Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αποκαλύψεις για την απάτη δισεκατομμυρίων από εφοριακούς στη Θεσσαλονίκη

Λίστα με 60 εφοριακούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης επιστροφής ΦΠΑ φέρονται να έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί επιθεωρητές αλλά και εισαγγελείς της Θεσσαλονίκης.
Μέσα από τη φυλακή, ο φοροτεχνικός
Ν. Κασιμάτης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για το κύκλωμα και για την απάτη δισεκατομμυρίων που στήθηκε σε βάρος του Δημοσίου

Ολοκληρώθηκε η παράλληλη με το Eurogroup διαπραγμάτευση για το PSI


Λίγο μετά τις 22.00 ολοκληρώθηκε η παράλληλη με τη συνεδρίαση του Eurogroup διαπραγμάτευση για το ελληνικό «κούρεμα», με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να επιστρέφουν στη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 20.00, καθώς η συνεδρίαση του Eurogroup συνεχιζόταν με τη συμμετοχή του Γιώργου Ζανιά, ως αναπληρωτή του υπουργού Οικονομικών, η ελληνική

Αλληλεγγύη των πορτογάλων σοσιαλιστών προς τον ελληνικό λαό


Αλληλεγγύη των πορτογάλων σοσιαλιστών προς τον ελληνικό λαό

 
  

Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό εκφράζει ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας Αντόνιο Χοσέ Σεγκούρο, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Σεγκούρο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις της Πορτογαλίας παρακολουθούν με ανησυχία και σεβασμό, όλες τις προσπάθειες και τις θυσίες που έχουν επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες».

Βουλευτης της Ν.Δ. ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ






Τουλάχιστον ως προκλητική έναντι των πολιτών μπορείνα εκληφθεί η αμέλεια του πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος εκ παραδρομής -όπως ισχυρίστηκε- δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες για το 2009-2010 ένα εκατ. ευρώ.

Σε ποια υπουργεία θα γίνουν απολύσεις

Σε ποια υπουργεία θα γίνουν απολύσεις
Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, μετά την κατάργηση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αλλά και αυτοτελών υπηρεσιών, το προσωπικό θα απολυθεί, ενώ μετά από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικές εταιρείες, θα προκύψει ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2012.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το

Τινάζουν ξανά την «μπάνκα στον αέρα» οι τράπεζες, με...τρελές αποδόσεις στις προθεσμιακές




Την τακτική της σημαντικής αύξησης των αποδόσεων σε προθεσμιακές καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα ακολουθούν οι τράπεζες, προκειμένου να μαζέψουν «καυτό» χρήμα στο γκισέ τους, αφού η συνεχιζόμενη εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό και η δυσκολία που αντιμετωπίζουν ως προς την άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ και τις αγορές, μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει.

Απεργούν από αύριο οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

Απεργούν από αύριο οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης
Η απεργία τους θα είναι 48ωρη, προειδοποιώντας μάλιστα ότι
θα την κλιμακώσουν σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ζητούν την άμεση πληρωμή της μισθοδοσίας τους και την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης για την συνέχιση των αρχαιολογικών ανασκαφών.

Ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος;


Έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς παρουσιάζει τα επαγγέλματα με θετικές προοπτικές στην Ελλάδα της κρίσης.

Προσπαθείς να αποφασίσεις τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; Μάθαμε ποια είναι τα επαγγέλματα που παρουσιάζουν βελτίωση ακόμα και μέσα στην κρίση αλλά και σε ποια οι προβλέψεις αναμένονται θετικές μέσα στη επόμενη δεκαετία.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον Καθηγητή κύριο Θεόδωρο Κατσανέβα παρουσιάζει το επαγγελματικό μέλλον της

Υπέρ της παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου και ο Παπακωνσταντίνου


Υπέρ της παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου και ο Παπακωνσταντίνου

 
  

Θα ήταν προτιμότερο να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση Παπαδήμου να ολοκληρώσει ό,τι άρχισε, εκτιμά ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γαλλικής οικονομικής εφημερίδας Les Echos, με τίτλο «Εάν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους δεν καταλήξουν, τα ακραία κόμματα θα κερδίσουν τις εκλογές». Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι οι εκλογές λειτουργούν ως βαλβίδα αποσυμπίεσης σε ένα κλίμα απόλυτης αβεβαιότητας. 

