης. 

Το θετικό είναι ότι, σύμφωνα με τη διάγνωση στο Αττικό Νοσοκομείο, το πρόβλημα του κ. Σαμαρά βρίσκεται στο αρχικό στάδιο και ίσως δεν θα εμποδίσει τον πρωθυπουργό να ταξιδέψει με αεροπλάνο και γενικά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Ο αμφιβληστροειδής είναι μια ημιδιαφανής μεμβράνη που καλύπτει το εσωτερικό πίσω μέρος του βολβού του ματιού. Περιέχει τα φωτοευαίσθητα νευρικά κύτταρα τα οποία μετατρέπουν τα οπτικά ερεθίσματα σε ηλεκτρικά σήματα που διαβιβάζονται στον εγκέφαλο.

Αναβάλλεται η ορκωμοσία Ράπανου

Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής η ορκωμοσία των υφυπουργών Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα.



To DNA θυμάται!Γενετική μελέτη «βρίσκεται σε συμφωνία με το θρύλο της βασίλισσας του Σαβά»


Η Βασίλισσα του Σαβά, η Μπιλκίς όπως την ονομάζουν οι Άραβες, σε περσικό πινακα που χρονολογείται γύρω στο 1595 μ.Χ (Πηγή: Wikimedia Commons)
Πριν από 3.000 χρόνια, οι Αιθίοπες αναμείχθηκαν με αιγυπτιακούς, συριακούς ή ισραηλινούς πληθυσμούς, δείχνει νέα γενετική μελέτη, της οποίας τα αποτελέσματα βρίσκονται σε συμφωνία με το βιβλικό θρύλο της βασίλισσας του Σαβά.

Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη και το Κοράνι, πριν από περίπου 3.000 χρόνια η μυθική βασίλισσα κυβέρνησε το βασίλειο του Σαβά, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή ανάμεσα στη σημερινή Αιθιοπία και την Υεμένη.

Δικτυακός τόπος της Google προσπαθεί να σώσει τις γλώσσες που χάνονται.Τράπεζα Πολιτισμού


Η Αμπάμου Ντέτζιο τραγουδά στα κόρο -μια γλώσσα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στα βουνά της βορειοανατολικής Ινδίας και χρησιμοποιείται από 4.000 άτομα (Πηγή: Endangered Languages Project)
Σε συνεργασία με γλωσσολόγους και άλλους ακαδημαϊκούς, η Google λανσάρει μια φιλόδοξη προσπάθεια για τη σωτηρία περίπου 3.000 γλωσσών και διαλέκτων που απειλούνται με εξαφάνιση -από την κόρο της βορειοανατολικής Ινδίας μέχρι τη ναβάχο των Ινδιάνων.

Στο δικτυακό τόπο του Endangered Languages Project, οι χρήστες μπορούν να βρουν ή να καταχωρήσουν πληροφορίες για σπάνιες γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Από τις 7.000 γλώσσες και διαλέκτους που έχουν καταγραφεί ως σήμερα, περίπου οι μισές εκτιμάται ότι θα έχουν χαθεί μέχρι το τέλος του αιώνα.

Η ύπουλη χολή και τι πρέπει να προσέχετε


Στο κείμενο που θα διαβάσετε θα διαπιστώσετε όλες τις λειτουργίες της χολής στον οργανισμό. Θα διαβάσετε επίσης ποια προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν, τι τα προκαλεί και πως αντιμετωπίζωνται. Η χολή θέλει πάντα προσοχή

Η χοληδόχος κύστη είναι ένα όργανο σχήματος αχλαδιού, που βρίσκεται κάτω από την δεξιά πλευρά του ήπατος.
Ο κύριος σκοπός του είναι να συγκεντρώνει το πεπτικό υγρό (χολή) που παράγεται από το ήπαρ. Το υγρό παραμένει και συμπυκνώνετε στην χοληδόχο κύστη και ελευθερώνεται με σύσπαση αυτής μετά το φαγητό βοηθώντας στην πέψη. Η χολή ταξιδεύει μέσω στενών σωληνοειδών καναλιών (χοληδόχος πόρος) μέσα στο λεπτό έντερο, όπου συμμετέχει στην πέψη.