Η ώρα της αλήθειας τώρα στο Eurogroup - Παπαδήμος: Τρεις παράμετροι για θετική απόφαση


Η ώρα της αλήθειας τώρα στο Eurogroup - Παπαδήμος: Τρεις παράμετροι για θετική απόφαση
 
  

Αισιοδοξία επικρατεί στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη δεύτερη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup, το οποίο προβλέπεται μαραθώνιο. Παρουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου διεξάγεται η συνεδρίαση, με τον έλληνα πρωθυπουργού να αναφέρεται σε τρεις παραμέτρους για να πείσει τους εταίρους, κατά την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σκότωσε τη γυναίκα του στο ταξίδι του μέλιτος Σκότωσε τη γυναίκα του στο ταξίδι του μέλιτος



Ένας 34χρονος άνδρας από την Αλαμπάμα έπνιξε τη γυναίκα 
του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του μέλιτος τους, την ώρα που έκαναν μαζί καταδύσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Αμερικανός Gabe Watson, απενεργοποίησε την παροχή αέρα της γυναίκας του, με σκοπό να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της.

«Αγοραπωλησία» likes


Πονοκέφαλος για τους χρήστες αλλά και τους διαχειριστές του facebook προκαλεί η νέα τάση αγοραπωλησίας likes (θετικών σχολίων), με κυρίαρχο στόχο τη διαφήμιση προϊόντων.

Δεν είναι λίγο αυτοί που, προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι δημοφιλείς, εξαγοράζουν δεκάδες likes, μέσω εμπορικών ιστοσελίδων.

Παρελθόν οι ενέσεις! Έρχονται τα μικροτσίπ!


Παρελθόν οι ενέσεις! Έρχονται τα μικροτσίπ! : Τέρμα στις ενέσεις φιλοδοξεί να βάλει μικροτσίπ, το οποίο τοποθετείται υποδόρια και χορηγεί φάρμακα χωρίς επαναλαμβανόμενα τσιμπήματα. Η αρχή έγινε σε εθελόντριες στη Δανία, που

Τέρμα στις ενέσεις φιλοδοξεί να βάλει μικροτσίπ, το οποίο τοποθετείται υποδόρια και χορηγεί φάρμακα χωρίς επαναλαμβανόμενα τσιμπήματα. Η αρχή έγινε σε εθελόντριες στη Δανία, που πάσχουν από οστεοπόρωση. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και οι ερευνητές πιστεύουν πως μια μέρα άτομα που κάνουν συχνά ενέσεις δεν θα τις χρειάζονται. Η συσκευή, την οποία κατασκευάζει και δοκιμάζει αμερικανική εταιρεία, διαθέτει ασύρματο σύστημα «ειδοποίησης» του μικροτσίπ, ώστε να κάνει διάχυση του φαρμάκου όποτε απαιτείται.

Ψευτο-anonymous πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης


Photo for this article

Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οργανωμένη ηλεκτρονική επίθεση που είχε δεχθεί η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις αρχές του μήνα (2.2.2012).

Την παράνομη διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα και τον ιστότοπο του Υπουργείου,είχε αναλάβει ομάδα νεαρών CRACKER, με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene (G.H.S.), οι οποίοι στο μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν τους ANONYMOYS.

Τεχνητό φύλλο που μετατρέπει τον ήλιο σε καύσιμα!



Τα βενζινάδικα του μέλλοντος ίσως να θυμίζουν κήπο! Ένα τεχνητό φύλλο που θα μετατρέπει τον ηλεκτρισμό και την ηλιακή ενέργεια σε καύσιμα, μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές, οι οποίοι αναπτύσσουν μια τεχνολογία τεχνητής τουρμπο-φωτοσύνθεσης, που δεν αποκλείεται να αποτελέσει μια νέα σημαντική εμπορική ενεργειακή πηγή κατά τα επόμενα χρόνια και μάλιστα φορητή.

Η φυσική φωτοσύνθεση είναι η ζωτική εκείνη διαδικασία, μέσω της οποίας τα φυτά του πλανήτη μας μετατρέπουν τις ακτίνες του ήλιου σε ενέργεια για τα ίδια, ενώ παράλληλα απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και παράγουν οξυγόνο. 