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον πιο διάσημο εξωγήινο


Τρεις δεκαετίες πριν, δεν υπήρχαν smartphones. Δεν υπήρχε Facebook, ούτε καν SMS. Η φιγούρα λοιπόν, που δημιούργησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και έμελλε να καθορίσει όχι μόνο τον τρόπο που φανταζόμαστε τους εξωγήινους, αλλά και ολόκληρη την ποπ κουλτούρα, αναγκάστηκε να καταφύγει σε ένα γήινο σπίτι, με ένα πολύ απλό αίτημα: «E.T. phone home». 

Τελικά οι γυναίκες λένε περισσότερα ψέμματα;



Κι όμως... Εν αντιθέσει με την κοινή πεποίθηση ότι οι γυναίκες λένε πιο πολλά ψεμματάκια, οι άνδρες έχουν αυτή τη συνήθεια. Όπως έδειξε νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων, αυτοί που λένε περισσότερα ψέματα κατά τη διάρκεια ενός έτους είναι οι άντρες, οι οποίοι ψεύδονται 650 φορές το χρόνο, συγκριτικά με τις γυναίκες που λένε ψέματα 537 φορές.Βέβαια, τα δυο φύλα λένε ψέμματα για διαφορετικούς λόγους. 
 
Το πιο κοινό ψέμα των αντρών είναι οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν όταν αργούν ή όταν προσποιούνται ότι θα γυρίσουν στο σπίτι νωρίτερα. Το 20% των αντρών παραδέχτηκε ότι έχει πει ψέματα για την ποσότητα αλκοόλ που έχει καταναλώσει σε μια βραδιά.

Βενιζέλος: Επίκαιρη πολιτική παρότρυνση η μνήμη του Α. Παπανδρέου.Άυριο η 16η επέτειος απο τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ


Βενιζέλος: Επίκαιρη πολιτική παρότρυνση η μνήμη του Α. Παπανδρέου

«Η μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι απλώς μια ιστορική και ηθική υποχρέωση, αλλά μια επίκαιρη πολιτική παρότρυνση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την αυριανή 16η επέτειο από τον θάνατο του ιδρυτή του Κινήματος, Ανδρέα Παπανδρέου.


«Η αυριανή επέτειος του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκει δυστυχώς την Ελλάδα σε μια κατάσταση πολύ διαφορετική από αυτήν που ονειρεύτηκε και θέλησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ.

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη νέα κυβέρνηση


Ανησυχίες εκφράζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης συνεργασίας που ανέλαβε καθήκοντα στην Ελλάδα, εν μέσω εντεινόμενων κοινωνικών εντάσεων και σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.
«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θυμίζει ολοένα πιο έντονα το κόμμα κατά της λιτότητας που ηττήθηκε στις εκλογές, μετά την ανάληψη της εξουσίας», αναφέρει στο σημερινό του δημοσίευμα το Reuters.

Ικανοποίηση ΔΗΜ.ΑΡ. για την ενσωμάτωση των θέσεών της


Ικανοποίηση ΔΗΜ.ΑΡ. για την ενσωμάτωση των θέσεών της

Ικανοποιημένοι είναι στη ΔΗΜ.ΑΡ. καθώς μια σειρά απο θέματα που είχε θέσει ο Φώτης Κουβέλης φαίνεται να έχουν κατα το πλείστον ενσωματωθεί μέσα στο κείμενο όπως το ΟΧΙ στις απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων καθώς και στα όσα αφορούν στην διαφάνεια του πολιτικού συστήματος.

Τουρκία: Χάθηκε επαφή με F-4 κοντά στα σύνορα με τη Συρία


Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έχασε την επαφή με στρατιωτικό αεροσκάφος την ώρα που βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στη Συρία ή σε συριακά χωρικά ύδατα, ενώ σύμφωνα με το CNN Turk και τη Hurriyet τα δύο μέλη πληρώματος βρέθηκαν ζωντανά.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη βάση Ερχάκ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια.