Κοινό ρωσοευρωπαϊκό σχέδιο για την «κατάκτηση» του Άρη


Το σχέδιο «ExoMars» αποτελείται από δύο αποστολές στον Άρη

Το κοινό ρωσοευρωπαϊκό διαστημικό σχέδιο για τη μελέτη του Άρη «ExoMars» είναι δυνατόν να υλοποιηθεί εντός αυτής της δεκαετίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας. 

Τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου εκπρόσωποι της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας θα συναντηθούν ώστε να συζητήσουν τις προοπτικές της συνεργασίας τους. 

Εντυπωσιακές στολές σε ισπανικό καρναβάλι


Εντυπωσιακές στολές σε ισπανικό καρναβάλι (6)
Οι φαντασμαγορικές στολές που φόρεσαν οι γυναίκες στο καρναβάλι του Santa Cruz της Τενερίφης θυμίζουν κάτι από Ρίο, αν και οι Ισπανίδες μάλλον δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν τις βραζιλιάνικες καμπύλες

Ανεμοστρόβιλος στο μέγεθος της Γης κινείται πάνω στον Ήλιο (Video) I


Ανεμοστρόβιλος στον Ήλιο
Στις 7-8 Φεβρουαρίου, ο δορυφόρος της NASA Solar Dynamics Observatory κατέγραψε εκπληκτικές εικόνες μιας ηλιακής καταιγίδας κατά την οποία ηλιακό πλάσμα κινείται σαν ανεμοστρόβιλος κατά μήκος της επιφάνειας του Ηλίου.
Αυτό που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο είναι τα στοιχεία που συνοδεύουν το βίντεο: Υπολογίζεται πως ο ηλιακός ανεμοστρόβιλος έχει το μέγεθος της Γης, ενώ η ταχύτητα του πλησιάζει τα 480.000 χλμ την ώρα και την θερμοκρασία των 8.300 βαθμών Κελσίου.

«Αγαπητέ Γιώργο, θα κάνω το καλύτερο για την πατρίδα»



Με αιχμές η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην επιστολή Καρατζαφέρη, με την οποία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ του ζητούσε να μη δεσμευτεί, στο Eurogroup για επιπλέον μέτρα τον Ιούνιο.


Με αιχμές η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην επιστολή Καρατζαφέρη, με την οποία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ του ζητούσε να μη δεσμευτεί, στο Eurogroup για επιπλέον μέτρα τον Ιούνιο.

Επιστολή Καρατζαφέρη προς Βενιζέλο με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup



Επιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο με την οποία καλεί την κυβέρνηση να μην δεσμευτεί, σήμερα στο Eurogroup, για τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων το καλοκαίρι και να απορρίψει την γαλλογερμανική πρόταση για δημιουργία «ειδικού λογαριασμού», έστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. 

Ωστόσο, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Καρατζαφέρη εκτίμησε ότι η στάση της κυβέρνησης θα ισοδυναμεί με άτακτη υποχώρηση, καθώς -όπως είπε- «είναι τόσο φοβισμένοι που θα πουν ναι σε όλα».

Σαμαράς: Εκμετάλλευση της Κύπρου


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δήλωσε, ύστερα από συνάντησή του με την υπουργό Εμπορίου της Κύπρου, κ. Αντωνιάδου, ότι «στόχος και σκοπός για την Ελλάδα πρέπει να είναι η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης του φυσικού πλούτου - του φυσικού αερίου - που υπάρχει στις ελληνικές θάλασσες». Πρέπει, προσέθεσε, «πάση θυσία να τον εκμεταλλευτούμε, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές ώρες που περνάμε».

Ένα 5χρονο αγόρι που ζει σαν κορίτσι από τα τρία του!


Ένα 5χρονο αγόρι που ζει σαν κορίτσι από τα τρία του!
Σοκάρει η ιστορία ενός 5χρονου ο οποίος ένιωθε σαν κορίτσι, ήταν όμως παγιδευμένος σε σώμα αγοριού…

Από την ηλικία των τριών ετών ο Zach Avery αρνιόταν να συμπεριφερθεί όπως ένα αγόρι της ηλικίας του… Αντί να παίζει με αυτοκινητάκια λάτρευε να φορά ροζ φουστανάκια και κορδέλες στα μακριά κατάξανθα μαλλιά του.

13 πράγματα που πιστεύαμε όταν ήμασταν παιδιά



του Γιώργου Κόκουβα

Δεν θα ήταν ωραίο αν όλα μας τα προβλήματα εξαφανίζονταν με έναν μαγικό τρόπο, με ένα μικρό «ξόρκι» που μας έμαθαν οι γονείς μας; Δεν θα ήταν ωραίο απλώς να χωνόμασταν μέχρι το κεφάλι μέσα στα σκεπάσματα και μνημόνια, τρόικες, δάνεια και Μερκοζί να γίνονταν καπνός; 


Ρίχτερ στην «πολυκατοικία» ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΛΑΟΣ-ΝΔ


Την έντονη αντίδραση του Γ. Καρατζαφέρη προκάλεσε η μετακίνηση των Βορίδη-Γεωργιάδη στη ΝΔ
Συνεχίζονται οι αναταράξεις για τις «μεταγραφές» Βορίδη - Γεωργιάδη. Ο Σαμαράς «απέκτησε δελφίνο μετά υπασπιστού», το αιχμηρό σχόλιο Καρατζαφέρη. Στο φως σενάρια για μετακινήσεις διαγραφέντων βουλευτών από τη ΝΔ στον ΛΑΟΣ
Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ του κ. Γ. Καρατζαφέρη και του κ. Αντ. Σαμαρά τείνει να εξελιχθεί η ένταση που προέκυψε μετά τη μεταγραφή των κ. Βορίδη και κ. Γεωργιάδη στη ΝΔ.

Και τον αριθμό σύνδεσης της ΔΕΗ θα γράφουμε στη δήλωση! Οι 20 αλλαγές στο Ε1 που θα συμπληρώσουμε φέτος


Μαζικές διασταυρώσεις για "κρυφά" εισοδήματα και ...τετραγωνικά, σχεδιάζει η εφορία και ζητά από φέτος να συμπληρώνουμε στο Ε1 όχι μόνο το ονοματεπώνυμο ή το εισόδημα, αλλά ακόμα και  τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού μας. Το νέο έντυπο δήλωσης φόρου εισοδήματος 2012 που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο φόρο Ακινήτων για το 2012, θα αρχίσει να αποστέλλεται άμεσα, ίσως και από αυτήν την εβδομάδα.

Το ελληνικό καλάθι πιο φθηνό συγκριτικά με το αγγλικό, το γαλλικό και το ισπανικό



Η τιμή του τυπικού καλαθιού προϊόντων στην Ελλάδα προκύπτει χαμηλότερη σε σχέση με την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ισπανία σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.


Ειδικότερα, προκύπτει πως η χώρα μας έχει σημαντικά χαμηλότερο μέσο καλάθι από την Αγγλία κατά σχεδόν 16%, τη Γαλλία κατά σχεδόν 18% και ελαφρώς φθηνότερο καλάθι από την Ισπανία σχεδόν 0,5%.

Κι όμως οι Γερμανοί "βλέπουν" 8% ανάπτυξη στην Ελλάδα!



Η εφημερίδα Die Welt αποκαλύπτει έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο είναι αποτίμηση της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομίας στην Ελλάδα. Το έγγραφο είναι πραγματικά μια αποκάλυψη αφού:


H Ελλάδα περιγράφεται ως χώρα η οποία μπορεί εύκολα να ανθίσει οικονομικά, καθώς, όπως σημειώνεται, οικονομολόγοι και επιχειρηματίες διαπιστώνουν σε όλους τους τομείς μεγάλη απόσταση από τις ανεπτυγμένες χώρες, άρα και μεγάλες προοπτικές για ανάπτυξη. 