«Αντισταθείτε όπως οι 300 και θα προκριθείτε»! Νίκη της Ελλάδας θέλει ο Μαραντόνα!



Ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα σε δηλώσεις του τόνισε πως αν και η Γερμανία είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί εν τούτοις οι Έλληνες έχουν πολλές ελπίδες για να νικήσουν και να προκριθούν. Ο άσσος της στρογγυλής θεάς παρομοίασε τους 11 διεθνείς μας παίκτες που θα αγωνιστούν απέναντι στη Γερμανία με τους 300 του Λεωνίδα και τόνισε πως αφού η Εθνική Ελλάδος έκανε το θαύμα και κέρδισε τους Ρώσους τότε όλα είναι πιθανά.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στους times of India είπε:  

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΟΡΠΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Τορπίλη εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την κινητοποίηση
του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος. 

Ο 12χρονος της Μάχης του Κιλκίς


Ένα από τα σημαντικά… παραλειπόμενα της Μάχης Κιλκίς – Λαχανά είναι ότι σε αυτή διακρίθηκε για τον ηρωισμό του και πήρε το βαθμό ο νεότερος υπαξιωματικός στην ιστορία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Γεράσιμος Ραυτόπουλος.
Ο ανήλικος που αν και το μπόι του δεν ξεπερνούσε τα 140-150 εκατοστά, εντούτοις διέθετε τόσο θάρρος και τσαγανό που εξέπληξε τους πάντες.
Ο Γεράσιμος Ραυτόπουλος γεννήθηκε το 1900 στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς. Την περίοδο δηλαδή που η Ελλάδα προσπαθούσε να βρει την ταυτότητά της. Προσπαθούσε να ορθοποδήσει οικονομικά, προσπαθούσε να συνέλθει από το ηχηρό χαστούκι του «ατυχούς πολέμου» του 1897 και την ταπεινωτική ήττα από το στρατό του Σουλτάνου.

Επανάσταση στην εκπαίδευση ετοιμάζουν Χάρβαρντ, ΜΙΤ, Στάνφορντ και Πρίνστον



Μια νέα εποχή στην ανώτατη εκπαίδευση ξεκινά τον Σεπτέμβριο με πρωτοπόρα τέσσερα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο: Χάρβαρντ, ΜΙΤ, Στάνφορντ και Πρίνστον ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν τα μαθήματά τους online σε ένα εκατομμύριο φοιτητές προετοιμάζοντας το πανεπιστήμιο του μέλλοντος. 

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης) ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτό το εγχείρημα επενδύοντας 60 εκατομμύρια δολάρια σε μία πλατφόρμα παροχής διαδικτυακών μαθημάτων με την ονομασία edX και τη φιλοδοξία «να επιφέρουν την επανάσταση στην εκπαίδευση σε παγκόσμια κλίμακα».

Γράμμα στους Έλληνες από έναν ιάπωνα δημοσιογράφο


Ήταν ένας από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους που ήρθαν στην Ελλάδα για να κάνουν την έρευνα τους «εδώ στον ομφαλό της γης» όπως έλεγε ένας άλλος ξένος ανταποκριτής. Για μία εβδομάδα ο ιαπωνέζος δημοσιογράφος Κ.Η. περιηγήθηκε στους δρόμους της Αθήνας και ανταποκρίθηκε στο αίτημα να δώσει την δική του ματιά για την Ελλάδα της κρίσης.


Το πρώτο Gay Pride ξεκινά σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.Οργισμένος ο Άνθιμος


Θεσσαλονίκη: Αρχίζει το Gay Pride – Οργισμένος ο Άνθιμος



Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει στην πλατεία Εμπορίου στις 19.00 το απόγευμα, όπου χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την παρέλαση από τις 20.30 ως τις 21.30 το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της πόλης και με συναυλία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος εξέδωσε ανακοίνωση κατά του πρώτου Gay Pride στη Θεσσαλονίκη.