15 κοινά λάθη στο γυμναστήριο


Ακόμα και οι έμπειροι κάνουν λάθη όσον αφορά τη γυμναστική. Είτε είστε καινούργιος στο γυμναστήριο, είτε πηγαίνετε από καιρό, τα λάθη είναι πιθανά. Αν φτάσατε στην οροφή ή βλέπετε ότι δεν φτάνετε γρήγορα στο σημείο που θέλετε…τότε πιθανόν να έχετε κάνει κάποιο λάθος. Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους λόγους που δεν φτάνετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Απολύσεις 3% από κάθε υπουργείο


Ο σχεδιασμός των δράσεων ξεκινά από τις επιτροπές Αναδιάρθρωσης που έχουν συσταθεί σε κάθε υπουργείο, οι οποίες θα εισηγηθούν άμεσα στους υπουργούς την κατάργηση εποπτευόμενων νομικών προσώπων ή και α
Με την κατάργηση Οργανισμών και την αξιολόγηση προσωπικού θα υλοποιηθεί το σχέδιο για την απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη εξαιρούνται από το μέτρο, όχι όμως οι απασχολούμενοι σε Παιδεία και Υγεία
Με απολύσεις προσωπικού έπειτα από άμεση κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και αυτοτελών υπηρεσιών, αλλά και με αποχωρήσεις ύστερα από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικές εταιρείες θα προκύψει -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2012, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Κώστας Γαβράς: "Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος


Κώστας Γαβράς: "Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος : «Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός  είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, αναφερόμενος  στην οικονομική

«Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας. Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης -που διαδήλωσε υπέρ της Ελλάδας μαζί με χιλιάδες άλλους κατοίκους του Παρισιού- μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση που τηρεί η Γερμανία, είπε με νόημα ότι δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί», υποστήριξε ότι η κρίση μπορεί να είναι μια ευκαιρία ώστε να αλλάξει το ελληνικό κράτος, ενώ ευχήθηκε στους Έλληνες «κουράγιο και αισιοδοξία», διαμηνύοντας ότι «θα περάσει κι αυτός ο καημός». 

Ευ. Βενιζέλος: Ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας να κλείσει μία μακρά περίοδος αβεβαιότητας


Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε την Ευρώπη να πάρει καθαρές αποφάσεις

Μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί προκειμένου να εγκριθεί το νέο πρόγραμμα, έστειλε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, θεωρώντας «προφανές» - όπως χαρακτηριστικά είπε – ότι σήμερα θα κλείσει μία μακρά περίοδος αβεβαιότητας. 

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας, τόνισε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, αλλά μόνο σε επιμέρους τεχνικά ζητήματα και κάλεσε την Ευρώπη να στείλει καθαρά μηνύματα, με αποφάσεις και κανόνες που είναι σταθεροί και δε μεταβάλλονται κάθε λίγο.

Έρχονται κατασχέσεις μισθών και ενοικίων για φοροδιαφυγή



Μετά την εφορία και το ΣΔΟΕ, έρχεται το ΣΕΒΕ, θα το μάθουμε και αυτό, είναι το Σώμα Ελέγχου και Βεβαίωσης Εσόδων, αν προτιμάται οι νέοι “ράμπο” που θα “χτυπήσουν” τη φοροδιαφυγής


Με βάση τη νέα νομοθεσία οι φοροράμπο θα έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικών προσώπων και εταιρειών και θα αντιπαραβάλουν τα έσοδα που δηλώνονται. Περιουσιακά στοιχεία, λογαριασμοί κλπ θα είναι στη διάθεσή τους και στην περίπτωση που βεβαιώνονται παραβάσεις θα επιβάλλουν επιπλέον φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Eπιστολή παραίτησης Γιώργου Παναγιωτακόπουλου από μέλος του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ


Αγαπητέ πρόεδρε,
Εδώ και δύο χρόνια επισημαίνω το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής.
Εδώ και δύο χρόνια με επανειλημμένες τοποθετήσεις μου στα κορυφαία όργανα του κινήματος, επισημαίνω το λάθος δρόμο που ακολουθούμε.

«Γόρδιος δεσμός» για το ΠΑΣΟΚ ο αριθμός υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την αρχηγία



ΣΕ  σταυρόλεξο  για  γερούς  λύτες εξελίσσεται  το εσωκομματικό παιχνίδι στο ΠΑΣΟΚ, καθώς σε καθημερινή  βάση τα  δεδομένα αλλάζουν, αλλά  καμία πλευρά  δεν φαίνεται να καταθέτει τα όπλα.

Οι πρόσφατες  μαζικές  διαγραφές  βουλευτών -–οι μαζικότερες  στα  30 τελευταία  χρόνια– έχουν μεταβάλει σε «ναρκοπέδιο»  το εσωτερικό  του Κινήματος  και δημιουργούν μια από τις σκληρότερες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις  στην πορεία  του.

Τέλος στο πολιτικό τοπίο της Μεταπολίτευσης


Βουλή οκτώ κομμάτων και χωρίς αυτοδυναμία καταγράφεται στο γκάλοπ της Marc για το «Εθνος της Κυριακής»
Το ασταθές πολιτικό περιβάλλον που προεξοφλεί το τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Marc που δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής», καθώς οδηγείται η χώρα σε κυβερνήσεις συνεργασίας
Το ασταθές πολιτικό περιβάλλον που προεξοφλεί το τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Marc που δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής», καθώς οδηγείται η χώρα σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Διαδοχικές επαφές Σαμαρά στην Κύπρο



Mε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια συναντάται στις 10.00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο θα ακολουθήσει σύσκεψη του προέδρου της ΝΔ με την ηγεσία του ΔΗΣΥ και κατόπιν συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αναστασιάδη με τον οποίο θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Ίσως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι»



Στο επικριτικό σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας προς το πρόσωπό του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η ευρωζώνη δεν θέτει νέους όρους στην Ελλάδα, η οποία όμως, όπως επανέλαβε, πρέπει να εγγυηθεί την εφαρμογή του προγράμματος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οι προνομιούχοι της κρίσης αγοράζουν σπίτια στην Τουρκία


Λεφτά υπάρχουν και επενδύονται στο εξωτερικό, καθώς πολλοί προνομιούχοι Έλληνες έχουν γίνει οι καλύτεροι πελάτες διεθνών κτηματομεσιτικών γραφείων.
Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", εκατοντάδες Έλληνες προχωρούν σε μαζικές αγορές σπιτιών και επαγγελματικών ακινήτων σε ακριβές περιοχές της Ευρώπης, αλλά και στην Τουρκία, έχοντας μάλιστα το προσωνύμιο "Cash Greeks", δηλαδή Έλληνες που πληρώνουν σε ρευστό.

Η «Μεγάλη» Δευτέρα για την Ελληνική Οικονομία


Τον επίλογο σε μια ιστορία που ξεκίνησε στην μυστικό-σύσκεψη του περασμένου Μαΐου στο Λουξεμβούργο θα προσπαθήσουν να δώσουν τις επόμενες ώρες ο Πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο, ο πρόεδρος του eurogroup Ζ.Κ.Γιούνκερ και οι 17 υπουργοί της ευρωζώνης.

Επισήμως για να πέσει η αυλαία στην Ελλάδα χρειάστηκαν μέχρι στιγμής τόνοι μέτρων, η αντικατάσταση ενός υπουργού οικονομικών, η πτώση μια κυβέρνησης και η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού όπως το θυμόμαστε, όμως ακόμα και έτσι, στις Βρυξέλλες χαρακτηριστικά λένε: «το παιχνίδι τώρα ξεκινάει».

Σαν Σήμερα...


20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1822: Η Ναυμαχία των Πατρών. Ελληνικός στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, στον οποίο μετέχουν 27 υδραίικα, 20 σπετσιώτικα και 16 ψαριανά πλοία, καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο υπό τον Καραπεπέ Αλή.
1895: Γίνεται η πρώτη κίνηση για τη δημιουργία ομοσπονδίας αθλητικών σωματείων από τον Παναχαϊκό ΓΣ, τον Εθνικό ΓΣ, τον Πανελλήνιο ΓΣ, τον ΓΕ Πάτρας και τον Παναιτωλικό, που υπογράφουν κοινή δήλωση για σύσταση συνδέσμου με σκοπό την καλύτερη συνεννόηση μεταξύ τους.

Τα "κρυμμένα μυστικά" του Παναθηναϊκού Σταδίου!