Spiegel: "Αριστερός τραπεζίτης γίνεται υπουργός Οικονομικών"


Spiegel: "Αριστερός τραπεζίτης γίνεται υπουργός Οικονομικών"

Ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από πλευράς γερμανικού τύπου που στο σύνολό του ασχολείται με το προφίλ του Βασίλη Ράπανου.

Στα περισσότερα δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών σελίδων του γερμανικού τύπου υπογραμμίζεται το γεγονός της ανάληψης του υπουργείου Οικονομικών από τον Βασίλη Ράπανο, τον οποίο η Frankfurter Allgemeine Zeitung χαρακτηρίζει «ακομμάτιστο».

Τοπικός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας. Junior Open MTB Kilkis 2012


Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς
διοργανώνουν το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 με ώρα εκκίνησης την 16.00 μ.μ τοπικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ) στις αναδασώσεις του Δήμου Κιλκίς.

Δήλωση "Ανεξάρτητων Ελλήνων" για το νέο κυβερνητικό σχήμα



«Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση. Την απαρτίζουν υπογράψαντες επιστολές και ψηφίσαντες Μνημόνια και επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις, εκχωρώντας την Εθνική Κυριαρχία της χώρας. Συμμετέχουν εκπρόσωποι των τραπεζών που υπηρετούν το σύστημα των τοκογλύφων διεθνών συναδέλφων τους, απομυζώντας ακόμα και το αίμα του ελληνικού λαού. Την πλαισιώνουν οι ένοχοι της απόλυτης δυστυχίας που απλώθηκε σε κάθε ελληνική οικογένεια και που αποφάσισαν (τους προειδοποιούμε, μάταια) να κρυφτούν πίσω από την ασυλία. 

Δήλωση ΚΚΕ για το νέο κυβερνητικό σχήμα


 
"Η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. 

Δήλωση ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κυβερνητικό σχήμα



"Η νέα τρικομματική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο. Τόσο οι επιλογές των προσώπων στα Υπουργεία, όσο και οι διαφαινόμενες προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων, δείχνουν μια κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό, στηριζόμενη κατά κύριο λόγο από τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπεράσπιση και την υλοποίηση των πιο ακραίων και αντιλαϊκών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών.

70-80% πτώση στην τουριστική κίνηση της Πιερίας


Κεντρική Μακεδονία 70-80% πτώση στην τουριστική κίνηση της Πιερίας

Φτηνά πακέτα διαμονής σε ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων, καθώς και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα θα προσφέρουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές της Πιερίας, επαγγελματίες του τουρισμού.

Η συμφωνία «κλείδωσε» μεταξύ 100 και πλέον ξενοδόχων, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν εσωτερικό τουρισμό, που λόγω της κρίσης έχει μειωθεί σε 70% έως και 80%.

Αναβίωση εθίμου του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα στα Γιαννιτσά


Κεντρική Μακεδονία Αναβίωση εθίμου του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα στα Γιαννιτσά

Ο Σύλλογος Κρητών Γιαννιτσών "Νίκος Ξυλούρης" και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. σας προσκαλούν στην αναβίωση εθίμου του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 ώρα 9:00 μμ στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών.

Σε σύγχρονη Ευρωπαική πόλη μετατρέπεται η Βέροια


Κεντρική Μακεδονία Σε σύγχρονη Ευρωπαική πόλη μετατρέπεται η Βέροια

Την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας, Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αριστομένη Λαζαρίδη υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης του έργου «Ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης αστικού τοπίου της Βέροιας» με την εταιρία «Κάστωρ Α.Ε.».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 8.851.402€ εξολοκλήρου χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – ΕΣΠΑ, η σύμβαση του οποίου ύστερα από την εργολαβική έκπτωση 47,1% ανήλθε στα 4,622,795€.