 
 Ότι το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ενα από τα πιο μεγαλοπρεπή έργα της αρχαιότητας, ένα "θαύμα τελειότητας" όπως έχει χαρακτηριστικά, είναι γνωστό! Αυτό που για πολλούς παραμένει άγνωστο είναι τα καλά κρυμμένα μυστικά του: την υπόγεια στοά εισόδου στο στάδιο, το νεκροταφείο, τον λεγόμενο τάφο του Ηρώδη, τη σαρκοφάγος που βρέθηκε δίπλα του, την αφετηρία των αγώνων δρόμου, τα αρχαία αποδυτήρια... Τα επτά αρχαιολογικά μυστικά του Παναθηναϊκού Σταδίου!

Δείτε το απίστευτο "φίδι του Φαραώ" που εμφανίζεται από το πουθενά...


 
 Ένα φίδι που εμφανίζεται από το πουθενά, ακριβώς όπως εκείνα που απεικονίζονται να βγαίνουν από το μέτωπο των Φαραώ της Αιγύπτου, αποτελεί σίγουρα ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα! Στο παρακάτω βίντεο, η εικόνα δημιουργεί την εντύπωση πως κάτι ανεξήγητο και μεταφυσικό συμβαίνει! Το πείραμα όπως διεξήχθη μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους σε Επιστημονικό Διήμερο στην Πολωνία το 2008, "κόβει την ανάσα":

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη χώρα κατά των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και κατά των περικοπών στις δαπάνες που υποστηρίζουν ότι καταστρέφουν το κράτος πρόνοιας. Οι διοργανωτές, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων

Φώκια με… ρίγες



Η μοναδική «ριγέ» φώκια στον κόσμο ανήκει στο είδος Ribbon Seal, που είναι γνωστό για τις ιδιαίτερες λευκές λωρίδες που έχει παντού στο δέρμα της, αποτελώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα!


Οι ρίγες είναι περισσότερο έντονες στα αρσενικά ενήλικα ζώα, ενώ στα θηλυκά οι λωρίδες περιορίζονται αισθητά και είναι λιγότερο εμφανείς. Πιο συγκεκριμένα, οι λευκές ρίγες εμφανίζονται στο λαιμό, στον κορμό και στα δύο μπροστινά πτερύγια, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή αντίθεση με το μαύρο δέρμα.

ΟΤΑΝ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ


«Δεν αισθάνομαι τα πόδια μου». Αυτές ήταν οι  λέξεις, που είπε αιμόφυρτος ο Γερμανός πολιτικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο μετά τη δολοφονική απόπειρα που θα τον καθήλωσε για πάντα στο αναπηρικό καροτσάκι.
Ηταν 12 Οκτωβρίου του 1990. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρευρίσκονταν για τις ανάγκες προεκλογικής εκστρατείας, σε εκδήλωση της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης στην πόλη Όπεναου, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Ήταν η εποχή που ο ισχυρός άντρας της γερμανικής πολιτικής σκηνής, η «γριά αλεπού» όπως τον αποκαλούσαν, βρίσκεται στη νευραλγική θέση του Υπουργού των Εσωτερικών.  Ανεβαίνοντας στο βήμα για να εκφωνήσει την ομιλία του, τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του ακροατηρίου διέκοψαν τρεις πυροβολισμοί.

Μια σύγχρονη υπόγεια πόλη!


Perierga.gr - Μια σύγχρονη υπόγεια πόλη

Το Coober Pedy είναι μια μικρή πόλη της Αυστραλίας, με πληθυσμό 3.500 κατοίκους. Είναι γνωστή για δύο λόγους.
Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι το οπάλιο, ένα είδος πολύτιμου πετρώματος το οποίο βρίσκεται σε αφθονία στην περιοχή. Τα ορυχεία της περιοχής είναι υπεύθυνα για το 70% της παγκόσμιας παραγωγής οπαλίου.

Αυτοκίνητα που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ


Perierga.gr - Αυτοκίνητα που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ
Μια συλλογή παλιών, πρωτότυπων αυτοκινήτων τα οποία ποτέ δεν κυκλοφόρησαν στους δρόμους, κυρίως λόγω της εμφάνισής τους. Θεωρήθηκαν πολύ ακραία για την εποχή που σχεδιάστηκαν και έτσι η παραγωγή τους δεν προχώρησε ποτέ. Με τα σημερινά δεδομένα, θεωρούνται μάλλον ρετρό.