Μόντι: Μία βδομάδα προθεσμία για να σωθεί η Ευρωζώνη


Μόντι: Μία βδομάδα προθεσμία για να σωθεί η Ευρωζώνη

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, προειδοποίησε ότι οι συνέπειες μιας αποτυχίας της Συνόδου Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου μπορεί να είναι «αποκαλυπτικές», μιλώντας για μία «πιθανή δίνη θανάτου», της οποίας τα αποτελέσματα μπορεί να είναι περισσότερο πολιτικά και λιγότερο οικονομικά.

Μιλώντας σε ξένες εφημερίδες πριν από τη μίνι Σύνοδο προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής στη Ρώμη την Παρασκευή -με τη συμμετοχή Μόντι, Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι-, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει περιθώριο μιας εβδομάδας, προκειμένου να σωθεί η Ευρωζώνη.

Stern: Η Καγκελαρία γνώριζε τους κινδύνους της Ελλάδας για το ευρώ


Stern: Η Καγκελαρία γνώριζε τους κινδύνους της Ελλάδας για το ευρώ

Η Καγκελαρία γνώριζε εγκαίρως τους κινδύνους της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Stern, επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα από την Καγκελαρία αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Eurostat ήδη στις αρχές του 1999, σε δύο έγγραφά της, προειδοποιούσε την Επιτροπή για πιθανά παραποιημένα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, αλλά οι προειδοποιήσεις «αποκρούστηκαν».

Στην Αθήνα τη Δευτέρα η τρόικα


H ευρωζώνη επιδιώκει την επίσπευση των διαδικασιών για την επανάληψη της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών. Τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικα.
Οι χώρες της ευρωζώνης προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο χρόνο στην περίπτωση της Ελλάδας. Το κλιμάκιο της τρόικα αναμένεται τη Δευτέρα στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση τη συνέχιση του προγράμματος προσαρμογής.

Δούρου:«Καμία αναφορά στο Eurogroup για επαναδιαπραγμάτευση»



Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου στο χθεσινό της σχόλιο για τη συνεδρίαση του Eurogroup ζήτησε προσοχή στις διατυπώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων. 

«Eπικαιροποίηση, εξέταση, στόχοι, όλα σε ευθεία αναφορά με το δοσμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και λιτότητας. Πουθενά δεν γίνεται λόγος για "επαναδιαπραγμάτευση"» παρατήρησε η κα Δούρου και συμπλήρωσε με νόημα:

Με μαύρα περιβραχιόνια η Εθνική


Η ΕΠΟ πήρε το... OK από την ΟΥΕΦΑ και στην σημερινή αναμέτρηση με την Γερμανία οι διεθνείς θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του Αλκέτα Παναγούλια.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του μεγάλου Αλκέτα Παναγούλια, στην Εθνική έκαναν ενέργειες προκειμένου να παίξουν στον προημιτελικό με την Γερμανία με μαύρα περιβραχιόνια, θέλοντας έτσι να τιμήσουν τη μνήμη του προπονητή που οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τηλεφώνημα Διαμαντοπούλου στο ΠΑΣΟΚ: "Εγώ αποχωρώ"



Ο αναβρασμός μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν λέει να κοπάσει ακόμα και μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.


Μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, μία τοποθέτηση σε ένα υπουργείο προκάλεσε πανικό στο ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για την τοποθέτηση ως υφυπουργό Παιδείας του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους της μεταρρύθμισης στην Παιδεία που προώθησε η κα Διαμαντοπούλου επί θητείας της.

Οι γαλάζιοι και οι άλλοι



Αν ένας Αρειανός προσγειωνόταν χθες στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου κι έβλεπε να περνούν μπροστά του οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης που πήγαιναν να ορκιστούν, θα πίστευε ότι η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές και μάλιστα πήρε αυτοδυναμία. Μέσα στα μαύρα κοστούμια τους παρήλασαν όλοι εκείνοι που από τομεάρχες της Συγγρού έγιναν υπουργοί. Οχι σε μια νύχτα, αλλά σε τέσσερις ημέρες και έπειτα από μια τελική σύσκεψη δυόμισι ωρών μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη. Δηλαδή, των εταίρων της τρικομματικής συγκυβέρνησης.